![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: In Vitro
[COLOR="Magenta"]takaona[/COLOR bardzo mi przykro...
![]()
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
![]()
Kasiu gratuluje chlopaka,jak sie czujesz?Jestes jeszcze na zwolnieniu?
Linka gratuluje z calego serca,ja tez mialam taka wysoka bete i to jest mocna ciaza,pamietaj duzo odpoczywaj . Takaona przykro mi bardzo,nie poddawaj sie dziewczyno,jeszcze bedziesz miec dziecko.Ja mam 39 lat i jestem i jutro zaczynam 23 tydzien ciazy,tak ze wszystko jest mozliwe ! ![]() Za wszystkie nowe dziewczyny trzymam kciuki,zaufajcie lekarzom i nie analizujcie tego wszystkiego za bardzo,relaks jest najwazniejszy,pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
No to jestem po Pick-up. Pobrano 5 komórek. Teraz zobaczmy jak to będzie się rozwijać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze pytanie stosujecie jakaś specjalna dietę przed IVF? Widziałam, że chyba Linka z naszego bociana, tak? Myślicie że to ważne? Kasiu ty tez miałaś jakieś zaleceńia od dr D.? Ja nic nie dostałam od dr Z. ![]() A jakie suplementy oprócz kwasu foliowego stosujecie? Ja robiłam wit. D3 i wyszedł mi jej poziom 16 przy normie powyżej 30 ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yssmay to kiedy będą dawać znać, jak sytuacja? Koło poniedziałku? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
Jutro się dowiemy ile się zapłodniło i to na własne życzenie, inaczej by nam dopiero powiedzieli co i jak na 1h przed transferem. Głupio tak, że nie informują na bieżąco jak się czują zarodki. A w poniedziałek się dowiemy ile jest zdrowych.
No dobrze, że 5, ale trochę się martwimy. Na początku przy podpisywaniu papierów do pgd, była mowa o 7. Oby te 5 się ładnie rozwijało. Nadal padnięta jestem. Pospaliśmy z mężem 1h i pojechaliśmy do tesco ale to jednak nie dla mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1151 |
Przyczajenie
|
Linka, straaaasznie Ci gratuluję!!!!!
![]() Ja się trochę martwię- mąż był na wizycie, lekarz kazał wysłać wyniki mailem i mówił, że odpisze. Mija tydzień i nie odpisuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem załamana. Byłam dziś na kontroli usg i wyszły mi tylko dwa pęcherzyki 13 mm. To jest mój 9 dc. Dali mi jeszcze kilka zastrzyków i w poniedziałek mam znów zgłosić się na usg. Nie wiem czy cokolwiek z tego będzie. Jestem załamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Pandorcia spokojnie, jeszcze nie wszystko stracone. Co mówił lekarz? Pewnie zwiększyli ci dawki, żeby podkręcić stymulację, może się uda. Z resztą nawet jeśli nie, to nawet na dwóch coś się da zdziałać. Zobacz na Linkę- z czterech ma ciążę i mrozaczka. Nie załamuj się, to nie koniec jeszcze.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Raczkowanie
|
amh - 2,7
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Tak mi powiedzieli, że jakby co to zrobią na tych dwóch które są, no ale też dostałam jeszcze leki na dziś i sobotę i niedzielę z większą dawką no i zobaczymy co z tego wyjdzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że może to marne pocieszenie, ale znam wiele historii dziewczyn, które w ogóle nie zareagowały na stymulację. Masz dwie szanse, teoretycznie mało, ale zawsze coś, na czym lekarze mogą już pracować. Jak ma się udać, to nawet na jednym się uda
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, dam znać w poniedziałek co się będzie dalej działo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na rozwoj sytuacji
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
Pandorcia nic sie nie przejmuj,mnie tez rosly powoli,potem prawie podwoili dawke lekow,pare dni dluzej i wyroslo 7!
Alcia ja bralam wit b complex i w niej juz jest kwas foliowy plus kwas foliowy osobno i tak do 3 miesiaca ciazy.Tylko to z witamin od poczatku procedury. Kasiu my jeszcze troche do 3 trymestru,ale brzuch mam juz taki duzy,dzisiaj zaczal sie 23 tydzien,Lucy rozwija sie ksiazkowo,tak ze jestesmy bardzo zadowoleni.Za jakies 2 tyg wybieram sie na pilates dla ciezarnych,trzeba sie troche poruszac,zeby ten porod poszedl gladko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
No to teraz mnie pocieszyłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Yssmay, dzwonili z kliniki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że tak was cały dzień przetrzymałam bez wiadomości. No ale dzień był długi, zakręcony, potem jeszcze musieliśmy dojechać do teściów i się ogarnąć.
Nie wiem jak określić nasze aktualne położenie, nie jest ani dobrze ani źle. Czekaliśmy na ten telefon, który nie zadzwonił. Zatem poszliśmy do kliniki wszystkiego się dowiedzieć, przetrzymali nas jeszcze w niepewności 45 minut. W końcu przyszła Pani aby nas poinformować, że zapłodniły się 3 zarodki. Aktualnie są w pierwszej dobie i ciężko ocenić jak będą rokować. Wcześniej z mężem podpisując decyzję o wykonaniu badania genetycznego PGD, ustaliliśmy że minimalna ilość zarodków od którego mają rozpocząć badanie to 4. Zatem jak same widzicie jest za mało. I jest to ilość na tyle mała, że za mały jest procent powodzenia całej akcji. Może być tak, że wszystkie 3 są chore, mogą wszystkie nie dotrwać do 5 doby, same wiecie że może zdarzyć się dużo. I teraz gdybyśmy zmienili zgodę i oni by przebadali te 3 i może jeden byłby zdrowy, to przecież i tak nie wiadomo że się przyjmie. A jeśli by się nie udało, to rozpoczęcie całego procesu kosztowało by nas już z własnej kieszeni 25 000 zł. Zatem podjęliśmy decyzję, że "zbieramy zarodki". Czyli czeka mnie jeszcze jedna stymulacja. Wykupiliśmy kolejny program in vitro, tym razem tańszy 10 500 zł. Dostałam już gonapeptyl i receptę na antyki. Teraz odpocznę sobie 1-2 cykle i ruszamy z całą akcją ponownie. Natomiast już całą główną stymulację będę w Polsce. A lekarze na podstawie mojej ostatniej odpowiedzi na hormony, mogą już teraz zwiększyć dawkę i wyprodukować więcej pęcherzyków. Wtedy mając np. łącznie z tymi trzema, 10 zarodków to możemy robić PGD. Zresztą dwa cykle stymulacyjne sugerowała nam już pani genetyk w październiku. Myśleliśmy jednak, że ja ze swoim AMH ponad 7, ładnie będę się stymulować i będzie dużo komórek. Trochę mi przykro, bo kolejne czekanie i nie mogę znowu patrzeć na małe dzieci. Jednak czuję, że robimy dobrze. Trzy zarodki to jest za duże ryzyko. A ból gdyby się nam nie udało z tymi trzema jest dla mnie nie do ogarnięcia, ale pewnie długo bym nie mogła dojść do siebie. Teraz mamy kilka dni wolnego, w końcu jakiś urlop. Postaram się was jutro nadrobić. Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Yssmay, przykro mi, że to się przeciągnie w czasie... jak to jest z tymi trzema zarodkami? One zostaną zamrożone i przy kolejnym podejściu i pgd dołożone do nowych? To spowoduje, że kolejna próba będzie dużo lepiej rokująca. Bardzo mądrą i dojrzałą decyzję podjęliście. Podziwiam i trzymam kciuki za powodzenie kolejnej akcji. To teraz powrót do antków na miesiąc- dwa i ruszycie od nowa? Dobrze, że stymulacja będzie w Pl, będa mogli na bieżąco sprawdzać jak reagujesz na leki i modyfikować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
kasia_ruda Tak te 3 zarodki zostaną zamrożone i będą czekać na nowe towarzystwo. Na razie będę mieć przynajmniej jeden cykl naturalny, bez antyków - hurrrrra! Przez jakieś 1,5 miesiąca będę sobą. Potem jak już będziemy mieć nowe fundusze na bilety to zaczne antyki i po 4 tygodniach pojedziemy do Polski i wtedy już musi dojść do transferu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
No to nieźle... oczywiście wiadomo, że żal, że nie udało się w tym podejściu, ale zarodki zostaną, więc ta próba nie była porażką. Po prostu przesunie się wszystko o kilka miesięcy, ale w kolejnym cyklu z tą trójką to na pewno będzie dość zarodków i na transfer i na mrożenie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki.
Ja od wczoraj mam coraz większe plamienie... Więc nadchodzi @... myślę sobie, że może lepiej szybciej przejść przez 2 kolejne cykle i zacząć od nowa... Trochę przynajmniej przestał mnie boleć brzuch, bo myślałam, że zwariuję tak mi dawał czadu przez ostatnie 2-3 dni. Nie wiem czy tak być powinno po nieudanym ICSI, ale zaczęłam już się trochę martwić. No ale na szczęście minęło a zaczyna się @... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.