Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 11:51   #1141
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Ja odkąd nie mieszkam z rodzicami to potrafię odmówić sobie wszystkiego. Nie pamiętam kiedy kupowałam sobie ciuchy, a jak już to tylko w lumpeksie, bo najzwyczajeniej szkoda mi kasy. Ale jedzenie i ciągłe podwyżki mogą zabić wszystkich! Dosłownie! Niestety kiedyś za 50 pln robiło się fajne zakupy, a teraz samie pierd.ółki i to bez mięsa...
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:55   #1142
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też wciąż wydaję ZDECYDOWANIE ZA DUŻO
No dobra, teraz nie wydaję, bo zwyczajnie nie mam... Grrr, a powinnam mieć jeszcze coś nawet, jak już nowa wypłata wpłynie na konto - takie jest moje marzenie. Żeby nie żyć ledwo ledwo od wypłaty do wypłaty. Albo dopuszczać do takiej sytuacji, jak teraz, że jest 1,5 tygodnia do wypłaty, a my mamy kilkadziesiąt zł

Ooooo tak, to też jest moje marzenie żeby się coś ostatnio na koniec miesiąca. W tym miesiącu nam zostanie, ale się nie liczy, bo mieliśmy nadprogramowy przypływ gotówki.
Wczoraj rozplanowałam sobie wydatki i wyszło, że sama ze swojej pensji mogę odłożyć minimum 200zł i tak mam zamiar zrobić - niewiele ale zawsze.
TŻ mógłby jeszcze więcej jakby się postarał. Już o tym dywagowaliśmy i obiecał, że też poplanuje by było dobrze

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Uciekam na dwa spotkania
Nie naprodukujcie za długo do wieczora

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:59   #1143
201701300931
Konto usunięte

Wróciłam z zakupów... Płaszczyka nie kupiłam, bo uznałam, że chcę obejrzeć jeszcze inne w innych sklepach, coby nie przepłacać ani nic. Jedynie poszłam do delikatesów po kilka pierdółek, za które zapłaciłam 15zł Jutro robię nalot na biedronkę, więc przynajmniej przyoszczędzę...

No i się cieszę, bo dostałam ulotkę z Yves Rocher (bo mam tam kartę stałego klienta) i mam po 40% zniżki na dwa kosmetyki. A że akurat mi się kończą, to idealnie Bo bez zniżek to bym nawet nie weszła tam, bo za drogo... A tak to jeszcze dostaę gratisowo śliczny notesik-kalendarzyk
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:24   #1144
effie22
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj dostane zamówienie z Ziaji. Mam tylko krem do twarzy i masło do ciała, ale moja mama zamówiła kosmetyków za 70 zł . Taka to ma dobrze Ale cóż nie dla nas kwitnie ananas :p Położyłam małego i ide wstawic pranie i sobie coś na obiad. Potem kawka i wracam
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:27   #1145
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostane zamówienie z Ziaji. Mam tylko krem do twarzy i masło do ciała, ale moja mama zamówiła kosmetyków za 70 zł . Taka to ma dobrze Ale cóż nie dla nas kwitnie ananas :p Położyłam małego i ide wstawic pranie i sobie coś na obiad. Potem kawka i wracam
A Ziaja też ma katalog i jakichś konsultantów? Nie spotkałam się jeszcze z Ziają poza sklepami i aptekami

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:34   #1146
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
A Ziaja też ma katalog i jakichś konsultantów? Nie spotkałam się jeszcze z Ziają poza sklepami i aptekami
Też się zdziwiłam

Ja dziś dostałam paczkę z avonu Dla siebie perełki, krem, spray i tarka do stóp i mydło. Na szczęscie wszystko objęło opust, więc jeden wydatek mniej
Stary 2010-08-31, 12:59   #1147
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kumpeli znajomy jest przedstawicielem ziaji i rozwozi kosmetyki do sklepów. Dlatego ona ma dostęp do katalogu i kosmetyków 3 zł tańszych niz w sklepie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 13:02   #1148
Haniula
Zakorzenienie

no tak, pojechałam po fasole a wydałam 30 zl . masakra. W miesnym raptem 40dag karkowki, pare parowek, 2 kielbachy boczek i szlus a 25zl poszloo..
niepotrzebnie weszlam do sklepu z ubraniami i piekny sweterek sobie upatrzyłam, taki morski kolor. nie duzo bo 49zl ale nawet tyle nie mamy
Tz jutro zabiera mnie do kina, rozrywka od niepamiętnych czasów..
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:03   #1149
effie22
Wtajemniczenie

tak samo moja koleżanka z klasy ma dostęp do kolorowych kosmetyków za grosze. Kupiłam u niej tusz maybelline za 10 zł nówka. Czekam aż zaczne szkołe bo chce znów cos od niej wziąc
Stary 2010-08-31, 13:09   #1150
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Otwierają dziś u mnie trzecią biedronkę! :wow: Pomidory za 1,47 Banany za 1,99 papier za 4,49. Masakra jakie ceny !
Stary 2010-08-31, 13:19   #1151
cholernarejestracja
Copyraptor

A u nas dziś grochówa ja nie cierpię, ale mój mężczyzna uwielbia, a zwinęłam od moich rodziców takie swojskie, wędzone żeberka..więc mu ugotowałam, i mam go z głowy na jakiś czas. Wczoraj mieliśmy strasznie zaganiany dzień, więc kupiliśmy tylko pierogi-gotowce (aż wstyd ). Z to dziś zrobię szarlotkę, i będzie mi pięknie pachnieć w domu

A wczoraj byliśmy na zakupach w realu, obkupiliśmy się na kilka dni w takie podstawowe produkty, ale jak dojechaliśmy do domu to się zorientowałam, że nie kupiłam składników na szarlotkę właśnie. I poszłam do sklepiku obok, i za 2kg jabłek, masło i 2 cytryny zapłaciłam 17zł za jabłka zapłaciłam 10.40 5zł za kilo jabłek!? Chyba powariowali, już tam nigdy nie pójdę. A przy jabłkach nie było ceny wywieszonej, dopiero się dowiedziałam, jak mi pan rachunek dał do ręki, i głupio mi się już było awanturować czy mówić, że nie chcę za taką cenę..
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 13:36   #1152
dudipopka
kobieta za ladą

matko 5 zl za jabłka

dziewzcyny moja znajoma pracuje w biedro i chce was powiadomić ze 12 września wszystkie biedronki w kraju będą zamknięte jeronimo obchodzi ilustam lecie i dla pracowników mają zaplanowane na ten dzień pikniki firmowe więc nie bądzcie zdziwione

mi grochowki wyszedł gar wielki wiec jutro obiad mam z głowy

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:47   #1153
effie22
Wtajemniczenie

Właśnie wymyśliłam, że kupię sobie i małemu tran. Rok temu kupiłam małemu taki owocowy, duża butla za 30 zł i bardzo mu smakował tylko nie zdążył wypic całego i sie popsuł Dlatego teraz kupię ten sam i będe pić razem z małym Zdrowie dla mnie i dla niego. I tak chciałam kupic sobie jakieś witaminy i małemu to by mnie to i tak jakieś 40 zł wyszło. A tak wymyśliłam jak zaoszczędzić Zrobiłam też listę mięsa jakie muszę kupić po wypłacie by mieć spokój z obiadami. Orientuje się któraś może ile kosztuje kg karkówki??

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość

mi grochowki wyszedł gar wielki wiec jutro obiad mam z głowy
Możesz mi podać ten przepis na grochówkę?? bo mój tż ciagle mnie o nią męczy, a chciałabym jakiś sprawdzony przepis
Stary 2010-08-31, 13:52   #1154
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Effie ja najtaniej kupuje po 9,9 pln.
Stary 2010-08-31, 13:53   #1155
201608051010
Konto usunięte

oo rany 5 zl za kg jablek, na zawal by zeszla jakbym to na swoim paragonie zobaczyla

rany co tu wchodze to moj zoladek arie operowa odstawia, caly czas piszecie o jakis pysznosciach a ja do jutra ze wzgledu na badania na samych plynach musze byc, za 1,5 tygodnia kolejne badania i na sama mysl, ze znow nie bede mogla przez kilka dni jesc (nawet bol mi taki nie straszny) slabo mi sie robi, ochote mam doslownie na wszystko

ale sliczna pogoda sie u mnie zrobila, pojechalabym sobie na jakies zakupy, ale Tz jeszcze nie dostal wyplaty a obiecalam sobie, ze chocby sie walilo i palilo stowe w tym miesiacu musze zaoszczedzic i tym sposobem siedze w domu
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:54   #1156
lili1987
Zakorzenienie

a ja wróciłam z Tesco o 93 zł lżejsza
obładowany cały wózek, ledwo weszłam z nim te parę schodów (mądrala jakiś windę tworzył człowiek i tak te 10 schodków musi na nogach wejść, a dla mnie to oznacza przeniesienie 10 schodów spacerówki z małą i z zakupami na dole w koszu od spacerówy

kupiłam małej chusteczki gaga polecane przez dudipopkę-cena 3,99
- buciki małej-takie adidaski- przecena z 20 na 13 (musiałam na dniach kupić, ale nie wiedziałam, że będzie promocja )
-chleb, b.tarta, małej mleko 11 zł
-słonecznik (zachcianka)
- mintaj 1,5 kg
-wątróbka- kg
-filet z kurczaka-1,5 kg
-mielone-4,99 zł- 0,5 kg
-masło
-ręczniki kuchenne 2,19
-ciastka- 3 zł dla gości niespodziewanych

i lżejsza jestem o 93 zł
ale były w Tesco promocje na te mięsa co kupiłam. w sumie cała siatka mięcha mi wyszła

wątróbkę zamroziłam na 3 porcje, mintaja na 2 razy, filet też na kilka razy, także w mięcho się obkupiłam

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:57
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:54   #1157
cholernarejestracja
Copyraptor

Dudipopka, też jestem ciekawa jak robisz, podziel się

Ja wrzuciłam spore żebro wędzone do gara z zimną wodą, ok. 2l. Popyrkoliło na małym ogniu aż zaczęło pachnieć. Wrzuciłam 250g połówek grochu, i znów zostawiłam do pyrkolenia na jakiś czas. Dorzuciłam dwa liście laurowe, majeranku z łyżkę, trochę pieprzu ziołowego. Przesmażyłam 200g boczku z jedną dużą posiekaną cebulą, i dorzuciłam, zamieszałam. Jakoś mi coś wywar nie pasował, a w dwóch sklepach nie było marchewki (), więc dorzuciłam pół kostki rosołowej, takiej warzywnej. Później wrzuciłam jednego (ale ogromnego, ważył tak niecałe pół kilo) ziemniaka pokrojonego w kostkę, i pyrkoliło do miękkości. Zamieszałam, i gotowe
Stary 2010-08-31, 13:55   #1158
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Orientuje się któraś może ile kosztuje kg karkówki??
jak jest przecena to ok 9 zł, a jak nie to zdarza się, że nawet 16

Stary 2010-08-31, 13:56   #1159
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Niniona co to za badania?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 13:57   #1160
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dudipopka, też jestem ciekawa jak robisz, podziel się

Ja wrzuciłam spore żebro wędzone do gara z zimną wodą, ok. 2l. Popyrkoliło na małym ogniu aż zaczęło pachnieć. Wrzuciłam 250g połówek grochu, i znów zostawiłam do pyrkolenia na jakiś czas. Dorzuciłam dwa liście laurowe, majeranku z łyżkę, trochę pieprzu ziołowego. Przesmażyłam 200g boczku z jedną dużą posiekaną cebulą, i dorzuciłam, zamieszałam. Jakoś mi coś wywar nie pasował, a w dwóch sklepach nie było marchewki (), więc dorzuciłam pół kostki rosołowej, takiej warzywnej. Później wrzuciłam jednego (ale ogromnego, ważył tak niecałe pół kilo) ziemniaka pokrojonego w kostkę, i pyrkoliło do miękkości. Zamieszałam, i gotowe
Nie brzmi trudno, ale te połówki grochu to kupujesz?? Bo w sprawie grochówki jestem zielona
Stary 2010-08-31, 13:58   #1161
dudipopka
kobieta za ladą

elffi
wsypujesz groch do wody ja wiem ze szklanke(możesz więcej) gotjesz ściągasz pianę,
w tym czasie obierasz marchewke piertuszke drobno w talarki
ziemniaki w kostke,selera kawałek
jak sie groch podgotuje wrzucasz reszte do zupy doprawiasz wegetą.ja dziś dodałam 2 kiełbaski w kosteczke pokrojone ,nieraz dodaje włąsnie coś wędzonego np skrzydełka z lidla wędzone

na sam koniec dodajesz garść majeranku i jak lubisz robisz zasmażke i wlewasz do zupy

grochówka tak zrobiona jest sama w sobie gęsta bez zasmażki bo groch praktycznie sie rozgotowywuje

ale nie wiem jak inne dziewczyny robią grochówke może napiszecie co

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-08-31, 14:00   #1162
ijaa
Zakorzenienie

A ja już w domu. Zmokłam przeokrutnie, więc nie pojechałam na drugie spotkanie. Dodatkowo miałam bliskie starcie z ciężarówką co zaowocowało błotem na mnie i w moich butach.
Muszę dzisiaj TŻ do galerii wyciągnąc, bo w ogóle moje buty są fatalne i za chwile przy tych deszczach będę chora przez mokre i zmarznięte spoty wiecznie.

Cytat:
Właśnie wymyśliłam, że kupię sobie i małemu tran. Rok temu kupiłam małemu taki owocowy, duża butla za 30 zł i bardzo mu smakował tylko nie zdążył wypic całego i sie popsuł Dlatego teraz kupię ten sam i będe pić razem z małym Zdrowie dla mnie i dla niego. I tak chciałam kupic sobie jakieś witaminy i małemu to by mnie to i tak jakieś 40 zł wyszło. A tak wymyśliłam jak zaoszczędzić Zrobiłam też listę mięsa jakie muszę kupić po wypłacie by mieć spokój z obiadami. Orientuje się któraś może ile kosztuje kg karkówki??

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Możesz mi podać ten przepis na grochówkę?? bo mój tż ciagle mnie o nią męczy, a chciałabym jakiś sprawdzony przepis
Przed chwilą dorawałam na klatce ulotkę z REAL i od 2 września karkówkę mają mieć po 11,79zł/kg
Sama się wybiorę zakupić, bo normalnie to tak myślę z 14-15 zł

Ogrzeję się trochę i za obiadek biorę

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2010-08-31 o 14:05
Stary 2010-08-31, 14:01   #1163
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
elffi
wsypujesz groch do wody ja wiem ze szklanke(możesz więcej) gotjesz ściągasz pianę,
jak sie groch podgotuje wrzucasz reszte do zupy doprawiasz wegetą.ja dziś dodałam 2 kiełbaski w kosteczke pokrojone ,nieraz dodaje włąsnie coś wędzonego np skrzydełka z lidla wędzone

na sam koniec dodajesz garść majeranku i jak lubisz robisz zasmażke i wlewasz do zupy

grochówka tak zrobiona jest sama w sobie gęsta bez zasmażki bo groch praktycznie sie rozgotowywuje

Dzieki wielkie kochana napewno po wypłacie tż-towi zrobię i będzie zaskoczony
Stary 2010-08-31, 14:03   #1164
dudipopka
kobieta za ladą

dziewczyny jak kupujecie często w tesco to wyróbcie sobie karte clubcard niby sie nie oplaca bo za każde wydane 2 zł jest 1 ptk ale co 3 miesiące przysyłają do domu bony(w tym miesiącu mialam za 7,50 bon hehehe)plus kupony rabatowe ale co tam zawsze jakies kakao do domu za free kupie heheheh

młoda po grochowie spi 2 godziny

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-08-31, 14:04   #1165
ijaa
Zakorzenienie

A dla dzieciaczowych, zauważyłam w TESCO gazetce pampersy za 92,50 - 186szt.
Nie wiem czy to drogo czy tanio, nie znam cen, ale może faktycznie promocja więc daję cynk

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2010-08-31 o 14:05
Stary 2010-08-31, 14:04   #1166
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Nie brzmi trudno, ale te połówki grochu to kupujesz?? Bo w sprawie grochówki jestem zielona
Tak, kupuję na wagę najczęściej w realu są takie stojaki, gdzie są grochy na wagę, więc nie muszę całej paki kupować.
Stary 2010-08-31, 14:06   #1167
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
a ja wróciłam z Tesco o 93 zł lżejsza
obładowany cały wózek, ledwo weszłam z nim te parę schodów (mądrala jakiś windę tworzył człowiek i tak te 10 schodków musi na nogach wejść, a dla mnie to oznacza przeniesienie 10 schodów spacerówki z małą i z zakupami na dole w koszu od spacerówy

kupiłam małej chusteczki gaga polecane przez dudipopkę-cena 3,99
- buciki małej-takie adidaski- przecena z 20 na 13 (musiałam na dniach kupić, ale nie wiedziałam, że będzie promocja )
-chleb, b.tarta, małej mleko 11 zł
-słonecznik (zachcianka)
- mintaj 1,5 kg
-wątróbka- kg
-filet z kurczaka-1,5 kg
-mielone-4,99 zł- 0,5 kg
-masło
-ręczniki kuchenne 2,19
-ciastka- 3 zł dla gości niespodziewanych

i lżejsza jestem o 93 zł
ale były w Tesco promocje na te mięsa co kupiłam. w sumie cała siatka mięcha mi wyszła

wątróbkę zamroziłam na 3 porcje, mintaja na 2 razy, filet też na kilka razy, także w mięcho się obkupiłam
no widzisz chciec to moc, kasy nie wiadomo ile nie wydalas a ile jedzenia i nie tylko kupilas
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Niniona co to za badania?
jutro rektoskopia, w przyszly piatek kolonoskopia
Cytat:
elffi

grochowka to jedyna zupa , ktora moj Tz je i nawet lubi wiec musze koniecznie kiedys zrobic, tym bardziej, ze droga sie nie wydaje a bedzie mial obiad na kilka dni
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:06   #1168
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Orientuje się któraś może ile kosztuje kg karkówki??

ja dzis kupilam za 14 z groszami
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:07   #1169
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A dla dzieciaczowych, zauważyłam w TESCO gazetce pampersy za 92,50 - 186szt.
za tyle sztuk to tanio
muszę spojrzeć, bo też ta promocja mi się rzuciła w oczy,ale nie wiem czy to nie dla noworodków. mi się właśnie kończą pieluchy,ale chyba bym w zębach je musiała nieść

Stary 2010-08-31, 14:09   #1170
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Niniona koniecznie daj znać co i jak! Kurcze mało przyjemne te badania Ja mam skierowanie i też musze do poradni się zapisać. Te badania pod znieczuleniem się odbywają?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości