|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: e-torebka.pl - torebki w stylu gwiazd na każdą kieszeń. Część II
Cytat:
to sie porobiło
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadzwoń do nich koniecznie, może jednak jakoś się wytłumaczą i jeszcze uda się odzyskać pieniądze za torebkę. Uważam, ze w takiej sytuacji powinni Ci oddać pieniądze za przesyłkę i torbę, a wadliwą torebkę powinnaś zatrzymać, bo przecież nie będziesz jej wysyłała po 10 razy. Koniecznie zadzwoń i napisz nam jak zareagują. |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasę za torebke zwrócili, ale ich zachowanie co do tego kuriera było naprawdę bardzo bardzo nie halo, bo jakbym nie miała naprawdę fajnego szefa to miałabym poważne problemy w pracy
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Ale w sumie na to, że kurier jest idiotą e-torebka nie ma już wpływu, więc to raczej DHL się powinien tłumaczyć.
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja będę musiała w przypływie gotówki pomyśleć o jakiejś naprawdę dużej torebce
mam wprawdzie 163cm wzrostu, ale i tak lubię duże torebki, więc mnie to nie odstrasza ![]() Nie wiem tylko, czy koniecznie chcę worek... Ale chyba innej odpowiednio dużej nie znajdę... Już widzę mój bajzel w torebce typu worek
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Wiem jedno - Cesi mimo tego, że pojemna, to jednak czasami za mała dla mnie. A Milla to już w ogóle do okazyjnego noszenia ![]() No, ale ja jakoś dużo ze sobą noszę, tak wychodzi. I wolałabym tą wiekszą taką uniwersalna torebkę kupić - czarną ewentualnie brązową.Poczekam na nowości majowe... I na przypływ gotówki
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coraz gorzej się e-torebka sprawuje. Problemy z reklamacją, pękające rączki, wahające się ceny. Nieładnie |
|
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1152 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czytam Twoje wypowiedzi i włos jeży mi się na głowie, winna jesteś Ty, świadomie bądź nie, nie wiem. Pan z e-torebki, nie jest tu winien, dlaczego miał płacić za Twoje usługi, to Ty wezwałaś kuriera Dhl, nie poszłaś do siedziby firmy nadać paczkę, podałaś dane firmy, nie swoje, wiec na takowe dostałaś rachunek. Za taką usługę, jak przyjazd kuriera trzeba płacić!!! Paliwo i jego czas też kosztuje, kurier to też człowiek do tego pracujący, jak Ty!!! nie zapominaj o tymnie rozumiem, czemu on ma płacić za Twoje zamówienie jego do siedziby Twojej firmy. E torebka kazała Ci odesłać na swój koszt, ale nie powiedziała, że odda Ci też za Twoje zamówienie kuriera, tak to nigdzie nie ma, a szkoda, co??? Nie podoba mi sie tu, że teraza wzajremnie obrażaccie właściciela e - torebki, kuriera DHL za to, że robią to co do nich należy. Dodam, że sama mam sklep internetowy, podpisaną umowę z kurierem, trafiają się różni klienci i dlatego jestem uczolona na punkcie niesłusznego oskarżania ludzi, którzy wypełniają swoje obowiązki, no to tyle, a teraz czekam na Wasze opinie, wiem, że będą różne, tak bywa/ Na początku było miło tu zaglądać, a teraz ten wątek coraz mniej mi się podoba :-(((((((((((((((( P.S. Polecam sprawdzenie w necie co znaczy usługa EXW Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Tz. ja w piątek zwracałam sukienkę - wymieniałam na mniejszy rozmiar i też sama płaciłam za koszt przesyłki
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Czy uważasz, że te dwie sytuacje sa dokładnie takie same?
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po stronie hihi
![]() Zamówiłam przed chwilą czarną Caroline i jasną Nadin,na prezenty z okazji Dnia Matki
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że chociaz Ty
![]() Co do tych kosztów, to właśnie mi się przypomniało, że niedawno kupiłam na allegro spodnie. W rzeczywistości były totalnie inne niż w opisie (3 rozmiary mniejsze i inny fason), pomyliło im się ok. Prosili o odesłanie pocztą w zwykłej paczce i bez słowa zwrócili koszty, przepraszając za błąd i fatygę. Więc jednak można jak się chce, prawda? I nie mam wątpliwości, że kupię u nich jeszcze wiele wiele rzeczy, bo im zależy na kliencie i nie odwracają się
|
#1157 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pan z e- torebki nie powiedział, że odda Ci za EXW, tylko za przesyłkę do nich, nie wprowadził Cię w błąd, skąd miał wiedzieć, że skorzystasz także z EXW, gdybyś mu to powiedziała napewno by Ci powiedział, że za tą usługę Ci nie odda. Bronię go w tej kwestti, a nie w kwestii, że wysłał torebkę z plamą, to już inna historia..... Z tego powodu też bym sie czuła rozżalona, jak każda kobieta, za to można winić, nie winić, mieć żal do e-torebki, jasne, gdyby tej plamy nie było, nie było tej szopki ;-) Precz z plamami ;-) |
|
|
|
|
#1158 | |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Cytat:
![]() ostatnio reklamowałam aparat fotograficzny, wysyłałam kurierem UPS, za wysyłkę płaciła firma serwisowa bo mieli umowe z UPS, kurier przyjechał do domu- wszystko sprawnie itp zero kosztów dla nadawcy no to jak w koncu to jest? ja osobiście uważam, że etorebka popełniła bład i powinna płacić za niego, nawet jeśli taka usługa kosztuje kilka złotych więcej. za przykład podam Victoria's Secret. była niedawno taka sytuacja. było sobie zamówienie, przyszedł sweterek ale był lekko nadpruty przy dekolcie. Wystarczyło tylko wysłać zdjęcie jak wygląda ta wada. VS od razu przespraszało za błąd i niedogodności wysłali na swój koszt UPS'em nowy sweterek (dodam wysyłka międzynarodowa) , oczywiscie nie oczekując wysyłki tego uszkodzonego. Chyba tak powinien wyglądać porządny sklep, prawda? La Diavolita Impazzita- bardzo się cieszę, że zaprezentowałaś nam swoją opinię na ten temat Niewątpliwie wyprowadziłaś nas wszystkie z błędu Jednak uważam, że podchodzisz do tego wszystkiego emocjonalnie ze względu na rodzaj Twojej działalnosci- dlatego tak naprawdee bronisz etorebki. Ja sama uważam, że po prostu etorebka niewystarczająco wytłumaczyła sposób nadania. Tak naprawde większość z nas swój kontakt z kurierem ogranicza do odbierania i stąd mała wiedza na temat wachlarza usług i cennika
178cm jest- 71,4 ![]() CEL I- 68 kg CEL II- 64 kg CEL III- 61 kg cel ostateczny- 58 kg Edytowane przez TuRQoUiS Czas edycji: 2009-05-12 o 12:01 |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan z eTorebki polecił mi zadzwonić po kuriera i nadać przesyłkę na ich koszt na ich umowę. Gdzie tu jest to EXW i gdzie go Pan z eTorebki nie przewidział, skoro polecił mi wezwać kuriera do siebie i dać kurierowi paczkę? Bo naprawdę jestem ciemna i nie kumam?
|
|
#1160 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Choć miałaś taką możliwość w przypadku Pocztexa, ale za to także byś zapłaciła i to sporo i nie jestem niemal pewna, że pan od spodni nie oddałby Ci tych kosztów i też byś się na niego obraziła ;-) A pan z e-torebki z tego co pisałaś szybo oddał Ci kasę za torebkę, nie wypiął się, choć mógł, jak wielu sprzedawców internetowych, np na Allegro robi, niestety....... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
No to już teraz zamieszałaś na maxa, skoro tak było, choć watpię, żądaj zwrotu kasy, wczesniej nie pisałaś, ze tak ci e -torebka kazała zrobić, wezwać kuriera do siebie, może chodzi o to, że do siebie, tj adres zamieszkania, a nie do pracy, nie wiem........ |
||
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dzwonię i mowi mi "proszę wysłac spodnie paczką ekonomiczną" to tak właśnie robię. Jak się cos ustala to się tego trzyma, hm? Jakby mi Pan z eTorebki powiedział, ąbym wysłała pocztą, a on mi zwróci koszt, to bym poszła na pocztę, wysłała i miała z dyni, ale on polecił mi wezwac kuriera i powołać się na ich umowę z dhlem. Pytam gdzie tu moj błąd? ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Nie rozumiem tylko skąd uwaga pod tytułem "wątpię, aby tak było". edit: Co do wypinania się sprzedawców, to jeśli towar jest niezgodny z opisem, to ja mam prawo do jego wymiany i jeśli sprzedawca nie chce tego uszanować, to... sa odpowiednie miejsca, które pomagają w rozmowach z takimi sprzedawcami...
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-05-12 o 12:10 |
||
|
|
|
#1162 |
|
BAN stały
|
Ja też już nie wiem o co chodzi, to kazali Ci zamówić sobie kuriera do siebie (
- czytaj: no bardzo w to wątpię), czy po prostu kazali Ci odesłać torebkę dhlem na ich (e-torebki) koszt. Bo sorry, pofatygować to sie powinnaś do firmy z nadaniem, a nie firma kurierska do Ciebie. I mam wrażenie, że chyba chodzi o to, bo piszesz o cenie 17 zł, a gdy ja niedawno chciałam odeslac dhlem paczkę, i bylam u nich po nią w biurze i w biurze ją chciałam z powrotem nadać, to tak jak na na poczcie priorytet kosztował 13 zetów, tak u nich pani naliczyla 38 za usługę. |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1164 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- No to za co Ci w końcu firma kazała zapłacić, za to, że dostarczenie paczki do Krakowa czy za to, że kurier przyjechał po nią do Ciebie ekstra, zamiast Ty do nich do biura? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A tak w ogóle, to zainteresuj się tym od strony prawnej, co to znaczy, że firma obciąża sobie adresik (Twoją firmę) a nie osobę fizyczną, jak będziesz stała pod kolumną Zygmunta to wystawią rachnek na rodzinę III Wazy? Bo moim zdaniem pozwolili sobie na nadinterpretację, delikatnie rzecz ujmując.
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz odkopałam sprawę tylko dlatego, że kilka osób wtedy pytało mnie jak to się zakończyło. No zakończyło się i już.
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Laski nie wiecie gdzie mogę kupić torebkę podobna do Mizensa Karli, w kolorze czarnym?
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(od usług kurierskich się jakieś podatki płaci? bo nawet pojęcia nie mam)Swoją drogą zadzwonić do mnie z Krakowa, aby zapytać o to kto ma zapłacić byli w stanie a zadzwonić aby zapytać co z obciążeniem już nie i to mnie dziwi najbardziej ![]() Ale nieistotne. Sprawa jest zakończona, a ja skończyłam z etorebką. I tyle.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-05-12 o 12:33 |
|
|
|
|
#1168 |
|
BAN stały
|
No dziwię się, bo ja mówiąc szczerze to jak mnie strzela coś takiego od razu biorę telefon do ręki i dzwonię sobie ''wyjasnić sprawę''.
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1170 |
|
BAN stały
|
Myslę, że powinnaś zadzwonić do et.
, sprawę definitywnie zakonczyć, pieniądze powinni przelać Ci na konto, Ty je zwracasz szefowi, jak już chodzi o ścisłość, bo w normalnych warunkach to Ty poniosłabyś te koszty. Skoro firma czegoś nie dopilnowała, nie oznacza to jeszcze, że to sie stało z czyjejś złej woli, rozmawiałaś z jednym, odbierał drugi i odmówił przyjęcia paczki, cóż, lepiej wyjasnić wszystko i jeśli Cię zbyją, itd, możesz uważać, że masz do czynienia ze złosliwymi czy kompletnie niekompetentnymi ludźmi, ale wcześniej...; nawalili, daj szansę naprawić. I przede wszystkim nie daj się trzaskać na swoje pieniądze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

to sie porobiło
Kasę za torebke zwrócili, ale ich zachowanie co do tego kuriera było naprawdę bardzo bardzo nie halo, bo jakbym nie miała naprawdę fajnego szefa to miałabym poważne problemy w pracy
mam wprawdzie 163cm wzrostu, ale i tak lubię duże torebki, więc mnie to nie odstrasza