Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 23:12   #1141
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Hermes Eau de Pamplemousse Rose - bingo! Orzeźwiający, cytrusowy i - nareszcie - trwały! Grejpfrut, ale bez męskiego potu, ani kocich siuśków, lekko słodki intensywny i siedzi na skórze jakieś 8 godzin.

Laura Rose - słodziakowo-kwiatkowa kompozycja, bardzo przyjemna

Bronze Goddess Soleil
- nuda, nuda, nuda, świeżuch i cos słonawego, słabe, blisko skóry

Mistero di Roma - ma coś wspolnego z klasykiem, ale bardziej mdłe

Ellie Saab
- bardzo fajny jaśmin, przypomina mi jednego z ulubieńców - Life Circle Blossom, choć mam wrażenie, że jednak czegoś mu do doskonałości brakuje, ale chyba będą dalsze testy

Hilfiger Woman Peach Blossom
- słodko-mdłe, bez wyrazu, a kysz!

Naomi Campbell Wild Pearl, Avril Lavigne Wild Rose, Pret-a-Porter Glamour chic - wrzucam do jednego wora, nie różnią się prawie wcale, wszystkie mdłe i nudziarskie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 05:18   #1142
Małgosia791
spin doctor

Ellie Saab -mocne, jaśminowe, może lekko miodowe. Dla mnie to takie wytworne, "prawdziwe perfumy". Raczej nie w moim stylu, ale chętnie bym przygarnęła maleńką pojemność, będę jeszcze testować
Stary 2011-09-07, 15:52   #1143
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Napisz, napisz, jak to pachnie dla Twojego nosa!
Chant De Bois Le Labo----->już donoszę- jest to piękna,wytrawna, jasna ale nie piwniczna paczula w tle i masa drewna.Ale takiego z wiatrem...Wysokiego, strzelistego i masa przestrzeni w tym zapachu.Jest taki elegancki i zupełnie inny od wszystkiego już znanego.Nie mam z czym porownać.Chiałabym mieć

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

No i opakowanie- stare apteczne szklo i jakby ceramiczna zakrętka

Az mruczę do tego zapachu i nie wiem -w sklepie u nich nie ma...
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

Edytowane przez MeryJane
Czas edycji: 2011-09-07 o 15:50
MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 16:18   #1144
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
Chant De Bois Le Labo----->już donoszę- jest to piękna,wytrawna, jasna ale nie piwniczna paczula w tle i masa drewna.Ale takiego z wiatrem...Wysokiego, strzelistego i masa przestrzeni w tym zapachu.Jest taki elegancki i zupełnie inny od wszystkiego już znanego.Nie mam z czym porownać.Chiałabym mieć

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

No i opakowanie- stare apteczne szklo i jakby ceramiczna zakrętka

Az mruczę do tego zapachu i nie wiem -w sklepie u nich nie ma...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 20:39   #1145
teclo
Raczkowanie

Kolejny wysyp nowości

Dziś (w D. w Warszawie):

Prada Candy - wata cukrowa, prażone orzeszki, karmel... eee, nie dziękuję! Takie rzeczy to ja jem ale żeby tak pachnieć?

Guerlain Idylle Eau Sublime - klon L'Eau d'Issey Miyake. Wstyd!

Drugie podejście do Flower Tag - otwarcie przepiękne: rabarbar, porzeczka, peonia ale czar szybko pryska i robi się strrrasznie nudno, o czym już pisałam po pierwszym teście

I "na osłodę":Cartier Baiser Vole - gorzkawy początek, potem piękna, gęsta, przypudrowana lilia. Bardzo trwałe, ale nienachalne, eleganckie, poważne. Klasa! Flakon zdecydowanie w moim guście!

Edytowane przez teclo
Czas edycji: 2011-09-07 o 20:40 Powód: lyterówka
teclo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:04   #1146
Parabelka
Panaroja

Trzeci raz podeszłam do Shalimar Initial i okazał się w końcu pięęękny , stary papierowo-kurzowo-waniliowy śmierdziel najwyższej klasy widać dla rozwinięcia się w całej okazałości potrzebował większej wilgotności powietrza.... no i ten flakon jestem na niego ciężko chora

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:17   #1147
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Trzeci raz podeszłam do Shalimar Initial i okazał się w końcu pięęękny , stary papierowo-kurzowo-waniliowy śmierdziel najwyższej klasy widać dla rozwinięcia się w całej okazałości potrzebował większej wilgotności powietrza.... no i ten flakon jestem na niego ciężko chora
Na flakon to ja też zachorowałam, ale faktycznie to straszny śmierdziel. Dlatego cały czas się waham...
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 21:21   #1148
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
O kurczę musttest! Nie wiem jak to zrobię, ale zrobię

Cytat:
Napisane przez teclo Pokaż wiadomość
Prada Candy - wata cukrowa, prażone orzeszki, karmel... eee, nie dziękuję! Takie rzeczy to ja jem ale żeby tak pachnieć?

I "na osłodę":Cartier Baiser Vole - gorzkawy początek, potem piękna, gęsta, przypudrowana lilia. Bardzo trwałe, ale nienachalne, eleganckie, poważne. Klasa! Flakon zdecydowanie w moim guście!
Już są?! Kurde, czemu ja dziś poszłam do Sephory zamiast do Douglasa

Shalimar Initial
- początek nie wyrywa z butów, a później coś zaczyna niepokoić i coraz ładniej popachniwać z nadgarstka, aż w końcu po szczęśliwym dotarciu do bazy emanuje pięknym aromatem mięciutkiej skóry - albo raczej rudobeżowego zamszu, irysa i czegoś słodko-rodzynkowego Klasyk był dla mnie zbyt ciężkim kalibrem, spalony początek był nie do zniesienia, później też męczył, choć otoczenie informowało, że pięknie pachnę szarlotką, Initial jest na tak! Godzinę bylejakości jakoś zniosę No i ten flachon - prze-pięk-ny!

Burberry Body
- Wybaczcie, nic więcej nie jestem w stanie na jego temat napisać

Diesel Loverdose - Początek bardzo, bardzo, bardzo anyżowy, normalnie ouzo jak żywe , później staje się milusińskim, karmelowym słodziakiem, udane testy w sumie, aż dwa potencjalnie moje zapachy wyhaczyłam

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:50   #1149
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Shalimar Initial
- początek nie wyrywa z butów, a później coś zaczyna niepokoić i coraz ładniej popachniwać z nadgarstka, aż w końcu po szczęśliwym dotarciu do bazy emanuje pięknym aromatem mięciutkiej skóry - albo raczej rudobeżowego zamszu, irysa i czegoś słodko-rodzynkowego Klasyk był dla mnie zbyt ciężkim kalibrem, spalony początek był nie do zniesienia, później też męczył, choć otoczenie informowało, że pięknie pachnę szarlotką, Initial jest na tak! Godzinę bylejakości jakoś zniosę No i ten flachon - prze-pięk-ny!
zgadzam się w 100% pięknościowy zapach i flakon ---->

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:08   #1150
Kota
Zakorzenienie

Baiser Vole Cartiera testowałam, ciekawe.
Do zastanowienia, do obadania, do przyglądnięcia się baczniejszego.

Testowałam też Elie Saab.
Nie zachwycilo, choć powinno teoretycznie- to całkiem zacny klasyk jaśminowy.
Jednak w ogóle zapach nie zrobił na mnie wrażenia... Jest coś jak Natasza Urbańska- śliczna, zgrabna, seksownie wijąca się po scenie, ale nic zupełnie nie majaca do powiedzenia i przekazania.

Nie skreślam jednak Saaba- też się poprzyglądam- różne wizażowe znające się nosy wąchały i uznały, że jest to cóś w Saabie.
To ja też jeszcze trochę tego czegoś poszukam, kiedyś, przy okazji.
Stary 2011-09-08, 11:43   #1151
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Testuję właśnie świeżo przybyłe In White.
Wejście bardzo ostre, przeszywające wręcz, świdruje w nosie cierpkością męskiej wody kolońskiej.
Po kwadransie zaczyna trochę łagodnieć, troche przypomina mi teraz Pour Elle Paco Rabanne. HP na razie ani śladu
Chyba powinnam skończyć z zakupami w ciemno.

A może jeszcze coś fajnego z tego wyjdzie...
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:26   #1152
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Testuję właśnie świeżo przybyłe In White.
Wejście bardzo ostre, przeszywające wręcz, świdruje w nosie cierpkością męskiej wody kolońskiej.
Po kwadransie zaczyna trochę łagodnieć, troche przypomina mi teraz Pour Elle Paco Rabanne. HP na razie ani śladu
Chyba powinnam skończyć z zakupami w ciemno.

A może jeszcze coś fajnego z tego wyjdzie...
a podobne sa choc troche do PP Diora??

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:28   #1153
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
a podobne sa choc troche do PP Diora??
No właśnie nie wiem, dla mnie to Pour Elle Ale ja PP bardzo słabo znam (bodajże raz testowałam), a Pour Elle miałam flaszkę, więc łątwiej mi przyszło to porównanie.
Stary 2011-09-08, 14:30   #1154
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem, dla mnie to Pour Elle Ale ja PP bardzo słabo znam (bodajże raz testowałam), a Pour Elle miałam flaszkę, więc łątwiej mi przyszło to porównanie.
kiedys zastanawailam sie na In white ale jak podobne do Pour Elle to odpada jakos szczegolnie sie nie polubilismy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:34   #1155
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
kiedys zastanawailam sie na In white ale jak podobne do Pour Elle to odpada jakos szczegolnie sie nie polubilismy
Według tego, co przeczytałam na KWC i Fragrantice jestem chyba jedyną osobą, która porównała In White do Pour Elle. Wszyscy bez wyjątku piszą o podobieństwie do PP
Stary 2011-09-08, 15:45   #1156
Parabelka
Panaroja

L'instant de Guerlain i L'instant Magic - najpierw trochę jakiegoś syntetycznego syropku na kaszel , a potem tylko flaszki ładne , ale to trochę za mało

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-09-08, 16:39   #1157
mamulka555
Raczkowanie

A ja dzisiaj ponownie BC, równocześnie z Szulcem - że niby miały być takie same?? Coś tam wspólnego mają, ale bez przesady.
Przecież Szulc to zapach tlenku cynku u dentysty - sterylny, zimny i ostry, a BC to jesienne liście po deszczu, ogrzewane słońcem. Chociaż przy pierwszym niuchu BC (dawno temu)mocno się wdrygnęłam i nazwałam ten zapach KRÓLOWĄ MOKRADEŁ.
Tak pachniała scena z Władcy Pierścieni, kiedy Frodo przechodził przez jezioro topielców -brrr
mamulka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:46   #1158
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez mamulka555 Pokaż wiadomość
a BC to jesienne liście po deszczu, ogrzewane słońcem. Chociaż przy pierwszym niuchu BC (dawno temu)mocno się wdrygnęłam i nazwałam ten zapach KRÓLOWĄ MOKRADEŁ.
Tak pachniała scena z Władcy Pierścieni, kiedy Frodo przechodził przez jezioro topielców -brrr
w życiu najpiękniejsze kadzidło z żywicą jakie może być

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-09-08, 17:05   #1159
thaprincezz
Rozeznanie

Rozpisujecie sie o in white... a in black? testowalam kilka lat temu i pamietam ze mi sie podobaly ale nie wiem jak byloby teraz.... opisze mi ktos?
jesli znacie jeszcze kim kardashian edp to rowniez prosilaby o zrecenzowanie
Mam ochote kupic cos w ciemno ) zastanawialam sie tez nad wish ale testowalam rok temu i nie pamietam zbyt wiele

moja szafka: http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/2683/
thaprincezz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:12   #1160
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Ja też dziś testowałam Szulca i przychylam się do opinii mamulki555, pewne podobieństwo jest, za które chyba w całości odpowiada wenge ale na tym podobieństwa się kończą, Szulc naładowany jest szpitalną wersją agaru i przez to jeszcze mniej mi się podoba niż BC

Visit men Azzaro
juz dawno chciałam go przetestować globalnie ze względu na recenzje obiecujące podobieństwo do Gustawa, jednak test globalny potwierdził moje wrażenia po teście naręcznym: otwarcie kardamonowo-pieprzne (zupełnie inne niż w Guciu) szybko przechodzi w bazę całkiem zbliżoną do bazy GpH czyli gwajakowo-kadzidlano-piżmową ale jest to zapach prosty, bez zaskakujących niuansów, linearny i niestety nietrwały...

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:53   #1161
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez thaprincezz Pokaż wiadomość
Rozpisujecie sie o in white... a in black? testowalam kilka lat temu i pamietam ze mi sie podobaly ale nie wiem jak byloby teraz.... opisze mi ktos?
jesli znacie jeszcze kim kardashian edp to rowniez prosilaby o zrecenzowanie
Mam ochote kupic cos w ciemno ) zastanawialam sie tez nad wish ale testowalam rok temu i nie pamietam zbyt wiele
In Black to mega słodziak. Początek jest bardzo podobny do Delices Cartiera, potem wychodzi ta słynna wiśnia w likierze Słodycz In Black jest bardzo fajna, bo otula, ale nie oblepia. W lecie prawie nie używałam, to dla mnie zapach na niższe temperatury, w dużym cieple nie ma szans rozkwitnąć, może jedynie poddusić otoczenie.
Stary 2011-09-08, 18:41   #1162
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

AA Herba Fresca - Na początku czuję wyraźnie leciutko osłodzoną miętę, później na pierwszy plan wyłania się zielona herbata, również odrobinkę posłodzona. Wszystko podszyte zapachem świeżo skoszonej trawy. Mniam. Do tego trwałość na moim nadgarstku całkiem całkiem. Podoba mi się.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:21   #1163
ewika70
Zadomowienie

Dziś, między innymi próbowałam Burberry Body. Myślałam, że nie ma zapachów, które działały by na mnie odrzucająco, ale się myliłam. BB jest paskudne. Ostre, nachalnie wdziera się do nozdrzy. Nie pachnie - uderza odorem kwaśnego pudru jak obuchem. Udaje kobietę, ale w rzeczywistości jest psychopatycznym dusicielem. Lepiej trzymać się od niego z daleka. Ja na pewno będę
ewika70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 19:38   #1164
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Testy porównawcze In White i Pour Elle: cały dzień żyłam w przekonaniu, że są to blizniaczo podobne zapachy. Byłam w błędzie. Kiedy mam na żywo oba te zapachy to są diametralnie różne, Pour Elle jest cieplejsze, ale takie jakieś płaskie i nijakie. In White wypada tu bardzo intersująco. Może dam mu jeszcze szansę.

Testowałam dziś Soleil de Rochas- bardzo fajny zapach, rzeczywiście kojarzy się z ciepłem, słońcem, dobrym nastrojem i pogodą. Bardzo mi się spodobał, szkoda, że jestem na odwyku, bo na all jest używka ...
Stary 2011-09-09, 18:45   #1165
Parabelka
Panaroja

Dzięki bardzo miłej Wizażance - Cuir Venenum PG - w opisach słodko-skórzany . A na mojej skórze i moim nosem - popielniczka normalnie jakbym nos wsadziła w popielniczkę dopiero po jakiejś godzinie pojawia się ślad zamszu ? ale ślad dosłownie , a potem , kiedy zapach zaczyna już zanikać , pojawia się delikatna nuta czegoś słodkiego . Baaardzo dziwny zapach ciekawa jestem , co mi wyjdzie w testach przy innej pogodzie

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-09-09, 19:40   #1166
teclo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewika70 Pokaż wiadomość
Dziś, między innymi próbowałam Burberry Body. Myślałam, że nie ma zapachów, które działały by na mnie odrzucająco, ale się myliłam. BB jest paskudne. Ostre, nachalnie wdziera się do nozdrzy. Nie pachnie - uderza odorem kwaśnego pudru jak obuchem. Udaje kobietę, ale w rzeczywistości jest psychopatycznym dusicielem. Lepiej trzymać się od niego z daleka. Ja na pewno będę
Dobrze napisane! Moje pierwsze wrażenie było bardzo podobne! Potem łagodnieje i rozwija się bardzo bliskoskórnie, coś tam można z tego wyłowic, może jeszcze kiedyś spróbuję... Ale początek naprawdę jest straszny
Stary 2011-09-09, 20:24   #1167
rosana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Na flakon to ja też zachorowałam, ale faktycznie to straszny śmierdziel. Dlatego cały czas się waham...
flakon rzeczywiście piękny A zapach na razie przetestowałam tylko na blotterku i jakos tak nie zachecająco - dużo kurzu. Ale z drugiej strony ciągle mnie te perfumy kuszą więc następne podejście to już będzie test po całości
Stary 2011-09-10, 00:09   #1168
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Loewe 7 for men znalazłam po nutach, jak to zwykle u mnie bywa, a recenzje wykazały dużą zbieżność w porównywaniu "Siódemki" do mojego ukochanego GpH i zapaliła mi się czerwona lampka we łbie - muszę poznać! Kupiłam próbkę na all (a całe wakacje chciałam na ALZD) i przystąpiłam do ostrożnych testów naręcznych, "ostrożnych" ze względu na konwalie i różę w składzie ale okazały się niegroźne, a wiecie, że chronicznie nie cierpię kwiatuchów...Potem test globalny i :
Zapach otwiera akord kwiatowo-przyprawowo-kadzidlany, dużo pieprzu. gałki muszkat. i frankońskiego kadzidła na słabowitym kwieciu, róży nie czuję, a konwalie pełnią rolę aldehydów i nadają zapachowi lekkości i sznyt "czystego prania" . Po czasie zapach nie zmienia się radykalnie, nie robi fikołków ale kwiaty bledną, a ich miejsce zajmują igiełki cedru na wciąż tlącym się kadzidle Loewe 7 wydaje mi się znajomy, bo gdzieś już spotkałam połączenie kwiatów i kościelnego kadzidła, może w którymś z Etatów ale tamto odstręczało, a to jest prawdziwym unisexem Podobieństwo do Gustawa i męskiego Rush faktycznie czuję ale i do Ceremony Kamali i trochę Cardinala - udany zapach, bardzo nawet udany i bliskoskórny, pomyślę o flaszce

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2011-09-10 o 08:36 Powód: styl
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 05:05   #1169
Małgosia791
spin doctor

Oh Lola M Jacobsa-zakochałam się Podobnie jak ostatnio Viva La Juicy tak ta wersja Loli złapała mnie za nos i serce. Klasycznej Loli za bardzo nie lubię za to ta jest cudowna: soczysta, bardzo świeża, czuję świeże soczyste owoce i troszkę kwaskowego rabarbaru oraz słodkie kwiaty-piwonię, magnolię. Kiedyś założyłam wątek Zapach perfumerii, bo uwielbiam zapach jaki czuć po wejściu do Sephory czy Douglasa i właśnie Oh Lola jest najbliżej ideału-pachnie jak po wejściu do perfumerii właśnie Muszę mieć
Stary 2011-09-12, 10:44   #1170
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Prada Infusion d'Iris- bardzo przyjemny, elegancki zapach. W roli głównej oczywiście irys- nie wyczuwam poza nim zbyt wraźnie żadnej innej nuty. Pod koniec wyczuwalny jest jakieś ciepłe drewienko. Troszeczkę przypomina mi 19 Poudre. Fajny zapach na jesień- otula niczym miękki szalik, zastanawiam się nad kupnem... (tzn zastanawiałabym się, gdyby nie odwyk).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości