|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
Wella |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Goldwell |
0 | 0% |
Joanna |
0 | 0% |
inne |
0 | 0% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trwała Zrobic??pomocy...
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE
1. osłabisz sobie cebulki włosów i włosy będą ci strasznie wypadać 2. zrobi się siano ja mam kręcone włosy ale żeby ładnie wyglądały musze je układać 3. włosy się rozdwajają i kruszą po takim zabiegu 4. chyba nie chcesz być łysa Jest wiele sposobów na kręcone włosy wiele kosmetyków i odpowiednie wycieniowanie fryzury przez fryzjera tak oby układały się w fale |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Raczkowanie
|
Dot.: trwała na duże wałki?
Cytat:
Edytowane przez joana67 Czas edycji: 2010-08-17 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
ank@ jak znajdziesz w Krakowie to daj znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Dot.: robicie trwałą???
ja zrobiłam trwałą tydzień temu i jestem bardzo zadowolona. Loczki delikatne i ładnie się ukladają. Teraz mam mniej pracy przy takiej fryzurce. Myje, wcieram balsam, nie susze suszarka czekam jak wyschna i juz, ladna puszysta fryzura z lokami. A wlosy wcale nie zniszczone.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Przyczajenie
|
trwała- kilka pytan
Witam,
niedawno zrobiłam sobie nieudana trwała ![]() teraz musze prostowac włosy, i tu mam pytanie : czy codzienne prostowanie mocno zniszczy włosy ? nasuwa mi sie równiez drugie, czy odrastające włosy bedą takie jak zawsze? czy rowniez moga byc zniszczone? dziękuje, i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
trwała robić czy nie?
wiecie co mam pytanko :P co mi doradzicie... robic sobie trwałą czy nie? mam grube geste włosy... ale takie nie wiadomo jakie bo one nie są ani kręcona ani proste... wiec chciałaym sobie zrobić tą trwałą... moja mam mi mówi ze lepiej jakbym sobie nie robiła gdyz bede muziała po kazdym myciu chodzic w wałkach, ze nie bede mogła ich rozczesywać bo bede miała za wielki puch-up na głowie i wogóle wymienia jeszcze 1000 innych powodów, a ja nie wiem co mam robić ... doradzcie proszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
TRWAŁA ( FALE),a ich koszt;)
Witajcie!
![]() Czytając posty , widziałam, że wiele z Was robiło sobie trwałą. Mam naturalnie lekko falowe włosy, na codzien wgniatam w nie pianke zeby uzyskac lepszy efekt. Aczkowiek od kilku dni nie chca sie układać. Zamierzam zrobic trwałą z falami ![]() I tu moje pytanie: orientujecie się może ile kosztuje taki zabieg?? Bede bardzo wdzięczna ![]() Ciumaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Czy moze bedzie potrzebna trwala?
Mam taki problem mam z natury krecone ( bardziej falowane wlosy) dosc dlugio czas nosilam zwiazane.. i teraz za choler** nie moge miec kreconych calych mam krecone od polowy do konca.. Stosuje rozne pianki susze z glowa w dol mleczka.. kreca sie od polowy..Ja bym chciala krecone cale.. Ale bez efektu pudla i starszych pan ale cale krecone wlosy? czy to dobry pomysl?Doradzcie i jak nazywa sie ta trwala?Slyszalam o ziolowej -ponoc mniej niszczy.Prosze o pomoc
![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy moze bedzie potrzebna trwala?
Wiesz ja Ci powiem, że każda trwała niszy włoski
![]()
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
Dot.: TRWAŁA ( FALE),a ich koszt;)
Ja płaciłam jakies 50 zł.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Ja robie trwała juz chyba z 4-5 lat, nie wyobrazam sobie u mnie mozliwosci noszenia prostych włosów. Albo robie same odrosty albo jak juz jest "złuzyta" to wtedy cała głowe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Moderator
|
Dziewczyny a moze byscie mogly zalaczyc swoje zdjecia przed i po trwalej,nie jedna znas jest ciekawa i chcialaby zobaczyc jak wygladacie
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
ja tez odradzam...mialam zrobiona 3lata temu a do dzis walcze o piekne wlosy
kg: 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 ![]() ![]() Chcę mieć dziecko - piękne i zdrowe ![]() <a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/277fb6c356917723091e8b36a 7cc42db" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu ŚlubneiWeselne.com.pl</a> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Mysle nad lekka trwala taka na nieco grubszych walkach.. Zeby sie nie zniszczyly i nie bylo baranka. Bo te moje falowane wlosy to mnie wykoncza
![]()
![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Zrobisz jak chcesz, ale mi i tak się wydaje, że sobie zniszysz włosy!! Bo to nie zależy oid walków, czy będą troche grubasze, czy tez nie.
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Zrobie trwala bo bajer taki ze po farbowaniu wlosy mi sie rozprostowaly
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Czasami trwała daje odwrotny efekt...po jakimś czasie zamiast wyarzonych loków mamy siano
![]() ![]() ![]() W każdym razie trwały nie polecam ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Suszarki z dyfuzorem nie mam.A pianka do lokow robi mi szope ,...prosta szope.. Zrobie ta trwala najwyzej to bedzie 1 i ostatnia.Bratowa miala podobny problem tez jakos jej sie wlosy wyprostowaly i zrobila trwala i juz ponad rok ma super ladne loki.. i wcale nie zniszczone
![]()
![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
No to po co założyłaś ten wątek, jeśli i tak jesteś przekonana, że zrobisz sobię tą trwałą!! A zresztą każde włosy są inne więc jednemu wyjdzie ładnie i włoski się tak nie zniszczą, a drugiemu zniszczy strasznie.
![]() |
#1162 |
Przyczajenie
|
![]()
tez mam pytanko co do tej trwalej ale nie chodzi mi o rozprostowanie (bo ja głupia zrobilam sobie trwala na kreconych wlosach zeby byly jeszcze ładniejsze) i chcialabym zeby ta trwala jak najszybciej ustąpiła bo nie podoba mi sie strasznie
![]() ![]()
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
![]()
ja tez bardzo bym chciala wiedziec kiedy moge liczyc na to ze skutki trwalej ustąpia, bo mnie sie strasznie nie podoba to co teraz mam na głowie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
Kaska222 popieram propozycję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Bagieta, czy twoje włoski nie cierpia zbytnio przez tą trwałą? Domyslam się, ze kręcisz odrosty. Ja raz odważyłam się na cos takiego i efekt nie był taki jaki chciałam, więc raczej odradzam, ale na pewno wiele zalezy od fryzjera. I czy Twoje włoski są naturalnie proste czy może lekko falowane? Bo to też ma znaczenie. I czy są podatne na skręt?
Ja też mam cienkie włoski. Teraz chyba pozwolę spokojnie im odrosnąć choć choruję na loczki :-( Pierwsza trwała była super, wyglądała naturalnie, poprostu śliczne kręciołki ![]() Bagieta, jeszcze jedno pytanie do Ciebie: czy możesz powiedzieć u jakiego fryzjera robisz trwałą? Z tego co piszesz robi to dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
Ja miałam raz, na początku się przeraziłam, chciałam im dodac objętości a wyszedł baranek niemalżeo_O Potem włosy się troche uspokojiły, ale za to po misiącu miałam beznadziejne siano:/ W rezultacie moje włosy stały sie jeszcze słabsze chyba niż przed trwałą i tyle z tego:/:/ Narazie walcze by przywrócić im poprzedni wygląd:P
![]() |
#1167 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trwała ondulacja krok po kroku
Kobietki błagam Was powoedzcie mi czy można jakoś przyspieszyc "zejście" trwałej??????bardzo proszę o odpowiedź...wręcz błagam...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zrobic trwala czy nie? Piszcie swoje doswiadczenia!
Robię trwałą już od wielu lat ze względu na to, że moje włosy są strasznie delikatne i cieniutkie jak jedwab, a poza tym sztywne jak drut. Dobrze mi w looczkach, więc mam niewiele pracy po umyciu. Wszystko zależy jednak od fryzjera i dobrego rodzaju płynu. Odradzam tzw. trwałe kwaśne i piankowe, bo efekt szybko znika, a włosy i tak są zniszczone. Najlepsza jest najprostsza trwała zrobiona dobrym płynem u dobrego fryzjera. Oczywiście pielęgnacja póżniej musi być bardziej staranna, ale uważam, że warto. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zrobic trwala czy nie? Piszcie swoje doswiadczenia!
Ja mam wlosy naturalnie krecone.. choc bardziej falowane i caly czas w glowie mi swita trwala.. ale jeszcze nie jestem na nia gotowa psychicznie
![]() Po 1 drogi koszt i po 2 zniszczenie wlosow ![]() ![]() Ale najpierw zamierzam je odzywic tabletkami a pozniej zrobic trwala i to lekka.. tak na wiosne ![]()
![]() |
![]() |
#1170 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.