Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 19:59   #1141
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

tak, to jest po prostu wartość Twoich zakupów łącznie w danym katalogu, bez aktualnie podliczanej faktury

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:06   #1142
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś ma duże zamówienia to tak, ale ja kupuję głównie dla siebie i nie będę specjalnie robić zamówienia na 99 zł żeby mieć krem za 12,9 i żel gratis. Poza tym może zdarzyć się tak że klientki będą chciały tylko ten tusz+krem i żel i co wtedy?
No właśnie... Mogliby umieścić tę informację o zakupach za 99 zł już w 17 katalogu, żeby nie wprowadzać zamieszania i wątpliwości. Ja byłam przekonana, że w 1 katalogu są dwie promocje, tak jak pisałam wcześniej.Wynikało to dla mnie z katalogu z katalogu, a się okazało, że nie to miał autor na myśli... Ja też nie zawsze składam zamówienie na 100 pkt, więc nie mam możliwości zaproponować klientkom kupienie tego kremu za 12,90 i jeszcze im dać gratis żel...Czuję się wprowadzona w błąd...

Edytowane przez anntab
Czas edycji: 2009-12-17 o 20:07
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:33   #1143
bajeczka000
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie, bo ciężko mi się skontaktować z konsultantką. Gdybym zamawiała z tego katalogu obowiązującego od 28XII to jaka jest szansa, że dostanę kosmetyki przed sylwestrem?

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:44   #1144
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, bo ciężko mi się skontaktować z konsultantką. Gdybym zamawiała z tego katalogu obowiązującego od 28XII to jaka jest szansa, że dostanę kosmetyki przed sylwestrem?
Chyba niewielka. Tzn zależy gdzie. U mnie jest oddział i kosmetyki mogę mieć już 28.12 ale w przypadku dostawy do domu/biura to trochę trwa.
Stary 2009-12-17, 20:59   #1145
bajeczka000
Wtajemniczenie

No właśnie u mnie oddziału nie ma. Sa tylko biura (chyba 3 nawet). Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 21:13   #1146
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie oddziału nie ma. Sa tylko biura (chyba 3 nawet). Dziękuję za odpowiedź
Jeśli któreś biuro ma odbiór paczki we wtorek lub środę to jest szansa na 100% .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 21:18   #1147
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Jeśli któreś biuro ma odbiór paczki we wtorek lub środę to jest szansa na 100% .
raczej w środę, bo jak zamówi w poniedziałek, to dojdzie za 2 dni najwcześniej. tak? kiedyś tu pisałyście, że jak się zamówi do 12 to jest na następny dzień w filii, ale kiedyś patrzyłam o 11.55 i już była data dostawy za 2 dni...

Tak właśnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 21:20   #1148
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale przecież możecie iść na rękę tym klientkom i pozwolić im zamówić ten krem. Wy i tak przeciez będziecie miały zamówienie na ok 250-300 zł (jesli 100 PP) więc łapiecie się na 3 takie kremy i możecie zamówić swoim klientkom te kremy. Ja tak często robię. W gruncie rzeczy nie uwzględniam tych promocji że trzeba najpierw zamówić za 99zł bo moje klientki żadko kiedy zamawiają za takie kwoty. Raczej to są takie małe zamówienia kilku rzeczy, ale za to co katalog
Oczywiście, że możemy pójść na rękę... Ja zawsze mówię, że jak chcą coś z promocji tego typu, to mają mówić, a ja postaram się żeby zamówienie było możliwe. Ale wyobraź sobie... Dzisiaj składałam zamówienie ze swoją sponsorką i miałyśmy niemały problem. W ogóle dzięki Wam nie mamy bigosu (na szczęście, któraś z dziewczyn poruszyła ten temat), ale i tak nieźle musiałyśmy kombinować. Miałyśmy zamówienia na 4 "zestawy" (tusz + krem do ciała + krem pod prysznic) i same chciałyśmy wziąć jeszcze po dwa takie dla siebie. Niestety dzisiaj musiałyśmy wszystkim tłumaczyć jak wygląda sprawa z resztą "zestawu" z następnego katalogu. Ostatecznie wszystkie klientki zrezygnowały i moja sponsorka wzięła dwa tusze a ja jeden. A przyznam szczerze, że nie zwróciłam w ogóle uwagi na to "przy zakupach za 99 zł z katalogu" ponieważ bardziej mnie interesowało czy damy radę uzbierać drugie 100 pp (moje zamówienie już poszło) i żeby było jeszcze przed świętami... Nie wiem co sobie pomyślały nasze klientki, ale na pewno nie było to nic pozytywnego i tym samym nie zwiększyło nam sprzedaży
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 13:00   #1149
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

w koncu kurier przywiózł paczkę ale dzisiaj i tak składam zamówienie co jeszcze dojdzie przed świętami, piękna jest ta paletka cieni z plakatu świątecznego , dzisiaj widzę cisza na forum ;p
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 13:07   #1150
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
w koncu kurier przywiózł paczkę ale dzisiaj i tak składam zamówienie co jeszcze dojdzie przed świętami, piękna jest ta paletka cieni z plakatu świątecznego , dzisiaj widzę cisza na forum ;p

Też sobie zamówiłam tę paletkę, ale niestety bardzo rozczarowała - pisałam o tym kilka stron wcześniej.

A teraz z cyklu "Podróże do Oriflame" - uradowana, że odbiorę sobie paczkę, pojechałam dziś do BR (nie powiem, że zimno, ślisko - dobrze, że przynajmniej korków nie było). Wyobraźcie sobie jakież było moje "zdziwienie", kiedy podeszłam pod rzeczone BR a tam karteczka: otwarte wtorek, środa, czwartek w godz. 8-16:30 Dodzwonić się tam nie można (no jak zamknięte to nic dziwnego...) a na stronie Ori brak informacji odn. godzin otwarcia
Pytanie brzmi: dla kogo jest to biuro otwarte?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png

Edytowane przez Velvetrope
Czas edycji: 2009-12-18 o 13:10
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 13:15   #1151
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Dziewczyny, czy któraś z Was zamówiła/testowała nową paletkę cieni z limitowanki Giordani White Gold ( ta w tonacji srebrno-szaro-czarnej)? jeśli tak, to proszę o podzielenie się wrażeniami, bo koloru kuszą, a te paletki cieni GG nie mają jakiś rewelacyjnych opinii.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-18, 13:19   #1152
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
...A teraz z cyklu "Podróże do Oriflame" - uradowana, że odbiorę sobie paczkę, pojechałam dziś do BR (nie powiem, że zimno, ślisko - dobrze, że przynajmniej korków nie było). Wyobraźcie sobie jakież było moje "zdziwienie", kiedy podeszłam pod rzeczone BR a tam karteczka: otwarte wtorek, środa, czwartek w godz. 8-16:30 Dodzwonić się tam nie można (no jak zamknięte to nic dziwnego...) a na stronie Ori brak informacji odn. godzin otwarcia
Pytanie brzmi: dla kogo jest to biuro otwarte?
A ja wczoraj o godz. 17 byłam po paczkę w biurze w moim mieście (mamy tylko jedno), które otwarte jest w pn i czw w godz. 14-18 i wyobraź sobie, że też "pocałowałam klamkę" Trzy osoby jeszcze były i czekały, ale zadzwoniłam (mam nr kom) do naszego sympatycznego Pana z biura, a on na to że mu coś wypadło i musiał jechać... I szczerze mówiąc na 10 razy kiedy odwiedzam to biuro, to 5 razy jest ono zamknięte w godzinach "pracy" Nie wiem czy mam takiego pecha, ale już więcej chyba na biuro nie zamówię...
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 13:32   #1153
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was zamówiła/testowała nową paletkę cieni z limitowanki Giordani White Gold ( ta w tonacji srebrno-szaro-czarnej)? jeśli tak, to proszę o podzielenie się wrażeniami, bo koloru kuszą, a te paletki cieni GG nie mają jakiś rewelacyjnych opinii.

Odradzam, ja się zawiodłam (pisałam o tym kilka stron wcześniej i jeszcze jedna dziewczyna z Ori). Cienie bardzo krótko utrzymują się na oku (ok 1-2 h), potem "znikają", zostaje po nich jedynie perłowy połysk, ale w zasadzie tylko z bliska go wiadać. Nie są warte swojej ceny

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
A ja wczoraj o godz. 17 byłam po paczkę w biurze w moim mieście (mamy tylko jedno), które otwarte jest w pn i czw w godz. 14-18 i wyobraź sobie, że też "pocałowałam klamkę" Trzy osoby jeszcze były i czekały, ale zadzwoniłam (mam nr kom) do naszego sympatycznego Pana z biura, a on na to że mu coś wypadło i musiał jechać... I szczerze mówiąc na 10 razy kiedy odwiedzam to biuro, to 5 razy jest ono zamknięte w godzinach "pracy" Nie wiem czy mam takiego pecha, ale już więcej chyba na biuro nie zamówię...
Jednym słowem - te biura to fikcja.
A ten "pan" u Ciebie, to chyba sobie powinien kogoś zatrudnić do biura, skoro sam nie ma czasu w nim siedzieć...

Stary 2009-12-18, 14:11   #1154
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Też ja mam, generalnie cienie śliczne ale jeszcze ich nie testowałam na oku i nie wiem jak z trwałością

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 18:57   #1155
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Odradzam, ja się zawiodłam (pisałam o tym kilka stron wcześniej i jeszcze jedna dziewczyna z Ori). Cienie bardzo krótko utrzymują się na oku (ok 1-2 h), potem "znikają", zostaje po nich jedynie perłowy połysk, ale w zasadzie tylko z bliska go wiadać. Nie są warte swojej ceny
Wg mnie paletka White Gold jest REWELACYJNA Nie wiem dlaczego tak piszesz i w jaki sposób zrobiłaś makijaż tymi cieniami ale ja używałam już ich kilka razy i trzymały mi się na oczach CAŁY dzień! Nic nie opada, nic nie znika! Dodam, że makijaż robiony był na bazie bazy GG, podkładu GG i zapewne dlatego trzymał się tak dobrze aż do wieczora (rano chodzę do pracy a zaraz potem mam warsztaty i spotkania w filii do wieczora więc muszę mieć trwały makijaż )
Ja z d e c y c o w a n i e POLE CAM tę paletkę !!!

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 19:03   #1156
Velvetrope
Rozeznanie

No cóż, u mnie się w ogóle nie trzymają. Może niech się inne dziewczyny wypowiedzą.

Powiem Ci szczerze, że trudno mi uwierzyć, że są takie cienie, które się CAŁY dzień trzymają. Ja jeszcze nigdy w życiu na takie nie trafiłam

Edytowane przez Velvetrope
Czas edycji: 2009-12-18 o 19:05
Stary 2009-12-18, 19:07   #1157
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
No cóż, u mnie się w ogóle nie trzymają. Może niech się inne dziewczyny wypowiedzą.

Powiem Ci szczerze, że trudno mi uwierzyć, że są takie cienie, które się CAŁY dzień trzymają. Ja jeszcze nigdy w życiu na takie nie trafiłam

Zaręczam Ci, że trzymają się, aż miło!

Może to kwestia techniki makijażu???

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 19:09   #1158
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Zaręczam Ci, że trzymają się, aż miło!

Może to kwestia techniki makijażu???
Nie wiem
Poczekajmy na opinie innych dziewczyn.

Stary 2009-12-18, 19:12   #1159
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

mi się wydaje że to zależy od techniki , w szkole ćwiczę na tanich paletach cieni i efekt jest całkiem ciekawy , troszke wprawy i zobaczysz będziesz zachwalać swoje cienie
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-18, 19:18   #1160
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

sprawdzę cienie jutro bądź w niedziele i też napiszę opinię

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 19:51   #1161
sunek
Raczkowanie

Cytat:

Ja zawsze używam bazy pod makijaż na oczy (obecnie mam tą z OB) i mój makijaż wytrzymuje 12-godzinne dyżury w pracy na intensywnej terapii dziecięcej, gdzie grzeją inkubatory, a praca jest w biegu i teoretycznie powinnam pływać w swoim makijażu Nie testowałam jeszcze co prawda cieni, o które pytasz, ale zapewniam Cię, że są cienie, zwłaszcza w Oriflame, bo innych akurat nie używam, które wytrzymują na oczach calutki dzień bez szwanku. Tak, jak już tu dziewczyny pisały - może to być kwestia techniki - spróbuj z bazą pod makijaż - na pewno się nie rozczarujesz

Konsultanka Oriflame z zamiłowania!

http://oriflameszczecin.blogspot.com/
sunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:05   #1162
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunek Pokaż wiadomość
Tak, jak już tu dziewczyny pisały - może to być kwestia techniki - spróbuj z bazą pod makijaż - na pewno się nie rozczarujesz
Próbowałam kiedyś z bazą pod makijaż, ale w połowie dnia cienie się "zbijały" w załamaniach powieki
A jaką bazę byście polecały?

Stary 2009-12-18, 20:09   #1163
kasiencja
Pani Buka

dokładnie, bazy pod cienie bardzo przedłużają trwałość nawet tych najtańszych np. ta z ArtDeco jest dobra, zobacz na KWC

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:10   #1164
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
ja też testowałam, w środę w biurze i są naprawdę ekstra! trzymały mi się zupełnie bez szwanku od 17 do późnych godzin nocnych (jakoś po 1), kolory są super i w ogóle cud miód

Cytat:
przepraszam, a czy Ty nie pisałaś o tej palecie z ulotki? z tego co pamiętam, to chyba mówiłaś właśnie o niej.

Tak właśnie.
Stary 2009-12-18, 20:15   #1165
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
przepraszam, a czy Ty nie pisałaś o tej palecie z ulotki? z tego co pamiętam, to chyba mówiłaś właśnie o niej.
Nie, chodziło mi o paletkę Giordani White Gold - ona ma nr 17 471...
Coś pokręciłam?

Stary 2009-12-18, 20:15   #1166
aiyyo
Rozeznanie

Ja uzywam bazy art deco i nawet najtansze cienie sie trzymaja caly dzien. W przypadku Oriflame, zarowno te podwojne z OB jak i te z visions pojedyncze z paletki trzymaja sie na powiekach zawsze te 12 godz. Tych z GG nie probowalam, ale mysle, ze powinno byc podobnie
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:19   #1167
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam kiedyś z bazą pod makijaż, ale w połowie dnia cienie się "zbijały" w załamaniach powieki
A jaką bazę byście polecały?
Ważna jest też budowa oka. Ja mam tak osadzone oczy że każde cienie, nawet z bazą po kilku godzinach zbierają się w załamaniu powieki. Tyle że z bazą trwa to trochę dłużej.
Stary 2009-12-18, 20:22   #1168
olamazda
Raczkowanie

mi również nie pasują cienie z paletki GG ,źadne a miałam te w odcieniach brazu i szarości kiedys również miałam takie pastelowe.
olamazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:22   #1169
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ważna jest też budowa oka. Ja mam tak osadzone oczy że każde cienie, nawet z bazą po kilku godzinach zbierają się w załamaniu powieki. Tyle że z bazą trwa to trochę dłużej.
No właśnie też się zastanawiałam czy osadzenie oka ma tu znaczenie.
Spróbuję z bazą. Tylko najpierw muszę jakąś wybrać

Stary 2009-12-18, 20:38   #1170
ola_gie
Zakorzenienie

Velvetrope, w takim razie ja coś pokręciłam, wybacz

Dziewczyny, widziała któraś z Was ten komplecik (albo jeden element) Richness? Może mógłby ktoś wrzucić fotki w odpowiednim wątku?

Tak właśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości