Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 08:21   #1141
panna migotka
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Natalia zawsze budzi sie 2 godz po jedzeniu i uspieniu. Dokarmiam i juz. Lepiej, ze sie budzi jak ja jeszcze nie spie niz mialaby to robic zaraz po moim zaśnięciu
jak jestem w domu to też nie taki problem, gorzej jak wychodzę od razu po jego zaśnięciu np dzisiaj no i na fitness chciałam zacząć chodzić więc to budzenie trochę mi dezorganizuje dzień

byłam w lidlu : kombinezony cienkie i największy rozmiar to 74-80 a ja mam taki na teraz, na zimę potrzebuje już większy i tak się zastanawiam czy by nie poczekać do wyprzedaży w styczniu i kupić wtedy już taki porządny bo na teraz mam a nie wiem czy mój syn nadal będzie rósł jak szalony czy przystopuje

i chyba zastosuję się do waszych rad: zacznę się rozglądać za używaną suknią- bo pewnie można dostać wyższy standard niż nową a tańszą
Stary 2010-11-18, 08:22   #1142
velluto
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
a to nasz cywilny, tez skan, wiec sory za jakosc
fiu fiu sukienka bardzo ładna, a buty....

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-11-18 o 08:23
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 08:26   #1143
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dobry
pogoda u nas znów doopna więc siedzimy w domku... kręćka zaraz dostanę... no ale nie mam ciepłej kurtki z kapturem a parasol i wózek... nieee...

fajne z Was panny młode

Justin, bosko wyglądałaś

wiecie co? boję się o losy naszej karuzelki nad łóżeczkiem. mała ją masakruje. łapie za zabawki i trzyma. karuzelka próbuje się kręcić i robi "pyk"... boję się, że coś się tam spali. w sumie to małej własność, niby niech se robi co uważa. ale fajnie by było gdyby jeszcze trochę podziałała. no i przecież mała to nieświadomie robi... ciekawe czy to się może od tego zepsuć?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 08:29   #1144
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Bratkab - ale apetycznie wyglądałaś prawdziwa panna młoda i ta dorożka

Tania i ładna suknia ślubna - tez uwazam, ze dobrym rozwiazaniem jest zakup używanej, jeśli to komuś nie przeszkadza. Ja za swoja nową z salonu, razem halka, zaplaciłam ok 27oozł, a sprzedałam za 700zł Teraz bym juz chyba tak nie zaszalała

Dziekuje wszystkim za mile słowa o mojej sukni
Konie pierwsza klasa Aż miło powspominać.
A Ty rzeczywiście zaszalałaś
Cytat:
Super cena i bardzo ladnie sie prezentowala
Super tak stylowo
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Fajnie się porusza
Stary 2010-11-18, 08:31   #1145
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

ja cię kręcę... Bydgoś, ale czaaad skubana tancerka
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 08:34   #1146
panna migotka
Rozeznanie

justin bardzo ładnie wyglądałaś w tej sukience
bydgoś genialnie się rusza

a mnie znowu tż zaraził i zaczyna mi się katar
Stary 2010-11-18, 08:37   #1147
bratkab
Zadomowienie

Mój maluch śpi sobie po jedzonku. Odpływa mi zawsze rano przy butli ale cóż nie będę na siłę wybudzała. Najważniejsze że zawsze wieczorem sam zasypia. Mój małż mówi mi, że to najważniejsze, bo w nocy śpi się całe życie a w dzień przede wszystkim jak się jest dzieckiem.
Wiecie co Wam powiem - wprowadził system 6 dniowy podawania nowości. Codziennie rano przez sześć dni po 1/3 słoiczka. I o ile pierwszego dnia po trzech łyżeczkach ma dość i buzia zaciśnięta to już 4 dnia nieźle wsuwa. Wydaje mi się, że musi smak zaakceptować. I tak już posmakował mu szpinak i brokuły. Tak się cieszę. Od niedzieli znów spróbuję podać marchewkę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 09:06   #1148
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Pieknie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
justin bardzo ładnie wyglądałaś w tej sukience
bydgoś genialnie się rusza

Nie poddawaj się Zdrówka życzę

Mieliśmy niezły ubaw Luiza podłapała, że nam się to podoba i później wystarczyło tylko spojrzenie i już tańczyła

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Mój maluch śpi sobie po jedzonku. Odpływa mi zawsze rano przy butli ale cóż nie będę na siłę wybudzała. Najważniejsze że zawsze wieczorem sam zasypia. Mój małż mówi mi, że to najważniejsze, bo w nocy śpi się całe życie a w dzień przede wszystkim jak się jest dzieckiem.
Wiecie co Wam powiem - wprowadził system 6 dniowy podawania nowości. Codziennie rano przez sześć dni po 1/3 słoiczka. I o ile pierwszego dnia po trzech łyżeczkach ma dość i buzia zaciśnięta to już 4 dnia nieźle wsuwa. Wydaje mi się, że musi smak zaakceptować. I tak już posmakował mu szpinak i brokuły. Tak się cieszę. Od niedzieli znów spróbuję podać marchewkę.

Luiza zasnęła mi na kolanach przy laptopie. Czytałam sobie forum i czuję, że jej głowa leci Odłożyłam do łóżeczka i śpi prawie godzinę.....pewnie nockę będzie odsypiać

Katalog z zabawkami Smyk
http://katalog.smyk.com/

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-11-18 o 09:24
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:28   #1149
olivka_7
Zakorzenienie

Bydgoś ja pikolę ale Lusia wymiata
Muszą się nasze dziewczyny kiedyś na tańce umówić

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:30   #1150
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A co do brzucha to ja chyba nigdy nie zapomnę jak to jest... dalej mam taki jak pod koniec ciąży
Na pewno przesadzasz
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2330815 7]no ale po co zaraz ze skrajności w skrajność? moja mała pije i wodę i soczki i herbatki... ona generalnie jest chyba wszystkożerna . no nie wiem, po raz kolejny dziś powiem: nie jestem ekspertem, ale mam swoje zdanie. jak się dziecko czasem napije czegoś innego niż wody, nic złego się nie stanie.[/QUOTE]
Też tak myślę. Poza tym w razie biegunek są też specjalne środki nawadniające smakowe np. Orsalit o smaku malinowym, czy ORS 200 z Hippa. Moja Ola prawie nic nie pije, więc nawet nie chcę mysleć co by było gdyby miała biegunkę
Cytat:

Dziekuje wszystkim za mile słowa o mojej sukni
Sukienka faktycznie śliczna
Cytat:

Mój starszy syn pił sporo herbatek, soczków, a teraz baaaardzo lubi wodę. I nie ma problemów z zębami, od dzieciństwa dbaliśmy o nie.

Nasza tancerka
http://www.youtube.com/watch?v=iBMnnhD64p8
To tak samo jak mój. Obecnie ma wszystkie zęby stałe i wszystkie zdrowe, ani jednej plomby. Można jeść słodycze i pić słodkie napoje, a przy właściwej pielęgnacji zębów nic złego się nie stanie Oczywiście bez przesady ze słodyczami, wszystko z umiarem
A Lusia - rewelacja
Cytat:
O kurcze, wyglądałaś prześlicznie. Wszystko idealnie dopracowane

Edytowane przez yustyna777
Czas edycji: 2010-11-18 o 09:32
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:34   #1151
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
A to Amelia z nowa ksiazeczka....

jak zwykle urocza mala dama

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Moje dziecko własnie włożyło sobie stope do buzi.Mam ubaw po pachy
hehe, ale fajne. Brawa

Cytat:
a jakie owoce tam pakujesz?
wczoraj dostala jablko, pozniej kiwi, zjadla a dzisiaj banan.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:38   #1152
evean
Raczkowanie

Cytat:
Idzie. Mi się w każdym razie udało. Z głupoty przypomniałam sobie jak szukałam sukienki że kumpela z pracowni w jakiej miałam praktyki ma jeszcze swoją bo jakoś wcześniej nie zebrała się za sprzedaż. Przymierzyłam i była super. Z czyszczeniem dałam za nią 300zł, ale miała jeden minus, miała tyle warstw że trudno w niej było wsiąść do samochodu więc i na to sposób znalazłam. Do ślubu pojechałam kolasą za bagatelka 150zł. Ale to było 8 lat temu...
A to ja (to jest skan zdjęcia więc dlatego takie jasne):
wow! bardzo mi się podoba taka romantyczna no i ta dorożka pięknie
ja brałam ślub zimą więc nie było takiej opcji
a szkoda

Cytat:
z klasą! nic dodać nic ująć

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:38   #1153
biankaaa
Zadomowienie

Dzisiejsza noc byla masakryczna:/ pobudka co chwila - smoczek wypluwal, z piersi po lyczki podpijal wiec glod nie, obstawiam zeby bo nie wierze ze z charakteru jest taki niedobry jestem nieprzytomna - pije drugie espresso z nadzieja ze dotrwam do wieczora

bartka - no info ktore wam podawalam pochodzilo takze od rehabilitantki. Obecnie zreszta na zajeciach zaczynamy cwiczenia przygotowujace do siadu skosnego, bo pozycje czworaczą już od jakiegoś czasu przyjmujemy(tak klucha wyglada ;P). Mlody coraz pewniej "stoi" na czworaka, balansuje (kiwa sie przod-tyl), nastepny krok to wlasnie posadzenie pupy i podpor raczka. Mozna fajnie pocwiczyc z maluchem bo to dobre przygotowanie do nauki siadu.

Jako ze już za chwile kończymy 6 mcy mlody probuje nowosci - pierwsze proby szkoda gadac, ale powoli zalapuje o co chodzi z lyzką i przelykaniem. Zaczynamy od warzyw, owoce z racji slusznej wagi beda poki co na drugim planie. Nie planuje podawać sokow ani herbatek rowniez z tego powodu - Wit i tak niezle wyglada, wiec dodatkowe kalorie raczej niewskazane hehe Obecnie ważymy 9 kg, ubranka w rozmiarze 80-86. Ale z tego co widze najcięższy na watku nie jest

Dzisiaj rozpoczelismy tez ekspozycje na gluten - w naszym wypadku to pietka chleba. Ile radosci przy tym ;P

Co do objawow nietolerancji glutenu to moga byc przerozne: bol brzucha, biegunka, maly lub brak przyboru wagi, rozdraznienie, odparzenia, niechec do jedzenia, wysypka. Najczesciej jednak jako objaw przyjmuje sie zielone, mocno rozluznione kupki.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:42   #1154
Silpe
Zadomowienie

Jezu ale skrobiecie , cieżko was nadrobic , co wy po nocach nie spicie co
Ja nie spie , bo mi młoda nie daje juz druga noc wiercenia i wybudzania sie i o 6 pobudka - wymiekam dzieki temu kto wynalazł kawe
Moja panna mateż jedną przypadłosc która mnie do szału doprowadza - po usnieciu wieczorem , spi twardo przez godzine , po godzine dokładnie co do minuty zaczyna sie namietnie wiercic - pikanie niani elektronicznej do szału mnie doprowadza wczoraj juz miałam ochote niani zrobic krzywde - po godzinie lub dłużej znów spi twardo , a wnocy to juz masakra , jak pisałam...

Na kompa wieczorem nie schodze , no rzadko bo mi sie nie chce co chwile na pietro do niej latac - wole sie wykąpac i położyc i do 22 czytam książke - teraz czytam Zielone drzwi - Grocholi - rewelacyjna

Byłam własnie z Gabi w Biedronce - kupiłam jej sanki
strasznie dużo u nas tych ślimaków z klockami ale jakos nie moge sie zdecydowac , czy młoda mając 6 miesiecy bedzie sie tym bawic , może pózniej , nie wiem czy to bedzie dla niej hit

Darianna - gratki za ssanie paluszka
moja na razie skarpetki sciąga , zresztą ona co chwile co innego próbuje , wiec czekam cierpliwie i daje sie zaskoczyc

dziewczyny - piekne suknie i wy w nich
ja też pieknie wyglądałam ale nie pokaże bo nie mam skana

Bydgoś młoda wymiata - super

Biankaa ale masz fajnego pączka - super
moja też próbuje tyłeczek podnosic , ale jeszcze jej zejdzie chwilke na razie pomalutku pełza .

A córa mojej koleżanki materaz 6 lat ,ale jak była malutka - dokładnie w wieku 9 miesiecy zaczeła chodzic - szybko nie . I to bez wczesniejszego pełzania czy raczkowania .
jak coś lub kogoś pominełam to sorki , ide obiad konczyc bo pózniej spacer , a młoda teraz kima w nowym kojcu - odsypia noc cholera

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-11-18 o 09:51
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:48   #1155
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
bartka - no info ktore wam podawalam pochodzilo takze od rehabilitantki. Obecnie zreszta na zajeciach zaczynamy cwiczenia przygotowujace do siadu skosnego, bo pozycje czworaczą już od jakiegoś czasu przyjmujemy(tak klucha wyglada ;P). Mlody coraz pewniej "stoi" na czworaka, balansuje (kiwa sie przod-tyl), nastepny krok to wlasnie posadzenie pupy i podpor raczka. Mozna fajnie pocwiczyc z maluchem bo to dobre przygotowanie do nauki siadu.

Jako ze już za chwile kończymy 6 mcy mlody probuje nowosci - pierwsze proby szkoda gadac, ale powoli zalapuje o co chodzi z lyzką i przelykaniem. Zaczynamy od warzyw, owoce z racji slusznej wagi beda poki co na drugim planie. Nie planuje podawać sokow ani herbatek rowniez z tego powodu - Wit i tak niezle wyglada, wiec dodatkowe kalorie raczej niewskazane hehe Obecnie ważymy 9 kg, ubranka w rozmiarze 80-86. Ale z tego co widze najcięższy na watku nie jest

Dzisiaj rozpoczelismy tez ekspozycje na gluten - w naszym wypadku to pietka chleba. Ile radosci przy tym ;P
Ja na tą pozycję jeszcze czekam ale już pewnie niedługo. Super Wit już sobie w pozycji na czworakach radzi.
Ja też na razie tylko warzywa. Mimo że mój waga raczej piórkowa
Ja gluten podałam raz i wieczorem był taki ryk, brzuch bolał, że postanowiłam poczekać. Na razie więcej nie daję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 10:03   #1156
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna sukienka

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:05   #1157
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Biri, Karolinka jest przecudna!!! jakie rzęsy
słuchajcie my już po badaniu, polecam z czystym sercem dzewczynom z Warszawy kardiolog pediatrę Aldonę Piotrowską-Wichłacz... podejście do dziecka, że Laura nawet nie zapłakała, samo badanie bezbolesne, bardzo dokładne (echo serca). Najważniejsze, że wyszło wszystko dobrze, serduszko jest zdrowe i pięknie pracuje.... Szmery są czynnościowe, wynikają z pracy serduszka... Boże tak się cieszę.... nie macie pojęcia...
Kochane, dziękuję Wam za trzymanie kciuków, naprawdę jesteście dla mnie OGROMNYM wsparciem... nikt tak nie rozumie matki jak pozostałe mamy...
Idę się napic szampana bo obiecałam sobie ze jak bedzie wszystko ok to się napiję
WSPANIALE WIADOMOSCI. SUPER!!!!!

Cytat:
araczuś - gdyby moje dziecko jadło zupki tydzien czy dwa to bym się nie przejmowała, ale u nas ta sytuacja trwa juz 1,5 miesiąca mam nadzieję, że w końcu się przekona do innego jedzenia niż cyc

co do kciuka - mam nadzieję, że metoda ze skarpetą sprawdzi się u Ciebie ja już musze zakładać na obie ręce, bo spryciula potrafi sobie już sciągnąć i masz rację - ortodonta jest bardzo drogi

Tą siateczkę też kupiłam, mam nadzieję, że tez będzie hicior
a mialam taka (na zdjeciu oczywiscie jest modelka)
widocznie jeszcze dla niej za wczesnie. U nas przyzwyczajala sie 2 miesiace. Mi kazali ja dokarmiac a ona jesc nie chciala ani zupek ani pic z butelki a o karmieniu lyzeczka juz nie wspomne. Teraz pieknie opanowala te wszystkie czynnosci.

zastosowalam metode skaroetek. Zalozylam dwie, naciagnelam po lokcie i zasnela pieknie bez skarg. Po trzech godzinach poszlam zobaczyc jak jej tam jest i zobaczylam skarpetki sciagniete i lezace pieknie obok Malviny
Ale dobrze bo zasnela bez ssania wiec usuteczniam dzisiaj

siateczke polecam
a suknia po prostu przepiekna

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23308094]Piękna

A ja tak wyglądałam:[/QUOTE]

A Ty wygladalas cudnie, maz tez

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mam newsa na temat oduczania dziecka ssania paluszków. Zaznaczam, że nie wiem w jakim wieku było dziecko.
Matka zabandażowała dziecku ssany palec i umoczyła w occie chęć ssania palca przeszła w mig.
Metoda drastyczna ale skuteczna Nie polecam ale i nie odradzam, ot tak podaję info.

