|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
A moze powinnas sobie kupic takie bambosze z guma pod spodem
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Asiu, różne są opinie na temat tego, kiedy najlepiej zrobić to USG 3D/4D... Tak jak pisałam wczesniej: mi zalecano między 21 a 25 tygodniem ciąży je zrobić, ale wiem że niektórzy lekarze sugerują żeby robić to badanie trochę później, między 25 a 28 tygodniem...
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Gucia, wiem wiem, że będzie z niego niedźwiedź - dlatego tak ma na imię
![]() Gish, też nie znam jeszcze płci I też mam wrażenie, że tylko ja nie znam Już nie mogę się doczekaćBravurka, czekamy na wieści ! Dziękuję dziewczynom za miłe słowa o Umce
|
|
|
|
#1144 |
|
BAN stały
|
już jestem
własnie wróciła od małego. oj ma tyle roznych rurek w ciele że prawie go nie widaćjak bym go bardzo chciała wziąsć na rączki ![]() ale nawet jak go dotykam to boje się ze go to może boleć. dziękuje za wszytkie rady zaraz nadrobie tylko się z tż pożegnam |
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Najważniejsze, że synkiem wszystko dobrze!!! Trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Bravurko jeszcze trochę i weźmiesz swoja kruszynkę na rączki my tu wszyscy w to wierzymy
|
|
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny , dawno mnie nie bylo ...brak internetu..przygotowania do ślubu ....i krocienkie wakacje w górach. Widzę że wiele się tu działo.
Brawurkoczytalam każdy twój post z zapartym tchem... strasznie mi smutno z tego powodu jednak trzymię kciuki i wierzę że z malusim będzie wszystko ok... i tak jak tu juz wiekszość dziewczyn pisała modlimy się za Waszą rodzinkę ... Będzie dobrze!!! |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bravurka nadal trzymam kciuki i caly czas o was mysle wszystko bedzie dobrze ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- A my dzis z Kamilka zaczynamy 25 tydzień
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie mamusie
))))))))))) Właśnie wzięło mnie na zrobienie ciasteczek tz:kokosanek. Niewiem co mnie napadło ale zrobiłam są pyszne. BRAVURKA TRZYMAJ SIE PATRYK WALCZY I TO WIDAĆ Z DNIA NA DZIEŃ. Myślę z Grześkiem o łóżeczku,mam dylemat czy kupić łóżeczko turystyczne czy drewniane,do tego turystycznego niemusze dokupywać materaca i przewijaka,a do tego drewnianego musze dokupić i przewijak i materacyk.MOŻE DORADZICIE MAMUSKI CIO ;( BO DLA MNIE TO JEST DYLEMAT
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jest szansa żebyś została w tym szpitalu dłużej? Pewnie masz już go dość, ale dzięki temu mogłabyś być bliżej synka. A może masz jakąś rodzinę w Lublinie żebyś nie musiała tyle dojeżdzać do małego? Kurczę, chciałabym Ci jakoś pomóc, ale jedyne co mogę zrobić to trzymać mocno kciuki za Patryczka |
|
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
Bravurko ja też trzymam kciuki i cały czas wierzę, że będzie dobrze. Trzymaj się kochana!
Tak się wciągnęłam w posty Bravurki, że nie pamiętam o czym chciałam napisać..... Ja z zakupami dalej w lesie. Mam tylko jedno ubranko, kaftanik z czapeczką bodajże i nie mogę się już doczekać płci by ruszyć na podbój sklepów ![]() Jak tak sobie czytam i oglądądam wasze fotki z 4d to też chciałabym takowe mieć, ale nie wiem czy u nas w mieście robią i jak z terminami. Od rana się tym zajmę i postaram się coś ustalić, bo to naprawdę fajna pamiątka. Agusia i Pietrusia super wyglądacie a brzuchy są przecudne! Wklejam swoje zdjęcie z wakacji -począteczek 21 tyg. Pozdrawiam wszystkie mamuśki!
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Jesteście tydzień starsi ode mnie ![]() flowerspower Ja też mam coraz większy apetyt, praktycznie na wszystko. Przez pierwszą połowę ciąży moja waga stała w miejscu, ale teraz systematycznie to nadrabiam Jestem teraz nad morzem i jak się przejdę i poczuję te lody, gofry, grile, kebaby ...... Echelalank pisałaś ostatnio, że nie widać wszystkich postów i teraz też tak miałam jak pisałam swojego
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosia
slicznie wygladasz![]() ![]() ![]() ![]() Bravurko ciesze sie ze maly wciaz walczy Carolans zazdroszcze tego rozowego no i gratuluje
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Acha zapomiałam dodać, że UMKA mnie oczarowała! NadiaM nie pokazuj jej fotek bo przyprowadzę taką do domu, a wtedy mąż na pewno mnie razem z nią eksmituje
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
kolanosia śliczny brzusio
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kropka241;13582908]Kolanosia
slicznie wygladasz![]() ![]() ![]() ![]() Kropeczko bo to tak spontanicznie wyszło, tylko na weekendzik, ale było warto........Kraków jest piękny! ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Pietrusiu, Kropeczko
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosiu powiem ci ze na avatarze to wygladasz na taka fame fatale a na fotce z krakowa jak slodziak poprostu
no oczywiscie zartowalam z tym bacikiem ![]() przegladnelam rzeczy po Adrianie.. zdecydowanie musze kupic nowy rozek.. kocykow malutkich mam kilka a zimowy kombinezon 62 dostane od siostry. (ona dostala go od tesciowej jak jeszcze nie wiedzial jaka bedzie plec- jest bezowy ze slicznym misiem) obydwie sie zastanawiamy dlaczego jej tesciowa kupila zimowy kombinezon w takim rozmiarze jak ona rodzila w lecie
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-08-04 o 19:17 |
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Kropeczko ja tylko tak wrednie wyglądam, tak naprawdę jestem potulna jak myszka i ciąża to wydobywa
Zazdroszczę Ci troszkę, że nie czekają Cię takie zakupy od A do Z tylko uzupełnianie!Mi głowa juz pęka od nadmiaru informacji co jest potrzebne a co raczej się nie przyda Ale taka kolej rzeczy, przy drugim będę już mądrzejsza( i bogatsza)
|
#1159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nawet jesli zostaną ci rzeczy po pierwszym dziecku to tych bieżących wydatków jest tyle że szkoda gadać...Nawet nie chce mysleć co bedzie za rok jak szkoła sie zacznie![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Wazne ze ty skorzystasz
|
||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
nie mialam jak napisac nic wczesniej bo po egzaminie najpierw poszlysmy z dziewczynami cos zjesc, potem na kawe, potem na zakupy na odstresowanie, potem na lody i znow na zakupy a jak przyszlam do domu to padlam i jak sie obudzilam to musialam leciec na masaz na 17:30... ![]() Egzamin byl koszmarny - 60 minut, 15 multiplechoice fragen + 2 pytania opisowe... Jeszcze zostal ostatni egzamin w poniedzialek...Dostalam wczoraj wieczorkiem paczke od mamy z ubrankami dla André, z grajaca owieczka i jeszcze mama kupila nam takie cos co pozwala sluchac, co dzieje sie w brzuszku - jak bije serduszko dzidzi itp... Ja ja zamorduje jak bedzie tak wydawala pieniadze na takie *******ki...I jeszcze kupila takiego duzego misia...ciekawe, gdzie ja gomsobie postawie...chyba na glowie... Jak moj tz go zobaczy to mnie ![]() Dobra, to czytam co napisalyscie... ![]()
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o łóżeczko to ja mam drewniane po Kubie a na temat turystycznych nie mam zdania bo nigdy nie używałam.
|
|
|
|
|
#1162 |
|
BAN stały
|
własnie wracam od Patryczka
śpiewałam mu kolysanke później tz wszedł nieświadomie i pierwszy raz widziałam łzy w jego oczach ![]() u Patryczka nareszcie ciutke lepiej |
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=malina81;13583661]Kolsnosiubogatsza chyba o doświadczenia- bo jeśli chodzi o pieniążki to nie chcę ci mówić ile taki 5-6 latek kosztuje
i nawet jesli zostaną ci rzeczy po pierwszym dziecku to tych bieżących wydatków jest tyle że szkoda gadać...Nawet nie chce mysleć co bedzie za rok jak szkoła sie zacznie![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Oczywiście, że o doświasczeniach mówię, bo pieniążki mnie sie nigdy nie trzymały Dziś dostałam premię więc od razu musiałam ją zainwestować. Po pieniążkach już tylko wspomnienie ale nowa zastawa do codziennego użytku jak się patrzyJak zacznę kupować dla dzidzi to dopiero będzie tajfun w moim portfelu....na razie czekam i zbieram siły ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Bravurko będzie lepiej, a małemu śpiewaj, na pewno mu to dobrze robi.......Buziaki
|
#1164 |
|
BAN stały
|
tak się zastanawiam że ja to chyba wogole nie pasuje do tematu wątku
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Co prawda nie jestem z Waszego wątku, trafiłam tu przypadkiem, przeczytałam historię Bravurki! Trzymam za Ciebie i Patryka bardzo mocno kciuki. Bądzcie silni i walczcie. Napisałaś, że dzisiaj jest lepiej - mam nadzieje, że mały z każdym dniem będzie coraz silniejszy!
Pytałaś o pokarm - tak można go mrozić. Ale wyczytałam w jednej z książek, że nie ma sensu przechowywać pokarmu zbyt długo w zamrażalce, bo skład mleka dostosowywuje się do potrzeb dziecka. A dziecko 3miesięczne ma inne potrzeby niż wtedy gdy ściągałaś mleko te 2-3 miesiące wcześniej. Nie wiem na ile to prawda, ale brzmi sensownie. Może poradz się położnej. |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko Ty nasza pupilko, prosze tak nei gadac, bo bedzie bacik
![]() Kolanosia brzusio slicznutki wielkosciowo podobny do mojego |
|
|
|
#1167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez nie uzywalam nigdy turystycznych.. choc czasem by sie przydalo je miec.. no ale dalismy rade i z drewnianym Cytat:
a wybierasz sie gdzies od nas ?? wiesz ze ZAWSZE mozesz tu pisac a my wszystkie czekamy na wiesci od Ciebie nie dla sensacji czy aby miec o czym przy kawie rozmawiac, a dlatego ze Cie wspieramy i wszystkie zyczymy wam szczesliwego i zdrowego Patryczka
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Katekate moj mały wazył wczoraj 1120 g
Mario a za usg z pelna ocena anatomii placilam 130 zł ale my chcielismy jeszcze plytke zeby nam ginka nagrala z usg to razem wyszło 150zł Zaraz nadrobie co naskrobałyscie
|
#1169 | ||||
|
Zadomowienie
|
pietrusia-gratuluję25 tydzień z Kamilka
paczka- ja dostałam drewniane łóżeczko.Będzie to nasz pierwsza dzidzia, więc nie mam doświadczenia z łóżeczkami... dybym miała kupować nowe to pewnie tez bymkupiła drewniane ps: pliiiiiisssssss pisz normalną czcionką, jakoś oczy mnie bolą od nadmiaru kolorów, różnych czcionek etc!!! będę wdzięczna kolanosia - piękna mamusia Cytat:
teraz jak najbardziej wskazane jest nadrobić wagę I dodbrze, że też mi zauważyłaś że coś nie tak z tymi postami, bo już mi się wydawało, że ze mną cośnie tak Pewnie wizaz przeciążony i stąd problemy...Cytat:
ważne że dla Twojej Dzidzi będzie jak znalazł Cytat:
czasem przecież tak jest, wydaje się że poszło strasznie, a zalka wpada sama! ![]() Ale Twoja mama szaleje! ale to dobrze, cieszy się że zostanie babcią!Moja mama nadal twierdzi, że nie powinnam jeszcze nic kupować przed urodzeniem dziecka,bo zapeszę!! Ale nie słucham jej!! Cytat:
Jak to nie pasujesz??? Nie myśl nawet w ten sposób, bo mamusie dadzą Ci baciki!!! Ijutro czekamy na kolejne dobre wieści!!! dobranoc mamusie, chyba idę wcześniej spać!! |
||||
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

....bo ja bym bardzo chciała zrobić
I też mam wrażenie, że tylko ja nie znam 

))))))))))) 

...... Ech

Zabki
??