|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V
Cytat:
![]() tak bym chciala cos sobie kupic z koronka, ale nie wiem gdzie, oprocz all.. Cytat:
buahhot uzywa jasminowej, bo ona jest do blond wlosy po niej sypkie,odzywione i blyszczace, dla mnie rewelacja, pod warunkiem, z enakladam ja na noc. nakladasz na suche wlosy, ja zakladam czepek, na to recznik spinam klamra do wlosow taka duza i ide spac, rano zmywam szamponem takim bez sls, nakladam odzywke ja z silikonami i akutalnie stapiz, trzymam ile moge min. 40min, zmywam i wloski jak marzenie Cytat:
Cytat:
co do oczyszczania to ja sama sobie wymyslilam, nie podpieralam sie niczym-dieta itp, tylko to co uwazalam za nie zdrowe wyeliminowala lub poszukalam zamiennikow robilam to przez 6tyg. i nadal staram sie chociaz pokusze sie na ciasto,slodycze, chleb pszenny,platki na mlekutakie podstawy u mnie byly: 1. chleb razowy, wasa-eliminacja chleba pszennego 2. zero cukrow w herbacie 3. zero slodyczy 4. zero platkow chocapic,fitness, zamienilam na kukurydziane 5. zero gotowych past-jajecznych,tunczyka, zamienilam na wlasne robione 6. mleko 0,5% z 2% 7. zero pizz 8. zero ogolnie fast foodow 9. zero coli,sprite 10. zero alkoholi 11. zero kopyte,klusek, makaronow- zamienione na ryz 12. ziemniaki (nie lubie) zamienilam na kasze (tez nie lubie )13. wiecej ryb 14. duuzo wiecej wody, te 1,5-2l dziennie 15. zero zupy pomidorowej, rosolu- zamienilam na krupnik, jarzynowa, wiem ze tu i tu smietana, ale ja robilam zamienniki bez i jakos dalo rade ![]() 16. zero masla, minimum soli 17. nie jadlam po 20, a lubilam jesc wczesniej o 22 ![]() 18. sporo salatek z feta, typu greckich na kolacje,przekaski 19. duzo wiecej warzyw i owocow 20. jogurt naturalny min.4x w tyg-zmaiast baocmy,danonkow itp jak sobie cos przypomne to napisze ![]() ale ja robilam sama wg siebie, nie chodzilam glodna jadla 5-6 posilkow, ale mniejszych i schudlam na wadze jakies 2kg, ale mi to wystarczylo, po prostu lepiej sie czulam, cera lepsza, cialko lepsze, wiec jak dla mnie efekty sa okej
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
caate kochana a powiedz mi jakie kukurydziane dokładnie jesz?
![]() bo ja zerknęłam na kalorię chocapick a kukurydziane pierwsze z brzegu i miały po tyle samo mniej więcej, węglowodanów również więc zgłupiałam, tamte w czekoladzie a drugie niet..
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to robilam bardziej dla mojej psychiki, gdyby byla wielka roznica, to bym duzo wiecej schudla, ja po prostu staralam sie wyzbyc nawyk slodyczy,cukrowania wszystkiego, wiec wszystko co slodkie, zamienialam na nie slodkie, zeby mnie nie kusilo, ale zamotalam:d mam nadzieje, ze zrozumiesz o co mi chodzi
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem
Ja już też chcę ograniczyć słodkie, bo ani to synkowi nie służy ani mi, a niestety nie umiem ograniczyć, ja albo jem mnóstwo albo wcale. także moje chocapic też poszło w odstawkę A mleka 0,5% to ja się boję raz w życiu spróbowałam i było takie przeźroczyste, jakby woda z mlekiem, wyglądało okropnie, dalej takie jest? tamto było Łaciate i nie umiałam się tego napić
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej sie przyzwyczailam, jest duzo rzadsze, takie jakby mniej smakowe, ale ja i jakos moj kot sie do niego przyzwyczailysmy ze slodyczami tez tak mam, potrafie nie jesc 10dni a pozniej napad i codziennie tabliczka czekolady,batony i platki. W ogole myslalam, ze o to ja tylko taka jestem,ze wcinam te czekoladowe platki ![]() moje kolezanki to jak juz zjedza platki na mleku, a to od swieta to musli, albo jakies zbozowe, fintess. a ja nie lubie zbytnio musli, za twarde dla mnie
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Takiego mleka też nie lubię ... Ja to w ogóle lubię za bardzo jeść, żeby się wyzbywać czegoś
![]() Co do amli - muszę spróbować, kocham śliskie włosy co do koronek - ostatnio bardzo modne, sama mam jedną bluzkę z rękawkami i dekoltem koronkowym z House'a. Widziałam też dużo w Reserved np. a ja już się pomalowałam na imprezę próbowałam czy tak może być i chyba tak zostanie, na zdjęciach jednak nie widać tego tak dobrze... Są tam 3 czy tam 4 kolory nawet...
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie to cienie? a drogie takie bluzki? ![]() tez kocham jesc, moja mama to szef kuchni i ciagle uczy mnie czegos nowego i jest masakra ogolnie
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo a ja sobie nie wyobrażam innego śniadania niż płatki ![]() bo chleba nie przełknę.. nie umiem muszę coś zimnego, płynnego i podchodzą tylko płatki czasem robię sobie taką kaszkę manną polecam również ![]() Ja przed ciążą bardzo mało słodyczy jadłam ![]() jeju a teraz... to już czasem z nudów aaa podjem sobie. koniec z tym ![]() Muszę sobie jadłospis ułożyć od poniedziałku dużo białka i owoców a te płatki fitness to ja bardzo lubię ![]() Cytat:
, ślicznie ![]()
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie umiem się malować
Tylko eksperymentuję. To są cienie Pierre Rene potrójne: szary ciemny, grafit i jasnoszary, i jeszcze jeden taki biały błyszczący użyłam, nie wiem skąd go mam, jakiś stary.... Bluzki ,z tego co pamiętam ,wahały się w cenach 39-99zł. Moja z rękawkiem 3/4 kosztowała 59. Ale to zależy oczywiście od sklepu
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Ja ogólnie kładę na całą buzię krem, później bazę pod makijaż z daxa, później podkład (teraz mam manhattan ten w musie) i puder sypki ,a na powieki dałam jeszcze ekstra odrobinę korektora (ktoś tu o nim mówił ten superstay z maybelline). Nie mam żadnych specjalnych... Zazwyczaj w miarę się trzymają te kilka godzin w trudnych warunkach
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
taka baza?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-9...gladzajaca.htm bo szukam czegoś dla siebie
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ale niekoniecznie ją polecam, mnie chyba trochę zapycha. Poza tym jest OK, moja mama np. ją bardzo chwali. Utrwala makijaż i w dotyku po niej cera jest miła.
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo spełniło się moje marzenie.. Ogólnie to jakiś rok temu zakochałam się w buldogu, w tym jego spojrzeniu i jak się przykleił do szyby mnie widząc. Boże to takie słodkie było. No i powiedzieliśmy sobie z tŻ, jak będziemy już na swoim to na pewno sobie takiego kupimy, bo teraz rodzice by mi nie pozwolili.. Ale w czwartek wchodzi do pokoju z nią, myślałam, że się posikam ze szczęścia Dzisiaj spała z nami w łóżku pomiędzy mną a tŻ Oprócz niej dostałam jeszcze piżamkę i pieniążki także chyba grzeczna byłam
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam ten podklad z manhatanu, fajny nawet jest, ale wrocilam do colorstay a jego zostawilam sobie na wiosne ![]() aaa wlasnie ile masz warstw tuszu tak z ciekawosci, moze napiszesz mi jak go uzywasz i moze ja go pokocham ![]() Cytat:
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2010-12-25 o 18:34 |
||
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę musiała czegoś poszukać ![]() caate o to nie wiedziałam ja na szczęście nie miewam takich skutków ubocznych w postaci bólu głowy a w ogóle jak Ci idzie jazda autem w taką zimę? ja nienawidzę
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, wiesz co autko super sie drogi trzyma, mnie esp juz uratowalo raz, wpadlam w poslizg jak jezdze za wroclaw do tego dziecka pilnowac i miaaalam wielkie szczescie
jeszcze przez 4wioski, mase zakretow i wszedzie glebokie rowy ![]() slizgawica, jak zawieje z pola sniegu to jest tragedia ![]() i tak jade sobie i mijam sie z tirem, ktory jedzie z naprzeciwka, a tam drogi waskie, a on pedzil tak niecala setka i jak mnie jego podmuch nie zarzucil, jechalam cos kolo 50 to krecilam sie prawo lewo prawo lewo tak powiecej niz 90stopni. dobrze ze nic nie jechalo z naprzeciwka, bo wpadlam po prostu na odcinek lodu... i ja tylko odbijalam kierownice w druga strone, nie hamowalam, ciagle ta sama predkosc i samo wyszlo, natomiast facet za mna wpadl do rowu... wiec mi ciezko ocenic, bo ja jezdze trudnymi drogami, jutro jade do babci i czeka mnie tam gololedz doslownie z pagorkami, jak rok temu jechalam jechalam to skakalismy doslownie, po calej drodze tancowalam, jak bedzie tak jutro, to nie przejade tam focusem i podreptamy 2km, bo bede sie bala po prostu ![]() w miescie jedzie mi sie ok, auto ma moc nie zakopalam sie jeszcze (odpukac ), wyhamowalam na czas, nawet jak sniegi byly te pierwsze bylo ok. 3dni jedzilam na letnich, balam sie jak cholera, mialam problemy z ruszaniem i na zakretach, szczegolnie, ze kolo mojego doma w 1dzien wszystkie rowy w autach byyly![]() ale bac to sie boje jedzic, boje sie o auto i o to, ze inni kierowcy malo uwazaja, czego ostatnio jechala przede mna blondynka, nie zeby dyskryminowala, ale co ta baba zrobila to sie w glowie niue miesci ![]() byly koleiny, jechalo sie w korku 10-20km/h, spokojnie by pojechala koleinami, a ona nie pchala sie w snieg, wiec jechala jednym prawym kolem po asfalcie, a lewym po sniegu, po prawej stronie byl kraweznik ile razy ja sciagnelo do kraweznika ile razy nie mogla ruszyc, bo stala na sniegu i sie slizgala,pilowala opony, zamiast jechac po koleinach to mi sie w glowie nie miesci droga ktora jade 10min trawa z nia 40min i jeszcze w nerwach, ani to minac, bo z naprzeciwka korek ani co z takim osobnikiem robic ile ja sie strachu najadlam ze ona jakims cudem sie obroci i wjedzie we mnie skoro taka zdolna jest![]() przepraszma za takiego offa ![]() wyregulowalam brwi
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj są np
http://www.agland.pl/kolczyki-wkretki-cat-7.aspx
|
|
|
|
#1160 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
wow ile napisalyscie
ide Was nadrobic
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Caate, miałaś przyspieszoną akademię bezpiecznej jazdy w zimie, gratuluję zachowania zimnej krwi
![]() Używałyście któregoś z tych bronzerów?: 1) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,30087,bronzing-powder-face-and-body.html&next=1 2)https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,25357,sensique-trendy-compact-compact-bronzing-powder-puder-prasowany-mapka-brazujaca.html&next=1 3)https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cy.html&next=1 potrzebuję chłodnego, matowego efektu oraz trwałości, nie wiem który wybrać- wszystkie mają nawet niezłe recenzje. A może macie jakieś swoje typy? Miałam jeden z joko, ale kiedy założyłam niewiele był niewidoczny, kiedy nałożyłam trochę więcej- pomarańczowy.
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Poszło o straszną głupotę, miałam opis na gg coś w stylu "mój na zawsze <3" i matka zobaczyła i myślała, że to o ślub (a miałam to jeszcze przed ustaleniem ślubu na gg) i zrobiła mi okropną awanturę, że mam to w tej chwili usunąć, że tyle wstydu im narobiłam, że przed ludźmi się będą musieli chować i w ogóle dużo przykrości usłyszałam. U TŻta mi bardzo dobrze, wszyscy mnie ciepło traktują. Wczoraj było mi głupio na wigilii, bo się czułam obca i nie chciałąm iść, ale przyszła mama TŻta i powiedziałą, że ja jestem już "swoja" i mnie przytuliła. Ja zaczęłam płakać, bo mi się tak jakoś przykro zrobiło, bo mimo wszystko to czas rodzinny, a moja "rodzina" nawet mi życzeń nie wysłała, ani nic, a TŻ mnie mocno przytulił i zobaczyłam, że też mu łezki poleciały. Teraz już nie mam najmniejszych wątpliwości, że mnie kocha
![]() Co do henny, to kupiłam czarną, bo to taka za 3 zł, więc stwierdziłam, że pewnie będzie słaba... Ale potem przeczytałam w internecie, że jest mocna :/ I teraz żałuję, że nie wzięłam brązowej... Teraz się boję ją robić, bo mam jeszcze nie pofarbowane włosy i może to wyglądać komicznie.... No i tej poświaty też się boję
|
|
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ponownie dołączam do wątku
Cytat:
Ja zwracam na to dużą uwagę, nawet tonacja podkładów których używam zmienia się w zależności od pory roku.
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę zrobić projekt denko kosmetyków, bo mam ich masę, a ciągle mi coś przybywa, także myślę, że przez 3 miesiące nic nie będę kupować. Ale zobaczymy czy wytrzymam...
|
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też się ograniczyłam z kosmetykami a myślałam, że to niemożliwe. Wytrzymasz, ja Wytrzymałam i już chyba od pół roku nie kupiłam sobie żadnego nowego podkładu tylko wykańczam te, które mam( a mam ich sporo )Generalnie im dłużej się nie kupuje tym z czasem mniej kusi ![]() Jakoś idzie
|
|
|
|
|
#1166 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Jak Wam swieta mijaja? ja to sie obzeram normalnie, bede sie toczyc zamiast chodzic ![]() Mam chwilke czasu to ponadrabialam. Cytat:
![]() Cytat:
W kazdych anty jest tak ze przez pierwsze 3 miesiace moga wystapic dodatkowe krwawienia w trakcie trwania cyklu. ja co prawda biore yasminelle ale w trakcie drugiego opakowania mialam plamienie. Specjalnie dla Ciebie az sprawdzilam ulotke Cilest i jest dokladnie napisane o tych plamieniach ze moga wystapic w trakcie pierwszych 3 opakowan. Bede teraz moze wredna - czytanie nie boli, naprawde. Cytat:
![]() Cytat:
Tez mialam takie plany w liceum ![]() A co do fot - az tak Ci zjasnialy?? Normalnie az mi ciezko uwierzyc, poza tym gdybys nie napisala ze to Ty na obu zdjeciach to hmmm... Dla mnie te zdjecia to normalnie 2 rozne osoby ![]() Cytat:
Milo mi, tez sie ciesze i to bardzo Co prawda rodzice TZ mnie zaprosili do siebie na Wigilie ale ja nie wiem kiedy nastepnym razem bede w domu no i bardzo chcialam u siebie z rodzicami Na rzesach bym stanela zeby przyjechac, tzn wsiadlabym w auto i smignela te ponad 400 km ![]() A co wlasnie sytuacji na drodze - to masakra co sie dzieje, ja mam wrazenie ze ludzie nie potrafia sie przemieszczac w taka pogode, spadnie snieg i od razu panika a to najgorsze co moze byc. Ja kocham jazde autem w kazdych warunkach, podobno jezdze bardzo dobrze, smieja sie ze mnie ze to mam wrodzone bo podobno do prowadzenia trzeba miec dryg, albo sie go ma albo nie i jak dla mnie ktos kto nie zdaje za ktoryms tam razem chyba powinien odpuscic bo potem sa takie akcje na drodze ze glowa mala Ostatnie moje przezycie - ktos wyjezdzal z miejsca parkingowego tylem. Ja jechalam droga przez ten parking - mialam pierwszenstwo i jade sobie ale widze ze to auto ciagle wyjezdza nie zwazajac na to ze ja tam z tylu jestem wiec hamuje i stoje. A to auto nadal wyjezdza wiec troche cofnelam i mysle sobie co to za przeproszeniem za debil ze nie patrzy przy cofaniu w lusterko wsteczne tylko jedzie jak mu pasuje. Auto nadal wyjezdza i to juz z takim zamachem ze by mnie stuknelo wiec szybko znow cofam i klakson ze kurde co to ma byc. A to jakas panienka sobie wyjezdzala i nie przyszlo jej do glowy ze moze ktos bedzie jechal ta droga, no rece mi opadly. Dobrze ze jechalam wolno ale jakby ktos smignal nawet 25-30 to stluczka gwarantowana przez taka za przeproszeniem tepa panne co nie potrafi z lusterek korzystac. Kto jej dal prawo jazdy?? Cytat:
![]() Co do makijazu to po prostu super Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-12-25 o 21:09 |
||||||
|
|
|
#1167 | ||||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Czesc dziewczyny
![]() Ja juz po Świetach i po chrzcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
caate - u mnie na osiedlu niestety nie raczą odśnieżyć i już 3x się zakopałam...a z brzuszkiem coraz ciężej nawet obrócić mi głowę do tyłu bo jednak przeszkadza i ile się namęczyłam żeby wyjechać, oh. Ogólnie stresa mam przez zimę ale to bardziej z powodu ciąży, boję się,że wpadne w jakiś poślizg, że ktoś mi wjedzie w tył, stres itp itd.. oh
Najlepsze,że na osiedlowej drodze była ostatnio istna szklanka, jakiś baran się zatrzymał to i ja za nim, ruszył a ja.. już nie.Ani w te ani wewte, ah 10 aut za mną, pare przede mną, sami faceci praktycznie, pomógł ktoś? Gdzie tam... babeczka która chyba z 40 kg ważyła auto mi pchała ale nie dało się, a żaden koleś się nie ruszył więc wyszłam, z auta i powiedziałam,że nie jadę w końcu jakiś się zlitował i mi wyjechał z tego lodowiska. Niestety widzę z okna to miejsce i problem jest z ruszaniem jak już ktoś sie tam zatrzyma, ale jeden drugiemu nie pomoże, bo po co ? lepiej trąbić... a co do kosmetyków- też dostałam ich mnóstwo, ale mam ambitny plan wykończyć te co mam..oby się udało, a nowiuśkie czekają na swoją porę.
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
ufff już po świętowaniu rodzinnym
![]() wczoraj wyrzuciłam 3 opakowania po zużytych kosmetykach, chcę dalej realizować projekt denko, a tu tyle kosmetyków kusi...
|
|
|
|
#1170 |
|
BAN stały
|
Talullah jestem zmienna jak kameleon
, prostownica w ruch i człowiek inaczej wygląda. No tak mi zjaśniały, no miałam ciut jasniejsze niż na pierwszym zdjęciu, ale i tak, że z ciemnego brązu mam rudawy ![]() _blondyneczka_ znalazłam je na allegro, za cale 24,90zł , jak chcesz to przeslę Ci link na PW
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak pojade 

także również będę obserwować co tam polecacie... 
)

Wczoraj przy TZ to az mi lezka poleciala 
droga ktora jade 10min trawa z nia 40min i jeszcze w nerwach, ani to minac, bo z naprzeciwka korek ani co z takim osobnikiem robic ile ja sie strachu najadlam ze ona jakims cudem sie obroci i wjedzie we mnie skoro taka zdolna jest
Teraz się boję ją robić, bo mam jeszcze nie pofarbowane włosy i może to wyglądać komicznie.... No i tej poświaty też się boję