|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
no to nie chcę Cię straszyć.... ewidentnie obniżył Ci się brzuch-widać, no i mozesz oddychać. Licz skurcze- ile razy dziennie, a kiedy wizyta? Bo przydałoby się KTG
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
witam się wieczorową porą.......... po spotkaniu "Mama rozmawia" trwało ono 3h z małym hakiem
![]() anka_bzzz chyba jest obowiązkowe, w szczególności przy SN, ja dopiero jestem w 30 tc więc dla mnie jest za wcześnie ale pomyślę o tym. Wizytę mam dopiero w styczniu, więc wtedy się wyjaśni.gosiaczek071 eeeeeeeee to fajnie. A podkłady wykorzystasz do czegoś innego. Lepiej nie szukaj informacji w necie, tylko poczekaj aż powiedzą Ci co i jak. Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-09 o 22:23 |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a mamusia i tayus zawsze byli bystrzakami i dziobakami w klasie;-) Z drugiej strony mam bardzo inetligentnych znajomych urodzonych w wigilię;-) A prawdą jest, że niektórzy klapki na oczach mają- dziecko to 8 cud świata, tym samym robiąc im krzywdę..
Dostałaś coś na spotkaniu? Wygrałaś?
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było mało osób, jeszcze się trochę wykruszyło. Spotkanie było bardzo fajne. Zawitkowski tak wywijał bobaskiem 5-miesięcznym, że dziecko śmiało się w głos.
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja również melduje sie po spotkaniu... fajnie Was było poznać dziewczyny ![]() nie mam już siły na nadrabianie... dlatego idę spać... dobranoc Ja wygrałam majtki poporodowe
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zaliczyłyśmy krótki spacerek na przystanek i super, bo przeszedł mi ból głowy częściowo przynajmniej
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Make_up_istko nie strasz, ja mam przed Tobą termin!
Mi się co prawda brzuch nie obniża, bo właśnie ciężko mi oddychać i bolą żebra z prawej strony. W końcu wiem, o co z tymi żebrami Wam chodziło, bo do tej pory było ok. Chyba idę kuchnię ogarnąć i do łóżka. Może jutro jakieś zakupy kosmetykowe w Rossmannie. A z ciekawości - wie któraś, czy butle TT mieszczą się w Rossmannowym termoopakowaniu? |
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
make_up_istka czyżbyś miała nie długo dołączyć do szczęśliwych mamuś?
![]() Mnie kilka dni przed porodem bardzo stawiał się brzuszek i bolało mnie w pachwinach.... Ach i miałam wam mówić odnośnie porodu, że kupiłam sobie w końcu gatki jednorazowe i w ogóle ich nie wykorzystałam. Czułam się w nich bardzoooo głupio Wolałam swoje majtki, które nosze na co dzień ![]() Ale to pewnie dlatego, że po porodzie mnie wyłyżeczkowali Ach no i nie zużyłam tych dużych podkładów tak dużo, na trzeci dzień zakładałam już zwykłe podpaski. Trzy opakowania mi zostały.....ale je wykorzystuje teraz zamiast......wkładek do stanika ![]() Mleko leci mi po prostu ciurkiem i te wkładki do biustonosza nie zdawały egzaminu. Chwila i byłam cała przemoczona. Wzięłam więc jeden podkład przecięłam go na pół i jest super ![]() Dobranoc Dziewczyny Mała zasnęła, ja Was podczytałam i też idę spać, bo za 2,5 godziny czeka mnie pobudka
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1150 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W pachwinach zaboli mnie tylko raz na jakiś czas, bardzo rzadko na szczęście. Torba na poród spakowana, tylko ta druga na później jeszcze jest w rozsypce (tzn. torby nie ma a wszystko leży obok) Dla małej właśnie udekorowaliśmy ładnie kołyskę - urwałam tasiemkę od boczków ![]() P.S. Jestem nienormalna. Powinnam się teraz zamartwiać a ja jestem spokojna. Może dlatego że położna twierdzi że brzuch raczej się obniża 3-4 tyg. przed porodem - wtedy to już mogę rodzić -, więc może jednak troszkę czasu mi zostało Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-10 o 01:32 |
|||
|
|
|
#1151 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój mąż nawet do spożywczaka jak idzie, to robi listę, a co dopiero, jakby sam miał kupić kosmetyk dla mnie czy dla MałegoMi się nic nie obniża na razie, ale ja mam jeszcze jakieś 5-7 tygodni .Cytat:
. Też chcę iść na takie spotkanie, ale w Toruniu chyba nie ma...zaraz przewertuję Internet...Cytat:
. Ostatnio miałam o tym na sr, a że jestem panikarą, to się przestraszyłam samej nazwy...Widzicie, która jest godzina?? Mały obudził mnie i męża na walkę Adamka .A ja dziś na 11 lecę na rozdanie dyplomów - obym weszła w togę .
|
|||
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bardzo wiem czemu lekarz ci dal teraz antybiotyk, ja tylko dostalam przy porodzie by dziecko nie zlapalo bakterii odemnie tez dostalam indo ze 25% kobiet jest nosicelka Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-12-10 o 05:58 |
||
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski myslalam, ze wszystkie slodko spia haha!!!
Ja tez musiałam wstać, na walkę ale nie Adamka a walkę z lapaniem siuskow Hani. Dziś ma mieć badanie moczu i wolałem wstać godz wcześniej bo może nie chcieć zrobić... Masakra, nie pamietam kedy tak wcześnie wstalam. Chyba z rok temu Spijcie smacznie
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obudziłam się przed walką Adamka, chciałam oglądać, ale usnęłam pzed jego wyjściem na ring ![]() Powodzenia na rozdaniu dyplomów! Gratulacje! |
||||
|
|
|
#1156 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wszystko takie jak lubię ![]() Ja do terminu (wg kilku pierwszych USG) mam jeszcze 5,5 tyg. (wg OM o 5 dni więcej, ale ja miałam strasznie nieregularne @ wiec tym wyliczeniom nie bardzo wierzę) Zostało mi 1,5 tyg. żeby dotrwać do 37.tyg. a potem niech się dzieje co chce. Z tego wszystkiego później nie mogłam zasnąć do 2:30 i wstałam dziś o 6:00 ![]() Powodzenia na rozdaniu dyplomów życzę! i zmieszczenia się w togę Co do łyżeczkowania, nam mówili na SR że niestety zdarza się w niektórych szpitalach że nie podają wtedy znieczulenia. No i wtedy przyjemnie nie jest. Ale łyżeczkują chyba tylko jeśli łożysko nie urodzi się w całości. No i przy cc. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-10 o 08:22 |
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba nie ma wyjścia, od wczoraj to zaakceptowałam, dlatego robię teraz różne rzeczy dla siebie: okulary, fryzjer, maseczki, nowe buty hi hi make_upo_istko idziesz na Izbę i mówisz o brzuchu i że twardnieje, że w takiej sytuacji kazał Ci gin na KTG przyjechać;-) Jak będzie jakieś rozwarcie, albo skurcze to dadzą Ci leki rozkurczowe, albo położą na kilka dni do szpitala i wtedy dotrwasz spokojnie. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-10 o 08:43 |
||
|
|
|
#1158 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no dobra, dziękuję. Na razie czekam. Dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj wieczorem, ale czuję ze i tak chyba po południu przejadę się dla własnego spokoju jak TŻ skończy pracę, bo teraz to nawet nie mam jak...Idę jeszcze spać Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-10 o 09:00 |
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wiem ze o tym bylo juz 100 razy, ale prosze napiszcie jakie wozki kupujecie
bo ja mam dylemat...
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Muron kurczątko...wierzę Ci że to ciężkie do przyjęcia, ja bym nie mogła jakoś sobie tego poukładać; sama jestem z listopada i dla mnie to już jest...taki ROK W PLECY, sąsiadka przenosiła syna i urodziła pod koniec grudnia, ale chciała trzymać nóżki do stycznia i niestety się nie udało.
Mimo wszystko - najwazniejsze że maluch będzie zdrowy i rósł na pewno idealnie .Nie wyspałam się...arrr pospałabym dłużej gdyby nie to że muszę iść na zajęcia . Jak na razie nie pada...mam nadzieję że tak będzie cały czas . Za to widzę że wiatr trochę szaleje więc da popalić po policzkach.---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Mutsy 4rider single spoke next
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-10 o 09:13 |
|
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
a my będziemy kupować jakoś w przyszłym tygodniu, będzie albo mutsy urban rider albo bebecar (ale jeszcze nie wiemy jaki)
![]() brzuch stawia mi się coraz częściej i czuję takie porządne kłucie w pęcherzu... A Mała szaleje coraz bardziej ![]() Ale u nas śnieżyca straszna... A ja dzisiaj byłam na badaniach... brrrr....
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam już od sierpnia ABC Design Condor 6s
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-10 o 09:28 |
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Witam się porannie, skrobiecie że coś strasznego.
W środę u nas prądu nie było więc nic nie działało jakaś masakra nawet herbaty zrobic nie można. Co do wózka my mamy Quinny Speedy SX. Lilijko pytałaś o biofron czy coś takiego ja go brałam ale tydzień temu odstawiłam bo strasznie źle sie po nim czułam, wymiotowałam. Wizytę mam dopiero w środę więc powiem mu o tym, ale wcześniej poszłam do ogólnego i pani doktor powiedziała że wystarczy brac miesiąc i to już bardzo poprawia wyniki. Muron czyli ty będziesz miała cc w 37 czy 39 tygodniu?? I ile mała waży i mierzy?? Ja mam nadzieje że i mój lekarz zechce cięcie zrobic mi wcześniej. U mnie pogoda dziwna, raz pada śnieg takie duże płatki, bardzo ładnie to wygląda i zaraz przestaje i świeci słońce. Ale zimnoooo Dla dziewczyn co mają bardzo suchą skórę MAŚC BARIEROWA już po 2 posmarowaniach widac ogromną różnicę. Koszt to ok. 22 zł w aptekach. Wczoraj chciałam kupic kosmetyki i jakoś tak byłam mocno nastawiona na Hippa całą serię i tu zaskoczenie, albo jakiś zepsuty krem albo nie wiem co bo śmierdział, wcześniej strasznie mi się zapach podobał. Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-12-10 o 09:35 |
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
witam
niestety nadrobie kiedy indziej bo dziś cały dzień zajęty- praca a potem SR![]() wczoraj spotkałam się z lilijką i dewi na "Mama rozmawia" i było bardzo fajnie i ciekawie i pochwale się ze wygrałam komplet kosmetyków chyba oilatum ale już nie pamiętam![]() a rano zaliczyłam jeszcze spotkanie z johnsona "aktywna mama" i w najbliższym czasie będzie w krakowie więc jak ktoś ma możliwość to polecam było spotkanie z dermatologiem i fizykoterapeutom i dostałam balsam dla dzieci z johnsona 300ml i próble żelu do kąpieli i chusteczki mokre i przede wszystkim wyniosłam duzo cennych rad i wskazówek muron to ja po nowym roku czekam na relacje ze szpitala czyli Ty juz za 17 dni będziesz mamą... niesamowite
|
|
|
|
#1165 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co to znaczy, poza tym wczoraj dwa razy przez minutkę bolał mnie brzuch jak na @ ??????????Cytat:
ABC 3 TEC, ale spacerówka mi się średnio podobała Coneco ,kolory tapicerki mi nie pasują x-lander XA -właściwie to oprócz tapicerki nie mam się do czego przyczepić ![]() i quinny buz 3 na którego by mnie nie było stać ,ale była okazja więc kupiliśmy używany w świetnym stanie.
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-10 o 09:36 |
||
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Muron,ale chyba lepiej 27 grudnia niz ostatniego lub w Nowy Rok,gdzie cała ekpia w szpitalu może być na śrubie/kacu...
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- no w nowy rok to się nie umawia;-) Ale 2 juz tak. Natomiast chyba będą wypoczęci po świętach 27;-)
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana,
u mnie dziś nareszcie wstawiają drzwi i okno, tzn wymieniają. już widać koniec remontu, może do świąt się wyrobimy. le już mam dość stukania i pukania, i mój świnek też. Mamy wózek polskiej firmy prampol (?) nie wiem czy tak się pisze, ale dostaliśmy go od koleżanki, gdyby nie to, na pewno kupiłabym jakiś inny. ale jest ładny, czerwono-szary, po jednym dziecku, wielofunkcyjny. jak dla mnie może być- wymagająca nie jestem. |
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zmykam się ubierać! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Wolałam swoje majtki, które nosze na co dzień
Na dodatek cały dzień mi twardnieje, ale to może od tego, że mała tyle się rusza... Plus taki, że dobrze mi się oddycha, ale ciężko nawet skarpety nałożyć, bo nogi podnieść nie mogę
. Też chcę iść na takie spotkanie, ale w Toruniu chyba nie ma...zaraz przewertuję Internet...
. Ostatnio miałam o tym na sr, a że jestem panikarą, to się przestraszyłam samej nazwy...
.

Haters Gonna Hate 

. Jak na razie nie pada...mam nadzieję że tak będzie cały czas