Ja jak obgryzałam pazury to mi mama kupiła lakier niby ohydny w smaku, gorzki taki... żarłam z lakierem
dopiero jak założyłam tipsy (miałam je miesiąc) to się oduczyłam tego wstrętnego nawyku.. choć nieraz do tej pory w sytuacjach stresowych albo w zamyśleniu wkładam palucha do paszczy ale już nie gryzę
hehe, wczoraj wieczorem pojechalam do sklepu na 15 min, wrocilam i zastalam w domu drace sie dziecko, meza i cytryne.....
smarowal jej lapki cytryna a ona sie darla z zalu....Boszee

Cytat:

i muszę was poprosić o jeszcze jedną radę: Wiktor od tygodnia budzi się równo godzinę po jedzeniu na noc, próbowałam dokarmić go na siłę- 0 efektów, podać smoczka jak się budzi po tej godzinie - nic, on po prostu musi sobie dojeść, może macie na to jakiś sposób?
dobranoc
moze dawaj wiecej odrazu a jesli nie chce to dokarmiaj. Tak widocznie chce ale napewno to minie.
Ja dokarmialam po 2 godzinach a pozniej przestalam i jakos sie ulozylo...

Cytat:
A to ja (to jest skan zdjęcia więc dlatego takie jasne):
swietne zdjecie!!!
Suknia baaardzo ladna

Cytat:
Moje mleko już nawet nie jest zbyt tłuste

U nas najlepiej w siatce wchodzi banan
Nasza tancerka
http://www.youtube.com/watch?v=iBMnnhD64p8
moje tez jak woda, przynajmniej tak wyglada.

u nas dzisiaj z banana zostala miazga

Tancerka super mama tez fajnie zacheca do tanca

Cytat:
wow....sliczne

körö körö kirkkoon
Stary 2010-11-18, 10:17   #1158
Jola00
Zadomowienie

Dziewczyny piękne z Was były panny młode

bydgosiu super Luizka Jaka ona już mądra jest

biankaaa pięknie,tylko patrzeć jak Wit zacznie raczkować

--------------------------

Laski uświadomcie mnie o co chodzi z tą "siatką na owocki" ? Bo nie wiem o co kaman...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:18   #1159
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Biri, Karolinka jest przecudna!!! jakie rzęsy
słuchajcie my już po badaniu, polecam z czystym sercem dzewczynom z Warszawy kardiolog pediatrę Aldonę Piotrowską-Wichłacz... podejście do dziecka, że Laura nawet nie zapłakała, samo badanie bezbolesne, bardzo dokładne (echo serca). Najważniejsze, że wyszło wszystko dobrze, serduszko jest zdrowe i pięknie pracuje.... Szmery są czynnościowe, wynikają z pracy serduszka... Boże tak się cieszę.... nie macie pojęcia...
Kochane, dziękuję Wam za trzymanie kciuków, naprawdę jesteście dla mnie OGROMNYM wsparciem... nikt tak nie rozumie matki jak pozostałe mamy...
Idę się napic szampana bo obiecałam sobie ze jak bedzie wszystko ok to się napiję

Marhalczar, Amelia jak zwykle cud

Darianna też czekam na ten moment z niecierpliwością
super że wszystko okazało sie ze jest ok....

superanckogratki dla agatki za pół roczku

Cytat:

za nowe umiejętności

ośmiornicę polecam bo mam pieska i jak wygrywam małemu melodie to bardzo się cieszy sam też się nim już trochę bawi

cudna i do tego moja imienniczka

super to wygląda

super, że wszystko w porządku! szampan się należy jak najbardziej!

śliczna ja jestem na etapie poszukiwania mojej tylko mam jeden problem: cycki są większe o półtora rozmiaru i nie wiem czy wrócą do poprzedniego i w związku z tym nie wiem na jaki model patrzeć
ślicznie

justin ja rok przed tobą a nie mam jeszcze wybranej
dziewczyny może macie jakieś namiary na śliczne i NIEDROGIE sukienki ślubne?

a tak poza tym to malusi miał dziś gorączkę po wczorajszym szczepieniu i trochę się dziś umęczyliśmy, no ale następna dopiero w lipcu
i muszę was poprosić o jeszcze jedną radę: Wiktor od tygodnia budzi się równo godzinę po jedzeniu na noc, próbowałam dokarmić go na siłę- 0 efektów, podać smoczka jak się budzi po tej godzinie - nic, on po prostu musi sobie dojeść, może macie na to jakiś sposób?
dobranoc
moj bardzo podobnie albo po godzinie albo po poł godz ,zależy....i nie ma na to reguły...czy dam kaszkę czy tylko piers,wybudza się czasami musi czuc bliskość ze jestem ...

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze,ze ja nie zrezygnowalam cakiem z karmien w nocy. Karmie co cztery godziny i ani chwili wczesniej.Jesli Oliver budzi sie wczesniej,nie daje mu cyca...
I w zasnieciu pomaga nam jeszcze konik morski z FP
super,ze jestes taka stanowcza moj to co 2 godz chce jesci tofaktycznie,je i odłacza sie po czym odlatuje w objęcia morfeusza
pozatym wydaje mi się,ze właśnie najtrudniej będzie zakończyć nocne karmienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Moje dziecko własnie włożyło sobie stope do buzi.Mam ubaw po pachy
slicznie

nocka taka sobie zawsze moze byc lepiej,wczoraj nie wyszlismy ale dzis to juz mussss dzien zupełnie inaczej mija jak sie pojdzie na powietrze...
ja co prawda suknią ślubna sie nie pochwale,ale wrzucam fotke z zawodówjeszcze jak pracowałam....no i adus jak ładnie pozera
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 10:18   #1160
kumkura
Rozeznanie

witam
wspominacie kreacje slubne, az sie lezka w oku kreci..
co do wprowadzania metod z "usnij wreszcie", to mam mieszane uczucia..kiedys probowalam i rezultatem byl jeden: moja depresja..albo bylo za wczesnie dla mojego misia albo ja jestem wata albo nie dla kazdego ta metoda jest dobra..a uwierzcie mi chcialabym, zeby adas sam usypial, ale chyba nie takim kosztem nie na razie- poki karmie cycem- i tak zasypia przy nim..
Teraz ma wlasnie 1 drzemkę.Dzis jestesmy sami- malz w pracy na caly dzien wybyl.4 grudnia robimy chrzciny a ja nie mam sie w co ubrac... jakies propozycje?? plisss, bo takdawno nie bylam w CH, ze nie wiem, co sie tam dzieje
oooo. obudzil sie miś pospal cale 40 minut
Stary 2010-11-18, 10:42   #1161
araczki
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2331126 2]
wiecie co? boję się o losy naszej karuzelki nad łóżeczkiem. mała ją masakruje. łapie za zabawki i trzyma. karuzelka próbuje się kręcić i robi "pyk"... boję się, że coś się tam spali. w sumie to małej własność, niby niech se robi co uważa. ale fajnie by było gdyby jeszcze trochę podziałała. no i przecież mała to nieświadomie robi... ciekawe czy to się może od tego zepsuć?[/QUOTE]

u nas tez, juz lapie karuzele, zaczyna sie lapac ramy lozka i chyba obnizymy juz materaz o stopien nizej bo wyskoczy nam z lozka zaraz....

Cytat:
oj, zdrowia

Cytat:
brawo, male kroczki najlepsze

Cytat:
Wit jest swietny i taki uroczy na zdjeciach. Super chlopczyk

------
Mala wlasnie ucina sobie drzemke po ostrym darciu bo zalozylam jej skarpetki i wlozylam smoczek...
Chcialam dzisiaj pojechac na zakupy. Planuje to od kilku tygodni i co i to, ze nie pojade bo oczywiscie maz nie zmienil mi opon na zimowe. Jak co roku aura go zaskoczyla...a stalo sie to (Lea, z dedykacja dla Ciebie ):

körö körö kirkkoon
Stary 2010-11-18, 10:46   #1162
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Laski uświadomcie mnie o co chodzi z tą "siatką na owocki" ? Bo nie wiem o co kaman...
to takie cus: http://allegro.pl/siatka-siateczka-k...281547432.html

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
ja co prawda suknią ślubna sie nie pochwale,ale wrzucam fotke z zawodówjeszcze jak pracowałam....no i adus jak ładnie pozera
hehe faktycznie mu smakowalo

zdjecie z zawodow swietne!!!!

körö körö kirkkoon
Stary 2010-11-18, 11:01   #1163
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
No,no mama super mistrzyni Synuś słodki

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

------
Mala wlasnie ucina sobie drzemke po ostrym darciu bo zalozylam jej skarpetki i wlozylam smoczek...
Chcialam dzisiaj pojechac na zakupy. Planuje to od kilku tygodni i co i to, ze nie pojade bo oczywiscie maz nie zmienil mi opon na zimowe. Jak co roku aura go zaskoczyla...a stalo sie to (Lea, z dedykacja dla Ciebie ):
Ale piękna zima

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzięki Fajny wynalazek

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:05   #1164
margo80
Zakorzenienie

ufff, nadrobiłam

gratuluję półrocznic i 7 miesięcy. my jutro kończymy 5
w sobotę idziemy pierwszy raz na basen.

ktoś mnie pytał, czemu kaszka mleczno-ryżowa. w sumie to nie pytałam pediatry czemu, ale tak mi wygodniej, bo pożyczony laktator musiałam oddać, a swojego się jeszcze nie dorobiłam.

do pracy wracam jakoś 4-5 stycznia dopiero

Ewcia nadal nie obraca się z pleców na brzuch, choć tak niewiele jej brakuje... za to zaczęła dziś uskuteczniać zabawę w wyrzucanie/upuszczanie zabawek, żeby jej podawać i tak w kółko.

z gadaniem podobnie jak u Was - jakoś mniej - głównie znów piski, okrzyki, samogłoski, westchnienia i gruchanie.

dalej uwielbia skrobać pazurkami o wszystko. w tej chwili drapie mnie po kolanie

dziś próbowałyśmy kaszki morelowej. na razie nie wchodzi. bananową wsuwa, może i do tej sie przekona. odkąd je kaszki, rzadziej są kupy - średnio co 2-3 dzień, ale nie widzę, żeby z tego powodu cierpiała.

dzięki za odpowiedzi na dręczące mnie pytania. jeszcze kilka mi się nasuwa:
1. czy jak otwieracie słoiczek, który stoi w temperaturze pokojowej, to podgrzewacie jedzonko, czy nie? owocków chyba się wcale nie podgrzewa, prawda?
2. wodę do picia cieplejszą, czy taką w temp. pokojowej?

odnośnie witaminy D - my od urodzenia podajemy VitaD po jednej kapsułce dziennie, zawsze po kąpieli, to taka część naszego wieczornego rytuału.

tak gerenalnie - wszystkie dzieciaczki pięknie Wam/Nam rosną

małż zakończył pisanie, wczoraj pół dnia siedziałam i poprawiałam literówki, gonił nas czas, bo wczoraj właśnie z wizytą u małża w pracy była kobieta z jego uczelni z grupą studentów i chciał przez nią przekazać pracę promotorce. wysyłałąm mailem, w pracy drukował, zobaczymy, co dalej... oby zdążył przed świętami się obronić.
trochę z niego ciśnienie zeszło, że częściowo przynajmniej ma to już za sobą. na jutro zaplanował Ewci sesję foto, więc będę mogła się pochwalić nowymi zdjątkami

dziś leje i znów nie idziemy na spacer...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:08   #1165
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Fotki śliczne i dzieci i Was

araczki, a po co mąż smarował łapki cytryną????

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:18   #1166
olivka_7
Zakorzenienie

udało mi się wygrać aukcję
http://allegro.pl/fisher-price-zyrafa-i1311405740.html

wpadne później na dłużej bo właśnie zbieramy się do galerii po butki dla małej na święta i puzzle piankowe, no i może coś jej jeszcze wykupię przy okazji

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:43   #1167
Edzia400
Zakorzenienie

lhm,nnn bvb x --- to wiadomosc dla Lusi od Ameli
potem wpadne bo mała mi nie da nic napisać a w dodatku obgryza mi biurko

moje dziecko jest madrzejsze od mamy bo przecinki wstawia

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Dzisiejsza noc byla masakryczna:/ pobudka co chwila - smoczek wypluwal, z piersi po lyczki podpijal wiec glod nie, obstawiam zeby bo nie wierze ze z charakteru jest taki niedobry jestem nieprzytomna - pije drugie espresso z nadzieja ze dotrwam do wieczora

i.
no własnie mi młoda siedzi ale nie potrafi z pozycji lezacej sama usiasc no i chyba mamy słabe rece dupa chce isc ale albo nie kapneła ze musi se podniesc albo ma za słabe rece by to wszystko trzymały
moze jakies cwiczenia na te raczki ??

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:44   #1168
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ufff, nadrobiłam

gratuluję półrocznic i 7 miesięcy. my jutro kończymy 5
w sobotę idziemy pierwszy raz na basen.

1. czy jak otwieracie słoiczek, który stoi w temperaturze pokojowej, to podgrzewacie jedzonko, czy nie? owocków chyba się wcale nie podgrzewa, prawda?
2. wodę do picia cieplejszą, czy taką w temp. pokojowej?
Witaj Margo Owoce daje niepodgrzane, tego co nie zje daję do lodówki i później już muszę troszkę podgrzać. Wodę daję też w temp. pokojowej. Obiadki delikatnie podgrzewam w kąpieli wodnej, tak, że są takie letnie.
Araczki, super zdjęcia, aż mi się zamarzyło na sanki się wybrać
Dilayla, świetnie wyglądacie i zazdroszczę Wam takiej pasji
Cytat:

.
oooo espresso... zaraz sobie zrobię

Cytat:
i chyba zastosuję się do waszych rad: zacznę się rozglądać za używaną suknią- bo pewnie można dostać wyższy standard niż nową a tańszą
Też miałam używaną, wklejam fotki, wybacz zamazane twarze

Niunia, super, że wszystko jest ok. A o tej pani Piotrowskiej słyszałam
Cytat:
niestety kremów do twarzy jeszcze nie przerabiałam narazie mam za sobą balsamy do ciała i kremy do biustu i kosmetyki dla niemowląt mam przerobione

ooo jak możesz podrzuć mi jakiś typ balsamu do ciała. Przeglądałam wczoraj swoje, i wszystkie maja parabeny. To wzięłam mojego dziecka z hippa i babydream nie mają
Wogóle to miałaś piękną sukienkę. Marzyłam o niej, ale cena mnie porażała, a używanej nie znalazłam. Naprawdę śliczna!

Pięknie.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2330815 7]no ale po co zaraz ze skrajności w skrajność? moja mała pije i wodę i soczki i herbatki... ona generalnie jest chyba wszystkożerna . no nie wiem, po raz kolejny dziś powiem: nie jestem ekspertem, ale mam swoje zdanie. jak się dziecko czasem napije czegoś innego niż wody, nic złego się nie stanie.[/QUOTE]

Szczepanek też pije wszystko. Wodę, soczki, herbatki... z tym, że herabtek nie dosładzam.

U nas w nocy masakra, jadł 3 razy!!!! a dwa razy nosek mu czyściłam. Katar zrobił się taki gęsty i bardzo trudno go wyciągnąć...
Pogoda brzydka, ale muszę iść do sklepu, więc jak mały się obudzi, pakuję go w chustę i idziemy.

Dziewczyny, czy ma któraś z Was kubeczek DOIDY CUP?http://www.doidycup.pl/

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:46   #1169
kafuniax
Raczkowanie

zapomniałam napisać, ze wszystkie wygladacie pięknie na ślubnych fotkach. Wogóle Panny młode mają jakiś taki urok w ten dzień

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:52   #1170
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
udało mi się wygrać aukcję
http://allegro.pl/fisher-price-zyrafa-i1311405740.html

wpadne później na dłużej bo właśnie zbieramy się do galerii po butki dla małej na święta i puzzle piankowe, no i może coś jej jeszcze wykupię przy okazji
gratki
ja te zwlasnie obczajam all dziecko mi zasnelo juz 2 raz!
chyba przez te pogode
chyba kupie hustawke do domu...
mam 3 typy, a sklaniam sie ku 2...co wy na to:
http://allegro.pl/hustawka-kubelkowa...324606992.html
http://allegro.pl/at-hustawka-foteli...311956433.html
http://allegro.pl/hustawka-modulowa-3w1-super-rozrywka-na-jesien-i1314613873.html
Dziewczyny..mam dylemat...co kupić 15miesiecznemu chlopczykowi??? Najgorsze to fakt, ze to cos musi byc "praktyczne" do wyslania poczta za granice..????????????Moge wydac ok. 100zeta..moze ciut więcej..

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2010-11-18 o 12:12
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości