|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]()
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Eudaimonia mój ma często czkawkę i przystawiam go wtedy do piersi i jak sobie popije to przechodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Wtajemniczenie
|
Ja przystawiałam do piersi,albo dawałam troszkę ciepłej herbatki aby czkawka minęła.Oskar miał ją non stop prawie.Po kąpieli i po jedzeniu....zgroza.Ale po herbatce mijało.
#1144 |
Zadomowienie
|
soraya i agusia gratuluje!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
eudaimonia - szefowa zakręcona jak paczka dropsów. masakra ale tak to bywa
soraya - GRATULACJE ![]() Majkela - Twój maluszek wygląda jak aniołeczek. Fajną ma podusie, taka płaściutką. To nie jest taki standardowy zestaw pościeli do łóżeczka prawda ? malinka - bardzo ładna mamusia ![]() ja tez bym umieściła swoje zdjęcie ale nie wiem jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja już dzisiaj robię zupkę pomidorową ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ..... ale Wam zazdroszczę , że już jesteście razem ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() eudaimonia dziękuje za info odnośnie wypłat z zus-u ![]()
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
add, Soraya, Agusia
![]() ![]() Gratulacje!!!! BRZOSKWINIA??? gdzie jesteś? Chyba nie rodzisz??? Nie zostawiaj mnie samej!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
Kasiorekzeta ja się broniłam będąc w 12 tygodniu ciąży i stresowałam się strasznie, a najbardziej tym czy nie zwymiotuję na komisję, bo męczyło mnie wtedy strasznie. A sam egzamin bardzo przyjemny. U nas jak któraś była w ciąży szczególnie wysoko to obrona była lajtowa bo pewnie komisja się boi że przy nich zacznie się rodzić. Trzymam mocno kciuki i napewno będzie dobrze.
#1150 |
Raczkowanie
|
soraya, addicted, agusiamatyldka - GRATULACJE!!dużo zdróweczka dla Waszych maluszków
![]() czyżby worek rozdwajających się mam pękł i czeka nas teraz prawdziwy wysyp?? ![]() ![]() ksiorekzeta - zobaczysz że obrona będzie tylko formalnością ![]() ![]() castilia cieszę się że wróciłaś do nas bo się martwiłam jak mi nie odpisałaś na smska ![]() sensuel - ja też się zastanawiam jaki rozmiar ciuszków wziąć do szpitala i biorę chyba 2x 56 i 1x 62, a w razie czego w domu będę miała przygotowane dodatkowe komplety w obu rozmiarach i najwyżej nam dowiozą ![]() a ja wczoraj pół dnia męczyłam się ze składaniem wózka, okazało się że zapomnieli dopakować pokrowiec na nóżki i brakuje jednego zabezpieczenia - ale już dzwoniłam do producenta i obiecali że reklamacja zostanie rozpatrzona więc teraz czekam aż doślą dziś będę prać całą resztę która została do poprania... idę zaraz nastawić pralkę ![]() miłego dnia mamuśki i maluszki po jednej i drugiej stronie brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||||||
Zadomowienie
|
jeszcze nie zdążyłam nadrobić was od wtorku a tu już 4 strony od wczoraj wieczorem
![]() ja postanowiłam wybrać się na zakupy ... sama ![]() ![]() mzrobiłam zakupy żywieniowe , kupiłam dwie bluzeczki dla małej ,pózniej wam wkleję zdjęcia ![]() ![]() i tak sobie pochodziłąm po sklepach i 1.5h mineło jak nic teraz mam zamiar zabrać się za sprzątanie , pranie , gotowanie bo bez prądu dom zaczął wyglądać jak chlewik ![]() Cytat:
![]() a Malutka ma śliczną wagę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wooow ale duży brzusio ![]() Pysiu trzymam mocno kciukolki ![]() no i już miałam napisany post i teściowa znowu przylazła ![]() ![]() chyba nie myśli ze jak Mała się urodzi to też będzie siedzieć ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
GRATULACJE DLA SWIERZO UPIECZONYCH MAMUS I ICH DZIECIACZKOW - DUZOOO ZDROWKAAAAAAA!!!!!!!!
Ja wlasnie wstalam zjadlam sniadanie i wygladam jak zoombi ![]() Noc nie przespana, do wc chyba z 10 razy wstawalam i ogolnie jakas padnieta jestem. Spadam sobie kawcie zrobic, moze mnie podniesie na duchu ![]() ......................... ..... A ja glupia wczoraj myslalam ze moj tz na mnie czeka a on z takim zainteresowaniem film ogladal = i skonczylo sie na buziaczku i dobranoc Kochanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Joli thx, toja tak siedziec nie bede
![]() Syla dzieki ![]() Kasiorekzeta gratuluje 34tc ![]() ![]() KasiaUK mysle, ze pytanie nas, badz bliskich o rade w sprawie antybiotyku jest bezsensowne.O to mozesz zapytac innych lekarz, a nie osob, ktore nie maja na ten temat fachowej wiedzy Soraya GRATULUJE !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agusiamatyldka GARATULUJE !!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filka to trzymam ![]() ![]() ![]() Majkela ![]() ![]() ![]() Malinka duzy brzusio ![]() Eudaimonia niezla szefowa ![]() ![]() ![]() PatkaM oby sie u Ciebie tez sprawdzilo z ta pomidorowka ![]() ![]() Ula to moze zacznij jej juz uswiadamiac, ze po porodzie takie wizyty odpadaja....bo widac, ze sie kobiecina zaczyna za mocno wczuwac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
Ulcia - bardzo dobrze, ze wybralas sie sama, ja tez nie lubie zbytnio jak moj tz jest ze mna bo zaraz marudzi...On lubi zakupy jak mamy jechac po konkretne rzeczy a tak zeby pochodzic to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() codziennie przyłazi o 9.30 i wali po oknach zeby jej otworzyć i siedzi tak do 11- 11.30 ... no zwariować można zawsze szłą z wmuczką (pilnuje ją cały dzień ) na spacer a teraz uważa że jest za zimno, że Emilka nie moze chodzić po śniegu bo jest ślisko i sie przewróci ![]() ja napewno będę chodzić na spacery z moją Małą a ona jak chced to niech więzi swoją wnusię w czterech ścianach to się troche wygadałam ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
a ja dzis tez pomidoroweczke robie, tylko u mnie lepiej zeby synus jeszcze posiedzial i z zachwytu nad pomidorowka nie wyskoczyl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki!
Ale wieści z samego rana!! ![]() Agusiamatyldka gratulacje!! ![]() ![]() Soraya witamy ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś byłam na oddaniu krwi i moczu i myślałam że padnę z głodu jak wyszłam, dobrze że wzięłam sobie banany i jogurt to od razu wszamałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zdać to na pewno zdasz ![]() Cytat:
![]() Jak piszesz wiadomość to pod edytorem tekstu jest "Zarządzaj załącznikami" i klikasz to załączasz fotkę "ładuj" i włala.. ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-14 o 11:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie! Do tych które wiedzą już jak wyglądają skurcze!
Rano KTG było dość spokojne, takie małe wyskoki tylko. Ale teraz co jakiś czas spina mi si brzuch. Zaraz opisze w jaki sposób. Czy któraś z was miała kiedzđ na sobie super modne kiedyś użadzenie typu http://allegro.pl/item871505337_abgy...mnic_2010.html ???? Takie urzadzenie generuje prąd i skurcza mięsnie brzucha podobno. Własnie takie coś czuję , takie prądy i w dodatku co jakiś czas zakłuje mnie w krzyżu i w dole brzucha....... Pomocy!!! Co to takiego, przepowiadacze, czy nadzieja na nocny wyjazd????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
czkawka u niemowlaków to norma. i wcale nie jest im zimno - bo tak uważają mamy i babcie - nie dajcie sobie tego wmówić. tak jak zimne rączki u niemowlaka.
nic nie znaczą ;-) prawdziwe skurcze na ktg będą sie rysowały jako trapezy a nie stożki. po tym można sprawdzić czy macica tylko ćwiczy czy coś się dzieje poważnego.
#1160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zebra i Sensuel dzięki ![]()
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
To mogą być właściwe. Ile trwają i jak często są? Czy pomaga zmiana pozycji?
#1162 |
Rozeznanie
|
kalka wg mnie jest nadzieja na wyjazd. ale patrz na zegarek - jeśli są częściej niż 10 min czeka cię porodówka
![]()
#1163 |
Zakorzenienie
|
Ula i ona z ta mala do Ciebie tak przychodzi ??
Ja bym jej powiedziala, ze przez pierwszy m-c, sobie gosci nie zyczycie i ze to jest czas dla waszej 3 i zeby dzidzia mogla sie zapoznac z bakteriami domowymi, a dopiero od gosci Kalka tez tak mam od jakiegos czasu i ja sie modle, zeby sie nie rozkrecilo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
Soraya, Agusiamatyldka - GRATULACJE!!!
![]() Lila, Zebra, Majkela, Kamyk - śliczne maluszki ![]() też bym już chciała swojego mieć przy sobie, no ale trzeba go jeszcze podtuczyć... Kasiorekzeta - nie będzie źle z obroną. Z doświadczenia wiem, że dziewczyny w ciąży są łagodnie traktowane ![]() ![]() A poza tym obrona to z reguły formalność ![]() Eudaimonia - super szefowa ![]() Coś mi dziś niedobrze, mdli mnie, zjadłam tylko jogurt, a mam wrażenie, że żołądek mi pęknie i wszystko górą wyjdzie .... I jak ja mam więcej jeść? ![]() ehhh.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
a to ja, Justynka w brzuszku i nasza pierwsza wspólna choinka. Fotka została zrobiona kilka dni temu.
jeśli zdjęcie pojawiło się ogromniaste to sorki. następnym razem postaram się dojść do tego jak je umieścić w odpowiednim formacie youyou - dziękuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki kochane jestescie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
malinka ale Ty masz wielki brzuch
![]() kwiat Ty znów masz malutki albo zdjęcie tak wyszło ![]() jak patrze na niektóre z Was to dochodze do wniosku, ze mój brzuch wcale nie jest taki duzy jak mi sie wydawało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
kalka no to ja miałam wczoraj tak przez 4 godziny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
Kalka - z tego co dziewczyny pisza to mi sie widzi ze tu nadzieja na wyjazd jest ale nie na nocny a bardziej w ciagu dnia
![]() Boziu juz 12 a ja w lesie, biore sie za sprzatanko i gotowanko dzies bedzie rosol i pomidorowka rosol dla tza a pomidorowka dla mnie bo moj kochany nie lubi i planuje jeszcze cos slodkiego na deserek zrobic - moze galaretka z bita smietanka i malinkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściowa to chyba Cię pilnuje cobyś w ukryciu nie urodziła i może nie zapomniała jej powiedzieć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.