Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 22:24   #1141
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

a ja dziisja chcialm zjesc jajko na twardo naszla mnie ochota zjadlam i ledwo zdazylam dojsc do pokoju i je oddalam na szczescie do wc zdazylam
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:24   #1142
ziaaa
Rozeznanie

dzieki dziewczynki, moze juz sie tak nie denerwuje, ale gdzies w głębi czuje taki ciężar... marzy mi sie chwila by sie polozyc i po prostu wylaczyc...odciąć od rzeczywistości. Ale to nierealne na ten czas bo jak próbuje sie wylaczyc to za chwile przychodza mi na mysl problemy typu: a to ze musze sie pouczyc, bo egzaminy, a to że bede bez pracy od polowy lipca (teraz mam chociaz dorywcza)... a to ze brat mnie jak zwykle dobija tym, że jest... życzeń na urodziny mi nie złożył (mimo iż tata mu 2razy przypominał), a gdy rodzinka przyjechała to wielce dobry brat bo zaaranżował "100 lat" :/
a to znowu takze, że... spanie u chłopaka nie jest na luzie, bo nie wiem czy jego tata nie bedzie mial pretensji znowu :/ ... że każdy telefon teściowej do TŻta może łączyć sie znowu z problemami...
to wszystko niby tak oficjalnie mnie nie denerwuje, ale podświadomie ciągle to mam w głowie, gdzies mi to siedzi i dokucza...
tylko szkoda, że... jestem z tym sama... bo TŻ np chwilowo o tym wie, ale zapomina po chwili że droczenie mnie, prowokowanie dla niego to dla zabawy, jednak dla mnie to nie jest zabawa...
a z lekarzem... to jakby to powiedziec... czułabym że się użalam nad sobą, że jestem słaba bo nie daje sobie rady sama ze sobą. Ale z drugiej strony zdaje sobie sprawę, że przez takie myślenie mogę zbłądzić i sama się zagubić...

"Jedno z dwóch, jedna z dróg..."

Edytowane przez ziaaa
Czas edycji: 2009-06-22 o 22:25
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:46   #1143
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ziaaa ja to lubilam sie isc wyciszyc np na solarium okolo 13 min ale relaksik jak ta lala mimo ze to tylko 13 min ale na prawde mozna odpoczac
Stary 2009-06-22, 22:52   #1144
joanna2912
BAN stały

dokladnie masz racje albo solarium albo na masaz nawet tylko kregoslupa a dziala tak wyciszajaca przez 45 minutek takiego masazu mozna sie niezle zrelaksowac to masz do wyboru na pewno cos pomoze
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:53   #1145
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Ziaaa szkoda czasu na nerwy, bo życie jest zbyt krótkie. Ja tam się już nie przejmuję, że brat zapomniał o życzeniach - mówię trudno świat się nie zawalił z tego powodu. Trzeba się cieszyć każdą chwilą i szybko zapominać o tym co złe. Wiem nie jest to proste, ale ja też powoli się uczę cieszyć z tego co mam i nie zastanawiam się co mogłabym mieć. I nie oglądam się za siebie. A jeśli ktoś powiedział mi coś niemiłego - co mnie zabolało - mówię dobra miał dziś zły dzień i padło na mnie że się wyżył. I idę dalej, małymi kroczkami do przodu i nie odkręcaj się za siebie. Co było to minęło.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:56   #1146
ziaaa
Rozeznanie

elciu mozliwe...bo to jednak slonce jakies jest... a wiadomo ze promienie sloneczne wytwarzaja w nas jakis hormon szczescia czy cos...

nie lubie szarych dni, bo jak długo słońca nie ma wtedy popadam w taki wewnętrzny smutek...

właśnie napomknęłam chłopakowi o nerwicy... że może to to, bo tak się czuję, bo wiem, że tego nie mam od dzisiaj... że te nerwowe sytuacje narastały z biegiem lat, jedno nakładało się na kolejne itd ...
wiem, że nie będę wiarygodna, bo wiem co mi może być, bo wiem od czego się mogło zacząć....
był okres że brałam tablety uspokajające (od mamy) ... był okres że walilam ręką w ściane, bo nie byłam zła, wściekła, smutna... wiec stwierdziłam, że nie będę ranić innych nawet słowem... bo to problem ze mną, więc załatwiałam to sama ze sobą...
wiem, że wszystko podwójnie przeżywałam od jakiegos czasu...
a teraz mi się nasiliło po poprzednim związku...
a teraz TŻ... mówi, że sobie może wmawiam, że to pewnie nie to...

