![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj moim zdaniem to mogło wyjść nawet więcej niż 4,5 ale spoko ;p tak z 2-3 kg a co do przybierania to już mi się wydaje jakbym z tonę przytyła, bo jestem ostro zapchanaaa, a nie lubię strasznie takiego uczucia, ale luuuuz ;p
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(10.00) 2 sandwiche z chlebka razowego, każdy z plastrem sera, szynki, łyżeczką groszku i łyżeczką kukurydzy. Herbata. OBIAD(14.00) Griliowana pierś z kurczaka, sosik grzybowy, kasza gryczana (chyba pol woreczka), troche buraczków, tartej marchewki, kapusty kiszonej. PODWIECZOREK(16.30) 3 mandarynki, jogurt jogobella ananasowy z kilkoma migdalami. KOLACJA(20.00) 2 kromki razowca, każda z masłem, sałatą, pomidorkiem, 1/2 jajka. Szklanka maślanki (truskawkowej). Może być? Prosze o ocenke |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej na tym nie przytyjesz
![]() |
#1145 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
w niedziele wstałaś tak wcześnie? łosz.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
aha...:/ czyli jutro dodajemy wiecej jedzonka
![]() ale nie jest to juz jakis glodowkowy jadlospis prawda? Nadaje sie na normalne U chociaz? Co dodac? (a.. napewno dodam II śniadanie bo wczeniej bede jadła I bo jutro juz do szkoly i nie ma leniuchowania w lozku jak przy weekendzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Raczkowanie
|
No i zarzucę swoim U
![]() I. miseczka musli owocowego sante z orzechami laskowymi, jogurtem naturalnym i miodem, mandarynka i kawka II. udko gotowane nieprzyzwoicie polane sosem musztradowym ![]() ![]() spacerek z pieskiem w śniegu (a że piesek lubi śnieg to mu się do domu nie śpieszyło ![]() III. jabłko pieczone z konfiturą wiśniową, pasek gorzkiej czekolady IV. kroma razowca z masłem, pomidor, ogórek kiszony, duża miseczka sałatki z jaja, zielonego groszku, łososia, szczypioru, natki, papryki i rzodkiewki z czubatą łyżeczką majonezu i odrobiną jogurtu i jak to się dzisiaj prezenyuje? ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
Nasze U;
Śniadanie; -sałatka z 1,5 jabłka, banana (podduszone przez chwilkę na patelni) i suszonych śliwek ( dzien pt. pan totaletowy zastrajkowal) + przyprawa piernikowa. -owsianka [ 6 łych owsianych, 3 garści nesquik, 2 garści fitnessow karmelowych, garść pestek słonecznika, garsc rodzynek) + szklanka maślanki jagodowej ( w domku brak bakalii, płatków, itp, ale niedluhgo skoczymy do sklepu i zrobimy zapasay! ![]() II Śniadanie; wielgachna razowa buła z masłem, pl. żółtego bezpodp. sera , pomidorem, papryką i jajkiem + 1/2 opakowania warzyw na patelnię. Obiad; 6 dużych pierogów z kapustą i grzybami + masełko i jogurt. Podwieczorek; 100 g orzechów. + kubek kakao. Kolacja; twaróg półtłusty z jajkiem x2, warzywami i 2 kromkami chleba razowego z maselkiem, salata, i ogorkiem
#1152 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U:
śniadanie: 2 kromki chleba - jedna z serkiem z ziołami, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym - jedna z szyneczką i ogórkiem II śniadanie: pomarańcza, jogurt naturalny (200g) z miodem. obiad: 3 małe kawałki pizzy z serem, pieczarkami, kukurydzą i szynką ![]() podwieczorek: kawałek szarlotki, garść orzechów ziemnych. kolacja: kromka chleba z masłem, 2 kawałki ryby po grecku opiekanej, kubeł ciepłego barszczu. Czy to nie jest aby P? byłam na urodzinach u teściowej, więc troszkę śmietnikowo chyba wyszło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No co ty! To, ze pozwolilas sobie na trochę pizzy, czy kawalek ciasta, nie oznacza ze ejstes na P ![]()
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Dekas- pytałam, czy poprostu to nie wygląda jak jadłospis na P... Wiem, że nie przytyje po jednym dniu jedzenia pizzy czy ciasta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
nie Twój jadłospis nie wygląda jak P, przykro mi nie podjadasz i brakuje i w każdym posiłku drugiego członu ;P
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
U
I(9.00): jogurt naturalny, borówki amerykańskie, łyżka domowej granoli, kakao (z mleka granulowanego) II(11.30): kaszka manna smakija, 2 mandarynki, herbata III(13.00): kubek czystego rosołu 20min interwałów (lekarka powiedziała, że mam ćwiczyć, więc ćwiczę, choć średnio mi się chce) IV(14.30): kawałek duszonej wołowiny, 3łyżki kaszy gryczanej, ogórek, kawałek ciasta cytrynowego V(16.30): 3 marchewki, kawa 2w1 planuję VI(19.00): serek homo naturalny ze szczypta kakao, papryka, herbata czy jest przynajmniej w miarę ok? albo chociaż nieco lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
#1161 |
Przyczajenie
|
po rozszyfrowaniu skrotow
![]() W w kierunku P: Śniadanie: płatki Nesvita malinowe, kawa z mlekiem i słodzikiem 2 śniadanie; jabłko Obiad;piers z kurczaka gotowana (pół), brokuly parowane Kolacja; serek wiejski ze szczypiorkiem i pieprzem |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
P?? A nie przypadkiem R? ;> I to takie calkiem słabe R?
