|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;27830646]
![]() ja moge po 15 sierpnia, tak bym Was chciala zobaczyc w realu ![]() nava, zlot bedzie swoja droga, jakis weekendowy pewnie ![]()
#1143 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
A ja juz urlopu nie dostane
![]() ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lou, a mogę spytać, czemu akuart na Sopot padło? ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że są patrioci zakochani w polskim morzu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poreklamuje troche. Sam Sopot jest b. urokliwym miastecznkiem z klimatycznymi kamienicami, ma molo i inne fajne miejscowki, w nocy zamienia sie w imprezownie z mnostwem knajp i klubow na niezlym poziomie. Mozna sobie skoczyc stateczkiem do pieknego Gdanska, a zachod slonca w tamtejszym porcie to bajka ![]() ![]() Kurcze, super by bylo gdybys mogla jechac z nami ![]() Jesli chodzi o miejscowke, to bedziemy szukac czegos na wzor Olsztyna, czyli przyzwoicie i nie masakrycznie drogo ![]()
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o 3m latem najciekawszą opcją są akademiki - jest ich pełno, większość na przyzwoitym poziomie, a SKMką można dojechać wszędzie.
![]() |
#1148 |
Lux Mundi
|
Poczytuję Was tylko jednym okiem
![]() Alvesta- piękne widoki na zdjęciu ![]() ![]() Gipssis- w końcu jesteś Słonko ![]() ![]() Widzę, że interes się kroi ![]() ![]() Będę żywą, śpiewającą reklamą- chcecie ? ![]() A co do dotacji etc- Mamie rok temu takową przyznano- fajna sprawa ![]() Lou- właśnie, czemu Sopot ? ![]() [jush wiem czemu ![]() TŻ jush pojechał na Wro. Ogarniam pokój aktualnie- jutro wyprowadzka. Wywoziłam rzeczy już chyba z 6 razy i nadal mam tego wszystkiego w ch*j ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-29 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Konto usunięte
|
Lou aaaaa ja bym chciała
![]() ![]() Cindy do wrocka się przenosisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1151 |
Lux Mundi
|
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() yyyy lerarju? ![]()
#1153 |
Konto usunięte
|
w pracy k.............
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
A co tu taka cisza??
Ja dostaję w łeb na bezrobociu, takie życie nie dla mnie... A propos tego, czy nam ktoś szklankę wody poda. Coś wam przytoczę: Taka starość. Mam jeszcze na tyle siły, że chcę opisać jaka starość spotyka ojca lub matkę oddanych przez dzieci do domu starców. Spotkało to mnie. Jako człowiek już 100-letni przeżyłem dwie wojny, ciężko nam z żoną było, ale pracą rąk dorobiliśmy się ładnego mieszkania, trojga dzieci, którym daliśmy wyższe wykształcenie. Na starość - ładnej emerytury. Myślałem, że ostatnie lata spędzę uśmiechnięty i zadowolony z życia. Po śmierci żony starsza córka - lekarka - wyszukiwała u mnie choroby, chociaż czułem się całkowicie zdrowy. Syn pomyślał, że przyda się jego dzieciom moje mieszkanie, a więc razem obmyślili wywieźć mnie z domu, nawet nie wiedziałem gdzie. Mówili, że do sanatorium i że zaraz wrócę, ale nie było żadnego pakowania. Wyszedłem z domu tak, jak stałem. Zawieźli. Dostałem pokoik, tymczasowo mógłbym wytrzymać, ale nie na tak długo jak tu jestem. Nie w tych warunkach. Zawsze chodziłem w garniturze, pod krawatem. Tam przebrano mnie w dres i przypięto pampers. Po co mi pampers, dziwiłem się, przecież umiem chodzić za swoją potrzebą. Twierdzili, że to na noc, żebym nie musiał wychodzić do łazienki. Zostawiono mnie bez ręcznika, w domu było tyle nowych. Bez piżamy, pasty do zębów, grzebienia. Włosy obcięli na goło, to i grzebień niepotrzebny. Ale i bez zegarka, kalendarza. Zgubiłem już rachubę czasu, ile tu jestem. Noce długie, można byłoby dużo rozmyślać, ale dadzą jakąś tabletkę, po której czuję się jak obłąkany. W nocy nieraz zimno, śpię w tym, w czym chodzę, nie mam nic do przykrycia. W domu: pierzyna, kołdry, poduszki, dywany, a tu gorzej jak w więzieniu. Za co taka starość mnie spotkała? (...) Miałem działkę na wsi, od wiosny mieszkałem na niej. Co się tam teraz dzieje? Zarosła chwastami? Co w domu? Kiedy tam wrócę? Nie mam żadnych pieniędzy, wszystko zabrał syn. Kieszenie puste, nawet chusteczki do nosa mi nie dał. Nie mam nic, zwariować można. Przychodzi syn i mnie okłamuje: "Tatuś, niedługo pójdziesz do domu". Ale kiedy? Kolejny dzień staje się wiecznością. List ten ukazał się w Angorze i jest dowodem na to co mówiłyśmy - dzieci w cale nie zagwarantują nam godnej starości. A, jeszcze dżołk. Pewnie stary, ale jakoś do mnie zawsze późno docierają Pewien facet był już po 30. i nadal był kawalerem. Wszyscy naciskali, by się w końcu ożenił, bo kto mu na starość szklankę wody poda. Facet dał się przekonać, ożenił się, narobił dzieciaków, później te dzieci miały swoje dzieci, rodzina się rozrosła. Facet ma 90 lat, leży na łożu śmierci, zebrała się cała rodzina - żona, dzieci, wnuki. Facet: No i jesteście tu wszyscy nade mną, a mnie się ✂✂✂✂a pić nie chce.
![]() |
#1155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Brid, spokojnie, na bank Ci sie w koncu cos trafi
![]() Co do tekstu to...ja bym nie zabila. Fakt, szkoda dziadka... ![]() ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-06-30 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze roznie sie uklada i nigdy nie ma 100% gwarancji, ze cos dobrego z dziecka wyrosnie.
Chodzilo mi tylko o to, ze pewne wzorce zachowan, takie jak szacunek dla drugiego czlowieka (w tym dla ludzi starszych), uczciwosc, opiekunczosc itepe wynosi sie z domu. Czyli jak np. tatus lubil sobie popic, zdradzal mamusie lub znecal sie psychicznie nad rodzina to takie dziecko na starosc odwiezie go do domu starcow i zrobi pa pa. Nie wiem czy w tym wypadku tak bylo, ale wole byc ostrozna z taka jednostronna ocena sytuacji ![]()
#1159 |
Zadomowienie
|
Podam prosty przykład - moja mama ma brata i siostrę. Siostra od ponad 20 lat mieszka w Niemczech. Babcia mieszka z bratem mamy. Ma 88 lat i ogólnie kiepsko z nią. Moja mama jeździ do niej 2 razy dziennie, myje ją, przebiera etc. Siostra mojej mamy jak zadzwoni raz w mies to dobrze, przyjedzie max raz na rok i jeszcze od babci emeryturę wyciąga...
Ech, rodzinka.
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypadki som rozniaste pewnie, ja znam troche inne np. kolega z tatusiem tyranem-alkoholikiem, psychicznie wykanczajacym jego, matke i siostre. Znajomy ma juz swoja rodzine, tatusia sie dalej boi (taki wymuszony szacunek) ale na starosc by go pewnie ze schodow 'przypadkiem' zrzucil za caloksztalt ![]() ![]()
![]() |
#1161 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Argument o szklance wody na starość jest wyświechtany i dziwi mnie czasem, że niektórzy wciąż tak mocno go forsują ![]() A tak z innej beczki, to wiecie, co mi przyszło do głowy? Całkiem sporo tu na naszym wątku zapędów migracyjnych ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to nie wiem, czy dobry początek, bo póki co bezrobotna jestem. Teoretycznie do 19 lipca jestem na urlopie, więc na razie mam za co żyć, zacznę się martwić za 3 tyg ![]() W ogóle jestem taaaaka głupia, że głowa mała. Wyszłam na chwilkę po fajki i nie wzięłam głupia tel. Wróciłam a tu 2 nieodebr z zastrzeżonego. A ta babka od telemarketingu też dzwoniła z zastrzeżonego, więc może ona... Ech, jeżeli będą mnie chcieli chyba wezmę, chociaż na razie. Nie nadaję się do siedzenia w domu, w łeb dostaję, chyba to początki małej depresji ![]() Dziś z nudów wysprzątałam siostrze mieszkanko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
A tak z jeszcze innej beczki, to ktoś tu miał przedwczoraj urodziny i się nie przyznał. Karna kolejka będzie
![]() Wszystkiego naj, naj, naj, Tajemnicza Damo!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy - tzn w tych "złych czasach" - roznosiłam ulotki, zajmowałam się telemarketingiem ( a nie jestem stworzona do wciskania ludziom kitu), pracowałam jako ekspedientka w niezbyt miłym zespole...W końcu wylądowałam w kasie w Makro - i to była najbardziej normalna praca. Winko do obiadu, i się rozgadałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzwonili z tego telemarketingu. Chcą mnie... Jutro mogę iść podpisać umowę. Jest tylko jeden problem - to umowa zlecenie na 3 miechy. Czy ma ktoś pojęcie, czy w razie czego mogę umowę zerwać wcześniej? Jakie są konsekwencje? Jakoś w głębi ducha mam nadzieję, że w międzyczasie znajdę coś ciekawszego...
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mialam sobie Was wszystkie zanotowac w przypominaczu i co? ![]() Zaniu wszystkiego naj! Duzo usmiechu, zadowolenia z otoczenia, spelnienia marzen i wszystkiego co tylko chcesz!!!!! ![]() A jutro po kinie stawiam urodzinowego browarka ![]() ![]() edit: jako ze browarka nie lubisz to beda lody!
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-06-30 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zadomowienie
|
Ano
![]() Cytat:
![]() Co do siedzenia w domu i odmóżdżającej roboty - ja mam znajomych, którzy nie pracują (argument: za takie 1, 5 tys. to mi się nie opłaca nawet palcem kiwnąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do urodzin, to, o kurczę, że tak powiem po staropolsku - ale skucha ![]() Zdrowia, szczęścia, pomyślności, powodzenia, marzeń spełnienia... i może jeszcze podróży dookoła świata? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-06-30 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Sto lat sto lat
![]() No to ![]() ![]()
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umowa o dzieło - sprawdź, ale chyba obowiązuje 2-tygodniowy okres wypowiedzenia... Zaniu - wszystkiego naj naj naj ![]() Edytowane przez VI4 Czas edycji: 2011-06-30 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.