Czym dziś pachniesz Wizażanko? :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-24, 19:21   #1141
Edyta
Zadomowienie

Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? :)

Cha cha!!!! Ale się cieszę, że się Wam mój ulubieniec podoba Mój M. ma do niego awersję niestety, ale... nie rozstanę się z Cinnabarem (no, z M. też nie ) jakos się pogodzą.
A ja dziś po południu pachniałam Dolce Vita
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 20:10   #1142
Toccata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alraune
Ja też dziś Belle de Minuit - zgadnijcie od kogo???
I jak? Jesteś już na niego chora?
Ja każdego dnia coraz bardziej lubię te perfumy
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 20:29   #1143
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Oj jestem - tylko boję się przyznać sama przed sobą One są takie - no po prostu inne, bajkowe, sama nie wiem jak to określić
Stary 2005-10-24, 22:33   #1144
Leszek83
Gość

Smile Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? :)

Givenchy pour Homme
Stary 2005-10-25, 06:49   #1145
Toccata
Zadomowienie

Safari... czym innym mogłabym dzisiaj pachnieć
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 07:59   #1146
E
Zakorzenienie

Angel i chyba przechodzę jakiś kryzys, bo co mi dzisiaj w nim nie gra
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 09:19   #1147
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Gucci EdP. Genialny, genialny, genialny...
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 09:31   #1148
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Jaipur
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 12:10   #1149
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E
Angel i chyba przechodzę jakiś kryzys, bo co mi dzisiaj w nim nie gra
Już jest OK
Stary 2005-10-25, 12:57   #1150
elve
Rozeznanie

dziś OI
i prosze mi nie robić apetytu na Cinnabar - kiedyś miałam, ale za rzadko używałam i powędrował w świat. i co, teraz mam go znowu odzyskać?
elve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 13:01   #1151
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elve
dziś OI
i prosze mi nie robić apetytu na Cinnabar - kiedyś miałam, ale za rzadko używałam i powędrował w świat. i co, teraz mam go znowu odzyskać?
Elve, to ja wcale nie powiem, że dzić pachnę Cinnabar

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-25, 13:05   #1152
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Nadal Pola E. i nadal ze wzgledu na silne zagniezdzenie zapachu w apaszce, bez ktorej sie chwilowo nie moge obejsc a nie chce mieszac . No i jakos tak nawet mi pasuja dzis te miodowe nuty do brazowo-bordowych kolorkow z mala domieszka zieleni .
Mam tez swoj zestaw fiolek z roznosciami, ale jakos mnie nic nie bierze az tak, zeby na reke powedrowac . No i w sumie dobrze - przynajmniej mam wolne od zapachu rekawy, wiec moze sobie cos zaaplikuje po drodze z pracy (na pewno ). Pewnie Cinnabar, bo probowalam ze 2 tygodnie temu na fali poszukiwania czegos cynamonowego, ale jakis taki ostry i chlodny mi sie wtedy wydal i troche odpuscilam. A tu czytam, ze powolutku dzieki Edytce mala "epidemia cinnabarowa" sie szykuje . No i nie ma rady - musze leciec i znowu powachac! Moze znajde w nim jednak cos cieplego?

A wszystkiemu winna oczywiscie Smoczyca i jej zachwyty nad Shalimarem - poszlam jakis czas temu sobie Shalimar przypomniec i bach - ustrzelona. No i nie dosc, ze wjechal na moja liste marzen do realizacji, to jeszcze cynamonowa goraczka zarazil - bo mi Shalimar przyproszony cynamonem jest i koniec! No i w efekcie szukam teraz jeszcze czegos, co bedzie jeszcze bardziej cynamonowe a przy okazji tak cieple i slodkie jak ostatnie nuty Shalimar, uhh).

Aaa, a dzieki bezzapachowym rekawom moge sobie do woli kontemplowac Champs-E. Tylko co z tego, kiedy po mojej glowie tupie juz zawziecie Cinnabarek
Szumak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 13:38   #1153
Edyta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elve
dziś OI
Elve, coś mi się wydaje, że moja pierwsza flaszka Cinnabaru mogła być od Ciebie (nie bezpośrednio), bo miałam niepełną, z targowiska
Ale ona już odeszła dawno w niebyt

A ja dziś pachnę Rene Lezardem. I pomyśleć, że chciałam się z nim rozstać...Never! Za dużo mi przypomina....

Edytowane przez Edyta
Czas edycji: 2005-10-25 o 13:40 Powód: :)
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 14:10   #1154
angel.ek
Raczkowanie

GG do angel.ek

Ja dziś próbeczki....."Couture"Mo schino..........ale mam jeszcze pod nosem Romance i Mont Blanc ten różowy, dziewczyny a który Wam z tych trzech podoba się najbardziej?
angel.ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 19:00   #1155
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? :)

Zakupiłam 30 ml edp True Star Tommiego Hilfigera i właśnie nimi pachnę. Czuję w nich preparowany ryż , ciepło, pomieszane goryczą. Niesamowite wrażenia. Jestem zszokowana, ponieważ za pierwszym razem zupełnie inaczej odebrałam ten zapach. Dostałam komplementy za te perfumy, koleżanki stwierdziły że coś przepięknie pachnie i po krótkich poszukiwaniach okazało się że to ja Chyba się lubimy z Tommym
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 19:10   #1156
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Hmmm - więc tak - szyj i nadgarstki Alien, wierzch lewej dloni Tumulte Lacroix - cudny, tylko zupełnie nie to co mi obecnie pasuje, bo zapach jest niesamowicie intensywny, słodki, zmysłowy, choć odrobinę wulgarny, co jednak nie stanowi wady - taki zapach dla pięknej kurtyzany z klasą No a na prawej łapce For Her - i szczerze mówiac rozczarowałam się, bo owszem, zapach jest niesamowity, oryginalny i pięknie sie rozwija, ale mnie zupełnie nie zachwycił - jestem w stanie docenić mistrzostwo kompozycji, natomiast żadnych emocji ona we mnie nie wzbudza- no i jest bardzo "przyskórny" ...
Stary 2005-10-25, 19:21   #1157
MoniaK
Zakorzenienie

A ja Eternity CK i od rana do wieczora trzymają się moich nadgarstków Teraz już mniej wyczuwalne, ale nadal pachną. Oj dość trwałe są
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 22:23   #1158
mirka75
Raczkowanie

GG do mirka75

Trussardi SKIN - ale już niedługo
mirka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-26, 00:40   #1159
pixie7
Wtajemniczenie

Przez cały dzień niczym nie pachniałam, bo nie pozwalały na to moje rozliczne dolegliwości żołądkowo-migrenowo-okresowo-katarowe. Ale teraz mi już lepiej, po zjedzeniu kubełka naturalnego jogurtu i paru imbupromkach, więc nie wytrzymałam i kapnęłam sobie ociupinę "Winter Delice" od Geoni.
Kobiety, to jest drugi - po Belle de Minuit - autentyczny perfumiarski żart, na jaki trafiam! On na mnie pachnie dokumentnie jak płonący kominek! Wysuszone na wiór brzozowe drewno w płomieniach. Plus odrobina gożdzików, które w dalszej kolejności przebijają się na pierwszy plan, razem z całym zestawem korzennym typu "grzaniec", a ta sucha drewniana nuta dalej w tle wybrzmiewa - wszystko razem zaczyna przypominać obwieszoną piernikami choinkę świąteczną! Niesamowite, że można było coś takiego skomponować. Jestem pełna uznania, ale nie wyobrażam sobie tym pachnieć w jakichkolwiek okolicznościach. Zbyt dosłowne, zbyt wyraziste w skojarzeniu żeby mogło współgrać z hm... człowiekiem. Przynajmniej nie ze mną. Nie wiem, czy chcę kojarzyć się z choinką. Z resztą ja w ogóle z wyraźnie dymnymi zapachami się nie lubię, choć same w sobie często podobają mi się niezwykle.

Jestem usatysfakcjonowana, że zaspokoiłam swoją ciekawość i nie muszę nic dopisywać do listy "wanted". Jakie to jednak fajowe są te nasze wymiany!
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-26, 07:21   #1160
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez alraune
wierzch lewej dloni Tumulte Lacroix - cudny, tylko zupełnie nie to co mi obecnie pasuje, bo zapach jest niesamowicie intensywny, słodki, zmysłowy, choć odrobinę wulgarny, co jednak nie stanowi wady - taki zapach dla pięknej kurtyzany z klasą
Prawda, ze Tumulte cudny? Ja sie na amen w nim zakochalam i juz nie moge doczekac chwili, kiedy zamiast kropelek z fiolki otocze sie slodka rozana chmurka. A mi sie w ogole wulgarnie nie kojarzy . Zmyslowo ale w taki jakis leniwy sposob (raczej po niz przed ). Kiedy zanurzam w nim nos, widze goraca plaze, zastygly bezruch i rozany ogrod w porze sjesty. Zadnego wiaterku, nic, cisza, tylko czasem zabzyczy ospale pszczola. To moja wizja przewodnia.
Ale znalazlam w nim zapach roz o wlasciwie wszystkich chyba porach letniego goracego dnia i nocy: chlodny o swicie, pelen slodyczy, rozgrzany sloncem w poludnie, chlodniejszy rozany powiew o zmierzchu po konczacym sie upalnym dniu i zmeczony upalem, intensywnie slodki az gorzkawy w goraca letnia noc..
Stary 2005-10-26, 07:47   #1161
E
Zakorzenienie

Belle de Minuit - jest tak apetyczny, że zawsze poprawia mi nastrój co dzisiaj akurat baaaardzo mi się przyda
Stary 2005-10-26, 08:10   #1162
hybris
Zadomowienie

Mahora z próbki od Smoczycy Wczoraj przypadkowo chlapnęłam sobie na łapę i oniemiałam z zachwytu

Edytowane przez hybris
Czas edycji: 2005-10-26 o 10:14
hybris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-26, 08:28   #1163
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Cytat:
Napisane przez Szumak
Prawda, ze Tumulte cudny? Ja sie na amen w nim zakochalam i juz nie moge doczekac chwili, kiedy zamiast kropelek z fiolki otocze sie slodka rozana chmurka. A mi sie w ogole wulgarnie nie kojarzy . Zmyslowo ale w taki jakis leniwy sposob (raczej po niz przed ). Kiedy zanurzam w nim nos, widze goraca plaze, zastygly bezruch i rozany ogrod w porze sjesty. Zadnego wiaterku, nic, cisza, tylko czasem zabzyczy ospale pszczola. To moja wizja przewodnia.
Ale znalazlam w nim zapach roz o wlasciwie wszystkich chyba porach letniego goracego dnia i nocy: chlodny o swicie, pelen slodyczy, rozgrzany sloncem w poludnie, chlodniejszy rozany powiew o zmierzchu po konczacym sie upalnym dniu i zmeczony upalem, intensywnie slodki az gorzkawy w goraca letnia noc..
Szumak - na mojej łapce bardzo długo pozostawała ta mandarynka z pierwszej nuty - i to dawało taki ostry, krzykliwy posmak, no i patchouli na mnie sie tak jakoś, hmmm, zamtuzowo, bym powiedział....
Ale generalnie to chyba było przeznaczenie- bo specjalnie pojechałam do Sephory w King Crossie, zeby w końcu niuchnąć Narciso, no i robiąc po niuchnięciu kółeczko po sklepach, nie dowierzając, ze mnie Narciso nie zachwycił, wróciłam do Sephory i zauważylam Tumulte na dolnej półeczce....
Stary 2005-10-26, 08:33   #1164
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

ja dziś Casmirem z próbki i czuję się jak duże ciastko albo co najmniej solidna porcja budyniu waniliowego... mimo wielkiej miłości do takich orientalno-przyprawowych zapachów, coś nie bardzo mi ten Casmir podchodzi - jest taki jednostajnie słodki, monotonny w tej słodyczy, zaklejający na amen. brakuje mi czegoś przełamującego tę słodycz...
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-26, 08:39   #1165
neuilly.
Rozeznanie

Dzisiaj [ jak zwykle ostatnio ] Black Cashmere .
Stary 2005-10-26, 10:08   #1166
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Cytat:
Napisane przez hybris
Machora z próbki od Smoczycy Wczoraj przypadkowo chlapnęłam sobie na łapę i oniemiałam z zachwytu
lacze sie z Toba dzisiaj w zachwycie nad Mahora
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-26, 10:19   #1167
neonka28
Zakorzenienie

próbuje Euphorii CK
neonka28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-26, 10:23   #1168
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez alraune
Szumak - na mojej łapce bardzo długo pozostawała ta mandarynka z pierwszej nuty - i to dawało taki ostry, krzykliwy posmak, no i patchouli na mnie sie tak jakoś, hmmm, zamtuzowo, bym powiedział....
Ale generalnie to chyba było przeznaczenie- bo specjalnie pojechałam do Sephory w King Crossie, zeby w końcu niuchnąć Narciso, no i robiąc po niuchnięciu kółeczko po sklepach, nie dowierzając, ze mnie Narciso nie zachwycił, wróciłam do Sephory i zauważylam Tumulte na dolnej półeczce....
Hi, hi, u mnie przeznaczenie tez w King Crossie zadzialalo a katalizatorem okazal sie lekko zmanierowany pan z Douglasa w St. Browarze, ktory bardzo byl Tumulte ciekawy.( Podobno caly swiat czekal na nowego Lacroix podobnie jak na nowego Muglera) Bylam wczesniej w King Crossie i blotterek juz w domu mialam, podobal mi sie bardzo i coraz bardziej, ale nawet za bardzo nie kojarzylam co to, bo akurat Oriental Summer mna calkowicie owladnelo i szczescie, ze je jeszcze znalazlam . Pan mnie dodatkowo zmotywowal, z blotterkiem przestalam sie rozstawac i musialam natychmiast pedzic po Sephorach i sprawdzic, czy to nie przypadkiem ow Tumulte. Jakoz okazalo sie, ze owszem - on ci to. Przy okazji namierzylam go tez w Sephorze w M1, wzielam probke i wielka goraca rozana milosc rozkwitla - moj listopad bedzie w tym roku slodko rozany .

Ale ad watek:

pachne dzis nadal Polami El., ale zeszly calkowicie na margines wobec tego, co mam po wczorajszym polowaniu na rekawach - na jednym Madness, na drugim oczywiscie Cinnabar .

Kruca, Madness mi plastikiem pachnie . Moze tester zepsuty? Chociaz wygladal na calkiem zwawy . Zapamietalam Madness jakos tak w klimacie Asji Fendi, owoce, przyprawy, wisnie, troche orientu i cieplo a tu takie cos, no. I znowu musze leciec nach St. Browar do Douglas, bo mi sie wierzyc nie chce, ze sie tak pomylic moglam. Pachnie mi dzis calkiem sztucznie.

Za to Cinnabar bez niespodzianek, rzeczywiscie na skorze sie ocieplil. "Wierzchnia warstwa" pachnie mi raz ostro mroznie, potem znow wrecz pali. Wszystko przez gozdziki - to one takie psikusy wyczyniaja. Pod spodem mile ciepelko. Ale jednak za duzo gozdzikow jak dla mnie, wiec na razie na liste nie trafil. Tym razem mi sie upieklo.
Stary 2005-10-26, 10:24   #1169
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1
ja dziś Casmirem z próbki i czuję się jak duże ciastko albo co najmniej solidna porcja budyniu waniliowego... mimo wielkiej miłości do takich orientalno-przyprawowych zapachów, coś nie bardzo mi ten Casmir podchodzi - jest taki jednostajnie słodki, monotonny w tej słodyczy, zaklejający na amen. brakuje mi czegoś przełamującego tę słodycz...
Asiu, a nie będziesz przypadkiem w moich okolicach? Niuchnęłabym chętnie, bo za skarby sobie tego zapachu nie mogę przypomnieć Na pewno kiedyś nie zrobił na mnie większego wrażenia, skoro wybrałam Wish
Stary 2005-10-26, 10:43   #1170
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez E
Asiu, a nie będziesz przypadkiem w moich okolicach? Niuchnęłabym chętnie, bo za skarby sobie tego zapachu nie mogę przypomnieć Na pewno kiedyś nie zrobił na mnie większego wrażenia, skoro wybrałam Wish
Pefka, że będę
Nawet jutro, jeno nie uda mi się chyba przyjść na "nasze" skrzyżowanie (ale to brzmi!), więc na 100% możemy umówić się na wtorek. co Ty na to?

tfu!
we wtorek jest swięto! ale mam sklerozę.
nic to, coś wymyślę

Edytowane przez joasiak1
Czas edycji: 2005-10-26 o 11:11 Powód: coś mi się przypomniało...
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości