Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 16:02   #1141
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja już wyluzowałam i normalnie prowadziłam dialogi

byłam pewna, że nie będziecie pisać
u mnie masz ignora więc już nie wysilaj się z odpowiedzią
nie dbam o to co mam u ciebie będe komentować co mi się podoba i nie tobie o tym decydować
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:02   #1142
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Kwiatuszek a na kiedy masz termin??
Na 18 lipca, ale mam nadzieję, że poród przyjdzie wcześniej. Znajoma miała termin na 17 lipca i urodziła teraz w niedzielę.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:03   #1143
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Na 18 lipca, ale mam nadzieję, że poród przyjdzie wcześniej. Znajoma miała termin na 17 lipca i urodziła teraz w niedzielę.
No to trzymam kciuki zeby synuś wyszedł szybciej i jak najbardziej "gładko" i szybko.
Stary 2010-06-23, 16:04   #1144
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
i mnie też teś własnie dzwonil ze jakas paczka przyszla i czy m odebrac

a ja nei skojarzylam i mowie ze nic nei zamawiałam

a chwile pozniej dostałam info na pw ze wysłali wczoraj kosmetyki
jaki zestaw dostałąś??? ja wlasnie rozakowuje swoj ja dostalam zestaw głeboki brąz

Cytat:
Bartuś też pozdrawia
Dziękuje i pozdraiwam w imieniu Tomka (raczej) bo on jeszcze nie umie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

A z drugiej strony, księża powinni pójść po rozum do głowy i jakoś inaczej te chrzty zorganizować, żeby tyle to wszystko nie trwało. Tydzień przed naszym chrztem byliśmy na chrzcie synka znajomych i tam całość trwała niecałe 40 minut- dzień wcześniej na naukach dla rodziców i chrzestnych ksiądz im powiedział, że on wie, że to są malutkie dzieci i te msze nigdy nie są długie.

-
ja ostatnio bylam na chrzcie ktory trwal moze 20 min. kilka modlitw plus samo udzielenie sakramentu no i kominia szybko sprawnie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
myszka_maj ja nie patrzylam na to pod katem pory roku.. wiec ci nie powiem.. my na bank musimy miec do auta, a wiec wykorzystamy go tez wpinajac go do stelaza z wozka.. ale musisz pomyslec co i jak
no dokladnie musze to przmeyslec.... bo skoro dzidzius jednak tak szybko z tego fotelikanie wyrasta to moze warto

a ja bylam dziewczynki przymierzyc sukienke - wiec tak... sama sukienka w rozmiarze uniwersalnym za duża ale krój czuje sie super - cos podobnego jak moja suknia slubna - chyba bede takiej szukac zrobilam kilka zdjec telefonem ale nie wiem czy wyszly bo ciemno bylo

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:05   #1145
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No to fajnie się miałaś oby mój trwał nie wiele dłużej
będę 3mać kciuki

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
widocznie Tobie jest jeszcze za mało upomnień...

...skoro za nic masz regulamin, w którym jasno napisane, żeby nie używać wulgaryzmów
gdzie użyłam wulgaryzm?
Stary 2010-06-23, 16:08   #1146
agnes208
Zakorzenienie

Piszecie o długości chrztów np w irlandii jest to super rozwiazane bo całosc w kosciele trwa 15min jest pare modlitewek krotkich dzieci rodzice i chresni sa przed ołtarzem ksiadz podchodzi do kazdego regułka i tyle szybko ale to super rozwiązanie bo dzieci łatwiej utrzymac w ryzach te 15min niz godzine jak w polsce
Stary 2010-06-23, 16:08   #1147
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za kciuki
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:09   #1148
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
oo w moją rocznicę ślubu
ja się przeterminowałam i urodziłam tydzień po terminie
Stary 2010-06-23, 16:11   #1149
Daysy85
Zakorzenienie

Dziewczyny dałyście sobie po razie i koniec.
Noo w kółko wałkujecie tą kłótnie!

Nie można pogadać o czymś normalnym.

A co do regulaminu forum jest tam zapis o wulgaryzmach... ale wiem, że każdemu w chwili wzburzenia może się to i owo wymknąć ale już nie roztrząsajcie tego.

A teraz pytanie do tych dziewczyn co już urodziły ...
Dziwnie mnie potraktował mój lekarz (w przychodni) od jutra będę w 33 tyg a on wczoraj nawet mi nie zbadał szyjki macicy.
Kurdę a jak mi się rozpulchniła albo co???
No i nawet mi zwolnienia nie zaproponował... dobrze , że chodzę prywatnie do tego drugiego bo ten to by chyba chciał żebym rodziła w pracy.
A na koniec mówi do mnie do zobaczenia za 4 tyg????Ja już myślałam , że od 32tyg to są wizyty co 2 tyg???? HELP
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:15   #1150
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość

Dziwnie mnie potraktował mój lekarz (w przychodni) od jutra będę w 33 tyg a on wczoraj nawet mi nie zbadał szyjki macicy.
No i nawet mi zwolnienia nie zaproponował... dobrze , że chodzę prywatnie do tego drugiego bo ten to by chyba chciał żebym rodziła w pracy.
A na koniec mówi do mnie do zobaczenia za 4 tyg????Ja już myślałam , że od 32tyg to są wizyty co 2 tyg???? HELP
ja od 33 tygodnia miałam kolejną wizytę po 36tc więc to chyba normalne.
Później wizyty co tydzień były i robienie KTG i badanie.
Ja badanie szyjki miałam po 36tc
Stary 2010-06-23, 16:20   #1151
kliwia
Zakorzenienie

strippi uzylas dwoch wulgaryzmow. Przynajmniej te na pewno widzialam. Jeden zostal nawet wykropkowany przez system

Mam zamontowana kuchnie nananananana na razie dol. Ale dobrze bo zanim przyjda z gora zdarze wymalowac Bosko jest Polecam biale kuchnie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:21   #1152
martucha84
Zakorzenienie

Daysy85 brak slow... juz nie raz pisalas o jej zarzadzaniu kasa itd.. hmm jak tak patrze na twoja to moja sie wydaje aniolkiem... ehsss teoretycznie nie powinnas sie stresowac itd ale jak tu przy takiej rodzince byc wyluzowanym...

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

no i co się okazało...
Tż dodzwonił się do kogoś ważnego w BGK i ta osoba po usłyszeniu tych zapisów w umowie z Mille stwierdziła, ze to jakaś bzdura że każdy bank ma umowę z BGK według ustawy i nie może sam sobie ustalać warunków, dorzucać jakiś kosztów, naliczać karnych odsetek itp. Więc niby przez tą ustawę jesteśmy chronieniu co do dopłat- oczywiście inne warunki to już nasza i banku sprawa. Dopóki spłacamy raty według harmonogramu to nic nie moga nam zrobić i podnobno kredytobiorców nie interesuje to czy bank otrzyma dopłatę w ciagu tygodnia, czy miesiaca- to juz jest sprawa miedzy bankiem a BGK. Bank nie może wyciagać konsekwencji wobec kredytobiorców.
wiesz co wystraszylas mnie i sprawdzilam swoja umowe ale nie mam takiego zapisu... tyle ze my w pko.. dobrze ze tz tam zadzwonil.. bynajmniej wiesz ze jestescie bezpieczni - czyli tak jak myslalysmy poki splacasz w terminie jest ok a odsedki od bgk cie nie interesuja.. nam tez tk mowili ze my tylko zajmujemy sie swoja czescia a to kiedy bgk im przysle to juz nie wazne.. wiec glowa do gory juz wszystko wiesz wiec jestescie chronieni

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

no dokladnie musze to przmeyslec.... bo skoro dzidzius jednak tak szybko z tego fotelikanie wyrasta to moze warto

a ja bylam dziewczynki przymierzyc sukienke - wiec tak... sama sukienka w rozmiarze uniwersalnym za duża ale krój czuje sie super - cos podobnego jak moja suknia slubna - chyba bede takiej szukac zrobilam kilka zdjec telefonem ale nie wiem czy wyszly bo ciemno bylo
wydaje mi sie ze warto a co do sukienki to sie ciesze bo fasony sa naprawde super jak cos kupisz to wrzuc fotke

Cytat:
Piszecie o długości chrztów np w irlandii jest to super rozwiazane bo całosc w kosciele trwa 15min jest pare modlitewek krotkich dzieci rodzice i chresni sa przed ołtarzem ksiadz podchodzi do kazdego regułka i tyle szybko ale to super rozwiązanie bo dzieci łatwiej utrzymac w ryzach te 15min niz godzine jak w polsce
ale super.. ja bylam ostatnio na chrzcie ktory trwal 30 min bylismy w ogromnym szoku... bo naprawde bardzo fajnie - ale ten ksiaz powiedzial na naukach rodzciom ze robi taka szybka msze ze wzgledu na dzieci zeby ich nie meczyc....
Stary 2010-06-23, 16:24   #1153
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
strippi uzylas dwoch wulgaryzmow. Przynajmniej te na pewno widzialam. Jeden zostal nawet wykropkowany przez system
Użyłam tylko słowa na ch.. i to raz
słowo za***iście to nie przekleństwo. Kiedyś było, teraz już wycofane.
Stary 2010-06-23, 16:25   #1154
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zamontowana kuchnie nananananana na razie dol. Ale dobrze bo zanim przyjda z gora zdarze wymalowac Bosko jest Polecam biale kuchnie
ja mam jasna - kremowa - zreszta widzialas... wprawdzie szafki itd nie moje marzenie ale jestem zadowolona jest tak przestrzennie
ale sie nie moge doczekac twojego efektu
Stary 2010-06-23, 16:26   #1155
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze warto a co do sukienki to sie ciesze bo fasony sa naprawde super jak cos kupisz to wrzuc fotke
fason super masz racje, tylo sukienka niecoroznila sie od tej pierwszej ktora wklejalam byla z takiego bardziej eleganckiego materialu jak wierzch mojej sukni slubnej, cos jak szyfon.... super byla i nie droga szkoda ze za duza

Nasz Skarb
Stary 2010-06-23, 16:35   #1156
Daysy85
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi na moje pytania
Lecę ... kto może niech ogląda TVN o porodach i salach porodowych jest

chyba nie powinnam słuchać takich drastycznych historii ale ja się łudzę tym, że mój poród będzie lajtowy :P
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:42   #1157
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie urodzilam... ale powiem jak robi moj lekarz - powiedzial ze do 36 tyg nie trzeba chodzic czesciej niz 3 -4 tyg, dopiero od 36 mam chodzic co tydzien max 1.5 wiec moze to taka ich praktyka wiec sie nie martw.. a co do badania do mnie bada za kazdym razem, sprawdza szyjke czy dluga i czy zamknieta no i jak wysoko jest dno macicy czy jakos tak

Cytat:
fason super masz racje, tylo sukienka niecoroznila sie od tej pierwszej ktora wklejalam byla z takiego bardziej eleganckiego materialu jak wierzch mojej sukni slubnej, cos jak szyfon.... super byla i nie droga szkoda ze za duza
a kolor jaki? bo tamten byl bialy a bialy to tak ślisko jak na wesele no ale wszytko zalezy od fasonu i materialu.. szkoda ze za duza byla..co by nie bylo najwazniejsze ze w fasonie sie czujesz dobrze
Stary 2010-06-23, 16:46   #1158
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:49   #1159
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wróciłam.

BYłam na rehab. Zaszłam od razu do tesciej aby sie przywitać . Powiedziała, ze jak mam dziś wolne to może skoczymy do sklepu bo ona chce kupić sobie folię na okno (taka matowa do łazienki aby nie trzeba było już rolet zakładać) wiec pojechałam. Powiedziałam jej jaki mamy dylemat z płytakim i stwierdziła, że w sumie nie jest głodna wiec tę przerwę co ma (od 13 do 16) to moze ze mną pojeździć pooglądać płytki Wiec się zgodziłam. Po drodze zadzwonili do mnie rodzice czy będe u nich w pracy, ale powiedziałam im ,co robię a oni: oooo to jedziemy do was hehe i wszyscy w 4 bylismy w 2 salonach, chodziłam, oglądałam te łazienki i wiecie co?? Ja już nie wiem co ja chce takiego mętliku to ja nigdy nie miałam. ja już nie chce tej ciemnej łazienki... widziałam na żywo i jest taka ponura buuuuuu niech TZ sam sobie decyduje. Ja nie mam bladego pojęcia. 3 godziny tam spędziłam
Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
U mojej mamy w łazienkach jest pasek ściany zostawiony (od sufitu to jakieś 0,5 m) i w jednej ma pomalowany na intensywny pomarańczowy kolor . Jest tak radośnie, a w drugiej ma niebiesko- kremowe płytki i do tego jest bez okna - to strasznie zimne wrażenie sprawia. [B]W łazience zdecydowanie lepiej ciepłe kolory wyglądają.
Tez zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej taka ciepłą łazienkę.

I wieciemysle, z płytki połoze tylko na 3 ścianach : z drzwiami, tam gdzie prysznic, umywalka, wc i ta z oknem. A ta długa by była pomalowana farbą (w kolorze płytek) i.. z szablonu jakis wzór bym strzeliła Oczywiscie płytki gdzied do wysokości szyji. Nie wiem tak mi się to widzi jakoś

aaaa i wiem dlaczego ta scianka musi być. przeciez nad wc jest baniak od ogrzewania i tam bedzie sufit opuszczony i musi byc ta scianka. Ale jednak to bedzie zwykłą scianka (ta co juz tam stoi, tylko ucieęta aby była krótsza) i obłozona płytakim. Luksfery sa za drogie a przezroczyste mi sie nie podobają.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-06-23 o 16:51
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:58   #1160
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

a kolor jaki? bo tamten byl bialy a bialy to tak ślisko jak na wesele no ale wszytko zalezy od fasonu i materialu.. szkoda ze za duza byla..co by nie bylo najwazniejsze ze w fasonie sie czujesz dobrze
nie no biala odpada ta byla idealna - bo czarno bialo rozowa

Nasz Skarb
Stary 2010-06-23, 17:02   #1161
agnes208
Zakorzenienie

ech laski robie remament w szafie cięzko troche szkoda mi wyrzucić pare rzeczy ale podobno jak się czegoś nie załozyło rok to mozna się tego pozbyć
Stary 2010-06-23, 17:09   #1162
myszka_maj
Zakorzenienie

kurcze dziewczynki chcialam wam wrzucic zdjecia tej sukienki bo co nieco tam widac ale zgubilam kabel od telefonu

ale sie nap[aliłam na ten fason - to cos podobnego do tego
http://moda.allegro.pl/item108880881...anat_r_38.html

http://moda.allegro.pl/item107796411...amowienie.html

http://moda.allegro.pl/item108503875..._przecena.html

http://moda.allegro.pl/item108345751...amowienie.html

http://moda.allegro.pl/item108060972...iaczka_36.html

http://moda.allegro.pl/item108517509...44_kolory.html

http://moda.allegro.pl/item108084949...pan_style.html

http://moda.allegro.pl/item108218285...ienka_s_m.html

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-06-23 o 17:44
Stary 2010-06-23, 17:17   #1163
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:20   #1164
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
fotki, fotki, fotki !!!

Cytat:
ja mam jasna - kremowa - zreszta widzialas... wprawdzie szafki itd nie moje marzenie ale jestem zadowolona jest tak przestrzennie
ale sie nie moge doczekac twojego efektu
ja bym też chciała jasnokremową- taką jak środek banana, albo budyń waniliowy i gładkie rfronty, żeby kurz i brud się nie osadzał na wypukłosciach Marta wklejałaś gdzieś zdjecia swojej, chyba była ta bardzo nowoczesna????

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
chodziłam, oglądałam te łazienki i wiecie co?? Ja już nie wiem co ja chce takiego mętliku to ja nigdy nie miałam. ja już nie chce tej ciemnej łazienki... widziałam na żywo i jest taka ponura buuuuuu niech TZ sam sobie decyduje. Ja nie mam bladego pojęcia. 3 godziny tam spędziłam
Tez zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej taka ciepłą łazienkę..
nie, nie- skoro Tobie się nie podoba czerwień to TZ nie moze zdecydować, bo wybierze czerwień Ja wiem jedno- jak będę wybierał płytki to najpierw pojadę sama i na spokojnie będę wszystkie przeglądała. Byłam ostatnio z kolegą w Leroy i zamiast przegladać rzeczy to ciagle myslałam, że on pewnie juz chce wyjść, albo chce zobaczyć jakieś inne działy. Musze isć tam sama i najwyzej 5 godzin będę stała przy kafelkach , zasłonkach i innych duperelach A później oczywiście poinformuje Tż o moich wyborach

Wczoraj usłyszłam taki tekst w tv- ,,najpierw słuchaj serca, potem rozumu, a na końcu.... żona Ci powie co masz zrobić" Nawet Tź się roześmiał jak to usłyszał w tv. I mówi: no tak, właśnie tak jest....

buziaki, zmykam do domu

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:22   #1165
india83
Zakorzenienie

Scio wszystkiego najlepszego!!! Oby spełniły się Twoje najskrytsze marzenia (najlepiej wszystkie)

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dziewczyny!
wczoraj podpisaliśmy umowę o wynajem mieszkania!
to nie jest to, o którym Wam pisałam. ma 48 m2, jest nowe, komfortowe i z podziemnym parkingiem.
super!!! to kiedy przeprowadzka??
]

Cytat:
prezent na pewno się spodoba

Cytat:
U mnie w Castoramie jest ogłoszenie nad działem z płytkami : Towar tylko w I GATUNKU. Mnie pękły w sumie 3 dekory i bez problemu mi wymienili.
A nie miałam pojęcia , że można zwrócić kawałki gips kartonu??? Jejku po co im to???
Idę dziewczyny bo dziś ... tadam tadam przyszły mi pieniądze z ZUSU ale ile nie wiem bo listonosz zostawił mi w pracy i koleżanka mi odebrała po telefonicznym uzgodnieniu ze mną i listonoszem. Nawaisem mówiąc mamy zarąbistego listonosza. Poczłapię do pracy wezmę te pięniądze mam nadzieje, że chociaż te będa ca cały miesiąc i coś co mnie przeraża... muszę jechać do gazowni ze stanem licznika z tego mieszkania co wynajmowaliśmy i muszę iść do babki , która wystawia faktury ... Wiecie przeraża mnie rachunek bo te z Was co pamiętają moją sytuację widzą , że brat Tz kąpał się u nas przz 3 miesiące w pełnej wanie gorącej wody...
Aż mam mega wielką kulkę w gardle ze stresu jaki wyjdzie ten rachunek, niby Tż mówił matce , że ma się dołożyć do niego ale nie wiem jak będzie ... Umieram ze strachu...
rachunki za gaz potrafią byc koszmarne(u tescia czasem załamują), ale może nie bedzie tak źle a jakby co może rzeczywiście tesciowa się dorzuci

Cytat:
poprztykałam sie z meżem

zadzwonił ze jest w domu i chce wziasc tej sałatki z kuskusem i tuńczykiem i nei umie znalesc

to mu kurde mowie ze dzis środa i tak od poniedziałku juz jej nie ma bośmy zjedli znaczy sie ja mama szwagier i tato
no i powiedział suuuuper nawet mi nie zostawiliscie

a jak drania czestowałam w niedziele to podziubał i dał mi reszte bo nie za bardzo mu podeszła bo wkroiłam pomidorka w kosteczke a on taki niepomidorkowy jest
jak była to nei chciał a jak nie ma to by zjadł

no i sie wkopałam bo powiedziałam oł rajt to ci dzis jeszcze zrobie ale bez pomidorka \

eh faceci
u nas też tak bywa tyle, że my mamy tak na zmiane

Cytat:
w takim razie sprawdzę to
madzia ja tez bym sobiue podarowała te scianke

Cytat:
Napisane przez kliwia;20197658[url
http://pics-2.hub30.com/21/20284_s.jpg[/url]
[[/B]
ta jest śliczna

ok, ide dalej nadrabiac
Stary 2010-06-23, 17:27   #1166
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ech laski robie remament w szafie cięzko troche szkoda mi wyrzucić pare rzeczy ale podobno jak się czegoś nie załozyło rok to mozna się tego pozbyć
taaaaak , tylko w praktyce tak jak napisała Rosii zostaje masa rzeczy do chodzenia po domu Tez tak mam. Zawsze tak cięzko jest mi coś wywalić
Myszko ta zółta jest super
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
f

nie, nie- skoro Tobie się nie podoba czerwień to TZ nie moze zdecydować, bo wybierze czerwień Ja wiem jedno- jak będę wybierał płytki to najpierw pojadę sama i na spokojnie będę wszystkie przeglądała. Byłam ostatnio z kolegą w Leroy i zamiast przegladać rzeczy to ciagle myslałam, że on pewnie juz chce wyjść, albo chce zobaczyć jakieś inne działy. Musze isć tam sama i najwyzej 5 godzin będę stała przy kafelkach , zasłonkach i innych duperelach A później oczywiście poinformuje Tż o moich wyborach

Wczoraj usłyszłam taki tekst w tv- ,,najpierw słuchaj serca, potem rozumu, a na końcu.... żona Ci powie co masz zrobić" Nawet Tź się roześmiał jak to usłyszał w tv. I mówi: no tak, właśnie tak jest....

buziaki, zmykam do domu
tekst super.

Kochana ale ja dziś tam zgłupiałam. 3 godziny chodziłam (a salon wcale nie był jakis wielki) i nie wiem. KOmpletnie nic, pustka w głowie. Wiem tylko, ze szaro- grafitowa z czerwonymi dodatkami jest starsznie ponusra i taka sterylna.
ja chyba musze miec jakąś ciepłą ale nic mi sie nie podobało
widziałam kolekcje m.in z opoczna, paradyż, tubędzin i jakies inne już nazw nie pamiętam.

Iwka nie moge jej zlikwidowac, za to bedzie zmniejszona do długosci sciany od prysznica. Musi ona zostac, bo na niej jest ten bojler przyczepiony a jak ją zlikwiduje to co ja z tym bojlerem zrobię?? A tak to nad kibelkiem zrobi sie opuszczony sufit i nie będzie go widac.

Czas edycji: 2010-06-23 o 17:29
Stary 2010-06-23, 17:32   #1167
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
fajne te sukienki. Ta żółta mi się podoba. Na swoje poprawiny kupiłam w podobnym stylu, też długą. Pochwale się a co mi tam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:34   #1168
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
taaaaak , tylko w praktyce tak jak napisała Rosii zostaje masa rzeczy do chodzenia po domu Tez tak mam. Zawsze tak cięzko jest mi coś wywalić
Myszko ta zółta jest super
HAhaha wiem macie 100% racji wydelegowałam do kosza 2 rzeczy a reszta po domu no a tak chciałam sobie miejsce zrobic w szafach hahah a i tak wiem ze nawet po domu nie bede w tym chodzic ale i tak zostawiłam taki chomik ze mnie obrzydny wszystkiego mi szkoda wyrzucic efekt taki ze nic sie juz nigdzie nie miesci ech dzis juz nie narobie bo zaraz do pracy ale jutro koniec rozprawie sie ze wszystkim wliczajac w to nawet majtki i skarpetki w ktorych nie chodze hahah mam nadzieje
Stary 2010-06-23, 17:34   #1169
stokrotka24
Zakorzenienie

Dziendoberek
nie kłóćcie się więcej dziewczyny, nie ma co sobie i tu humorów psuć, co do błędów w pisowni to ja mam dysleksję (niestwierdzoną przez lekarza, ale mam) więc robię mnustwo błędów, nie wstydzę się ich i mqam nadzieję, ze aż tak wam to nie przeszkadza.
Cytat:
wróciłam.

BYłam na rehab. Zaszłam od razu do tesciej aby sie przywitać . Powiedziała, ze jak mam dziś wolne to może skoczymy do sklepu bo ona chce kupić sobie folię na okno (taka matowa do łazienki aby nie trzeba było już rolet zakładać) wiec pojechałam. Powiedziałam jej jaki mamy dylemat z płytakim i stwierdziła, że w sumie nie jest głodna wiec tę przerwę co ma (od 13 do 16) to moze ze mną pojeździć pooglądać płytki Wiec się zgodziłam. Po drodze zadzwonili do mnie rodzice czy będe u nich w pracy, ale powiedziałam im ,co robię a oni: oooo to jedziemy do was hehe i wszyscy w 4 bylismy w 2 salonach, chodziłam, oglądałam te łazienki i wiecie co?? Ja już nie wiem co ja chce takiego mętliku to ja nigdy nie miałam. ja już nie chce tej ciemnej łazienki... widziałam na żywo i jest taka ponura buuuuuu niech TZ sam sobie decyduje. Ja nie mam bladego pojęcia. 3 godziny tam spędziłam
Tez zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej taka ciepłą łazienkę.

I wieciemysle, z płytki połoze tylko na 3 ścianach : z drzwiami, tam gdzie prysznic, umywalka, wc i ta z oknem. A ta długa by była pomalowana farbą (w kolorze płytek) i.. z szablonu jakis wzór bym strzeliła Oczywiscie płytki gdzied do wysokości szyji. Nie wiem tak mi się to widzi jakoś

aaaa i wiem dlaczego ta scianka musi być. przeciez nad wc jest baniak od ogrzewania i tam bedzie sufit opuszczony i musi byc ta scianka. Ale jednak to bedzie zwykłą scianka (ta co juz tam stoi, tylko ucieęta aby była krótsza) i obłozona płytakim. Luksfery sa za drogie a przezroczyste mi sie nie podobają.
madzia ty się nie przejmuj zanim zaczniecie robić remont to zmieni ci się koncepcja z 10 razy. ja już różne opcje miałam na moje mieszkanko i w zasadzie nie wiem jak je zrobić, jak tam wejdziemy to będziemy szukać inspiracji

Cytat:
tez tak słyszałam, ale niektórych rzeczy jest mi strasznie szkoda wyrzucić, szczególnie tych zamarłych, a może jeszcze kiedyś schudnę

Cytat:
kurcze dziewczynki chcialam wam wrzucic zdjecia tej sukienki bo co nieco tam widac ale zgubilam kabel od telefonu

ale sie nap[aliłam na ten fason - to cos podobnego do tego
http://moda.allegro.pl/item108880881...anat_r_38.html

http://moda.allegro.pl/item107796411...amowienie.html

http://moda.allegro.pl/item108060972...iaczka_36.html

http://moda.allegro.pl/item108517509...44_kolory.html
super są kiecki w tym fasonie, który pokazałaś

Cytat:
Ja też z dnia na dzień boję się coraz bardziej, ale póki co kompletuje torbę do szpitala więc staram się aż tak bardzo o tym nie myśleć.
trzymam kciuki za lekki poród

Cytat:
Ja mam płytki z Castoramy
I w łazience i w kuchni.
Jedne chyba z Końskich (z mojego regionu ) a drugie nie wiem czyba Paradyż

Madzia a jeżeli chodzi i pokój to mamy fiolet + zieleń i to dość mocne oba.
Ale w pokoju to trochę inaczej sytuacja się przedstawia bo mamy bardzo widny dojdzie do tego firanka i meble więc myślę, że to rozwiązanie , które wybraliśmy będzie w miarę dobre.
Farby mam z dekoralu : tajemniczy ogród i zielone wzgórze. 3 ściany fioletowe i jedna zielona.
a masz możliwość pokazania tego pokoju fioletowo zielonego na zdjęciu? Też się nad nim czaję, ale chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Jak byś mogło to plis wystaw zdjęcie

Scio wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i samych pogodnych i radosnych chwil

Idę dalej was nadrabiać. Dzisiaj sama jestem, mąż na nocce w pracy. Jeszcze jutro do pracy idę a od piątku mam urlop- 2 tygodnie no i za tydzień przeprowadzka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:39   #1170
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnes no jakbym siebie słyszała zobaczysz.. jutro tez ci będzie ich żal

Jestem ciekawa co mój małżonek powie jak wróci na temat łazienki

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

madzia ty się nie przejmuj zanim zaczniecie robić remont to zmieni ci się koncepcja z 10 razy. ja już różne opcje miałam na moje mieszkanko i w zasadzie nie wiem jak je zrobić, jak tam wejdziemy to będziemy szukać inspiracji
ale chodzi o to, ze my łazienkę chcemy zrobic jak najszybciej. W sobote jestesmy w mieszkaniu umówieni z majstrem powiemy mu co chcemy dokładnie i jesli on tylko bedzie miał wolny termin to się zapisujemy wiec wiesz.... nie chce aby potem było szukanie wszystkiego na gwałt bo do łazienki musimy kupic :
- płytki
- terakotę
- kibelek
- umywalkę (chyba taką z szafką pod spodem kupimy)
- prysznic
- farbę (sufit i moze ta sciana długa)
- grzejnik
- drzwi
- materiały do obniżenia sufity
- wiatrak elektryczny (ten montowany w scianę)
- lustro
- materiały do postawienia ściany
- bateria do umywalki
- panel prysznicowy
- wszelkie duperelki jak wieszczaki, uchwyty na mydło itp.
- żyrandol
- dywanik

ciekawe czy o czymś jeszcze zapomniałam

Czas edycji: 2010-06-23 o 17:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości