![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Dzisiejsze:
o: Isana babassu m: radical wzmacniający o: maska biovax latte na 1h b/s: joanna z cytryną wcierka: jantar stylizacja: żel Isana (męski) + schnięcie naturalne wolę zdecydowanie suszenie dyfuzorem, no ale czasem dajmy włosom odpocząć ![]()
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
o: cała noc olejek alterra brzoza i pomarancza z 5 kroplami keratyny hydrolizowanej
m: johnson's baby 3 in 1 łagodny płun do mycia ciała i włosow dla noworodka ![]() o: wielkie mieszanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
O: isana z bobasem, artiste z keratyna, potters aloesowy (trzeba do czegoś zużyć
![]() M: BD - skalp, artiste z keratyną - długość Bs: babunia + garnier z żurawiną S: żel lniany + bielenda z rzepą Plunking - zapomniałam się i wyszła 1h ![]() Schnięcie naturalne i spanie w sucharkach Pierdzielnik ale podoba mi się ![]() Troszkę puszku na wierzchu, pewnie przez bielendę bo średnio się z nią lubimy. Ale spróbowałam ![]() Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-27 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
25-26.02.2012
OLEJ - oliwa z oliwek 6h, rycyna dołożona na połowe długości (końce) na ok. 1,5 godziny MYCIE - BD skalp, na długości Potters aloes DS - Alterra morela - 15min. BS - Joaśka len na ociekające, odciskanie w koszulkę znów joaśka z głową do góry żel lniany ugniatanie w koszulkę ok. 10 min Bez suszarki czas schnięcia - ok. 2 godz. na noc w chrupkach Zdjęcia z następnego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Rozeznanie
|
O: maska zółtko+rycyna+nafta na 15 minut+Bingo 40 składników (ze szczególnym uwzględnieniem skalpu)
M: BD O: Bingo spirulina&keratyna +all in one Płukanka lniana, Joaśka czerwona, kremik z biedry. Stylizacja zelem mrożącym Joanny. Fajnie się błyszcza. Troszkę bardziej wygniecione niż po lnianym, nie ma takiej regularnosci, ale jest ok, w razie czego joaśka mrożąca może go zastapić (dobra opcja na wyjazd) Ciemno, bo pada u mnie i keipskie zdjecia. Może jak wrócę po południu zrobię lepsze.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-28 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
moje pierwsze mycie zgodne z CG
![]() sobota olej winogronowy, w niedziele poprawka+kokosowy na długość kilkanaście godz mycie isana bassabu, BD skalp odżywka d/s garnier karite 15min odżywka b/s joanna miód i cytryna stylizacja żel pomarańczowy isany, pluking, ugniatanie, gdy trochę podeschły podszuszyłam suszarką zawsze miałam tak że po umyciu i wyschnięciu moje włosy były spuszone bardzo, po kilku godz puch się zmniejszał i wraz z tym włosy oklapywały, tak było i tym razem ![]() ale i tak jestem zadowolona z efektu, włosy są o wiele bardziej sprężyste i przy myciu wypadło o połowę mniej, a że w ostatnim miesiącu zgubiłam połowe dawnej objetości cieszy mnie to niezmiernie, wcieram też jantar pierwsze dwie foty jeszcze sprzed CG zaraz po umyciu i na drugi dzień kolejne mokre, lekko wyschnięte, suche i na drugi dzień
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
olejowanie: jojoba + Alterra z limonką na godzinę
m: Radical wzmacniający o: Garnier awokado b/s: Joanna z cytryną wcierka Jantar stylizacja: żel Isana męski i popełniłam błąd, no ale jak tu się inaczej uczyć ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
27.02.
Mycie: potters z arniką Odżywianie: maska biovax do włosów blond Odżywka bs: joanna pokrzywa zielona herbata Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2012-02-29 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Mod-Śnieżynka
|
Eksperymenty z Odżywką jajeczną z apteczki babuni.
Do tej pory niespecjalnie przepadałam za nią. Zawsze czymś tuningowałam. Okazało się, że niepotrzebnie. niedziela olej kokosowy na długość, heenara na skalp M balsam Potters O odżywka jajeczna Z balsam z apteczki babuni płukanka octowa plunking psikadło wg Anwen + żel biały Delia dyfuzor Efekt: wieczorem bardzo ładnie, rano również, ale troszkę bez objętości (być może niedomyty olej) poniedziałek M balsam Potters O odżywka jajeczna Z balsam z apteczki babuni reszta jak w niedzielę wtorek O balsam Potters M żel BD Z balsam z apteczki babuni reszta jak w poniedziałek Objętość, skręt, wszystko bardzo ładnie. Trochę się spuszyły, ale niespecjalnie. Zapomniałam: codziennie w skalp po myciu wcieram Jantar (efekty raczej mizerne - przyrost jak zwykle po 3 tyg.) Zdjęcie z poniedziałku (oczywiście widok z najlepszej strony ![]() Na pewno kupię tę odżywkę znów. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-29 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
29.02
olej lniany na 11h (pierwszy raz olejowałam na całą noc) mycie - szampon Joanna z pokrzywą i zieloną herbatą d/s - Alterra z granatem b/s - Joanna z pokrzywą zieloną herbatą żel lniany i żel z czarnej rzepy z bielendy Podoba mi się, jest puch ale nawet trochę błyszczą, wyglądają identycznie jak na 1 zdjęciu, 2 i 3 są przekłamane.Zdjęcia bez lampy. Pierwszy raz widzę, że olejowanie coś im dało, od tej pory będę to robić tylko na noc i na tak długo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy post tutaj. Dopiero od niedawna (jakieś 2 tygodnie) staram się praktykować CG, albo coś zbliżonego
![]() ![]() Dziś: -całonocne olejowanie (oliwa z oliwek) -O- Isana z babassu -M - Babydream na skalp -O- Alterra morela i pszenica -O b/s - Joanna mleko i miód Stylizacja: żel lniany Pierwsze zdjęcie po nałożeniu żelu, drugie po odgnieceniu. Szukam fotki, żeby pokazać przed/po bo efekty widzę ![]() Edytowane przez Madia Czas edycji: 2012-02-29 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
M: Isana med DuschOel - kubeczkowo
O: Venita shea na całość, granatowa Marion + Bingo keratyna na długość P: ksantanowa z czym popadło - końcówka odrobina masła do ciała Isana z orzechami b/s pielucha pielucha i w czepku spac wiec skretu nie zobacze ![]() ------------------------------------------------ włosy lekki puch ale błyszczące i bardzo sypkie suchar na głowie ![]() Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-01 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zadomowienie
|
Kombinuję z tymi moimi falami raz gorzej na tym wychodzę raz lepiej
![]() Dziś: -całonocne olejowanie (oliwa z pestek winogron+ alterra granat i avocado + żel do brodawek na końce) -O- Isana z babassu -M - Joanna Naturia z pokrzywą na skalp -O- Garnier aik + gliceryna+keratyna -O b/s - Joanna z rumiankiem + jedwab CHI ma końce Stylizacja: odżywka Nivea do kręciołków + żel lniany i pod konieć troszkę żelu mrożącego Dzięki żelowi lnianemu włosy nie sa napuszone ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Kazar Lady
|
to chyba moje ostatnie podejście do kokosa
![]() olej kokosowy na całość z masłem shea na końcówkach zostawiony na noc O - tenże kokos M - alterra z papają O - alterra z granatem b/s joaśka czerwona żel bielendy jako ze lniany trafił szlag mega puchaczu ![]() jakby mnie ktoś podłaczył do prądu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
o: cała noc olejek alterra brzoza z pomarańczą plus 4 krople keratyny (Uzalezniam się od olejowania, włosy coraz ładniejsze!)
mycie: j&j baby 3w1 dla noworodków o: alterra granat plus 5 kropli gliceryny bs: biovax pomarańczowy styl: czarna isana rozwodniona Schnięcie samoistne. Na razie mokre, ale jest kilka idealnych falek i jeden półrulonik ![]() Musiałam zrezygnować z zielonego kremu z biedronki, chyba zawarty w nim kokos mi nie słuzy. Choć włosy były po nim miękkie, to zbyt lekkie, fruwające i robił mi sie puch. Nie chciały dobrze trzymac skrętu, tracily mięsistość.
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2012-03-02 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: orzech laskowy na całą noc
Mycie: szampon barwa z lnem Odżywianie: balsam seboradin z żeń szeniem+olej z pestek moreli Stylizacja: joanna lniana bs+kapka żelu męskiego isana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
olej kokosowy 16h
mycie isana babasu, BD skalp d/s garnier ak b/s joanna miód cytryna rozczesałam 2 ziarna groszku żelu pomarańczowego isany odgniotłam w koszulkę i zostawiłam do wyschnięcia, pod koniec musiałam doszuszyc suszarką na szybko ![]() zmiana sposobu mycia dotąd z głowa w dół wczoraj na stojąco pod prysznicem zaraz po wysyszeniu jest puch 9zdjcia w sztucznym świetle) na drugi dzień trochę lepiej i bardziej zdefiniowane loki
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
o: Timotei Organic Delight
m: radical o: TBS bananowa b/s joanna z cytryną jantar stylizacja żel Isana męski + dyfuzor Efekt bardzo pozytywny ![]()
![]() |
![]() |
#1159 |
Wielka Pani ;)
|
w środę była wizyta u fryzjera celem podcięcia najdłuższej warstwy - chcę zejść z cieniowania
![]() na noc olejowanie winogronem m: szampon z biedronki (sls) o: bingo shea i 5 alg ( ![]() b/s: babunia miód i mleko żel isana, dyfuzor włso krótsze, lecz gęstsze, nie ma już smętnych ogonków, kręcą się jak szalone od samej skóry ![]()
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
na noc:
psikanka aloes SLP 10k oleju bawełn jantar kokos M: szampon Fitomed do suchych ( Malinka ![]() O: bingo shea z żelem aloesowym z Lidla P: glutek lniany z prawiślazem, lukrecją, lawendą i wiesiołkiem b/s: mleczko jedwabne Bingo ręcznik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
Pół roku stuknęło
![]() wczoraj: o: masło do ciała Isana z orzechem włoskim - na ok 1h m: żęl facelle+hegron o: Garnier AiK + Fructis czysty blask płukanka lniana rzadziutka J0aśka miętowa fajnie, chociaż puchato i zbyt miękko ![]()
![]() |
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
O: olej z orzecha włoskiego z ecliptą
M: Facelle+Gloria O: Bingo spirulina &keratyna + szczypta mocznika (eksperymentalnie) Płukanka lniano-octowa, Joaśka czerwona, zapomniałam o kremie biedronkowym. Resztka lnianego i mrożący Joanny, dyfuzor. Dosychanie naturalne. Same się odgniatały. Zdjęcia sprzed chwili(z lampą), po całym dniu bieganiny przy czworgu dzieciach, spacerze w czapce i bez. Nie jest źle. Obawiałam się, ze mocznik spuszy, ale taki puch jak dla mnie do przyjęcia. Kolor oczywiscie prześwietlony (co widac też po bluzce, która w rzeczywistosci jest czarna, ale nie wyblakła)
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
maska gloria z miodem ok 4h
mycie isana babassu długość, BD skalp garnier ak 15min joanna naturia miód i cytruna odcisnięcie w koszulkę żel pomarańczowy wiecej niż zwykle, ugniatanie przez koszulke,podsuszenie ciepłym włosy trzymane w otwartej dłoni blisko głowy zostawienie, na końcu znów podsuszenie zimnym 1- wczraj podsuszone- sorki za negliż ![]() reszta dzisiaj po nocy nie reanimowane, odrobine odgniecione tylko choć i tak końce pozostały niewzruszone- za dużo żelu
CG 20.02.2012 - 2c Spełnić marzenia . . . Edytowane przez iwoona Czas edycji: 2012-03-05 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
04.03
mycie wieczorem m - szampon Babydream d/s - Alterra z granatem na 5 min b/s Ziaja codzienna pięlęgnacja (niezgodna z CG) żel lniany i mrożący Joanny 1 bez lampy, 2 ostatnie z lampą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
05,03
Dawno mnie nie było mycie wieczorem m - szampon rumiankowy suszenie Dyfuzor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze bez wydziwiania
![]() o: Isana z babassu m: radical o: Garnier awokado b/s joanna z cytryną wcierka Jantar stylizacja żel Isana męski + dyfuzor
![]() |
![]() |
#1167 |
Flawless
|
To i ja zadebiutuję
![]() O: olej kokosowy - 2h M: szampon Hipp Odżywka d/s - Garnier z aloesem Odżywka b/s - Joanna - balsam z miodem i proteinami mlecznymi Żel mrożący - Joanna Podsuszanie dyfuzorem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
nie nie nie nie nie nie nie nie
![]() miało być pokazywanie także jak coś nei wyjdzie, oto jest ![]() 1. cienkie osobne strączki 2. masa prostych pasm, zwłaszcza od spodu 3. przyklep, płasko, bez życia 4. ale i sianko, czego nie widać za bardzo na zdjęciu 5. nieco szorstkie w dotyku jeszce w wieczółr mycia wyglądały całkiem całkiem, na drugi dzień wieczorem tragedia, co ilustrują zdjęcia, 5 włosów na krzyż ![]() użyłam: -odżywka Alterra granat na suche, na to olej Alterra pomarańczowy (ok. 1h) -szampon Tmotei Organic Delight kubeczkowo (2x-uczucie niedomycia oleju) -d/s: Dolce mleczna+Fitomed odżywka z biotyną+12 kropel keratyny (ok. 10min) -płukanka lniana z Joanną lnianą -żel Bielenda z odżywką+2 krople olejku Babydream mamowego -suszenie dyfuzorem Diagnoza: trudno określić, może za dużo dobroci, może nie podpasował żel (nowy, czyżby za słaby?), może mieszanka odżywek i keratyny, może szampon, może źle zmyty olej... wracam do sprawdzonego zestawu (szampon+alterka morelowa, płukanka lniana wraz z joaśką lnianą, mieszanka żeli, dyfuzor)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-08 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Strażnik Wizażu
|
08.03.2012
![]() -> włosy psiknięte CHI Keratin Mist (bez keratyny ![]() -> mycie olejkiem myjącym Ziaja Ulga -> na chwilkę Garnier A&K, spłukane -> Joaśka miodowa b/s na długość -> płukanka octowa -> na odciśnięte mieszanka żelu Bielenda z rzepą + Delia Efekt bardzo mi się podoba, chociaż nie wiem czego to zasługa (Ziaja...? Płukanka...?) ![]() ![]() Dziś jest ![]() ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-03-09 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
09.03.2012 - piątek
- mycie balsamem Mrs Potter's z aloesem i jedwabiem - mycie szamponem Aterra migdał & jojoba - odzywka Altterra z granatem - płukanka lniano-octowa - Joaśka len i rumianek - plunking/ugniatanie - żel lniany - plunking Falki ładne, lśniące, miękkie. Puchu i odstawaczy nie zaobserwowano! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.