Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 12:53   #1141
SammaMia
Raczkowanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Laseczki, ale po co kupowac na przod i wydawac bog wie jakie pieniadze. Placic za firme, bo tak naprawde nie ukrywajmy to te butelki wszystkie s takie same. Roznia sie moze i wygladem, ale generalnie maja sluzyc do karmienia, a nie ogladania. I wyda sie 100 na jakis tam pakiet, smoczki sroczki, bo musza byc takie srakie i owakie, a dziecko i tak bedzie chcialo pic tylko z takiej zwyklej za 5zl. Czy nasze matki mialy taki sprzet? i czy przez to, ze jadlysmy ze zwyklych szklanych jestesmy jakies nie dorobione? Tak jak pisalam wczesniej. Szwagierka tez nakupowala tych bute;ek w roznych rozm, srala sie ze smoczkami i co? Teraz karmia zwykla za 5zl, smoczek maja tez jakis tam zupernie inny i mala wcina, rosnie i zadowoleni wszyscy. Ja stwierdzilam, ze z niektorych rzeczami lepiej wstrzymac sie do porodu, bo tylko sie kase straci. Ja wiem, ze to tak fajnie wszystko miec i sie na to patrzec, ale przeciez w razie czego sa apteki, sa sklepy, wiec w czasie kiedy bedziemy lezec w szpitalu to ten tatus moze podskoczyc i kupic prawda?

100% racji!!! Nie dajmy sie zwariowac

A jeszcze tak mi sie cos przypomnialo kobitki. Fajny i dajacy do myslenia napis wczoraj w poczekalni u mojego lekarza na scianie widzialam

"Ciagly niepokoj o zdrowie swoje i dziecka to tez choroba"

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:59   #1142
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Niutka, super sen Fajne te bluzeczki, też bym takie kupiła ale ja niestety na H&M doczekam się dopiero w przyszłym roku, i to pewnie bliżej końca. I nie załapę się na żadne ciuchy, czy ciążowe czy poporodowe

Ewelqa, bo to jest najbardziej prawdopodobne, że my łapiemy stan zapalny i zarażamy nim TŻ. U faceta to przechodzi przeważnie bezobjawowo a my po leczeniu łapiemy infekcję znowu od niego...Zobaczę co stwierdzi gin na kolejnej wizycie bo ja aktualnie kończę leczenie a gumek nie używamy

Castia, na skurcze łydek kup sobie potas (preparat Kalivit). Magnez jest na skurcze macicy, tak ostatnio oświecił mnie gin bo też faszerowałam się magnezem.

Diatoma, fajna ta tunika szkoda że była za ciasna. Może faktycznie ją sprzedaj.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:02   #1143
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy macie problemy z infekcjami pochwy w sensie upławy swedzenie,pękanie skory w tych intymnych miejscach ? ja sie z tym mecze od 4 miesiaca
tak ja mam . i to uplawy mega co do swedzenia to czasami ale nie caly czas . ale mi ostatnio stwierdzili grzybice ....

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
powiem mojemu że tamte nie pomogły,
i może mi też cos przepisze innego,

mnie co prawda nic nie swędzi, ale mam dużo upławów i o nieprzyjemnym zapachu
tak ja tez mam uplawy o nieprzyjemnym zapachu

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
dzis moja Dzidzia w koncu- jakkolwiek to brzmi- rozłożyła nogi i jest! Udało sie! Bedzie córeczka!!!! : jupi::j upi::ju pi:
gratulację
Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja UWAGA - jestem już w III trymestrze
zaczęłam w niedzielę 28 tydzień
super gratulację

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
byłam u gina, z maleństwem wszystko OK. rusza się, serduszko bije, wszystko w porządku, tylko mam twardą macicę...... dostałam nospe forte i tyle. Dziewczyny powiedzcie mi czy w ciąży moga występować bóle brzucha/zołądka takie jelitowe??? bo ja czuje jak mnie coś zazyna w środku lekarz mówi że z dzidzią wszystko ok, to czemu mnie znów boli???
co do wagi wg domowej mam +7,5 wg lekarza +8,5-9 ale tam ważona jestem w butach ( a dziś z racji zimna załozyłam cieplejszy sweterek i leginsy pod spodnie) to i 1 kg dodatkowy się znalazł-az zapytałam położnej czy ta waga dobrze waży....to się zaśmiała
mnie też zawsze u lekarza w rzeczach ważą , chociaż buty każą ściągać .

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
http://szerlok.pl/nakarm_psa/
Lejdis nakarmcie psiaka to coś w rodzaju pajacyka ale dla piesków
nakarmiłam . biedne psiaki ...

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Juz jestem .Nie dawno wróciłam z połówkowego,.Mamy synka na 100% bedzie Bruno albo Eryk.Z małym wszystko w porządku Jutro wstawie zdjęcia mojego serduszka ,dziś jestem już padnieta poza tym Tz jutro jedzie w delegacje i juz marudzi ze doszłam do kompa.Buziaki dla wszystkich mamusiek.Dobranoc
gratulację

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Mora i Kasienkakg gratuluje Wam poznania płci, szczęściary, ja chyba muszę poczekac z tym do lutego
a ja mam nadzieję że poznam wreszcie płeć w przyszły wtorek .
mam wreszcie połówkowe ( co prawda wtedy bedzie 23 tc) u mojego ginekologa i mam nadzieję że maluszek pokaże co tam ma .

a dziś mam urodzinki muszę się pochwalić

eh i od rana byłam na zakupach śliczne ciuszki udało mi się dzisiaj dostać . w sumie się nudzę więc zaraz porobię foty i powrzucam

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-12-07 o 13:05
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:04   #1144
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Zgodę się z Aja1

Laktator w tym przypadku w ogóle by się nie sprawdził, masaż najlepszy.
A jak sie robi taki masaz, przepraszam za glupie pytanieale ze mnie laik...
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:08   #1145
aja1
Zakorzenienie

Wiesz, najlepiej w ogóle nie doprowadzić do takiego stanu, bo właśnie wtedy robią się stany zapalne i dziewczyny z temp. wracają do szpitala często.

Jak już zrobi się taki zator, rękę zaciskasz w pięść i kościami robisz okrężne ruchy po tym guzie, to boli. Po chwili od góry ściskasz pierś, żeby mleko zleciało. I tak w w kółko aż pierś będzie cała miękka i mleko będzie leciało tylko kroplami.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:31   #1146
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jak już zrobi się taki zator, rękę zaciskasz w pięść i kościami robisz okrężne ruchy po tym guzie, to boli. Po chwili od góry ściskasz pierś, żeby mleko zleciało. I tak w w kółko aż pierś będzie cała miękka i mleko będzie leciało tylko kroplami.
Tak jak mowisz aja, lepiej wszystko robic,z eby nie doprowadzic do takiego stanu, bo z tego co piszesz to na przyjemny masaz nie wyglada

Dziewczyny wrzucam wam kalkulator wagi w ciazy, moze sie przyda,
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

Ja mam 23tc 2 dni i przytylam 4.5 kg
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:36   #1147
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Ego kochana nie przejmuj sie. Ja mieszkam w miescie gdzie kazdy sklep typu C&A, H&M ma po kilka oddzialow, wiec niby nie powinno byc problemu ze znalezieniem niczego, a jednak co sie nabiegalismy za ta kurtka to nasze Wszystkie centra handlowe pozwiedzalismy, a w koncu i tak skonczylo sie na dzwonieniu po pobliskich filiach C&A za modelem upatrzonym w internecie
W ogole to sie wkurzylam, bo bardzo czesto w dziale ciazowym natrafialam na stare babki z duzymi brzuchami, ktore wykupywaly wlasnie spodnie i kurtki, a pozniej zostawaly jakies kosmiczne numeracje typu 52 i 54

stare babki z duzymi brzuchami no, dziękuje, dziękuję

Cytat:
ja dzis mialam sen ze jest II woja swiatowa jakis ssman mnie gonil obudzilam sie padnieta potem wstalam na siusiu i kolejny sen ktory trwal juz do rana to byla lekcja fizyki w moim liceum z moja klasa licealna
niezłe

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Tak jak mowisz aja, lepiej wszystko robic,z eby nie doprowadzic do takiego stanu, bo z tego co piszesz to na przyjemny masaz nie wyglada

ja obecnie jestem 28 TC i przytyłam 10,5 kg
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 13:38   #1148
laseczkaa
Zadomowienie

oto fotki - troszkę słabe bo już dość ciemno na dworze .
to moje dzisiejsze zdobycze z ciucholandu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0403.jpg (92,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0412.jpg (88,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0417.jpg (94,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0422.jpg (85,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0428.jpg (90,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0430.jpg (83,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0439.jpg (105,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0442.jpg (85,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0447.jpg (91,9 KB, 14 załadowań)
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:43   #1149
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hejjka mialam jakis taki wstret do komputera nie bylo czasu jeszce praca wogole istna obled........ale postaram sie juz udzielac wiecej....jak tam sie czujesz?????wsio ok z toba i dzidzia???? imie juz wybrane?????majka ma byc???? pozdrawiam
Wszystko w najlepszym porządku Dzidzia rośnie i z dnia na dzień coraz bardziej się wierci Tak,tak...będzie Majeczka....a Ty w końcu jak wybrałaś? Buziaki,Kochana!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:46   #1150
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no własnie nei wiem czy tak uwazam bo to moje pierwsze smoczki w życiu tak czytałam na róznych forach

i juz zgłupiałam od nadmiaru informacji

no ja tez nie wiem
ale jakoś mnie nie przekonuje że któraś z butelek może np. uspokajać bardziej niż inna

co najwyżej nad antykolkową bym się zastanowiła, ale jakiej firmy to już mi obojętne,

wezmę taką co mi się podoba
Stary 2010-12-07, 13:46   #1151
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
stare babki z duzymi brzuchami no, dziękuje, dziękuję
te ktore ja widzialam okres rozrodczy maja juz daaaawno za soba, a i pewnie nawet wnuki odchowane

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-12-07 o 13:48
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:48   #1152
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc Dziewczynki ja po wczorajszej wizycie u endo.zadowolona bo wszystko ok wyniki w normie wiec jestem spokojna

Co do uplawow od poczatku ciazy z nimi walcze i jakos sie nie udaje ciagle na globulkach Tz tez sie leczyl ale i tak ciagle cos nie tak w czwartek wizyta u gin. i wynik wymazu wiec sie okaze co i jak z tymi uplawami ????

Co do laktatorow to elektryczny wiadomo wygoda tylko ze jak za duzo bedziecie sciagac to mleka bedzie sie wiecej produkowalo a w recznym scigniesz tyle ile uwazasz zeby piers twarda za mocno nie byla i nie ma problemu i nie boli jak sie dobrze go umiesci jak zle zassie to oczywiscie ze bedzie bolec ja mialam male piersi a pokarmu w I c tyle ze bym 3 wykarmila ale zadnych stanow zapalnych nie mialam bo babka od laktacji pokazala mi w szpitalu jak masowac piersi i jak recznie odciagnac troszke pokarmu zeby latwiej sie karmilo malenstwo bo jak piers pelna i twarda to dzidzia moze sie zachlysnac mlekiem a i po calej buzce bedzie pryskac no i przy tym boli jak dzidzia chce ssac taka pelna piers sie denerwuje ze nie moze ssac bo tu nawal pokarmu zreszta pierwszorodki same sie przekonaja grunt zeby w szpoitalu pokazali Wam jak dziecko odpowiednio do piersi przystawic a i problem z karmieniem wtedy bedzie mniejszy i beda same z tego przyjemnosci

Gratuluje poznania plci mordka i ...cholerka nie pamietam kto jeszcze tam byl

Ja dzis jednak wpadlam do lumpka bylo tyle ciuszkow ze .........nie wiedzialam ktore wziac ale musialam sie opanowac bo dzis kg 46 zl wiec troszke drogo kupilam 7 rzeczy za 25zl wiec nie duzo kasy wydalam a jestem zadowolona w pt sie przejde moze cos ciekawego jeszcze bedzie a wtedy 12 zl kg wiec od razu mi lepiej jka sie uda to Wam pokaze moje pierwsze zakupy dla malutkiej Aleksandry

Co do kg to ja od poczatku 7 na + a dopiero 22 tydz i 3 dzien gdzie tu do kwietnia masakra !!!!!Choc w I c bylam juz 9 kg na plusie w tym tyg zi nie bylo tych kg widac ani brzuszka a teraz widac baaaaaardzo dobrze heh
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 13:51   #1153
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no ja tez nie wiem
ale jakoś mnie nie przekonuje że któraś z butelek może np. uspokajać bardziej niż inna

co najwyżej nad antykolkową bym się zastanowiła, ale jakiej firmy to już mi obojętne,

wezmę taką co mi się podoba
uspokajające są smoczki a antykolkowe butelki

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:01   #1154
gosikk_s
Zakorzenienie

Wikakika, ja po pierwszej ciąży używałam laktatora ręcznego i dla mnie to był koszmar Odciągałam średnio raz w tygodniu a potem przez dwa dni bolały mnie piersi. Teraz chciałabym elektryczny ale używany, bo na nowy mnie nie stać. Tylko boję się jak potem będą piersi wyglądać...

Aja, mówisz że elektryczny laktator wyciąga sutki? Ręcznie to ja w życiu nie odciągnę mleka do butelki czy szklanki Próbowałam ale ściekało mi tylko dookoła...A na kolejny ręczny laktator jakoś nie mam ochoty

Laseczka, wszystkiego najlepszego

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:07   #1155
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
aj tam nie pamięta

święta racja, chociaż... z tym tatusiem to pewności bym nie miała może się mój ogarnie do czasu, aż dziecko się pojawi, ale bym się nie zdziwiła, gdyby na żądanie butelki przyniósł mi zwykłą butelkę z wodą w niektórych sprawach potrafi być bardzo przytomny, ale czasami ręce opadają
Cytat:
dla mojego tż wybór butelek moglby byc za trudny i ponad jego sily on analizuje za przeciw czyta na necie porownuje jedzie kilka razy do sklepu za nim kupi jakas rzecz wiec moglabym sie tych butelek nie doczekac
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mój pewnie porobiłby zdjęcia tel i przesyłał i pytał którą??
raju dobrych macie mezow. Nie no moj akurat doedukowany jest, bo jak idziemy na zakupy to go zaraz szkole na dziale dzieciecym, wiec bez problemu by kupil butelki, laktatory czy inne badziewka

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
jaaaaaaaaaaaaaaaaasne ostatnio mowie mezu wiesz co jak bede potrzebowac laktator to kupisz , tak to wygląda.....

a on oczy jak 5 zł i mowi wiesz co to tu masz kaske i kup za wczasu jaka ci pasuje najbardziej .... bo ja to wróce z pompką do roweru
ja tego słowa nawet nei umiem wymówić a co dopiwro zapamiętac

i nie chce mi sie wirzyc ze ktoras po porodzie bedzie miala czas i siłe latac za laktatorem

aja widzisz kolejna cenna rada butelke kupowac prostą

wbrez pozorom dla takiego laika jak ja wszelkie sugestie są cenne

Jok3r meza kuzynka tez mowiła nie kupuje nei kupuje a 11 listopada wyla z bólu bo nei umiała nakarmic piersi sie twarde zrobiły i ciocia panice jezdziła po aptekach i szukala laktatora

