Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - wątek zbiorczy - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie?
Brąz? 142 53,99%
Bląd? 123 46,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 14:39   #1141
emi_87
Przyczajenie

Dot.: Mam dylemat - czy zacząć farbować włosy?

mam troszke inne pytanie, co myslicie o rozpoczęciu farbowania włosów henną. jestem posiadaczką ciemnych włosów (są one troszke brązowe). chciałabym albo poglębić ich kolor i użyć brązowej henny, albo zmienić kolor na jakiś ciemno-rudy. dodam,że mam janą karnację, jasne oczy (tu znowu jest problem z kolorem, o czasem są zielonkawe, czasem szare), dobrze wyglądam w cieplych kolorach. będę wdzięczna za sugestie
Stary 2008-09-17, 14:41   #1142
Anaitis
Rozeznanie

Dot.: Kochane, doradźcie jaki kolor...

Jak ja ostatnio byłam u fryzjerki i powiedziałam jej,że robiłam włosy szamponem do 24 myć, i wciaż sie nie zmyło tylko "sprało" to ona z uśmiechem na ustach oznajmiła mi,ze te "szampony" nigdy do końca się nie zmywają tylko spierają. Po zastosowaniu tego do naturalnego koloru się nie wróci. Zawsze będzie do kilku tonów inny a to dlatego,że te szampony zaiwerają wodę utlenioną w sobie (którą mieszamy z barwnikiem),a woda utleniona otwiera łuski włosa tak ażeby barwnik się normalnie wchłaniał. Wniosek z tego taki,ze szampon do 24 myć to tak prawie jak normalna farba,tylko steżenie substancji inne ;|
Mnie się wydaje,że musiałabyś stosować dekoloryzację. Bo na bronzie (nawet naturalnym) blond Ci nie wyjdzie-co najwyżej rudości.
A kolorek Victorii śliczny (ten okładkowy podobny jest do Joasi)
Wydaje mi się,ze ładnie Ci będzie i w tym i w tym,bo to są dość ciepłe odcienie blondu
Anaitis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 18:51   #1143
Kiniolek91
Raczkowanie

Dot.: Kochane, doradźcie jaki kolor...

Cytat:
Napisane przez Anaitis Pokaż wiadomość
Jak ja ostatnio byłam u fryzjerki i powiedziałam jej,że robiłam włosy szamponem do 24 myć, i wciaż sie nie zmyło tylko "sprało" to ona z uśmiechem na ustach oznajmiła mi,ze te "szampony" nigdy do końca się nie zmywają tylko spierają. Po zastosowaniu tego do naturalnego koloru się nie wróci. Zawsze będzie do kilku tonów inny a to dlatego,że te szampony zaiwerają wodę utlenioną w sobie (którą mieszamy z barwnikiem),a woda utleniona otwiera łuski włosa tak ażeby barwnik się normalnie wchłaniał. Wniosek z tego taki,ze szampon do 24 myć to tak prawie jak normalna farba,tylko steżenie substancji inne ;|
Mnie się wydaje,że musiałabyś stosować dekoloryzację. Bo na bronzie (nawet naturalnym) blond Ci nie wyjdzie-co najwyżej rudości.
A kolorek Victorii śliczny (ten okładkowy podobny jest do Joasi)
Wydaje mi się,ze ładnie Ci będzie i w tym i w tym,bo to są dość ciepłe odcienie blondu
No właśnie też spotkałam się z tego typu opinię, co do szamponów... Palette już w ogóle długo trzymają i są intensywne; keidyś stosowałam z Joanny to kolor szybko stał się matowy...

Hm, narazie wszystkie z was twierdzą, ze warto spróbowac...=) musze na parwdę poważnie to przemyślec...=)

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 22:11   #1144
Burbery
Zadomowienie

Dot.: Jasna cera, niebieskie oczy, jaki kolor włosów ?!

Chyba trudno o jednoznaczną odpowiedź, każdy gustuje w czymś innym. Do niebieskich oczu i bladej cery może pasować praktycznie każdy kolor. Ja jestem np. zwolenniczką zdecydowanego, intensywnego czekoladowego koloru włosów (muszą być długie), baaardzo bladej cery i intensywnie niebieskich oczu w brązowo-czarnej oprawie makijażu.
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 23:04   #1145
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_chwila Pokaż wiadomość
ależ proszę. na fotce i tak moja cera wyszła w miarę ciemna, bo fotka z lampą:P i zresztą widzisz, że włoski nie są takie czarne czarne, ale mają w sobie trochę brązu, mimo tego są bardzo ciemne
oj ale proszę wstawić zdjęcie ponownie. Regulamin zabrania edycji zdjęć
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 08:03   #1146
Mini007
Zakorzenienie

Ja przy bladej cerze i niebieskich oczach mam rude włosy
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 08:10   #1147
Basia8212
Wtajemniczenie

Mam jasną karnację i błękitne oczy,zawsze miałam blond albo pasemka a w maju zdecydowałam się zafarbować włoski na kolor Karmelowej czekolady z Wellatonu i byłam bardzo mile zaskoczona efektem.Na początku wyszło mocniej ale wiadomo, że kolor się zmywa i po paru myciach wyszedł cudny kolorek.Bardzo jestem zadowolona, że zaryzykowałam.Teraz marzy mi się znów powrót do blondziku
Basia8212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 10:58   #1148
keYt
Raczkowanie

To skoro marzy Ci się wrócić, to dlaczego się cieszysz, że zaryzykowałaś? Teraz będzie Ci trudniej wrócić do blondu.
keYt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:27   #1149
Basia8212
Wtajemniczenie

Cieszę się dlatego, że nie lubię monotoni a kolor karmelowej czekolady nie jest ciemny,własnie teraz mam zamiar tylko jasne pasemka zrobić,ja nie mówie o zmianie na całosć w blondzie tylko balayage.
Basia8212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 17:42   #1150
acinlos
Przyczajenie

jasna cera niebieskie oczy-najpierw sie zastanowcie jak chcecie wygladac czy byc delikatna dziewczyna z wygladu o anielskiej urodzie czy byc zauwazalna kobieta,nie ma jednej odpowiedzi do twojego pytania gdyby tak bylo to kazdy by wygladal podobnie,ten sam kolor inaczej bedzie wygladal i bedzie inaczej odbierany przez ciebie i otoczenia jak zrobisz grzywke lub jak jej nie zrobisz,np stary kolor przy nowym strzyzeniu bedzie wygladal jak swierzy,jak chcecie moge cos wiecej napisac tylko sie okreslcie lub jak chcecie ja moge to zrobic,z doswiadczenia wiem ze kobiety wola nie zmieniac kolorow lub byc w podobnej gamie kolorystycznej,czejam na jakies propozycje
acinlos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 17:56   #1151
*piękna
Zakorzenienie

ja bym dała taki jasny ciepły rudy taki jasny braz rudawy

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 17:58   #1152
vikuniaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acinlos Pokaż wiadomość
jasna cera niebieskie oczy-najpierw sie zastanowcie jak chcecie wygladac czy byc delikatna dziewczyna z wygladu o anielskiej urodzie czy byc zauwazalna kobieta,nie ma jednej odpowiedzi do twojego pytania gdyby tak bylo to kazdy by wygladal podobnie,ten sam kolor inaczej bedzie wygladal i bedzie inaczej odbierany przez ciebie i otoczenia jak zrobisz grzywke lub jak jej nie zrobisz,np stary kolor przy nowym strzyzeniu bedzie wygladal jak swierzy,jak chcecie moge cos wiecej napisac tylko sie okreslcie lub jak chcecie ja moge to zrobic,z doswiadczenia wiem ze kobiety wola nie zmieniac kolorow lub byc w podobnej gamie kolorystycznej,czejam na jakies propozycje
Acinlos dziekuje za udzielenie się jak to okreslilas chciałabym byc zauważalna kobieta z nutka delikatnosci hehe chce zmienić kolor.. teraz mam swój nautralny taki chłodny ciemny blond ale chce się zmienić

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=270778

ZAPRASZAM!
vikuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:32   #1153
acinlos
Przyczajenie

heheh jak juz to ,,okreslilem,, jestem fryzjerem nie fryzjerka ,ale to tak na marginesie.jesli chodzi o zmiane to wklej swoje zdjecie bede mial czarno na bialym i bede ci mogl w pelni dac moja propozycie a i dla innych osob to bedzie jakis odnosnik.
Stary 2008-09-18, 18:47   #1154
vikuniaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acinlos Pokaż wiadomość
heheh jak juz to ,,okreslilem,, jestem fryzjerem nie fryzjerka ,ale to tak na marginesie.jesli chodzi o zmiane to wklej swoje zdjecie bede mial czarno na bialym i bede ci mogl w pelni dac moja propozycie a i dla innych osob to bedzie jakis odnosnik.
Prepraszam za pomyłke zalezy mi na tym aby nie wklejać zdjęcia. Może na pw?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=270778

ZAPRASZAM!
vikuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 19:23   #1155
keYt
Raczkowanie

A ja, mimo że bardzo bym chciała, to nie mogę zrobić ciemnych włosów, bo mam jasną oprawę oczu, jasne brwi, jasną cerę, szare oczy... Marzy mi się brąz, oj marzy, bo mam dość wyglądu barbie

A czy z balejażem brązowym na blondzie będę wyglądać mniej "barbiowo"? Dodam, że nie ubieram się na różowo, więc nie robię tego specjalnie.
keYt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 22:12   #1156
Wenress
Zakorzenienie

Ja naturalnie przy bladej cerze i niebieskich oczach mam bardzo jasny blond.
Jest ok, choć bez farbowania brwi i rzęs sie nie obejdzie wygladam bez tego nijako.

Wg mnie to balejaż jest barbiowaty....
Ogolnie wszystko jasne, wlosy, cera itp wcale nie decydują o wygladzie barbie. Jakiś wpływ maja, ale bez przesady, na mnie nikt barbie nie mowi

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:43   #1157
morelle
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wybrać kolor farby by uzyskać wymarzony efekt?

Żeby uniknąć ciemniejszych włosów niż zamierzone, wybierz odcień o którym marzysz, ale o to jaśniejszy od docelowego. Np. jesli chcesz średni blond, to wybierz jasny blond.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 15:20   #1158
ewelina*
Rozeznanie

Ja mam ten sam problem wcześniej się upierałam że nie będę malować-odrosty itp. dużo problemów.
Ale teraz coraz bardziej denerwują mnie moje włosy,mój kolor to ten tak zwany "mysi".
Siostra za każdym razem mi wypomina że powinnam je pomalować ale właśnie boje się że sobie je tylko zmarnuje będą suche, zniszczone i w końcu nie będę mogła powiedzieć jaki mają kolor przez te malowanie. Tak właśnie ma moja koleżanka, robiła sobie różne pasemka, malowała farbą i szamponetką, a teraz jej włosy wyglądają jak siano i jeszcze są bez koloru takie rudawo-brozowe z pasemkami.
Boje siętakiego efektu po tyhc wszysktich przemalowywaniach. Co o tym myślicie?
I jeszcze wstawie swoje zdjęcia bo jeśli się w końcu zdecyduje to nie mam pojęcia jaki kolor wybrać? Chciałąbym żeby wyglądały naturalnie oczywiście. Przeperaszma za zdjęcia ale teraz nie posiadam takich zwykłych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5715ddd.jpg (140,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5810ddd.jpg (132,3 KB, 22 załadowań)

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 16:10   #1159
20sloneczko20
Przyczajenie

No jasne, przecież nie każda jasna blondynka wygląda jak barbie, he he, np ja chyba nie wyglądam Mam jasną cerę (ale opalam się bez problemu na brązowo), baaardzo jasną oprawę oczu ( brwi mi praktycznie nie widać, więc muszę malować), rzęs jeśli nie umaluję to tez ich nie widać. Oczy oczywiście niebieskie, no a włosy, cóż takie jak na dołączonym zdjęciu (oczywiście w 100% naturalne!).
Wygląd barbie to raczej styl ubierania, kwestia makijażu i dobrania fryzury. No i stroju rzecz jasna.
Na pewno jeśli masz długie jasno blond włosy kręcone bądź falowane w pewnym stopniu możesz wyglądać jak barbie. Podobnie jest jeśli jasna blondynka maluje sobie brwi na czarno - też ją to zbliża w kierunku barbie. Jednak, te aspekty delikatnie zbliżają w tym kierunku, ale żeby być prawdziwą 100% barbie to trzeba się o to porządni postarać a sam kolor włosów nie uczyni Cię taką laleczką

PS mam nadzieję, że nie zostanę skomentowana: Dziewczyno co Ty piszesz, przecież jesteś BARBIE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 240820081042.jpg (61,4 KB, 316 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-20, 16:34   #1160
Wenress
Zakorzenienie

Mam podobne wlosy, i też "nie mam" brwi ani rzęs
No i uważam, że nie wyglądasz jak barbie
Chocaż pewnie jak sie opalisz, to wszyscy mysla, że jesteś farbowana
Zresztą ja widzę rożnicę pomiędzy barbie a ładną, laleczkowatą urodą. O to pierwsze trzeba sie postarac, a to drugie niektórzy mają naturalnie i to jest śliczne

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 10:05   #1161
acinlos
Przyczajenie

najbardziej mi sie podobal pomysl tego balejazu nierub tego!!!cieszko mi jest napisac jak macie wygladac po zwyklym opisie wygladu,bez zdjecia sie nie obejdzie
Stary 2008-09-22, 17:13   #1162
zielona pomaranczka
Przyczajenie

jaki kolor proponujecie?

otoz to zamierzam jutro wlosy ufarbowac. mam problem z wyborem koloru.
Mogłybyscie mi doradzic jaki kolor by pasowal?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...af6459158.html (ta w czarnym to ja)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e6a12ca16.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6b816bc0d.html
a i jaka fryzure mi polecacie? mam niskie czolo i okragla buzie
zielona pomaranczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 17:28   #1163
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA
Dot.: jaki kolor proponujecie?

Prześlicznie wygladasz w falowanych ,włosów napewno bym nie skracała za dużo jedynie troche pocieniowac troszke asymetri .Co do koloru moze cos takiego albo coś ala Jesica Alba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg zmuda-trzebiatowska.jpeg (79,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-09-22, 21:06   #1164
zielona pomaranczka
Przyczajenie

tez wlasnie taki kolor chcialam ale nie wiem co to za kolor? rudy?
Stary 2008-09-22, 21:08   #1165
zielona pomaranczka
Przyczajenie

tez mi sie to podoba ale nie moge odgadnac jaki to kolor. Rudy?
Stary 2008-09-22, 21:09   #1166
zielona pomaranczka
Przyczajenie

jaki to kolor? rudy?
Stary 2008-09-24, 08:59   #1167
anetuska45o7
Przyczajenie

byłam już w sklepach, rozglądałam się w farbach, na miodowym blondzie kolor raczej mi nie wyjdzie, jak jak na bursztynowym blondzie...
Szukałam zatem farby z której wyjdzie mi pożądany kolor, ale nie wiem czy to ten właśnie wybrać. http://www.kosmetykionline.pl/produc...skowy-643.html

Proszę poradzcie coś
anetuska45o7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 18:29   #1168
q_kaska_q
Zadomowienie

Jaki to kolor? POMOCY!

Witam !
Przegladajac watek modowyi znalazlam zdjecie dziewczyny, ktorej włosy bardzo mi sie podobaja. Przez rok mialam kolor blon, sama farbowalam wlosy w domu wiec te oddziecie blondu byly rozne OBecnie mam braz taki pomiedzy srednim a ciemnym Jednak zdecydowalam sie ze cche wrocic do blondu. Bardzo podoba mis ie kolor jak na zdjeciu jednek nie wiem jaki to odcien blondu( a moze jest to balejage)
WIec prosze powiedzcie i jaki to jesy kolr? jak mozecie podac konkretna farbe to bede bardzo wdziecxnaa mzoe lepiej wziasc zdjecie i ydac sie do fryzjera?

Tylko nie mam takie zaufanego fryzjera niestety;(
Licze na wasza pomoc

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1221379084

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 19:47   #1169
erakka
Przyczajenie

blondy wellatonu - dobór koloru

Więc muszę pofarbować włosy, a kolorem docelowym jest blond/średni blond (wyglądający naturalnie!). Interesują mnie farby wellaton. Nie weim tylko jak te kolory mogą wygladac w rzeczywistości, więc jakby ktoś miał nimi farbowane włosy, to proszę o zdjęcia. I oczywiscia jeśli ktoś wie, lub może podejrzewać, jak dany kolor wyjdzie w realu, to też moze wkleić zdjecia znanych osób, lub twarzy z takowymi włosami. Przepraszam, za zamieszanie, ale nie mam na tyle wyobraźni i doświadczenia by domyślić się jak to wyjdzie.
Najbardziej interesuje mnie kolor 8.1 jasny popielaty blond, 8.0 jasny blond i 9.1 rozświetlony popielaty blond, ale wszelkie pomoce mile widziane.
erakka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 01:39   #1170
Kiya
Zakorzenienie

Dot.: blondy wellatonu - dobór koloru

ja farbowałam pszenicznym blondem i pierwszy raz w życiu włosy wyszły mi żółte kolor nakładałam na średni blond (tez farbowany) juz wolę Londa Naturals,kolory blondy wychodzą bardzo ładnie zwłaszcza skandynawski blond.
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości