|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() ![]() zreszta jakiego farta miałam z moim byłym... odnaleźlismy sie na jakims czacie po kilku miesiacach..ale to w wolnej chwili wiecej napisze ![]()
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cześć
![]() Jestem prawie na bieżąco ![]() U nas wszystko w porządeczku, Martynka ma na przemian albo marudne dni albo takie, że cały dzień się śmieje... Przedwczoraj na przykład postanowiła nie spać do 23, tylko gadać ze swoim konikiem morskim (bardzo udany zakup!!).. gaworzyła do siebie, a jak widziała mnie to do mnie się śmiała i patrzyła tak wyczekująco czy będę się z nią bawić i jeszcze tak fajnie wołała "eeej" ![]() Pomidorko, to ty chyba pisałaś o tych słoiczkach - że jednej marki lepiej, dlaczego ![]() Bordowa, i co zrobiłaś z wózkiem? my trzymamy wózek w przedpokoju ZŁOŻONY (a mamy malutkie mieszkanko), bo na klatce się boimy, niestety czasem jakieś żule (młode chłopaki) czasem na klatce siedzą, piją piwo i palą.. boję się, że ktoś mi przez złośliwość zniszczy ten wózek albo go zwinie po prostu.. Mszu, mi też strasznie wypadają włosy, koszmar ![]() Dołączam do dziewczyn, które poznały TŻtów w necie- my poznaliśmy się na czacie ![]() Aha, wrzucam parę fotek, ale nie jestem z nich zadowolona, jakaś mi ta sesja biedna wyszła, trochę taka na siłę, więc pokasowałam te foty, zrobię nowe ![]() ![]() Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać...
#1144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i czekam na Martynkowe fotki ![]() MisQa... no u mnie to roznie bywa... nieraz mam wrazenie ze niekotrzy Ci co poznali sie w realnym swiecie uwazaja ludzi poznajacych sie przez internet za przejaw jakies desperacji... takie mialam odczucie...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-16 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
osz w morde
![]() ![]() a ja myslalam ze tylko ja jestem tu takim alienem ![]() Lenka* super fotki, jak zwykle ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-16 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do kolażu weź które chcesz, ja może jeszcze w sobotę albo niedzielę porobię jej trochę zdjęć na brzuszku. Chociaż pewnie wyjdą znowu podobne, bo ja zawsze robię jej te fotki w łóżeczku, jakoś tam najbardziej podnosi główkę do zabawek, jak ją kładę gdzieś indziej to właściwie leży z główką na rączkach, nie chce jej się podnosić ![]()
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
ja teraz wszsytkim nie odpisze, bo moj szef zaraz wpada "zobaczyc jak schudlam po ciazy"
![]() tylko Mszu- ja sie z radkiem poznalam na studiach ![]() Zawsze mi sie podobal, taki ciemny, tajemniczy, w czarnym swetrze i z zarostem, do tego ten niski glos i zawsze palil fajke z tytoniem waniliowym na imprezac ![]() ![]() (dzisiaj mysle, ze byl taki w typie Wertera ![]() On byl w zwiazku, ja tez (zreszta szczesliwi oboje)... az do pewnego czasu gdy u mnie sie posypalo... okazalo sie, ze u niego tez. Ja w zasadzie mialam rok zaloby po tamtym zwiazku, nie radzilam sobe wcale i przesiadywalam w klubie studenckim przy piwie ze znajomymi, palac piwne etykiety ku konsternacji przyjaciol.. ![]() ![]() Suma sumarum ja sie ogromnie ciesze, ze jednak jest Radek i ze sie rozstalismy z exem. Mimo 10kg w plecy, ton piwa i morza łez ![]()
#1149 |
Raczkowanie
|
Lenka* Martynka słodziuchna
![]() muszę się pochwalić - Wojtuś wczoraj 3 (!!!) razy przekręcił się z brzuszka na plecy. ![]() ![]() mszu teraz to ja się czuję jak jakiś alien na naszym wątku,bo ja mojego tż poznałam tradycyjnie - na imprezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja niestety nie mam co, bo moja znajomosc z TZtem zaczeła dosc niefortunnie ![]() ![]() ![]() pandziolka e tam glupoty opowiadasz, ja tam akurat w tej kwestii wole tradycjonalizm, a ze u mnie wyszlo jak wyszlo... no trudno, przeciez sie nie potne ![]() Brawo Wojtusia ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-16 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
mszu - no ja jeszcze nie spotkałam się z czymś takim, ale domyślam się, że można o nas i tak myśleć
![]() ![]() Lenka - jej jakie słodkości ![]()
#1152 |
Zakorzenienie
|
Nadrobię was po południu, tylko wpadłam na chwilę, zeby się pożalić, ze mojego męża zwodzą już pół roku wizją umowy o pracę, miał dostać od st oni znowu kombinują i znowu chcą mu na kwartał dać umowę zlecenie
![]() ![]() Lenko, zauważyłam tylko twoje pytanie - Tymek ma zmiany skórne i babeczka powiedziała, ze mamy go jak alergika traktować i jak damy np. jedne jabłuszka i on nie będize na nie uczulony to znaczy, ze te są dobre, ale nie jest powiedziane, ze z innej firmy go nie uczulą. Bo mogą mieć inny rodzaj jabłek, albo inaczej pryskane (tak, te jabłka dla dzieci też są pryskane ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedno - mopje dziecko spało dziś od 20 do 8 rano z przerwą na karmienie o 23.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No ale zazdroszczę wam trochę takich przygód bo mój tż jest takim moim pierwszym poważnym facetem ![]() Miała wcześniej innych ale to takie szczeniackie miłostki były, zdarzało się nawet 2 jednocześnie i takiego miałam pecha, że np. wysyłałam smsa nie do tego co trzeba bo mi się mieszało ![]() ![]() Pomi ty tu lepiej nie denerwuj biednych niewyspanych matek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
hej!
dołączam do grona par poznanych przez neta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wrzucam brzuszkowe zdjecie moze ktores sie nada ![]()
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bosh... jakie ona ma dlugie wloski ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1156 | ||||
Raczkowanie
|
cześć, korzystając z chwili kiedy kubuś śpi a ja nie mam juz ochoty na sprzątanie... piszę...
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie w nocy narobiłam, usypialiśmy razem- tata w pracy całą noc był i małemu się już oczy kleiły, ale nie mógł usnąc, a głupia matka mu włączyła pozytywkę z wyświetlanymi na suficie misiami ![]() I co? Dziecko aż smoka wypluło żeby z misiami gadać... Cytat:
A teściów masz nie halo? Pokaż jak podetniesz, podoba mi się ten fryzik, choć bardo odważny ![]() ![]() Cytat:
![]() Reni nie skomentuję nawet ![]() Cytat:
Ja mam włosy wszędzie, nawet u mlodego w pieluszce ![]() A na wychowawczy muszę i chcę isć, tylko muszę jakoś dorobić chociaż z 1000zł... Cytat:
![]() Piękna Pyzulinka ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że tak wyszło, my jak się poznaliśmy to też byliśmy z kimś, tzn ja miałam "chlopaka" właściwie dla mnie to była przyjaźń, a dla niego miłość, niestety. Paweł miał... narzeczoną Cytat:
![]() Matko jak dobrze, że jak miałam 17 lat, to nie było komórek tak dostępnych , Cytat:
![]() mszu trza tytuł zmienić nasz- jesteśmy dobre mamy, podrywy internetowe też znamy ![]() calabria słodas z tej Twojej pociechy ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() No to byś musiała bokiem stanąc do okien ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |||||
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() ![]() no ale moja pani dyr po raz kolejny udowodniła że się na niczym nie zna bo jak chciała powiedzieć księgowej która się wszystkim zajmuje o co chodzi to nie wiedziała i ja jej musiałam powiedzieć hahahah no nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja idę na wychowawczy od lutego do końca sierpnia coby na nowy rok szkolny się załapać ![]() cudna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a jedna nawet mieszka w Poznaniu i dzięki niej poznałam te moim zdaniem najpiękniejsze polskie miasto ![]() ![]() Cytat:
chyba z 6 lat tam nie byłam ![]() ciekawe czy mam jeszcze konto hahahaa] Cytat:
![]() na szczęście się wszystko udało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Dzieciaczki sliczne wszystkie
![]() Mszu- ja Ola nie bede zamieszczac, bo on ma taka skaze na polikach, ze sie jak wyrodna matka czuje ![]() ( i jescze dzis polizalam ptasie mleczko, a potem sie nie moglam oprzec i pożarłam jedno ![]() Moni- moj Radzinek to fajny facet jest ![]() (wlasnie padł za smiechu na yahoo, jak sie go spytalam czy perliczka to żona indyka-usilnie poszukuje jednego na swieta-a radka rodzice mieli gospodarke kiedys, to on sie zna ![]() ja to mam nadzieje, ze my sie kiedys wszyscy z naszymi malymi Łobuziakami spotakmy na jakims piwku vel kawce, nie? ![]() Weronisia- bo pytalas a mi jak zwykle wylecialo- nie podnosimy za paszki (kurde, jakos mam wrazenie, ze jednak ci odpisalam) Dziecko wtedy automatycznie wygina sie do tylu; nogi go ciagna. I to jest niewskazane. Ycnan- nam rehabilitankta mowila, ze dziecko nozek nie powinno krzyzowac ![]() Jesli dziecko krzyzuje, to moze byc cos z bioderkami, no i moze pozniej chodzic. ![]() ![]() Aha, Moni- Olek ostantio tez nie mogl w nocy zasnac, bo gadal do cieni na scianie ![]() ![]() Olek dzis nie spi od 4.30. tzn podsypial, ale budzil sie z okropnym rykiem ![]() No i od 5ej troche go nosilismy. Potem sie rozgugal w naszym lozku. I oczy mam na zapalki. Tym bardziej ze karmilam go o 3ej i zajelo nam to prawie godzine ![]() Teraz mlody odsypia, a ja ciagle czekam na szefa ![]()
#1160 |
Zadomowienie
|
Ja pier... wrocilam wlasnie ze spaceru... teraz juz na 200% utwierdzilam sie, ze tej zimy byl to moj ostatni spacer. Dobrze ze udalo mi sie cyknac pare fotek, Młoda bedzie miala dowód ze z nia na te spacery chodziłam
![]() Jeszcze mnie chyba mnie cos popiescilo, bo wtagralam na 3 piętro 14kg wozek z ponad 6kilowa Nadia w srodku ![]() ![]() NikaP-n... a u mnie niekotrzy ludzie do dzis robią dziwne miny jak mowie ze poznalismy sie z TZtem przez internet Zuza nie marudz tylko dawaj ta fotę, photoshop da rade odczarowac Alka ![]()
#1161 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja tylko na chwilkę. Mały się budzi My poznaliśmy się na uczelni, ale początek znajomości to właśnie długie rozmowy na gg ![]() mszu - wysłałam Ci mailem fotki do kolażu, bo ja jestem taka nędza, że nie umiem ich zmniejszyć. Jeśli to problem to przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Aaa, miałam Wam napisać, że karmiąc piersią z warzyw poza burakami i marchewka można jeść np. ogórki kiszone i kapustę kiszoną, to inf. od naszej pani dr i jadłam i rzeczywiście ok. Poza tym brokuły, fasolkę szparagową, szpinak. Dwóch ostatnich jeszcze nie jadłam. Od kilku dni boję sie zjeść banana, robię podejście i rezygnuję. Dziś za to zjadłam parówkę wieprzową (taką z dużą zawartością mięsa i nie mechanicznie oddzielonego). Jakie owoce jecie? Ja na razie tylko jabłka pieczone... Zuziczka - jak masz chęć na słodkie to wcinaj biszkopty. Ja jak chcę coś pogryźć to jem sucharki, chrupki kukurydziane, macę, wafle ryżowe i znalazłam w sklepie fajne produkty dietetyczne bez cukru np. herbatniki (bez mleka też) firmy Anna. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- firmy Ania, nie Anna: http://bioania.pl/oferta,0.html Mój synuś śpi od 2 godzin... Myślałam, że już się budzi, ale postęka chwilkę i znów lula. Najlepiej mu się śpi na naszym łóżku, bo ma tu chyba tak przytulnie ![]() ![]()
#1162 |
Raczkowanie
|
wklejam kilka demotów co by nam weselej było
![]() ![]()
#1163 |
Raczkowanie
|
łee wizaz pozasłaniał napisy
![]() ![]()
#1164 |
Zakorzenienie
|
calabria - ale super
![]()
#1165 |
Wtajemniczenie
|
A do nas dzis przyszla paka ze stanow od cioci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maz dostal jeszcze swetr i kilka pak slodyczy, a ja sukienke na sylwestra oraz zapas kawy orzeszkowej ![]() Paka wazyla 39 kg ![]() Szkoda tylko ze kilka dni temu wylicytowalam mate edukacyjna na allegro za 50 zl ;( i co ja teraz z nia zrobie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-16 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
martucha84 super, że jako tako poszło z szefową.. i dzięki za link o glutenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ola chyba po wczorajszym szczepieniu ma dziś troszkę podwyższoną temperaturę- 37,1stC- no, ale że to tylko stan podgorączkowy i nie wygląda jakby jej coś dolegało to na razie nie daję jej nic na temperaturę |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No niby halo i nie halo Różnie to z nimi bywa Oni na wsi wychowani i po prostu są drażniący Podam przykład Od lat nie znoszę pietruszki w rosole i oni o tym wiedza bo nawet na swoim wesele poprosiłam żeby mój talerz był bez niej Porostu mam odruch wymiotny jak ją jem w tej postaci. Więc tak siadamy do stołu i dostaje rosów Nawalone pietruszki że na sam widok zasikam zęby I mówię Ja tego nie zjem , mama wie że ja nie je pietruszki a Teściowa Zjesz zjesz pietruszka jest zdrowa Nie nie zjem Oj u nas w domu się wszytko jadło Ale ja nie będę Jadła No ale pietruszka jest zdrowa ma dużo żelaza wtedy TZ już widzi że mnie krew zalewa i zabiera talerz wylewa i nakłada ami bez i po raz 100 mówi mamie że ona pietruszki nie jeeeeee I takich przykładów jest miliony ![]() U fryzjera już byłam i wiecie co ? Ścięłam je jeszcze krócej TZ jak mnie zobaczył to tylko oczy wystawiał i spytał czy ze mną wszytko ok hehehhe Jak coś ustrzelę na aparacie to załączę ![]() Mi też włosy leciały bardzo nie mogłam sobie rady dać i między innymi dlatego je ściełam Mój Franek dziś ma dzień bez snu Szaleje jak opętany, śmiechy wygłupy I co najważniejsze obczaił że ma ręce i uderza nimi w zabawki które dzwonią i chyba jest w szoku ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też czekamy na paczkę ze Stanów od początku tygodnia, inni dostali w poniedziałek, środę, a już czwartek i nam jeszcze nie przywieźli Wasze dzieci długo śpią w ciągu dnia? Mój synek wczoraj został wykąpany ok.17.30, po 18, zjadł, zasnął ok.18.30, kolejne karmienie - ok.21.30, później po 2, następnie o 6 i pobudka o 8.30, jak rano sie zbudził to godzinkę patrzył na karuzelkę, zjadł 9.30, znów spał (zanim usnał była 10.30), zbudził się przed 12, zjadł 12.30 i od razu usnął i śpi do teraz. To chyba dużo snu, bo miedzy karmieniami śpi średnio 1,5 - 2 godziny?
![]() |
#1169 |
Przyczajenie
|
Martucha a urlop na jakiej zasadzie? Po przepracowaniu iluś lat się należny w szkolnictwie czy jak? Bo ja z tej samej branży ale pojęcia nie mam nic o urlopach, a kadrowa naliczyła mi za wakacje (bo dostarczałam zwolnienie normalnie w wakacje, więc oni jakoś oddają parę tygodni) i plus te 2 dodatkowe tygodnie do macierzyńskiego. W ten sposób przyjdzie mi wziąć macierzyński na 3 miesiące dokładnie tak jak ty.
Ja jem wszystko w ustach nie miałam tylko cytrusów (cytrynę do herbaty wrzucam normalnie) i właśnie kiszonej kapusty, grochów jakichś... Z owoców gruszki, jabłka, brzoskwinie, banany nawet śliwki jadłam. Szpinak dostawałyśmy w szpitalu. Jem wszystko śmietanę, jogurty, cebulę nawet kotlety mielone jadłam ostatnio...tylko z wagą jest kiepsko przez to, jak stanęła w miejscu tak stoi. Ale chyba mi się anioł trafił bo żadnego uczulenia, nic a karmię tylko piersią i przespać noc mi potrafi od 20 do 8 z jednym karmieniem koło 4-5... |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Klarissa - współczuję bólu. Paracetamol jest do
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.