Październikowe PM :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 21:37   #1141
zlotko855
Rozeznanie

Dot.: Październikowe PM

czesc
SSR - tez myslalam kiedys o judith, ale pewnie ma duzo pracy (kiedys pisala, ze ma sajgon) - tak jak ja teraz:/
imiona dla psiaka jeszcze nie mamy - choc mowimy czasem o nim szakur albo korsiak, choc decyzja jeszcze nie zapadla. zobaczymy jak psiak juz bedzie z nami i moze cos do jego temperamentu dobierzemy

wspolczuje problemow zdrowotnych - ale porobisz badania i lekarz dobierze odpowiednia droge leczenia Jeszcze dzis w pracy rozmawialam z kolezanka o takich badaniach (jej mama takie miala i lekarz dawal jej jakies specjalne kanapeczki do jedzenia, tak poza tym wybadal wszystko, sprawdzil wszystkie mozliwe hormony i mamuska ma I grupe teraz), choc i ja powinnam sie dobrze pobadac - mam za malo prolaktyny. jak bede miec wiecej czasu to ide na porzadne badania. a Ty gdzie bedziesz lezec na tych badaniach? tez musze podobne zrobic, bo przez tabsy troche moj organizm sie rozregulowal.
do tego od 4 tygodni strasznie boli mnie kosc w kolanie i czasem az nie moge chodzic, noca budzi mnie bol. bylam u lekarza i stwierdzil zapalenie stawow, ale to nie to, bo leki nie pomagaja, wiec musze isc do reumatologa ale boje sie, ze w wieku 24 lat wykryje u mnie klopotliwa chorobe

dziekuje dziewczyny za stronki z %, jak bede miec czas to zaglebie sie w tym temacie lepiej. ale jestescie kochane, ze pomoglyscie

kasiuha nie mam zbytnio czasu, bo zaczelam prace, do tego rodzice wyjechali na urlop i musze dodatkowo wszystkiego pilnowac, wiec zazwyczaj ostatni z TZ wychodzimy z zakladu. ale postaram sie czesciej tutaj zagladac.
a sukienka na poprawiny mi sie podoba - lux.

SSR super, ze pelerynke sobie pozyczasz jak bedzie mozliwosc to strzel jej fotke ale Ci fajnie, ze bylas na przymiarce juz i masz wszytsko dobrze dopasowane (bielizna, buty)

jesli natomiastt chodzi o kierowce busa i sprawe jego noclegu i jedzenia - zrobilabym tak samo jak ty, przepraszam ale musze to napisac - ludzie to maja tupet. nie dosc ze ich zapraszasz i gwarantujesz nocleg to jeszcze wpychaja do gosci zupelnie obce Tobie osoby i zostawiaja ci je "na glowie". ok jesli bylo by miejsca na spanie w brud ale nie w takiej sytauacji jak piszesz (macie 3 pokoje dla bliskich), a reszta 15 km dalej.

a wlasnie, ktoras z was pytala, co zakladamy na suknie - ja mam etole

kurcze bianeczka odwazna jestes z ta bielizna dalabys mi troche tej odwagi

gabrynko ucaluj core od nas, a mama sie nie przejmuj. liczy sie to ze masz TZ i sie kochacie, a niebawem stworzycie rodzinke
gratuluje kupna sukni

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 23:08   #1142
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabryna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!!!

Przepraszam ze nie odzywalam sie tak dlugo ale niestety nie moglam,corcia mi bardzo zachorowala i niestety bylysmy 4 tyg w szpitalu

Postarm sie nadrobic zaleglosci a mam ich sporo

Daje wam adres strony mojej sukienki-wlasnie ja kupilam

http://www.allegro.pl/item697801751_...ia_slubna.html

Kiedys Wam pisalam ze mama mi pomogla z kupnem sukienki i ja przerabialysmy tylko iestety zmienila zdanie i zostalam rzucona na gleboka wode na 72 dni przed slubem.
Tylko ja wiem jaka jest przyczyna.Ciagle mi mowi ze mamy wziac slub cywilny ale my chcemy konkordatowy do wszystkiego sie wtraca pomimo ze nie ma wkladu finansowego.

Mam do was prosbe wiecie moze gdzie moge znalezc podziekowania dla babci??szukalam w necie ale znalazlam kilka
Gabryna, kurcze mam wrażenie że ciągle masz pod górkę. Najpierw Twoja choroba, potem małej i ten cyrk z mamą. MOże powinnaś z nią pogadać, że nie każdy facet jest taki sam, że nie można ludzi z góry skreslac...

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
cześć gabryna
strasznie długo Cie nie było - faktycznie mam nadzieje, ze z Malutką już wszytsko dobrze
nic sie nie przejmuj, z rodzicami czasem tak jest - rób co czujesz
masz sporo do nadrobienia - zabrało sie nas troche w tym październiku

a z nowości - wczoraj zakupiłam welon, a nie to było przedwczoraj....qrcze ten czas biegnie jak szalony
przed nami 2 wesele w sierpniu no i koncert Madonny

a co do podziękowań to jestem zdania, że Babcia najbardziej sie ucieszy jak podziekujesz jej swoimi słowami - prosto z serca.
Hipka, ja też coś chcialam dać babci i dziadkowi, ale powiem szczerze, że jeszcze nie szukalam. Jak wpadniesz na jakiś fajny pomysl to daj znać, ja też pokombunuję

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Niunka pokaż zaproszenia
Nic sięnie martw, wszytko będzie tak jak powinno, i kiecka i wszystkie inne rzeczy

Jakie negocjacje? Ciekawość mnie zżera

Wyobraźcie sobie, że kuzynka, która przyjeżdża z malutkimi dziećmi (łącznie 5dzieci) prosiła mnie żeby dla ich kierowcy busa załatwić nocleg i posiłek. No wszystko fajnie, tylko co ja go mam przy stole usadzić No bez sensu, tu mi narzekają że kogoś nie prosiłam z dziećmi, a tu jakiegoś nieznajomego chłopa będę na moim weselu sadzać. Nie ma takiej opcji, a talerza jak psu do budy też mu nie będę wynosić bo co ja jestem. Tak samo z noclegiem, ja mam noclegi oddalone od sali o 15km i dla gości ( a oni przyjeżdżają na wesele i odjeżdżają zaraz po), a nad salą mam pokoje, ale jeden dla nas, na zmienne buty i poprawę makijażu, drugi dla kuzyna z żoną a trzeci, żeby położyć ewentualne dzieci. No i gdzie ja mam tego jej kierowcę zabrać, no chyba nie do tych dzieci, no nie? Napisałam jej dzisiaj, że nie zapewniam ani posiłku, ani noclegu, bo jak robię usługę i jestem kierowcą na przykład to, przejazd tam i z powrotem z 15h postojem to sobie kombinuję żarcie, nocleg i wliczam to w koszty, czyż nie mam racji? No chyba, że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu
SSR, powiem Ci że ma tupet ta Twoja kuzynka. Ja bym się nie zgadzała. Możesz im dac namiary na nocleg, ale nich sobie sami płacą.

Dziewczyny, od jutra z Tż zaczynamy załatwiać sprawy urzędowe i kościelne. W przyszłym tygodniu biorę tydzień urlopu, żeby wszystko ogarnąć . Powiedzcie mi proszę, kiedy się płaci za ślub? Przy spisywaniu protokołu czy jakoś później? I ile? Bo ksiadz u mnie w parafii nic nie powidzial, tylko ciągle mowi "tyle ile łaska", a nie chcę się zblaźnić jak nie zapłace przy protokole. Za co się jeszce płaci jesli chodzi o kosciół?

Edytowane przez lady1980
Czas edycji: 2009-08-06 o 23:15
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 06:22   #1143
iwciag
Wtajemniczenie

Witam, kolejny krok do przodu, biżuteria jest oraz zaproszenia i bierzemy się do rozwożenia o ile dzieciak też ma to w planach
Jak Wam się podoba biżuteria-to nie w komplecie tylko dobrane i nie efekt finalny, ponieważ bransoletka będzie 2.5razy grubsz(5cm) kolczyki jak i bransa będą tylko ze swarovskich różnej wielkści i nie będą to kuliste kryształki.

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-31 o 14:40
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:49   #1144
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Witam, kolejny krok do przodu, biżuteria jest oraz zaproszenia i bierzemy się do rozwożenia o ile dzieciak też ma to w planach
Jak Wam się podoba biżuteria-to nie w komplecie tylko dobrane i nie efekt finalny, ponieważ bransoletka będzie 2.5razy grubsz(5cm) kolczyki jak i bransa będą tylko ze swarovskich różnej wielkści i nie będą to kuliste kryształki.

Mi się bardzo podobają. Iwciag, gdzie je kupiłaś?
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:06   #1145
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podobają. Iwciag, gdzie je kupiłaś?
robiła mi to będzie dziewczynba poznana na forum tutejszym, am smykałke do tego i jest mega cierpliwa
Stary 2009-08-07, 08:14   #1146
hipka80
Raczkowanie

Cytat:

Iwciag - świetne kolczyki

SSR- jak przymierzałam welon, nie zrobiłam fotki, a teraz jest juz zapakowany i czeka. powiem tylko, ze jest klasyczny - z tiulu bez obszyć. Własciwie mam dwa welony;-) jeden jest długi pojedyńczy i jest tak długi jak suknia z trenem. Drugi jest krótszy, podwójny - długość mniej wiecej do łopatek (do końca łopartek) no i jedną warstwe z tegło krótkiego bede miała opuszczoną na twarz, i po przysiedze mój kochany ją podniesie. Po pierwszym tańcy odpinam ten długi (albo odrazu po kościele) i do oczepin zostaje w krótkim.....uffffff....

No własnie - gdzie założycielka wątku???!!!
Stary 2009-08-07, 08:20   #1147
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mnie się wydaje że się płaci po ślubie. U mnie jest co łaska min 600 zł To już cena z organistą. W niektórych kościołąch płaci im sięoddzielnie. U mojego tż koszt ślubu co łaska 1000 zł

Założycielka się loguje ale nas nie odwiedza

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:23
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 08:25   #1148
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje że się płaci po ślubie. U mnie jest co łaska min 600 zł To już cena z organistą. W niektórych kościołąch płaci im sięoddzielnie. U mojego tż koszt ślubu co łaska 1000 zł

no własnie, wczoraj ja widziałam na wątku o bukietach

dziewczyny, czy Was też nachodzą wątpliwości co do wybranej sukni? ja od wczoraj nad niczym innym sie nie zastanawiam tylko nad słusznością mojego wyboru;-/

Edytowane przez hipka80
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:34
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:49   #1149
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny, czy Was też nachodzą wątpliwości co do wybranej sukni? ja od wczoraj nad niczym innym sie nie zastanawiam tylko nad słusznością mojego wyboru;-/
mnie moja przestała sie podobac po tygodniu patrzenia na nią i oglądania innych, również tych na wątku
Stary 2009-08-07, 09:16   #1150
gabryna
Raczkowanie

GG do gabryna

Czesc dziewczyny .Dziekuje za wsparcie ale macie racje oleje to i koniec ja bardziej zaboli to ze jestem szczesliwa i nie moge sie doczekac slubu....a co do ojca to siedzi pod pantoflem matki.Ja babci zrobilam podziekowanie bo traktuje ja jak druga mame i zrobilam album z naszymi zdjeciami(moje od tyci tyci potem wiadomo coraz starsza) i szulalam wierszy na podziekowania ale stwierdzilam ze przeciez chodze do szkoly i mam podrecznikico do gorsetu to ja nie wiem jak ja bede w nim wygladala bo nie przymierzalam,Z tego co wiem to sukienka byla za duza na ta pania-tak mi powiedziala przez telefon-ale wydaje mi sie ze jezeli chodzi o gorset to nie bede sie nim przejmowac przeciez mozna dokupica poza tym brzuszek moze zapelni troszke.

Pisalyscie na temat bukietow,ja niestety nie moge sie zdecydowac podobaja mi sie wszystkieTZ stwierdzil ze z kazdego bukietu wzial by po trochu i wtedy mam jeden(ale on ma pomysly) ha ha ha

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Napisane przez SSR
Niunka pokaż zaproszenia
Nic sięnie martw, wszytko będzie tak jak powinno, i kiecka i wszystkie inne rzeczy

Jakie negocjacje? Ciekawość mnie zżera

Wyobraźcie sobie, że kuzynka, która przyjeżdża z malutkimi dziećmi (łącznie 5dzieci) prosiła mnie żeby dla ich kierowcy busa załatwić nocleg i posiłek. No wszystko fajnie, tylko co ja go mam przy stole usadzić No bez sensu, tu mi narzekają że kogoś nie prosiłam z dziećmi, a tu jakiegoś nieznajomego chłopa będę na moim weselu sadzać. Nie ma takiej opcji, a talerza jak psu do budy też mu nie będę wynosić bo co ja jestem. Tak samo z noclegiem, ja mam noclegi oddalone od sali o 15km i dla gości ( a oni przyjeżdżają na wesele i odjeżdżają zaraz po), a nad salą mam pokoje, ale jeden dla nas, na zmienne buty i poprawę makijażu, drugi dla kuzyna z żoną a trzeci, żeby położyć ewentualne dzieci. No i gdzie ja mam tego jej kierowcę zabrać, no chyba nie do tych dzieci, no nie? Napisałam jej dzisiaj, że nie zapewniam ani posiłku, ani noclegu, bo jak robię usługę i jestem kierowcą na przykład to, przejazd tam i z powrotem z 15h postojem to sobie kombinuję żarcie, nocleg i wliczam to w koszty, czyż nie mam racji? No chyba, że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu

moim zdaniem twoja kuzynka troszke przesadza,kierowca jest dla ciebie obcym facetem i nie musisz go zywic ani zalatwiac noclegu.Skoro kuzynka chce by zostal to niech sama zalatwi mu nocleg i tak dalej bo to nie jest twoj gosc tylko kierowca twojej kuzynki.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Biżuteria jest śliczna,Bardzo mi się podoba jest taka taka delikatna

