Trwała - zbiorczy - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie??
Wella 0 0%
Goldwell 0 0%
Joanna 0 0%
inne 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-19, 14:44   #1141
Kasiamala
Rozeznanie

Dot.: Trwała Zrobic??pomocy...

NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE
1. osłabisz sobie cebulki włosów i włosy będą ci strasznie wypadać
2. zrobi się siano ja mam kręcone włosy ale żeby ładnie wyglądały musze je układać
3. włosy się rozdwajają i kruszą po takim zabiegu
4. chyba nie chcesz być łysa

Jest wiele sposobów na kręcone włosy wiele kosmetyków i odpowiednie wycieniowanie fryzury przez fryzjera tak oby układały się w fale
Kasiamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 13:09   #1142
joana67
Raczkowanie

Dot.: trwała na duże wałki?

Cytat:
Napisane przez gaga Pokaż wiadomość
jakos chyab sie te walki nie pzryjely,
ale robi sie taka trwala "spiralną" nakrecajac wloski na specjalne walki, specjalna technika, i takie loczki wychodza
no ale nie sa takie "anglezy" te uzyskuje sie zawsze po trwalej lub na wlosy podatne , nakrecajac na walki oczywiscie technika o ktorej wspomnialam
Jakie potrzebne sa walki do trwalej spiralnej?

Edytowane przez joana67
Czas edycji: 2010-08-17 o 14:49
joana67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 17:32   #1143
asianiunia
Raczkowanie

ank@ jak znajdziesz w Krakowie to daj znać
asianiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 18:15   #1144
basia80-kicia
Raczkowanie

GG do basia80-kicia
Dot.: robicie trwałą???

ja zrobiłam trwałą tydzień temu i jestem bardzo zadowolona. Loczki delikatne i ładnie się ukladają. Teraz mam mniej pracy przy takiej fryzurce. Myje, wcieram balsam, nie susze suszarka czekam jak wyschna i juz, ladna puszysta fryzura z lokami. A wlosy wcale nie zniszczone.
basia80-kicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 18:26   #1145
xyzz
Przyczajenie

trwała- kilka pytan

Witam,
niedawno zrobiłam sobie nieudana trwała (
teraz musze prostowac włosy, i tu mam pytanie : czy codzienne prostowanie mocno zniszczy włosy ?
nasuwa mi sie równiez drugie, czy odrastające włosy bedą takie jak zawsze? czy rowniez moga byc zniszczone?
dziękuje, i pozdrawiam
xyzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 19:44   #1146
Agatakaa
Raczkowanie

GG do Agatakaa
trwała robić czy nie?

wiecie co mam pytanko :P co mi doradzicie... robic sobie trwałą czy nie? mam grube geste włosy... ale takie nie wiadomo jakie bo one nie są ani kręcona ani proste... wiec chciałaym sobie zrobić tą trwałą... moja mam mi mówi ze lepiej jakbym sobie nie robiła gdyz bede muziała po kazdym myciu chodzic w wałkach, ze nie bede mogła ich rozczesywać bo bede miała za wielki puch-up na głowie i wogóle wymienia jeszcze 1000 innych powodów, a ja nie wiem co mam robić ... doradzcie proszę...
Agatakaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 14:26   #1148
Dadziaa
Przyczajenie

TRWAŁA ( FALE),a ich koszt;)

Witajcie!
Czytając posty , widziałam, że wiele z Was robiło sobie trwałą. Mam naturalnie lekko falowe włosy, na codzien wgniatam w nie pianke zeby uzyskac lepszy efekt. Aczkowiek od kilku dni nie chca sie układać. Zamierzam zrobic trwałą z falami

I tu moje pytanie: orientujecie się może ile kosztuje taki zabieg??

Bede bardzo wdzięczna

Ciumaski
Dadziaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 17:59   #1149
ilo16na
Zakorzenienie

Czy moze bedzie potrzebna trwala?

Mam taki problem mam z natury krecone ( bardziej falowane wlosy) dosc dlugio czas nosilam zwiazane.. i teraz za choler** nie moge miec kreconych calych mam krecone od polowy do konca.. Stosuje rozne pianki susze z glowa w dol mleczka.. kreca sie od polowy..Ja bym chciala krecone cale.. Ale bez efektu pudla i starszych pan ale cale krecone wlosy? czy to dobry pomysl?Doradzcie i jak nazywa sie ta trwala?Slyszalam o ziolowej -ponoc mniej niszczy.Prosze o pomoc

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 13:04   #1150
martex_52
Raczkowanie

Dot.: Czy moze bedzie potrzebna trwala?

Wiesz ja Ci powiem, że każda trwała niszy włoski ja sobie zrobiłam rok temu w grudniu, i na początku było pięknie, ale teraz musze ściąć włoski bo mam sianowate! Więc zastanów się 100 razy zanim sobie zrobisz trwałą!!
Stary 2006-11-29, 15:38   #1151
martex_52
Raczkowanie

Dot.: TRWAŁA ( FALE),a ich koszt;)

Ja płaciłam jakies 50 zł.
Stary 2006-11-29, 19:25   #1152
1985SiWA
Zakorzenienie

Ja robie trwała juz chyba z 4-5 lat, nie wyobrazam sobie u mnie mozliwosci noszenia prostych włosów. Albo robie same odrosty albo jak juz jest "złuzyta" to wtedy cała głowe Fakt faktem wlosy mam zniszczone, poniewaz wczesniej nosilam trwala i blond pasemka heh (rozjasniacz).Nie ma co, moje woski urzekaja kazdego sa długie i krecone
1985SiWA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 20:35   #1153
kaska222
Moderator

Dziewczyny a moze byscie mogly zalaczyc swoje zdjecia przed i po trwalej,nie jedna znas jest ciekawa i chcialaby zobaczyc jak wygladacie

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 08:43   #1154
Silly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martex_52 Pokaż wiadomość
Wiesz ja Ci powiem, że każda trwała niszy włoski ja sobie zrobiłam rok temu w grudniu, i na początku było pięknie, ale teraz musze ściąć włoski bo mam sianowate! Więc zastanów się 100 razy zanim sobie zrobisz trwałą!!

Zgadzam sie ja osobiscie nie mialam trwaly ale za to moja mama miala i ma strasznie zniszczone wlosy

Silly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 08:54   #1155
fatim
Rozeznanie

ja tez odradzam...mialam zrobiona 3lata temu a do dzis walcze o piekne wlosy
fatim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 11:42   #1156
ilo16na
Zakorzenienie

Mysle nad lekka trwala taka na nieco grubszych walkach.. Zeby sie nie zniszczyly i nie bylo baranka. Bo te moje falowane wlosy to mnie wykoncza

Stary 2006-12-03, 11:31   #1157
martex_52
Raczkowanie

Zrobisz jak chcesz, ale mi i tak się wydaje, że sobie zniszysz włosy!! Bo to nie zależy oid walków, czy będą troche grubasze, czy tez nie.
Stary 2006-12-03, 11:52   #1158
ilo16na
Zakorzenienie

Zrobie trwala bo bajer taki ze po farbowaniu wlosy mi sie rozprostowaly A tylko przyciemnialam i sie wywijaja tylko koncowki.trwala to kwestia czasu bo mam dosc - chce loki! Bede dbac by sie za bardzo nie zniszczyly

Stary 2006-12-03, 13:23   #1159
Ninedin
Zakorzenienie

Czasami trwała daje odwrotny efekt...po jakimś czasie zamiast wyarzonych loków mamy siano Dwa razy robiłam trwałą i stwierdziłam, że NIGDY więcej Zawsze wychodziło mi siano....a swoje włosy mam pofalowane.....może to dlatego zamiast loków robiła mi sie taka szopa
W każdym razie trwały nie polecam A próbowałas szamponu do kręconych włosów, pianki do loków i dyfuzora? Mi po takim zestawie ładniej się kręciły niż po tej trwałej
Stary 2006-12-03, 14:17   #1160
ilo16na
Zakorzenienie

Suszarki z dyfuzorem nie mam.A pianka do lokow robi mi szope ,...prosta szope.. Zrobie ta trwala najwyzej to bedzie 1 i ostatnia.Bratowa miala podobny problem tez jakos jej sie wlosy wyprostowaly i zrobila trwala i juz ponad rok ma super ladne loki.. i wcale nie zniszczone

Stary 2006-12-03, 15:21   #1161
martex_52
Raczkowanie

No to po co założyłaś ten wątek, jeśli i tak jesteś przekonana, że zrobisz sobię tą trwałą!! A zresztą każde włosy są inne więc jednemu wyjdzie ładnie i włoski się tak nie zniszczą, a drugiemu zniszczy strasznie.
Stary 2006-12-05, 15:33   #1162
Jagienka_
Przyczajenie

Question Dot.: czy da się przyspieszyć rozprostowywanie się włosów po trwałej?

tez mam pytanko co do tej trwalej ale nie chodzi mi o rozprostowanie (bo ja głupia zrobilam sobie trwala na kreconych wlosach zeby byly jeszcze ładniejsze) i chcialabym zeby ta trwala jak najszybciej ustąpiła bo nie podoba mi sie strasznie czy sa jakies srodki zeby moje wlosy jak najszybciej wrocily do normalnego stanu?????????????????pro szę o odp
Stary 2006-12-05, 15:42   #1163
Jagienka_
Przyczajenie

Question Dot.: szybkość prostowania się włosów po trwałej

ja tez bardzo bym chciala wiedziec kiedy moge liczyc na to ze skutki trwalej ustąpia, bo mnie sie strasznie nie podoba to co teraz mam na głowie i czy są jakies srodki ktore mogly by przys[ieszyc czas, w którym włosy wrociłyby do normalnego stanu... prosze o odp

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-05, 21:10   #1164
Bambi2
Raczkowanie

Kaska222 popieram propozycję
Bambi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 21:12   #1165
Bambi2
Raczkowanie

Bagieta, czy twoje włoski nie cierpia zbytnio przez tą trwałą? Domyslam się, ze kręcisz odrosty. Ja raz odważyłam się na cos takiego i efekt nie był taki jaki chciałam, więc raczej odradzam, ale na pewno wiele zalezy od fryzjera. I czy Twoje włoski są naturalnie proste czy może lekko falowane? Bo to też ma znaczenie. I czy są podatne na skręt?

Ja też mam cienkie włoski. Teraz chyba pozwolę spokojnie im odrosnąć choć choruję na loczki :-( Pierwsza trwała była super, wyglądała naturalnie, poprostu śliczne kręciołki , ale druga to już nie to niestety. Nie wyszło tak jak chciałam mimo, że poszłam do tej samej fryzjerki. Chyba tym razem nie przyłożyła się za bardzo ;-(

Bagieta, jeszcze jedno pytanie do Ciebie: czy możesz powiedzieć u jakiego fryzjera robisz trwałą? Z tego co piszesz robi to dobrze
Bambi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 21:23   #1166
Mass_Destruction
Raczkowanie

Ja miałam raz, na początku się przeraziłam, chciałam im dodac objętości a wyszedł baranek niemalżeo_O Potem włosy się troche uspokojiły, ale za to po misiącu miałam beznadziejne siano:/ W rezultacie moje włosy stały sie jeszcze słabsze chyba niż przed trwałą i tyle z tego:/:/ Narazie walcze by przywrócić im poprzedni wygląd:P
Stary 2006-12-07, 18:25   #1167
Jagienka_
Przyczajenie

Dot.: Trwała ondulacja krok po kroku

Kobietki błagam Was powoedzcie mi czy można jakoś przyspieszyc "zejście" trwałej??????bardzo proszę o odpowiedź...wręcz błagam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-09, 16:26   #1168
poziomka61
Rozeznanie

Dot.: Zrobic trwala czy nie? Piszcie swoje doswiadczenia!

Robię trwałą już od wielu lat ze względu na to, że moje włosy są strasznie delikatne i cieniutkie jak jedwab, a poza tym sztywne jak drut. Dobrze mi w looczkach, więc mam niewiele pracy po umyciu. Wszystko zależy jednak od fryzjera i dobrego rodzaju płynu. Odradzam tzw. trwałe kwaśne i piankowe, bo efekt szybko znika, a włosy i tak są zniszczone. Najlepsza jest najprostsza trwała zrobiona dobrym płynem u dobrego fryzjera. Oczywiście pielęgnacja póżniej musi być bardziej staranna, ale uważam, że warto. Powodzenia!
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 18:08   #1169
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Zrobic trwala czy nie? Piszcie swoje doswiadczenia!

Ja mam wlosy naturalnie krecone.. choc bardziej falowane i caly czas w glowie mi swita trwala.. ale jeszcze nie jestem na nia gotowa psychicznie
Po 1 drogi koszt i po 2 zniszczenie wlosow - choc bardzo chce loki.. bo na razie to ani proste ani krecone te moje wlosy
Ale najpierw zamierzam je odzywic tabletkami a pozniej zrobic trwala i to lekka.. tak na wiosne

Stary 2006-12-12, 15:07   #1170
satine__
Przyczajenie

Hej! mnie również interesuje taki rodzaj trwałej.. dzwonilam dzisiaj po róznych salonach w Krakowie i wszedzie mówili, ze nie robi się już takich trwałych bo wałki wycofali.. ale w jednym salonie jakiś pan fryzjer powiedział, że można zrobic u nich.. i że to się robi na zwykłych wałkach tylko zamiast poziomo to sie je pionowo zakręca i tyle.. mam pytanie.. czy ktoś się orientuje czy ten Pan ma rację?
satine__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości