|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
mell ja też się nad tymi nockami zastanawiam. Iwo od jakiegoś czasu już ładnie sypiał, potrafił od20do5, w najgorszym razie pobudka na jedzonko ok3 i spanie do7, a dziś 2 pobudki w tym jedna na zabawe:/nie wiem od czego to zależy
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- marika to musiało być słodko i gorrrąco, tylko pozazdrościć ![]() pakusia no minę miał nie tęgą zwłaszcza, że nie omieszkałam tego opowiedzieć siostrą, które wówczas z nami mieszkały ![]() a co do filmów to nie tylko faceci lubią czasem popatrzec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moze to chodzi o glod...Pamietam ze kiedys oduczylam Aleksa budzenia sie o 2,3 w nocy podajac mu smoczka i tak kilka nocy az przestal sie budzic. Od moich ostatnich problemow z mniejsza iloscia pokarmu znow si budzi, ale mysle ze teraz pokarm jest, chociaz w piersi nigdy nie zmierze ilosci wiec pewnosci nie mam.
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
hey
![]() Jakos nocka minela zesnalam chyba kolo 2 dopiero ... tz zaczal sie do mnie przymilac a tym razem ja dalam mu kosza oj zabolalo go to widze bardzo bo nawet przytulic sie nie chcial do mnie Dzis powiedzial ze szukam igly w stogu siana.. i ze wroci po pracy i chce ze mna pogadac bo juz ma dosc krzywych sytuacji... Esterka pisala o napisaniu listu.. napisalam juz taki i bylo okej.. nie wiem co mam juz sama powiedziec tztowi jak wroci z tej pracy... ze czuje sie niepotrzebna?ze nie czuje sie kobieco? Szczerze wczoraj jak mowil o kolezance z pracy ktorej udalo sie robickariere muzyczna to mi sie tak jakos smutno zrobilo bo mysle ze moze tz nigdy ze mnie nie bedzie dumny ze ja nigdy nie zrobie zadnej kariery.. nie wiem sama co juz plete ![]() znowu czuje sie ta gorsza ... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- dziewczymny wspolczuje wam ja od 3 dni wstaje o 10 hehe maly zaczal spac dopiero o 23 ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-11 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
poiglot kochanaTy dałaś mu coś najpiękniejszego-Waszego dzieciaczka i na pewno jest dumny z Ciebie, z tego, że mimo tak młodego wieku jesteś dzielną mamusią, tylko może on nie umie Ci tego pokazać? Są różni ludzie, jedni bardziej wylewni inni mniej, ale skoro szykujecie się na rozmowę, to powiedz mu co Ci leży na serduszku, powiedz to co tutaj napisałaś, że nie czujesz się doceniana przez niego, że źle Ci z tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
on nie umie rozmawiac juz nie mowiac o zwierzaniu sie etc. jak tesciowa przyjechala czyli jak wiesz to bylo 3 tygodnie to jak wszyscy juz spali tz siedzial w kuchni troszke wypil..''troszke'' ale jego zmiotlo maksymalnie hehe to zaczal wtedy mi mowic wlasnie.. troche sie pozwierzal.. ciagle powtarzal ''kocham cie zalezy mina tobie tak bardzo'' bylo mi tak milo ze pomimo tego ze byl pijany nawet sie nie zloscilam.. jak my sie klocicmy to mowi ''mam stresy w pracy to jeszcze przez ciebie'' ja nie wiem nic o jego stresach.. tak to bym nawetnic mi niekazala zrobic.. ale skoro mi nic nie mowi to skad ja mam to wiedziec? ostatnio ktoras z was wlasnie pisala o tym ze tz jest ciezki w rozmowach.. czemu faceci tacy sa? to wszystko tak bardzo utrudnia..
![]() |
#1146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co masz sie dodatkowo stresowac tym ze u niego w pracy zle sie dzieje czy cos... jak chce porozmwaiac to porozmawiajcie, powiedz co ci lezy na serduchu, wyzal mu sie! i nie gadaj glupot ze nie jest z ciebie dumny ze kariery nie zrobisz... kochana jestes mlodziutka, teraz robisz kariere jako mamusia i to najwazniejsza kariera w zyciu, bo nie robisz tego dla siebie czy tz tylko robisz to dla Brayanka... pokazujesz mu swiat! uczysz go jak ma sobie radzic w zyciu i wychowasz go na wspanialego faceta!!! to najwazniejsze kariera w zyciu! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() pakusia naprawde madrze mowisz kochana masz racje ciekawe jak tas rozmowa bd wygladac... moze jednak pojdzie na to piwo po pracy i nic z rozmowy nie bedzie.powiedzial ze bedzie ale zobaczymy strasznie zly byl i w takim stanie poszedl do pracy...:P
#1149 |
Wtajemniczenie
|
pakusia jaka z Ciebie mądra kobitka!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
To zas ja ciąg dalszy zaleglości mam zamiar nadrobic
![]() Mell - a Tż nie działa nic w tym kierunku żeby zaszalec z Toba w łóżeczku? Ojjj ja jakoś za często mam ochotkę na mojego lubego ![]() poiglocik - Ty chudzineczko, ja nie wiem ale ktos powinien uswiadomic twojego Tż że ma zajefajną kobietkę i jak sie nie postara to kto wie czy jakis amand mu jej nie odbije ![]() ![]() iwcia dens - wybrana promotorka, oby nie nawalała podczas konsultacji bo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosikk_s - lalu a jaki jest ogólnie aleksio? zabawi się czymś, posiedzi sam? czy jest raczej niespokojny, mardny, itd.? bo jak to drugie to może warto zrobic badanko moczu bo jak są bakterie to takie sie dzieci robia ponoc tak mi pediatra mówiła. pakusia - wy zboczuchy jedne hehe, tak szaleli jak Kubus nie spał ![]() male - a używasz smoczusia? mój niby ucina sobie drzemki co 2h ale zdarza siże że po 3-4 dopiero pada i to na pół godzinki oczywiście. Ja bym chyba nie dała rady życ bez przytulanek ![]() Illbana - nno właśnie koleżanko, a z czego ty bys chciala chudnąc, ja widziałam twoje foty na NK możw nie sa najświeższe ale nic tam nadprogramowego nie widze ![]() Mell - u mojego smyka też ze spaniem się jakoś dziko zrobiło, aż nie moge sie przestawic jak tak sobie skraca godzinki snu. Ja staram się o 23 kłaśc a Tz wpadla na zajefajny pomysł żebym się kladła spac razem z niuniem czyli 19-19:30 hehehe dobry kawał ![]() iwciag - ojjjj było superrrrrr mmmmmmmmnnnnniiiiaaaaaaam mmmmmm..... Tż omal nie pochlonełam ![]() Carolajna - ja tez o Tobie myslalam i to w nocy ![]() ![]() ![]() A ja pół godzinki temu przelamalam swój strach i dałam niuniowi kaszkę z malinkami nawet pałaszował ale później zaczely się nerwy i musiałam dodac wody i reszta wydoił z flasi. Zabieram się za obiadek, mało wyczynowy i niedzielny ale my lubimy ![]() ![]() Do wieczorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
a ja tak z innej "beczki" czy któraś z Was ma i może polecić nawilżacz powietrza ? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
ale tu ''niedzielnie'' cisza, spokoj nie do poznania...
![]() nuddddddddddaa ![]()
#1154 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
nudaaaaaaaaaaaaa strasznaaaaaa!!!
Wszystkie pewnie gdzies w odwiedzinki wyskoczyly...tylko my na obczyznie siedzimy w domku...no i Iwcia ![]() Aleksio spal 2 h i wlasnie sie kreci
#1156 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
iu ja tez sama z Bryankiem
Zastanawiam sie czy sisc na spacer dzis czy nie isc zimno dosc bylyscie dzis gdzies?? ![]() kurde siedze i mysle.. rozkminiam caly dzien.. i widze wtym wszystkim duzo swojej winy ![]()
#1158 |
Wtajemniczenie
|
poiglot co tam sobie znowu wymyśliłaś? Ponoć wina zawsze leży po środku..
Nie byliśmy dziś nigdzie bo wciąż pada, jest mglisto i zimno bryyy, na balkonie chwilę Iwo się przewietrzył |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki
![]() My dzisiaj z Niną cały dzień w domu ale do południa to ciągle w łóżeczku leżałyśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poiglot tak od wczoraj czytam o Tobie i Twoim Tż i muszę Ci powiedzieć, że kiedyś z moim Tż miałam takie sytuacje, ze kiedy on miał ochotę na seksik, to ja nie miałam, a kiedy ja chciałam, to jemu się nie chciało. Dłuższy czas jakoś to znosiliśmy ale w końcu nie wytrzymałam i wykrzyczałam mu to. W końcu usiedliśmy i uzgodniliśmy, że skoro ja lubię wieczorem, a on rano, to musimy dojść do porozumienia i jakoś starać się ulegać. Każde z nas ma różne potrzeby i trzeba pójść na ugodę. Zdaję sobie sprawę, że jak Tż wraca z pracy, to wieczorem jest padnięty i chce mu się tylko spać a nad ranem wyupoczęty ma ochotę na igraszki. Teraz jak ja chcę to on mi ulega, a kiedy on chce to ja mu ulegam. na początku troszkę z musu, ale potem jak już się zabawa rozkręci to ciągle się chce i tak ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- U nas dzisiaj cały dzień mżawka więc nigdzie z Ninką nie poszłyśmy. Tż po 13:00 wyszedł już do pracy i tak czekam tyko do wieczora na niego aby mi uległ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny szykuje sie i wezmechociaz malego na ogrod
iwciag i cinusiowa wymyslilam tyle ze to i ja jestem chamska dla niego ... nie wiem wiesz ja to jestem taki pieszczoszek lubie byc calowana przytulana itp.. i chyba z braku tego taka sie robie zla.. ni wiem musze sie ogarnac bo zachowuje sie tez jak kretynka ![]() tz sam mi powiedzial ze po przytulankach to ja jestem szczesliwa i wogole sympatyczna mila kochana.. a jak nieco dluzej ich nie ma to taka sie robie oziebla.. kurde czy ktoras tez tak ma? to ze powiedzmy sie chce kochac 3-4 razy w tygodniu to chyba nie jest nic dziwnego wiadomo czasem i mam ochote ze 2 razy dziennie ale to tylko occhota nie rzucam sie na tzta jak jakas napalona laska a on wlasnie tak jakby mi zarzucal ze ja jestem jakas maniaczka moze powiem mu ze zakupie sobie jakies gadzety i on nie bedzie mi juz potrzebny do tego ![]() hahaha nie no oczywiscie zartuje z tymi zabawkami.. ale napewno by to poruszylo jego meskosc.. przytulankiz nim sa takie fajneeee bardzo je lubie ale chcialabym czesciej no i tak jak cinusiowa wlasnie napisalas trzeba sie zgrac a od kad jest nas troje ciezko z tym.. ![]() powiem mu dzis to wszystko .. i musze sama popracowac nad swym charakterem
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie bylam nigdzie, ostatnio wcale mi sie nie chce...
Ty klaudia za duzo nie rozmyslaj bo wyciagasz bledne wnioski napewno... Moj tz jest ale jakby go nie bylo...lezy w lozku i narzeka... ![]() cinusiowa ale fajnie masz z ta corcia...ciekawe kiedy moj tak bedzie mnie przytulal...
#1162 |
Wtajemniczenie
|
Wy ciągle o tych przytulankach a ja2tyg sama..poiglot jak już będziesz zaopatrywała się w te gadżety to i o mnie pomyśl, przydał by mi się jakiś nowy "przyjaciel" na samotne długie jesienne wieczory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mell chcialabym przestac ale nie moge, stresuje sie bardzo chociaz mam przeczucia ze tz i tak pojdzie po pracy na piwo ![]() a wtedy sie jeszcze bardziej wkurze chociaz jak na ta chwile w miare mi to wisi.. pojdzie to nagadam mu jeszcze bardziej ze tak mu zalezy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Bylam z Filim dzis w kosciolku, z poczatku sie porozgladal az zasnal i przespal cala msze. Ale jestem z niego dumna, bo coraz ladniej jezdzi w spacerowce i nie kwiczy, nie jeczy, zeby go wyciagac z woziorka tylko siedzi grzecznie a jak jest spiacy to troszke jeknie i zaraz ululany ![]() Mell i kaszke i kleik mozna dodac zarowno do zupki jak i do mleczka, takze mozna dodac do deserku owocowego ![]() ![]() Odnosnie libido hihi moglabym Ci dac troche bo tz ma mnie juz dosc ![]() poiglot super tez bym poszla na jakie dicho ![]() Odnosnie przytulanek, to ostatnio tylko ja przejmuje inicjatywe, tz zdziadzial ale jak juz zaczne to jest ok, ale on dupek jeden nie zacznie ![]() iwcia dens ciesze sie ze przekonalam do kombinezonu dwuczesciowego. Wszedzie nie tylko w aucie, u lekarza tez sciagniesz kureteczke, czy w sklepie, czy w samochodzie, super sprawa uwazam ![]() A co do przytulanek, dzis w nocy mimo iz padalismy po calym dniu, jednak mielismy sile na odreagowanie tego dnia ![]() ![]() malutka a od kiedy ten jogurcik z gruszek jest??? bo ja mam gruszki z dzialki i zastanawiam sie czy moge juz malemu podac. W sloiczkach widzialam jakies gruszki Wiliamsa i nawet kupilam jeden sloiczek, ale czy to jest jakas specjalna odmiana gruszek, to nie wiem ![]() esti zgodze sie z Toba, facetom trzeba mowic wprost, nawet moj maz mi to powiedzial, jak kiedys sie zdenerwowalam ze sie nie domysla o co mi chodzi, prosil wrecz abym mu mowila wprost o co mi chodzi ![]() Ilbana moze leoiej przejdz sie z Hubercikiem do pediatry, zawsze oslucha i zobaczy czy cos jest lepiej... a lodow nigdy nie lubialam ![]() ![]() marika pamietam jakie u nas bylo szalenstwo do promotorow, a wiadomo liczba m-c ograniczona ![]() ![]() Moze maly Ci sie budzi bo ida mu zabki. Ostatnio wyczytalam ze jesli dziecko przesypia noce od jakiegos czasu a nagle zaczyna sie budzic to oznacza ze za ok 2 m-ce beda wychodzily perelki ![]() Odnosnie synowej dla mojego Filka, to juz magducha sie zapowiedziala z corcia ![]() ![]() No i super ze z tzcikiem mieliscie udana noc ![]() A obiadki robisz jak zawsze pyszniutkie no i smaka robisz ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-11 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My dziewczyny to jestesmy zbyt wrazliwe i za duzo chyba nad wszystkim myslimy, zamartwiamy sie...np jak my sie posprzeczamy to ja potrafie pol nocy przeplakac a on sobie slodko spi... a rano wstaje jakby nic sie nie stalo a ja cala spuchnieta na twarzy... Zbyt roznimy sie od facetow...czasami sie zastanawiam czy nie poszukac sobie dziewczyny ![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
poiglot91 kochana ja też tak mam i chyba większość kobiet, że jak długo nie ma przytulanek, to robimy się oziębłe tak bardziej ze złości "nie chciałeś, nie było cię, to nie dostaniesz wcale". Facetów to dziwi, bo u nich jest odwrotnie, że jak długo nie miał, to nagle mu się chce aż za bardzo i robi z siebie małpę byle by mu dała
![]() Jak ja kiedyś powiedziałam Tż żeby mi na jakąś okazję kupił wibrator to lekko zdębiał i poczuł się niepewnie, jakby tracił grunt pod nogami. Jeszcze mnie to podkręciło i zaczęłam mu opisywać jaki ma być, jak wyglądać ![]() ![]() Takie sytuacje dają do myślenia i czasem pomagają więc ja czasem profilaktycznie tak nakręcam Tż ![]() Ale muszę wam przyznać się, ze ja ostatnio mam mało ochoty na seks. Nawet Tż narzeka ![]() ![]() ![]() Ale ja o nim dobre rzeczy piszę... zaraz powiecie, ze mam ideał, a do tego mu daleko ![]() Mell_xx ja moją ninulę chyba sama tak nauczyłam głaskać bo często jak miała rączki przed sobą to wsadzałam jej nos lub usta w łapki żeby mnie trzymała. Lekko ruszałam głową, ze zaczęło wychodzić takie jej głaskanie. Ona to chyba podłapała i teraz sama mnie tak głaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
Agusia to super ci sie uklada z tz
![]() ![]() wogole nuda taka w tym moim zyciu teraz. Oczywiscie majac synka wiem ze to najwieksze szczescie i on nie ma z tym nic wspolnego, bo on dodaje nam jeszcze szczescia! Ale mowie ci mieszkac za granica nie jest lekko...ciagle sama, sama, kazdy dzien taki sam. Moj tz nie wraca z pracy tak pozno bo prowadzi firme i w sumie pracuje jak chce ale po jego powroie i tak siedziemy sami w domu, on telewizor ja laptop (w wolnym czasie) szaro tak sie zrobilo...
#1168 |
Wtajemniczenie
|
cinusiowa agentka z Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Wtajemniczenie
|
Aleks jest dzisiaj taki marudny ze ani na hwile nie mozna go zostawic!
Bosze..... ![]() Marika pytalas czy tz robi w kierunke zaciagniecia mnie do lozeczka... no nie bardzo...jakby jemu tez tak srednio zalezalo, chociaz ten pierwszy raz po porodzie to on sie na mnie rzucil, mowil ze strasznie sie steskil itd...ale wiem tez ze troszke zaszkodzilo nam to ze Tz byl przy porodzie i widzial wszystko... wiemze to bylo dla niego wieelkie przezycie i pewnie drugi raz tak samo by zdecydowal, ale jednak w tych sprawach troszke sie przez to pogorszylo,(wiem bo kiedys rozmawialismy o tym ze znajomymi) ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
hmmmm cudnie...
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Mell_xx ja własnie dlatego nie zgodziłam się na nasz wyjazd za granicę. Tż miał propozycje, znajomi go chcieli ściągać. Ja się nie zgadzałam, powiedziałam mu nawet kiedyś "Anglia? Londyn? Jak chcesz tak bardzo, to może dajmy tak dzieciom na imię", bo to był początek mojej ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() iwciag no właśnie ten błogostan w oczkach dziecka przy takim mizianiu się jest powalający. I te lekkie uśmieszki do mamy, mrużenie oczek... wiem wtedy jaką jej to sprawia przyjemność i jak ważna jest bliskość mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.