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:

u nas jest tez co laska 500 zl do tego dochodza koszty dywanu i organisty i placi sie 7 dni przed slubem,ale my jak wczoraj zalatwialismy sprawy koscielne to rozmawialismy z ksiedzem i nam powiedzial ze ile mamy tyle damy a jak nie mamy to nie damy.Wiecie ja tez mam latwiej z kosciolem bo TZ jest ministrantem a proboszcz bardzo dobrze zna moja babcie i jej corke(czyli ciotke) Ewe.
Dla mnie jezeli jest co laska to daje tyle ile chce a nie ze wyskakuja z cenninkiem.Skandal

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

ja jak mialam jeszcze sukienke to wzielam sie na sposob,nie patrzylam na inne,z poczatku ona mi sie nie podobala i nie mialam do niej przekonania.Ale jak sie przekonalam do niej to nie patrzylam na inne i mowilam sobie ze ja w niej wygladam cudownie i bede najladniejsza oanna mloda troche to glupie ale pomagalo i malo tego schowalam ja do szafy

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

kasiuha sukienke na poprawiny masz fajna bo jest luzna i nie bedziesz sie w niej "sztywno" czula

24.08.08 nasze zaręczyny

17.10.2009 nasz ślub
gabryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:32   #1151
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dlatego jak się już kupi suknięto się powinno sobie zamontować klapki na oczy :P A tym bardziej n ie chodzić i nie przymierzeć innych

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 09:47   #1152
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego jak się już kupi suknięto się powinno sobie zamontować klapki na oczy :P A tym bardziej n ie chodzić i nie przymierzeć innych
bianeczkaaa, mądrze prawisz, ale tak sie nie da(przynajmniej ja nie potrafie, chociaz miałam taki zamiar). własnie sie odtatnimi siłami powstrzymuje coby w weekend maratonu po salonach ie zrobić...a wszytsko zaczeło sie od tego, ze widziałam zdjecia jednej laski w "mojej" kiecce no i nie za bardzo mi sie spodobało
Stary 2009-08-07, 12:08   #1153
gabryna
Raczkowanie

GG do gabryna

Cytat:
bianeczkaaa, mądrze prawisz, ale tak sie nie da(przynajmniej ja nie potrafie, chociaz miałam taki zamiar). własnie sie odtatnimi siłami powstrzymuje coby w weekend maratonu po salonach ie zrobić...a wszytsko zaczeło sie od tego, ze widziałam zdjecia jednej laski w "mojej" kiecce no i nie za bardzo mi sie spodobało

to pomysl sobie ze ona wyglada okropnie a ty w niej elegancko i seksownie,jest bardzo duzo kiecek ktore mi sie podobaja ale zawsze cos wymysle i mowie "mam juz swoja"
Bianeczka bardzo dobrze napisala ale wiadomo to nie jest takie latwe.a jak cie korci by chodzic i ogladac kiecki to moze pojdz i rozgladaj sie za czyms innym hipko

24.08.08 nasze zaręczyny

17.10.2009 nasz ślub
Stary 2009-08-07, 12:30   #1154
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie jedną upatrzyłam, jeśli nic mnie nie powali to będzie ta ale na nią nie patrzężeby mi się nie znudziła a mam ją wkompie zapisaną tylko ze ja jeszcze nie zamawiam może za pół toku
ja tam bym się cieszyła jakby ktoś w mojej sukni źle wygladal przynajmniej miałabym poczucie że ja będę wygladać lepiej i tak sobie wmawiam że będę wygladała świetnie

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2009-08-07 o 12:33
Stary 2009-08-07, 12:36   #1155
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja sobie jedną upatrzyłam, jeśli nic mnie nie powali to będzie ta ale na nią nie patrzężeby mi się nie znudziła a mam ją wkompie zapisaną tylko ze ja jeszcze nie zamawiam może za pół toku
ja tam bym się cieszyła jakby ktoś w mojej sukni źle wygladal przynajmniej miałabym poczucie że ja będę wygladać lepiej i tak sobie wmawiam że będę wygladała świetnie
Pewnie, że będziesz! Każda PM wygląda pięknie i kwitnąco

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 13:19   #1156
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
imiona dla psiaka jeszcze nie mamy - choc mowimy czasem o nim szakur albo korsiak, choc decyzja jeszcze nie zapadla. zobaczymy jak psiak juz bedzie z nami i moze cos do jego temperamentu dobierzemy

wspolczuje problemow zdrowotnych - ale porobisz badania i lekarz dobierze odpowiednia droge leczenia Jeszcze dzis w pracy rozmawialam z kolezanka o takich badaniach (jej mama takie miala i lekarz dawal jej jakies specjalne kanapeczki do jedzenia, tak poza tym wybadal wszystko, sprawdzil wszystkie mozliwe hormony i mamuska ma I grupe teraz), choc i ja powinnam sie dobrze pobadac - mam za malo prolaktyny. jak bede miec wiecej czasu to ide na porzadne badania. a Ty gdzie bedziesz lezec na tych badaniach? tez musze podobne zrobic, bo przez tabsy troche moj organizm sie rozregulowal.
do tego od 4 tygodni strasznie boli mnie kosc w kolanie i czasem az nie moge chodzic, noca budzi mnie bol. bylam u lekarza i stwierdzil zapalenie stawow, ale to nie to, bo leki nie pomagaja, wiec musze isc do reumatologa ale boje sie, ze w wieku 24 lat wykryje u mnie klopotliwa chorobe

SSR super, ze pelerynke sobie pozyczasz jak bedzie mozliwosc to strzel jej fotke ale Ci fajnie, ze bylas na przymiarce juz i masz wszytsko dobrze dopasowane (bielizna, buty)

jesli natomiastt chodzi o kierowce busa i sprawe jego noclegu i jedzenia - zrobilabym tak samo jak ty, przepraszam ale musze to napisac - ludzie to maja tupet. nie dosc ze ich zapraszasz i gwarantujesz nocleg to jeszcze wpychaja do gosci zupelnie obce Tobie osoby i zostawiaja ci je "na glowie". ok jesli bylo by miejsca na spanie w brud ale nie w takiej sytauacji jak piszesz (macie 3 pokoje dla bliskich), a reszta 15 km dalej.
Szakur dla psiaka mi się bardziej podoba
zlotko marsz do reumatologa, bo ze zdrówkiem nie ma żartów A jeśli chodzi o moje hormonki to wszystko wyjdzie w praniu, spoko odpocznę trochę od TŻ, choć zapowiedział, że będzie do mnie codziennie przyjeżdżał, ale lepij niech mi skołuje neta na laptopa, co bym mogł z Wami w szpitalu pisać A do kliniki idę w Katowicach-Ligocie.
Pelerynce zrobię zdjęcie jak będę miała jako-tako kiecę, czyli na drugiej przymiarce we wrześniu.
Co do tuprtu kuzynki, to ni będę się już więcej wypowiadac na ten temat, czekam na jej ruch, albo się obrazi i nie przyjedzie, albo nei wiem co, ale na żadnego obcego chłopa na wesele ani na nocleg nie będę łożyć i basta!!!!
Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość

SSR, powiem Ci że ma tupet ta Twoja kuzynka. Ja bym się nie zgadzała. Możesz im dac namiary na nocleg, ale nich sobie sami płacą.

Dziewczyny, od jutra z Tż zaczynamy załatwiać sprawy urzędowe i kościelne. W przyszłym tygodniu biorę tydzień urlopu, żeby wszystko ogarnąć . Powiedzcie mi proszę, kiedy się płaci za ślub? Przy spisywaniu protokołu czy jakoś później? I ile? Bo ksiadz u mnie w parafii nic nie powidzial, tylko ciągle mowi "tyle ile łaska", a nie chcę się zblaźnić jak nie zapłace przy protokole. Za co się jeszce płaci jesli chodzi o kosciół?
lady, zajazdów, motelików i hoteli Ci u nas dostatek, poza tym jak do mnie kuzyneczka dzwoniła to mówiła, że spanie kierowca wozi w aucie i tam śpi i jest tak nauczony, to teraz nie rozumiem skąd taka zmiana, chyba się oduczył
Co do spraw urzędowych, to musiecie wyciągnąć akt urodzenia ze znaczkiem skarbowym 22zł (jeśli nie pobieracie się w tym mieście co żeście się urodzili), potem zaświadczenie z USC 84zł. NAstępnie idzieci do księdza, spisujecie protokół i jeśli musicie wyciągnąć akt chrztu i dać na zapowiedzi ( w przypadku, gdy byliście chrzczeni gdzie indziej niż bierzecie ślub, albo należycie do innej parafii, gdzie będzie ślub)- koszty akt 10-20zł, a na zapowiedzi to tak standardowo 50zł.
Za spiasanie protokołu chyba nic, dopiero po mszy możecie wysłać świadka z kopertą do zakrystii (albo przed) i dajecie tyle ile chcecie, taki standard to 300-500zł, choć dają i więcej i mniej. Dodatkowo w różnych parafiach trzeba opłacić kościelnego, organistę, siostrę zakonna- dekorację ołtarza. Ale to w różnych parafiach jest różnie. Musicie popytać kogoś od Was.
Cytat:
Ładne, a pokaż zaproszenia
Cytat:
SSR- jak przymierzałam welon, nie zrobiłam fotki, a teraz jest juz zapakowany i czeka. powiem tylko, ze jest klasyczny - z tiulu bez obszyć. Własciwie mam dwa welony;-) jeden jest długi pojedyńczy i jest tak długi jak suknia z trenem. Drugi jest krótszy, podwójny - długość mniej wiecej do łopatek (do końca łopartek) no i jedną warstwe z tegło krótkiego bede miała opuszczoną na twarz, i po przysiedze mój kochany ją podniesie. Po pierwszym tańcy odpinam ten długi (albo odrazu po kościele) i do oczepin zostaje w krótkim.....uffffff....
Trudno nie ma fotek, aleświat sie nie zawali chyba przez to Już wiem jaki welon
Cytat:
Nie mnie, nie, bo ja w mojej suknie będę wyglądać bosko i to sie liczy Wiem skromna jestem, ale to byął jedyna suknia w której nie wyglądaąlm jak kluska, więc miałam i mam tylko jedną A jak któraś kiedyś z dziewczyn mądrze mówiła, że w salonie jest 100 sukni i jedna ładniejsza od drugiej a my mamy porónanie, a na weselu będiz etylko jedna białą suknia ślubna i ani my, ani goście ne będą mieli z czym ją porównać, dlaego będziemy jedyne, niepowtarzalne i najpiękniejsze i tego się trzymajmy
Cytat:
moim zdaniem twoja kuzynka troszke przesadza,kierowca jest dla ciebie obcym facetem i nie musisz go zywic ani zalatwiac noclegu.Skoro kuzynka chce by zostal to niech sama zalatwi mu nocleg i tak dalej bo to nie jest twoj gosc tylko kierowca twojej kuzynki.
Otóż to, zaraz goście mi każą gościć na weselu nie tylko kierowców, ale nianie do dzieci, swoje fryzjerki, makijażystki, no bo przecież one tez sie przyczyniły do tego, ze tu teraz są i się bawią, o nie tak nie będzie
Ale dzięki dziewczyny za podtrzymanie mojego zdania
Cytat:
No co Ty mówisz? Ta laska w Twojej kiecce, to byłą szara myszka przy Tobie. Ty będziesz wyglądać 500razy lepiej i w ogóle i prosze mi tu tak nie myśleć, bo dostaniesz w pupę
Cytat:
nie no to jakieś żarty! Masz absolutną racj e! zaraz się okaze ze ten kierowca musi zabrać dzieci bo nie ma z kim zostawić. Bez przesady! Chyba mieli okazję dostać nocjeg A jak kogoś proszą o takaprzysługę to już ich broszka zeby miał gdzie spać i co jeść! A jak im nie pasuje to niech sobie sami kierują albo pociągiem przyjadą. Bezczelna po prostu kumpla chcą wkręcić i już! Albo możesz powiedzieć że ewentualnie dasz im namiary i niech sobie załatwią ale że ty nie płacisz

Ale wam zazdroszcze czy ktos w ogole ze mna zostanie na przyszły rok
Dzięki za absolutną rację Mi też się wydaje, ze ten ich kierowca to jakiś znajomy i chcą mu wszystko za free załatwić.

Nie zazdrość Zobaczysz tyle nas jest w tym roku na październikowych a w przyszłym będzie jeszcze iwęcej. A co lepsze, Ty jako weteranka już wtedy będziesz hersztem całej tej bandy i będziesz służyć doświadczeniem i radą

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 13:42   #1157
hipka80
Raczkowanie

Uwielbam Was laseczki
każda z nas bedzie najfantastyczniejsza Panna młodą....
pewnie, ze bede wyglądała lepiej niż tamta panna - jestem od niej wyższa o jakies 8 cm
no to dodałyście mi otuchy, dzieki
Stary 2009-08-07, 14:34   #1158
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Szakur dla psiaka mi się bardziej podoba
zlotko marsz do reumatologa, bo ze zdrówkiem nie ma żartów A jeśli chodzi o moje hormonki to wszystko wyjdzie w praniu, spoko odpocznę trochę od TŻ, choć zapowiedział, że będzie do mnie codziennie przyjeżdżał, ale lepij niech mi skołuje neta na laptopa, co bym mogł z Wami w szpitalu pisać A do kliniki idę w Katowicach-Ligocie.
Pelerynce zrobię zdjęcie jak będę miała jako-tako kiecę, czyli na drugiej przymiarce we wrześniu.
Co do tuprtu kuzynki, to ni będę się już więcej wypowiadac na ten temat, czekam na jej ruch, albo się obrazi i nie przyjedzie, albo nei wiem co, ale na żadnego obcego chłopa na wesele ani na nocleg nie będę łożyć i basta!!!!

lady, zajazdów, motelików i hoteli Ci u nas dostatek, poza tym jak do mnie kuzyneczka dzwoniła to mówiła, że spanie kierowca wozi w aucie i tam śpi i jest tak nauczony, to teraz nie rozumiem skąd taka zmiana, chyba się oduczył
Co do spraw urzędowych, to musiecie wyciągnąć akt urodzenia ze znaczkiem skarbowym 22zł (jeśli nie pobieracie się w tym mieście co żeście się urodzili), potem zaświadczenie z USC 84zł. NAstępnie idzieci do księdza, spisujecie protokół i jeśli musicie wyciągnąć akt chrztu i dać na zapowiedzi ( w przypadku, gdy byliście chrzczeni gdzie indziej niż bierzecie ślub, albo należycie do innej parafii, gdzie będzie ślub)- koszty akt 10-20zł, a na zapowiedzi to tak standardowo 50zł.
Za spiasanie protokołu chyba nic, dopiero po mszy możecie wysłać świadka z kopertą do zakrystii (albo przed) i dajecie tyle ile chcecie, taki standard to 300-500zł, choć dają i więcej i mniej. Dodatkowo w różnych parafiach trzeba opłacić kościelnego, organistę, siostrę zakonna- dekorację ołtarza. Ale to w różnych parafiach jest różnie. Musicie popytać kogoś od Was.

Ładne, a pokaż zaproszenia

Trudno nie ma fotek, aleświat sie nie zawali chyba przez to Już wiem jaki welon

Nie mnie, nie, bo ja w mojej suknie będę wyglądać bosko i to sie liczy Wiem skromna jestem, ale to byął jedyna suknia w której nie wyglądaąlm jak kluska, więc miałam i mam tylko jedną A jak któraś kiedyś z dziewczyn mądrze mówiła, że w salonie jest 100 sukni i jedna ładniejsza od drugiej a my mamy porónanie, a na weselu będiz etylko jedna białą suknia ślubna i ani my, ani goście ne będą mieli z czym ją porównać, dlaego będziemy jedyne, niepowtarzalne i najpiękniejsze i tego się trzymajmy

Otóż to, zaraz goście mi każą gościć na weselu nie tylko kierowców, ale nianie do dzieci, swoje fryzjerki, makijażystki, no bo przecież one tez sie przyczyniły do tego, ze tu teraz są i się bawią, o nie tak nie będzie
Ale dzięki dziewczyny za podtrzymanie mojego zdania

No co Ty mówisz? Ta laska w Twojej kiecce, to byłą szara myszka przy Tobie. Ty będziesz wyglądać 500razy lepiej i w ogóle i prosze mi tu tak nie myśleć, bo dostaniesz w pupę

Dzięki za absolutną rację Mi też się wydaje, ze ten ich kierowca to jakiś znajomy i chcą mu wszystko za free załatwić.

Nie zazdrość Zobaczysz tyle nas jest w tym roku na październikowych a w przyszłym będzie jeszcze iwęcej. A co lepsze, Ty jako weteranka już wtedy będziesz hersztem całej tej bandy i będziesz służyć doświadczeniem i radą

już pokazuje,tylko nasze zaproszenie nie ma napisu "zaproszenie" a nasze imiona wraz z datą są w prawym dolnym rogu są chyba najprostrze pod słońcem

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-31 o 14:40
Stary 2009-08-07, 15:48   #1159
gabryna
Raczkowanie

GG do gabryna

IWCIAG zaproszonka sa fajne,takie skromne a nieraz to co skromne jest ladniejsze od wygorowanych. Bardzo mi sie podobaja

HIPKA po to tu jestesmy zeby siebie wspierac nawzajem,same mi to pisalyscie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Dziewczynki trzymam kciuki za wasze zdrowie zobaczycie bedzie wszystko dobrze!!!!!!

24.08.08 nasze zaręczyny

17.10.2009 nasz ślub

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 16:10   #1160
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Uwielbam Was laseczki
każda z nas bedzie najfantastyczniejsza Panna młodą....
pewnie, ze bede wyglądała lepiej niż tamta panna - jestem od niej wyższa o jakies 8 cm
no to dodałyście mi otuchy, dzieki
Hipka no nie, jak Ty będziesz wyższa o 8 cm to dopiero będziesz najładniejszą Panną Młodą na świecie Super będzie laska głowa o góry
Cytat:
już pokazuje,tylko nasze zaproszenie nie ma napisu "zaproszenie" a nasze imiona wraz z datą są w prawym dolnym rogu są chyba najprostrze pod słońcem
No i bardzo ładne, skromne, ale jakie ładne
Cytat:

Dziewczynki trzymam kciuki za wasze zdrowie zobaczycie bedzie wszystko dobrze!!!!!!
Dzięki gabrynko Tobie i Twojej córeczce tez życzymy dużo zdrówka

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-07, 19:24   #1161
judith8
Rozeznanie

hej, nie pisze bo tone w pracy, czasami zajrze i rzuce okiem ale przyznam ze juz nie ogarniam watku

dzisiaj mialam urlop i bylismy podpisac protokol, generalnie bezproblemowo, ksiadz nawet nie mrugnal okiem ze mieszkamy razem, za udzielenie slubu placimy 400pln plus musimy dogadac sie (zaplacic) koscielnemu bo nasza spiewaczka bedzie ze swoim mezem organista, ktory jej bedzie akompaniowal

bylismy torty ogladac w sowie i razem z tz nie cierpimy tortow jak dzisiaj wzielismy kawalek czekoladowego i cookies (tak sie nazywa) to myslalam ze umre (testowalismy smaki zeby wybrac do naszego tortu), w sumie z dowozem i panem do krojenia przyjemnosc bedzie nas kosztowala 1000pln, najchetniej dalabym sobie z tym spokoj, ale tz mowi ze to tradycja i powinnien byc

i kupilam w koncu bizuterie do sukni, zalaczam zdjecia

zmienila mi sie koncepcja makijazu slubnego i 17 sierpnia mam kolejny probny, bardziej w klasycznym wydaniu
kupilam tez buty - ten sam model co sprzedalam tylko w dobrym rozmiarze bo akurat trafilam w poznaniu i bede szla w nich, na fioletowe zmienie na sali i bede miala kolorowe na sesje

tz poszedl do znajomych a ja pracuje z domu z mala przerwa na slonecznik i wizaz, od kilku tygodni siedze w pracy po 11-12h plus weekendy z domu - umre chyba niedlugo,albo rzuce prace

nie bylo mnie tez bo mialam problemy ze zdrowiem i biegalam po onkologach, w koncu okazalo sie ze nic nie widza, ale cos sie dzieje wiec za miesiac mam kolejne badania itd. jestem tak zapracowana ze nawet nie mam czasu myslec o tym

w weekend postaram sie podczytac i nadrobic, ale to tylko jak dzisiaj zrobie payroll dla pracownikow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg untitled.jpg (40,8 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-07 o 19:36
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:47   #1162
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
hej, nie pisze bo tone w pracy, czasami zajrze i rzuce okiem ale przyznam ze juz nie ogarniam watku

dzisiaj mialam urlop i bylismy podpisac protokol, generalnie bezproblemowo, ksiadz nawet nie mrugnal okiem ze mieszkamy razem, za udzielenie slubu placimy 400pln plus musimy dogadac sie (zaplacic) koscielnemu bo nasza spiewaczka bedzie ze swoim mezem organista, ktory jej bedzie akompaniowal

bylismy torty ogladac w sowie i razem z tz nie cierpimy tortow jak dzisiaj wzielismy kawalek czekoladowego i cookies (tak sie nazywa) to myslalam ze umre (testowalismy smaki zeby wybrac do naszego tortu), w sumie z dowozem i panem do krojenia przyjemnosc bedzie nas kosztowala 1000pln, najchetniej dalabym sobie z tym spokoj, ale tz mowi ze to tradycja i powinnien byc

i kupilam w koncu bizuterie do sukni, zalaczam zdjecia

zmienila mi sie koncepcja makijazu slubnego i 17 sierpnia mam kolejny probny, bardziej w klasycznym wydaniu
kupilam tez buty - ten sam model co sprzedalam tylko w dobrym rozmiarze bo akurat trafilam w poznaniu i bede szla w nich, na fioletowe zmienie na sali i bede miala kolorowe na sesje

tz poszedl do znajomych a ja pracuje z domu z mala przerwa na slonecznik i wizaz, od kilku tygodni siedze w pracy po 11-12h plus weekendy z domu - umre chyba niedlugo,albo rzuce prace

nie bylo mnie tez bo mialam problemy ze zdrowiem i biegalam po onkologach, w koncu okazalo sie ze nic nie widza, ale cos sie dzieje wiec za miesiac mam kolejne badania itd. jestem tak zapracowana ze nawet nie mam czasu myslec o tym

w weekend postaram sie podczytac i nadrobic, ale to tylko jak dzisiaj zrobie payroll dla pracownikow
ooooooo Judith, fajnie, że nareszcie do nas zajrzałaś
Nieogarnięciem wątku się nie przejmuj, bo jak mnie nie było przez 5dni, to ja teżnie wiedziałam co się tu dzieje
Życzę zdrówka i zaglądaj do nas częściej w miarę możliwości oczywiście

A ja wybieram piosenkę na pierwszy taniec, tzn. ściągam kawałki i puszczę po kolei TŻ to może na coś się w końcu zdecydujemy, a i piosenkę na podziękowania też musimy wybrać, a czas goni, został nam tydzień na wybór.
No tym onkologiem to mnie zmartwiłaś, ale mam nadzieję, że wszystko w porządku
Biżuteria bardzo ładna
A ten tort to drogo Wam wychodzi, no ale pewnie zależy wszystko na ile osób on jest. A i jaki smak w końcu wybraliście? No i po co Wam ten pan do krojenia? Wy zaczynacie przecież, a obsługa sali dokańcza, a i tort to rzeczywiście teraz to już tradycja.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-07, 19:57   #1163
judith8
Rozeznanie

Cytat:
ooooooo Judith, fajnie, że nareszcie do nas zajrzałaś
Nieogarnięciem wątku się nie przejmuj, bo jak mnie nie było przez 5dni, to ja teżnie wiedziałam co się tu dzieje
Życzę zdrówka i zaglądaj do nas częściej w miarę możliwości oczywiście

A ja wybieram piosenkę na pierwszy taniec, tzn. ściągam kawałki i puszczę po kolei TŻ to może na coś się w końcu zdecydujemy, a i piosenkę na podziękowania też musimy wybrać, a czas goni, został nam tydzień na wybór.
No tym onkologiem to mnie zmartwiłaś, ale mam nadzieję, że wszystko w porządku
Biżuteria bardzo ładna
A ten tort to drogo Wam wychodzi, no ale pewnie zależy wszystko na ile osób on jest. A i jaki smak w końcu wybraliście? No i po co Wam ten pan do krojenia? Wy zaczynacie przecież, a obsługa sali dokańcza, a i tort to rzeczywiście teraz to już tradycja.
wiesz co z tym tortem to jest tak ze 42pln/kg i beda go dowozic okolo 45km, a zaplacic musisz za obie strony; pana do krojenia bierzemy bo to sa te torty ktore sie trudno kroi bo sa pietrowe i tz powiedzial ze on chce pana do krojenia bo to bedzie fajnie wygladac link do torta http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ zakladka produkty/torty/torty weselna, nasz to anielska roza
zadnego smaku nie wybralismy bo dopadly nas mdlosci niecierpie tortow

a na marginesie to szukalismy tez w innych cukierniach i niestety nie podobalo nam sie nic wizualnie wiec zostal nam sowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 22:21   #1164
bianeczkaa
Zakorzenienie

judith torty piękne! mnie się najbardziej podoba czekoladowe wspomnienie czy coś takiego tylko ten pan chyba droższy niż tort dziwi mnie to bo tort zawsze kroi ktoś z obsługi wesela i zazwyczaj mają w tym wprawę

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2009-08-07 o 22:36
Stary 2009-08-08, 03:27   #1165
judith8
Rozeznanie

pan nie jest drozszy niz tort tort wazy okolo 14-15kg, wiec za sam tort placimy okolo 650pln plus dojazd i to razem to wlasnie tak wychodzi, a facet przyjedzie ze swoim sprzetem i w zasadzie nie musze sie martwic i dopywac na czym wjedzie tort, jak to bedzie wygladalo etc.
tz chce miec pana z sowy w firmowym wdzianku-ok, bedzie mial mi to obojetne, on pokroi, kelnerzy rozniosa tort i wszyscy beda zadowoleni, a mi moze uda sie go nie zjesc zreszta nie pisalam po to zeby narzekac na cene tortu jako takiego i calej reszty na jaka sie zdecydowalismy, narzekam ze tz chce tort a dla mnie to troche bez sensu wydatek, no ale jak tz chce to bedzie

a wy juz macie koncepcje co do tortow, jakie beda, jak beda wygladaly, smaki itd.?

SSR no niestety tort tradycja, a ja chetnie bym z niego zrezygnowala

melduje ze skonczylam prace i wybieram sie spac, by jutro sprawdzic to co zrobilam i bede popijac kawke, luskac slonecznika i czytac stiega larssona - polecam obie czesci trylogii millennium, ja koncze druga czesci i juz nie moge sie doczekac jak w pazdzierniku wydana bedzie w polsce trzecia
http://www.stieglarsson.com/Millennium-series
http://www.stieglarsson.pl/

a dla dziewczyn, ktore pamietaja - robilam sesje zdjeciowa dla tz (co to niby mial byc prezent slubny) i wiedzialam ze tak bedzie ze dostanie zdjecia wczesniej bo juz sie nie moglam doczekac az mu je dam; na grillu u znajomych zaczal mnie meczyc zebym mu powiedziala co to za prezent slubny mam dla niego bo on na nic nie moze wpasc i nic nie bedzie mial, a jak cos wymysli to co bedzie jak moj sie okaze lepszy to potem bedzie my gloopio itd. tak jak wam pisalam ja jestem slaba w klamaniu tudziez mijaniu sie z prawda i cale trzy miesiace wytrzymalam nic mu nie mowiac, az dalam sie namowic i pokazalam mu bo mialam jedno zdjecie zgrane na telefonie, a ze ekran spory i swietna rozdzielczosc to bardzo ladnei bylo widac i tz o malo co nie zemdlal, byl w ciezkim szoku ze cos takiego zrobilam ; a jak doszedl do siebie to zapytal czy moze pokazac swojemu najlepszemu przyjacielowi, powiedzial ze chce sie pochwalic, zdjecie nie bylo z serii rozebranych tak do konca wiec ok; i oczywiscie jak zaczeli komentowac nad telefonem to zaraz sie kolejna dwojka znalazla - w efekcie jestem teraz najfajniejsza kolezanka , wszyscy zgodnie stwierdzili ze nigdy by sie nie spodziewali ze zrobie cos takiego i potem wspolnie dyskutowali ze fajnie jakby ich zony, narzeczone zrobily im taki prezent to bardzo by sie ucieszyli; a tz chodzil z bananem na buzi i tylko podpytywal jakie jeszcze zrobilam
w domu zobaczyl wszystkie i dalej nie powiem co bylo w kazdym razie zdjecia juz zdazylam wywolac i jutro (a wlasciwie dzisiaj) wspolnie wklejamy do albumu - tz cieszy sie jak dziecko i pewnie skonczy sie jak ostatnio

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-08 o 03:32
Stary 2009-08-08, 07:43   #1166
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
wiesz co z tym tortem to jest tak ze 42pln/kg i beda go dowozic okolo 45km, a zaplacic musisz za obie strony; pana do krojenia bierzemy bo to sa te torty ktore sie trudno kroi bo sa pietrowe i tz powiedzial ze on chce pana do krojenia bo to bedzie fajnie wygladac link do torta http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ zakladka produkty/torty/torty weselna, nasz to anielska roza
zadnego smaku nie wybralismy bo dopadly nas mdlosci niecierpie tortow
Tort bardzo ładny z tych amerykanskich. One ślicznie wyglądają jak są nietknięte, a i racja do tego trzeba wprawy, aby go pokroić i się nie rozjeżdżał
Ale radzę, jak skroicie 1 i 2 piętro, a goście już bedą mieli dość to weźcie ten tort do kuchni, żeby nie straszył, bo na parterze będzie ogromna dziura z ciastem oblana marcepanem Wygląd ato ponoć obskurnie - tak mówili w mojej cukierni, ale wiesz ile ludzi tyle opinii A i moja cukiernia też daje stolik barmański na kółkach, żeby tort wjechał, ale ładnego pana nie będzie
Cytat:
a wy juz macie koncepcje co do tortow, jakie beda, jak beda wygladaly, smaki itd.?

SSR no niestety tort tradycja, a ja chetnie bym z niego zrezygnowala

melduje ze skonczylam prace i wybieram sie spac, by jutro sprawdzic to co zrobilam i bede popijac kawke, luskac slonecznika i czytac stiega larssona - polecam obie czesci trylogii millennium, ja koncze druga czesci i juz nie moge sie doczekac jak w pazdzierniku wydana bedzie w polsce trzecia
http://www.stieglarsson.com/Millennium-series
http://www.stieglarsson.pl/

a dla dziewczyn, ktore pamietaja - robilam sesje zdjeciowa dla tz (co to niby mial byc prezent slubny) i wiedzialam ze tak bedzie ze dostanie zdjecia wczesniej bo juz sie nie moglam doczekac az mu je dam; na grillu u znajomych zaczal mnie meczyc zebym mu powiedziala co to za prezent slubny mam dla niego bo on na nic nie moze wpasc i nic nie bedzie mial, a jak cos wymysli to co bedzie jak moj sie okaze lepszy to potem bedzie my gloopio itd. tak jak wam pisalam ja jestem slaba w klamaniu tudziez mijaniu sie z prawda i cale trzy miesiace wytrzymalam nic mu nie mowiac, az dalam sie namowic i pokazalam mu bo mialam jedno zdjecie zgrane na telefonie, a ze ekran spory i swietna rozdzielczosc to bardzo ladnei bylo widac i tz o malo co nie zemdlal, byl w ciezkim szoku ze cos takiego zrobilam ; a jak doszedl do siebie to zapytal czy moze pokazac swojemu najlepszemu przyjacielowi, powiedzial ze chce sie pochwalic, zdjecie nie bylo z serii rozebranych tak do konca wiec ok; i oczywiscie jak zaczeli komentowac nad telefonem to zaraz sie kolejna dwojka znalazla - w efekcie jestem teraz najfajniejsza kolezanka , wszyscy zgodnie stwierdzili ze nigdy by sie nie spodziewali ze zrobie cos takiego i potem wspolnie dyskutowali ze fajnie jakby ich zony, narzeczone zrobily im taki prezent to bardzo by sie ucieszyli; a tz chodzil z bananem na buzi i tylko podpytywal jakie jeszcze zrobilam
w domu zobaczyl wszystkie i dalej nie powiem co bylo w kazdym razie zdjecia juz zdazylam wywolac i jutro (a wlasciwie dzisiaj) wspolnie wklejamy do albumu - tz cieszy sie jak dziecko i pewnie skonczy sie jak ostatnio
Judith tradycja to tradycja i basta Mój TŻ też nie lubi tortów, ale wytłumaczyłam mu, że na weselu nie jest sam i goście lubią
A mój tort to będzie na takim stelażu jak na zdjęciu i na pewno oblany marcepanem i jakieś kwiaty marcepanowe, a na ostatnim piętrze figurka - niespodzianka dla TŻ i dla gości A i zastanwiam się czy zrobić jeden smak czy każde piętro o innym smaku? Jak radzicie?
Co do aktów to super, że TŻ się podobają i nie tylko TŻ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stelaze_8.jpg (14,5 KB, 7 załadowań)

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-08, 07:47   #1167
BEAMI
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny

Bradzo dawno mnie niebyło, starm sie podczytywac was by byc nabierząca.

Biżuterie kazda z Was ma śliczną

iwciag bradzo ładne zaproszonka, nad podobnymi sie tez kiedys zastanwiałam

gabryna ciesze sie ze u ciebie wszytko sie poukładało i że masz nową sukieneczke. Mama sie nie przejmuj widze ze ty jestes szcześliwa a to najważniejsze

judith8 piękny ten torcik, ale ja również nie przepadam za tortami. Tort dostajemy w prezencie od mojego TZ koleznaki z pracy co ma cukiernie.

hipka80 a ty to bedzies śliczną PM i inaczej nie wolno ci myślec. A i wielkie GRATULACJE zdania prawa jazdy.

U mnie to tylko załatwiliśmy USC, ale całe wesele stoi wciąz pod znakiem zapytania, ślub napewno bedzie ale wesele juz nie tylko obiad dla najbliższych. Ja juz nie mam siły a najbardziej do lekarzy wciąż straszą i dobija a jak sie spytac na jakiej podstawie tak sądzą to mówią czekamy na wyniki. Dodatkowo szukam pracy i z tym w moim regionie jest cieżko, nawet o staz. Przez to wszytko plany nasze mieszkaniowe sie zmieniły. Poprostu ostanio w moim zyciu wszytko sie pląta i przez to na nic nie mam juz ochoty.
Postanowiałam ze dzis sobie pójde chociaż zobaczyc buty.

Trzymajcie sie kochane
Stary 2009-08-08, 19:25   #1168
judith8
Rozeznanie

SSR pani w cukierni powiedziala ze lepiej brac wszystkie pietra takie same w naszym przypadku bo i tak nikt nikogo nie bedzie pytal na jaki ma ochote jak kroi sie od gory, ale moze u ciebie z takim stelazem mozesz tak zrobic

a czy wy ustalacie ze swiadkami w jakich kreacjach wystapia? ja sie dowiedzialam ze nasz swiadek chce zalozyc stalowo niebieski garnitur i tz powiedzial ze on nie bedzie mowil bratu jak ma sie ubrac i do tego dodajmy moja swiadkowa w czrnej sukience - musze fotografowi powiedziec ze ma zdjecia czarnobiale robic chyba....
co myslicie czy ja juz przesadzam, qrcze martwie sie bo to ma byc wielkie swieto a widzialam juz ten garnitur i jest okropny i co najwazniejsze blyszczy sie niesamowicie

BEAMI ja nie do konca jestem w temacie co sie u Ciebie dzieje ale mam nadzieje ze bedzie dobrze, trzymam kciuki

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-08 o 19:50
Stary 2009-08-08, 20:49   #1169
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja powiem mojej starszej tylko tyle, że nie chcę żeby miała sukienkę czarną, białą lub w innym jasnym kolorze który prowizorycznie mógłby być mój oraz że chciałabym, żeby sukienka była elegancka i stosowna do okazji, myślę że siorka cioteczna świństwa mi nie zrobi może pójdziemy razem coś kupić, zobaczymy, ale nie mam jej zamiaru wybierać sukienki, nawet jeśli mnie się nie będzie podobała, to ok jeśli będzie stosowna więc tak samo podchodzę do garnitury, to starszy ma się dobrze czuć zresztą to starszy twojego Tż jeśli jemu nie przeszkadza tobie tym bardziej nie powinno No chyba że by wystkoczył w garniaku w prążki lub z mega zabotem! Jedynie starsi powibnni się dogadać względem tego czy będą pasować do siebie, nie wiem koszula pod kolor lub krawat, ale skoro sukienka czarna to wszystko będzie pasowało

O jaaaa! to ile u was gości??? Powiedzcie mi jak się liczy ten tort na ilość gości na 200 osób to ile go trzeba?

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2009-08-08 o 20:56
Stary 2009-08-08, 21:05   #1170
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Ja powiem mojej starszej tylko tyle, że nie chcę żeby miała sukienkę czarną, białą lub w innym jasnym kolorze który prowizorycznie mógłby być mój oraz że chciałabym, żeby sukienka była elegancka i stosowna do okazji, myślę że siorka cioteczna świństwa mi nie zrobi może pójdziemy razem coś kupić, zobaczymy, ale nie mam jej zamiaru wybierać sukienki, nawet jeśli mnie się nie będzie podobała, to ok jeśli będzie stosowna więc tak samo podchodzę do garnitury, to starszy ma się dobrze czuć zresztą to starszy twojego Tż jeśli jemu nie przeszkadza tobie tym bardziej nie powinno No chyba że by wystkoczył w garniaku w prążki lub z mega zabotem! Jedynie starsi powibnni się dogadać względem tego czy będą pasować do siebie, nie wiem koszula pod kolor lub krawat, ale skoro sukienka czarna to wszystko będzie pasowało

O jaaaa! to ile u was gości??? Powiedzcie mi jak się liczy ten tort na ilość gości na 200 osób to ile go trzeba?
wiesz ja mam ogolnie problem ze sukienka swiadkowej-mojej siostry za krotka i na impreze bardziej a nie do kosciola, a garnitur hmmm rodzina juz go widziala przy okazji ostatniej uroczystosci rodzinnej i hmmm nie przeszedl niezauwazony ze to tak dyplomatycznie powiem; ale stwierdzam ze mam to w nosie jak beda niestosownei wygladac to ich problem
tort 14 kg na 80 osob - u nas bedzie 65 osob, ale sowa ma torty na 60, 80, 100 i chyba 120 jakos tak; wazy 14kg bo przy takich pietrowych to sa torty na kremie a nie na bitej smietanie i sa w zwiazku z tym ciezkie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości