|
|
#1141 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
Bylam john&eve jest okolo 50m od yakhintos i jest duzo lepszy, a cena taka sama. Na dole jest duzy stol z krzeslami w cieniu- a w yakhintos nie ma nic!!!
W john&eve sa oddzielne balkony, a w yakhintos jeden wspolny dla wszystkich. Mieszkalam w pokoju 102 john&eve i mialam podwojny balkon od poludnia i zachodu, a w yakhintos sa od polnocy i wschodu i chyba maly od poludnia. Jedzenie lepiej kupic na miescie, a sniadanka w domu. Znajomi z principala musieli chodzic na jedzenie do mayami- kilometr codziennie na 8 rano i mieli tylko ser, wedline, dzem. Na miescie polecam peryklesa- okolo 80m od cerkwi przy glownej ulicy w strone czerwonej dyskoteki cocus- po tej samej stronie- pomaranczowy kolor scian i niebieskie obrusy na stolikach. Polecam amstel duzy 2 euro, gyros na talerzu za 5,5euro-wielki i pyszny, ichnie dania typu musaka i pasticcio- sa to przekladance kwadratowe z warstwami ziemniakow, makaronu, miesa, warzyw po 6 euro, pyszne spaghetti bolognese za 4,8 lub zapiekana carbonara za 5,2- duze pyszne i zawsze daja quzo do potrawy za darmo i nie doliczaja 0,8 za chleb, ktory w wielu restauracjach daja nie wiem po co b nkt nie prosi. W ok service wyciecka na 15 dni smolotem kosztuje teraz 900zl, a autokarem na 10 noclegow 399 zl!!!!!!! Polaca sie lepiej niz w polsce |
|
|
|
|
#1142 |
|
Przyczajenie
|
czesc ASIAK 27 wybieram sie do parali w sierpniu do john and eve i mam obawy, jak daleko jest stamtad do plazy ? czy 800 metrów do cetrum to znaczy 800 metrów do samej cerkwi czy to dopiero na obrzeza byłem kilka razy w parali ale to było dawno i tam sie terz dużo pozmieniało. Masz jakies powazne zastrzezenia co do biura? czy zdazało sie ze zakwaterowali ludzi w innych hotelach niz mieli w umowie? byłbym bardzo wdzieczny za te informacje i jakies wskazówki dotyczace tego hotelu badz biura
pozdrawiam i z góry dziekuje ))
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Przyczajenie
|
U mnie nie bylo problemu z zakwaterowaniem- wszyscy mieszkali tam gdzie bylo planowane wczesniej. John&eve polecam- pokoj 102 z wielkim balkonem
jak wyjdziesz z hotelu to przechodzisz szose i droga idzie sie 4 minutki do plazy na obrzezach przy czerownym cocus- i sa lezaki i czysta plaza- blisko- calosc 5 minutek na rozgrzwke.Do cekrwi bedzie okolo 12 minut spacerkiem- taki wygodny mily spacerek |
|
|
|
|
#1144 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki rozwialas moje obawy
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
po raz kolejny wyjezdzam do Grecji, tym razem padło na Paralie czy któraś z Was była w aparthotelu Kostis? bardzo ciezko jakies info o nim znalezc. Zastanawiaja mnie rowniez tegoroczne ceny, wiec moje drugie pytanie kieruje do osob, ktore w tym roku odwiedzily to malownicze miejsce Czy czasami wszystko nie podrozalo raptownie w zwiazku z tym greckim kryzysem? pozdrawiam Was serdecznie i szalonych wakacji zycze
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny.
Mam dwa pytania - czy któraś z Was była w Diasie lub może podać jakieś informacje na temat tego hotelu ? Zastanawiam się czy warto wykupowac wyzywienie - obiadokolacje (9) za 50 euro ? |
|
|
|
|
#1147 |
|
Przyczajenie
|
Hej Nati-my także jedziemy do,, Kostis'' i też nie znalazłam nigdzie o nim opini,podobno ma dośc wysoki standard a widziałam go tylko zewnątrz bo w zeszłym roku byliśmy w hotelu obok i codziennie go mijaliśmy.Zaprzyjażniliśm y się z właścicielem hotelu u którego mieszkaliśmy i mamy kontakt przez skaypa i w trakcie rozmowy okazało się ,że ,,kostis,, należy do jego brata .Mówił ,że bedziemy bardzo zadowoleni (nie bez dozy zazdrości-w końcu stracił 22 osóby ale to z winy biura,bo ma umowe z ok services).To są wszystko nowe budynki ,jest więc czysto i przyjemnie.Trzeba tylko pamiętac ,że to są aparthotele i nikt wam nie sprząta,więc trzeba to robic samemu i nie śr.czystości .Co do cen ,z tego co eidzę ceny są takie same jak wrok temu,kryzys nie ma na nie wpływu,pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czyli powinno byc wszystko w porzadku Ciesze sie, choc przyznam, ze hotel nie jest dla nas akurat najwazniejszy, lecz zawsze warto wiedziec czy pakowac jakis kask ochronny w razie gdyby tynk z sufitu lecial;p (a wiem z doswiadczenia, ze i takie sytuacje ludzi spotykaly). Pytanie o tegoroczne ceny wciaz aktualne, podbijam
|
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja - praktyczne porady
ja się też nie zgadzam!
hotel 5*, HB, 15 dni, 1/3 ceny pierwotnej!! lepiej chyba być nie może! kupione 6 dni przed. wylot we wtorek. są jeszcze miejsca!! |
|
|
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w zeszłym roku w Toronto, jeśli potrzebujesz jakieś info to pytaj śmiało
|
|
#1151 |
|
Przyczajenie
|
napisz jakie pokoje , co na wyposażeniu pokoju i jaka plaża czy daleko?
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Byłam rok temu w Parali Hotel LUIZA
![]() Jak ktoś chce jakieś informacje na temar Parali czy coś to pisać
|
|
#1153 |
|
Przyczajenie
|
![]() Planuje pojechać na obóz własnie do Parali ze Steja ;p http://steja.pl/index.php?mainmodule...p& idOffer=1642 Tyle że nie mam z kim jechać i chciałabym zapytać czy wybiera sie ktoś może do Parali w terminie 2010-07-05 - 2010-07-16 12 lub 2010-07-14 - 2010-07-25 ( osobiście pasuje mi lepiej ten drugi termin;p) Miło byłoby sie wcześniej zapoznać ![]() Jak coś to piszcie na gadu 5647054 Buziaki
Edytowane przez annablus Czas edycji: 2010-06-22 o 14:35 |
|
|
|
|
#1154 |
|
Przyczajenie
|
Siema.
Mam pytanie jedzie ktos do Paralii w terminie 09.08-21.08 z Katowic z biura OK Service ?? |
|
|
|
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grecja - fundusze
Ja miałam z 200euro a mój narzeczony z 250 i nie żałowaliśmy sobie nic->w granicach rozsądku
I wróciło 75euro![]() Drogie są drinki -powyzej 5 euro,tak samo jak koktajle itp.. Obiady w barach koło 10-15euro,za souvlaki zapłaciłam chyba 4,5 ->ale to nie taki obiad obiad. Mają piękną biżuterie srebrną,w średnich cenach -polecam nabyć
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybieram sie razem z chlopakiem <23 lata> do Paralii w terminie 10.08-23.08, samolotem do aparthotelu morfeas.
Czy ktos moze w podobnym terminie leci/jedzie w to samo meisjce albo do innego hotelu, z biura okservices? Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
ja byłam w tym roku w Grecji w kilku miejscowościach (bardzo turystycznych i mniej) i ceny były dla mnie zaskoczeniem. Lokalne ryby drogie. W knajpie feta ok. 3 euro, tzatzyki 3 e, cola 250 ml 3 e, deser lodowy 7 e, piwo też ok 3 e, chyba, że ze sklepu to 1.5 e
Życzę miłego wyjazdy, Grecja jest przepiękna. |
|
|
|
|
#1159 |
|
Przyczajenie
|
ja jade w terminie 16-28 sierpnia do hotelu Konstantin w Paralii
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 |
|
dream big
|
Grecja - gdzie najlepiej?
Witam, w sierpniu planuję jechać z siostrą do Grecji na 14dni <myślałyśmy o Krecie>, ale nie wiemy na jakie miejsce się zdecydować... chodzi nam przede wszystkim o zwiedzanie niż leżenie na plaży. Czy któraś z Was mogłaby coś doradzić? Co polecacie? Ile kieszonkowego wziąć? Czy możecie polecić jakieś sprawdzone biuro podróży? <z Gdańska>
Jeśli chodzi o fundusze, to za przelot i zakwaterowanie chcemy przeznaczyć 2-4tys. I jeszcze jedna sprawa... Czy wystarczy dowód? Wiem, że Grecja jest w Unii ale już przeróżnych rzeczy czytałam i zgłupiałam. Z góry dziękuję za odpowiedzi
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2010-06-30 o 19:33 |
|
|
|
|
#1161 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() ja wybieram się właśnie do paralii w dniach 15.07-26.07.2010 wybiera się może ktoś ?? ![]() bede w hotelu KONSTANTIN byl ktos moze?? jakie wrazenia?? ![]()
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Polaca sie lepiej niz w polsce[/QUOTE] W ok service wyciecka na 15 dni smolotem kosztuje teraz 900zl, a autokarem na 10 noclegow 399 zl!!!!!!! Polaca sie lepiej niz w polsce[/QUOTE] W ok service wyciecka na 15 dni smolotem kosztuje teraz 900zl, a autokarem na 10 noclegow 399 zl!!!!!!! Polaca sie lepiej niz w polsce[/QUOTE] |
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja - gdzie najlepiej?
Najlepiej do Naphlion - łatwo się dojeżdża do Aten i z dworca autobusowego w Naphlion można prawie wszędzie dojechać na Peloponezie (Epidauros, Mykeny). Plaża kamienista ale są drabinki, żeby zejść do morza. Super widoki (nawet w Hiszpani takich nie było) w tle twierdza na skale a druga na wodzie (!) i tanie rejsy statkiem. Byliśmy tam 2 latat temu prywatnie. Polecam. Aten nie polecam - brud, smród poza dzielnicami "dla turystów". Na północy Aten polecam Kalambake do zwiedzenia (Meteory) ale raczej nie na nocleg. Salonik jako miejsce noclegowe też nie polecam. Jeśli jedziecie tylko na odpoczynek nad morzem to polecam półwysep Halkidiki - trzeba się liczyć z tym, że jest dużo turystów - lub północną część Peloponez. No i oczywiście wyspy (mnóstwo połączeń z Aten). Jeżeli lecicie samolotem - to wystarczy dowód. Autobusem przez Serbię i Macedonię trzeba mieć paszport.
W miejscowościach turystycznych dla przykładu - lody w rożku (2 razy większe niż w Polsce!) 4€. Jeżeli jesteście studentkami uczelni publicznej za okazaniem legitymacji w większości muzeów i na wstępach do zabytków macie wstęp za darmo. Za 15€ w restauracji 2 osoby mogą się spokojnie najeść. Droga jest też woda mineralna - 1€ mała buteleczka. Mój album o Grecji: http://foto.onet.pl/28qj4,osmig48sb6og Edytowane przez Trauma Czas edycji: 2010-07-01 o 12:09 |
|
|
|
|
#1164 |
|
Przyczajenie
|
Staaska -> szukałam sporo o tym hotelu, ale nic konkretnego nie znalazlam, wiec jak wrocisz to koniecznie podziel sie wrazeniami !
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Przyczajenie
|
a co tez się wybierasz do konstantina???
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Przyczajenie
|
tak, ale w sierpniu
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Przyczajenie
|
oki na pewno dam znac jak bylo
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Przyczajenie
|
nie mogę się już doczekać! Ty już niedlugo jedziesz, a ja dopiero za ponad miesiąc... ;/
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja - gdzie najlepiej?
Hej
Jesli chodzi o Krete polecam Heraklion reszta to podobno same stepy...ogólnie na Krecie chyba nie ma za dużo zwiedzania. więcej jest w Grecji kontynentalnej...ale mnie osobiście sie tam nie podoba więc szczerze polecam wyspy. Ja bylam na Skiatos i jak dla mnie super wyspa Tż był na Rodos i mówił że super. Jak dla mnie wyspy sa lepsze ale ja jestem z tych co uwielbiają leżakowanie i plażowanie dlatego zawsze wybieram wycieczki typowo wypoczynkowe, ale z możliwością zakupu wycieczek fakultatywnych bo zawsze dla odmiany warto poznać troche kultury ...co do biura ja najbardziej byłam zadwowolona z alfa star wszystko bynajmniej było dokładnie tak jak w katalogu...kiedyś leciałam z innego biura podrózy i jedni państwo przez "przypadek" nie dostali hotelu za jaki płacili... ...a i słyszałam super opinie o biurze Itaka
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Przyczajenie
|
ja też nie mogę się doczekać
szybko zleci zobaczysz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

))

Czy czasami wszystko nie podrozalo raptownie w zwiazku z tym greckim kryzysem? pozdrawiam Was serdecznie i szalonych wakacji zycze

I wróciło 75euro
62->61->60->59->58->57
...a i słyszałam super opinie o biurze Itaka