|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
no to nie chcę Cię straszyć.... ewidentnie obniżył Ci się brzuch-widać, no i mozesz oddychać. Licz skurcze- ile razy dziennie, a kiedy wizyta? Bo przydałoby się KTG
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
witam się wieczorową porą.......... po spotkaniu "Mama rozmawia" trwało ono 3h z małym hakiem
![]() anka_bzzz chyba jest obowiązkowe, w szczególności przy SN, ja dopiero jestem w 30 tc więc dla mnie jest za wcześnie ![]() gosiaczek071 eeeeeeeee to fajnie. A podkłady wykorzystasz do czegoś innego. Lepiej nie szukaj informacji w necie, tylko poczekaj aż powiedzą Ci co i jak. Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-09 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
kurcze a mamusia i tayus zawsze byli bystrzakami i dziobakami w klasie;-) Z drugiej strony mam bardzo inetligentnych znajomych urodzonych w wigilię;-) A prawdą jest, że niektórzy klapki na oczach mają- dziecko to 8 cud świata, tym samym robiąc im krzywdę..
Dostałaś coś na spotkaniu? Wygrałaś?
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było mało osób, jeszcze się trochę wykruszyło. Spotkanie było bardzo fajne. Zawitkowski tak wywijał bobaskiem 5-miesięcznym, że dziecko śmiało się w głos. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja również melduje sie po spotkaniu... fajnie Was było poznać dziewczyny ![]() nie mam już siły na nadrabianie... dlatego idę spać... dobranoc Ja wygrałam majtki poporodowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
Make_up_istko nie strasz, ja mam przed Tobą termin!
Mi się co prawda brzuch nie obniża, bo właśnie ciężko mi oddychać i bolą żebra z prawej strony. W końcu wiem, o co z tymi żebrami Wam chodziło, bo do tej pory było ok. Chyba idę kuchnię ogarnąć i do łóżka. Może jutro jakieś zakupy kosmetykowe w Rossmannie. A z ciekawości - wie któraś, czy butle TT mieszczą się w Rossmannowym termoopakowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
make_up_istka czyżbyś miała nie długo dołączyć do szczęśliwych mamuś?
![]() Mnie kilka dni przed porodem bardzo stawiał się brzuszek i bolało mnie w pachwinach.... Ach i miałam wam mówić odnośnie porodu, że kupiłam sobie w końcu gatki jednorazowe i w ogóle ich nie wykorzystałam. Czułam się w nich bardzoooo głupio ![]() ![]() ![]() Ale to pewnie dlatego, że po porodzie mnie wyłyżeczkowali ![]() Ach no i nie zużyłam tych dużych podkładów tak dużo, na trzeci dzień zakładałam już zwykłe podpaski. Trzy opakowania mi zostały.....ale je wykorzystuje teraz zamiast......wkładek do stanika ![]() Mleko leci mi po prostu ciurkiem i te wkładki do biustonosza nie zdawały egzaminu. Chwila i byłam cała przemoczona. Wzięłam więc jeden podkład przecięłam go na pół i jest super ![]() Dobranoc Dziewczyny ![]() Mała zasnęła, ja Was podczytałam i też idę spać, bo za 2,5 godziny czeka mnie pobudka ![]()
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W pachwinach zaboli mnie tylko raz na jakiś czas, bardzo rzadko na szczęście. Torba na poród spakowana, tylko ta druga na później jeszcze jest w rozsypce (tzn. torby nie ma ![]() ![]() P.S. Jestem nienormalna. Powinnam się teraz zamartwiać a ja jestem spokojna. Może dlatego że położna twierdzi że brzuch raczej się obniża 3-4 tyg. przed porodem - wtedy to już mogę rodzić -, więc może jednak troszkę czasu mi zostało ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-10 o 00:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się nic nie obniża na razie, ale ja mam jeszcze jakieś 5-7 tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Widzicie, która jest godzina?? Mały obudził mnie i męża na walkę Adamka ![]() ![]() ![]() A ja dziś na 11 lecę na rozdanie dyplomów - obym weszła w togę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bardzo wiem czemu lekarz ci dal teraz antybiotyk, ja tylko dostalam przy porodzie by dziecko nie zlapalo bakterii odemnie tez dostalam indo ze 25% kobiet jest nosicelka Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-12-10 o 04:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Czesc laski myslalam, ze wszystkie slodko spia haha!!!
Ja tez musiałam wstać, na walkę ale nie Adamka a walkę z lapaniem siuskow Hani. Dziś ma mieć badanie moczu i wolałem wstać godz wcześniej bo może nie chcieć zrobić... Masakra, nie pamietam kedy tak wcześnie wstalam. Chyba z rok temu ![]() Spijcie smacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obudziłam się przed walką Adamka, chciałam oglądać, ale usnęłam pzed jego wyjściem na ring ![]() Powodzenia na rozdaniu dyplomów! Gratulacje! |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja do terminu (wg kilku pierwszych USG) mam jeszcze 5,5 tyg. (wg OM o 5 dni więcej, ale ja miałam strasznie nieregularne @ wiec tym wyliczeniom nie bardzo wierzę) Zostało mi 1,5 tyg. żeby dotrwać do 37.tyg. a potem niech się dzieje co chce. Z tego wszystkiego później nie mogłam zasnąć do 2:30 i wstałam dziś o 6:00 ![]() Powodzenia na rozdaniu dyplomów życzę! ![]() ![]() Co do łyżeczkowania, nam mówili na SR że niestety zdarza się w niektórych szpitalach że nie podają wtedy znieczulenia. No i wtedy przyjemnie nie jest. Ale łyżeczkują chyba tylko jeśli łożysko nie urodzi się w całości. No i przy cc. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-10 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba nie ma wyjścia, od wczoraj to zaakceptowałam, dlatego robię teraz różne rzeczy dla siebie: okulary, fryzjer, maseczki, nowe buty hi hi make_upo_istko idziesz na Izbę i mówisz o brzuchu i że twardnieje, że w takiej sytuacji kazał Ci gin na KTG przyjechać;-) Jak będzie jakieś rozwarcie, albo skurcze to dadzą Ci leki rozkurczowe, albo położą na kilka dni do szpitala i wtedy dotrwasz spokojnie. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-10 o 07:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Idę jeszcze spać ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-10 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wiem ze o tym bylo juz 100 razy, ale prosze napiszcie jakie wozki kupujecie
![]()
#1160 | |
Zadomowienie
|
Muron kurczątko...wierzę Ci że to ciężkie do przyjęcia, ja bym nie mogła jakoś sobie tego poukładać; sama jestem z listopada i dla mnie to już jest...taki ROK W PLECY, sąsiadka przenosiła syna i urodziła pod koniec grudnia, ale chciała trzymać nóżki do stycznia i niestety się nie udało.
Mimo wszystko - najwazniejsze że maluch będzie zdrowy i rósł na pewno idealnie ![]() Nie wyspałam się...arrr pospałabym dłużej gdyby nie to że muszę iść na zajęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() Mutsy 4rider single spoke next
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-10 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
a my będziemy kupować jakoś w przyszłym tygodniu, będzie albo mutsy urban rider albo bebecar (ale jeszcze nie wiemy jaki)
![]() brzuch stawia mi się coraz częściej i czuję takie porządne kłucie w pęcherzu... A Mała szaleje coraz bardziej ![]() Ale u nas śnieżyca straszna... A ja dzisiaj byłam na badaniach... brrrr....
#1162 |
Zakorzenienie
|
ja mam już od sierpnia ABC Design Condor 6s
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-10 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Witam się porannie, skrobiecie że coś strasznego.
W środę u nas prądu nie było więc nic nie działało jakaś masakra nawet herbaty zrobic nie można. Co do wózka my mamy Quinny Speedy SX. Lilijko pytałaś o biofron czy coś takiego ja go brałam ale tydzień temu odstawiłam bo strasznie źle sie po nim czułam, wymiotowałam. Wizytę mam dopiero w środę więc powiem mu o tym, ale wcześniej poszłam do ogólnego i pani doktor powiedziała że wystarczy brac miesiąc i to już bardzo poprawia wyniki. Muron czyli ty będziesz miała cc w 37 czy 39 tygodniu?? I ile mała waży i mierzy?? Ja mam nadzieje że i mój lekarz zechce cięcie zrobic mi wcześniej. U mnie pogoda dziwna, raz pada śnieg takie duże płatki, bardzo ładnie to wygląda i zaraz przestaje i świeci słońce. Ale zimnoooo Dla dziewczyn co mają bardzo suchą skórę MAŚC BARIEROWA już po 2 posmarowaniach widac ogromną różnicę. Koszt to ok. 22 zł w aptekach. Wczoraj chciałam kupic kosmetyki i jakoś tak byłam mocno nastawiona na Hippa całą serię i tu zaskoczenie, albo jakiś zepsuty krem albo nie wiem co bo śmierdział, wcześniej strasznie mi się zapach podobał. Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-12-10 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() wczoraj spotkałam się z lilijką i dewi na "Mama rozmawia" i było bardzo fajnie i ciekawie ![]() ![]() ![]() a rano zaliczyłam jeszcze spotkanie z johnsona "aktywna mama" i w najbliższym czasie będzie w krakowie więc jak ktoś ma możliwość to polecam ![]() ![]() ![]() muron to ja po nowym roku czekam na relacje ze szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ABC 3 TEC, ale spacerówka mi się średnio podobała Coneco ,kolory tapicerki mi nie pasują x-lander XA -właściwie to oprócz tapicerki nie mam się do czego przyczepić ![]() i quinny buz 3 na którego by mnie nie było stać ,ale była okazja więc kupiliśmy używany w świetnym stanie.
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-10 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Muron,ale chyba lepiej 27 grudnia niz ostatniego lub w Nowy Rok,gdzie cała ekpia w szpitalu może być na śrubie/kacu...
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- no w nowy rok to się nie umawia;-) Ale 2 juz tak. Natomiast chyba będą wypoczęci po świętach 27;-)
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
witam z rana,
![]() u mnie dziś nareszcie wstawiają drzwi i okno, tzn wymieniają. już widać koniec remontu, może do świąt się wyrobimy. ![]() Mamy wózek polskiej firmy prampol (?) nie wiem czy tak się pisze, ale dostaliśmy go od koleżanki, gdyby nie to, na pewno kupiłabym jakiś inny. ale jest ładny, czerwono-szary, po jednym dziecku, wielofunkcyjny. jak dla mnie może być- wymagająca nie jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmykam się ubierać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.