|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
moze pomyśle o tym później, bo jak narzie jak tż robił mi zdjęcie brzucha to jest mały w porówaniu co Wy wklejałyście a mam już 13tyg i 2dzieńciążowe? z pasem? |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam kobietki po 30 nie dostają tak rozstępów, sprawdziło się u mnie i koleżanek. A mam masę starych z okresu dojrzewania więc to nie geny...Ale wiesz, rozstępy rozstępami ale generalnie warto nawilżać skórę, jednak teraz nasze ciało musi wykonać gigantyczną pracę. I dobrze uelastyczniać skórę żeby potem mogła lepiej wracać do siebie.
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
może w najbliższym czasie wybiore się do apteki (?) to Panie mi coś doradzą.
|
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że jestem bardzo zmęczona a w ciąży postanowiłam zacząć używać droższych preparatów i oliwki, no i robić to 2 razy dziennie zamiast raz Cieszę się że kicia ma się lepiej, sama mam kocicę, którą ubóstwiam ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
ja w łaśnie na All kupiłam Mustele, 2 opakowania za 130zl
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I poprzednio smarowałam się skrupulatnie dwa razy dziennie ale siedziałam w domu, teraz pracuję więc na razie oliwkuję się tylko wieczorem. W II trymestrze zacznę rano stosować mustelę a wieczorem oliwkę.
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2010-09-13 o 12:05 |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/supermodne-spodnie...228247855.html Inne dziewczyny kupowały i podobno są super. Zobaczymy jak przyjdą
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O przepraszam są S , ślepam nie zauważyłam :P
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-09-13 o 12:22 |
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja tez musze sobie takie kupic bo moej zwykle juz mnei pija eh
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I jeszcze takie:http://allegro.pl/hit-czarne-superun...228245810.html |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to spodni przez internet nie mog kupywać...chociaż jestem szczupła,to różnie to z tymi rozmiarami wychodzi. Tutaj w Anglii żadnych ciekawych nie widziałam,najwyżej jak wrócę do kraju,to wybiorę się do H&M
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie zamówiłam sukienkę na wesele, które mamy za 2 tyg., w kolorze chabrowym.
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, a które już mają te dżinsyz allegro? Bo mnie wypadałby kupić S-kę, ma i tak za dużo w biodrach ale nie wiem jak uda? Bo ja mam teraz 51 i w poprzedniej ciąży skoczyło do 52-53 a te dżinsy mają w udzie 52. Czy one są cokolwiek elastyczne? Bo W M się utopię a tu nie wiem czy nie będą zbyt dopasowane...Ja aż tak niewymiarowa jestem?
Dziwne jakieś mają te wymiary...
|
|
|
|
#1154 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale na te się skusilam, bo się wymierzyłam z każdej strony i powinny byc dobre. Jak będą trochę większe, to pół biedy, gorzej jak będą za małe![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo fajne są te spodnie ale skuszę się na nie później na pewno Napiszcie czy one wychodzą M to M czy jakoś mniejse/wieksze |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie ja tak robię. Rano mustela a wieczorem oliwka. O tej musteli co móicie to ta zapobiegająca rozstępom i na już istniejące?? tanio jakoś byla w aptece dałam za nią jakies 28 zł. |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Ego, dzięki
Olsza, chodzi mi konkretnie o ten zestaw http://allegro.pl/mustela-krem-na-ro...195375695.html W aptece widziałam kiedyś mustelę ale kosztowała koło 100 zł za sztukę. Trafiłaś na taką promocję? Bo jak tak to ja też chcę
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziękuję za miłe powitanie. Również witam nowe mamusie! Ależ macie tempo pisania. Matko jedyna! Nie można za Wami nadążyć. Odniosę się więc tylko do dyskusji związanej z kremami i rozstępami. Ja niestety mam chyba bardzo mocno podatną skórę na rozstępy, bo mimo regularnego stosowania Musteli przez całą pierwszą ciążę na wszystkie narażone części ciała, mam rozstępy dosłownie wszędzie: na udach, pośladkach, biodrach, biuście. No wszędzie. Tak więc tym razem olewam temat, bo skoro i tak mam już te rozstępy, to nie będę tyle kasy pakować w kremy. Owszem, zakupiłam sobie, ale zdecydowanie tańszy, bo i tak nie wierzę w skuteczność jakiegokolwiek specyfiku w przypadku mojej skóry. Historia o grzybobraniu wywołała uśmiech na mojej twarzy. Mam nadzieję, że jest już zgoda. Pozdrawiam! i miłego dnia życzę wszystkim!
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1161 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie staram sie nawilazac, ale raz wychodzi raz nie ![]() Cytat:
Co do szczepien to tez uwazam, ze na poczatku nie ma sensu kluc dzieciaczka, a te pneumokiki itp to faktycznie przereklamowane. Tak jak zreszta komorki macierzyste. Spoko super sparwa, bo w razie w mamy cudowny lek dla dziecka, ale nie dosc, ze kosztuje iles tysiakow to jeszcze przechowywanie 300zl/mc To niech sobie bogacze i gwaizdy takie rewelacje funduja ja kupie za to ksiazki do szkoly ![]() Black super, ze z kicia juz ok ![]() Montii dasz radek ![]() Kasia nie dygaj nic bedzie oka ![]() Dobra to ja ide dalej chorowac. Moze jak mi maz zainstaluje lapka przy lozku to jeszcze wpadne
|
|||
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r, kuruj się
ale przy mięśniaku może być ciężej. Co do szczepień, u nas miasto finansuje pneumokoki (w pierwszym roku życia) i meningokoki ( w drugim). Więc korzystamy. Dodatkowo zaszczepiłam na rotawirusy.
|
|
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że w miarę wcześnie poszłaś do lekarza, bo nie wiadomo co by się tam wylęgło bez leków.
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r! Dużo zdrówka Ci życzę!
Odnośnie szczepionek: ja tez nie szczepiłam żadnymi dodatkowymi, choć nie powiem, że zastanawiam się nad pneumokokami, jak będę chciała od przyszłego roku posłać Mika do przedszkola, ale decyzji nie podjęłam jeszcze w tej kwestii. Taka byłam przeciwna szczepionkom na rotawirusy, ale jak stanęłam przed wizją pobytu z dzieckiem w szpitalu, bo nam się odwadniał już i żadnym sposobem nie mogliśmy powstrzymać biegunki, to wyłam jak bóbr i żałowałam, że nie zaszczepiłam na rota.
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny oj..kusicie..kusicie tymi allegrowymi zakupami:p az sie sama skusze na te dzinsiory. Narazie nie mam brzusia, ale pewnie mnie niedlugo wywali, to wtedy szybciorem kupie. tez nie wiem jaki rozmiar kupic. zazwyczaj nosze S-ki. Ale jak przytyje to moge nie wejsc w S-ke, a M-ka moze byc za duza
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale skoro mówicie, że taka dobra to następnym razem ją kupię. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
No to tak jak ja ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Ile kosztuje szczepienie przeciwko rota? ile razy jest szczepienie- wystarczy raz? tego cholerstwa to sie boje niesamwoicie, bo moja mama ma to często a my z nią mieszkamy. Poza tym miesiąc temu chyba miałam rote, wyladowałam na kilka dni w szpitalu, trwało to krótko ale jest to straszne, nastepnego dnia moja mama miała a następnego moja siostra więc to pewnie rota był. Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2010-09-13 o 15:17 |
||
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, ale z rota jest tak jak ze szczepionka na grype, zaszczepisz na obecne wirusy, a za chwile one sa juz zmutowane i przy zarażeniu sie twoja szczepionka nie działa
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- tu szczegóły szczepionek na rota ( tylko to jest strona komercyjna ) http://www.powstrzymajrotawirusy.pl/strona.aspx?id=8
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jok3r dużo zdrówka życzę |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lejdis
mam nadzieję,że wasze kciuki pomogły, jestem dobrej myśli w czwartek wyniki, boje sięę ale musi być dobrze! 20stego zdaje indeks i mam wolne do 1 października i pewnie gdzieś się wybierzemy, nad morze daleko to raczej góry i kupiłam sobie kozaki jakby śnieg tam był różnie z tą pogodą , szerszy sweterek i skarpetki dla dzieciaka. ![]() o 18 mam ginekologa a tak spać mi się chce..;/ milego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Bo inaczej można wyglądać potem jak tygrys 

dla mnie kremowanie się jest koniecznością po goleniu 

Dziwne jakieś mają te wymiary...