Grecja - praktyczne porady - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 10:29   #1141
ASIAK27
Przyczajenie

Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)

Bylam john&eve jest okolo 50m od yakhintos i jest duzo lepszy, a cena taka sama. Na dole jest duzy stol z krzeslami w cieniu- a w yakhintos nie ma nic!!!
W john&eve sa oddzielne balkony, a w yakhintos jeden wspolny dla wszystkich. Mieszkalam w pokoju 102 john&eve i mialam podwojny balkon od poludnia i zachodu, a w yakhintos sa od polnocy i wschodu i chyba maly od poludnia.
Jedzenie lepiej kupic na miescie, a sniadanka w domu.
Znajomi z principala musieli chodzic na jedzenie do mayami- kilometr codziennie na 8 rano i mieli tylko ser, wedline, dzem.
Na miescie polecam peryklesa- okolo 80m od cerkwi przy glownej ulicy w strone czerwonej dyskoteki cocus- po tej samej stronie- pomaranczowy kolor scian i niebieskie obrusy na stolikach.
Polecam amstel duzy 2 euro, gyros na talerzu za 5,5euro-wielki i pyszny, ichnie dania typu musaka i pasticcio- sa to przekladance kwadratowe z warstwami ziemniakow, makaronu, miesa, warzyw po 6 euro, pyszne spaghetti bolognese za 4,8 lub zapiekana carbonara za 5,2- duze pyszne i zawsze daja quzo do potrawy za darmo i nie doliczaja 0,8 za chleb, ktory w wielu restauracjach daja nie wiem po co b nkt nie prosi.
W ok service wyciecka na 15 dni smolotem kosztuje teraz 900zl, a autokarem na 10 noclegow 399 zl!!!!!!!
Polaca sie lepiej niz w polsce
ASIAK27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-06, 16:58   #1142
disarono
Przyczajenie

czesc ASIAK 27 wybieram sie do parali w sierpniu do john and eve i mam obawy, jak daleko jest stamtad do plazy ? czy 800 metrów do cetrum to znaczy 800 metrów do samej cerkwi czy to dopiero na obrzeza byłem kilka razy w parali ale to było dawno i tam sie terz dużo pozmieniało. Masz jakies powazne zastrzezenia co do biura? czy zdazało sie ze zakwaterowali ludzi w innych hotelach niz mieli w umowie? byłbym bardzo wdzieczny za te informacje i jakies wskazówki dotyczace tego hotelu badz biura

pozdrawiam i z góry dziekuje

))
disarono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 07:07   #1143
ASIAK27
Przyczajenie

U mnie nie bylo problemu z zakwaterowaniem- wszyscy mieszkali tam gdzie bylo planowane wczesniej. John&eve polecam- pokoj 102 z wielkim balkonem jak wyjdziesz z hotelu to przechodzisz szose i droga idzie sie 4 minutki do plazy na obrzezach przy czerownym cocus- i sa lezaki i czysta plaza- blisko- calosc 5 minutek na rozgrzwke.
Do cekrwi bedzie okolo 12 minut spacerkiem- taki wygodny mily spacerek
ASIAK27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 09:33   #1144
disarono
Przyczajenie

Dzieki rozwialas moje obawy
disarono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 10:56   #1145
Nati1
Przyczajenie

GG do Nati1

hej dziewczyny,
po raz kolejny wyjezdzam do Grecji, tym razem padło na Paralie czy któraś z Was była w aparthotelu Kostis? bardzo ciezko jakies info o nim znalezc. Zastanawiaja mnie rowniez tegoroczne ceny, wiec moje drugie pytanie kieruje do osob, ktore w tym roku odwiedzily to malownicze miejsce Czy czasami wszystko nie podrozalo raptownie w zwiazku z tym greckim kryzysem? pozdrawiam Was serdecznie i szalonych wakacji zycze
Nati1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 17:41   #1146
juleene
Przyczajenie

hej dziewczyny.
Mam dwa pytania - czy któraś z Was była w Diasie lub może podać jakieś informacje na temat tego hotelu ?
Zastanawiam się czy warto wykupowac wyzywienie - obiadokolacje (9) za 50 euro ?
juleene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 09:32   #1147
tompol
Przyczajenie

Hej Nati-my także jedziemy do,, Kostis'' i też nie znalazłam nigdzie o nim opini,podobno ma dośc wysoki standard a widziałam go tylko zewnątrz bo w zeszłym roku byliśmy w hotelu obok i codziennie go mijaliśmy.Zaprzyjażniliśm y się z właścicielem hotelu u którego mieszkaliśmy i mamy kontakt przez skaypa i w trakcie rozmowy okazało się ,że ,,kostis,, należy do jego brata .Mówił ,że bedziemy bardzo zadowoleni (nie bez dozy zazdrości-w końcu stracił 22 osóby ale to z winy biura,bo ma umowe z ok services).To są wszystko nowe budynki ,jest więc czysto i przyjemnie.Trzeba tylko pamiętac ,że to są aparthotele i nikt wam nie sprząta,więc trzeba to robic samemu i nie śr.czystości .Co do cen ,z tego co eidzę ceny są takie same jak wrok temu,kryzys nie ma na nie wpływu,pozdrawiam
tompol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 21:05   #1148
Nati1
Przyczajenie

GG do Nati1

Cytat:
Napisane przez tompol Pokaż wiadomość
Hej Nati-my także jedziemy do,, Kostis'' i też nie znalazłam nigdzie o nim opini,podobno ma dośc wysoki standard a widziałam go tylko zewnątrz bo w zeszłym roku byliśmy w hotelu obok i codziennie go mijaliśmy.Zaprzyjażniliśm y się z właścicielem hotelu u którego mieszkaliśmy i mamy kontakt przez skaypa i w trakcie rozmowy okazało się ,że ,,kostis,, należy do jego brata .Mówił ,że bedziemy bardzo zadowoleni (nie bez dozy zazdrości-w końcu stracił 22 osóby ale to z winy biura,bo ma umowe z ok services).To są wszystko nowe budynki ,jest więc czysto i przyjemnie.Trzeba tylko pamiętac ,że to są aparthotele i nikt wam nie sprząta,więc trzeba to robic samemu i nie śr.czystości .Co do cen ,z tego co eidzę ceny są takie same jak wrok temu,kryzys nie ma na nie wpływu,pozdrawiam
Oki, dzieki za info Czyli powinno byc wszystko w porzadku Ciesze sie, choc przyznam, ze hotel nie jest dla nas akurat najwazniejszy, lecz zawsze warto wiedziec czy pakowac jakis kask ochronny w razie gdyby tynk z sufitu lecial;p (a wiem z doswiadczenia, ze i takie sytuacje ludzi spotykaly). Pytanie o tegoroczne ceny wciaz aktualne, podbijam
Nati1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 23:32   #1149
tratata
Raczkowanie

GG do tratata
Dot.: Grecja - praktyczne porady

ja się też nie zgadzam!
hotel 5*, HB, 15 dni, 1/3 ceny pierwotnej!! lepiej chyba być nie może!
kupione 6 dni przed. wylot we wtorek. są jeszcze miejsca!!
tratata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 15:00   #1150
aliccia
Raczkowanie

Byłam w zeszłym roku w Toronto, jeśli potrzebujesz jakieś info to pytaj śmiało
Stary 2010-06-15, 18:05   #1151
ewas123
Przyczajenie

napisz jakie pokoje , co na wyposażeniu pokoju i jaka plaża czy daleko?
ewas123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 13:57   #1152
Tynusia
Zakorzenienie

Ja Byłam rok temu w Parali Hotel LUIZA
Jak ktoś chce jakieś informacje na temar Parali czy coś to pisać

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 00:27   #1153
annablus
Przyczajenie

Smile Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)

Cześć
Planuje pojechać na obóz własnie do Parali ze Steja ;p
http://steja.pl/index.php?mainmodule...p& idOffer=1642

Tyle że nie mam z kim jechać i chciałabym zapytać czy wybiera sie ktoś może do Parali w terminie 2010-07-05 - 2010-07-16 12 lub 2010-07-14 - 2010-07-25 ( osobiście pasuje mi lepiej ten drugi termin;p)

Miło byłoby sie wcześniej zapoznać

Jak coś to piszcie na gadu 5647054 Buziaki

Edytowane przez annablus
Czas edycji: 2010-06-22 o 14:35
annablus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 18:46   #1154
Pamel
Przyczajenie

Siema.
Mam pytanie jedzie ktos do Paralii w terminie 09.08-21.08 z Katowic z biura OK Service ??
Pamel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 22:11   #1155
madelaine_16
Rozeznanie

Dot.: Grecja - fundusze

Ja miałam z 200euro a mój narzeczony z 250 i nie żałowaliśmy sobie nic->w granicach rozsądku I wróciło 75euro
Drogie są drinki -powyzej 5 euro,tak samo jak koktajle itp..
Obiady w barach koło 10-15euro,za souvlaki zapłaciłam chyba 4,5 ->ale to nie taki obiad obiad.
Mają piękną biżuterie srebrną,w średnich cenach -polecam nabyć
madelaine_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 00:40   #1156
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madelaine_16 Pokaż wiadomość
Ja miałam z 200euro a mój narzeczony z 250 i nie żałowaliśmy sobie nic->w granicach rozsądku I wróciło 75euro
Drogie są drinki -powyzej 5 euro,tak samo jak koktajle itp..
Obiady w barach koło 10-15euro,za souvlaki zapłaciłam chyba 4,5 ->ale to nie taki obiad obiad.
Mają piękną biżuterie srebrną,w średnich cenach -polecam nabyć
Biżuteria srebrna jest o wiele tańsza w PL
Stary 2010-06-27, 11:41   #1157
E87
Wtajemniczenie

Wybieram sie razem z chlopakiem <23 lata> do Paralii w terminie 10.08-23.08, samolotem do aparthotelu morfeas. Czy ktos moze w podobnym terminie leci/jedzie w to samo meisjce albo do innego hotelu, z biura okservices? Pozdrawiam!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 16:46   #1158
molka11
Rozeznanie

ja byłam w tym roku w Grecji w kilku miejscowościach (bardzo turystycznych i mniej) i ceny były dla mnie zaskoczeniem. Lokalne ryby drogie. W knajpie feta ok. 3 euro, tzatzyki 3 e, cola 250 ml 3 e, deser lodowy 7 e, piwo też ok 3 e, chyba, że ze sklepu to 1.5 e

Życzę miłego wyjazdy, Grecja jest przepiękna.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 18:44   #1159
juleene
Przyczajenie

ja jade w terminie 16-28 sierpnia do hotelu Konstantin w Paralii
Stary 2010-06-30, 12:53   #1160
cherry pie
dream big

Grecja - gdzie najlepiej?

Witam, w sierpniu planuję jechać z siostrą do Grecji na 14dni <myślałyśmy o Krecie>, ale nie wiemy na jakie miejsce się zdecydować... chodzi nam przede wszystkim o zwiedzanie niż leżenie na plaży. Czy któraś z Was mogłaby coś doradzić? Co polecacie? Ile kieszonkowego wziąć? Czy możecie polecić jakieś sprawdzone biuro podróży? <z Gdańska>
Jeśli chodzi o fundusze, to za przelot i zakwaterowanie chcemy przeznaczyć 2-4tys.
I jeszcze jedna sprawa... Czy wystarczy dowód? Wiem, że Grecja jest w Unii ale już przeróżnych rzeczy czytałam i zgłupiałam.
Z góry dziękuję za odpowiedzi

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2010-06-30 o 19:33
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 18:19   #1161
staaska
Przyczajenie

hej ja wybieram się właśnie do paralii w dniach 15.07-26.07.2010 wybiera się może ktoś ?? bede w hotelu KONSTANTIN byl ktos moze?? jakie wrazenia??
staaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 09:00   #1162
margeritka16
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ASIAK27 Pokaż wiadomość
Z OK SERVICE na Skhiatos jest 5 godz. autokarem w jedna strone jak juz pisalam- bylam 31 maja 2010 wiec wiem na biezaco!!!!!!!!!!!!!!!
kiedys byly to 3 godziny bo jechalo sie tylko do miasta VOLOS wsiadalo na duzy statek na ktorym podobno byla zabawa itd.
teraz jedzie sie 5 godzin wsiada w malym porciku w gorach na malutki stateczek- nie ma na nim ŻADNYCH ZABAW- NIC!!!!!!!!!!!! ale za to maly stateczek zatrzymuje sie na plazy LALARIA najpiekniejszej bialutkiej, na godzine, a duzy statek nie doplywal tam do brzegu!!!!!
ta plaza jest bajeczna z przeźroczysta woda i bialymi kamieniami na plazy- ale trzeba miec buty bo po kamykach nie da chodzic sie boso!!!
warto zabrac butki do wejscia w orze i maske do nurkowania- polecam skhiatos bo jest przesliczne!!!!
w miasteczku jedzonko troche drozsze niz w paralii i upominki tez drozsze, ale wrazeia bezcenne!!!!!!!!!!!!!!1
W ok service wyciecka na 15 dni smolotem kosztuje teraz 900zl, a autokarem na 10 noclegow 399 zl!!!!!!!
Polaca sie lepiej niz w polsce[/QUOTE]
margeritka16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 12:00   #1163
Trauma
Raczkowanie

Dot.: Grecja - gdzie najlepiej?

Najlepiej do Naphlion - łatwo się dojeżdża do Aten i z dworca autobusowego w Naphlion można prawie wszędzie dojechać na Peloponezie (Epidauros, Mykeny). Plaża kamienista ale są drabinki, żeby zejść do morza. Super widoki (nawet w Hiszpani takich nie było) w tle twierdza na skale a druga na wodzie (!) i tanie rejsy statkiem. Byliśmy tam 2 latat temu prywatnie. Polecam. Aten nie polecam - brud, smród poza dzielnicami "dla turystów". Na północy Aten polecam Kalambake do zwiedzenia (Meteory) ale raczej nie na nocleg. Salonik jako miejsce noclegowe też nie polecam. Jeśli jedziecie tylko na odpoczynek nad morzem to polecam półwysep Halkidiki - trzeba się liczyć z tym, że jest dużo turystów - lub północną część Peloponez. No i oczywiście wyspy (mnóstwo połączeń z Aten). Jeżeli lecicie samolotem - to wystarczy dowód. Autobusem przez Serbię i Macedonię trzeba mieć paszport.
W miejscowościach turystycznych dla przykładu - lody w rożku (2 razy większe niż w Polsce!) 4€. Jeżeli jesteście studentkami uczelni publicznej za okazaniem legitymacji w większości muzeów i na wstępach do zabytków macie wstęp za darmo. Za 15€ w restauracji 2 osoby mogą się spokojnie najeść. Droga jest też woda mineralna - 1€ mała buteleczka.

Mój album o Grecji: http://foto.onet.pl/28qj4,osmig48sb6og

Edytowane przez Trauma
Czas edycji: 2010-07-01 o 12:09
Trauma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 19:10   #1164
juleene
Przyczajenie

Staaska -> szukałam sporo o tym hotelu, ale nic konkretnego nie znalazlam, wiec jak wrocisz to koniecznie podziel sie wrazeniami !
Stary 2010-07-02, 17:10   #1165
staaska
Przyczajenie

a co tez się wybierasz do konstantina???
Stary 2010-07-02, 19:33   #1166
juleene
Przyczajenie

tak, ale w sierpniu
Stary 2010-07-03, 00:06   #1167
staaska
Przyczajenie

oki na pewno dam znac jak bylo
Stary 2010-07-03, 09:02   #1168
juleene
Przyczajenie

nie mogę się już doczekać! Ty już niedlugo jedziesz, a ja dopiero za ponad miesiąc... ;/
Stary 2010-07-03, 15:56   #1169
Ada1986
Raczkowanie

Dot.: Grecja - gdzie najlepiej?

Hej
Jesli chodzi o Krete polecam Heraklion reszta to podobno same stepy...ogólnie na Krecie chyba nie ma za dużo zwiedzania. więcej jest w Grecji kontynentalnej...ale mnie osobiście sie tam nie podoba więc szczerze polecam wyspy. Ja bylam na Skiatos i jak dla mnie super wyspa Tż był na Rodos i mówił że super. Jak dla mnie wyspy sa lepsze ale ja jestem z tych co uwielbiają leżakowanie i plażowanie dlatego zawsze wybieram wycieczki typowo wypoczynkowe, ale z możliwością zakupu wycieczek fakultatywnych bo zawsze dla odmiany warto poznać troche kultury...co do biura ja najbardziej byłam zadwowolona z alfa star wszystko bynajmniej było dokładnie tak jak w katalogu...kiedyś leciałam z innego biura podrózy i jedni państwo przez "przypadek" nie dostali hotelu za jaki płacili......a i słyszałam super opinie o biurze Itaka
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 13:12   #1170
staaska
Przyczajenie

ja też nie mogę się doczekać szybko zleci zobaczysz noo ja za 11 dni a Ty jedziesz z jakiegos biura podrozy czy prywatnie??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości