Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.22 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 13:59   #1141
JennyAniolek
Zakorzenienie

Smile Dot.: Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.2

Cześć Bambusiu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u mnie dziś 1 rok i 2 miesiące
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

a dziś 300 dni jutro będzie 2 z przodu

Cytat:
zwisko 5 literek i P. też to chyba się zmieszczę w linijkach
a moje nazwisko ma 3 litery a jak przyjmę od P. to będzie 4 litery, więc wszędzie się zmieszczę z danymi

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
AAA, mam wiadomośc i musze sie nią pochwalić, tylko
Mój brat i przyszła bratowa zaręczyli się ciekawee tylko, czy wyskoczą ze slubem przede mna, ale myslę, że tak

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
ale powiem wam że z jednej strony dobrze ze to nie mój ślub - ale z drugiej strony żal mi siostry bo starała sie i wszystko wyszło do doopy... złośliwosć rzeczy martwych i pogoda....
niektórych rzeczy nie można przewidzieć oby poprawiny się udały

Cytat:
kwiecień 2011...

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
swoją drogą jak się przemęczyłyście z remontem łazienki? przechodziła któraś?
moja mama stwierdziła spontanicznie że robią bo brzydka i jakoś tak szybko wszystko
my mieliśmy remont łazienki (bo mamy osobno łazienkę i wc) w zeszłym roku. P. tak wszystko sprawie robił, że daliśmy radę

Cytat:
ja się pomodlę aby od kwietnia do października było w każdą sobotę 25 stopni i słonko-taka pogoda jest ok
przyłączam się

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
musti avatar mniamuśny
śliczna Tosieńka

Cytat:
za miesiąc i 9 dni wakacje
u nas też

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:03   #1142
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.2

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hejo

Ja już nareszcie w domu Rano byliśmy z B. na Mszy, potem zrobiliśmy i zjedliśmy obiadek

Co do pielgrzymki, to była totalna masakra, bo codziennie temparatura powyżej 30'C i cały dzień chodzić to chyba nie dla normalnego człowieka W dodatku asfalt miał chyba z 80'C i uczulał na nogach

Ale skoro przeszliśmy te 9 dni w takich warunkach (ja jeszcze miałam @ z komplikacjami) to chyba nic nam teraz nie straszne

A poza tym przekonałam się jak cudownie mieć tylu cudownych przyjaciół, których czasem widzimy raz na rok, ale możemy na sobie polegać

No i wszyscy gratulowali nam przyszłego ślubu i obiecywali, że przyjdą na ślub, a część już pytała o poprawiny
no to super, że pielgrzymka się udała

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:03   #1143
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.2

Ja znikam, miłego dnia!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:07   #1144
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Ja znikam, miłego dnia!
nawzajem

Stary 2010-07-18, 14:09   #1145
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
u nas też
już się nie mogę doczekać oby szybko nam minęło

idę kończyć obiad i będziemy jeść do później

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:12   #1146
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł!

ale mam zaleglości, masakra ;p postaram się wszystko nadrobić wieczorem bo zaraz idę się szykować i na urodziny do przyjaciółki

Cytat:
i ja tydzień po was

Stary 2010-07-18, 14:20   #1147
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

idę zrobić sobie herbatkę i placka weselnego zjeść

Stary 2010-07-18, 14:21   #1148
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
już się nie mogę doczekać oby szybko nam minęło

idę kończyć obiad i będziemy jeść do później
minie szybko

smacznego!

---
a my zaraz znikamy do znajomych... gdyby nie to, że koleżanka wisi mi kasę za kosmetyki, a mnie gonią terminy to pewnie byśmy dziś odpuścili spotkanie, bo taki leniwy dzień...

