Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 20:00   #1141
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
eee P.

sn. wiesniak 200g + 2 plastry świeżego ananasa, kilka ciemnych winogron+ garść orzechów włoskich, pestek słonecznika, otrąb żurawinowych, + suszona żurawina + łyżeczka miodu lipowego.

duża ziarnista grahamka grubo posmarowana Osełką i podpieczona.

3x Łakotki maślane; zielona herbata jaśminowa.

II sn. owsianka ( 5 łych płatków, garść: nerkowców, laskowych; kilka suszonych moreli, jabłek) na 2 szkl mleka 3,2% + łycha masła, powideł wiśniowych.)

espresso, szklanka wody, 2 czekoladki złotyorzech Solidarnosc'

Obiad:
- rosół z makaronem + dużo pietruchy i cała marchew gotowana
- duze pieczone udko kurczaka z jabłkiem i papryką, ziemniaki z koprem, szpinak z masłem, porcja sałatki greckiej.

Podwieczorek: duuuuuzy kawąłek serniko-makowca ( na górze brzoskwinka i płatki migdalowe) + garśc migdałów, 2x pasek wedla mlecznej z orzechami.
kubek mleka z lyżeczką kawy, 2x mandarynka
(upycham nnkt gdzie sie da )

Kolacja: strasznie byłam najedzona po podwieczorku:
2x duza kroma wiejskiego pszennego chleba (pieczonego na lisciu chrzanowym)
z : maslem, jajkiem na twardo, sopocką, rzodkiewką, sałata, szczypiorem i majonezem

po. garsc pestek słonecznika, krucha babeczka jabłkowa, herbata malinowa

nie zjadłaś owsianki na śniadanie, jazzz!

^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:01   #1142
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że nie 4,5
ładnie
obyś tylko przybierała na wadze a ile planujesz przytyć?
dzięki ;p
ojj moim zdaniem to mogło wyjść nawet więcej niż 4,5 ale spoko ;p
tak z 2-3 kg

a co do przybierania to już mi się wydaje jakbym z tonę przytyła, bo jestem ostro zapchanaaa, a nie lubię strasznie takiego uczucia, ale luuuuz ;p

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:19   #1143
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(10.00)
2 sandwiche z chlebka razowego, każdy z plastrem sera, szynki, łyżeczką groszku i łyżeczką kukurydzy. Herbata.

OBIAD(14.00)
Griliowana pierś z kurczaka, sosik grzybowy, kasza gryczana (chyba pol woreczka), troche buraczków, tartej marchewki, kapusty kiszonej.

PODWIECZOREK(16.30)
3 mandarynki, jogurt jogobella ananasowy z kilkoma migdalami.

KOLACJA(20.00)
2 kromki razowca, każda z masłem, sałatą, pomidorkiem, 1/2 jajka. Szklanka maślanki (truskawkowej).

Może być? Prosze o ocenke
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:23   #1144
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(10.00)
2 sandwiche z chlebka razowego, każdy z plastrem sera, szynki, łyżeczką groszku i łyżeczką kukurydzy. Herbata.

OBIAD(14.00)
Griliowana pierś z kurczaka, sosik grzybowy, kasza gryczana (chyba pol woreczka), troche buraczków, tartej marchewki, kapusty kiszonej.

PODWIECZOREK(16.30)

KOLACJA(20.00)
2 kromki razowca, każda z masłem, sałatą, pomidorkiem, 1/2 jajka. Szklanka maślanki (truskawkowej).

raczej na tym nie przytyjesz
Stary 2009-12-20, 20:39   #1145
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
nie zjadłaś owsianki na śniadanie, jazzz!

^^
bo o 6.30 okazalo sie ze nie ma mleka w domu ^^
ale potem uzupelnilam zapasy ^^
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:45   #1146
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
bo o 6.30 okazalo sie ze nie ma mleka w domu ^^
ale potem uzupelnilam zapasy ^^
w niedziele wstałaś tak wcześnie? łosz.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-12-20, 20:51   #1147
Cristin@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
raczej na tym nie przytyjesz
aha...:/ czyli jutro dodajemy wiecej jedzonka

ale nie jest to juz jakis glodowkowy jadlospis prawda? Nadaje sie na normalne U chociaz?

Co dodac? (a.. napewno dodam II śniadanie bo wczeniej bede jadła I bo jutro juz do szkoly i nie ma leniuchowania w lozku jak przy weekendzie )
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 22:21   #1148
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:
Pytasz co zwiększyć, więc proszę
ŚNIADANIE(10.00)
te sandwiche smaryjemy masełkiem, wywalamy herbatkę i wstawiamy kubas kakao na tłustym mleczku z miodem, do tego całego pomidorka i pomarańczkę może?

na II śniadanko na przykład dużą bułe z masłem, jajkiem, warzywami i majonezem + owoc/jogurt/orzechy/słodycze --> co dusza zapragnie

OBIAD(14.00)
i jakiś pyszny deserek i jest ekstra , jeśli porcja duża, rzecz jasna
PODWIECZOREK(16.30)
no tu to się nie postarałaś, to na deser a tutaj kanapki/budyń z orzechami i bakaliami/duża porcja lodów z orzechami i bakaliami/drożdżówka/gofry/naleśniki/kawał ciasta + owoce
KOLACJA(20.00)
nie podoba mi się to pół jajka tutaj 2 lub 3 wielkie kromy z masłem i KAŻDA z sałatą, wędliną, serem i jajkiem, może zrób sobie takie, jak ja sobie ostatnio robiłam tosty z grahamki z masłem, sałatą i tuńczykiem i cambertem i ketchupem, pychotka, do tego oczywiście warzywka, może zrób sobie sałatkę z jakąś rybkąm warzywami i majonezem i do tego buła z masłem, możliwości jest mnóstwo

i niech coś wpada

Malutko jesz, bo z tego co wiem to chcesz przytyć..... a na tym nie przytujesz, nie bój się Będzie dobrze

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Dobra czas się wziąć za siebie!

PPPPPPPPPPPP:

Ś: owsianka (mleko kozie, płatki, otręby, twaróg, banan, migdały)+ kawa z mlekiem

IIŚ: 1,5 grahamki: (1x z serem kozim i pomidorem, 2x z masłem orzechowym i dżemem pomarańczowym posypane płatkami migdałowymi) + jogurt naturalny 150g z garścią: płatków migdałowych, włoskich, nerkowców, rodzynek i łyżką miodu

O: dorsz gotowany, duużo brokułów gotowanych+ pół woreczka kaszy gryczanej z sosem beszamelowym
D: latte miachiatto + porcja lodów cynamonowyyychh z dwoma pierniczkami babcinej roboty + kawałek ciasta z suszonych owoców !! (pyszne!! polecam!!)

P: ciabatta z pomidorem, mozzarellą i sosem bazyliowym na bazie oliwy

K: dwa naleśniki z wiejskim, bananem i cynamonem

po: dwie mega łychy masła orzechowego + pierniczek jw.

i mam wrażenie, że nawet na P przesadziłam jak tak teraz patrze to z 4,5 tys wyszło... omg poza tym pełna jestem....
jak to wygląda?
ładnie, est wszystko co powinno nnkt, białko, warzywa i owoce, a także trochę słodkości. 4,5 tys to tu raczej nie ma gotowana ryba i to dorsz gotowany na obiadm nie zjadłaś jasiś słodyczy, tylko lody, więc gdzie to 4,5 tys widzisz to ja nie wiem

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Liletka Pokaż wiadomość
P:

I. Owsianka: pięć łyżek płatków z jogurtem naturalnym, bananem, wiórkami kokosowymi, mieszanką studencką i suszonymi morelami, kawa z mlekiem. pyszna ta owsianka musiała być
II. Grahamka z masłem, schabem pieczonym, sałatą i ogórkiem, gruszka, serek homo waniliowy z wkruszonymi dwoma paskami czekolady, parę biszkoptów, cappuccino orzechowe. ślicznie wszystko co potrzeba, konkrety i słodkości
III. Dwa duże pulpety w sosie ze sporą ilością ziemniaków, buraczki na ciepło, fasolka szparagowa + szklanka maślanki.kocham fasolkę szparagową , jeśli porcja na prawdę duża to ok
IV. Dwa kawałki ciasta: sernik z bezą i szarlotka + garść żelków, dwie mandarynki i kawa z mlekiem.słodko
V. Jajko na miękko, dwie kromy razowca:ja tam zawsze 2 jajca zjadam, bo jednego to nie poczuła bym, kocham jajka
- z masłem, serem żółtym, pomidorem i ketchupem
- z masłem, twarogiem i konfiturą z czarnej porzeczki
Kubek kakao + trzy paski czekolady mlecznej z całymi migdałami.
ładnie
Poproszę o ocenę
Podoba mi się. Są i konkrety i słodkości i nnkt i warzywa i owocki. super oczywiście jeżeli tyjesz
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 22:21   #1149
m-m-m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
U

I(9.00): owsianka (3 łyżki na wodzie, łyżka otrąb, jablo, 1,5orzecha), kawa z ok 30ml mleka 2%
II(11.00): jogurt naturalny, łyżeczka nasion słonecznika, kiwi
30min interwałów
III(13.00): kubek czystego rosołu
IV(14.00): kawałek duszonej wołowiny, 3 ziemniaki, ok150g warzyw gotowanych(marchew, brokuły, kalafior), kawałek ciasta cytrynowego własnej roboty
V(16.30): sok warzywny vega
VI(19.00): 3 kromki wasy z masłem i szynką , pomidor

robię to wbrew sobie i jest to koszmarne. mam nadzieję, że przynajmniej efekt będzie (cholerny okres).

EDYTOWAŁAM KOMENTARZE Z NAWIASÓW. TO NIE JEST FORUM W KRZYWYM ZWIERCIADLE ODCHUDZANIA. Proszę, byś uszanowała to, że forum odwiedzają też zdrowe dziewczyny oraz te wychodzące z ed i leczące się z obsesyjnych myśli o kaloriach i zakazanych produktach. Szkoda by było, gdyby przez tego typu posty ktokolwiek poczuł wyrzuty sumienia po zjedzeniu chleba z masłem czy kawałka ciasta.
Abigal, a mogłabyś mi też podpowiedzieć tak jak Cristinie?
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 22:38   #1150
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

No i zarzucę swoim U

I. miseczka musli owocowego sante z orzechami laskowymi, jogurtem naturalnym i miodem, mandarynka i kawka

II. udko gotowane nieprzyzwoicie polane sosem musztradowym, ziemniaczki z koperkiem, marchewka tarta z oliwą, gotowana pietruszka, cebula i marchewka (z gotowania z mięsem)

spacerek z pieskiem w śniegu (a że piesek lubi śnieg to mu się do domu nie śpieszyło )

III. jabłko pieczone z konfiturą wiśniową, pasek gorzkiej czekolady

IV. kroma razowca z masłem, pomidor, ogórek kiszony, duża miseczka sałatki z jaja, zielonego groszku, łososia, szczypioru, natki, papryki i rzodkiewki z czubatą łyżeczką majonezu i odrobiną jogurtu

i jak to się dzisiaj prezenyuje?

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
U Myślę, że wiesz jak powinnaś jeść, ale skoro ma pomóc, oczywiście, że mogę

I(9.00): owsianka (3 łyżki na wodzie, łyżka otrąb, jablo, 1,5orzecha), kawa z ok 30ml mleka 2% po pierwsze owsianka z 5 CZUBATYCH łych na mleku co najmniej 2% z jabłekiem, cynamonem, garścią rodzynek i ogarścią orzechów (tym 1,5 orzecha to mnie rozwaliłaś)
II(11.00): jogurt naturalny, łyżeczka nasion słonecznika, kiwibuła z masłemm sałatą, jajem, majonezem, szczypiorkiem + warzywa + to co zjadłaś powiększone o gerść słonecznika albo duże sypnięcie
30min interwałów wywalamy ćwiczenia aż do odzyskania okresu, na razie idź na spacer, potem jak już odzyskasz okres pomyślisz o aktywności rychwej, sprawiającej ci przyjemność
III(13.00): kubek czystego rosołua to co miało być? posiłek
IV(14.00): kawałek duszonej wołowiny, 3 ziemniaki, ok150g warzyw gotowanych(marchew, brokuły, kalafior), kawałek ciasta cytrynowego własnej roboty no ładnie tylko po co warzyłaś warzywa wagi nie używamy i ten rosół świetnie by tutaj pasował, DO PICIA!!
V(16.30): sok warzywny vega no super a co zjadłaś? budyń/gofry/naleśniki/lody/kanapki + orzechy, bakalie i owoce
VI(19.00): 3 kromki wasy z masłem i szynką , pomidorwase wywalamy i dajemy 2 porządne pajdy chleba razowego z masłem + sałatka np, z tuńczyka, kukurydzy, brokuła, papryki z majonezem i do picia kubas kakao naturalbego na mleku 2% (lub więcej) z miodem

i potem co dusza zapragnie

robię to wbrew sobie i jest to koszmarne. mam nadzieję, że przynajmniej efekt będzie (cholerny okres).

EDYTOWAŁAM KOMENTARZE Z NAWIASÓW. TO NIE JEST FORUM W KRZYWYM ZWIERCIADLE ODCHUDZANIA. Proszę, byś uszanowała to, że forum odwiedzają też zdrowe dziewczyny oraz te wychodzące z ed i leczące się z obsesyjnych myśli o kaloriach i zakazanych produktach. Szkoda by było, gdyby przez tego typu posty ktokolwiek poczuł wyrzuty sumienia po zjedzeniu chleba z masłem czy kawałka ciasta.
Myślałaś o psychologu? Zdajesz sobie sprawę jak marnujesz własne życie? Dziewczyno apeluję do twojego zdrowego rozsądku w który wierzę WEŹ SIĘ ZA SIEBIE, BO ZDROWIE JEST NAJWARZNIEJSZE!! Skończ z tym, odetnij się od tego, zstanów się po co się chowasz pod tym, nie bój się jeść i nie bój się ŻYĆ, bo życie jest piękne.., a wszystko zależy od ciebie
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:57   #1151
twinsy21
Raczkowanie

Nasze U;
Śniadanie;
-sałatka z 1,5 jabłka, banana (podduszone przez chwilkę na patelni) i suszonych śliwek ( dzien pt. pan totaletowy zastrajkowal) + przyprawa piernikowa.
-owsianka [ 6 łych owsianych, 3 garści nesquik, 2 garści fitnessow karmelowych, garść pestek słonecznika, garsc rodzynek) + szklanka maślanki jagodowej ( w domku brak bakalii, płatków, itp, ale niedluhgo skoczymy do sklepu i zrobimy zapasay!)
II Śniadanie;
wielgachna razowa buła z masłem, pl. żółtego bezpodp. sera , pomidorem, papryką i jajkiem + 1/2 opakowania warzyw na patelnię.
Obiad;
6 dużych pierogów z kapustą i grzybami + masełko i jogurt.
Podwieczorek; 100 g orzechów. + kubek kakao.
Kolacja; twaróg półtłusty z jajkiem x2, warzywami i 2 kromkami chleba razowego z maselkiem, salata, i ogorkiem

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 09:34   #1152
Black Cat
BAN stały

Cytat:
w niedziele wstałaś tak wcześnie? łosz.
kościoł o 7.30 ( )
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:35   #1153
diablica piekielnica
Rozeznanie

Moje wczorajsze U:

śniadanie: 2 kromki chleba
- jedna z serkiem z ziołami, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym
- jedna z szyneczką i ogórkiem

II śniadanie: pomarańcza, jogurt naturalny (200g) z miodem.

obiad: 3 małe kawałki pizzy z serem, pieczarkami, kukurydzą i szynką

podwieczorek: kawałek szarlotki, garść orzechów ziemnych.

kolacja: kromka chleba z masłem, 2 kawałki ryby po grecku opiekanej, kubeł ciepłego barszczu.

Czy to nie jest aby P? byłam na urodzinach u teściowej, więc troszkę śmietnikowo chyba wyszło...
diablica piekielnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:49   #1154
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez diablica piekielnica Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:

kolacja: kromka chleba z masłem, 2 kawałki ryby po grecku opiekanej, kubeł ciepłego barszczu.

Czy to nie jest aby P? byłam na urodzinach u teściowej, więc troszkę śmietnikowo chyba wyszło...
P to proces, redukcja to też proces, utrzymanie też, więc jadnorazowe P nie jest przytyciem, rany przecież nie zawsze idzie zjesc przepisowe 2000 kcal ;/

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-12-21, 09:58   #1155
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Moje wczorajsze U:

No co ty! To, ze pozwolilas sobie na trochę pizzy, czy kawalek ciasta, nie oznacza ze ejstes na P

Leczenie euthyroxem.

Stary 2009-12-21, 10:16   #1156
diablica piekielnica
Rozeznanie

Dekas- pytałam, czy poprostu to nie wygląda jak jadłospis na P... Wiem, że nie przytyje po jednym dniu jedzenia pizzy czy ciasta
Stary 2009-12-21, 12:54   #1157
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Dekas- pytałam, czy poprostu to nie wygląda jak jadłospis na P... Wiem, że nie przytyje po jednym dniu jedzenia pizzy czy ciasta
nie Twój jadłospis nie wygląda jak P, przykro mi nie podjadasz i brakuje i w każdym posiłku drugiego członu ;P

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-12-21, 13:09   #1158
diablica piekielnica
Rozeznanie

Cytat:
nie Twój jadłospis nie wygląda jak P, przykro mi nie podjadasz i brakuje i w każdym posiłku drugiego członu ;P
Od razu jestem spokojniejsza
Stary 2009-12-21, 15:42   #1159
m-m-m
Raczkowanie

U
I(9.00): jogurt naturalny, borówki amerykańskie, łyżka domowej granoli, kakao (z mleka granulowanego)
II(11.30): kaszka manna smakija, 2 mandarynki, herbata
20min interwałów (lekarka powiedziała, że mam ćwiczyć, więc ćwiczę, choć średnio mi się chce)
IV(14.30): kawałek duszonej wołowiny, 3łyżki kaszy gryczanej, ogórek, kawałek ciasta cytrynowego
V(16.30): 3 marchewki, kawa 2w1
planuję
VI(19.00): serek homo naturalny ze szczypta kakao, papryka, herbata

czy jest przynajmniej w miarę ok? albo chociaż nieco lepiej?
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 15:51   #1160
twinsy21
Raczkowanie

Cool Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
U
I(9.00): jogurt naturalny, borówki amerykańskie, łyżka domowej granoli, kakao (z mleka granulowanego)
II(11.30): kaszka manna smakija, 2 mandarynki, herbata
20min interwałów (lekarka powiedziała, że mam ćwiczyć, więc ćwiczę, choć średnio mi się chce)
IV(14.30): kawałek duszonej wołowiny, 3łyżki kaszy gryczanej, ogórek, kawałek ciasta cytrynowego
V(16.30): 3 marchewki, kawa 2w1
planuję
VI(19.00): serek homo naturalny ze szczypta kakao, papryka, herbata

czy jest przynajmniej w miarę ok? albo chociaż nieco lepiej?
Jak dla nas wciąż jest źle. Cwiczyc owszem, by nabrac troszkę miesni, ale nie przy takim menu. Jest ono glodowkowe, a mimo to sie forsujesz cwiczeniami [krotkimi i lekkimi, ale mimo wszystko...]. Nasza rada; zacznij jesc. Czemu tylko 3 łyżki kaszy?? Nie moglas zjesc chociaz pol woreczka czy chodzby 3/4?? Do kolacji mozesz dodac jajecznice jakas z 3 jaj, czy cos. Na 5 posilek zamiast 3 marchewek mozesz cos jeszcze dorzucic... bo co to są 3 marchewki?? Do sniadania zjesc dodatkowo jakals bulke... lyzka granoli?>? A nie moglasm wrzucic chociaz garsci?

Leczenie euthyroxem.

Stary 2009-12-21, 16:18   #1161
julian89
Przyczajenie

po rozszyfrowaniu skrotow
W w kierunku P:
Śniadanie: płatki Nesvita malinowe, kawa z mlekiem i słodzikiem
2 śniadanie; jabłko
Obiad;piers z kurczaka gotowana (pół), brokuly parowane
Kolacja; serek wiejski ze szczypiorkiem i pieprzem
julian89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:22   #1162
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julian89 Pokaż wiadomość
po rozszyfrowaniu skrotow
W w kierunku P:
Śniadanie: płatki Nesvita malinowe, kawa z mlekiem i słodzikiem
2 śniadanie; jabłko
Obiad;piers z kurczaka gotowana (pół), brokuly parowane
Kolacja; serek wiejski ze szczypiorkiem i pieprzem
P?? A nie przypadkiem R? ;> I to takie calkiem słabe R?

Leczenie euthyroxem.

Stary 2009-12-21, 17:29   #1163
kiciakasia
Zakorzenienie

w kierunku, czyli czeka na baty i kopa w pupe
Stary 2009-12-21, 17:39   #1164
zielonatara
Przyczajenie

Moje U
I.3 kromki razowca zytniego z maslem i avocado, pol papryki, pare pomidorkow truskawkowych, 2 jajka na miekko, duza garsc orzechow wloskich, zielona herbata z zen-szeniem
II. homo waniliowy, pare fig suszonych bio
III. filet z pangi zapiekany w sosie pomidorowym z czosnkiem i brokulami
IV. duuuzy brzuszek lososia, salatka z sera bialego z avocado i pomidorami i pieprzem,2 kromki razowca zytniego, pasta z migdalow bio na deser......kawalek torciku wedlowskiego

poprosze pieknie o ocenke
zielonatara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 17:49   #1165
julian89
Przyczajenie

tzn co powinnam dodac?
bo ja sie tym najadam a nie chce bardziej chudnac, juz dodalam 2 sniadanie
Stary 2009-12-21, 17:51   #1166
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julian89 Pokaż wiadomość
tzn co powinnam dodac?
bo ja sie tym najadam a nie chce bardziej chudnac, juz dodalam 2 sniadanie

hmm......... jedzenie
Stary 2009-12-21, 17:55   #1167
julian89
Przyczajenie

ok,
dzis jest lepiej bo jeszcze wepchnelam podwieczorek
Stary 2009-12-21, 17:57   #1168
kiciakasia
Zakorzenienie

bo twoj jadlospis ma gdzies 700kcal
Stary 2009-12-21, 18:06   #1169
twinsy21
Raczkowanie

Jesli nie chcesz chudnac to jedz w okolicy 1800 chociazby a nie 1000

Leczenie euthyroxem.

Stary 2009-12-21, 18:20   #1170
mpati86
Zadomowienie

no to wrzucam moje jadło
"UUU"
WCZORAJSZE :
Ś: bułka grahamka wielka "(big):
-pół z masłem, serkiem kanapkowym szynkowym Hochland, ogórkiem kiszonym i pomidorem
-pół z masłem, serkiem almette jogurtowym, miodem, bananem, orzechami nerkowca;
mała mandarynka; kawa z mlekiem
IIŚ: jogurt jogobella gruszkowy, jabłko
O: ziemniaki z natka pietruszki, surówka z pekińską, karkówka
P: kawa z mlekiem, duzy batonik musli wiśniowy
K: 2 wieksze kawałki chlebka sojowego-ciemnego:
-jeden z masłem, sałata pekińską, serem, ogórkiem kiszonym
- jeden z masłem, twarożkiem wiejskim, cukinią;
5 pomidorków koktajlowych

DZISIEJSZE
Ś: 2 kromki chlebka razowego z dynią:
- jeden z masłem, serem, szynka babuni i keczupem,
- jeden z masłem, serkiem jogurtowym almette, dżemem wisniowym i orzechami nerkowca;
kiwi, 3 pomidorki koktajlowe, kawałek cukini, ogórek kiszony;
płatki nesquik kuleczki z mlekiem;
kawa z mlekiem
IIŚ: 1 jogurt wiśniowy bakoma polskie smaki+ łycha płatków migdałów, jabłko
O: kasza jęczmienna z natką pietruszki, surówka z pekińskiej, pół ogórka kiszonego, karkówka
P: kawa z mlekiem, kilka łyżek twarożku wiejskiego wymieszana z łyżeczką masła orzechowego sante, garścią migdałów i bananem
K: 2 kromki chlebka razowego z dynią: oba z masłem, szynka babuni, potartym serem( zapieczone w piekarniku) z keczupem, 5 pomidorków koktajlowych, ogórek kiszony, kawałek ogórka świeżego, surowa marchewka;

i jak? ocenicie? czy to nie P czasem? wskazówki, rady i komentarze mile widziane? iza, pyskatka, nieprzytomna, dekas, kika, air... wy macie porównanie jak wypadłam hihi.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2009-12-21 o 18:53
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości