Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 18:53   #1141
katja_24
Zakorzenienie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

A ja sie chcialam pozalic, ze zgubilam karte do bankomatu. Nie wiem, kiedy ani gdzie, ale dzisiaj chcialam zaplacic w drogerii i dupa :/ Na szczescie moj TZ mnie poratowal, ale karty nie znalazlam. W domu tez niet. Musialam zablokowac i zamowic nowa
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:35   #1142
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Gratki, Navika
A Wy sie nie boicie, ze w czasie okresu zaciazycie? No chyba, ze robicie to z guma.
Z gumą...

Cytat:
Napisane przez XxCzarnotkaxX Pokaż wiadomość
Ja tam się nie seksuje w czasie @.czuję wtedy dyskomfort więc co to za przyjemność z igraszek.

Łehehe Tż jednak nie dostanie niespodzianki w pończochach bo w ten weekend nie śpię u niego.ma pokój z siorą a ona nigdzie niby nie jedzie (nie raz tak mowiła a na końcu zmieniała plany i nie było jej ale już było za późno żebym przyjechała) a tak wgl w sobote mam impre bo chrześniaczka ma roczek gdyby nie siora Tż to po roczku bym jechała do niego ale trudno.

Mój okres w pełni i like it
No to życzę dobrej zabawy

Cytat:
A ja sie chcialam pozalic, ze zgubilam karte do bankomatu. Nie wiem, kiedy ani gdzie, ale dzisiaj chcialam zaplacic w drogerii i dupa :/ Na szczescie moj TZ mnie poratowal, ale karty nie znalazlam. W domu tez niet. Musialam zablokowac i zamowic nowa
Dobrze, że szybko zablokowałaś, bo mogłaby się komuś spodobać

ej słuchajcie dziewczyny ile u Was trwa okres? U mnie coraz krótszy z czasem się staje. W pn wieczorem małe plamienie, wczoraj jako tako chyba 1 podpaskę zużyłam reszta wkładki, i dziś tylko już wkładki. Nie za mało to??? bo w sumie zaraz koniec..
Stary 2011-12-14, 19:50   #1143
maggies07
Raczkowanie

katja_24 My z gumką. I bardzo dobrze, że zablokowałaś. Znam pewną nieprzyjemną historie. Kobietę okradli i niczym do banku przyjechała to jej 2 tysiące wyciągnęli z konta ( nosiła pin w portfelu). :/

paskudas U mnie okres to 5 - 6 dni okresu plus 3-4 dni plamień. ;/ Oj tam może akurat ten okres tak masz.

To ja się pożalę też, że jutro piszę kolokwium ze statystyki i bardzo mi się ten pomysł nie podoba. :/
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:53   #1144
paskudas
Zadomowienie

no tylko ja już schiza łapię, że to na pewno ciąża jest :P
Stary 2011-12-14, 21:19   #1145
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
no tylko ja już schiza łapię, że to na pewno ciąża jest :P
Gumka była to nie ma co się bać przecież.
A z okresem to różnie u mnie, normalnie 4-5 dni, ale kiedyś się zdarzył taki 2,5 dnia właściwie.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:01   #1146
Monichulaa
Zakorzenienie

Jaka ciąża, jaka ciąża?
Nie schizujemy bo jest dobrze!
U mnie okres to tak z reguły ze 4 dni ale zdarzało się też tak mniej.
Głowa do góry

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 22:33   #1147
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

paskudas ciąża?z gumą?TO NIEMAL NIEMOŻLIWE

u mnie max 4 dni.3 dni to sporo tej krwii a 4 to resztki bądź wgl
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 07:54   #1148
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

Cytat:
Napisane przez maggies07 Pokaż wiadomość
katja_24 My z gumką. I bardzo dobrze, że zablokowałaś. Znam pewną nieprzyjemną historie. Kobietę okradli i niczym do banku przyjechała to jej 2 tysiące wyciągnęli z konta ( nosiła pin w portfelu). :/

paskudas U mnie okres to 5 - 6 dni okresu plus 3-4 dni plamień. ;/ Oj tam może akurat ten okres tak masz.

To ja się pożalę też, że jutro piszę kolokwium ze statystyki i bardzo mi się ten pomysł nie podoba. :/

oj statystyka tak jak ja to lubiłam na szczęście jeden semestr miałam na drugim roku, ale zaliczyłam na 4 ćwiczenia a wykład na 4+

a okres u mnie też trwa różnie raz krócej raz dłużej... nie wiem od czego to zależy

co do gubienia karty do bankomatu, to błagam PIN nosimy w głowie, jak w sklepie jesteśmy i płacimy kartą to zasłaniajmy jedną ręką liczby które wpisujemy. Dbajmy o swoje bezpieczeństwo!!
navika90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:36   #1149
wontrubka
Wtajemniczenie

PASKUDAS żadnej dzidzi NIE będzie! może okres się jeszcze rozkręci! u mnie też w tym mies. okres słabszy był i zaczynał się plamieniem cały dzień (ale miałam schiza!). będzie dobrze, kochana, na pewno!

zachęciłyście mnie rozmowami o pończochach i dzisiaj wkładam pod spodnie a jak TŻ do mnie przyjdzie, to zapytam niewinnie czy mogę się przebrać w coś po domu i przy nim zdejmę jeansy i z niewinną miną nałożę krótkie spodenki i będę paradować w tych pończochach ciekawe jak długo wytrzyma tylko muszę przecwiczyć pokerface'a

statystyka... bleeeee nienawidzę!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 09:51   #1150
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

oj z pewnością łatwo mu nie będzie wytrzymać
Stary 2011-12-15, 10:03   #1151
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
PASKUDAS żadnej dzidzi NIE będzie! może okres się jeszcze rozkręci! u mnie też w tym mies. okres słabszy był i zaczynał się plamieniem cały dzień (ale miałam schiza!). będzie dobrze, kochana, na pewno!

zachęciłyście mnie rozmowami o pończochach i dzisiaj wkładam pod spodnie a jak TŻ do mnie przyjdzie, to zapytam niewinnie czy mogę się przebrać w coś po domu i przy nim zdejmę jeansy i z niewinną miną nałożę krótkie spodenki i będę paradować w tych pończochach ciekawe jak długo wytrzyma tylko muszę przecwiczyć pokerface'a

statystyka... bleeeee nienawidzę!
Super

Cytat:
Napisane przez XxCzarnotkaxX Pokaż wiadomość
paskudas ciąża?z gumą?TO NIEMAL NIEMOŻLIWE

u mnie max 4 dni.3 dni to sporo tej krwii a 4 to resztki bądź wgl
No właśnie z gumą tylko my przed okresem 2 dni kochaliśmy się dwa razy bez gumy i teraz mam schiza.
Okres się skończył już. Oj tam może on po prostu taki jest nie? głupia kretynka mam za swoje

Cytat:
Napisane przez navika90 Pokaż wiadomość
oj z pewnością łatwo mu nie będzie wytrzymać
Daje 15 sekund
Stary 2011-12-15, 11:27   #1152
kluska0
Zadomowienie

a ja nadal nie mam ;/

kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:32   #1153
wontrubka
Wtajemniczenie

ok, 15 sekund, kto da więcej?

Paskudas
, przed okresem są dni niepłodne. Nie martw się, ale jeśli masz schizować aż do następnego okresu (a tak zapewne będzie), to zrób test dla świętego spokoju. Ale moim zdaniem, nie masz powodu do obaw. Czasami tak się dzieje, że z nas lecie jak z kranu a czasami okres jest skąpy i krótki. Nie schizuj proszę

Maggies, co studiujesz? Z ciekawości pytam, bo ja ze statystyką miałam dużo wspólnego na moich studiach i być może studiujemy to samo

katja_24, też kiedyś zgubiłam i musiałam czekać na nową. Ale nie martw się - kasę zawsze można wypłacić na dowód. Gorzej jak nie ma czego wypłacać (to w moim przypadku bardzo częsta sytuacja niestety).

Navika
wspomniała, że jest wstydliwa, ja w sumie też, ale już się przełamuję (po dwóch latach bycia z TŻ ) a jak jest z Wami - rozmawiacie ze swoimi TŻtami o WSZYSTKIM? o wszystkich swoich intymnych problemach, okresach, plamieniach, nadżerkach, upławach, wizytach u ginekologa? Czy to raczej zostawiacie dla siebie ?

kluska
, będzie będzie! Ty jesteś po tabletkach tak? To może sobie jeszcze poczekasz bo tak moze być. Ale okres w końcu przyjdzie!

Edytowane przez wontrubka
Czas edycji: 2011-12-15 o 11:34
Stary 2011-12-15, 11:33   #1154
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

oj kluska na pewno wszystko będzie dobrze...

paskudas a ja daje 10 sekund 15 to chyba jak będzie musiał się otrząsnąć z szoku jaki tu koleżanka chce mu zapodać....

wontrubka - ja często gadam ze swoim TŻ o różnych problemach natury osobistej, zawsze wie kiedy idę do ginekologa, czy mi coś dolega itp. na początku związku byłam bardzo wstydliwa ale teraz jak jesteśmy ze sobą tyle czasu to już się nie wstydzę przy TŻ nawet siku robić (kiedyś to i przy zamkniętych drzwiach jak susiałam a wiedziałam, że on jest za tymi drzwiami to miałam problem, he he teraz wydaje mi się to śmieszne)... minął mi ten wstyd ale jednak w czasie okresu jakoś nie mogę przełamać się do tego aby się z nim kochać.

skoro mówimy o takich sprawach intymnych to powiedzcie mi jak podchodzicie do porodu rodzinnego? Według mnie to również zbyt intymna chwila... fajnie, że partner obok trzyma za rękę ale czy dla nich taka chwila nie jest zbyt wielkim przeżyciem? Przecież oni nie do końca zdają sobie pewnie sprawę jak to wszystko wygląda.

Edytowane przez navika90
Czas edycji: 2011-12-15 o 11:39
Stary 2011-12-15, 11:36   #1155
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:

paskudas a ja daje 10 sekund 15 to chyba jak będzie musiał się otrząsnąć z szoku jaki tu koleżanka chce mu zapodać....
koleżanka już nie może się doczekać! a jeszcze pierwszy dzień po okresie, więc dodatkowo jestem nakręcona i niecierpliwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 11:37   #1156
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kluska0 Pokaż wiadomość
a ja nadal nie mam ;/
hejjj będzie dobrze

Cytat:
ok, 15 sekund, kto da więcej?

Paskudas
, przed okresem są dni niepłodne. Nie martw się, ale jeśli masz schizować aż do następnego okresu (a tak zapewne będzie), to zrób test dla świętego spokoju. Ale moim zdaniem, nie masz powodu do obaw. Czasami tak się dzieje, że z nas lecie jak z kranu a czasami okres jest skąpy i krótki. Nie schizuj proszę

Maggies, co studiujesz? Z ciekawości pytam, bo ja ze statystyką miałam dużo wspólnego na moich studiach i być może studiujemy to samo

katja_24, też kiedyś zgubiłam i musiałam czekać na nową. Ale nie martw się - kasę zawsze można wypłacić na dowód. Gorzej jak nie ma czego wypłacać (to w moim przypadku bardzo częsta sytuacja niestety).

Navika
wspomniała, że jest wstydliwa, ja w sumie też, ale już się przełamuję (po dwóch latach bycia z TŻ ) a jak jest z Wami - rozmawiacie ze swoimi TŻtami o WSZYSTKIM? o wszystkich swoich intymnych problemach, okresach, plamieniach, nadżerkach, upławach, wizytach u ginekologa? Czy to raczej zostawiacie dla siebie ?

kluska
, będzie będzie! Ty jesteś po tabletkach tak? To może sobie jeszcze poczekasz bo tak moze być. Ale okres w końcu przyjdzie!
Jezuuuu no na logikę to niepłodne ale jak świr to świr
Wydaje mi się, że o wszystkim, bo on się o wszystko wypytuje jak u kobiet co przebiega:P a w szczególności okres go ciekawił hahaha. Ale nie są to rozmowy typu: o kurde podpaska mi przecieka

Cytat:
Ok w sumie racja albo nawet nie- ja daję szok+ czas na dobiegnięcie do wontrubki
no właśnie co studiujecie bo widzę, że mi się tu jakieś ekonomistko-matematyczki przewijają
Stary 2011-12-15, 11:44   #1157
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

Cytat:
no właśnie co studiujecie bo widzę, że mi się tu jakieś ekonomistko-matematyczki przewijają

to samo co Ty
Stary 2011-12-15, 11:45   #1158
wontrubka
Wtajemniczenie

sexuuuu!

socjologia.

Stary 2011-12-15, 11:46   #1159
kluska0
Zadomowienie

Wiem że po tabsach może sie spóźnić i nie raz mówiłam innym dziewczynom by się tym nie martwiły, ale teraz sama się boję hehe wkurza mnie to, przywykłam przez 3 lata mieć regularnie co do dnia i teraz sie denerwuje. No nic, plamię już drugi dzień, może coś sie z tego wykluje.

kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:50   #1160
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
to samo co Ty

Cytat:
sexuuuu!

socjologia.
to już wiem kto nam będize tłumaczył dziwne tżtowe zachowania:P
Cytat:
Napisane przez kluska0 Pokaż wiadomość
Wiem że po tabsach może sie spóźnić i nie raz mówiłam innym dziewczynom by się tym nie martwiły, ale teraz sama się boję hehe wkurza mnie to, przywykłam przez 3 lata mieć regularnie co do dnia i teraz sie denerwuje. No nic, plamię już drugi dzień, może coś sie z tego wykluje.
tak to jest, zawsze łatwo uspokajać kogoś a samemu się świruje
Stary 2011-12-15, 11:57   #1161
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

zazwyczaj tak jest, że kogoś łatwiej uspokajać niż samego siebie
Stary 2011-12-15, 12:00   #1162
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:

wontrubka - ja często gadam ze swoim TŻ o różnych problemach natury osobistej, zawsze wie kiedy idę do ginekologa, czy mi coś dolega itp. na początku związku byłam bardzo wstydliwa ale teraz jak jesteśmy ze sobą tyle czasu to już się nie wstydzę przy TŻ nawet siku robić (kiedyś to i przy zamkniętych drzwiach jak susiałam a wiedziałam, że on jest za tymi drzwiami to miałam problem, he he teraz wydaje mi się to śmieszne)... minął mi ten wstyd ale jednak w czasie okresu jakoś nie mogę przełamać się do tego aby się z nim kochać.

skoro mówimy o takich sprawach intymnych to powiedzcie mi jak podchodzicie do porodu rodzinnego? Według mnie to również zbyt intymna chwila... fajnie, że partner obok trzyma za rękę ale czy dla nich taka chwila nie jest zbyt wielkim przeżyciem? Przecież oni nie do końca zdają sobie pewnie sprawę jak to wszystko wygląda.

też się nad tym zastanawiałam... z jednej strony strasznie bym chciała to przeżywać razem z nim (a po drugie niech zobaczy jak się trzeba namęczyć ) ale z drugiej, to nie wiem czy to nie zabiłoby intymności między nami a tak w ogole to ja nie chcę rodzić - panicznie się tego boję! Ale dzidzie bym chciała mieć (nie teraz!!! absolutnie nie teraz!!! )

no a Wy co studiujecie? zachowania tżtów mogę Wam tłumaczyć, ale ja swojego nie bardzo rozumiem. Ale polecam Wam genialną książkę "Marsjanie i Wenusjanki. Tajemnica udanego związku" Johna Gray'a. Naprawdę otwiera mi oczy i o wiele bardziej jestem w stanie zrozumieć "dziwaczne" zachowania mojego TŻa i lepiej się z nim dogadać. Super !

Stary 2011-12-15, 12:12   #1163
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
też się nad tym zastanawiałam... z jednej strony strasznie bym chciała to przeżywać razem z nim (a po drugie niech zobaczy jak się trzeba namęczyć ) ale z drugiej, to nie wiem czy to nie zabiłoby intymności między nami a tak w ogole to ja nie chcę rodzić - panicznie się tego boję! Ale dzidzie bym chciała mieć (nie teraz!!! absolutnie nie teraz!!! )

no a Wy co studiujecie? zachowania tżtów mogę Wam tłumaczyć, ale ja swojego nie bardzo rozumiem. Ale polecam Wam genialną książkę "Marsjanie i Wenusjanki. Tajemnica udanego związku" Johna Gray'a. Naprawdę otwiera mi oczy i o wiele bardziej jestem w stanie zrozumieć "dziwaczne" zachowania mojego TŻa i lepiej się z nim dogadać. Super !
Hmm ja mam podejście do porodów takie jak Ty. Wiem, że mój strasznie by chciał towarzyszyć, bo on ogólnie we wszystkim chce towarzyszyć hehee. Ja niezbyt tego chcę, poza tym ja na 95% na cesarce wygląduję więc sprawa trochę przesądzona....
Nie chciałabym, żeby mnie wtedy widział i on o tym wie.
O proszę jakaś ciekawa książka- bardzo chętnie! ja polecam "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" i "Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy". jak je czytałam to myślałam, że się poleję ze śmiechu, a tż się złościł bo zobaczył tytuł i mnie śmiejącą się z facetów:P
Ja finanse i rachunkowość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 12:16   #1164
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

Cytat:

właśnie ściągnęłam i zaczyna czytać. Zobaczymy czy pomoże mi zrozumieć mojego TŻ bo czasem nie jest to łatwe
Stary 2011-12-15, 12:23   #1165
katja_24
Zakorzenienie

Ale tu nowych postow
Ja nie nosze PINu na kartce, tylko w glowie.
Karte moge zablokowac przez neta, ale nie moge wyplacic na dowod, bo w mbanku sie nie da Na szczescie mam pare groszy gotowki
Kto ma statystyke? Ja to mialam na studiach, ale powiem Wam, ze byly gorsze przedmioty, np. mechanika techniczna albo wytrzymalosc materialow. To byla masakra
Okres mam 4 dni, tak jak na tabsach.
Uwaga, OT, Paskudas, w zalaczniku kawalek sukienki i buty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0161.jpg (131,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0162.jpg (150,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-12-15, 12:24   #1166
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejszeżeby facet sam podjął decyzje o tym czy chce być obecny przy porodzie. Siłą jeszcze traumy dostanie Ważne tez zeby podświadomie nie wywierać wpływu na nim, ze bardzo by sie chialo żeby byl obok. Bo wiadomo faceci są zdolni do poświeceń. A nie raz słyszało sie o przypadkach, że facet czuł sie winny bolu partnerki, zabiło to intymność m-y partnerami.
W kazdym badz razie ja bym chciala zeby byl chociaz na poczatku , przez te pierwsze godziny skurczu, żeby przytulal, masował, pocieszał Ostatni etap porodu, ten drastyczny, jesli mialby byc ze mna to tylko przy mojej głowie, żadnego przyglądanie sie, temu jak dziecko wychodzi, zadnego kamerowanie, fotografowania
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:27   #1167
katja_24
Zakorzenienie

Widze, ze wpadl, jakze optymistyczny w tym watku, temat porodu
Ja nie planuje ciazy, nie chce miec dziecka, ale jakbym juz miala rodzic, to chyba chcialabym, zeby facet przy mnie byl, ale stal przy glowie
Stary 2011-12-15, 12:32   #1168
navika90
Raczkowanie

GG do navika90

temat porodu jedynie taki hipotetyczny, w żadnym wypadku żadna z nas nie wybiera się przecież na porodówkę bo każda z nas stosuje gumki. Taka moja ciekawość jakie jest wasze zdanie na ten temat ale widzę, że raczej nie odbiegam od "normy" pod tym względem.
Stary 2011-12-15, 12:43   #1169
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Ale tu nowych postow
Ja nie nosze PINu na kartce, tylko w glowie.
Karte moge zablokowac przez neta, ale nie moge wyplacic na dowod, bo w mbanku sie nie da Na szczescie mam pare groszy gotowki
Kto ma statystyke? Ja to mialam na studiach, ale powiem Wam, ze byly gorsze przedmioty, np. mechanika techniczna albo wytrzymalosc materialow. To byla masakra
Okres mam 4 dni, tak jak na tabsach.
Uwaga, OT, Paskudas, w zalaczniku kawalek sukienki i buty
Jakie słodziutkie buciunie!!! piękny zestaw!

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Najważniejszeżeby facet sam podjął decyzje o tym czy chce być obecny przy porodzie. Siłą jeszcze traumy dostanie Ważne tez zeby podświadomie nie wywierać wpływu na nim, ze bardzo by sie chialo żeby byl obok. Bo wiadomo faceci są zdolni do poświeceń. A nie raz słyszało sie o przypadkach, że facet czuł sie winny bolu partnerki, zabiło to intymność m-y partnerami.
W kazdym badz razie ja bym chciala zeby byl chociaz na poczatku , przez te pierwsze godziny skurczu, żeby przytulal, masował, pocieszał Ostatni etap porodu, ten drastyczny, jesli mialby byc ze mna to tylko przy mojej głowie, żadnego przyglądanie sie, temu jak dziecko wychodzi, zadnego kamerowanie, fotografowania
No dokładnie
a czasami brecha bo akby mi facet z kamerą albo foto wyskoczył to bym go tym utłukła chyba... albo na youtube chyba widziałam kiedyś poród w wodzie i był mąż, matka, ojciec i dzieci rodzącej i wszyscy sobie siedzieli w koło baseniku, myślałam że zejdę...
Stary 2011-12-15, 13:18   #1170
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie słodziutkie buciunie!!! piękny zestaw!

No dokładnie
a czasami brecha bo akby mi facet z kamerą albo foto wyskoczył to bym go tym utłukła chyba... albo na youtube chyba widziałam kiedyś poród w wodzie i był mąż, matka, ojciec i dzieci rodzącej i wszyscy sobie siedzieli w koło baseniku, myślałam że zejdę...

Serio slodziutkie? Ja nie wiem, jak ja w tym bede chodzic. Niby jest platforma, ale jednak... Ciesze sie, ze Ci sie podoba. Do tego jeszcze mam futerkowe bolerko. Ono dopiero jest slodziunie

Serio, cala rodzinka? Obrzydliwe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości