|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Dzięki Izumi
Aleś się napracowała(uch! Ty mróweczko nasza!). Masz łepek, że to wszystko tak ładnie zapamiętałaś i nam tu tak zgrabnie zredagowałaś ![]() Na pewno się przyda taka wiedza |
|
|
|
#1142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupy sliczne ![]() Cytat:
i nie zastanawiaj się czy pisać, tylko pisz... zwłaszcza jak w domku nie masz z kim porozmawiać... nawet napisanie na forum i poczytanie ciepłych słów od dziewczyn dużo daje Cytat:
u mnie był tydzień temu madziwnia- świetny rysunek Ci Izumi zrobiła fajny prezentdzwoniłam dzisiaj do tego mojego specjalisty..i ustalilismy że w niedziele koło 17 przyjmuja mnie na odział, badanie w poniedziałek rano, we wtorek wypis.... a potem trzeba bedzie poczekać z 2 tyg. na wyniki...
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Pop już wiele razy tu mówiłysmy że piszemy o dobrych i o złych chwilach! Szczególnie jesli dotycza nas bezpośrednio.
Po to kochana jestesmy żebyś mogła wylac z siebie co ci lezy na duszy!!! Jutro bedzie nowy dzień nosisz pod serduszkiem Swoje Najwieksze szczęście i już niedługo nie bedziesz sama na tym zadupiu jak to nazywasz IZUMI wow dzieki za informacje naprawde przydatne
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Isis23 trzymaj się mocno, szkoda że Twojego męża/partnera nie ma przy Tobie
Pop70 ojj bidulko - kicha że ciśnienie Ci skacze, mam nadzieję że zmiana leków/dawki pomoże. Spróbuj się nie denerwować na zapas, choć pewnie masz już najczarniejsze myśli I pewnie że wygadać się zawsze możesz
|
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
POP70 historia straszna, czyżby tegoroczne mamusie marcowo-kwietniowe, to same mamusie z koszmarnymi przeżyciami? Ehhh. Na pewno to co się stało dawno temu teraz dodatkowo Cię denerwuje, ale jednak... 30 lat temu opieka medyczna stała na zupełnie innym poziomie. Wtedy Twoja mama musiała zaryzykować, Ty kochana nie musisz
W najgorszym wypadku czeka Cię leżenie plackiem w szpitalu aż do porodu, ale i Tobie i dziecku na pewno nic się nie stanie
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ dziś stron do czytania nie nadążam...
|
|
#1147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Izumi dziękuję za wyczerpująca odpowiedź
mam jednak nadzieje,ze powtorze to badanie i jednak nie będę miała tej cukrzycy.A zdjęcie męża madziwni jest zabójcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę,ze chodzicie do szkoły rodzenia,ja tez baardzo chciałam,ale obawiam sie ze juz jest za późno zeby sie zapisac,przynajmniej do szpitala w ktorym mam rodzic,bo w innej szkole w ktorej wiem ze bym mogla koszt to 270 zł.Jeszcze jest o tyle problem,ze m.robi remont po pracy i schodzi mu się do 21,potrwa jeszcze z tydzien wiec nie wiem czy 28 tc to juz nie za późno.jest jakis konkretny termin ktorego sie nie przekracza czy to obojetne w ktorym tygodniu sie do grupy dołącza?? musze zadzwonic jak z miejscami i terminami,moze by sie jeszcze udało |
||
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szkola rodzenia jest za darmo
![]() Jezzzuu ale jestem zadowolona dzisiaj z mężem byliśmy po sklepach polazic i kupilismy pare rzeczy do ubrania dla naszego juniorka Normalnie tyle radosci mi to sprawilo ze szok![]() A poza tym sie pochwalę, że dostalam od mężusia portfel z housa a promocja niezla jak kupilismy jeden druga rzecz byla za grosik Łapie lekkiego stresa bo jutro na wizyte jade, mam nadzieje ze wszystko z dzidzia wporzadku ale ten stres chyba jest zawsze....
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
iZUMI JESTEŚ NIESAMOWITA. tA FOTKA JEST REWELACYJNA. oJ mADZINIA MĄŻ PADNIE JAK TO ZOBACZY.
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Izumi - piękne dzieło
Cytat:
Ogólnie chodzi o to że dziecko musi wiedziec o co kaman czyli nie podchodzimy gwałtownie nie podnosimy jak nie wie co się dzieje . Najpierw się dziecku pokazujemy że jestesmy a potem je dotykamy nic z nienacka. Co do przewijania to jednak na poczatku lepiej po , bo dzieciaki małe maja to do siebie ( przynajmniej Szymek tak miał ) że walił qpe zaraz po karmieniu i tak jakis czas to trwało a kupy na poczatku sa czesto .. tak więc jak go przebrałam przed , to i zaraz i tak musiałam i po .. Czyli syzyfowa praca . tak więc wolałam nakarmić poczekac chwilkę i dopiero przebrać . Cytat:
Dziecie ,śpi spokój i cisza he he ,, w TV nic nie ma bbu nudy
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
uspokoilyscie mnie odnosnie siusiania
jutro sie zapytam i dam znac co na to moja gin mi powiedziala.Super fotka!! ide, wroce za jakas godzinke
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za Wasze wsparcie.
No to ja już się spakowałam i jutro z samego rana jadę do szpitala. Mam typową gestozę czyli zatrucie ciążowe. Muszą mi porobić serię badań włącznie z 2 dniowa zbiórką moczu. A to w celu pomiaru ile białka wydala mój organizm. Niestety ale białko w szaleńczym tempie mi się podniosło. 3 tygodnie temu było 0,25 w zeszłym tygodniu było 0,75 a dzisiaj jest już 3,02. Jest to bardzo niebezpieczne zarówno dla mnie jak i dla dziecka. I na dzisiejszym USG było widać że nie dostarczam wystarczającej ilości tlenu dla dziecka. Mój inkubator się psuje. Lekarz chciał abym już dzisiaj poszła do szpitala ale ja nie byłam przygotowana a ponadto i tak w nocy nic by mi nie robili. Na razie idę na co najmniej tydzień – tyle trwa dokładna diagnoza ale lekaż nie wyklucza że będę tam siedziała do końca. A jeżeli zostanę w szpitalu to na pewno będę miała wcześniejszy poród. Więc Marutko – Twoja lista rzeczy jakie powinno się zabrać do szpitala przyda się także mi. Darusia – czasem nie warto czekać prawie do samego końca z zakupami. Ja prawie nic nie mam i nie wiem jak potencjalny sobie z tym wszystkim sam poradzi. Izumi – rób dokładne notatki na tych lekcjach i wszystko potem spisuj. Ja także nie będę chodziła do szkoły rodzenia ale chętnie poczytam. A ja Was będę w szpitalu czytać więc będę na bieżąco – zabieram swój terminal Blackberry. Ponadto ze względu na pracę muszę być pod telefonem i mail-em. Ale laptopa (na razie) nie zabieram.
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
POP70, trzymaj się mocno i też się nie denerwuj bo to ciśnienie podnosi.
NIe wiem co to za urządzenie o którym piszesz , czy to znaczy że będziesz mogła tylko czytać a nie pisać? Do kupowania komputer kochana świetnie się nadaje, myślę że możesz na nas liczyć z linkami, tak że wszystko da się zrobić. I pojawiaj sie tu koniecznie, czekamy nie wieśći i pamieamy o Was.
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak jak pisałam jak wyjdziesz zapraszam na kawe jakbyś miała ochote
|
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wracajcie szybciutko z dobrymi wiadomosciami a jak tylko się da to napisz cos ze szpitala,czy jest jakas poprawa |
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Pop trzymam kciuki za was!!
Ja pewnie bede miala badania moczu za tydzien bo mialam 5 tyg temu bialko wykryte i wydaje mi sie ze i tak za pozno to badania 6 tyg bedzie, ale jak ma tak byc niech bedzie, bede najwyzej zyla w stresie... Isis najgorsze bedzie to czekanie, zarowno dla ciebie jak i dla nas, ale jestesmy z Toba! 3mam kciuki za was
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
My też sie pochwalimy
![]() Dużo nie jest, ale od czegoś trzeba zacząć
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusiaaaa- komplecik z misiami słooodki ![]() i tak wogóle to dzień dobry Paniom
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry mamusie
Izumi ja tez mam opryszcze - i tera musze w jakims slowniku znalezc jak to by bylo po angielskiemu.....wrrrrrr Isis, Pop, drcron - jak dzis wasze samopoczuice?? Mam nadzieje ze troche lepiej, informujcie na bierzaco Ja wczoraj mialm sadny dzien w pracy - ganiali mnie tam i z powrotem, i w dodatku to ogrzewanie Ale za to juz prawie spakowana jestem Zycze wszystkim milego dnia
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Pop trzymaj się bądź dzielna nie mysl za dużo o głupotach zobaczysz wszystko będzie dobrze . Trzymam mocno kciuki za Was
Darusiaaaa ciuszki prześliczne
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakos trzeba wygladac jak juz przyjedzie..
|
|
#1162 |
|
Przyczajenie
|
Witam Drogie Mamy i najdroższe Brzuszki!
Chciałam się z Wami podzielić, z samego ranka zdjęciem, które wprawiło mi w wybitnie pozytywny nastrój: http://wyborcza.pl/5,75539,7324506,Z...ERS_.html?i=14 Życzę Wam mocy pozytywnej energii na cały dzisiejszy dzień. |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Isis Musisz pięknie wyglądać
a propo mi też przydałoby się pójść do kosmetyczki eppona zdjęcie zabójcze Dzięki
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
)Tylkooliwka, co do terminu "kiedy" do szkoły rodzenia to myślę że za późno raczej na pewno nie jest. U mnie się chwalili, że robią szkolenia już dla rodziców w jeszcze młodej ciąży (ZAPRASZAMY JUŻ OD 25 TYGODNIA CIĄŻY!) i jak ja przyszłam w 21tc to się gościu lekko śmiał . Wydaje mi się, że co szpital to inaczej bo chyba to wszyko zależy od tego jakie lekcje, po ile godzin, ile razy w tygodniu ile trwa cały turnus. Np. ja mam 12 zajęć po 2 godziny, ale one odbywają się tylko raz w tygodniu więc to jest 12tygodi. I turnus wygląda tak, że zapisujesz się i od razu przychodzisz. Nie ważne która są akurat zajęcia. Np. ja zaczęłam od 6-ych, przelecę do tych 12-ych i później będę mieć pierwsze 6 Czyli tak czy inaczej zalicza się wszytsko tylko w innej kolejności Musisz się dopytać A np. w ten wtorek przyszła na zajęcia pierwszy raz dziewczyna już w 31tc! Bo stwierdziłą, że mimo, że kilka lekcji ominie, lub zaiczy już jak będzie miec dziecko, to i tak warto, po potem skąd będzie wiedzieć? ![]() Darusiaaa, są szkoły darmowe i płatne. Np. u mnie płaci się 300zł, ale później mam... że tak to nazwę "przywileje" w ich szpitalu. Między innymi bezproblemowy i darmowy poród rodzinny i tańsze znieczulenie (tak to coś koło 500zł kosztuje o ile dobrze pamiętam). Poza tym dostajemy tak jak już pisałam różne gratisy, informatory, próbki, ubranka, butelki i pojemniki (aventu) i wiele wiele innych... więc w sumie nie wiem nawet czy im się to tak do końca opłaca ;D Daj znać jak tam po wizycie ![]() Ubranka śliczne! Najbardziej podoba mi się to pierwsze body i seria z misiem ![]() Ania_P dzięki o uzupełnienie z tym odruchem moro ![]() Co do karmienia to babka mówiła, że prawdopodobnie i tak będzie w ten deseń, że dziecko zje i się zajsra (za przeproszeniam), ale ona mówi, że i tak woli przed, bo wiele dzieci od razu po karmieniu zasypia i potem jak się nie zejsra, to szkoda je szarpać i rozbudzać..... . W sumie ja nie wiem jeszcze jak to u mnie będzie.... z aksą bardzo cieńko... nie wiem czy będzie mnie w razie czegos tam na przebieranie przed i po karmieniu jakby jednak małe tak sobie upodobało srolić od razu ![]() POP70 <trzyma kciuki> Trzymaj się kochana! <trzyma kciuki> ![]() ita83, kurde ta opryszczka... pamiętam że coś to było z tym dziadostwem własnie.... . Jakaś historia którą mi kiedyś mama opowiadała ze szpitala.... ale już nie pamiętam dokładnie :/ W każdym bądź razie zanotowałam sobie żeby im w szpitalu nie zapomnieć powiedzieć że to miałam...bo pamiętam tylko tyle że ta historia to była z typu "horror stories" i że włąśnie chodziło o to, żę nie wiedzieli od czego się coś tam dziecku działo. Więc ja na wszelki wielki notuje wszystko! Od opryszczki po łaty na cyckach itd ;D Isis23 odpicowywujesz się dla męża? Zdradź jakie to zabiegi kosmetyczne powodują że facet potem jest zadowolony co? :3 Bo mój w sumie mnie zawsze wieczorem w domu nieumalowaną i w dresach widzi i chyba zaczynam mu się nudzić ![]() eppona... Świetna fota A to są te wiaderka co kiedyś wam pisałam, że w TV jakaś babka się mądrzyła, że dzieci (nawet noworodki) o wiele lepiej w wiaderku kąpac niż w wanience..... ja dalej nie wiem ile w tym prawdy, ale te bobasy w wiaderkach wyglądają na całkiem zadowolone ;DA ja dziś...... nie wiem sama co .... .Emm... w Realu od dziś sa śpioszki pajacyki z Disney'a za 8zł, ja i tak musze iśc mężowi do banku więc będe niedaleko Reala... pewnie pójdę Tym bardziej, ze z mojej listy ubranek (takie tabelki i wykresy na ścianie przywieszone z którcyh mąż się śmieje) wynika, ze śpioszków mam zdecydowanie za mało Bo po 1ej sztuce na każdy rozmiar :P Mam za to body kopertowe + półśpiochy... ale.... :rolleyes" same wiecie . A zaraz jadę do szpitala do mamy, bo podobno jej koleżanki jakieś kurtki ciążowe (lub XXL) przyniosły dla mnie, bo wiedzą że ja sierota mimo tego że już 10grudnia to kurtki na zimę nie mam A jak mama nie będzie mieć dużo pracu to może mi KTG zrobi <marzy> .... tylko żeby tym razem było wreszcie coś słychać no! :P Małe wredne upierdliwe bobo ![]() Także lecę, mimo paskudnej pogody życzę wam POGODNEGO DNIA!!! |
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia kochane
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Pop słoneczko trzymaj sie ciepluchno!!! Przesyłam ci mnóstwo pozytywnych myśli!!!!!
Jej to zdjęcie w wiaderkach jest cudne!! Dziewczyny dzis Panowie od paneli maja ostatnią szanse by dojechac i mi je w koncu łaskawie założyc bo jak nie to ja jade dzis osoboście po dobiór całej kasy czyli 849 zł i w dupi....e mam ich montaz gratis!!!!! Fuck fuck!!! ![]()
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pieluch i tak na początki idzie od cholery więc nawet mając kase szkoda przebierac dwa razy
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Raport ze szpitala:
No to ja ju| w szpitalu i mam ju| lozko. Czekalam tylko 2,5 godziny na przyjecie. Co rawda jeszcze gin mnie nie ogladal i nie mam nic robione wiec tylko czekam. Epona- zdjecie super.
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Nawet sie wyspalam, ale stresik przed wizytą mam troche ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- komplecik z misiami (5 rzeczy) kosztował tylko 29,90 a body po 6 zł płaciłam
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja place za prywatna polozna 300zl ale z mojego wlasnego wyboru a rodzinny porod to tak jak ten normalny zero oplat |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Strasznie się przejełam tą sytuacją
Hihihi 

, czy to znaczy że będziesz mogła tylko czytać a nie pisać? Do kupowania komputer kochana świetnie się nadaje, myślę że możesz na nas liczyć z linkami, tak że wszystko da się zrobić. I pojawiaj sie tu koniecznie, czekamy nie wieśći i pamieamy o Was.
wracajcie szybciutko z dobrymi wiadomosciami a jak tylko się da to napisz cos ze szpitala,czy jest jakas poprawa