#1163 |
Zakorzenienie
|
w kierunku, czyli czeka na baty i kopa w pupe
#1164 |
Przyczajenie
|
Moje U
I.3 kromki razowca zytniego z maslem i avocado, pol papryki, pare pomidorkow truskawkowych, 2 jajka na miekko, duza garsc orzechow wloskich, zielona herbata z zen-szeniem ![]() II. homo waniliowy, pare fig suszonych bio III. filet z pangi zapiekany w sosie pomidorowym z czosnkiem i brokulami IV. duuuzy brzuszek lososia, salatka z sera bialego z avocado i pomidorami i pieprzem,2 kromki razowca zytniego, pasta z migdalow bio na deser ![]() poprosze pieknie o ocenke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
tzn co powinnam dodac?
bo ja sie tym najadam a nie chce bardziej chudnac, juz dodalam 2 sniadanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm......... jedzenie ![]()
![]() |
#1167 |
Przyczajenie
|
ok,
dzis jest lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
bo twoj jadlospis ma gdzies 700kcal
#1169 |
Raczkowanie
|
Jesli nie chcesz chudnac to jedz w okolicy 1800 chociazby a nie 1000
![]()
#1170 |
Zadomowienie
|
no to wrzucam moje jadło
![]() "UUU" WCZORAJSZE : Ś: bułka grahamka wielka "(big): -pół z masłem, serkiem kanapkowym szynkowym Hochland, ogórkiem kiszonym i pomidorem -pół z masłem, serkiem almette jogurtowym, miodem, bananem, orzechami nerkowca; mała mandarynka; kawa z mlekiem IIŚ: jogurt jogobella gruszkowy, jabłko O: ziemniaki z natka pietruszki, surówka z pekińską, karkówka P: kawa z mlekiem, duzy batonik musli wiśniowy K: 2 wieksze kawałki chlebka sojowego-ciemnego: -jeden z masłem, sałata pekińską, serem, ogórkiem kiszonym - jeden z masłem, twarożkiem wiejskim, cukinią; 5 pomidorków koktajlowych DZISIEJSZE Ś: 2 kromki chlebka razowego z dynią: - jeden z masłem, serem, szynka babuni i keczupem, - jeden z masłem, serkiem jogurtowym almette, dżemem wisniowym i orzechami nerkowca; kiwi, 3 pomidorki koktajlowe, kawałek cukini, ogórek kiszony; płatki nesquik kuleczki z mlekiem; kawa z mlekiem IIŚ: 1 jogurt wiśniowy bakoma polskie smaki+ łycha płatków migdałów, jabłko O: kasza jęczmienna z natką pietruszki, surówka z pekińskiej, pół ogórka kiszonego, karkówka P: kawa z mlekiem, kilka łyżek twarożku wiejskiego wymieszana z łyżeczką masła orzechowego sante, garścią migdałów i bananem K: 2 kromki chlebka razowego z dynią: oba z masłem, szynka babuni, potartym serem( zapieczone w piekarniku) z keczupem, 5 pomidorków koktajlowych, ogórek kiszony, kawałek ogórka świeżego, surowa marchewka; i jak? ocenicie? czy to nie P czasem? wskazówki, rady i komentarze mile widziane? iza, pyskatka, nieprzytomna, dekas, kika, air... wy macie porównanie jak wypadłam ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2009-12-21 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.