|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra male,nstwo od początku widzę, że kąpie w płynie z dodatkiem oliwki i już później nie oliwkje ciałka, a mała skórke ma natłusczoną i nawilżoną.Ja też skłaniam się ku temu.Mamy na innych wątkach pisały, że potem takie tłuścioszki brudzą ubrania i zostaje kolor oliwki na jasnych rzeczach i nie idzie doprać, albo nie oliwkują bo tż boją się że im się dziecko wyślizgnie czy coś Cytat:
To tak jak z suknią ślubną. Ceny przerażająco wysokie, a nie zwróci się przy sprzedaży ani 1/2 Cytat:
|
|||
|
|
|
#1143 |
|
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/item538376280_woze...2009_w_wa.html
http://allegro.pl/item544925251_woze...owosc_w_w.html http://allegro.pl/item554578754_woze...rier_w_wa.html http://allegro.pl/item559602467_bebe...wyprzedaz.html http://allegro.pl/item554138412_nowy...ka_okazja.html (nowa kolekcja) http://allegro.pl/item552592684_woze...l_fotelik.html tak mniej więcej w kolejności zainteresowania. Pomacamy zobaczymy
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszystkie mi się podobają . Ale podobnie, jak Kasia i Wojtusia, nie wydam więcej niż 1500 zł na wózek, mimo, że Bebecary bardzo mi się podobają.
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item548933134_...y_fotelik.html
czyż nie bardzo podobny tylko znacząca różnica w cenie? nie lubię przepłacać
|
|
|
|
#1146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja w poniedziałek zacznę 21 tc, myślę że Ty możesz już teraz mieć to połówkowe, albo przy następnym usg. Dziś coś się niewyraźnie czuję, nie dość że przeziębienie to jeszcze kłuje mnie w lewym boku i już dziś nie czuję żeby dzidzia się jakoś odzywała Może bardziej po południu... |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najintensywniej czuje wieczorkiem, jak już leżę w łóżeczku i oglądam tv. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja 3tys na wozek nie wydam napewno bo to przesada, za 3tyd mozna juz samochod kupic
a i tak za pare miesiecy, gora rok bede kupowac nowy, wiec taki wydatek nie wchodzi w gre
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dowiedzialas sie juz na czym wogole polega to polowkowe?tez mnie to ciekawi......
|
|
#1150 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#1151 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja za pierwszym razem miałam wózek no name i niestety żałuję. Był bardzo podobny i wzorowany na wózkach markowych, ale to nie to samo. Wtedy zdecydowałam, że wózek który kupię w przyszłości, będzie markowy. Nie dlatego, że uważam, że jak tańsze to gorsze (bez sprawdzenia), ale coś w tym jest. Dla mnie 3 tys to sporo jak na wózek, ale jeżeli nie znajdę tego czego oczekuję w tańszym to kupię ten droższy. Poza tym będę chciała go sprzedac po roku i na pewno będzie to wyższa cena niż jakbym sprzedawała ten tańszy. Za mój używany przy pierwszym dziecku dostałam na all. 100 zł - jest to nie duży przypływ gotówki. A taki za 2-3 tys myślę, że sprzedam za min. połowę ceny. Taka kwotę można odczuc. Takie moje przemyslenia.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1153 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny wcześniej pisały co tam było badane, ogólnie narządy wewnętrzne są oglądane, kości - nosowa czy jest (u mnie lekarz ostatnio mówił że jest) i przezierność karkową. Są tam jakieś normy i chyba im większa tym większe prawdopodobieństwo m.in zespołu downa. Musisz wcześniej poczytać, teraz już wszystkiego nie pamiętam. Byłam przed chwilką na odchowalni i czytałam o tzw śmierci łóżeczkowej. Podobno jest jakiś monitor oddechu, który kontroluje oddech u bobo i gdy kilka sekund bobo nie oddycha to on delikatnie wibruje żeby pobudzić do tego oddychania, a jak to nie pomaga to włącza się alarm. Myślałyście o czymś takim? Ja powiem szczerze że mnie to zastanawia, myślę że jestem trochę przeczulona na tym punkcie i będę się tym stresować. Nawet jak z mężem idziemy spać i on szybciej zasypia to czuwam i zwracam na to uwagę. |
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę podobnie, chociaż czasami mnie bardzo kusi...z drugiej strony czy warto tyle wydać na wózek który będziemy używać tylko kilka miesięcy...dlatego tez dla mnie Leviroo jest idealne...wszystko co potrzebne za przystępną cenę...
|
|
#1155 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O, dzięki |
|
|
|
|
#1156 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie....a mnie to zastanawia bo na nastepnej wizycie bede juz gdzies w 21 tyg i nic mi o polowkowym nie mowila
nie wiem moze po prostu je zrobi, ale nie wiem czy ma aparat, ktory sie do tego nadaje
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1158 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Lub jak np. ten z linka montuje się na pieluszce dzidzi , monitor ma kontakt z dzieckiem już po 15 sekundach bezdechu wibracje stymulują maluszka do ponownego oddechu. Jeśli po 5 kolejnych sekundach dziecko nie reaguje, wówczas włącza się narastający alarm. http://respisense.pl/index.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-18 o 12:11 |
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
a to badanie połowkowe mozna zrobic na zwyklym usg????? czy musi byc 3D???
|
#1160 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1162 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o, to nie wiedziałam. To co wreszcie na tym połówkowym jest??? ![]() ja do tej pory miałam usg co miesiąc i między 11-14 tc mi nic nie mówiła (bo wcześniej miałam innego gin, a teraz innego i ten mi mówił o połówkowym na następnej wizycie czyli 21 tc) |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wszystko jest opisane w linku, ktory podalam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
usg połówkowe robi się na zwykłym usg...3D jest bardziej dla rodziców, by mogli w trójwymiarze pooglądać dzidzie..a dla lekarza nie wnosi nic nowego...
|
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo jak kazdy na mnie patrzy to mi mówią, że nic po mnie nie widać ![]() no ale ja sie wole chwalić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te zdjecia są boskie |
|||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś moj 17tydz i 5dzień, więc i ja za 2 tygodnie powinnam mieć połówkowe.Podoba mi się, że z każdą wizytą usg jest coraz dłuższe i coraz więcej doktorek bada,podczas gdy my zachwycamy sie małym skrzatem
W marcu zapiszę się od razu na 3d/4d, ponieważ chcę mieć film i zdjęcia jako pamiątkę, a wieści jak wspomniałam...muszą być dobre.Innej opcji nie nie ma ![]() Spuchła mi dziś prawa dłoń. Obrączki nie mogę ściągnąć paluszki jak parówki ![]() I jeszcze wam się przyznam jak mi się w główce poprzewracało... ja...zagorzała fanka kobiet karmiących piersią, propagująca ten styl,i zapewniająca dookoła wszem i wobec, że i ja będę karmić...stwierdzam że nie chcę karmić piersią, że wolę dać flaszkę i wiedzieć ile bobas wypił i być pewną ,że jest syty. Może mi się odwidzi i spowrotem zmieni. W każdym razie niechęć nie jest spowodawana tym, że kondycja piersi po karmieniu spadnie, albo, że zrobią się obwisłe czy cokolwiek, bo u mnie nawet nie ma to cienia szansy |
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
mozesz tylko poogladac dziecko jak ulepione z plasteliny, nic poza tym
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
USG 2D-tradycyjne-wykonuje sie jako badanie podstawowe.Obraz na monitorze jest płaski (2wymiary: dł i szer) Widac na nim przekroje macicy, zarysy ciała płodu i jego narzady wenetrzne.Ocenia wielkosc poszczegolnych czesci ciala dziecka, stanu dziecka, polozenia lozyska oraz ilosci wod plodowych,pozwala wykryc ewentualne wady rozwojowe i niektore nieprawidlowosci.
USG3D- Bardziej precyzyjne niz 2D, dlatego bywa nazywane uzupelniajacym, daje obraz 3-wymiarowy-dł, szer, głebokośc. Na ekranie aparatu usg mozna ogladac dziecko z kazdej strony, umozliwa dokladniejsza ocene ksztaltu i anatomii malenstwa, oraz ulatwia wykrycie pewnych wad plodu i lozyska ktore moga swiadczyc o chorobach genetycznych lub wadach rozwojowych. USG4D- to najnowoczesniejsza technika ultrasonograficzna, podobnie jak 3d pozwala na przestrzenne pokazanie dziecka i jego narzadow wew. a dodatkowo umozliwa sledzenie jego ruchow w czasie rzeczywistym, czyli w tym samym momencie kiedy je wykonuje. Wykorzystuje sie m.in podczas operacji lub badan prenatalnych np. w trakcie pobierania wod plodowych, lekarz jednoczesnie obserwuje reakcje i polozenie plodu co ulatwia prezycyjne i skuteczne wykonanie zabiegu, bez narazania zdrowia dziecka i matki.Lekarz ma tez wieksza pewnosc- przy tej technice przy ustalaniu płci i może zaobserwować czy poszczegolne umiejetnosci ruchowe plodu pojawiaja sie we wlasciwej kolejnosci np. czy zdolnosc przeciwstawiania kciuka poprzedza zdolnosc zginania pozostalych palcow dloni. |
|
|
|
#1170 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to co moze wykryc 4d:
- rozszczepy wargi - rozszczepy podniebienia - polidaktylia (dodatkowe palce) - zniekształcenia dłoni i stóp - niewielki rozszczep kręgosłupa ale o obejrzeniu narzadow, serduszka mozna zapomniec
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

siostra male,nstwo od początku widzę, że kąpie w płynie z dodatkiem oliwki i już później nie oliwkje ciałka, a mała skórke ma natłusczoną i nawilżoną.Ja też skłaniam się ku temu.

NIE LUBIĘ TROLLI