![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
u mnie podziałało
![]() byłam u dermatologa na wypryski mam isotrexin, który ładnie sobie poradził z moim kłopotem i nawet pory ściągnięte. Oby tylko nic nie powróciło. Za tydzień wybieram się na oczyszczanie twarzy. 1 raz i jeszcze się zastanwiam gdzie itd, lekki strach ![]() I zwracam uwagę na skład kosmetyków. Nie jakieś do matowienia, bez slsów i najlepiej z apteki, delikatne. Po 3 tygodniach widać znaczną różnicę!
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
ktoś na początku pisał o zabiegu laserowym na zaskorniki, ale niewiele. (nie przebrnelam przez caly watek) Czy wie ktos ile taki zabieg kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Rozeznanie
|
moja znajoma robiła taki zabieg. ok 100/150zł. Co jakiś czas go powtarza. Po zabiegu należy unikać promieni słonecznych.
![]() |
#1145 |
Przyczajenie
|
Hej!
Macie może natychmiastowy sposób na skórę przesuszoną po duacu? W sobotę wesele, a dziś próbowałam się pomalować - podkład łuszczy się, roluje :/ Kupiłam jakieś maseczki nawilżające, kremuje się codziennie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
Wiadro, Humektan.
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
HUmektan wcale nie jest rewelacyjny i mam wrazenie ze za dobrze to on nie nawilza. Ale wiadomo kazdy ma inna cere a moze to cera reaguje wysypem na zmiane kosmetyku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biochemiaurody.fora.pl/pr...zoilu,328.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wracajac jeszcze do tego podkladu, bo zaciekawil mnie i poszukalam sobie o nim wiecej inf...i troszeczke mnie zmartwilo, ze on jest dla cery suchej...i normalnej... nie zatyka ci porow?? bo ja np mam cere tlusta albo mieszana(teraz sama juz nie wie ) w kazdym badz razie...dluzsze uzywanie pudrow konczylo sie pojawianiem brzydkich ropnych krostek.. napisz cos wiecej o skutkach stoisowania tego podkladu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak 30 ml za okolo10 a sto za oklo20 zl ![]() wiesz jesli chodzi o stosowanie...mnie sie wydaje, ze moja cera w koncu jest dobrze nawilzona..odkad stosuje nie luszczy mi sie podczas dnia (takze jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana dobrze robisz decydujac sie na zabiueg oczyszczania...nie powiem, ze jest to calkowicie przyjemne..gdyz sama czynnosc oczyszczania jest dosc bolesna..ale naparwde warto...ja bylam pierwszy raz rok temu i nie poszlam zima , czego bardzo zaluje gdyz dostalam takiego wysypu i sama probowalam z tym walczyc...czego efektem byly zaskorniki..ale teraz w czerwcu bylam ponownie i od razu widac roznice...moja cera jest gladka, pryszolki pojawiaja sie ale to bardzo rzadko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
dziekuje za informacje ale mnie jest o tym wszysatkim wiadomo..zreszta jak wiadomo wszystkie kremy z mniejszym lub wiekszym stopiniu szkodza cerze( pudry, podklady rowniez) jednakze czasami trzeba cos zaryzykowac... witaminki sobie spisalam jakie sa potzebne zeby nie wygladac jak wlasna babcia w wieku 25 lat ![]() dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do oczyszczania to ja bym nie polecala, przynajmniej takiego mechanicznego,wszedzie sie juz od takiego odchodzi bo to tak naprawde uszkadza skore podobnie jak samodzielne wyciskanie co innego jakies bezinwazyjne peelingi kawitacyjne czy inne u kosmetyczki ale nie takie typowo mechaniczne czyszczenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie opakowanie humektanu to taki zielony morski
![]() i jest naprawdę świetny ![]()
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że trzeba go dokładnie rozsmarować i dosyć szybko zasycha ![]() Jest trochę za ciężki na lato, ale na zimę idealny. Ja go stosuję mniej więcej od początku tego roku i nie zauważyłam pogorszenia ![]() Na Allegro można go dostać za ok. 40 zł z przesyłką, a w sklepie ponad 70zł, więc w sumie to ta "wyższa" półka i jest naprawdę skuteczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam bardzo tłusta cere i sotsuje od lat ten pokład sa dwa rodzaje do cery tłustej i do suchej wybierz ten własciwy buzka ![]() byłam juz dwa razy na mikrodermabrazji rewelacja cera krostek zero!