WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-06-10, 12:02   #1141
201801220933
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 690
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Bardzo proszê o odpowied¼. Czy po Capivit Piekne W³osy mogly mi zaczac wypadac wlosy? Bêdê bardzo wdziêczna.
201801220933 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-15, 15:57   #1142
pistaacjaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 341

mnie wszystkie wyniki wysz³y dobrze, tarczyca, krew, ¿elazo,cukier,TSH. lekarz stwierdzi³, ¿e to stres i ¿ebym uda³a siê do dermatologa, bo to ju¿ problem kosmetyczny

szczerze mówi±c po tym sie troche uspokoilam, postawi³am na du¿o sportu,codziennie sporo je¿dzê na rowerze i zdrowa dieta i to mnie odstresowuje, zauwa¿y³am, ¿e mniej w³osów wypada,a do tego jeszcze ³ykam skrzypovite
pistaacjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:19   #1143
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Ja od miesi±ca stosuje kuracje zalecon± przez dermatologa i muszê przyzwaæ, ¿e widzê poprawê <jupi>
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:13   #1144
Sebillia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Ja tez mam pewne pytanie odnosnie wpadania (z cebulkami)... Nakladajac maseczki i olejki zakladam na glowe plastikowy czepek i na to recznik. Czasami na kilka godzin. Kiedys zasnelo mi sie w czepku. Oczywiscie temp. pod tym musi byc wysoka, bo wlosy sa praktycznie lekko wilgotne kiedy sciagam to z glowy (zakladajac ze byly wczesniej suche).

Pytanie: czy takie "drastyczne" ogrzewanie glowy moze oslabiac cebulki? Zaczelo mi sie wydawac, ze byc moze to wzmaga wypadanie. Chodzi mi glownie o to, czy platik ktory nie przepuszcza powietrza nie bedzie "dusil" cebulek. Czy lepiej nalozyc sam recznik? Jakos nie potrafie w pelni zaufac tym foliowym czepkom... Dlugotrwale owiniecie skory np. uda folia tez nie jest dla mnie zabiegiem rewelacyjnym.

Chcialabym sie dowiedziec czy jest to jakas psychiczna blokada , czy faktycznie wstrzemiezliwosc podczas zabiegow jest wskazana (czesto latwo przedobrzyc).
Sebillia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:07   #1145
leki
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

Cytat:
Napisane przez Snufki Poka¿ wiadomo¶æ
Ja od miesi±ca stosuje kuracje zalecon± przez dermatologa i muszê przyzwaæ, ¿e widzê poprawê <jupi>
a co stosujesz?
leki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-17, 06:27   #1146
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leki Poka¿ wiadomo¶æ
a co stosujesz?
Ha-Pantoten
Szampon i od¿ywka z Dermeny
wcierka robiona w aptece
Stary 2010-06-17, 07:17   #1147
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Snufki Poka¿ wiadomo¶æ
Ha-Pantoten
Szampon i od¿ywka z Dermeny
wcierka robiona w aptece
Polecam to wszystko. Dzia³a

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 12:45   #1148
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 001

hej dziewczyny mozecie mi polecic jakies wcierki?

Mariolcia =P jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 07:52   #1149
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Cytat:
Napisane przez Sebillia Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tez mam pewne pytanie odnosnie wpadania (z cebulkami)... Nakladajac maseczki i olejki zakladam na glowe plastikowy czepek i na to recznik. Czasami na kilka godzin. Kiedys zasnelo mi sie w czepku. Oczywiscie temp. pod tym musi byc wysoka, bo wlosy sa praktycznie lekko wilgotne kiedy sciagam to z glowy (zakladajac ze byly wczesniej suche).

Pytanie: czy takie "drastyczne" ogrzewanie glowy moze oslabiac cebulki? Zaczelo mi sie wydawac, ze byc moze to wzmaga wypadanie. Chodzi mi glownie o to, czy platik ktory nie przepuszcza powietrza nie bedzie "dusil" cebulek. Czy lepiej nalozyc sam recznik? Jakos nie potrafie w pelni zaufac tym foliowym czepkom... Dlugotrwale owiniecie skory np. uda folia tez nie jest dla mnie zabiegiem rewelacyjnym.

Chcialabym sie dowiedziec czy jest to jakas psychiczna blokada , czy faktycznie wstrzemiezliwosc podczas zabiegow jest wskazana (czesto latwo przedobrzyc).
Pierwszy raz zaczê³y mi w³osy wypadaæ, jak za d³ugo nosi³am rêcznik na g³owie po umyciu.
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:41   #1150
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Dziewczyny widzia³y¶cie, ¿e wysz³a od¿ywka Pharmaceris do w³osów wypadaj±cych H-KERAGIN?

http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=1292
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-20, 23:41   #1151
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

widzia³a ja w aptece, nawet sie zastanawia³am czy nie kupic, ale mysle ze przy powa¿nym wypadaniu w³osów nie wiele pomo¿e
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 19:55   #1152
skarb Q
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79
GG do skarb Q

Hej Kobietki.
Ech te w³osyy....
Zapuszczam ju¿ dosyæ d³ugo i ca³y czas maluje na odcienie czerwieni < R15 Palette > i ostatnimi czasy strasznie du¿o w³osów mi zaczê³o siê sypaæ z g³owy...
Stosowa³am od¿ywki przeró¿niaste i nadal to samo. Aktualnie zmieni³am szampon na Dove therapy z tym odbudowuj±cym serum . Mo¿e co¶ pomo¿e...
No ale w³a¶nie piszê ¿eby siê Was kochane zapytaæ czy konieczne jest odrzucenie farbowania w³osów...
Kiedy¶ mia³am takie grube gêste w³osy, teraz przedzuia³ek mam taki prze¿edzony , ¿e jestem w szoku...
Podobno dobra jest skrzypowita . Farbujê w³osy do¶æ czêêsto, stwierdzi³am, ¿e teraz bêdê odnawiaæ kolor szamponetkami czerwonymi, zobaczê czy siê poprawi...
Ech mam nadziejê, ze pomo¿eciee i napiszecie "Kochana nie musisz porzucaæ swoich czerwieni ! "
Naturalny mam ciemny blond wiêc do tego musia³abym rozja¶niaæ tzn przez conajmniej tydzieñ-dwa chodziæ na rudo. :P
Help.!
Stary 2010-06-22, 10:46   #1153
kotka20093
BAN sta³y

Droga skarb Q, po pierwsze zmieñ farbê palette na inn±! To najgorsza farba na rynku, kiedys sama farbowa³am t± farba w³osy na czarno i wypada³o mi po 300 w³osów dziennie. na wielu forach dziewczyny rowniez pisa³y ¿e po tej farbie nie mal ³ysia³y, moja fryzjerka to potwierdzi³a ¿e to najgorsza farba. Duzo lepsza jest garnier ale ja polecam Ci szczegolnie ³agodna farbê Biokap z apteki
http://www.apteka-melissa.pl/produkt.html.442
dostepne tez na allegro. jak lubisz odcienie czerwieni pomy¶l te¿ o farbowaniu henn±.
Po drugie farbuj w³osy raz na 2 miesi±ce nie czê¶ciej.
Po trzecie zrób badania morfologie, ¿elazo, byæ mo¿e masz anemie i musisz braæ ¿elazo i zadbaæ o zdrowe ¿ywienie.
Stary 2010-06-22, 11:01   #1154
skarb Q
Raczkowanie

GG do skarb Q
Question Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Poka¿ wiadomo¶æ
Po drugie farbuj w³osy raz na 2 miesi±ce nie czê¶ciej.

No w³a¶nie trudno jest tak ¿adko farbowaæ w³osy, w szczególbno¶ci , ¿e mi rosn± ostatnio jako¶ dziwnie szybko.
Odrosty mam juz bardzo widoczne po 2-3 tygodniach.
Czyta³am na wizazu , ¿e szamponetkami farbuj± nawet co tydzieñ , po u¿yciu normalnej farby.

A co do henny , hmm a ile henna siê trzyma. ? Czym ró¿ni siê od zwyk³ych farb.?
Stary 2010-06-22, 13:30   #1155
kotka20093
BAN sta³y

moim zdaniem najlepsza jest henna z firmy eld w proszku kosztuje ok 4 z³ paczka, mieszasz proszek z ciep³a woda i nak³adasz na w³osy jak farbê potem trzymasz oko³y godziny, popytaj w sklepach zielarskich. sama robi³a kiedy¶ w³osy henn±, tylko ze kolor br±z ale wychodzi³ takie czerwonawy - zdjêcie.
ale teraz przerzuci³am sie na farby biokap
Stary 2010-06-22, 15:27   #1156
skarb Q
Raczkowanie

GG do skarb Q
Smile Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Bardzo ³adny kolorek.
Mi zale¿y na czerwieni tak¿e nie powinno byæ problemu, jutro kupiê hennê i napiszê co wysz³o. ;D
Dziêki. ;*
Stary 2010-06-22, 15:30   #1157
myszak1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 118

Dziewczyny. mój problem z w³osami trwa ju¿ jakie¶ 2 miesi±ce. Miesi±c jest TRAGICZNIE. Nie chcê tego nawet liczyæ, ale my¶lê ¿e spokojnie tracê w leciutkim rozczesywaniu (nawet nie wiem czy to mo¿na nazwaæ rozczesywaniem) z 400 w³osów. S± to pasma. I nie ma w tym koñca. Gdybym je ci±gnê³a po ca³o¶ci wychodzi³yby do zera. Oczywi¶cie mam na my¶li wychodzenie z cebulkami. By³am ju¿ u dermatologa, ogólnego lekarza i endokrynologa. Dermatolog da³ mi na pocz±tku calcium pantothenicum, biostyminê i cynk i robion± wcierkê. Do tej pory nie pmog³o mimo, ¿e to ju¿ miesi±c, a naprawdê jest ¼le wiêc oczekujê szybko efektów. Teraz da³ mi alpicort e, nadal bez efektów (tydzieñ dopiero). £ykam jeszcze tabletki satinea. Z badañ wysz³a mi niedoczynno¶æ tarczycy, a w³a¶ciwie jej zanik (norma 18ml objêto¶i a ja mam jakie¶ 1,5 ml przy wyniku 5,44- norma do 5,0). Dok³adnie nie wiem czy wypadanie jest spowodowane tarczyc±, bo wynik ju¿ rok temu mia³am wy¿szy- 6,20 a w³osy mia³am gêste jak nigdy w ¿yciu. Biorê euthyrox50 od tygodnia.Ogólnie reszta badañ typu prolaktyna, ¿elazo, estrogen i progesteron w normie. Podstawowe równie¿. Ju¿ nie wiem czego siê chwyciæ, ale grzeba³am w tym w±tku jak i innych nie spotka³am siê z tym, ¿eby u kogo¶ by³o tak ¼le jak u mnie. Wszystkie piszecie o tym, ¿e w pól roku straci³y¶cie po³owê w³osów, a ja swoj± po³owê straci³am praktycznie w nieca³e dwa miesi±ce. Jak jutro bêdê my³a w³osy zrobiê zdjêcie moich wychodz±cych k³êbów i wstawiê, ¿eby kto¶ to oceni³. Póki co, mogê wstawiæ zdjêcie moich w³osów le¿acych w toalecie- jak ju¿ wy¿ej wspomina³am tylko lekko rozczesanych po myciu. Pozdrawiam.
ps. wybaczcie mi chaos .

Edytowane przez myszak1
Czas edycji: 2010-06-22 o 15:33
myszak1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:53   #1158
kotka20093
BAN sta³y

skarb Q miej tylko swiadomo¶æ ¿e jak zafarbujesz farba i dajmy na to kolor ci sie nie spodoba to nie mo¿esz nastepnego dnia pofarbowaæ sie farba chemiczn±. Bo Ci po prostu nie z³apie. najlepiej poczytaj watek o farbowaniu henn± jeszcze za nim przyst±pisz do dzie³a. pozdrawiam
Stary 2010-06-22, 17:56   #1159
tekla45
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 150
GG do tekla45

Zauwa¿y³am, ¿e odk±d stosujê preparaty do koloryzacji bez amoniaku w³osy przesta³y mi wypadaæ i wygl±daj± o wiele zdrowiej.

Do³±czam siê do opinii o Palette- nigdy jeszcze nie mia³am tak zniszczonych w³osów, w dodatku farba ciemny br±z da³a odcieñ krwistej czerwieni, który schodzi³ ³adnych kilka miesiêcy.

Niezale¿na konsultantka firmy Mary Kay.

Przysz³a Pani Kosowa (mi³o¶æ znaleziona!!!)

Wielbicielka tatua¿y
tekla45 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:59   #1160
kotka20093
BAN sta³y

tu jest w±tek o farbowaniu henn±
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42193
Stary 2010-06-23, 06:58   #1161
Snufki
Rozeznanie

Kto¶ u¿ywa jeszcze tych farb Biokap? Jestem ciekawa jak siê spisuj± na wypadaj±cych w³osach?
Stary 2010-06-23, 09:35   #1162
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Moja depresja z powodu w³osów siê coraz bardziej pog³êbia Dermatolog poleci³a mi szampon Dermeny, przeczyta³am opinie na KWC i zdecydowa³am siê go kupiæ. Stosowa³am na razie 2 razy i efekt jest taki, ¿e w³osów wypada wiêcej... Na mojej g³owie prawie nic ju¿ nie ma!

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:36   #1163
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez tyneczka Poka¿ wiadomo¶æ
Moja depresja z powodu w³osów siê coraz bardziej pog³êbia Dermatolog poleci³a mi szampon Dermeny, przeczyta³am opinie na KWC i zdecydowa³am siê go kupiæ. Stosowa³am na razie 2 razy i efekt jest taki, ¿e w³osów wypada wiêcej... Na mojej g³owie prawie nic ju¿ nie ma!
Dokup jeszcze ¿el do wcierania z Dermeny

Stary 2010-06-23, 10:03   #1164
kotka20093
BAN sta³y

ja uzywa³am dermeny szamponu i ¿elu przez kilka miesiêcy i nie pomog³o nic a nic.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

nie chce byc pesymista ale my¶lê ze z tymi w³osami to taki juz nasz los. predzej czy po¼niej czeka nas peruka albo jakies uzupe³nienie.
Stary 2010-06-23, 10:05   #1165
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
ja uzywa³am dermeny szamponu i ¿elu przez kilka miesiêcy i nie pomog³o nic a nic.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

nie chce byc pesymista ale my¶lê ze z tymi w³osami to taki juz nasz los. predzej czy po¼niej czeka nas peruka albo jakies uzupe³nienie.
Bez przesady

Nie poddawaj siê

Stary 2010-06-23, 15:58   #1166
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Cytat:

Ech... mo¿e co¶ w tym jest. Ja te¿ ju¿ nie mam si³y, a mêczê siê prawie rok. Pamiêtam jak na pocz±tku narzeka³am, ¿e jestem prawie ³ysa, a teraz marzeniem moim jest bym mia³a tyle w³osów, co w chwili kiedy tak gada³am. Sama dok³adnie nie wiem dlaczego nagle zaczê³y siê tak sypaæ. Owszem prze¿y³am wtedy du¿y stres - rzuci³ mnie facet, no i wiadomo.... ci±gle p³aka³am, nie mia³am si³y do ¿ycia. Generalnie dó³. Ale odk±d zauwa¿y³am, ¿e z w³osami co¶ jest nie tak wziê³am siê za nie i jak widaæ z dnia na dzieñ jest coraz gorzej. Wstydzê siê wychodziæ do ludzi

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:50   #1167
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny widzia³y¶cie, ¿e wysz³a od¿ywka Pharmaceris do w³osów wypadaj±cych H-KERAGIN?

http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=1292
mia³am próbke, nie by³am zadowolona, w³osy jakie¶ takie sianowate by³y
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:52   #1168
kotka20093
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez tyneczka Poka¿ wiadomo¶æ
Ech... mo¿e co¶ w tym jest. Ja te¿ ju¿ nie mam si³y, a mêczê siê prawie rok. Pamiêtam jak na pocz±tku narzeka³am, ¿e jestem prawie ³ysa, a teraz marzeniem moim jest bym mia³a tyle w³osów, co w chwili kiedy tak gada³am. Sama dok³adnie nie wiem dlaczego nagle zaczê³y siê tak sypaæ. Owszem prze¿y³am wtedy du¿y stres - rzuci³ mnie facet, no i wiadomo.... ci±gle p³aka³am, nie mia³am si³y do ¿ycia. Generalnie dó³. Ale odk±d zauwa¿y³am, ¿e z w³osami co¶ jest nie tak wziê³am siê za nie i jak widaæ z dnia na dzieñ jest coraz gorzej. Wstydzê siê wychodziæ do ludzi
Ty mêczysz siê rok a ja juz 3 lata. Ale juz przesz³am okres za³amania i teraz nie przejmuje sie ju¿ w³osami, nie skacze mi ci¶nienie po myciu g³owy i czesaniu. obecnie u¿ywam tylko szamponu pharmaceris bo fajnie pachnie i w³osy sa miêkkie i mi³e w dotyku, na wypadanie nie pomaga. na stronce rokoko sa ³adne peruki z wlosia naturlanego przeró¿ne kolory i d³ugo¶ci, martwie siê tylko czy bêdzie mnie staæ bo kosztuje 1600z³.,
Stary 2010-06-24, 01:00   #1169
Dariaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

ja stosuje farbe (od¿ywczy krem koloryzuj±cy) l'oreala richesse de diacolor (dostêpna tylko w hurtowniach fryzjerskich b±d¼ na allegro) i jestem bardzo zadowolona, nie zauwa¿y³am ¿adnej zale¿no¶ci co do wypadania w³osów i stosowania tej farby, poza tym jest ona bez amoniaku a jej od¿ywcza formu³a wzmacnia w³os co mogê potwierdziæ

co do wypadania w³osów, spróbujcie suplementów diety: zincteral, asparginian extra, sorbifer durules - dziêki tym 3 tabletkom mój problem z wypadaniem znacznie zmala³!
Dariaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-06-26, 15:34   #1170
kotka20093
BAN sta³y

dziewczyny mam zamiar zrobic sobie kuracje tylko nie wiem co lepsze; wax czy nafta ?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.