|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
100% racji!!! Nie dajmy sie zwariowac ![]() A jeszcze tak mi sie cos przypomnialo kobitki. Fajny i dajacy do myslenia napis wczoraj w poczekalni u mojego lekarza na scianie widzialam ![]() "Ciagly niepokoj o zdrowie swoje i dziecka to tez choroba"
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Niutka, super sen
![]() ![]() Ewelqa, bo to jest najbardziej prawdopodobne, że my łapiemy stan zapalny i zarażamy nim TŻ. U faceta to przechodzi przeważnie bezobjawowo a my po leczeniu łapiemy infekcję znowu od niego...Zobaczę co stwierdzi gin na kolejnej wizycie bo ja aktualnie kończę leczenie a gumek nie używamy ![]() Castia, na skurcze łydek kup sobie potas (preparat Kalivit). Magnez jest na skurcze macicy, tak ostatnio oświecił mnie gin bo też faszerowałam się magnezem. Diatoma, fajna ta tunika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam wreszcie połówkowe ( co prawda wtedy bedzie 23 tc) u mojego ginekologa i mam nadzieję że maluszek pokaże co tam ma . ![]() a dziś mam urodzinki ![]() ![]() eh i od rana byłam na zakupach śliczne ciuszki udało mi się dzisiaj dostać . w sumie się nudzę więc zaraz porobię foty i powrzucam ![]() Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-12-07 o 13:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, najlepiej w ogóle nie doprowadzić do takiego stanu, bo właśnie wtedy robią się stany zapalne i dziewczyny z temp. wracają do szpitala często.
Jak już zrobi się taki zator, rękę zaciskasz w pięść i kościami robisz okrężne ruchy po tym guzie, to boli. Po chwili od góry ściskasz pierś, żeby mleko zleciało. I tak w w kółko aż pierś będzie cała miękka i mleko będzie leciało tylko kroplami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wrzucam wam kalkulator wagi w ciazy, moze sie przyda, http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ Ja mam 23tc 2 dni i przytylam 4.5 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stare babki z duzymi brzuchami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
ja obecnie jestem 28 TC i przytyłam 10,5 kg ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
oto fotki - troszkę słabe bo już dość ciemno na dworze .
to moje dzisiejsze zdobycze z ciucholandu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez nie wiem ![]() ale jakoś mnie nie przekonuje że któraś z butelek może np. uspokajać bardziej niż inna ![]() co najwyżej nad antykolkową bym się zastanowiła, ale jakiej firmy to już mi obojętne, wezmę taką co mi się podoba ![]()
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
te ktore ja widzialam okres rozrodczy maja juz daaaawno za soba, a i pewnie nawet wnuki odchowane
![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-12-07 o 13:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki ja po wczorajszej wizycie u endo.zadowolona bo wszystko ok wyniki w normie wiec jestem spokojna
![]() Co do uplawow od poczatku ciazy z nimi walcze i jakos sie nie udaje ciagle na globulkach Tz tez sie leczyl ale i tak ciagle cos nie tak ![]() Co do laktatorow to elektryczny wiadomo wygoda tylko ze jak za duzo bedziecie sciagac to mleka bedzie sie wiecej produkowalo a w recznym scigniesz tyle ile uwazasz zeby piers twarda za mocno nie byla i nie ma problemu i nie boli jak sie dobrze go umiesci jak zle zassie to oczywiscie ze bedzie bolec ja mialam male piersi a pokarmu w I c tyle ze bym 3 wykarmila ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje poznania plci ![]() ![]() Ja dzis jednak wpadlam do lumpka bylo tyle ciuszkow ze .........nie wiedzialam ktore wziac ale musialam sie opanowac bo dzis kg 46 zl wiec troszke drogo kupilam 7 rzeczy za 25zl wiec nie duzo kasy wydalam a jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() Co do kg to ja od poczatku 7 na + a dopiero 22 tydz i 3 dzien gdzie tu do kwietnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
uspokajające są smoczki a antykolkowe butelki
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Wikakika, ja po pierwszej ciąży używałam laktatora ręcznego i dla mnie to był koszmar
![]() Aja, mówisz że elektryczny laktator wyciąga sutki? ![]() ![]() ![]() Laseczka, wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No wyla, bo doprowadzila do takiego stanu. po to sie lezy w tym szpitalu te pare dni, zeby sie nauczyc co robic w roznych sytuacjach i jak widze, ze mleko mi zaczyna leciec to wiem, ze tzreba kupic laktator. Mezom mozna zawsze napisac na kartce, a jak dalej nie zrozumieja to panie w sklepach czy aptekach im pomoga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() laseczkaaa, sto lat!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
A o to i moje dzisiejsze pierwsze zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
O mam udalo sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
jestem po rozmowie, usłyszałam kilka miłych słów o swojej pracy , aż mi łzy w oczach stanęły. szefowa stwierdziła że spokojnie mam gdzie wracać
![]() kupiłam 3 ubranka dla Tymka ![]() Obraz 005.jpg Obraz 008.jpg Obraz 009.jpg obiecałam sobie, że dziś będzie dzień bez słodyczy a zjadłam pączka, noramlnie zła jestem na siebie. natomiast z tymi butelkami to wyjdzie w praniu, każde dziecko jest inne. moja koleżanka znowu mnie przestrzegła żeby kupić antykolkową, bo oni sie zszukali, bo mała się ciągle męczyła po tej zwykłej. i bądź tu mądry!!! ![]()
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez pewnie kupię antykolkową, tak na wszelki wypadek ![]() Bo co za różnica którą kupię, a a nóż pomoże ![]() Musze spisać na kartce jakie mam już ubranka, bo ja tak wczoraj o tym myślałam to wyszło, że mam same wyjściowe ciuchy dla małej, i jak tak dalej pójdzie to nie będzie miała w czym domu leżeć ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-12-07 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a ja jestem w siódmym niebie! Dzisiaj mamy z TŻ 'miesięczną rocznicę i przyjechali przed chwilą do mnie z poczty kwiatowej...dostałam z Majeczką piękne kwiaty,mandarynki,jabłka i banany w dużym koszu wiklinowym...ach,napatrze c się nie mogę!
![]() Ciekawe,kiedy skończą się te czułe gesty? ![]()
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2010-12-07 o 15:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
Czarna to gratuluje i zazdroszcze takich gestow bo moj to nie jest az tak romantyczny jak mu nie powiem wprost co bym chciala to nie ma szans
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Czarnasuper milo z jego strony
![]() laseczkaasto lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale elektrycznym tez mozna w każdej chwili przerwać ściąganie ![]() , więc tak samo za duzo mozna ściągnąc ręcznym jak i elektrycznym- po prostu trzeba patrzec ile do butli sie juz ściągnęło i nie ściągac więcej i tyle Cytat:
![]() ja tam będe zawsze polecac elektryczny, bo ręczne wcale nie sa takie tanie, a zawsze to o wiele wiekszy komfort, miałam i jeden i drugi i ręcznym w ogóle nic mi nie chciało lecieć, a reka myslałam, że mi odpadnie, mąz pobiegł kupic elektryczny do sklepiku szpitalnego ( miałam medelę i moge polecić) i od razu zaczęło lecieć. a wiecie, jak człowiek jest poddenerwowany słaba laktacja, to raczej jeszcze mu niepotrzebny dodatkowy stres z tego powodu, ze musi sie namęczyc z ręcznym laktatorem szwagierka dostała ode mnie ten ręczny ( avent), nauczyła sie pompowac i sobie potem bardzo chwaliła, ale tez mówiła, że mięśnie rąk to ma wyrobione nieźle dzięki temu pompowaniu ![]() co do odciągania w ogóle ręcznie, bez niczego, to po mniej więcej 2 mscach mogłam spokojnie odciagac palcami, bo z cyculków az sikało, ale to by długo trwało, zeby tak cała butle np chciał człowiek ściągnąć
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-07 o 15:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Co do butelek to antykolkowej nie kupuję, zawsze tż podjedzie do sklepu i tyle, zestaw startowy z TT kupiłam no bo muszę, mały od razu będzie na butelkach praktycznie więc wolę mieć na zapas, a laktator elektryczny bo nie będe przed uczelnią machać ręką ręcznym. aaaaa czy się sprawdzi, wyjdzie w praniu ;-) z TT wybrałam bo słyszałam wiele pozytywnych opinii ,że sprawdzają się jeżeli mama karmi zarówno piersią jak i butelką, obejrzałam smoczki na żywo i intuicyjnie wybrałam TT... zobaczymy co z tego będzie
![]() ![]() spać mi się chce... no i słodkiego... eh ![]() ![]()
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie nie kupuje, potem przed porodem może... ale widziałam ostatnio reklame, ze medela- ta od elektrycznych laktatorów wprowadziła tez butelki ze smoczkami, niby takie, ze nie zaburzaja naturalnego ssania, więc się chyba skuszę na jedną, Jak któraś ma zamiar karmic piersią na żądanie, to praktycznie jedna butelka 150 ml. i dwa smoczki do niej wystarczą aż do gdzies tak 6 mż. ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- ps. nie kupowałabym zestawów, tylko jedna butle z jednym smoczkiem na początek, bo często okazuje sie, że dany smoczek nie pasuje dziecku i trzeba wtedy kupic inny wraz z inna butla, bo każda firma praktycznie produkuje smoczki pasujące tylko do swoich butelek ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.