odpływam, gdy mówi mi tak bliska osoba to wiem, że zostaję z problemem sama, że nie warto komuś mówić o problemach... bo jak one się pojawiają to wszyscy bliscy dokoła znikają...
takie życie...
jak zwykle popłaczę, powymyślam powód płaczu.. byle by nie wyglądać na idiotkę, która płacze bez powodu... Znajde powód, nawet kłócąc się bez powodu z TŻtem...
i znów na chwile wszystko wróci do normy.

ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 23:01   #1147
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

mowie ci wykup sobie karnecik na solarium chodz co dwa dni zeby sie nie spiec zbytnio i po tyg gora poltorej bedziesz zupelnie odprezona
Stary 2009-06-22, 23:06   #1148
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Ziaaa szkoda czasu na nerwy, bo życie jest zbyt krótkie. Ja tam się już nie przejmuję, że brat zapomniał o życzeniach - mówię trudno świat się nie zawalił z tego powodu. Trzeba się cieszyć każdą chwilą i szybko zapominać o tym co złe. Wiem nie jest to proste, ale ja też powoli się uczę cieszyć z tego co mam i nie zastanawiam się co mogłabym mieć. I nie oglądam się za siebie. A jeśli ktoś powiedział mi coś niemiłego - co mnie zabolało - mówię dobra miał dziś zły dzień i padło na mnie że się wyżył. I idę dalej, małymi kroczkami do przodu i nie odkręcaj się za siebie. Co było to minęło.
szkoda,ze ja tak nie potrafie jak Ty ale calkiem dobre podejscie
Stary 2009-06-23, 09:19   #1149
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka dziewczynki
Jak tam poranek,pogoda dopisuje???
Ja sobie niedawno zrobilam kawke i tak sobie siedze i popijam
Pogoda u mnie swietna wiec moze i caly dzionek bedzie milutki

Buziaki

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:13   #1150
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hejka

Ja wlasnie sniadanko wcinam dzisiaj moj dzien spodziewanej @ narazie jej nie ma heh

Ziaaa bedzie dobrze usmiechnij sie i tak jak mowia dziewczyny odprez sie

przez zycie trzeba isc na wesolo

buziaki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:15   #1151
joanna2912
BAN stały

Witajcie dziewczynki moje staranka w tym cyklu byly bezowocne bo juz zaczynam plamic na brazowo jak zwykle u mnie przed @ juz zaczyna mnie bolec brzuch i jajniki ale wlasnie przeszlam rozmowe z moja ciotka gin i chyba zastosuje sie do jej polecen
wlasnie powiedziala mi,ze moge zaczac brac luteine od 16 dc przez 10 dni przez 6 mc i to mi pomoze wyregulowac owulacje,przybedzie mi sluzu plodnego i ogolem bede bardziej plodna na razie tylko tyle moze mi doradzic bez zadnych robionych badan ale i tak jak dla mnie to jest bardzo duzo a i dla mojego mezusia tak na w razie co zalecila witaminke B9 takze na razie chyba bede starala sie na luteince
zycze milego dzionka
Stary 2009-06-23, 11:38   #1152
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Ooo Asiulka no to trzymam kciuki zeby nie przyszla @
Asiu przykro mi bardzo ze i w tym cyklu sie nie udalo To teraz Ty luteinka,maz B9 i do dziela A ja dalej trzymam kciuki

Za nas wszystkie trzymam kciuki zeby sie wkoncu udalo,a za zafasolkowane spokojnych 9 miesiecy

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:42   #1153
Asiuulka89
Zakorzenienie

Asiu bedzie dobrze... czasami warto jest sluchac rad bardziej doswiadczonych od nas wiec do dziela...

U mnie dziwnie bardzo bo zawsze w dzien spodziewanej @ bolal mnie brzuch tak charaktrystycznie a dzisiaj nic... hmmm ciekawe... jednego czego sie boje to nawet jesli nie jestem w ciazy to okres spozni mi sie ze stresu przed slubem no i na slubie bede miec

a tego nieb chce (najbarsdziej chcialabym fasolki ) ale to tak nie idzie...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:51   #1154
Kajulecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hejka

Ja wlasnie sniadanko wcinam dzisiaj moj dzien spodziewanej @ narazie jej nie ma heh

Ziaaa bedzie dobrze usmiechnij sie i tak jak mowia dziewczyny odprez sie

przez zycie trzeba isc na wesolo

buziaki
Asiulka, ja miałam termin @ na niedzielę. I nie przyszła cholera Oby tak dalej, nie testuję jeszcze, bo nie chcę się zawieść, bo to może przez całoweekendowe balowanie na weselu?!?! Może tak być?
Może jutro teścik zrobię, może pojutrze.. nie chcę zapeszać. Ojej jej byłabym przeszczęśliwa Ale ciiii.
Całuseczki dziewczynki kochane!
Kajulecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:01   #1155
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Asiu bedzie dobrze... czasami warto jest sluchac rad bardziej doswiadczonych od nas wiec do dziela...

U mnie dziwnie bardzo bo zawsze w dzien spodziewanej @ bolal mnie brzuch tak charaktrystycznie a dzisiaj nic... hmmm ciekawe... jednego czego sie boje to nawet jesli nie jestem w ciazy to okres spozni mi sie ze stresu przed slubem no i na slubie bede miec

a tego nieb chce (najbarsdziej chcialabym fasolki ) ale to tak nie idzie...
trzeba byc dobrej mysli kochana mi nawet jak @ ma sie spoznic to brzucho i tak zaczyna bolec wiec trzymam kochanienka kciukasy za Ciebie zeby tam w srodku fasolina zaczela sie ukladac

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajulecka Pokaż wiadomość
Asiulka, ja miałam termin @ na niedzielę. I nie przyszła cholera Oby tak dalej, nie testuję jeszcze, bo nie chcę się zawieść, bo to może przez całoweekendowe balowanie na weselu?!?! Może tak być?
Może jutro teścik zrobię, może pojutrze.. nie chcę zapeszać. Ojej jej byłabym przeszczęśliwa Ale ciiii.
Całuseczki dziewczynki kochane!
o to jak na razie dobry znak moze dolaczysz niebawem do grona zafasolkowanych czego z calego serducha Ci zycze

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Ooo Asiulka no to trzymam kciuki zeby nie przyszla @
Asiu przykro mi bardzo ze i w tym cyklu sie nie udalo To teraz Ty luteinka,maz B9 i do dziela A ja dalej trzymam kciuki

Za nas wszystkie trzymam kciuki zeby sie wkoncu udalo,a za zafasolkowane spokojnych 9 miesiecy
Chyba moje lata plodnosci juz minele
wlasnie powiedzialam mojego mezusiowi i on chyba bardziej zly odemnie a ja wsciekla na siebie ,ze nie moge miec dzidziulka tak jak bysmy obydwoje tego chcieli

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
joanna...już pewnie ciebie pytałam,ale niestety nie pamiętam.Napisz mi jakiej długości masz cykle

A mnie teraz męczą mega zaparcia .Macie jakieś sprawdzone sposoby aby ruszyć moje jelita??Mam tak ogromy brzuchol,że szok .W kibelku bywam,ale nic z tego nie wychodzi

Co do mojej rodzinki to jakoś ujdzie.Nie nastawiałam się na entuzjazm,ale też nie lamentują na szczęście.A babcia wysłała mi rano smsa,ze gratuluje i że się cieszy.Chyba się zreflektowała po tym jak bzdury jakieś wygadywała
Sensuel kochana mam do Ciebie pytanko o ile wogole moge zapytac bo to troszke prywatne,chodzi mi o to czy wy sie staraliscie o dzidziulka metoda wyliczenia dni plodnych czy mierzylas sobie temperature i sprawdzalas sluz bo nie wiem czy taka metoda jest dobra i czy sie sprawdza bo z luteina to juz na samym koncu jak nic mi nie bedzie wychodzilo to dopiero sprubuje bo ona nasila nerwice i depresje i dlatego moj maz powiedzial,ze dopiero w ostatecznosci bede ja mogla wziasc z gory Ci dziekuje i pozdrawiam
Stary 2009-06-23, 12:03   #1156
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Witajcie...
Cóś ten miesiąc niezaowocny był... Czyżby tylko "problematyczne" zostały ??? No nic... zaraz zapisuje sie do gin i może zasugeruje jej / jemu leczenie jak Joanna ? Zobaczymy..., bo to nie jest normalne, zeby od trzech lat, w różnych porach cyklu i nic !

p.S. A wogóle to mam humor do tamtych spodni i dlatego czytam, choć sie nie odzywam...

Edytowane przez Stara Panna
Czas edycji: 2009-06-23 o 12:05
Stara Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:21   #1157
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej dziewuszki u mnie pogoda dzisiaj w miare slonce raz jest raz znika ale jest cieplutko

panienko nom idz do gina jednak to moze jakies badania ci zleci zeby sprawdzic czy wszystko jest ok czy moze juz mials takie?

joanna no moze i maz ma racje skoro luteina ma takie skutki to potem bedziesz ty sie meczyla bidulko,

kajulecka moze to byc tez od wysilku i zmeczenia ze sie spoznia @ ale moze tez znaczyc ciaze

kicia jak ja bym chcial napic sie kawy no ale nie moge bo nie toleruje niestety teraz
Stary 2009-06-23, 12:24   #1158
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
panienko nom idz do gina jednak to moze jakies badania ci zleci zeby sprawdzic czy wszystko jest ok czy moze juz mials takie?
No własnie nic nie robiłam... Ale już się zapisałam, niestety dopiero na 06.07, a wedłóg kretyńskich internetowych kalkulatorów miedzy 30.06 a 05.07 mam miec dni płodne... No trudno, TŻ-a i tak od 29 do 06 nie ma

I JAK JA MAM ZACIĄŻYĆ ??????? Sie pytam grzecznie ! Wirtualnie ? Telefonicznie ? A może siłą myśli lub woli ???? !!!
Stary 2009-06-23, 12:24   #1159
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Witajcie...
Cóś ten miesiąc niezaowocny był... Czyżby tylko "problematyczne" zostały ??? No nic... zaraz zapisuje sie do gin i może zasugeruje jej / jemu leczenie jak Joanna ? Zobaczymy..., bo to nie jest normalne, zeby od trzech lat, w różnych porach cyklu i nic !

p.S. A wogóle to mam humor do tamtych spodni i dlatego czytam, choć sie nie odzywam...
Wlasnie ciocia wyslala mi na email krotka tabele jak i w jakim celu sie stosuje ale zmienila mi na DUPHASTON bo nie ma po nim nawrotow nerwic i depresji i jest ponoc jest lzejszym lekiem wiec Panienka smigaj do swojego gina po porade czy tez mozesz sie do tego zastosowac ja juz od tego cyklu jednak zaczynam bo wlasnie cioteczka wyslala mi tableteczki takze w ciagu 7 dni powinnam dostac a nizej tabela
Bolesne miesiączkowanie 10 mg dwa razy na dobę od 5 do 25 dnia cyklu. Endometrioza 10 mg dwa lub trzy razy na dobę od 5 do 25 dnia cyklu lub w sposób ciągły. Nieprawidłowe krwawienie (w celu jego zatrzymania) 10 mg dwa razy na dobę przez pięć do siedmiu dni Nieprawidłowe krwawienie (w celu zapobieżenia jego wystąpienia) 10 mg dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Zanik miesiączki estrogen raz na dobę od 1 do 25 dnia cyklu, łącznie z 10 mg dydrogesteronu dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Zespół napięcia przedmiesiączkowego 10 mg dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Nieregularne cykle 10 mg dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Poronienie zagrażające 40 mg w pojedynczej dawce, a następnie 10 mg co osiem godzin do ustąpienia objawów. Poronienie nawykowe 10 mg dwa razy na dobę do 20 tygodnia ciąży. Bezpłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego: 10 mg na dobę od 14 do 25 dnia cyklu. Leczenie należy kontynuować przez co najmniej sześć kolejnych cykli. Zaleca się kontynuowanie leczenia przez pierwsze kilka miesięcy ciąży, zgodnie z opisem w punkcie „Poronienie nawykowe”.
Stary 2009-06-23, 12:37   #1160
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Dzięki Asieńko - ja u tego lekarza bede po raz pierwszy, bo przyznam szczerze nie stac mnie na leczenie prywatnie, a teraz zapisałam się na NFZ. Kurcze jedna wizyta ok. 100 to jak monitorowac cykl ?
No nic może faktycznie facet się spisze W przychodni powiedzieli, że to lekarz z wieloletnim doświadczeniem... Zobaczymy co mi doradzi...
Stary 2009-06-23, 12:43   #1161
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
No własnie nic nie robiłam... Ale już się zapisałam, niestety dopiero na 06.07, a wedłóg kretyńskich internetowych kalkulatorów miedzy 30.06 a 05.07 mam miec dni płodne... No trudno, TŻ-a i tak od 29 do 06 nie ma

I JAK JA MAM ZACIĄŻYĆ ??????? Sie pytam grzecznie ! Wirtualnie ? Telefonicznie ? A może siłą myśli lub woli ???? !!!

powiem ci ze ja tez obliczylam sobie przez kalkulator na internecie i udalo sie nam za drugim razem za pierwszym nie liczylam nawet dni plodnych tylko tak na zywiol lecielismy
ale moja znajoma strala sie 8 lat o dziecko chodzila do lekarzy rozne badania robila brala leki na plodnosc przerozne rzeczy przez te 8 lat i w koncu poddala sie i stwierdzila ze chyba nie dane jej jest byc mama i odpuscila i po 4 miesiacach zaszla w ciaze ponoc lekarz powiedzial ze przyczyna byla tylko i wylacznie w psychice ze za bardzo sie stresowala ze nie moze miec dziecka a jak odpuscila to sie udalo i ma teraz 3 letnia corcie
Stary 2009-06-23, 13:22   #1162
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki moje staranka w tym cyklu byly bezowocne bo juz zaczynam plamic na brazowo jak zwykle u mnie przed @ juz zaczyna mnie bolec brzuch i jajniki ale wlasnie przeszlam rozmowe z moja ciotka gin i chyba zastosuje sie do jej polecen
wlasnie powiedziala mi,ze moge zaczac brac luteine od 16 dc przez 10 dni przez 6 mc i to mi pomoze wyregulowac owulacje,przybedzie mi sluzu plodnego i ogolem bede bardziej plodna na razie tylko tyle moze mi doradzic bez zadnych robionych badan ale i tak jak dla mnie to jest bardzo duzo a i dla mojego mezusia tak na w razie co zalecila witaminke B9 takze na razie chyba bede starala sie na luteince
zycze milego dzionka
Brałam Luteine , przerwałam z powodu depresji, ale moj lekarz kazął mi brać max 2-3 cykle. Zresztą to samo pisze na ulotce

Cytat:
Wlasnie ciocia wyslala mi na email krotka tabele jak i w jakim celu sie stosuje ale zmienila mi na DUPHASTON bo nie ma po nim nawrotow nerwic i depresji i jest ponoc jest lzejszym lekiem wiec Panienka smigaj do swojego gina po porade czy tez mozesz sie do tego zastosowac ja juz od tego cyklu jednak zaczynam bo wlasnie cioteczka wyslala mi tableteczki takze w ciagu 7 dni powinnam dostac a nizej tabela
Bolesne miesiączkowanie 10 mg dwa razy na dobę od 5 do 25 dnia cyklu. Endometrioza 10 mg dwa lub trzy razy na dobę od 5 do 25 dnia cyklu lub w sposób ciągły. Nieprawidłowe krwawienie (w celu jego zatrzymania) 10 mg dwa razy na dobę przez pięć do siedmiu dni Nieprawidłowe krwawienie (w celu zapobieżenia jego wystąpienia) 10 mg dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Zanik miesiączki estrogen raz na dobę od 1 do 25 dnia cyklu, łącznie z 10 mg dydrogesteronu dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Zespół napięcia przedmiesiączkowego 10 mg dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Nieregularne cykle 10 mg dwa razy na dobę od 11 do 25 dnia cyklu. Poronienie zagrażające 40 mg w pojedynczej dawce, a następnie 10 mg co osiem godzin do ustąpienia objawów. Poronienie nawykowe 10 mg dwa razy na dobę do 20 tygodnia ciąży. Bezpłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego: 10 mg na dobę od 14 do 25 dnia cyklu. Leczenie należy kontynuować przez co najmniej sześć kolejnych cykli. Zaleca się kontynuowanie leczenia przez pierwsze kilka miesięcy ciąży, zgodnie z opisem w punkcie „Poronienie nawykowe”.
Dokładnie Duphaston ma mniej skutków ubocznych. Jadnak przez braniem progesteronu nalezy zrobić badania piersi i cytologie.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:25   #1163
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Dzięki Asieńko - ja u tego lekarza bede po raz pierwszy, bo przyznam szczerze nie stac mnie na leczenie prywatnie, a teraz zapisałam się na NFZ. Kurcze jedna wizyta ok. 100 to jak monitorowac cykl ?
No nic może faktycznie facet się spisze W przychodni powiedzieli, że to lekarz z wieloletnim doświadczeniem... Zobaczymy co mi doradzi...
na pewno bedzie dobry musi byc a zasugeruj mu moze te tabletki czy doradzalby Ci je czy raczej nie wiesz z lekarzami czasem tak trzeba

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Brałam Luteine , przerwałam z powodu depresji, ale moj lekarz kazął mi brać max 2-3 cykle. Zresztą to samo pisze na ulotce

Dokładnie Duphaston ma mniej skutków ubocznych. Jadnak przez braniem progesteronu nalezy zrobić badania piersi i cytologie.
i powiedz mi kochana udalo Ci sie zafasolkowac czy jeszcze nie
Stary 2009-06-23, 13:27   #1164
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

O to, to właśnie... Tak zrobię... Tylko się trochę martwię, bo mam problemy z zakrzepica żył i nie moge żadnych (!) hormonów.....i wcale nie wiem czy wolno mi będzie... Ale i tak zapytam.
Stary 2009-06-23, 13:39   #1165
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

i powiedz mi kochana udalo Ci sie zafasolkowac czy jeszcze nie

NA razie się nie staram zajśc, to ma mi tylko podnieśc poziom progesteronu do okresu
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:55   #1166
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
NA razie się nie staram zajśc, to ma mi tylko podnieśc poziom progesteronu do okresu
aha
Stary 2009-06-23, 14:13   #1167
Kajulecka
Raczkowanie

no i się nacieszyłam ku....! Brzuch mnie rwie na @ ;(
Niech to szlag!
;(;(;(

Edytowane przez Kajulecka
Czas edycji: 2009-06-23 o 14:16
Kajulecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:15   #1168
dogisia
Raczkowanie

NA ZAPARCIA MOGE POLECIC SUSZONE ŚLIWKI ALBO OTRĘBY Z JOGURTEM LUB MUSLI oj capslock mi sie wlaczyl

u nie jakos dziwnie w zeszlym miesiacu to w dni plodne ze mni elcialo jak woda a w tym jakos tak mniej tylko w srodku sluz jak kurze jako i mam nadzieje ze to wystarczy, tempka wczoraj niby podskoczyla wiec bylo przytulanko wczesniej tez bylo ciekawe co nam wyjdzie

a swoja droga podalyscie fajne metody na dziewczycnke czy to znaczy ze na chlopca trzeba "gleboko" i po owulce tylko ze ja nie iwem kiedy ja ma jedyne co moge stwierdzic to dni plodne tzn obeznosc sluzu plodnego przez jakis czas skad wiecie ze macie dolkadnie dziec owu
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:19   #1169
joanna2912
BAN stały

Niech mi ktoras powie bo ja zwariuje zaraz poszlam teraz do toalety i jakos tak mi mokro mowie no i juz @ przylazla ale patrze to jeszcze nie to bo za wczesnie by bylo bo mam miec @24-26
no i pewnie przyjdzie bo juz plamie jak na nia ale chodzi o to ,ze sprawdzam tam patrze a ja mam sluz taki jak plodny tylko,ze miejscami leciutko brazowawy
czy to mozliwe abym na doslownie przed@ MIALA DNI PLODNE
ja juz nic z tego wszystkiego nie rozumiepowiedzcie mi bo juz mi cisnienie skacze bo akurat mojego nie ma w domu
Stary 2009-06-23, 14:43   #1170
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Ja miałam dokładnie taki jak opisujesz tylko na tydzień przed @... Nie wiem od czego to zależy, ale bardzo często mam taki w II fazie cyklu, tylko jest biały lub kremowy..., ale rozciągliwy jak płodny... I tez nie rozumiem co to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości