Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 09:45   #1141
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
no to rzeczywiście niezbyt to fajnie wygląda...ale Ty miałabyś załatwioną prace? przez koleżanke? Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ciężka decyzja....

A propozycja Męża jak Ci się podoba?

nie, ona nic mi nie może załatwić - sama musiałabym to zrobić, od niej miałabym pomoc w postaci jej doświadczenia, poprowadziłaby mnie za rękę niemal i ew wskazała adresy praktyk, których powinnam unikać

prawdę mówiąc na dzień dzisiejszy skłaniam się bardziej ku jego propozycji

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zapomniałam napisać, że to 20-te urodziny

chociaż patrząc na Unholly to wcale bym się zdziwiła

Cytat:

P.S. A wiecie że dzisiaj rano weszłam na wagę i mam 10 kg mniej(od początku dietki)

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Szczerze powiem, ze nie brzmi to za ciekawie. Tzn opis panujących tam warunków pracy

A jakies konkretne miasto miał na myśli?

Może Wawa?

Mam nadzieję

Czas leci, dzieci rosną a my ciągle młode, piękne i seksowne...

wiem, coraz więcej słyszę opinii, ze nie jest wcale tak różowo

pewnie centralna Polska (Toruń, Bydgoszcz), ale na pewno nie Wa-wa, chociaż pewnie nigdy nie mów nigdy

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej
ależ Ty ostatnio rozmowna

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:46   #1142
angy
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:

Ja mam 0,5kg mniej
To jest kluczowe słowo

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:55   #1143
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Nocka ciężka, Zu budziła się dobre 10 razy z płaczem ogromnym...kilka razy samo picie pomogło ale kilka razy musiałam ją lulać bo płakała strasznie No i smaruję jej dziąsła, jak tylko dotknę do góry to jest lament ogromny
kurcze, biedna Zu
my tez miałysmy raz taka noc, na poczatku tyg ale poki co sie nie powtorzyła, ja jej juz nawet ibufen wtedy dałam, bo juz nie wiedziałam co jest, a miałam wrazenie ze brzuszek ma tawrdszy niz zwykle no i te zabki....
Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

Dzis sie wybieram do zlobka na rozmowe. Mam nadzieje ze dobrze pojdzie i bede miala jakas szanse na dostanie sie w tym roku. Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Wczoraj maz zapisal mnie na nowy kurs- historia sztuki starozytnego Egiptu, Grecji, Rzymu, Bizancjum Wyklady co tydzien od 23 wrzesnia, w czwartki od 20- 22:00, do grudnia. Jejku jak sie ciesze
Tuli ale masz fajnego małza
ale on tak sam od siebie czy mu kazałas (zleciłas)
Cytat:
mayaha, pokaż na ścianie
Czekam na Wasze fotki
pokaże, obiecuje
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zaczęłam rozmawiać z sąsiadami, którzy byli tam ponad 5 lat i Oni twierdzą, ze ten ich NFZ, na który na początku się tam pracuje jest dla strasznej biedoty (bezrobotni, imigranci...) czyli profil pacjenta jest koszmarny, a zakres zabiegów uwsteczniający dla mnie
ale sąsiedzi mnie zachęcają, bo twierdzą, ze nic nie tracę, a mogę żałować

ale jak poczytałam na forum dentystawanglii.pl jakie oni mają problemy z zabiegami i jak się muszę tłumaczyć pacjentom i NHS (ich NFZ) to mi się odechciewa - ja tutaj mam władzę tzn. ja decyduję co robię po uzgodnieniu z pacjentem wad i zalet danego rozwiązania i nikt nie podważa moich decyzji i mimo, ze ludzie nie mają kasy to zakres zabiegów jest dla mnie rozwijający
tam nie mogę się "wychylać" , bo zaraz ktoś się przyczepi, że ten zabieg był zbędny (nie będę tego rozwijać, bo to nudne dla Was, ale na każdym kroku pracodawca się zabezpiecza finansowo przed wszystkim potrącając z pensji itp... )

reasumując - pacjentów pełno, ale warunki pracy złe, warunki z pracodawcą i NHS też (podobno niejednokrotnie każą pracować bez umowy i właściwie pozycję miałabym tam beznadziejną)

mąż stwierdził, ze mnie zna i wie, ze szlag by mnie trafił po miesiącu i zaproponował, żebyśmy ew przeprowadzili się w obrębie Polski, bo Szczecin ma kiepską gospodarkę i ludzie nie mają pracy i pieniędzy...
ja bym chyba została jednak, z twoja profrsja na pewno sobie poradzisz, niewiem chyba że ucibie jest gorzej to przyjedz do mnie u nas ciezko sie dostac do dobrego stomatologa, ja mam swojego od paru lat (świetny facet, sprawił ze przesłałam sie bac ) i nie zauważyłam zeby krucho z kasa u nich było a jeszcze przy dodatkowej specjalizacji.....

ide pracowac bo nic jeszcze dzis nie zrobilam
papa
Cytat:
hej
Stary 2010-08-13, 10:05   #1144
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

wrrrrrrrrrrr zaraz mnie pokręi z tymi przyciskami Bartosz mi wyrwał "C" i "strzałkę" i kaleczę na klawiaturze jak osioł ...\

dobranoc
maly informatyk pewnie chcial ulepszyc

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze tak mało mnie ostatnio, ale nie mam mocy. Zmęczona jestem okrutnie wszystkim, całym życiem w ogóle. Odstawili mi medykamenty, to pewnie dlatego (pocieszam się) kolejny dołek zaliczam, tylko coś długo trwa...

Cytat:

Mam pytanie, jak Wy sobie radzicie z wozkami, gdy idziecie kupowac ciuchy? Jak w przebieralni? Bierzecie wozek ze soba? Zabieracie kolezanke do pomocy? Ja jeszcze nigdy nic sobie w ten sposob nie kupilam, tylko ksiazki z Ania potrafie kupic
ja bylam raz sama z Wercia w CH i nawet spoko bo najpierw spala to moglam poprzymierzac ciuszki a jak sie zbudzila to chwile byla znosna i bralam wozek do przymierzalni tak zeby mnie widziala
potem wlaczyl sie maruder i juz tylko na rekach wiec koniec zakupow
a teraz to przewaznie z malzem jezdze bo nie mam z kim.......mala nie chce juz siedziec w wozku tylko na rekach albo po nozkach dreptac

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Czeko jak nocka?
a dziekuje nawet sie wyspalam
mala zbudzila sie jakos po polnocy i spala z nami , potem kolo 5 znowu sie krecila cos tam pogadala i dalej zasnela
ale dzisiaj od rana daje mi popalic wszystko jest beeee

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Dzisiaj koleny dzień wykańczania mamy mnie czeka Nie popiszę sobie
u nas podobnie.....zgadaly sie nasze maluszki czy co
a jak Macius sie czuje? ale chyba ok skoro rozrabia i mame wykancza

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

ale Wercia juz ma bogata nawijke, super dużo mówi
no sama w szoku jestem ze tyle slowek juz umie , rozumie co sie do niej mowi , wszystko powtarza co jej powiem oczywiscie po swojemu ale ja rozumiem

Cytat:

U nas noc nawet ok, Antoś dwa razy się budził i nie było tak źle, tylko strasznie się wiercił i nie mógł sobie miejsca znaleźć, tłukł się po łóżku, aż w sypialni było słychać
czyli nawet sie wyspalas
Cytat:

P.S. A wiecie że dzisiaj rano weszłam na wagę i mam 10 kg mniej(od początku dietki)

a tak wogole to czesc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:07   #1145
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jakos tak czuje sie "poza" ostatnio
jade do miasta
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:11   #1146
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym chyba została jednak, z twoja profrsja na pewno sobie poradzisz, niewiem chyba że ucibie jest gorzej to przyjedz do mnie u nas ciezko sie dostac do dobrego stomatologa, ja mam swojego od paru lat (świetny facet, sprawił ze przesłałam sie bac ) i nie zauważyłam zeby krucho z kasa u nich było a jeszcze przy dodatkowej specjalizacji.....

ide pracowac bo nic jeszcze dzis nie zrobilam
papa
a skąd jesteś

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-13, 10:12   #1147
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

siemka z rana
ja z ineczka czarną.....

powiem wam ze mam dzis i w pon wolne to troszkę odpocznę....
Stary 2010-08-13, 10:21   #1148
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
musze zobaczyc co tam sie je, u mnie nabial odpada np....wiec dro a na sniadanie jaja-jesli mozna.nie zglebialam tej diety.tez nie moge szalec za bardzo z iloscia bo Amela ciagle je cyca
Aaa no tak, zapomniałam

Cytat:

Ja mam 0,5kg mniej

Svi
No właśnie Tam Cię dużo a tu?
Przy Twojej wadze 0,5 kg to sporo (toż to 1%)

Cytat:
nie, ona nic mi nie może załatwić - sama musiałabym to zrobić, od niej miałabym pomoc w postaci jej doświadczenia, poprowadziłaby mnie za rękę niemal i ew wskazała adresy praktyk, których powinnam unikać

chociaż patrząc na Unholly to wcale bym się zdziwiła

wiem, coraz więcej słyszę opinii, ze nie jest wcale tak różowo

pewnie centralna Polska (Toruń, Bydgoszcz), ale na pewno nie Wa-wa, chociaż pewnie nigdy nie mów nigdy

ależ Ty ostatnio rozmowna
za dużo zmarszczek wokół oczu jak na 20 latkę...

Żartowałam z tą Warszawą.

A jakąś rodzinę macie w tych miejscowościach?
Stary 2010-08-13, 10:32   #1149
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no tak, zapomniałam

za dużo zmarszczek wokół oczu jak na 20 latkę...

Żartowałam z tą Warszawą.

A jakąś rodzinę macie w tych miejscowościach?
widzisz, ja już taka zdesperowana, ze nie wyczuwam żartów

małż ma daleką rodzinę w Toruniu, ale generalnie nie

idę obejrzeć Ostry Dyżur, bo potem prasowanie i koszmarny dzień w pracy mnie czeka

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-13, 10:32   #1150
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
zapraszam zapraszam u nas pięknie
Stary 2010-08-13, 10:50   #1151
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Aniusia jeszcze spi. Juz zdolalam film zobaczyc, w kuchni posprzatac.
Wczoraj maz zapisal mnie na nowy kurs- historia sztuki starozytnego Egiptu, Grecji, Rzymu, Bizancjum Wyklady co tydzien od 23 wrzesnia, w czwartki od 20- 22:00, do grudnia. Jejku jak sie ciesze
już któryś raz miałam się zapytać i zapominam.To kurs po którymś masz jakiś papier?dokształcasz się w swoim kierunku czy czysto dla przyjemności?
pytam bo kurs kojarzy mi się z nauką itp

Cytat:
Wstałam, wstałam, tylko neta do 8.30 nie było. Zrobiłam Małżowi w tym czasie kanapki do pracy, bo po wczorajszej przygodzie w ich cateringu (stołówce) juz tam nie jada...(miał robaka w zupie botwinkowej...)
ja w 5gwiazdkach chodziłam cały dzień głodna

Cytat:

Na butach szalejesz, u Chłopaków też a tu ....
u chłoaków? co to?

idę dopić kawę i położyć mała.Mąż w domu więc organizacji brak
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:03   #1152
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
widzisz, ja już taka zdesperowana, ze nie wyczuwam żartów

małż ma daleką rodzinę w Toruniu, ale generalnie nie

idę obejrzeć Ostry Dyżur, bo potem prasowanie i koszmarny dzień w pracy mnie czeka

To trochę samotni byście byli

wrrr, prasowanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
już któryś raz miałam się zapytać i zapominam.To kurs po którymś masz jakiś papier?dokształcasz się w swoim kierunku czy czysto dla przyjemności?
pytam bo kurs kojarzy mi się z nauką itp

ja w 5gwiazdkach chodziłam cały dzień głodna

u chłoaków? co to?

idę dopić kawę i położyć mała.Mąż w domu więc organizacji brak
wątek plotkowy z zamówieniami butów z sigmy taki nosi tytuł, ze dziewczyny to takie fajne chłopaki
o:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=457134

ja też piję kawkę, już drugą

I ide zmienić koopkę, bo czuję z drugiego pokoju...
Stary 2010-08-13, 11:09   #1153
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

moja marudka zasnela , boszee jak sie szybko obudzi to znowu bedzie buszowac do wieczora pewnie bez drzemki

namawiam malza zeby jechac do CH bo puder mi sie konczy......a u nas nie ma Douglasa

Cytat:
jade do miasta
a czemu?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-08-13, 11:15   #1154
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

u nas pogoda się popsuła :/ rano zrobiło się tak ciemno, ze wstaliśmy o 8,00 ... przeszła wielka burza z piorunami ...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze tak mało mnie ostatnio, ale nie mam mocy. Zmęczona jestem okrutnie wszystkim, całym życiem w ogóle. Odstawili mi medykamenty, to pewnie dlatego (pocieszam się) kolejny dołek zaliczam, tylko coś długo trwa...
mam nadzieję, ze dołki szybko minął!
Cytat:
Mam pytanie, jak Wy sobie radzicie z wozkami, gdy idziecie kupowac ciuchy? Jak w przebieralni? Bierzecie wozek ze soba? Zabieracie kolezanke do pomocy? Ja jeszcze nigdy nic sobie w ten sposob nie kupilam, tylko ksiazki z Ania potrafie kupic
ja jeszcze z Bartkiem na zakupach ciuchowych nie byłam sama
Cytat:
Dzisiaj koleny dzień wykańczania mamy mnie czeka Nie popiszę sobie
ojejjj a co On taki marudek ostatnio?
Cytat:
Wiecie, co moja coreczka zrobila? W swojej butelce z rurka (to sie chyba bidon nazywa...) wygryzla w tejze rurce z boku dziurke na 1cm srednicy Chyba ten kawaleczek polknela, bo nigdzie nie znalazlam...
Kiedy zaczynacie dzieci uczyc pic z normalnego kubka?

ja już zaczęłam dosyć dawno dalej mamy butle i niekapek, ale często daję B pić ze szklanki lub kubka ...
Cytat:
Wstałam, wstałam, tylko neta do 8.30 nie było. Zrobiłam Małżowi w tym czasie kanapki do pracy, bo po wczorajszej przygodzie w ich cateringu (stołówce) juz tam nie jada...(miał robaka w zupie botwinkowej...)
bleeeeeeeeeeee
Cytat:
Dobrze mu tak

wow gratuluje!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
maly informatyk pewnie chcial ulepszyc

no sama w szoku jestem ze tyle slowek juz umie , rozumie co sie do niej mowi , wszystko powtarza co jej powiem oczywiscie po swojemu ale ja rozumiem
taaaaaak

no wąłsnie zapomniałam pogratulować Werci bogatego słownictwa ... czemu Bartek tak nie umie?

Zamiast powtarzać za mną, to mówi eeeeeeehhhhh

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:16   #1155
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

i juz po drzemce

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-08-13, 11:45   #1156
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie to tak?
Po laniu zapamiętam do końca życia

Cytat:
super

Cytat:
Choć ze względu na wiek Bartka wolałabym chyba, żeby te 15 w momencie zajścia w ciążę z nim było skończone.
Załóżmy, że 23 , bo jeszcze mnie w aferę z Polańskim wciągną

No super

Cytat:

Ja mam 0,5kg mniej

Od czegoś trzeba zacząć

Cytat:

Cytat:

Oj myslałam ze coś załatwi w takim razie w ciemno na pewno bym nie pojechała...no i pewnie z szukaniem też nie będzie tak kolorowo...zdecydowanie myślę że Małża propozycja lepsza...wyjechać zawsze możesz(skoro teraz nic jeszcze nie masz nagrane,więc nie tracisz żadnej super okazji)

a może do mnie?

Cytat:
kurcze, biedna Zu
my tez miałysmy raz taka noc, na poczatku tyg ale poki co sie nie powtorzyła, ja jej juz nawet ibufen wtedy dałam, bo juz nie wiedziałam co jest, a miałam wrazenie ze brzuszek ma tawrdszy niz zwykle no i te zabki....

Ja nurofren praktycznie codziennie daję, żeby jej troszkę ulżyć

Cytat:

Cytat:
jade do miasta
bo jak się nic nie odzywasz to się później poza czujesz ...oj nieładnie nieładnie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
wow gratuluje!

Zamiast powtarzać za mną, to mówi eeeeeeehhhhh

"ehhhh Mama co Ty znowu ode mnie chcesz"

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Olka, jakoś mi przykro bo na pierwszej stronie w historyjce wszystkie dzieciaczki są pogrubione a moja Zu nie
Stary 2010-08-13, 11:49   #1157
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
ja bylam raz sama z Wercia w CH i nawet spoko bo najpierw spala to moglam poprzymierzac ciuszki a jak sie zbudzila to chwile byla znosna i bralam wozek do przymierzalni tak zeby mnie widziala
potem wlaczyl sie maruder i juz tylko na rekach wiec koniec zakupow
a teraz to przewaznie z malzem jezdze bo nie mam z kim.......mala nie chce juz siedziec w wozku tylko na rekach albo po nozkach dreptac
ja z małzem i/lub siora jeżdze bo nie mam mowy zebym sama z mała dała rade cos przymierzyc
ale i tak najlepiej sie w niedziele urządziłam
pojechałam z małzem na zakupy (bo miałam urodziny a on mi nic nie kupił) tylko tak pozniej, koło 17tej byłam w CH
nie mogłam sie na nic zecydowac to pojechałam do nastepenego i tam najpierw wstapiłam do sfinxa na conieco
i jak skonczylismy jesc była 19:55 i sie okazało ze wszystko zamykaja i d..a i nic nie kupiłam tylko okularki i kolczyki
Cytat:
a skąd jesteś
podkarpackie 50km od RZESZOWA (k/Ropczyc)
Cytat:
Ja nurofren praktycznie codziennie daję, żeby jej troszkę ulżyć
nie boisz sie tak czesto? ze ja uzależnisz?
ja nie byłam wtedy czy jej dac, bo niewiedziałam czemu płacze
ale po ibufenie usnęła w koncu
Stary 2010-08-13, 11:54   #1158
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Na co dzień jej nie daję, bo nie ma potrzeby...dostaje wieczorem 2,5ml od może 3 nocy...myślę że to za mało by uzależnić....
Stary 2010-08-13, 11:56   #1159
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry. Witam w piątek 13 .
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:00   #1160
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ja też bardzo często dawałam p.bólowe.Właściwie kilka dni pod rząd jak miała bolesne ząbkowanie.
Mój dr mówi, że max tydzień bez przerwy mogę podawać bez konsultacji jeśli widzę że pomaga.
Teraz już dawno jej nie dawałam.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:04   #1161
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Troszke sie dzisiaj nie wyspalam , bo przed spaniem zaczelam sobie myslec o slubie i weselu i nie moglam zasnac . To juz tylko dwa tygodnie zostalo ....

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:04   #1162
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Ja Ciebie też

A jak Maciulek się czuje? Wykańcza Mamę więc chyba już lepiej, co?
...

Wyśmienicie On zawsze jest w formie i to życiowej Nawet jak Mu coś dolega.

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
...Dzis sie wybieram do zlobka na rozmowe. Mam nadzieje ze dobrze pojdzie i bede miala jakas szanse na dostanie sie w tym roku. Trzymajcie kciuki.
W takim razie

Cytat:
...
Aniusia jeszcze spi. Juz zdolalam film zobaczyc, w kuchni posprzatac.
Super

Cytat:
...magi, a Maciuś, co taki zajmujący Mamę, ząbki?
...Muszę dzisiaj trochę posprzątać, bo jutro mam gości. Nie robię żadnej imprezki, ale odkurzyć trzeba
Tortów i innych też nie robię, będą lody z owocami, a potem z przyjaciółka zostaje na noc i składamy się na sushi (Małż pojedzie i kupi), różowe winko juz się chłodzi
Chyba ząbki Trójki są już prawie z nami Czekamy na drugi czubek czwórek i niestety dół sie chyba szykuje, bo opuchliznę widzę

U nas goście w niedzielę. Babcia mi zaprosiła

Cytat:
...P.S. A wiecie że dzisiaj rano weszłam na wagę i mam 10 kg mniej(od początku dietki)
WOW

U mnie -2kg bez diety tylko z Maćkiem Jak któraś chce szybko zrzucić kilka kg mogę podrzucić Maćka. Spadek wagi gwarantowany

Cytat:
...u nas podobnie.....zgadaly sie nasze maluszki czy co
a jak Macius sie czuje? ale chyba ok skoro rozrabia i mame wykancza

...
Chyba tak

Miewa sie bardzo dobrze

zapomniałam pogratulować Gadułce.

---

Wiecie co, ja na serio nie mam mocy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:07   #1163
skierka1981
BAN stały

cass widze cie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:13   #1164
UnholyOne
Ola-Unhola

Karola, już się poprawiłam....
nie bij
Jak już wkleiłam, to dopiero wyłapywałam imiona i w tym tekście dopiero pogrubienie robiłam i miałam oczopląs, wybacz
Stary 2010-08-13, 12:23   #1165
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Wyśmienicie On zawsze jest w formie i to życiowej Nawet jak Mu coś dolega.

WOW

U mnie -2kg bez diety tylko z Maćkiem Jak któraś chce szybko zrzucić kilka kg mogę podrzucić Maćka. Spadek wagi gwarantowany
---

Wiecie co, ja na serio nie mam mocy
Cieszę się że Maciek ma się tak dobrze szkoda tylko że wiąże się to z wyczepaniem Mamy
Chociaż wiesz co, ja bym wolała siedzieć z dzieciem w domku i żeby mnie męczyło niż w robocie i widzieć je 1 h dziennie
P.S. nie wiem co bym mówiła gdybym siedziała w domu i gdyby dziecko mnie wykańczało więc nie bierz tego do siebie

Ale Ty nie potrzebujesz zrzucać kg, więc jedź ile wlezie bo znikniesz

Cytat:
Karola, już się poprawiłam....
nie bij
Jak już wkleiłam, to dopiero wyłapywałam imiona i w tym tekście dopiero pogrubienie robiłam i miałam oczopląs, wybacz
Olka ja nie pisałam po to byś mi się i bic (jeszcze)nie mam zamiaru Już dawno miałam o tym napisać, ale ciągle mi z głowy wypadało...dziękuję

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-08-13 o 12:26
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:31   #1166
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Buciki fajne , tylko wysokie ciekawe czy bym dala rade w nich pare godzin na poprawinach . Wojtusia Ty bylas w takich na weselu ? I jak?
ja byłam w bardzo podobnych tylko zakryte palce miały
Z Zary. Powiem ci ze bardzo wygodne są, wcale nie czuje się wysokości w nich. Oczywiście wkładki żelowe miałam i żelowe zapiętki, zeby mnie nie obcierały, bo mnie wiekszość butów obciera.

Cytat:
Huggies Anie odparzaly, wiec jakos przyzwyczailam sie do Pampersow. Nadal mamy numer 4.

Wczorajszy dzien nam sie udal. Poszlysmy z Ania na pola pozrywac kwiaty, potem corcia bawila sie ukachana zabawka czyli pusta butelka a ja dekorowalam Jej nowy pokoik naklejkami. Uwaga, chwale sie fotkami
Cudnia Ania i swietne naklejki

Cytat:
Wojtusia - wklejam rurki i kurteczkę + Zosia w kąpieli gratis
dzięki, fajne rurki, A Zosia fajniejsza

Oliwka obudzila się dzisiaj z temperaturą 38,5. Zrobila dwie kupki z czego jedną taką luźniejszą śluzowatą. Myslicie ze to na ząbki może być? Bo te dolne 4 jej wychodzą, jeszcze sie nie przebiły, takie obuchnięte dziąsełka ma. Widać ze ją boli, bo pcha paluszki tam trochę.
Nie wiem czy iść do lekarza od razu czy poczekać. Poradźcie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:46   #1167
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Tak czytam i czytam i chyba zostałabym w Polsce. Nie wygląda to kolorowo o czym piszesz.

Cytat:
To jest kluczowe słowo

Cytat:

Cytat:
i juz po drzemce

Cytat:
Od czegoś trzeba zacząć
Jeszcze 1,5 i dość

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Oliwka obudzila się dzisiaj z temperaturą 38,5. Zrobila dwie kupki z czego jedną taką luźniejszą śluzowatą. Myslicie ze to na ząbki może być? Bo te dolne 4 jej wychodzą, jeszcze sie nie przebiły, takie obuchnięte dziąsełka ma. Widać ze ją boli, bo pcha paluszki tam trochę.
Nie wiem czy iść do lekarza od razu czy poczekać. Poradźcie
Ja bym poczekała.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:49   #1168
Cassandra 23
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Dawno mnie nie było, przyznam ze nawet nie podczytywałam takze jestem daleko w tyle
Mam problem z komputerami na stacjonarnym juz jest wszystko sprawne ale nie moge wysyłac wiadomosci na Wizaz (nie wiem dlaczego, juz kiedys miałam takie problemy) a lapcio jest tak zawirusowany, ze z ledwoscia otwiera mi jakakolwiek strone.

Codziennie jestem u dziadka w szpitalu. Jest coraz gorzej
Miał dwa dni temu kolejna operacje bo musieli jeszcze raz czyscic jelita. Ma 3 dreny. Juz od 2 tyg. nic nie jadł i sporo schudł.
Lekarze nie przewiduja wiekszej poprawy.

A ja sie zastanawiam nad wyborem szkoły.
Do poniedziałku musze złozyc dokumenty.
W naszym miescie jest studium medyczne i są rozne kierunki.
Po 2 latach mozna miec tytuł technika.
Nie wiem jaki kierunek wybrac, cały czas sie zastanawiam.
Chciałabym zeby potem była jakas mozliwosc znalezienia pracy bo w moim aktualnym zawodzie ciezko jest.
Moze Wy mi cos doradzicie
Do wyboru mam:
ratownik medyczny
technik dentystyczny
technik masazysta
technik farmaceutyczny
technik usług kosmetycznych

Cytat:
cass widze cie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:53   #1169
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

dziewczyny znalazłam taki sklepik http://avaro.pl/go/_category/?idc=3_...w=long&lang=pl nawet fajn ciuszki i przystęne ceny
Stary 2010-08-13, 12:57   #1170
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę się że Maciek ma się tak dobrze szkoda tylko że wiąże się to z wyczepaniem Mamy
Chociaż wiesz co, ja bym wolała siedzieć z dzieciem w domku i żeby mnie męczyło niż w robocie i widzieć je 1 h dziennie
P.S. nie wiem co bym mówiła gdybym siedziała w domu i gdyby dziecko mnie wykańczało więc nie bierz tego do siebie

Ale Ty nie potrzebujesz zrzucać kg, więc jedź ile wlezie bo znikniesz

...
Nie biorę nic do siebie, no co Ty Też wolę siedzieć w domu z Maćkiem niż w mojej porąbanej pracy No, ale jak sobie tak ponarzekam, to mi lżej Małż po dwóch tygodniach urlopu powiedział, że idzie odpocząć do pracy i teraz powtarza, że siedzenie w domu dzieckiem to ciężka "praca".

Właśnie obiadam się na noc, jak Maciek idzie lulki, żeby dużo nie gubić, bo i tak ubrania ze mnie spadają

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości