Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 00:48   #1141
hanusia505
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Moja dawka to dwie łyżki stołowe dziennie. Olej z reguły piję, a czasem robię pastę dr Budwig.
Polecam Wam stronę primanatura.pl - masa ciekawych artykułów i przepisów.

Jest na wizazu wątek o leczeniu olejem - leczenie olejem czyni cuda.
Witaj Carolinascotties, pisalam do Ciebie dwukrotnie na temat listy nietestowanych produktow, czy dostalas te wiadomosci?

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 01:02   #1142
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Witaj Carolinascotties, pisalam do Ciebie dwukrotnie na temat listy nietestowanych produktow, czy dostalas te wiadomosci?
Dostalam w ubiegłym tygodniu wróciłam do Polski i niestety w tym tygodniu nie dam rady sie za to zabrać. Dodatkowe utrudnienie to fakt, iz korzystam z wstretnego ipada, który doprowadza mnie do szaleństwa i mam mocno ograniczony dostęp do sieci. Przygotujcie proszę, co chcecie mieć w wątku, a ja uzupełnię posty w następnym tygodniu

Edit: czy ktoś wie, jak wyłączyć ch$£#~%y słownik w tej dotykowej skrzynce?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2011-12-07 o 01:05
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 01:14   #1143
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam niestety w tym tygodniu nie dam rady sie za to zabrać, korzystam z wstretnego ipada, który doprowadza mnie do szaleństwa i mam mocno ograniczony dostęp do sieci. Przygotujcie proszę, co chcecie mieć w wątku, a ja uzupełnię posty w następnym tygodniu

Edit: czy ktoś wie, jak wyłączyć ch$£#~%y słownik w tej dotykowej skrzynce?

Rozumiem i dziekuje Tylko wiesz... Tu nie chodzi o jednorazowe uaktualnienie listy tylko przejecie prowadzenia jej przez nas bysmy mogly na biezaco ja edytowac jak tylko dostaniemy jakies nowe informacje o firmach ktore trzeba dopisac lub przeniesc z jednej listy na druga. Co jakis czas dostajemy maile, niektore firmy wylatuja z listy PETY itd, dlatego chcialybysmy zalozyc nowy watek za pomoca tego konta PrzyjazneZwierzetom.
Linusiaczek stworzyla to konto z zalozeniem, ze znamy haslo i bedziemy sie logowac na nie w celu aktualizacji listy i nawet juz tworzyla nowy watek ale on zostal zablokowanym poniewaz konto PrzyjazneZwierzetom mialo jednego czy tam dwa posty i pewnie to byla ochrona wizazu przed ewenutalnym spamem. My chcemy po prostu stworzyc liste od poczatku za pomoca tego konta i gdy bedzie gotowa zeby ta obecna/stara zostala usunieta.

klik
Stary 2011-12-07, 09:08   #1144
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Co tutaj tak cicho?

Zamówiłam dzisiaj olej lniany. Oczywiście zimnotłoczony. Chciałabym zacząć go pić (ponoć ma witaminę D i/lub przyspiesza jej wchłanianie — jak ktoś wie jak jest naprawdę, to niech da znać).
Tylko zupełnie nie wiem ile łyżeczek dziennie. Jedną, dwie? Wie ktoś?
mój ma już rok, porzuciłam picie na rzecz demakijażu oczu, a teraz to go chyba musze już wyrzucić:/. Zamówie sboie olej z wiesiołka, dobry jest na skóre i na bóle miesiączkowe...mam nadzieje, że będę bardziej systematyczna.
Lnianego możesz dodawać do twarogu z orzechami włoskimi, oczywiście jeśli jesz twaróg.
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 06:13   #1145
Samantha7
Zakorzenienie

Hej Chatul, mogla bys wrzucic tutaj przepis na Twoje falafele bo pisalas ostatnio, ze robilas. Ja nigdy sama nie robilam, zawsze kupuje,ale mam ochote zrobic na obiad Wigilijny.

Nie wiem czy obchodzicie Swieta BN ,ale jesli tak to jakie serwujecie sobie zazwyczaj potrawy??

Ja musze sie ratowac i szukam ciagle nowych potraw wege bo zaczyna mi brakowac strasznie ryb w mojej diecie. Ostatnio mi sie snil w nocy halibut , ktory kiedys zrobilam sobie na biwaku
Nie moge jesc kotletow sojowych bo mi jada schabowymi na maxa, ze
Ostatnio ciagle w siebie wpychalam jakies buly i makarony. Bardzo duzo przytylam i jestem zalamana.
Tyle tych kasz roznych nakupowalam nie wiem po co, tak jakbym w zyciu nie widziala kaszy
A mowia, ze wegetarianie to szkieletory

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:18 ----------

Czytalyscie kiedys ta ustawe? Normalnie mi rece opadaja bo wg mnie to wciaz za malo te 2lata i jak mozna w ogole psa trzymac na uwiezi
W USA trzymanie psow na lancuchu jest zabronione kompletnie. Pies musi miec kojec i to o odpowiednich wymiarach.

No,ale widze, ze cos sie moze do przodu posunie bo ten fragment jest bardzo dobry
Ustawa stanowi, że gminy będą co rok opracowywały program opieki nad zwierzętami bezdomnymi, obejmujący m.in. zapewnienie im miejsca w schronisku, sezonowe dokarmianie, poszukiwanie dla nich właścicieli, a także sterylizację lub kastrację. Zakazuje sprzedaży zwierząt domowych na targowiskach. W myśl ustawy zwierzęta będzie można rozmnażać tylko w zarejestrowanych hodowlach. Zdefiniowano także schronisko dla zwierząt.

Mam nadzieje, ze to sie wdrozy w zycie, a nie pozostanie na papierku

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 10:34   #1146
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moja dawka to dwie łyżki stołowe dziennie. Olej z reguły piję, a czasem robię pastę dr Budwig.
Polecam Wam stronę primanatura.pl - masa ciekawych artykułów i przepisów.

Jest na wizazu wątek o leczeniu olejem - leczenie olejem czyni cuda.
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Chatul, mogla bys wrzucic tutaj przepis na Twoje falafele bo pisalas ostatnio, ze robilas. Ja nigdy sama nie robilam, zawsze kupuje,ale mam ochote zrobic na obiad Wigilijny.
http://kotekucharzy.blogspot.com/2011/08/kulki-ryzowo-falafelowe.html

Cytat:
Nie wiem czy obchodzicie Swieta BN ,ale jesli tak to jakie serwujecie sobie zazwyczaj potrawy??
U mnie w rodzinie poza karpiem, są:
-sałatki
-makiełki (zwane w innych częściach Polski makówkami)
-makagigi
-kapusta z grzybami
-różne pierogi

I takie tam. W sumie to nawet nie wiem, bo jem tylko makiełki, makagigi i kapustę z grzybami jak nie ma w niej pieprzu

Cytat:
Ja musze sie ratowac i szukam ciagle nowych potraw wege bo zaczyna mi brakowac strasznie ryb w mojej diecie. Ostatnio mi sie snil w nocy halibut , ktory kiedys zrobilam sobie na biwaku
Nie moge jesc kotletow sojowych bo mi jada schabowymi na maxa, ze
Ostatnio ciagle w siebie wpychalam jakies buly i makarony. Bardzo duzo przytylam i jestem zalamana.
Tyle tych kasz roznych nakupowalam nie wiem po co, tak jakbym w zyciu nie widziala kaszy
A mowia, ze wegetarianie to szkieletory
Niestety, moje falafelki też są tuczące. Głównie biały ryż, chleb i soja...

Może się przerzuć na sałatki? I na obiad jedz zupy? Bo fakt, codzienne jedzenie kasz niekoniecznie jest wskazane
Stary 2011-12-08, 22:07   #1147
villete
Zakorzenienie

wpiszcie wege wigilia w google, jest sporo przepisów
a wczoraj, przypadkiem, bo chciałam zrobić coś niezbyt tłustego (odpokutować makaron z serem dzień wcześniej) i ogólnie z braku wielu rzeczy w kuchni odkryłam placki z otręb (okazało się potem, że to z diety dukana )
nie podam wam proporcji, bo podane z diety dukana starczą na jednego placka ;]
ogólnie wsypujemy:

sporą garść otrębów (jakichkolwiek, różnych najlepiej )
ja też dodałam płatki żytnie
1-2 jajka
mleko (na oko)
łyżeczkę proszku do pieczenia

od siebie - starłam na grubych oczkach jedną marchew

no i oczywiście przyprawy - sól, pieprz, majeranek, bazylia, czosnek, co tam nam wpadnie w ręce

proporcje na oko do uzyskania pół gęstej konsystencji, którą można w miarę zwarcie ciapnąć na patelnię (bez tłuszczu) i smażyć. kurde pycha do tego mocno przyprawione duszone warzywa (cukinia z papryką i cebulą) i byłam w raju

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 00:10   #1148
Chatul
ma zielone pojęcie

Przyszedł dzisiaj mój olej lniany Będę mogła zacząć kurację

I muszę sobie kupić jakiś krem do twarzy... Mam jeszcze sporo kremu Korana, ale kusi mnie coś bez parafiny. Chociaż na twarzy parafina się u mnie dobrze sprawdza
Stary 2011-12-09, 02:42   #1149
Samantha7
Zakorzenienie

O dzieki Musze zrobic.

Cytat:
U mnie w rodzinie poza karpiem, są:
-sałatki
-makiełki (zwane w innych częściach Polski makówkami)
-makagigi
-kapusta z grzybami
-różne pierogi

I takie tam. W sumie to nawet nie wiem, bo jem tylko makiełki, makagigi i kapustę z grzybami jak nie ma w niej pieprzu
makagigi a co to jest
JA robie Swieta w tym roku wiec musze cos zrobic innego procz ryb zebym tez cos zjadla. Kapusty nie lubie akurat
Ja robie pierogi z grzybami takimi prawdziwymi suszonymi z lasu, a nie jakimis tam pieczarkami i bez kapusty bo to mi psuje smak
Robie tez tzw. lazanki tj. kluski , ktore sama robie z maki,wody i soli na tarce (wychodza takie szyszeczki) z makiem i bakaliami. Wychodzi taka zupa
Na cale szczescie u nas karpi nie ma nie ma swira na karpia i jest bardzo niepopularny. Zazwyczaj moj kuzyn,ktory uwielbia wedkowanie dawal mi szczupaki i z tej ryby robilo sie cos. Ja zrobie tylko smazona rybe, sledzie kupie w sloiku bo ich nie umiem robic i nie lubilam nigdy.
Reszte zrobi moja kuzynka, wiec nie bede musiala sie za duzo z rymi rybami dotykac

Cytat:
Niestety, moje falafelki też są tuczące. Głównie biały ryż, chleb i soja...
Niektore produkty mozna zastapic np. ryz brazowy, chleb pelnoziarnisty cos sie wykomibinuje zeby nie bylo az tak tuczace

Cytat:
Może się przerzuć na sałatki? I na obiad jedz zupy? Bo fakt, codzienne jedzenie kasz niekoniecznie jest wskazane
Obecnie sie przerzucam z powrotem na jedzenie owocow glownie i jako raw i zmiksowanych oraz warzywa z patelni lub worek salaty z dodatkami. W poprzednim wcieleniu chyba bylam krolikiem bo uwielbiam salate na sucho nawet i miske obiadowa na 4 dania zjem sama

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
wpiszcie wege wigilia w google, jest sporo przepisów
Tez fakt na str. Peta widzialam jakies przepisy.

Cytat:
a wczoraj, przypadkiem, bo chciałam zrobić coś niezbyt tłustego (odpokutować makaron z serem dzień wcześniej) i ogólnie z braku wielu rzeczy w kuchni odkryłam placki z otręb (okazało się potem, że to z diety dukana )
nie podam wam proporcji, bo podane z diety dukana starczą na jednego placka ;]
ogólnie wsypujemy:

sporą garść otrębów (jakichkolwiek, różnych najlepiej )
ja też dodałam płatki żytnie
1-2 jajka
mleko (na oko)
łyżeczkę proszku do pieczenia

od siebie - starłam na grubych oczkach jedną marchew

no i oczywiście przyprawy - sól, pieprz, majeranek, bazylia, czosnek, co tam nam wpadnie w ręce

proporcje na oko do uzyskania pół gęstej konsystencji, którą można w miarę zwarcie ciapnąć na patelnię (bez tłuszczu) i smażyć. kurde pycha do tego mocno przyprawione duszone warzywa (cukinia z papryką i cebulą) i byłam w raju
Nie mam otrebow,ale moze platki owsiane sie nadadza.
Bo znam tez takie placusszki tyle, ze bardziej na slodko z jablkiem greek jogutrem i wlasnie platkami owsianymi plus jajko bardzo dietetyczne

Stary 2011-12-09, 04:25   #1150
villete
Zakorzenienie

a jakie pyszne dobrze doprawione na słodko jeszcze nie jadłam, ale będę próbować, bo to moje najnowsze odkrycie, jedzenie z niczego

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 05:28   #1151
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
makagigi a co to jest
http://pl.wikipedia.org/wiki/Makagigi

Chociaż nie wiem dlaczego napisali "ciasto" Makagigi mojej babci to taki ciągnący się, trudny do pogryzienia, ale bardzo słodki hmmm sezamek z makiem xD

Cytat:
Ja robie pierogi z grzybami takimi prawdziwymi suszonymi z lasu, a nie jakimis tam pieczarkami i bez kapusty bo to mi psuje smak
Ja najbardziej lubię pieczarki

Cytat:
Niektore produkty mozna zastapic np. ryz brazowy, chleb pelnoziarnisty cos sie wykomibinuje zeby nie bylo az tak tuczace
No właśnie nie... Chleb jest razowy, a ryż biały — nie polecam tego zmieniać, bo potem masa się zwyczajnie nie lepi. I trzeba np. dodawać bułki tartej
Ryż musi być biały, najlepiej taki do sushi On się wtedy fajnie rozgotuje i będzie się świetnie lepił
Brązowy ryż jest za twardy do tej potrawy. I się odpowiednio nie rozgotowuje.

Cytat:
Obecnie sie przerzucam z powrotem na jedzenie owocow glownie i jako raw i zmiksowanych oraz warzywa z patelni lub worek salaty z dodatkami. W poprzednim wcieleniu chyba bylam krolikiem bo uwielbiam salate na sucho nawet i miske obiadowa na 4 dania zjem sama
Kurczę, fajnie Ja jem mało owoców i warzyw
Stary 2011-12-09, 12:54   #1152
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

aaa duszone warzywa
aaaa uszka z kapusta i grzybami i barszczem
a placuszki z płatków owsianych z oliwkami i wieśniakiem

Ja miałam mega ostatnie weekendy:P bo 2tyg temu przez trzy dni jadłam gołąbki oczywiście wege, a w ost. pierogi z kapusta i pieczarkami. Wczoraj zrobiłam pierwszy raz w życiu placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków z marchewką i oliwkami:P a jutro będę robić ciecierzyce z brokułami

Chatul pisz proszę jak zobaczysz efekty są po lnianym.

Zrobiłam sobie jednodniową przerwę od kosmetyków, przez 24h albo i dłużej używałam tylko mydła allepo i pasty do zebów himalaya, zero kremów do rąk, twarzy, ciała skórek, włosów, makijażu. Dobrze, że mogłam go spędzić w domu ale teraz mam super skórę. I raz w miesiącu taki dzień będę robić
Stary 2011-12-10, 05:05   #1153
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Makagigi

Chociaż nie wiem dlaczego napisali "ciasto" Makagigi mojej babci to taki ciągnący się, trudny do pogryzienia, ale bardzo słodki hmmm sezamek z makiem xD
Wyglada dosc ciekawie

Cytat:
No właśnie nie... Chleb jest razowy, a ryż biały — nie polecam tego zmieniać, bo potem masa się zwyczajnie nie lepi. I trzeba np. dodawać bułki tartej
Ryż musi być biały, najlepiej taki do sushi On się wtedy fajnie rozgotuje i będzie się świetnie lepił
Brązowy ryż jest za twardy do tej potrawy. I się odpowiednio nie rozgotowuje.
Moje kupne falafele to same warzywa. Musze cos pokombinowac z tymi falafelami.
Dzis zrobilam sobie placka z maki ryzowej
Znaczy maka ryzowa robi

Cytat:
Kurczę, fajnie Ja jem mało owoców i warzyw
Ja sobie bez tego zycia nie wyobrazam.
Zanim na wege przeszlam to jadlam glwnie owoce i warzywa plus czasem jakis kotlet z kury czy ryby.
Potem zaczelam kombinacje z tymi kaszami i sojowymi rzeczami :/

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość
aaa duszone warzywa
aaaa uszka z kapusta i grzybami i barszczem
a placuszki z płatków owsianych z oliwkami i wieśniakiem
Warzywa duszone zjadam co drugi dzien, na swieta chce cos procz nich miec wyjatkowego jakis wow
Barszczu nie lubie

A jak te placki z wiesniaka robisz ?

Cytat:
Ja miałam mega ostatnie weekendy:P bo 2tyg temu przez trzy dni jadłam gołąbki oczywiście wege, a w ost. pierogi z kapusta i pieczarkami. Wczoraj zrobiłam pierwszy raz w życiu placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków z marchewką i oliwkami:P a jutro będę robić ciecierzyce z brokułami
A jak robisz te wege golabki. Ja mam awersje go golabkow. Totalny odrzut od razu widze mielone miecho?
Chcialam ostatnio zrobic takie,ale nie umialam i postanowilam zrobic mloda kapuste,ale tez nie wyszla bo dalam kostke sojowa do nich zeby oszukac ze jest z miesem i smak mi sie sepsul
Przynajmniej smietnikowe szopy mialy co jesc

Cytat:
Zrobiłam sobie jednodniową przerwę od kosmetyków, przez 24h albo i dłużej używałam tylko mydła allepo i pasty do zebów himalaya, zero kremów do rąk, twarzy, ciała skórek, włosów, makijażu. Dobrze, że mogłam go spędzić w domu ale teraz mam super skórę. I raz w miesiącu taki dzień będę robić
Dnia bez kremu do ryja i do rak sobie nie wyobrazam. Od razu mnie sciaga,ale raz w tygodniu nie nakladam na siebie nic zero jakiegos make up i pacykowania sie, balsamow etc. i jestem bardzo wtedy szczesliwa. Skora mi sie nie poprawia,ale jakos fajnie mi, ze nie musze sie malowac bo szczerze nie lubie. Musze tylko do pracy sie malowac.

Stary 2011-12-10, 17:21   #1154
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje kupne falafele to same warzywa. Musze cos pokombinowac z tymi falafelami.
Bo normalne falafele robi się z ciecierzycy. Z TŻ-em zmodyfikowaliśmy przepis, bo przed jedna imprezą nam ciecierzyca odpowiednio nie namokła, a coś musieliśmy wrzucić... To wrzuculiśmy biały ryż do sushi.

Cytat:
Dnia bez kremu do ryja i do rak sobie nie wyobrazam. Od razu mnie sciaga,ale raz w tygodniu nie nakladam na siebie nic zero jakiegos make up i pacykowania sie, balsamow etc. i jestem bardzo wtedy szczesliwa. Skora mi sie nie poprawia,ale jakos fajnie mi, ze nie musze sie malowac bo szczerze nie lubie. Musze tylko do pracy sie malowac.
Dlaczego musisz się malować do pracy?

Ja się nie maluję. Nie lubię tego
Stary 2011-12-11, 00:28   #1155
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Bo normalne falafele robi się z ciecierzycy. Z TŻ-em zmodyfikowaliśmy przepis, bo przed jedna imprezą nam ciecierzyca odpowiednio nie namokła, a coś musieliśmy wrzucić... To wrzuculiśmy biały ryż do sushi.
Ja tez ciecierzycy nie moge znalezc tutaj u nas. Znalazlam tylko soczewice, myslisz, ze by robily z soczewica

Cytat:
Dlaczego musisz się malować do pracy?

Ja się nie maluję. Nie lubię tego
Zeby miec prezencje. Pracuje w dosc ekstrawaganckim salonie.Musze wygladac jak milion dolcow. No i takie jest zalozenie zeby robic wstyd tym kobietom co o siebie nie dbaja, taki chwyt reklamowy.
No i musze zakryc moje pryszcze czyms zeby ludzi nie straszyc

Generalnie zawsze jak wychodzilam gdzies kolwiek to tylko uzywalam pudru w kamieniu, tuszu i czarnej kredki.
Rzesy lubie miec pomalowane od zzawsze, a moj TZ uwielbia jak dziewczyny maja takie czarne kreski pod oczami to maluje je dla niego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 14:37   #1156
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja tez ciecierzycy nie moge znalezc tutaj u nas. Znalazlam tylko soczewice, myslisz, ze by robily z soczewica
No coś by pewnie wyszło... Ale soczewica smakuje zupełnie inaczej niż ciecierzyca...
Spróbuj jednak ciecierzycę znaleźć. Bo w sumie nie wiem czy cokolwiek innego podobnie smakuje. Ciecierzyca ma bardzo neutralny smak, dlatego pasuje do falafelków

Cytat:
Zeby miec prezencje. Pracuje w dosc ekstrawaganckim salonie.Musze wygladac jak milion dolcow. No i takie jest zalozenie zeby robic wstyd tym kobietom co o siebie nie dbaja, taki chwyt reklamowy.
Mnie by to nie przekonało, ale dobra

Cytat:
Generalnie zawsze jak wychodzilam gdzies kolwiek to tylko uzywalam pudru w kamieniu, tuszu i czarnej kredki.
Rzesy lubie miec pomalowane od zzawsze, a moj TZ uwielbia jak dziewczyny maja takie czarne kreski pod oczami to maluje je dla niego
Ja się nie maluję w ogóle... Jakoś dziwnie mi z czymś na twarzy Dobrze, że TŻ też nie przepada za makijażem, bo byłby problem
Stary 2011-12-11, 17:00   #1157
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Sam, płatki owsiane moczę w niewielkiej ilości wody, dodaje jajko, trochę serka wiejskiego i pokrojonych oliwek. Za pierwszym razem wyszły cudownie, teraz już się jakoś rozlatują i muszę dodać trochę mąki dyniowej ale troszkę:P
Ja nigdy w życiu nie jadłam ani nie widziałam gołąbków z mięsem moja mama zawsze robiła takie w wersji wege. Farsz z ryżu, podsmażonej cebulki, pieczarek, marchewki-już świeżej startej na tarce, papryki pokrojonej w kostce...iii chyba tyle no i przyprawy ja daje vegete natur, pieprz, curry kurkume papryke słodka ostra, bazylie, oregano. I bardziej mi smakuje z kapusta białą ale to wiadomo więcej roboty niż z włoską.

No właśnie ja miałam ściągniętą skórę na początku, takie dni bez kremu to już od dawno sobie robię i teraz już nie odczuwam ściągniecia wcale. Może zmień "oczyszczacz"?

Źle działa na mnie ta pogoda przeczytałam ŚMIETANKOWE SZOPY i to 3 razy bo się zdziwiłam i szukałam w google co to za śmietankowe szopy
Stary 2011-12-11, 17:56   #1158
201604190949
Konto usunięte

Podrzucę Wam temat, ok? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579515

Jeśli ktoś mnie pamięta to fajnie Na chwilę byłam i się zmyłam. Ale pochwalę się, że twardo wegetuję i wreszcie może będę miała trochę czasu na eksperymenty kulinarne. Wczoraj robiłam zupę z soczewicy, którą poleciła mi koleżanka i wyszła super A do tego wymyśliłam jak ją zmodyfikować, żeby mieć sos do spaghetti!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 19:31   #1159
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Jeśli ktoś mnie pamięta to fajnie Na chwilę byłam i się zmyłam. Ale pochwalę się, że twardo wegetuję i wreszcie może będę miała trochę czasu na eksperymenty kulinarne. Wczoraj robiłam zupę z soczewicy, którą poleciła mi koleżanka i wyszła super A do tego wymyśliłam jak ją zmodyfikować, żeby mieć sos do spaghetti!
ja pamiętam i dzięki za link

to poprostu horror. Uczę się tym nie przejmować i mam nadzieje, że zło jakie wyrządamy (ludzie:/) zwierzętom nie obejdzie się bez echa. Jak tak się sprawa ma, to psy w ogóle nie powinny trafiać do izby celnej!rozumiem, że są tam potrzebne... chociaż Ci ich opiekunowie zajeli by sie nimi...bo nie wyobrażam sobie partnera skazać na śmierć.
Nie chcę o tym myśleć, bo można zwariować jak sobie pomyślę ile złego dzieje się w tej minucie i patrze na swoje koty i jest mi bardzo bardzo smutno. Bo zwierzęta które ze mną żyją trakuje jako członków rodziny. A przecież szynszyule, lisy, norki też mają takie serduszka i się przywiązują jak moje pupile do mnie i kochają i czują...ech już nie będę komentować taki rzeczy podpiszę petycje, ale nie bd komentować bo to za dużo emocji i pozatym muszę kasować posta bo za dużo przekleństw a żeby ubrać to w słowa żeby jakoś się czytało moją wypowiedź to się nie da bo za duży natłok myśli.

a jak robisz tą zupę? z czerwonej soczewicy? Ja właśnie ostatnio zaczełam robić sos do spaghetti z pomidorów, szkoda, ze sezon na pomidory się skończył ale przyjdzie następny. Nie wiem czemu wcześniej nie robiłam sama.

Edytowane przez EmilkaZ
Czas edycji: 2011-12-11 o 19:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 19:43   #1160
hanusia505
Zakorzenienie

Jestem przerazona ta ustawa...

klik
Stary 2011-12-11, 20:32   #1161
Chatul
ma zielone pojęcie

1000days, pamiętamy Cię, pamiętamy

Też czasem robię zupę z soczewicy — zupę Bliż. Przeróbkę zupy Dahl, którą znalazłam w jednej z książek kucharskich Mniaaam
Stary 2011-12-12, 08:01   #1162
anna3101
Raczkowanie

Cytat:
Ja kocham falafele i ostatnio często je robię, co prawda, z różnymi składnikami. Najczęściej kupuję konserwy z soczewicą, ciecierzycą bądź (jeżeli akurat nie mam tych dwóch pod ręką) fasolą. Rozcieram w blenderze 2 opakowania bobowych, dodaję kilka ząbków czosnku (wycisnętych lub cienko pokrojonych), trochę poszatkowanej cebuli, 1 jajko, 1 kawałek pełnoziarnistego chleba (wymoczonego w mleku bądź ciepłej wodzie, pieprz, kminek, mąka graham (tyle, żeby to się nie rozlatywało) jeszcze raz wszystko miksuję (ręcznie albo w blenderze). Potem robię z tego coś na rodzaj kotlecików, obsypuję mąką i smażę z obu stron na oliwie.

A Boże narodzenie zaczęłam świętować dopiero, kiedy przyjechałam do Polski Będziemy mieli kapustę z grzybami, smażone ziemniaki, barszcz z fasolą, jakieś surówki, może buraczki z czosnkiem, kutię, kompot, pierniczki. Na Sylwestra menu będzie bardziej rosyjskie: sałatka oliwie bez kiełbasy, pieczarki pod kołdrą, sałatka z sera, jajek i czosnku, ciastka z przepisów mamy lub babci i, jeżeli będę miała siły, to też frytki z mięsem sojowym w zalewie.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Podpisałam petycję, jest to okropne, nie potrafię z tymi rzeczami się pogodzić

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 16:56   #1163
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

ej napisałam długaśnego posta na bezpiecznych i mi zniknął,musiałam napisać go jeszcze raz i nie chciał mi się dodać. Tu to samo dopiero teraz zaczeło działaś, też tak macie?
Stary 2011-12-15, 08:45   #1164
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku sobie kupiłam zimowe glany ze sztucznej skóry z ociepleniem, kosztowały ok.90zł, noszą się świetnie, bo są przeszyte i pokryte lakierem (lakier jednak chroni obuwie, już nie raz miałam okazję się upewnić). W tym roku wypatrzyłam z kolei zimowe buty polskiego producenta, też ze sztucznej skóry, za 130 zł. Na razie też bardzo dobrze się sprawdzają.
A kupowałaś buty nowe, tak? Nie używane? Bo ja powoli się rozglądam za wege glanami dla TŻ-a. A niestety, nie stać mnie na wydatek 400 zł na Vegetarian Shoes
Stary 2011-12-15, 14:21   #1165
hanusia505
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo fajne torebki z eko sa na etorebka.pl czesto sa to repliki slynnych modeli torebek
Ja mam stamtad wszystkie moje torby

klik
Stary 2011-12-15, 15:18   #1166
prralka
Raczkowanie

dobrze, że mówisz, ja właśnie na gwałt potrzebuje nowej torebki, obym coś znalazła tam

ja butów skórzanych już wieki nie kupowałam, acz ostatnio zachciało mi się czegoś w stylu kolorowych martensów, ale od martensa na nieskórzane chyba nie ma co liczyć ;/ więc poczekamy do jakiejś (zapewne taniej ;]) okazji
prralka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 21:26   #1167
Chatul
ma zielone pojęcie

Jakie macie podejście do petycji podpisywanych w internecie? Bo ja często mam ochotę podpisać, ale coś mnie powstrzymuje. Jednak to podanie własnych danych. Do tego e-maila... A ja wiem co się potem z tymi danymi dzieje
Stary 2011-12-15, 22:40   #1168
hanusia505
Zakorzenienie

Ja petycje podisuje choc nie lubie upubliczniac swoich danych... Dlatego zawsze zaznaczam, zeby moj adres mailowy nie byl widoczny, jednak imie, nazwisko i miejscowosc widac. Ale z tego co zauwazylam to po wpisaniu imienia i nazwiska w google nie pojawiaja sie linki z petycjami wiec to chyba jest jakos utajane.

klik
Stary 2011-12-16, 00:02   #1169
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Ale z tego co zauwazylam to po wpisaniu imienia i nazwiska w google nie pojawiaja sie linki z petycjami wiec to chyba jest jakos utajane.
Niestety, zależy od petycji. Czasami idzie coś takiego znaleźć. Dlatego ja tak bardzo nie ufam petycjom. A wiadomo, że chciałabym je podpisywać

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Kupiłam wczoraj chleb orkiszowy. Dzisiaj spojrzałam na skład, a tam na pierwszym miejscu mąka pszenna

To jaki chleb ja mam kupować? Bo te ciemne mi nie smakują Są takie twarde i hmm ciężkie. Nie wiem jak to określić. Ale tego w nich bardzo nie lubię
A jakiś chleb w sumie by się przydał
Stary 2011-12-16, 00:08   #1170
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, zależy od petycji. Czasami idzie coś takiego znaleźć. Dlatego ja tak bardzo nie ufam petycjom. A wiadomo, że chciałabym je podpisywać

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Kupiłam wczoraj chleb orkiszowy. Dzisiaj spojrzałam na skład, a tam na pierwszym miejscu mąka pszenna

To jaki chleb ja mam kupować? Bo te ciemne mi nie smakują Są takie twarde i hmm ciężkie. Nie wiem jak to określić. Ale tego w nich bardzo nie lubię
A jakiś chleb w sumie by się przydał

Pewnie zaleza na ktorym portalu petycyjnym sie podpisujesz.

A chleb mozna piec samemu Polecam zakup automatu do chleba

klik
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości