|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Ja skarców mieć nei będę, nie wydaje mi się, zeby to była jakaś konieczność.
A z tym bukeitem trzeczywiście nieciekawa sprawa, ja bym też zaznaczyła, że wiem, że komuś się rozwalił i nie chciałabym podobnej sytuacji.
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie, ale numer z tym bukietem. Czytałam na jakimś forum porady fotografów, by w miarę możliwości umówić się na odbiór kwiatów jak najwcześniej, by w razie takiej sytuacji mieć możliwość zrobienia nowego bukietu.
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę zapytać co to są skarbce?
Nigdy o tym nie słyszałam.
|
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Ale historie z tym bukietem...
![]() Ja też wczoraj zamówiłam swój. Miałam kilka upatrzonych na necie i w końcu wspólnie z kwiaciarką wybrałysmy jeden. Mam nadzieję, że będzie ok, bo mają tam cholernie drogo Po wycenę mam przyjsc pod koniec maja. Zamówiłam bukiet dla siebie, kwiatek do włosów, butonierkę, bukiety dla druhen i strojenie auta - skromne. Muszę jeszcze zamówić kwiaty dla rodziców, bo się nie dało - była ze mną mama ![]() No i dostałam dzis maila od koleżanki, że mam jej przesłać listę osób zaproszonych na wieczór panieński, bo ona musi wiedzieć co i jak i kiedy planuję ![]() Chyba szukują cos dla mnie, a miałam zrobić cos sama, bo moja swiadkowa ma malutkie dziecko i nie jest raczej rozrywkowa i nie chciałam jej tym obarczać. No ale chyba cos się będzie działo
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Chyba chodzi o książeczki do nabożeństwa
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, dzięki
![]() Co do wieczoru panieńskiego to ja dałam 2 koleżankom (obie są tak jakby moimi druhnami, a jedna świadkową ) listę dziewczyn, które chciałabym mieć na wieczorze panieńskim i one zajmują się organizacją wszystkiego Już się boję, co przygotują, ale nie chcę nic wiedzieć oprócz daty |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z przymiarki
moja suknia jest nie mam już żadnych wątpliwości, czy to aby na pewno dobry wybór. Zdjęć niestety nie mam. Z jednej strony dobrze, bo nie pokażę ich Adamowi. ![]() zmieniłam dekolt. Będzie w serduszko niewielkie ![]() hihihihihihi pani pozaznaczała długość sukienki, i przy niektórych zakładkach doprowadziła je tak jak powinny być bo odstawał materiał po bokach ![]() dwa tyg przed ślubem ostatnia przymiarka i w piątek popołudniu 26.08 odbiór ![]() Ale się cieszę, no
|
|
|
|
#1148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Kasiek,a Ty wykładasz kase na ten Panienski,czy dziewczyny sie składają ?? Bo ja bylam na 2 i zawsze Panna mloda organizowala. Ja tez bede sama kupowac tzn zaplacic miejsce jedzenie,alkohol(nie na całą noc)
A powiedzcie mi,byl ktos na takim slubie bez całej mszy ?? Czy ksieza chcą to robic? Bo to jest jakas krótsza forma chyba ??
|
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze że goście dobrze się bawili i że Wy dobrze będziecie wspominać ten Wasz jedyny dzień A tak na marginesie pozwoliłam sobie pokazać ten bukiet mojej florystce no i za dużo Ci policzyliPamiętajcie dziewczyny proście o spisanie umowy na bukiet na kolor, rodzaj kwiatów itp Moja Ola spisuje coś takiego i daje gwarancję na kwiaty 24 godziny. Oczywiście nie na mechaniczne uszkodzenia ale na kondycje kwiatów ![]() Pamiętajcie nie dajcie się to jest Wasze prawo, profesjonalna florystka (nie mówię tu o kimś co nie ma papierka i robi bukiety bez przygotowania) z dyplomem zawsze powinna doradzić i przede wszystkim spisać umowę na usługę. Hehe ale się powymądrzałam ale w tym temacie akurat jestem doinformowana w innych niekoniecznie
|
|
#1151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same chciały organizować "porządny" wieczór panieński, ja sama bym pewnie urządziła jakieś skromne spotkanie, a one szykują jakieś zabawy i myślą nad wynajęciem striptizera![]() A co do ślubu bez mszy to byłam na takim, ale pan młody był ateistą. |
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Kasiek ale to raczej byl rzadki przypadek, bo to jest przede wszystkim wybór dla Chrzescijan,po prostu msza ma najwazniejsze elementy,jest skrócona
Czytalam,ze wiele Par sie na to decyduje głównie ze wzgledu na to,aby przysięga byla w centrum uwagi oraz aby nie przynudzac gosci W ogole to po co ateiscie slub skoro Bóg połącza pare młodą a on w niego nie wierzy ,ale to inna sprawa.hmm Mi nikt nie zaproponowal,ze zrobi Panienski,za to to sa duze koszty i juz mysle jak z tym wyrobie |
|
|
|
#1154 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje Ci bardzo - skontaktuję się z tą dziewczyną i zobaczymy co dalej Panewniki na drugim końcu miasta ode mnie, ale ja przecież nie będę bukietu odbierała, to się nie martwię
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
nie ma nic bez jakis kłopotów nam właśnie ksiądz powiedział, ze nie będzie udzielał slubu, a wiedział od roku
![]() za tydzień odbiór obrączek, nie mamy nadal powiernika rodzin zaliczonego,a moj Tz robi tylko na zmiany od 11 rano do 21 ![]() ze stresu rzytyłam az 7 kg i jak sie teraz zmieszcze w suknie ![]() ale Wam zazdroszczę tych ślubów za parę dni
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#1159 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak cenowo ale wizualnie i technicznie super ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
To idź do innej parafii, ja nie rozumie tych księży kaskę za to mają i to nie małą hehe a cały czas robią pod górkę (co prawda nie wiem jak to było u Ciebie ale to tak ogólnie moje spostrzeżenie) ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Witam was serdecznie i rowniez dołączam
Nasz slub 6-7. 07.2013 ;-) Sala zaklepana! mam do was pytanko kochane na pewno znacie jakiegos godnego polecania fotografa i kamerzyste, my wlasnie jestesmy na etapie ich poszukiwania, moze moglybyscie mi posłużyć jakimiś namiarami? tutaj lub na PW )
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiedz jak sie poznaliście i zaręczyliscie ![]() Co do kam to nie wiem bo go nie mam ale jeśli szukasz foto to powiedz jakie chciałabyś zdjęcia i w jakiej cenie?
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz na moją reklamę, mam promocje dla lipcowych terminów ![]() Na ten rok cena dla całego woj. śląskiego 1200 zł za pakiet od przygotowań do oczepin w tym album ze zdjęciami, zdjęcia na płycie i prezentacja dvd z podkładem muzycznym. Dla mniej obleganych termniów możliwy dodatkowy rabat.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:51 |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd jesteś ? jaką macie salę ? ![]() ile funduszy chcecie przeznaczyć na foto i kam ? |
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Zareczyny odbyly sie w wigilie 2010;-) Jestesmy z Jastrzebia Zdr. Sale mamy zarezerwowana w Radlinie - Arkadia na ok 110-120os.;-) Fundusz? hmm jeszcze tego nie omawialismy
jestesmy zdania ze jeszcze jest troche czasu wiec mozna wiecej nazbierac i miec "cos lepszego" Narazie poszukujemy fotografa i kamerzyste i powoli zaczynam sie zalamywac;/ jakos narazie nic mi nie podchodzi;/
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkleje ci linka do mojego: http://www.agnieszkamandal.com/pl
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
juz od kilku dni przegladamy fotki i filmiki, oczopląsu mozna dostac;/ a ceny co jedne to wieksze.
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cena do tej pory mnie powala
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I w jakiej cenie macie usluge foto? 1 czy 2 dni? ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- no to super, ile placicie na ten rok?? ja obawiam sie ile jeszcze moga wzrosnac koszty na 2013 :-( Jakiego macie fotografa i kamerzyste?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

może to był jednorazowy wyskok

klask i:

PM 2013