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie zatyka?? jakos kurcze mnie to meczy.. jak stosowalam z AA podklad do cery tlustej..ktory mial nie zatykac rowniez porow..to zrobily mi sie na tewarzy ( po zastosowaniu) takie brzydkie czerwone gule, ktore w koncu ewoluowaly w ropne..takze masakra... ale jesli tobie nic sie nie dzieje sprobowac mozna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale te peelingi na czy mpolegaja?? jak na np mam takie glebokie syfki, to inaczej niz przez mocny scisk zwinnych pauszkow mojej kosmetyczki sie nie da:/ w sumie wszystko niszczy skore...te peelingi rowniez...chemia to chemia, zawsze sie narusza cere ![]() a z tym humektanem..zielony niebieski co za roznica :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nic mi nie wsyakuje po nim uzywam nawet latem ładnie kryje i ujednolica cere dla mnie niezastapiony innym próbowałam inne chaNELA DIORA te mi sie lały na twarzy spływały |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
BAN stały
|
Zapytaj przyjaciół
Warto podpytać ludzi z portalu społecznościowego osób o tych samych dolegliwościach www.naszechoroby.pl Przy logowaniu wybierz twoją chorobe-dolegliwośc i masz dostęp do wyszukiwarki ludzi z całej Polski
Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
![]()
hey Wam mam do was kilka pytań. Przepraszam jeśli się juz były zadawane. W każdym raźie tak kiedyś w rossmanie kupiłam krem bielendy normalizująco-nawilżający limonka -ogórek , w kąplecie był krem nawilżjący ztej samej seri i szczerze się do nich przekonałam tak krem nawilżjący stosuje na noc (apropo taka ciekwostka dowiedziała sie że po umyciu się należ nałożyć na twarz lub ciało krem nawilżjący w ciągu 3 min bo w takim czasie skóra taraci wodę) i punktowo stosuje to zielona częśc korektoru oriflame tea tree, rano widze dużą poprawę, tym sposobem powstzrymałam w zadrodku naprawdę wielkiego prychola więc jest dobrze. Natomiast na dzień stosuję krem noralizująco-nawilżjący jest superdośc długo się wchłania trzeba czekać jakieś 15 -20 min ale naprawdę się opłaca twarz staje się gładsza i wysypy na twazry się pomniejszają i do tego ten wspaniały zapacvh i konsystencja kremu naprawde mu uległam. Mam niestety jasna kranację i podatnosć do czewienenia się twazry więc po wchłonięciu sie kremu nakładam fluid yves rohcer luminell, nie kryje ale wyrównuje mi kolor cery nic wiecj od niego nie oczekiwałam, no i włąsniemi się kończy ten fluid ostanio czytałam o pudrach mineralnych wiele dobrych rzeczy i chciałm sie was spytac co śązicie o nich czy może ktos z was je stosował zainteresowal mnie z faberlica zaintersował mnie ten:
http://www.faberlic.pl/index.php?mod=1&nr=822 co o nim sadzicie mam na oku jeszce ten miękki z oriflame i no włsnie mam dylemat który będzie lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Jak oczyścić twarz za zaskórników?
-mikrodermabrazja -peeling kawitacyjny -peelingi chemiczne No i rada nie przyglądaj się twarzy w lustrze powiększającym,bo wtedy pory są ogromne,a tak Ciebie nikt nie ogląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
robiłam pare razy juz mikrodermabrazje w odstepie 7 dni na plecy dekold twarz i szyje reweelacja!!!! pollecam tylko moje plamki pociazowe nie znikaja co robic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
Brevoxyl i peeling drobnoziarnisty.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Witam, czy może mi ktoś polecić korektor, który możnaby używać bez podkładu? Najlepiej antybakteryjny, no, ale nie można mieć wszystkiego
![]() Aha, i może ktoś mi powie, jak lepiej stosować benzacne - na całość, czy punktowo? Bo próbuję na razie punktowo, ale niezbyt mnie to zadowala...
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Co do korektora, to niestety nie jestem w stanie żadnego Ci polecić, chociaż to zależy od tego jak dużo masz do zakrycia. Nie używam podkładu, tylko czasami korektor antybakteryjny z Miss Sporty jak się pojawi jakaś niespodzianka... ewentualnie Dermacol. Sprawdzają się, ale przy minimalnym użyciu.
Używałam kiedyś Benzacne i stosowałam go na większe partie skóry, gdyż - tak samo jak u Ciebie - punktowo się nie sprawdzał. Jednak musisz uważać, bo mocno wysusza i napina skórę, więc pamiętaj o nawilżaniu.
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nawilżam, nawilżam, se nie myśl ![]() tynas ok, popatrze zaraz na KWC jakie są opinie i może się na niego zdecyduję. Chociaż dwie dychy... No, ale czego się nie robi dla wyglądu ;].
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.