pa

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:29   #1149
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, przecież to są głównie tańce i jedzenie na sali, więc pogoda chyba nie jest aż tak kluczową sprawą
wczoraj widziałam auto pod kościołem do ślubu i pomyślałam że hardcore, u nas chyba z 35 było
no ale co kto lubi, bo tu zaraz dziewczyny z lipca nas zaatakują

jak tak Was czytam to jestem w stanie zmienić datę bo w sumie sali jesczez nie mamy
Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
właśnie widziałam na ich stronie, że u Ciebie na wsi jest a u mnie nie a chciałam sobie zobaczyć, bo już kilka razy mówiłaś o tym sklepie. No nic, pojadę sobie do Czestochowy

ja nikogo nie zaatakuję gdybymy tylko wcześniej tyłki zebrali rezerwować to mielibyśmy czerwiec albo wrzesień a w grudniu zapomniałam już o lipcowych upałach mam nadzieję, że nie będzie aż tak jak teraz, od dziś wszystkie modlą się co niedzielę o brak upałów ok?
nie ma sprawy
Cytat:
Heloł!

ale mam zaleglości, masakra ;p postaram się wszystko nadrobić wieczorem bo zaraz idę się szykować i na urodziny do przyjaciółki

Musti szkoda, że siostrze się tak trafiło

byłam dziś z teściową oglądać tą salę co ktoś tam jej polecił.. porażka straszna aż sama teściowa powiedziała że ni chua , 3 ściany z 4rech oszklone + brak klimy zdrurnieli chyba jutro TŻ dzwoni do super sali więc trzymajcie baardzo mocno kciuki aby nasz termin był wolny jestem nawet w stanie w ciemno zarezerwować termin tam

dziś wymyśliłam sposób aby kot nie zleciał mi z parapetu, założyłam jej szelki a smycz przywiązałam do klamki, że po parapecie poruszała się swobodnie, a w razie gdyby spadła to zatrzymałaby się na szelkach, ale nie spadła i dostałam dziś wyprawkę z whiskasa
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:38   #1150
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
jak tak Was czytam to jestem w stanie zmienić datę bo w sumie sali jesczez nie mamy
dawaj na wrzesień

Stary 2010-07-18, 14:43   #1151
natalontko
Zakorzenienie

co do nas to byla mala sprzeczka, ale juz jest dobrze dostalam rano kwiatki, ktore juz kiedys dostalam (w doniczce) a ze nie mial przy sobie innych i u mnie spal przyniosl tamte. Tz stwierdzil ze chce miec dziecko(teraz) i troche nie liczyl sie z moim zdaniem, nie bede wdawac sie w szczegoly. Ale juz sobie wszystko wyjasnilismy.

Potterka Ty mnie nie opuszczaj wkoncu to 2 lipiec to prawie jak czerwiec
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 14:46   #1152
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
co do nas to byla mala sprzeczka, ale juz jest dobrze dostalam rano kwiatki, ktore juz kiedys dostalam (w doniczce) a ze nie mial przy sobie innych i u mnie spal przyniosl tamte
dobre
Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
. Tz stwierdzil ze chce miec dziecko(teraz) i troche nie liczyl sie z moim zdaniem, nie bede wdawac sie w szczegoly. Ale juz sobie wszystko wyjasnilismy.
taaa mój wczoraj na filmie "poznaj moich rodziców"-jak ona mu mówiła, że jest w ciąży to powiedział, ale fajnie dzidziusia będą mieli oczywiście po tych słowach mu nagadałam
Możę tez oglądaliście ten film i był w nim jakiś przekaz podprogowy i wszyscy faceci odczuwali instynkt
Powiedz mu, że do ślubu musi wytrzymać Bo Ty w 9 miesiącu nie będziesz się na weselu męczyła

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-07-18 o 14:49
Stary 2010-07-18, 15:05   #1153
potterka
Zakorzenienie

natalontko też tak pomyślałam, że to prawie czerwiec i jeśli tylko znajdę pasującą mi salę i wolny ten termin to biorę bez zastanowienia

a co do dzieci.. jak ja ostatnio wspomniałam, że za ropk to już dziecko zamierzam mieć to jak TZ sie oburzył że on sie bawić będzie a nie dziecko.. już ja mu pokaze
wczoraj mieliśmy małą poważną rozmowę, TZ się trochę upił i tylko pod wpływem % wylewa mi swoje żale już mu powiedziałam, że ja w jeo głowie nie siedzę i nie wiem jak on odbiera pewne sprawy, że musi częściej ze mną rozmawiać a nie jak sie wszystko skumuluje i wybuchnie.. no i miał trochę racji co do wychodzenia gdzieś z kolegami i %, powiedziałam mu że muszę się przespać z tym co mi powiedział i wymyślić jakiś sposób żebyśmy oboje byli zadowoleni, bo ja niestety mam manie kontrolowania (TŻ się w sumie przyzwyczaił) i muszę postarać się to zmienić bo wtedy prośba TŻa będzie nie do spełnienia.. wogóle wywalił że teraz ten obecny problem jest ważniejszy od szukania sali, ale tą dzisiejszą chciał oglądać to nie wiem czy mysli tak poważnie czy powiedział tak abym szybciej sobie to przemyślała...
Stary 2010-07-18, 15:07   #1154
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:

mam mega kaccccorrraaaaa!!!!

ja już poo weselichu, i chciny przyspieszylismy o jeden dzień.... a dziś czas na poprawiny... ale to dopiero pod wieczór!!!!
super z tymi chrzcinami, taka pełna rodzinna uroczystosć

Cytat:
zdjęcia potem.. bo mysmy nie robili tylko fotograf latał... wiec po tygodniu cos wrzucę!

ale powiem wam że wesele w lipcu w takim upale jest do doopy nie podobne!!!
oj i ja n atakim weselu byłam - lipiec jest gorrrrrrrący

Cytat:
dobrze, że nie będzie tego wesela kuzyna P. bo miało być 31 lipca w ogóle to jak mierzyłam suknie to nawet w tych skromnych bez kół, halek itd. jest ciepło, a co dopiero w 35stopniowym upale a faceci w garniakach
no a wrzesień będzie w sam raz ja się bardziej martwię o to zeby było ciut zimniej bo chce mieć koniecznie szarą etolkę a jakbędzie za ciepło to mi nie będzie potrzebna

Cytat:
u nas faceci do odgrywek trxzymali fason, bo kamera i trza sie pokazać.. jak tylko wyleźli na dwór każdy już bez koszuli latał... kamerzysta aż mruczał, bo jak to będzie na kasecie wyglądać....
hehe kamerzysta jest najlepszy byłam na takim weselu, sala pod dachem a klima tylko obok PM - faceci mieli całe mokre koszule. A co najgorsze siostra tego kuzyna robi wesele na tej sali i w tym samym terminie - będzie hot

Cytat:
mój nawet by mnie nie posłuchał....

ale powiem wam że zjednej strony dobrze ze to nie mój ślub - ale z drugiej strony żal mi siostry bo starała sie i wszystko wyszło do doopy... złośliwosć rzeczy martwych i pogoda....
ale przynajmniej jej wesele będą wspominać do końca tak jak my to wesele kuzyna

Cytat:
opisałam w blogu ale i tu opiszę...

klima padła w dzień wesela.. gorąc duszno, parno.. nagrzane wszystko mury, dach i sale. ludzie zipieli jak zdechłe... na polu nie lepeiej... jedzenie nie zeszło, bo gorące, picie zaraz sie ciepliło... a wóda- dwa wychylenia i człek pijany! wesele pełną gębą!

na szczęście moja data inna będzie...

oj brzmi interesujaca

Cytat:
kwiecień 2011...

pijani byliśmy po dwunastej.... obydwoje rezerwowaliśmy ubikacje... i pocieszaliśmy sie na wzajem...

ale tylko dlatego że kto mądry wypił białą damę- i kacora nie miał.. a mysmy samogonki chlali!
super wielkie gratulacje i trzymam kciuki

Cytat:
postaram się streścić - w Toruniu spoko, pogadałam z kumpelą, ale upał był niemiłosierny i klima ledwo dawała radę w aucie, do tego 1 w korkach bo ludzie walą nad morze , ale dałam radę - w jedną stronę godzina i 20 minut więc przyzwoicie

wydałam tylko 150 zł, ale kupiłam za to torebkę, spodnie za kolano, 2 pary majtek w esotiq, bluzkę i balerinki (takie przeceny!)

po powrocie zaraz skoczyłam z P nad jezioro, woda taka ciepła była że szok
wieczorem P zrobił kolację i spałam u niego
też była burza, dziś od rana padało, ciągle są chmury, ale to dobrze, bo mówią że już od wtorku znów upały będą

co do ślubu w lipcu - ja bym nie chciała, ale to już pisałam wam
wg mnie najlepsze wiosna, ewentualnie początek czerwca, końcówka sierpnia i wrzesień
ja maj mam przypadkiem ale bardzo się z tego cieszę

chyba będę rzadziej zaglądać, bo od wtorku remont łazienki więc chyba do niedzieli przeniosę się do P póki jego mamy nie ma, a potem może do babci

swoją drogą jak się przemęczyłyście z remontem łazienki? przechodziła któraś?
moja mama stwierdziła spontanicznie że robią bo brzydka i jakoś tak szybko wszystko
super ze weekend się udał i spotkanie z koleżanką i zakupy super ah i tego jeziorka nadal zazdraszczam

remont łazienki to cięzka sprawa zreszta jak kazdy remont ale dobrze ze masz dokogo się przeniesc na ten czas

Cytat:
Heloł!

ja też miałam sporo zaległosci za jutrzejsza dwójkę z przodu u nas wczoraj było rok i 2 miesiace - 14 miesiecy a do dwójki z przodu jeszcze ponad setka

Cytat:
Hejo

Ja już nareszcie w domu Rano byliśmy z B. na Mszy, potem zrobiliśmy i zjedliśmy obiadek

Co do pielgrzymki, to była totalna masakra, bo codziennie temparatura powyżej 30'C i cały dzień chodzić to chyba nie dla normalnego człowieka W dodatku asfalt miał chyba z 80'C i uczulał na nogach

Ale skoro przeszliśmy te 9 dni w takich warunkach (ja jeszcze miałam @ z komplikacjami) to chyba nic nam teraz nie straszne

A poza tym przekonałam się jak cudownie mieć tylu cudownych przyjaciół, których czasem widzimy raz na rok, ale możemy na sobie polegać

No i wszyscy gratulowali nam przyszłego ślubu i obiecywali, że przyjdą na ślub, a część już pytała o poprawiny

super ze daliscie rade podziwiam bo upał sie dawał nam wszystkim we znaki

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:35   #1155
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

isabele a znalazłaś już tę etolkę?? bo swego czasu szukałaś

T'ai u mnie też jest remont łazienki zapomniałam ale u mnie tylko tata przerabia prysznic
w piątek rozwalił stary (został tylko brodzik), wczoraj jak mnie nie było dobudował ściankę z jednej strony, którą obłoży płytkami, a w środku prysznica będzie lustro i z dwóch stron będą ściany z ciemnego szkła, jak skończy to wam pokażę

Stary 2010-07-18, 15:49   #1156
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
isabele a znalazłaś już tę etolkę?? bo swego czasu szukałaś

T'ai u mnie też jest remont łazienki zapomniałam ale u mnie tylko tata przerabia prysznic
w piątek rozwalił stary (został tylko brodzik), wczoraj jak mnie nie było dobudował ściankę z jednej strony, którą obłoży płytkami, a w środku prysznica będzie lustro i z dwóch stron będą ściany z ciemnego szkła, jak skończy to wam pokażę
nie znalazłam jeszcze

bede szukac jak juz znajde suknie albo w trakcie szukania sukni

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-07-18, 16:13   #1157
dottta
Zakorzenienie

witam się i spadam
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 16:24   #1158
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

ja też zmykam do T.

Stary 2010-07-18, 16:27   #1159
lusesita23
Zakorzenienie

ale przezywacie z tym lipcem

maly byl, ale sie dzis do mnie tulil, slodziak

natalontko dla TŻ za kwiatki

moj tez mi o dzieciach mowi....ze razem bedziemy pod namiot jezdzic i z emoze juz za 2 lata pojedziemy w trojke

hejo Bambusiu

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

ja juz tesknie za M.

ciagle mi go malo teraz,no

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 16:30   #1160
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
no a wrzesień będzie w sam raz ja się bardziej martwię o to zeby było ciut zimniej bo chce mieć koniecznie szarą etolkę a jakbędzie za ciepło to mi nie będzie potrzebna
szarą poka
widzę, że u nas na wątku tak jak u PM2009 dużo dzieci się pojawi ja wyląduję pewnie gdzies na końcu listy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-07-18 o 16:31
Stary 2010-07-18, 17:07   #1161
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
szarą poka
widzę, że u nas na wątku tak jak u PM2009 dużo dzieci się pojawi ja wyląduję pewnie gdzies na końcu listy
płosze

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-07-18, 17:08   #1162
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dokładnie ja tak samo. jak rezerwowałam w listopadzie to nie myślałam o lipcu Ale sąsiad gadał z tatą wczoraj i był na weselu na naszej sali i mówi ze klima itp i jest gitara.
u nas też jest klima i gitara, ale wiesz
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
HEJO!!!!!!!!!

Jestem, zyje bylo swietnie:love :
supero
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Ja tez już pisałam, że mój brat miał 2 lata temu w połowie lipca i nie było gorąco ok.20 stopni nad ranem popadał deszcz, a potem się rozpogodziło

my ze sweet mamy ten sam termin jak skumulujemy siły to musi się udać

różnie moze ię trafić, czy to lipiec czy maj
Cytat:
Hejo

fajnie, ze wszystko sie udało podziwiam Was za ten marsz w tej temp
Cytat:

dziś wymyśliłam sposób aby kot nie zleciał mi z parapetu, założyłam jej szelki a smycz przywiązałam do klamki, że po parapecie poruszała się swobodnie, a w razie gdyby spadła to zatrzymałaby się na szelkach, ale nie spadła i dostałam dziś wyprawkę z whiskasa
jesteś wariatka
Cytat:
ale przezywacie z tym lipcem
mówisz

Tż mi patrzy na kompa to Wam czegoś nie napiszę, musicie poczekać oko?

Edytowane przez sweetieSS
Czas edycji: 2010-07-18 o 17:10
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 17:10   #1163
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
płosze
ojoj wiesz co chyba aż tak zimno nie będzie bo ta etolka wygląda na grubiutką ale w sumie w kościołach jest chłodniej zawsze

Stary 2010-07-18, 17:14   #1164
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też jest klima i gitara, ale wiesz

supero

różnie moze ię trafić, czy to lipiec czy maj

fajnie, ze wszystko sie udało podziwiam Was za ten marsz w tej temp

jesteś wariatka

mówisz

Tż mi patrzy na kompa to Wam czegoś nie napiszę, musicie poczekać oko?

ten temat byl juz w srode, zanim pojechalam i widze,ze nadal jest walkowany

coz to nam chcesz powiedziec kolezanko??
poczekamy

ale m isie fejs zapuscil
Stary 2010-07-18, 18:32   #1165
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

jesteś wariatka
ah no przecież dbam o jej bezpieczeństwo
Stary 2010-07-18, 18:48   #1166
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
coz to nam chcesz powiedziec kolezanko??
poczekamy

to co ona nam zawsze wmawia ciąża jesteś w ciążżży
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 18:53   #1167
sweetieSS
Zakorzenienie

wcale nie ciąża, nie kracz

ee to nic takiego
chciałam się pochwalić, że dziś pierwszy chłodniejszy wieczór, więc liczę na coś mam głoda
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 18:55   #1168
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
ah no przecież dbam o jej bezpieczeństwo

nasze koty maja deske pod oknem w kuchni, po ktorej schodza z parapetu i wchodza

Cytat:
to co ona nam zawsze wmawia ciąża jesteś w ciążżży
myslisz?

Mikowi upaly niestraszne

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-07-19 o 16:16
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 18:56   #1169
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie ciąża, nie kracz

ee to nic takiego
chciałam się pochwalić, że dziś pierwszy chłodniejszy wieczór, więc liczę na coś mam głoda
a stad do ciazy jeden krok

na mnie upaly sprzyjajaco dzialaly, jesli o to chodzi to mamy limit wyczerpany na 5 lat
Stary 2010-07-18, 18:57   #1170
kaska87
Zakorzenienie

same zboczuchy tutaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości