|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2
Bardzo go lubię. Włosy są po nim miękkie, błyszczące, skalp zadowolony. Tylko ma baaardzo intensywny zapach (choć dla mnie przyjemniejszy niż Vatika) - nie nakładam go na noc, bo nie mogę spać.
![]() To mój ulubiony Gliss Kurowy psikacz z serii dwufazówek. Używam go czasem po myciu, aby ułatwić rozczesywanie, a dodatkowo jako silikonową ochronę końcówek. Miałam już kilka/kilkanaście jego butelek i zawsze do niego wracam. Biovax jest przyjemny, choć kupując nie zauważyłam, że ma silikon. Myślałam, że wszystkie są bez. Dlatego nie nakładam go u nasady włosów/na skórę głowy. Poza tym włosy są po nim dobrze nawilżone i zadowolone. Choć więcej pewnie go nie kupię i wrócę do pomarańczowego lub tego do ciemnych włosów. A Timotei użyłam na razie tylko raz. Wydaje się być fajna, ale moim zdaniem nie będzie mocno nawilżać/odżywiać, więc napisanie do niej, że jest dla włosów suchych jest mocną przesadą. Skusił mnie jej ładny skład i może pomyślę, czym ją podrasować, żeby była bardziej treściwa.
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Moja obecna kolekcja
![]() Na ostatnim zdjęciu znaleźli się moi ulubieńcy W butelce z atomizerem jest Capitavit, nienawidzę dziada za ten zapach!
Vi alla, alla har något att ge. Włosy: 43cm (03.11.2014) Cel: 50 Drożdże: 6/30 Edytowane przez bleedingsun Czas edycji: 2012-01-21 o 12:02 |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam go! Dobrze nawilża mi skalp, a włosy są po nim gładziutkie i lejące!
|
|
#1145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co powiesz o oleju Alterra i czy możesz go porównać z innymi Alterrami jeśli używałaś? Skąd bierzesz produkty Yes To Carrots (o ile kupujesz je stacjonarnie)? Co robi z włosami ten spray heat defense? Założyłam sobie, że jako włosomaniaczka nie prostujesz włosów i używasz go do czegoś innego ![]() btw. nie wiem jak inne kosmetyki, ale odżyki Isana chyba są testowane na zwierzętach |
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31762869]Mam kilka pytań:
Co powiesz o oleju Alterra i czy możesz go porównać z innymi Alterrami jeśli używałaś? Skąd bierzesz produkty Yes To Carrots (o ile kupujesz je stacjonarnie)? Co robi z włosami ten spray heat defense? Założyłam sobie, że jako włosomaniaczka nie prostujesz włosów i używasz go do czegoś innego ![]() btw. nie wiem jak inne kosmetyki, ale odżyki Isana chyba są testowane na zwierzętach[/QUOTE] Wcześniej używałam tego olejku na skórę, ale wpadłam na pomysł, że można użyć go na włosy Jak go wypróbuję to dam znać.Yes To Carrots kupuję w Sephorze. Nie prostuję włosów, a sprayu używam czasami przed suszeniem, żeby je ochronić przed temperaturą. Naprawdę? To źle się składa, bo akurat ta odżywka Isany bardzo przypadła mi do gustu...
|
|
#1147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz Alterrę z pomarańczą (jeszcze mało używany) i chętnie porównam go z innymi w przyszłości. A jeśli chodzi o Isanę, to na opakowaniu nie znalazłam informacji o nietestowaniu i oprócz tego mignęła mi kiedyś informacja z tego bloga https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5040 Może to nie jest do końca pewna informacja, ale coś jest na rzeczy. |
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
A jak sprawuje się odżywka z Pat&Rub? nie obciąża?
Używała może któraś z Was tego szamponu z kolagenem z Bingo z ekstraktem z bambusa lub olejkiem jojoba? Jak wrażenia? (szukam analizy, ale chyba jej nie ma, albo ślepa jestem )
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Co myślisz o intensywnie regenerującym Biovaxie?
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ wiele z nas w swoich kolekcjach ma wielbioną przez "miliony"
odżywkę Jantar, zachęcam do wzięcia udziału w dyskusji prowadzonej na tablicy firny Farmona na FB.Potwierdzona już została informacja o wycofaniu odżywki z produkcji. Na FB próbujemy pokazać firmie Farmona, ze odżywka ma bardzo duże grono wielbicielek i cieszyłaby się większą popularności gdyby była ogólnie dostępna i lepiej promowana. Im więcej osób wypowie swoje zdanie tym lepiej. Moze uda nam się pokazać Farmonie, że wycofywanie tego nie jest najlepszym posunięciem i uda nam się odzyskać Jantar. Zapraszam na Tablice Farmona na FB.
|
|
#1152 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie obciąża mi włosów, ale to może dlatego, że nakładam jej dość mało. Podobno ma nadawać jakieś refleksy blond włosom, ale ja tego nie zauważyłam
![]() Cytat:
Bardzo go lubię )
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wkleję tym razem zbiór czegoś innego niż kosmetyki, a mianowicie szczotki, nazbierało mi się ich troszku - część to prezenty ![]() Słaba jakość zdjęcia, ale coś tam widać. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-02-02 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Jakiej firmy są te jasne szczotki bo nie mogę odczytać ? I jak Ci się sprawują te i firmy Khaja ?
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Gorgol
http://www.gorgol.pl Jednak Khaja najlepsza jeśli chodzi o szczotki, z Gorgola cenię natomiast grzebienie. W Rossie dziś wyczaiłam nowe klamry i gumki do włosów, ekologiczne z bawełny i żywicy, linia Elite - używał już ktoś? Trochę drogie...ale podobno część dochodu przekazana zostanie dla ofiar Tsunami, więc warto kupić. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-02-03 o 19:59 |
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]() właśnie czaję się na Khaje już od dłuższego czasu. Grzebień też muszę zmienić bo mam plastikowy, a z tego co wyczytałam najlepiej gdyby był drewniany tak jak twój. |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
A to moja mała kolekcja. Same maski i odżywki. Zdjęcie 1 - aktualnie używam, zdjecie 2 - moje dzisiejsze zakupy
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
jak się spisuje Vatika na noc?
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się sprawują? Czy krem na noc regeneruje włosy, jak go używasz? Która maska z Twojego zbioru jest najlepsza Twoim zdaniem?
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Odżywki garniera to jak dla mnie strzał w 10tkę. Cudowny zapach, takie idealne na codzienną pielęgnację bo nie obciążają włosów. Czasami nakładam najpierw jakąś bogatszą maseczkę a potem jeszcze garniera. Moje włosy zdecydowanie je lubią. Czasami nakładam tylko garniera jak na przykład myję odżywką. Zdecydowanie warte zakupu. Ta z granatem ma mocny i intesywny zapach (jak ktoś ne lubi takich to może drażnić).
Maska Seboradin mnie nie zachwyciła. Chyba spodziewałam się czegoś więcej. Ale swoje zadanie spełnia: nawilża, nie obciąża. Oczekiwałam trochę więcej tego nawilżenia lub odżywienia. Czy działa przeciwko wypadaniu to nie wiem bo nie nakładam maseczek na skalp (przetłuszaczają mi się włosy jak diabli), ale na długość jest ok. Drugi raz raczej nie kupię bo taki sam efekt otrzymuję po odżywkach garniera a są o wiele bardziej wydajne niż ta maska (przy długich włosach szybko idzie). ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Stosowałam na noc (nakładając na całą noc) i próbowałam stosowac jak każdą maseczke po myciu. Efekt w sumie taki sam. Po jakimś czasie zauważyłam, że obciąża włosy (mimo że nie nakładałam jej na sklap). Podejrzewam, że to parafina w składzie. Musiałam więc ją kilka razy odstawić. Wydajnościowo kiepska. Przy długich włosach bardzo szybko znika z pudełka. Kończę drugie opakowanie i drugi raz nie kupię. Zwykła maska Vatiki jest znaaacznie lepsza i moje włosy o wiele bardziej się z nią polubiły.Maska Vatika - właśnie ta zwykła jest super! To moja ulubiona maseczka, którą stosuje jako w sumie odżywkę. Świetnie nawilża, odżywia, pachnie. Taki w sumie mój ideał na każdy dzień. No i co najważniejsze nie obicąża przetłuszczających się włosów. To już chyba 3cie pudełko jakie mam i nadal nie mam jej dosyć. Biovax nie jest zły. Pierwszy raz kupiłam tą wersję, do tej pory kupowałam tą czarno-zieloną (chyba do włosów wypadajacych). Nie było niestety tamtej to kupiłam tą... i jakoś nie przypadliśmy sobie do gustu. Tamta wersja lepiej nawilżała i odżywiała: włosy po niej były miękkie, nie elektryzowały się i były sypkie. Po tej włosy czasami jakby zbyt obciążone a jednocześnie nadal suche i elektryzujące się. Cudów nie ma. Jakoś przemęczę to opakowanie i wracam do czarno-zielonego.Do tej pory z przetestowanych przeze mnie to jednak zwykła maseczka Vatiki i Biovax czarno-zielony są najlepsze. Do tego na codzień dorzuciłabym odzywki garniera i jak dla mnie to idealna kompozycja. Moje włosy naprawdę je lubią i po przetestowaniu nowości, które zakupiłam dzisiaj pewnie do tego zestawu wrócę.
|
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Biovaxów używam tego do włosów ciemnych, jest dobra, ale chciałam coś na porównanie kupić, pewnie wezmę tą do wypadających w takim razie
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
To moja baaaardzo skromna kolekcja, ciągle czegoś ubywa, dochodzi coś nowego... Na dzień dzisiejszy stan jest taki (+ dzisiaj przyszedł do mnie Jantar, którego nie ma na zdjęciach)
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
możesz napisać jak sprawuje się szampon i odżywka Joanny?
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Co myślisz o szamponie Isany i szamponie i odżywce Joanny z AB?
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Moja kolekcja dość skromna, staram się nie kupować nowych kosmetyków zanim nie widzę dna w już używanych.
Szamponu Nivea nie lubię, nie domywa olei, włosy są nieświeże. Odżywka Garniera ma bardzo rzadką konsystencję, o właściwościach na razie się nie wypowiem, bo za krótko używam. Za to odkryciem miesiąca jest maska Romantic Professional, włosy są po niej boskie
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
emilia129 szampon Joanny z AB jest bardzo fajny, podoba mi się jego konsystencja, świetnie się pieni i wogóle. Jeśli chodzi o ten Balsam Joanny AB to na pewno jest bardzo wydajny, butelka jest taka duża jak szampon, a używa się nie niewiele, jednak nie zachwyca mnie jakoś wyjątkowo. Gdy go stosuję muszę częściej myć włosy, niby wygładza i zmiękcza, ale ja ogólnie nie jestem fanką nakładania tego typu rzeczy bez spłukiwania... wole jak już jakieś mgiełki
Ainnel odpowiedź na temat Joanny powyżej. Szampon super, ale jeśli chodzi o Isane to wogóle mi nie odpowiada niestety ![]() ![]() moim numerem 1 jeśli chodzi o szampony nadal zostaje Joanna Naturia
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

To źle się składa, bo akurat ta odżywka Isany bardzo przypadła mi do gustu...

)

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

Cudów nie ma. Jakoś przemęczę to opakowanie i wracam do czarno-zielonego.