|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() byłam w lidlu : kombinezony cienkie i największy rozmiar to 74-80 a ja mam taki na teraz, na zimę potrzebuje już większy i tak się zastanawiam czy by nie poczekać do wyprzedaży w styczniu i kupić wtedy już taki porządny bo na teraz mam a nie wiem czy mój syn nadal będzie rósł jak szalony czy przystopuje ![]() i chyba zastosuję się do waszych rad: zacznę się rozglądać za używaną suknią- bo pewnie można dostać wyższy standard niż nową a tańszą
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
fiu fiu sukienka bardzo ładna, a buty....
![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-11-18 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Konto usunięte
|
dobry
![]() pogoda u nas znów doopna więc siedzimy w domku... kręćka zaraz dostanę... no ale nie mam ciepłej kurtki z kapturem a parasol i wózek... nieee... fajne z Was panny młode ![]() Justin, bosko wyglądałaś ![]() wiecie co? boję się o losy naszej karuzelki nad łóżeczkiem. mała ją masakruje. łapie za zabawki i trzyma. karuzelka próbuje się kręcić i robi "pyk"... boję się, że coś się tam spali. w sumie to małej własność, niby niech se robi co uważa. ale fajnie by było gdyby jeszcze trochę podziałała. no i przecież mała to nieświadomie robi... ciekawe czy to się może od tego zepsuć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty rzeczywiście zaszalałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Konto usunięte
|
ja cię kręcę... Bydgoś, ale czaaad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
justin bardzo ładnie wyglądałaś w tej sukience
![]() bydgoś genialnie się rusza ![]() a mnie znowu tż zaraził i zaczyna mi się katar ![]()
#1147 |
Zadomowienie
|
Mój maluch śpi sobie po jedzonku. Odpływa mi zawsze rano przy butli ale cóż nie będę na siłę wybudzała. Najważniejsze że zawsze wieczorem sam zasypia. Mój małż mówi mi, że to najważniejsze, bo w nocy śpi się całe życie a w dzień przede wszystkim jak się jest dzieckiem.
![]() Wiecie co Wam powiem - wprowadził system 6 dniowy podawania nowości. Codziennie rano przez sześć dni po 1/3 słoiczka. I o ile pierwszego dnia po trzech łyżeczkach ma dość i buzia zaciśnięta to już 4 dnia nieźle wsuwa. Wydaje mi się, że musi smak zaakceptować. I tak już posmakował mu szpinak i brokuły. Tak się cieszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mieliśmy niezły ubaw ![]() ![]() Cytat:
![]() Luiza zasnęła mi na kolanach przy laptopie. Czytałam sobie forum i czuję, że jej głowa leci ![]() ![]() Katalog z zabawkami Smyk http://katalog.smyk.com/
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-18 o 09:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś ja pikolę
![]() ![]() Muszą się nasze dziewczyny kiedyś na tańce umówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2330815 7]no ale po co zaraz ze skrajności w skrajność? moja mała pije i wodę i soczki i herbatki... ona generalnie jest chyba wszystkożerna ![]() Też tak myślę. Poza tym w razie biegunek są też specjalne środki nawadniające smakowe np. Orsalit o smaku malinowym, czy ORS 200 z Hippa. Moja Ola prawie nic nie pije, więc nawet nie chcę mysleć co by było gdyby miała biegunkę ![]() Sukienka faktycznie śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() A Lusia - rewelacja ![]() O kurcze, wyglądałaś prześlicznie. Wszystko idealnie dopracowane ![]() Edytowane przez yustyna777 Czas edycji: 2010-11-18 o 09:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
jak zwykle urocza mala dama ![]() hehe, ale fajne. Brawa ![]() wczoraj dostala jablko, pozniej kiwi, zjadla a dzisiaj banan.
![]() |
#1152 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja brałam ślub zimą więc nie było takiej opcji a szkoda ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsza noc byla masakryczna:/ pobudka co chwila - smoczek wypluwal, z piersi po lyczki podpijal wiec glod nie, obstawiam zeby bo nie wierze ze z charakteru jest taki niedobry
![]() ![]() bartka - no info ktore wam podawalam pochodzilo takze od rehabilitantki. Obecnie zreszta na zajeciach zaczynamy cwiczenia przygotowujace do siadu skosnego, bo pozycje czworaczą już od jakiegoś czasu przyjmujemy(tak klucha wyglada ;P). Mlody coraz pewniej "stoi" na czworaka, balansuje (kiwa sie przod-tyl), nastepny krok to wlasnie posadzenie pupy i podpor raczka. Mozna fajnie pocwiczyc z maluchem bo to dobre przygotowanie do nauki siadu. Jako ze już za chwile kończymy 6 mcy mlody probuje nowosci - pierwsze proby szkoda gadac, ale powoli zalapuje o co chodzi z lyzką i przelykaniem. Zaczynamy od warzyw, owoce z racji slusznej wagi beda poki co na drugim planie. Nie planuje podawać sokow ani herbatek rowniez z tego powodu - Wit i tak niezle wyglada, wiec dodatkowe kalorie raczej niewskazane hehe Obecnie ważymy 9 kg, ubranka w rozmiarze 80-86. Ale z tego co widze najcięższy na watku nie jest ![]() Dzisiaj rozpoczelismy tez ekspozycje na gluten - w naszym wypadku to pietka chleba. Ile radosci przy tym ;P Co do objawow nietolerancji glutenu to moga byc przerozne: bol brzucha, biegunka, maly lub brak przyboru wagi, rozdraznienie, odparzenia, niechec do jedzenia, wysypka. Najczesciej jednak jako objaw przyjmuje sie zielone, mocno rozluznione kupki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
Jezu ale skrobiecie , cieżko was nadrobic , co wy po nocach nie spicie co
![]() Ja nie spie , bo mi młoda nie daje ![]() ![]() ![]() Moja panna mateż jedną przypadłosc która mnie do szału doprowadza - po usnieciu wieczorem , spi twardo przez godzine , po godzine dokładnie co do minuty zaczyna sie namietnie wiercic - pikanie niani elektronicznej do szału mnie doprowadza ![]() ![]() Na kompa wieczorem nie schodze , no rzadko bo mi sie nie chce co chwile na pietro do niej latac - wole sie wykąpac i położyc i do 22 czytam książke - teraz czytam Zielone drzwi - Grocholi - rewelacyjna ![]() Byłam własnie z Gabi w Biedronce - kupiłam jej sanki ![]() strasznie dużo u nas tych ślimaków z klockami ale jakos nie moge sie zdecydowac , czy młoda mając 6 miesiecy bedzie sie tym bawic , może pózniej , nie wiem czy to bedzie dla niej hit ![]() Darianna - gratki za ssanie paluszka ![]() ![]() moja na razie skarpetki sciąga , zresztą ona co chwile co innego próbuje , wiec czekam cierpliwie i daje sie zaskoczyc ![]() dziewczyny - piekne suknie i wy w nich ![]() ja też pieknie wyglądałam ![]() ![]() Bydgoś młoda wymiata - super ![]() Biankaa ale masz fajnego pączka - super ![]() moja też próbuje tyłeczek podnosic , ale jeszcze jej zejdzie chwilke na razie pomalutku pełza . A córa mojej koleżanki materaz 6 lat ,ale jak była malutka - dokładnie w wieku 9 miesiecy zaczeła chodzic - szybko nie . I to bez wczesniejszego pełzania czy raczkowania . jak coś lub kogoś pominełam to sorki , ide obiad konczyc bo pózniej spacer , a młoda teraz kima w nowym kojcu - odsypia noc cholera ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-11-18 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też na razie tylko warzywa. Mimo że mój waga raczej piórkowa ![]() Ja gluten podałam raz i wieczorem był taki ryk, brzuch bolał, że postanowiłam poczekać. Na razie więcej nie daję. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna sukienka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zastosowalam metode skaroetek. Zalozylam dwie, naciagnelam po lokcie i zasnela pieknie bez skarg. Po trzech godzinach poszlam zobaczyc jak jej tam jest i zobaczylam skarpetki sciagniete i lezace pieknie obok Malviny ![]() Ale dobrze bo zasnela bez ssania wiec usuteczniam dzisiaj ![]() siateczke polecam a suknia po prostu przepiekna ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23308094]Piękna ![]() A ja tak wyglądałam:[/QUOTE] A Ty wygladalas cudnie, maz tez ![]() Cytat:
smarowal jej lapki cytryna a ona sie darla z zalu....Boszee ![]() Cytat:
Ja dokarmialam po 2 godzinach a pozniej przestalam i jakos sie ulozylo... ![]() swietne zdjecie!!! Suknia baaardzo ladna ![]() Cytat:
u nas dzisiaj z banana zostala miazga ![]() Tancerka super ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne z Was były panny młode
![]() bydgosiu super Luizka ![]() ![]() biankaaa pięknie,tylko patrzeć jak Wit zacznie raczkować ![]() -------------------------- Laski uświadomcie mnie o co chodzi z tą "siatką na owocki" ? Bo nie wiem o co kaman... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23308094]Piękna ![]() A ja tak wyglądałam:[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pozatym wydaje mi się,ze właśnie najtrudniej będzie zakończyć nocne karmienie ![]() slicznie ![]() ![]() nocka taka sobie zawsze moze byc lepiej,wczoraj nie wyszlismy ale dzis to juz mussss dzien zupełnie inaczej mija jak sie pojdzie na powietrze... ja co prawda suknią ślubna sie nie pochwale,ale wrzucam fotke z zawodów ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
witam
![]() wspominacie kreacje slubne, az sie lezka w oku kreci.. ![]() co do wprowadzania metod z "usnij wreszcie", to mam mieszane uczucia..kiedys probowalam i rezultatem byl jeden: moja depresja..albo bylo za wczesnie dla mojego misia albo ja jestem wata albo nie dla kazdego ta metoda jest dobra..a uwierzcie mi chcialabym, zeby adas sam usypial, ale chyba nie takim kosztem ![]() Teraz ma wlasnie 1 drzemkę.Dzis jestesmy sami- malz w pracy na caly dzien wybyl.4 grudnia robimy chrzciny a ja nie mam sie w co ubrac... ![]() ![]() oooo. obudzil sie miś ![]() ![]()
![]() |
#1161 | ||
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2331126 2]
wiecie co? boję się o losy naszej karuzelki nad łóżeczkiem. mała ją masakruje. łapie za zabawki i trzyma. karuzelka próbuje się kręcić i robi "pyk"... boję się, że coś się tam spali. w sumie to małej własność, niby niech se robi co uważa. ale fajnie by było gdyby jeszcze trochę podziałała. no i przecież mała to nieświadomie robi... ciekawe czy to się może od tego zepsuć?[/QUOTE] u nas tez, juz lapie karuzele, zaczyna sie lapac ramy lozka i chyba obnizymy juz materaz o stopien nizej bo wyskoczy nam z lozka zaraz.... oj, zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------ Mala wlasnie ucina sobie drzemke po ostrym darciu bo zalozylam jej skarpetki i wlozylam smoczek... Chcialam dzisiaj pojechac na zakupy. Planuje to od kilku tygodni i co i to, ze nie pojade bo oczywiscie maz nie zmienil mi opon na zimowe. Jak co roku aura go zaskoczyla...a stalo sie to (Lea, z dedykacja dla Ciebie ![]()
![]() |
#1162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zdjecie z zawodow swietne!!!!
![]() |
#1163 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
ufff, nadrobiłam
![]() gratuluję półrocznic i 7 miesięcy. my jutro kończymy 5 ![]() w sobotę idziemy pierwszy raz na basen. ktoś mnie pytał, czemu kaszka mleczno-ryżowa. w sumie to nie pytałam pediatry czemu, ale tak mi wygodniej, bo pożyczony laktator musiałam oddać, a swojego się jeszcze nie dorobiłam. do pracy wracam jakoś 4-5 stycznia dopiero ![]() Ewcia nadal nie obraca się z pleców na brzuch, choć tak niewiele jej brakuje... za to zaczęła dziś uskuteczniać zabawę w wyrzucanie/upuszczanie zabawek, żeby jej podawać i tak w kółko. ![]() z gadaniem podobnie jak u Was - jakoś mniej - głównie znów piski, okrzyki, samogłoski, westchnienia i gruchanie. dalej uwielbia skrobać pazurkami o wszystko. w tej chwili drapie mnie po kolanie ![]() dziś próbowałyśmy kaszki morelowej. na razie nie wchodzi. bananową wsuwa, może i do tej sie przekona. odkąd je kaszki, rzadziej są kupy - średnio co 2-3 dzień, ale nie widzę, żeby z tego powodu cierpiała. dzięki za odpowiedzi na dręczące mnie pytania. jeszcze kilka mi się nasuwa: 1. czy jak otwieracie słoiczek, który stoi w temperaturze pokojowej, to podgrzewacie jedzonko, czy nie? owocków chyba się wcale nie podgrzewa, prawda? 2. wodę do picia cieplejszą, czy taką w temp. pokojowej? odnośnie witaminy D - my od urodzenia podajemy VitaD po jednej kapsułce dziennie, zawsze po kąpieli, to taka część naszego wieczornego rytuału. tak gerenalnie - wszystkie dzieciaczki pięknie Wam/Nam rosną ![]() małż zakończył pisanie, wczoraj pół dnia siedziałam i poprawiałam literówki, gonił nas czas, bo wczoraj właśnie z wizytą u małża w pracy była kobieta z jego uczelni z grupą studentów i chciał przez nią przekazać pracę promotorce. wysyłałąm mailem, w pracy drukował, zobaczymy, co dalej... oby zdążył przed świętami się obronić. trochę z niego ciśnienie zeszło, że częściowo przynajmniej ma to już za sobą. na jutro zaplanował Ewci sesję foto, więc będę mogła się pochwalić nowymi zdjątkami ![]() dziś leje i znów nie idziemy na spacer... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Fotki śliczne i dzieci i Was
![]() araczki, a po co mąż smarował łapki cytryną???? ![]()
#1166 |
Zakorzenienie
|
udało mi się wygrać aukcję
![]() http://allegro.pl/fisher-price-zyrafa-i1311405740.html wpadne później na dłużej bo właśnie zbieramy się do galerii po butki dla małej na święta i puzzle piankowe, no i może coś jej jeszcze wykupię przy okazji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
lhm,nnn bvb x --- to wiadomosc dla Lusi od Ameli
potem wpadne bo mała mi nie da nic napisać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje dziecko jest madrzejsze od mamy bo przecinki wstawia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
moze jakies cwiczenia na te raczki ??
![]() |
#1168 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Araczki, super zdjęcia, aż mi się zamarzyło na sanki się wybrać ![]() Dilayla, świetnie wyglądacie i zazdroszczę Wam takiej pasji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niunia, super, że wszystko jest ok. A o tej pani Piotrowskiej słyszałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Wogóle to miałaś piękną sukienkę. Marzyłam o niej, ale cena mnie porażała, a używanej nie znalazłam. Naprawdę śliczna! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23308094]Piękna ![]() A ja tak wyglądałam:[/QUOTE] Pięknie. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2330815 7]no ale po co zaraz ze skrajności w skrajność? moja mała pije i wodę i soczki i herbatki... ona generalnie jest chyba wszystkożerna ![]() Szczepanek też pije wszystko. Wodę, soczki, herbatki... z tym, że herabtek nie dosładzam. U nas w nocy masakra, jadł 3 razy!!!! a dwa razy nosek mu czyściłam. Katar zrobił się taki gęsty i bardzo trudno go wyciągnąć... Pogoda brzydka, ale muszę iść do sklepu, więc jak mały się obudzi, pakuję go w chustę i idziemy. Dziewczyny, czy ma któraś z Was kubeczek DOIDY CUP?http://www.doidycup.pl/
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
zapomniałam napisać, ze wszystkie wygladacie pięknie na ślubnych fotkach. Wogóle Panny młode mają jakiś taki urok w ten dzień
![]()
#1170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja te zwlasnie obczajam all ![]() chyba przez te pogode ![]() chyba kupie hustawke do domu... mam 3 typy, a sklaniam sie ku 2...co wy na to: http://allegro.pl/hustawka-kubelkowa...324606992.html http://allegro.pl/at-hustawka-foteli...311956433.html http://allegro.pl/hustawka-modulowa-3w1-super-rozrywka-na-jesien-i1314613873.html Dziewczyny..mam dylemat...co kupić 15miesiecznemu chlopczykowi??? Najgorsze to fakt, ze to cos musi byc "praktyczne" do wyslania poczta za granice..????????????Moge wydac ok. 100zeta..moze ciut więcej..
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2010-11-18 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.