|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
gratuluję zdanego egzeminu! Mocz zakwaszam witaminą C i furaginem, a jutro lekarz mi powiedział, że dostane na pewno jakiś antybiotyk. Też mnie tak na dole pobolewało i przy siusianiu strasznie szczypało. W tamtym tygodniu zrobiłam posiew, ale niestety wynik dopiero dzis w południe był. Bardzo się boję jakichkolwiek leków brać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
witaj Ewelina
![]() wszystkim babkom życzę przyjemnego czekania na maluszki,szybkiego porodu i zdrowych bobasków ![]() ![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj mam fantastyczne samopoczucie.może przez tą pogodę ![]() ![]() idę zjeść spóźniony obiadek i utnę sobie drzemkę.w taki dzień można mi wszystko,no nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochane moje powiem wam że ja dziś jechałam z mężusiem do pracy i nagle zrobiło mi się tak niedobrze że szok. Wydaje mi się że to przez perfumy którymi się popryskałam przed wyjściem. Bo dojechałam do pracy i nadal mi było mega niedobrze, i dopiero jak starłam mokrą chusteczką perfumy to mi przeszło. Co do dzidzi to moja dzisiaj jest wyjątkowo ruchliwa, skopał mnie tak że szok. Normalnie ma swoje pory brykania rano po śniadaniu i wieczorkiem, a dziś wyjątkowo prawie cały dzień fika koziołki ![]() Czekam z niecierpliwością na relacje z waszych wizyt ![]() A z tymi bólami to tak jak powiedziała moja gin, nigdy do końca nie wiadomo co powoduje te bóle, bo jest wiele możliwości i naprawdę ciężko ocenić co akurat daną kobietę boli. Mi też czasami twardnieje brzuch i to tak różnie czasami przez jakiś czas jest twardszy na dole tak podbrzusze, a czasami chwilowo jedno miejsce na brzuchu, wiem że na brzuchu to miejsce to dzidzia się tak wypieła, a czemu na dole twardnieje nie mam pojęcia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz dopiero doczytałam to z goleniem! Ja mam to samo! Nie moge sobie nóg ogolić i też niedługo mąż mi chyba zacznie to robić bo mam już spory brzuchol i mi cieżko. Nie mówiąc już o pomalowaniu panzokci u nóg ![]() Edytowane przez Ewelinka13 Czas edycji: 2010-03-08 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Wiecie co mi jeszcze strasznie przeszkadza! Ta pierońska zima i ubieranie się na cebulkę! Jak ja tego nie cierpię! Czekam na tę wiosne jak na zbawienie a tu nie zanosi się jakoś.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Tak, zima..! Te płaszcze, ciepłe ubieranie. Przez to czuje się dwa razy większa i mniej skoordynowana
![]() ostatnio jak było tak cieplej postanowiłam że na zakupy założe wiosenna kurtkę. I od razu poczułam się lepiej, tak odmieniona i inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie prawie z domu nie wychodzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Rozeznanie
|
Ja też prawie z domu nie wychodzę, tylko jak już rzeczywiście muszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Mi gin kazał jak najwięcej leżeć. No ale i trochę świeżego powietrza też
![]() ![]() Bo na razie to wychodzę tylko z psem i to raz dziennie, do sklepu raz na kilka dni i co dwa tygodnie do szkoły i co 3 do gina ![]() No ale nawet nie mam ochoty na takie zimno wychodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
;-)
uwaga chwale sie- wybralam kroj kiecki na koscielny ![]() http://www.zeberka.pl/img_users/1238703857.jpg z tym ze bez trenu ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- o zimie mi nawet nie mowcie, golic sie ogole sama ale kurde ja to wiecznie mam tam na dole jakies problem, swedzenia i tak dalej;/
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewelinko ja mam termin na 17 lipca, także zaraz po Tobie, a kto wie kiedy maluch zechce wyjść, może akurat 13, fajnie by było, bo ja mam 13 urodzinki, tyle, ze we wrześniu ![]() Widze laseczki, ze mamy wszystkie podobne dolegliwośći ciążowe, twardniejące brzuchy, migreny i bóle wszelakiegi pochodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu to super, że bedzie kolejny dzidzius w rodzinie!! Gratuluję bratowej TŻ!!!!
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Carol, dasz rade się od dolnie oporządzić
![]() A sapać to sapie ostatnio. mała nieraz sie wyprostuje i cięzko mi oddychać. i gorąco mi się robi i też sapie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Odwiedziła mnie dzisiaj przyjaciółka, która nie wie ,że jestem w ciąży - chciałam jej powiedzieć sama ,ale nie powiedziałam bo z wejścia mi nawtykała,że wyglądam źle, że przytyłam strasznie...
Smutno mi ![]() nagorsze,że ja tego nie widzę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Wtajemniczenie
|
Irsin nie przejmuj się!!!Wiem, że to miłe nie było, ale na poczatku ciązy naprawde widać to zmęczenie na twarzy no i troszke ciałka przybywa.Myslę, że ona po prostu zauwazyła w tobie jakąś zmianę i pewnie gdyby wiedziała o ciązy to by czegos takiego nie palnęła...
#1157 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podziel się ze mną swoimi swędzeniami, bo dzięki Bogu widzę, że nie jestem sama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Ewelinka13 Czas edycji: 2010-03-09 o 08:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane!
Ja juz za bardzo nie wiem co ze soba zrobic w tym domu. Ale jeszcze tylko dzisiaj i jutro i znowu ide do pracy. Darusia sukienka przepiekna, ale trzeba koniecznie taka przymierzyc bo niestety takie lejace materialy ukladaja sie na wszystkich naszych 'niedoskonalosciach' i je eksponuja. Na modelce to super bo ona ma skore naciagnieta na kosci. Ale wierze ze bedziesz piekna panna mloda ![]() Irsin troszke z grubej rury ta kolezanka pojechala ale tak jak mowi Gosia gdyby wiedziala ze jestes w ciazy to na pewno by zreflektowala. Ewelinka ja tez mialam problem ze swedzeniem i tak jak mowisz nie moglam usnac albo nawet obejrzec spokojnie filmu z tz-em bo chcialam sie tylko drapac. Poszlam do gin i ona sprawdzila czy mam jakas infekcje i wszystko bylo wporzadku. Wytlumaczyla to tym ze tam na dole wszystko mi sie rozpulchnia i o siebie ociera i to jest zwykle podraznienie. Dostalam na to krem i zadzialal jak czar. Teraz jak od czasu do czasu poczuje to swedzenie nakladam ten krem i mam spokoj. Na pewno w polsce jest jakis odpowiednik. Krem tutaj nazywa sie Canesten HC (Clotrimazole 1.0% w/w, Hydrocortisone 1.0% w/w). I na twoim miejscu bylabym szczera z ginem i powiedziala ze chce jakis lek bo z tym sie nie da zyc i koniec. Faceci czasem nam pokazuja jak im brakuje wyobrazni... |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj będę u niego to mu powiem kolejny raz o tym... Był czas, że tez nie mogłam w miejscu usiedzieć, tylko bym sie drapała non stop. Też infekcji nie mam, a sama zauważyłam, że rzeczywiście tam na dole jest to wszystko takie napęczniałe i niestety tak jak piszesz obciera się o siebie. Ja wszystko tak czy tak zniosę oby dzidzia była cała i zdrowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Płaszczyk zimowy jeszcze tak na styk pasuje, ale jeszcze trochę i się nie dopnę, a z wiosennych kurtek nie mam nic co by pasowało bo zawsze lubiłam dopasowane rzeczy, no i na wiosnę mam taką skórkę opiętą i w nią to na 100% nie zmieści się brzusio. W sumie to nie wiem co mam zrobić na wiosnę, bo jak kupię kurtkę to tak jak bym wyrzuciła pieniądze no bo więcej już jej nie włożę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z sapaniem mam tak samo jak jakiś niedzwiedz ![]() Ostatnio schylenie się to dla mnie wielki wysiłek, wchodzenie po schodach to jak zdobywanie szczytów gór, a z samochodu to prawie się wytaczam ![]() Moje kochanie się śmieje ze mnie trochę. Dziś znowu monotonny dzień siedzę w domku ![]() No jedynie co to z mężulkiem musimy jechać do weterynarza z naszą suczką bo ostatnio od paru dni dziwnie się zachowuje, nic nie chce jeść i wymiotuje, dziś rano znalazłam aż 6 plam wielkich ![]() ![]() Mam nadzieje że po za tą ciążą urojoną to wszystko dobrze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
A to właśnie moja Angie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ale słodziak!!!!! piękna! ja też marzę o jakimś zwierzątku, ale chyba sprawimy sobie z mężem cosik jak urodzę. Ja też chcę taką sunię! ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
Latkoo sliczna ta twoja pupilka
![]() A mnie wlasnie wrecz przeciwnie, 17 tyg a brzuszek raczej stanal w miejscu i dalej trzeba sie domyslac czy to ciaza czy za duzy obiad ![]() Kochane ja wlasnie nadrabiam swoje zaleglosci w serialu ktory zaczelam ogladac. Nie wiem czy bedzie w polsce ale jakbyscie widzialy reklamy to polecam. Serial tutaj nazywa sie Glee. Ogolnie to przyciagnal moja uwage bo jest troszke 'inny'. Jest to taki jakby musical o dzieciakach z liceum ktore naleza do klubu w ktorym spiewaja. Muzyka jest po prostu super plus fajna mieszanka charakterow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
to raczej nie jest powod zeby sie smucic.
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
witajcie kobitki po mojej dosc dlugiej przerwie!
![]() losie!dalam nareszcie rade Was nadrobic,kiedy wy macie czas tyle pisac? ja mam dzis na 15.40 kolejne usg,mam nadzieje ze zobacze juz moze serduszko,pozatym czekam na okreslenie terminu.przy pierwszej wizycie to byl dopiero ok5 tydzien wiec za szybko. Irsin gratuluje zdania egzaminu Darusiaa suknia... cudo cos wspanialego naprawde mnie narazie mecza ciagle nudnosci,latam do lazienki non stop juz mnie to wykancza.a poztym ciagle bym spala czego moj maz nie chce zrozumiec! ![]() ale trudno,to juz jego klopot.. ![]()
#1169 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny....
Byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu na szkole rodzenia... Nie powiem żeby było to reelacyjne.... Ale była fizjoterapeutka która nam pokazała takie zestawy ćiczeń delikatnych które można robić nawet jak ciaża nie jest idealna, i są jakieś problemy.... Mi na przykład bardzo się podoba ćwiczenie na brzuszek...bo wcześniej lekarz mi powiedziała że już zadnego dodatkowego wysiłku oprócz chodzenia (ograniczonego do min. )nie mogę... No więc stojąc lub nawet siedząc kładziesz rękę tak aby kciuk był na pępku i lekko wciągasz brzuszek tak żeby delikatnie odsunął się od ręki, ważne żeby móc oddychać, żeby było to otulanie maluszka a nie ścisk i wsysanie brzucha do kręgosłupa.. liczyć do 5ciu i wypuścićbrzuszek wsuwając go z powrotem w rączkę najpierw 5 powtórzeń potem można zwiększać ćwiczenie można wykonywać nawet jeśli trzeba odpoczywać...ma pomóc nie tylko wzmocnić mięśnie ale przygotować je do porodu bo to one mają wypchnąć maluszka. Potem jeszcze była pani dietetyczka (czy one wszystkie muszą wyglądać jak byłe anorektyczki?) która była beznadziejna i z jej oczywistych oczywistości wynikło jak zwykle....że jakbyś chciała jeść tyle i tyle porcji wszystkiego co potrzebne -musiałabyś jeść cały dzień bez przerwy... No nic mam nadzeje że pozostałe 5 spotkań będzie lepszych..sa za darmo więc grzech nie wykożystać (do tego tutaj dają zaświadczenia dla ojców- którzy maja być obecni na co najmniej 2 spotkaniach i ich pracodawca musi ich zwolnić w tym czasie)...zobaczymy Nie mogę uwierzyć że to już koniec 25tc.... zaraz zacznę ostatni trymestr!!!mamo kiedy to minęło? |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Dziś dzwoniłam do banku krwi pępowinowej o takie praktyczne informację i raczej napewno będziemy podpisywać umowę z nimi
http://www.macierzynstwo.pl/cennik.html Mają z tego co czytałam najniższe ceny, no i wspólpracują z tym szpitalem co chcę rodzić. Powiedzieli że najlepiej miesiąc przed porodem podpisać umowę. I w ciągu jednego dnia od wypełnienia w internecie wniosku, przychodzi umowa i wszystkie rzeczy potrzebne do pobrania krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.