|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
w piątek wzięłam ostatnią tabletkę z pierwszego listka i jak na razie jest super, podczas brania tabletek nie czułam żadnej różnicy, żadnych skutków ubocznych wiem że to dopiero pierwszy listek no ale zawsze cos :P i mam do was kochane głupie pytanie jesli wziełam ostatnią tabletkę w piątek (10.07) to następny listek zaczynam po 7 dniowej przerwie czyli mam wziąć tabletkę w piątek czy sobotę?? wybaczcie mi to głupie pytanie ale zawsze miałam problem z odliczaniem, mam wziąć 7 dnia czy 8 dnia przerwy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze zaczynasz opakowanie tego samego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może ktoś kto się na tym zna i wyjaśni ? znalazłam taką informacje na ulotce----> Gdy przyjmujesz leki przeciwpadaczkowe, gryzeofulwinę, preparaty zawierające wyciąg z dziurawca (przez 28 dni po odstawieniu tych leków należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne), antybiotyki z grupy penicylin i tetracyklin (przez 7 dni po odstawieniu tych leków należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne). Edytowane przez fredzia1990 Czas edycji: 2009-07-19 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm no tez to na ulotce wycztalam, ale mi tez derma kazal zazywac to i to;] i tetralysal i diane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
witaj.Bralam cyprest jakies 1,5 roku temu na tradzik .Ginekolog przepisala mi te leki bez badan.Owszem na tradzik czasowo to pomoglo ,ale po odstawieniu tego specyfiku mam nadmierne owlosienie,chodz przed braniem cyprestu tego problemu nie bylo.jestem pewna ze to od tego to mam.Nie bierzcie hormonow to ostatnie swinstwo jakie moze byc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Rozeznanie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
Cześc dziewczyny. Jutro mam zamiar wybrac sie do ginekologa po tabletki any. Dużo się naczytałam o wszystkich i myślę że najlepsze dla mnie były by własnie SINDI 35. Ponieważ mam problemy z cerą. Aktualnie jestem na diecie, schudłam 7 kilo i chce chudnac dalej. Czy tabletki te powodują tycie? Lub jakies zachamowanie chudniecia? Dobra, wiem moze głupie brzmi moje pytannie ale wiecie o co mi chodzi... Słyszałam że żeby było mniejsze ryzyko przytycia tabletki anty bierzę się oczywisicie jak zwykle o ustalonej godzinie ale na noc przed snem? prawda?
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle się naczytałaś a takie bzdury piszesz, że szok... po pierwsze, tabletki dobiera lekarz a nie Ty... po drugie, gdyby bylo wiadome ze od ktorychs tabletek na 100% sie tyje, to nie uwazasz ze zadna kobieta by ich nie brala i by zniknely z rynku? Tabletki dzialają indywidualnie na każdą dziewczynę... a po czym doszlas ze dla Ciebie najlepsze beda te to ja nie wiem...
![]() |
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę że ktoś tu ma burzę hormonalną i próbuje się wyrzyc hahahah ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz ginekologowi to co napisalas tu, to gwarantuje Ci ze to on będzie albo rozbawiony albo załamany i Cie pogoni, a nie tabsy Ci wypisze.
![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niedługo skończe pierwsze opakowanie diane 35. czuje sie po nich dobrze, troche mam piersi obrzmiale ![]() ![]() zaczelam brac je na cere(narazie nie widze poprawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 sprawa: czym popijacie tabletki?? czy mozna popijac alkoholem??biore tabletki pozno wieczorem.i tak sie zlozylo ze akurat bylam ze znajomymi w knajpie, pilismy piwo, po cichu wyciagnelam tabletke, i polknelam popijajac piwem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ulotce masz dokladnie napisane co oslabia ich dzialanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
Kasiam187 i jak tam widzisz juz jakas poprawę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
oj widze poprawe ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera i Diane 35
ja mam pytanie do dziewczyn, które źle znosiły diane. tj miewały te straszliwe bóle głowy. kiedy one się pojawiały? czy juz pierwszego dnia brania tabletek? czy czy bóle pojawiały się wieczorem czy moze trwały przez cały dzień?
pytam, bo sama biorę diane od dokładnie 6 dni. został mi przepisany ponieważ zatrzymała mi się miesiączka i poziom testosteronu miałam ponad normę. wszystko było w porządku do wczoraj- wieczorem pojawił się potworny ból głowy i zaburzenia widzenia. jakby miejscami nie widziałam obrazu- ciemne plamy. czasem coś migającego po bokach. myślałam, że to moze wina zmiany pogody. w niedzielę było tak pogodnie a wczoraj burze, deszcz.. dziś przez cały dzień czułam się bardzo dobrze do godziny 18. znów okropny ból głowy i znów zaburzenia widzenia... wzięłam apap, ale praktycznie nic nie dał. dodatkowo mnie mdli... czuję się osłabiona. sama nie wiem czy to przez te tabletki.. ![]() ![]()
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Witajcie
mam pytanie, otóż skończylam dzis pierwsze opakowanie Diane. w ktorym dniu zacząć kolejne?? w srode czy czwartek?? obstawiam czwartek ![]() ![]() ![]() EDIT; i jeszcze jedno pytanko ![]() ![]() Edytowane przez teleskop86 Czas edycji: 2009-08-05 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
czwartek. zawsze sobie pomyśl, że jesli chciałabyś brać 2 opakowania pod rząd to zaczniesz opakowanie od czwartku, więc pierwszą tabletkę weź za tydzien w czw
![]() |
#1161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a czy moge zmienic pore przyjmnowania tabletek?? jesli np. teraz bralam o 18 , to czy 2 opakowanie moge zacząc brac załóżmy o 20?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny no ja biore syndi od ok 5 miesiecy, wczesniej bralam yasmin i nie bylo widac zadnych skutkow ubocznych...natomiast po syndi niezbyt dobrze sie czulam juz po pierwszych tabletkach, ospalosc, zmeczenie,czulam sie napuchnieta i nie chcialo mi sie nic robic. Poza tym zauwazylam ze wzrosl mi strasznie apetyt a co za tym idzie juz w pierwszym miesiacu przytylam ok 2 kilo ( oczywiscie lekarz uprzedzil mnie i ostrzegl ze bedzie wzrost wagi jesli nie bede uwazac, czyli slodyczy i fastfoodow nie jesc i troche ruchu sie przyda...u mnie wystarczylo 2 razy wyjscie do mcDonalda i czulam jak mi to wszystko zostaje w boczkach, ogolnie staralam sie jesc w granicach).w dodatku zaczal mi sie tworzyc celulit wszedzie na ciele, a wczesniej mialam tylkoo nieznaczny w okolicach posladkow.
Dodatkowym skutkiem jest bol nog czasami albo uczucie ich ciezkosci. pisza tez na ulotce zeby sie nie opalac, i rzeczywiscie ja po 5 dniowych kapielach slonecznych na plazy zauwazzylam ze nogi mam pelne popekanych krwinek czy zylek i tak mi juz zostaly do dzis...ale to nic teraz najlepsze - moje piersi urosly mi w ciagu 2 miesiecy z rozmiaru B do DD! sa bolesne i ciezkie jakby byly wypelnione woda...heheh wszyscy mi jednak zazdroszcza i nawet niektorzy pytaja ile dalam za operacje podsumowujac jak tylko wroce do polski zamierzam przestac zazywac te tabletki bo jednak za silna dawka hormonow jak dla mnie. tyle ze daly mi swietny efekt na cere i lojotok skory glowy, naprawde super. ktos mial moze podobne skutki uboczne??? moze powinnam jednak poczekac i kiedys to wszystko minie..juz sama nie wiem dziewczyny piszcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Przyczajenie
|
Czy podczas stosowania tabletek anty (w moim przypadku to jest cyprest) moze sie spoznic okres? Własnie skonczyłam przyjmywac 2 opakowanie i powinnam dostac okres ale go nie ma. Bralam tabletki regularnie i o tej samej poze wiec raczej ciazy powino nie byc.
Prosze o szybką rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
emis 11342 mi ginekolog przepisał te tabletki, ale kazał przy drugim opakowaniu iść na badanie d dimer, aby wykluczyć obecność zakrzepicy żył głębokich kończyn dolnych. Bo te tabletki podobno mogą się przyczynić do powstawania skrzepów. Mam nadzieję, że nic tu nie pomieszałam
![]() W każdym razie od paru dni mam dziwne bóle w okolicach kończyn dolnych i kuje mnie w sercu, więc wybieram się na to badanie, bo już czas... Aha też przytyłam 2 kg i piersi faktycznie trochę urosły ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.