jak to mowią wole nosić niz sie prosić
No kochana ja mam idealny przyklad w domu. Myslisz, ze szwagierka jak jechala na porodowke to miala laktator? Ona nawet podpasek nie miala, bo wczesniaka ur i sie nie spodziewala, ze prawie miesiac szybciej urodzi. W szpitalu miala pierwszy raz do czynienia z elektrycznym, bo szpitalnego uzywala, a jak wrocila do domu to maz polecial do apteki i kupil reczny firmy, ktora jej w szpitalu polecono. Reczny ja meczyl to pozyczyla elektryczny. Nie przesadzajmy, ze po porodzie swiat sie konczy i bedziemy jakimis kalekami. Dziecko tez az tyle czasu nie zajmuje, bo spi prawie caly czas. Jakbym tak myslala to bym chyba sobie zapasy na 2 lata zrobila, bo przeciez po porodzie to sie nic nie da

No wyla, bo doprowadzila do takiego stanu. po to sie lezy w tym szpitalu te pare dni, zeby sie nauczyc co robic w roznych sytuacjach i jak widze, ze mleko mi zaczyna leciec to wiem, ze tzreba kupic laktator.

Mezom mozna zawsze napisac na kartce, a jak dalej nie zrozumieja to panie w sklepach czy aptekach im pomoga

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
100% racji!!! Nie dajmy sie zwariowac

A jeszcze tak mi sie cos przypomnialo kobitki. Fajny i dajacy do myslenia napis wczoraj w poczekalni u mojego lekarza na scianie widzialam

"Ciagly niepokoj o zdrowie swoje i dziecka to tez choroba"
Zgadzam sie w 100%

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
tak ja mam . i to uplawy mega co do swedzenia to czasami ale nie caly czas . ale mi ostatnio stwierdzili grzybice ....

tak ja tez mam uplawy o nieprzyjemnym zapachu

gratulację

super gratulację

mnie też zawsze u lekarza w rzeczach ważą , chociaż buty każą ściągać .

nakarmiłam . biedne psiaki ...

gratulację

a ja mam nadzieję że poznam wreszcie płeć w przyszły wtorek .
mam wreszcie połówkowe ( co prawda wtedy bedzie 23 tc) u mojego ginekologa i mam nadzieję że maluszek pokaże co tam ma .

eh i od rana byłam na zakupach śliczne ciuszki udało mi się dzisiaj dostać . w sumie się nudzę więc zaraz porobię foty i powrzucam
Wszystkiego Najlepszego
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 14:08   #1156
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość

He he, dobry ten kalkulator! To ja już powinnam być w 40 tyg- tyle ważę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:18   #1157
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
raju dobrych macie mezow. Nie no moj akurat doedukowany jest, bo jak idziemy na zakupy to go zaraz szkole na dziale dzieciecym, wiec bez problemu by kupil butelki, laktatory czy inne badziewka
albo tych mężów nie doceniamy, nigdy nic nie wiadomo

laseczkaaa, sto lat!!!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:33   #1158
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A o to i moje dzisiejsze pierwsze zakupy dla maleństwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie189.jpg (69,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie190.jpg (80,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie192.jpg (80,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie193.jpg (98,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie194.jpg (65,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie195.jpg (92,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2010-12-07, 14:38   #1159
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

I jeszcze jedno cholerka ale nie moge wkleic confused:
Stary 2010-12-07, 14:46   #1160
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

O mam udalo sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie196.jpg (121,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2010-12-07, 14:50   #1161
diatoma
Zadomowienie

jestem po rozmowie, usłyszałam kilka miłych słów o swojej pracy , aż mi łzy w oczach stanęły. szefowa stwierdziła że spokojnie mam gdzie wracać
kupiłam 3 ubranka dla Tymka
Obraz 005.jpg Obraz 008.jpg Obraz 009.jpg
obiecałam sobie, że dziś będzie dzień bez słodyczy a zjadłam pączka, noramlnie zła jestem na siebie.
natomiast z tymi butelkami to wyjdzie w praniu, każde dziecko jest inne. moja koleżanka znowu mnie przestrzegła żeby kupić antykolkową, bo oni sie zszukali, bo mała się ciągle męczyła po tej zwykłej. i bądź tu mądry!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:58   #1162
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem po rozmowie, usłyszałam kilka miłych słów o swojej pracy , aż mi łzy w oczach stanęły. szefowa stwierdziła że spokojnie mam gdzie wracać
kupiłam 3 ubranka dla Tymka
Załącznik 3585080 Załącznik 3585082 Załącznik 3585083
obiecałam sobie, że dziś będzie dzień bez słodyczy a zjadłam pączka, noramlnie zła jestem na siebie.
natomiast z tymi butelkami to wyjdzie w praniu, każde dziecko jest inne. moja koleżanka znowu mnie przestrzegła żeby kupić antykolkową, bo oni sie zszukali, bo mała się ciągle męczyła po tej zwykłej. i bądź tu mądry!!!
śliczne ubranka

Ja tez pewnie kupię antykolkową, tak na wszelki wypadek
Bo co za różnica którą kupię,
a a nóż pomoże

Musze spisać na kartce jakie mam już ubranka,
bo ja tak wczoraj o tym myślałam to wyszło, że mam same wyjściowe ciuchy dla małej,
i jak tak dalej pójdzie to nie będzie miała w czym domu leżeć

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-12-07 o 14:59
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 14:59   #1163
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,a ja jestem w siódmym niebie! Dzisiaj mamy z TŻ 'miesięczną rocznicę i przyjechali przed chwilą do mnie z poczty kwiatowej...dostałam z Majeczką piękne kwiaty,mandarynki,jabłka i banany w dużym koszu wiklinowym...ach,napatrze c się nie mogę!

Ciekawe,kiedy skończą się te czułe gesty?

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2010-12-07 o 15:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 15:08   #1164
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czarna to gratuluje i zazdroszcze takich gestow bo moj to nie jest az tak romantyczny jak mu nie powiem wprost co bym chciala to nie ma szans ze sam na cos wpadnie ale jak to sie mowi nie rzeczy sa najwazniejsze bo bez tego i tak jest najkochanszy na swiecie to ile razy w ciagu dnia mowi ze mnie kocha to za malo palcow u rak jest czuly i kochany i to sie liczy ale ten romantyzm by tez mogl byc bo fakt brakuje go
Stary 2010-12-07, 15:10   #1165
Ewelqa1985
Zadomowienie

Czarnasuper milo z jego strony

laseczkaasto lat
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 15:10   #1166
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
ylko ze jak za duzo bedziecie sciagac to mleka bedzie sie wiecej produkowalo a w recznym scigniesz tyle ile uwazasz zeby piers twarda za mocno nie byla i nie ma problemubedzie a wtedy 12 zl kg wiec od razu mi lepiej jka sie uda to Wam pokaze moje pierwsze zakupy dla malutkiej Aleksandry

ale elektrycznym tez mozna w każdej chwili przerwać ściąganie
, więc tak samo za duzo mozna ściągnąc ręcznym jak i elektrycznym- po prostu trzeba patrzec ile do butli sie juz ściągnęło i nie ściągac więcej i tyle

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aja, mówisz że elektryczny laktator wyciąga sutki? Ręcznie to ja w życiu nie odciągnę mleka do butelki czy szklanki Próbowałam ale ściekało mi tylko dookoła...A na kolejny ręczny laktator jakoś nie mam ochoty
mnie tam jakos specjalnie nie wyciągnęło, tzn jak sie karmi piersia to w ogóle wyciaga sutki, ale po zakończeniu karmienia one wracają jako tako do normy, wiadomo, nie będa takie same jak u nastolatki, ale tez nie są cały czas juz na zawsze takie jak podczas karmienia maluszka

ja tam będe zawsze polecac elektryczny, bo ręczne wcale nie sa takie tanie, a zawsze to o wiele wiekszy komfort, miałam i jeden i drugi i ręcznym w ogóle nic mi nie chciało lecieć, a reka myslałam, że mi odpadnie, mąz pobiegł kupic elektryczny do sklepiku szpitalnego ( miałam medelę i moge polecić) i od razu zaczęło lecieć. a wiecie, jak człowiek jest poddenerwowany słaba laktacja, to raczej jeszcze mu niepotrzebny dodatkowy stres z tego powodu, ze musi sie namęczyc z ręcznym laktatorem

szwagierka dostała ode mnie ten ręczny ( avent), nauczyła sie pompowac i sobie potem bardzo chwaliła, ale tez mówiła, że mięśnie rąk to ma wyrobione nieźle dzięki temu pompowaniu

co do odciągania w ogóle ręcznie, bez niczego, to po mniej więcej 2 mscach mogłam spokojnie odciagac palcami, bo z cyculków az sikało, ale to by długo trwało, zeby tak cała butle np chciał człowiek ściągnąć

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-07 o 15:13
Stary 2010-12-07, 15:12   #1167
Montii
Zakorzenienie

Co do butelek to antykolkowej nie kupuję, zawsze tż podjedzie do sklepu i tyle, zestaw startowy z TT kupiłam no bo muszę, mały od razu będzie na butelkach praktycznie więc wolę mieć na zapas, a laktator elektryczny bo nie będe przed uczelnią machać ręką ręcznym. aaaaa czy się sprawdzi, wyjdzie w praniu ;-) z TT wybrałam bo słyszałam wiele pozytywnych opinii ,że sprawdzają się jeżeli mama karmi zarówno piersią jak i butelką, obejrzałam smoczki na żywo i intuicyjnie wybrałam TT... zobaczymy co z tego będzie

spać mi się chce... no i słodkiego... eh

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 15:14   #1168
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czarna to gratuluje i zazdroszcze takich gestow bo moj to nie jest az tak romantyczny jak mu nie powiem wprost co bym chciala to nie ma szans ze sam na cos wpadnie ale jak to sie mowi nie rzeczy sa najwazniejsze bo bez tego i tak jest najkochanszy na swiecie to ile razy w ciagu dnia mowi ze mnie kocha to za malo palcow u rak jest czuly i kochany i to sie liczy ale ten romantyzm by tez mogl byc bo fakt brakuje go
Dobrze,że mimio braku romantyzmu okazuje Ci Miłośc w inny sposób! NA to już nic nie poradzimy,każdy jest inny... Ja jestem okrooopnie romantyczna i liczą się dla mnie nawet najmniejsze gesty!

Stary 2010-12-07, 15:22   #1169
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Co do butelek to antykolkowej nie kupuję, zawsze tż podjedzie do sklepu i tyle, zestaw startowy z TT kupiłam no bo muszę, mały od razu będzie na butelkach praktycznie więc wolę mieć na zapas, a laktator elektryczny bo nie będe przed uczelnią machać ręką ręcznym. aaaaa czy się sprawdzi, wyjdzie w praniu ;-) z TT wybrałam bo słyszałam wiele pozytywnych opinii ,że sprawdzają się jeżeli mama karmi zarówno piersią jak i butelką, obejrzałam smoczki na żywo i intuicyjnie wybrałam TT... zobaczymy co z tego będzie

spać mi się chce... no i słodkiego... eh

Ja na razie nie kupuje, potem przed porodem może... ale widziałam ostatnio reklame, ze medela- ta od elektrycznych laktatorów wprowadziła tez butelki ze smoczkami, niby takie, ze nie zaburzaja naturalnego ssania, więc się chyba skuszę na jedną,
Jak któraś ma zamiar karmic piersią na żądanie, to praktycznie jedna butelka 150 ml. i dwa smoczki do niej wystarczą aż do gdzies tak 6 mż.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

ps. nie kupowałabym zestawów, tylko jedna butle z jednym smoczkiem na początek, bo często okazuje sie, że dany smoczek nie pasuje dziecku i trzeba wtedy kupic inny wraz z inna butla, bo każda firma praktycznie produkuje smoczki pasujące tylko do swoich butelek
Stary 2010-12-07, 15:25   #1170
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

Wszystkiego naj,naj,naj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości