|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Witaj Carolinascotties, pisalam do Ciebie dwukrotnie na temat listy nietestowanych produktow, czy dostalas te wiadomosci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: czy ktoś wie, jak wyłączyć ch$£#~%y słownik w tej dotykowej skrzynce? Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2011-12-07 o 01:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem i dziekuje ![]() Linusiaczek stworzyla to konto z zalozeniem, ze znamy haslo i bedziemy sie logowac na nie w celu aktualizacji listy i nawet juz tworzyla nowy watek ale on zostal zablokowanym poniewaz konto PrzyjazneZwierzetom mialo jednego czy tam dwa posty i pewnie to byla ochrona wizazu przed ewenutalnym spamem. My chcemy po prostu stworzyc liste od poczatku za pomoca tego konta i gdy bedzie gotowa zeby ta obecna/stara zostala usunieta. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lnianego możesz dodawać do twarogu z orzechami włoskimi, oczywiście jeśli jesz twaróg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Hej Chatul, mogla bys wrzucic tutaj przepis na Twoje falafele
![]() Nie wiem czy obchodzicie Swieta BN ,ale jesli tak to jakie serwujecie sobie zazwyczaj potrawy?? Ja musze sie ratowac i szukam ciagle nowych potraw wege bo zaczyna mi brakowac strasznie ryb w mojej diecie. Ostatnio mi sie snil w nocy halibut , ktory kiedys zrobilam sobie na biwaku ![]() Nie moge jesc kotletow sojowych bo mi jada schabowymi na maxa, ze ![]() Ostatnio ciagle w siebie wpychalam jakies buly i makarony. Bardzo duzo przytylam i jestem zalamana. Tyle tych kasz roznych nakupowalam nie wiem po co, tak jakbym w zyciu nie widziala kaszy ![]() A mowia, ze wegetarianie to szkieletory ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:18 ---------- Czytalyscie kiedys ta ustawe? Normalnie mi rece opadaja bo wg mnie to wciaz za malo te 2lata i jak mozna w ogole psa trzymac na uwiezi ![]() W USA trzymanie psow na lancuchu jest zabronione kompletnie. Pies musi miec kojec i to o odpowiednich wymiarach. No,ale widze, ze cos sie moze do przodu posunie bo ten fragment jest bardzo dobry Ustawa stanowi, że gminy będą co rok opracowywały program opieki nad zwierzętami bezdomnymi, obejmujący m.in. zapewnienie im miejsca w schronisku, sezonowe dokarmianie, poszukiwanie dla nich właścicieli, a także sterylizację lub kastrację. Zakazuje sprzedaży zwierząt domowych na targowiskach. W myśl ustawy zwierzęta będzie można rozmnażać tylko w zarejestrowanych hodowlach. Zdefiniowano także schronisko dla zwierząt. Mam nadzieje, ze to sie wdrozy w zycie, a nie pozostanie na papierku ![]()
![]() |
#1146 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-sałatki -makiełki (zwane w innych częściach Polski makówkami) -makagigi ![]() -kapusta z grzybami ![]() -różne pierogi I takie tam. W sumie to nawet nie wiem, bo jem tylko makiełki, makagigi i kapustę z grzybami jak nie ma w niej pieprzu ![]() Cytat:
![]() Może się przerzuć na sałatki? I na obiad jedz zupy? Bo fakt, codzienne jedzenie kasz niekoniecznie jest wskazane ![]()
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
wpiszcie wege wigilia w google, jest sporo przepisów
![]() a wczoraj, przypadkiem, bo chciałam zrobić coś niezbyt tłustego (odpokutować makaron z serem dzień wcześniej) i ogólnie z braku wielu rzeczy w kuchni odkryłam placki z otręb (okazało się potem, że to z diety dukana ![]() nie podam wam proporcji, bo podane z diety dukana starczą na jednego placka ;] ogólnie wsypujemy: sporą garść otrębów (jakichkolwiek, różnych najlepiej ![]() ja też dodałam płatki żytnie 1-2 jajka mleko (na oko) łyżeczkę proszku do pieczenia od siebie - starłam na grubych oczkach jedną marchew no i oczywiście przyprawy - sól, pieprz, majeranek, bazylia, czosnek, co tam nam wpadnie w ręce proporcje na oko do uzyskania pół gęstej konsystencji, którą można w miarę zwarcie ciapnąć na patelnię (bez tłuszczu) i smażyć. kurde pycha ![]() ![]()
![]() |
#1148 |
ma zielone pojęcie
|
Przyszedł dzisiaj mój olej lniany
![]() ![]() I muszę sobie kupić jakiś krem do twarzy... Mam jeszcze sporo kremu Korana, ale kusi mnie coś bez parafiny. Chociaż na twarzy parafina się u mnie dobrze sprawdza ![]()
![]() |
#1149 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() JA robie Swieta w tym roku wiec musze cos zrobic innego procz ryb zebym tez cos zjadla. Kapusty nie lubie akurat ![]() Ja robie pierogi z grzybami takimi prawdziwymi suszonymi z lasu, a nie jakimis tam pieczarkami i bez kapusty bo to mi psuje smak ![]() Robie tez tzw. lazanki tj. kluski , ktore sama robie z maki,wody i soli na tarce (wychodza takie szyszeczki) z makiem i bakaliami. Wychodzi taka zupa ![]() Na cale szczescie u nas karpi nie ma ![]() Reszte zrobi moja kuzynka, wiec nie bede musiala sie za duzo z rymi rybami dotykac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez fakt na str. Peta widzialam jakies przepisy. Cytat:
Bo znam tez takie placusszki tyle, ze bardziej na slodko z jablkiem greek jogutrem i wlasnie platkami owsianymi plus jajko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
a jakie pyszne dobrze doprawione
![]() ![]()
![]() |
#1151 | |||
ma zielone pojęcie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Makagigi
Chociaż nie wiem dlaczego napisali "ciasto" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ryż musi być biały, najlepiej taki do sushi ![]() ![]() Brązowy ryż jest za twardy do tej potrawy. I się odpowiednio nie rozgotowuje. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
aaa duszone warzywa
![]() aaaa uszka z kapusta i grzybami i barszczem ![]() a placuszki z płatków owsianych z oliwkami i wieśniakiem ![]() ![]() Ja miałam mega ostatnie weekendy:P bo 2tyg temu przez trzy dni jadłam gołąbki oczywiście wege, a w ost. pierogi z kapusta i pieczarkami. Wczoraj zrobiłam pierwszy raz w życiu placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków z marchewką i oliwkami:P a jutro będę robić ciecierzyce z brokułami ![]() Chatul pisz proszę jak zobaczysz efekty są po lnianym. Zrobiłam sobie jednodniową przerwę od kosmetyków, przez 24h albo i dłużej używałam tylko mydła allepo i pasty do zebów himalaya, zero kremów do rąk, twarzy, ciała skórek, włosów, makijażu. Dobrze, że mogłam go spędzić w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzis zrobilam sobie placka z maki ryzowej ![]() Znaczy maka ryzowa robi ![]() Cytat:
Zanim na wege przeszlam to jadlam glwnie owoce i warzywa plus czasem jakis kotlet z kury czy ryby. Potem zaczelam kombinacje z tymi kaszami i sojowymi rzeczami :/ Cytat:
![]() Barszczu nie lubie ![]() A jak te placki z wiesniaka robisz ![]() Cytat:
Chcialam ostatnio zrobic takie,ale nie umialam i postanowilam zrobic mloda kapuste,ale tez nie wyszla bo dalam kostke sojowa do nich zeby oszukac ze jest z miesem i smak mi sie sepsul ![]() Przynajmniej smietnikowe szopy mialy co jesc ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1154 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się nie maluję. Nie lubię tego ![]()
![]() |
![]() |
#1155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i musze zakryc moje pryszcze czyms zeby ludzi nie straszyc ![]() Generalnie zawsze jak wychodzilam gdzies kolwiek to tylko uzywalam pudru w kamieniu, tuszu i czarnej kredki. Rzesy lubie miec pomalowane od zzawsze, a moj TZ uwielbia jak dziewczyny maja takie czarne kreski pod oczami to maluje je dla niego ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Spróbuj jednak ciecierzycę znaleźć. Bo w sumie nie wiem czy cokolwiek innego podobnie smakuje. Ciecierzyca ma bardzo neutralny smak, dlatego pasuje do falafelków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
Sam, płatki owsiane moczę w niewielkiej ilości wody, dodaje jajko, trochę serka wiejskiego i pokrojonych oliwek. Za pierwszym razem wyszły cudownie, teraz już się jakoś rozlatują i muszę dodać trochę mąki dyniowej ale troszkę:P
Ja nigdy w życiu nie jadłam ani nie widziałam gołąbków z mięsem moja mama zawsze robiła takie w wersji wege. Farsz z ryżu, podsmażonej cebulki, pieczarek, marchewki-już świeżej startej na tarce, papryki pokrojonej w kostce...iii chyba tyle no i przyprawy ja daje vegete natur, pieprz, curry kurkume papryke słodka ostra, bazylie, oregano. I bardziej mi smakuje z kapusta białą ale to wiadomo więcej roboty niż z włoską. No właśnie ja miałam ściągniętą skórę na początku, takie dni bez kremu to już od dawno sobie robię i teraz już nie odczuwam ściągniecia wcale. Może zmień "oczyszczacz"? Źle działa na mnie ta pogoda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Konto usunięte
|
Podrzucę Wam temat, ok? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579515
Jeśli ktoś mnie pamięta to fajnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to poprostu horror. Uczę się tym nie przejmować i mam nadzieje, że zło jakie wyrządamy (ludzie:/) zwierzętom nie obejdzie się bez echa. Jak tak się sprawa ma, to psy w ogóle nie powinny trafiać do izby celnej!rozumiem, że są tam potrzebne... chociaż Ci ich opiekunowie zajeli by sie nimi...bo nie wyobrażam sobie partnera skazać na śmierć. Nie chcę o tym myśleć, bo można zwariować jak sobie pomyślę ile złego dzieje się w tej minucie i patrze na swoje koty i jest mi bardzo bardzo smutno. Bo zwierzęta które ze mną żyją trakuje jako członków rodziny. A przecież szynszyule, lisy, norki też mają takie serduszka i się przywiązują jak moje pupile do mnie i kochają i czują...ech już nie będę komentować taki rzeczy podpiszę petycje, ale nie bd komentować bo to za dużo emocji i pozatym muszę kasować posta bo za dużo przekleństw a żeby ubrać to w słowa żeby jakoś się czytało moją wypowiedź to się nie da bo za duży natłok myśli. a jak robisz tą zupę? z czerwonej soczewicy? Ja właśnie ostatnio zaczełam robić sos do spaghetti z pomidorów, szkoda, ze sezon na pomidory się skończył ale przyjdzie następny. Nie wiem czemu wcześniej nie robiłam sama. Edytowane przez EmilkaZ Czas edycji: 2011-12-11 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Jestem przerazona ta ustawa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
ma zielone pojęcie
|
1000days, pamiętamy Cię, pamiętamy
![]() Też czasem robię zupę z soczewicy — zupę Bliż. Przeróbkę zupy Dahl, którą znalazłam w jednej z książek kucharskich ![]() ![]()
![]() |
#1162 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A Boże narodzenie zaczęłam świętować dopiero, kiedy przyjechałam do Polski ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
ej napisałam długaśnego posta na bezpiecznych i mi zniknął,musiałam napisać go jeszcze raz i nie chciał mi się dodać. Tu to samo dopiero teraz zaczeło działaś, też tak macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo fajne torebki z eko sa na etorebka.pl czesto sa to repliki slynnych modeli torebek
![]() Ja mam stamtad wszystkie moje torby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
dobrze, że mówisz, ja właśnie na gwałt potrzebuje nowej torebki, obym coś znalazła tam
![]() ja butów skórzanych już wieki nie kupowałam, acz ostatnio zachciało mi się czegoś w stylu kolorowych martensów, ale od martensa na nieskórzane chyba nie ma co liczyć ;/ więc poczekamy do jakiejś (zapewne taniej ;]) okazji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
ma zielone pojęcie
|
Jakie macie podejście do petycji podpisywanych w internecie? Bo ja często mam ochotę podpisać, ale coś mnie powstrzymuje. Jednak to podanie własnych danych. Do tego e-maila... A ja wiem co się potem z tymi danymi dzieje
![]()
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Ja petycje podisuje choc nie lubie upubliczniac swoich danych... Dlatego zawsze zaznaczam, zeby moj adres mailowy nie byl widoczny, jednak imie, nazwisko i miejscowosc widac. Ale z tego co zauwazylam to po wpisaniu imienia i nazwiska w google nie pojawiaja sie linki z petycjami wiec to chyba jest jakos utajane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Kupiłam wczoraj chleb orkiszowy. Dzisiaj spojrzałam na skład, a tam na pierwszym miejscu mąka pszenna ![]() To jaki chleb ja mam kupować? Bo te ciemne mi nie smakują ![]() ![]() A jakiś chleb w sumie by się przydał ![]()
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zaleza na ktorym portalu petycyjnym sie podpisujesz. A chleb mozna piec samemu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.