|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Jestem podawana za przykład? ;pAle tak serio, to Dekas dobrze mówi. Nie to żebyś miała się wzorować konkretnie na mnie, ale jest w tym wątku parę dziewczyn z ładnymi i przede wszystkim luźnymi U. To od razu widać czy ktoś je, bo ma ochotę, na luzie czy się ogranicza itd. U Ciebie niestety bardzo rzucają się w oczy te wyliczane malutkie porcje: dwie kuleczki czekoladowe, pół jogurtu, pół tego, pół tamtego. Nie tędy droga.
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
U środowe:
II: trzy kromki razowca z masłem orzechowym i dżemem pomarańczowym; banan; II: dwie brzoskwinie z jogurtem naturalnym; III: gazpacho, czyli chłodnik pomidorowy (pomidory, papryka, cebula, szczypiorek, oliwki, oliwa, ogórki małosolne); na drugie dwa naleśniki z nadzieniem z pomidora, awokado i mozarelli; IV: garść borówek amerykańskich, serek homo, kawa z mlekiem; V: kawałek tarty własnego wypieku na kruchym cieście z łososiem i szpinakiem oraz sosem beszamelowym; garść pomidorków koktajlowych, kilka ogórków małosolnych. |
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
teczowa, to bylam ja. jestem na wyjezdzie, wiec prawie nie mam dostepu do kompa ale podczytuje i postanowilam odpisac od razu.
te tabletki to syndi35, sprawdzaly sie idealnie a sa niedrogie, potem zaczelo sie kombinowanie no i... ostatnie odstawilam, bo plakalam kazdego wieczora. i zostalam bez. no coz. mam nadzieje, ze pomoglam.
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktos oceni moje dzisiejsze R:
wstałam o 12.30.... 13.30 - owsianka na mleku z truskawkami, pestkami i łyżką miodu 15.00 - 2 kromki razowca, pół wieśniaka (zostalo mi tyle), jajko na twardo, troche warzyw 16.30 - gołąbki bez zawijania 3 sztuki, robiłam sama, mieso mielone wieprzowe, ryż dużo kapusty, smażone na teflonie, sos z pomidorów z puszki i tu juz nie chcialo mi sie robić surówki bo śpieszyłam sie do pracy w pracy dopiero o godz. 21.oo udało mi się wyrwać zjeść kanapkę z jajkiem i wędliną drobiową teraz wróciłąm o 1 w nocy zjadłam kostke twarogu z ogórkiem świeżym Schudne cos z takim trybem życia nocnym? |
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Za mało jak na P i próbę odzyskania @[/QUOTE]
P jest małe dlatego,że wychodzę dopiero z ED i próbuję się do wszystkiego przełamać. Mam lekka niedowagę(2kg)Miska lecza była spora, nalewana przez mamę ![]() 2 śniadania nie jadam we wakacje, gdyż wstaję późno. Śniadanie jem o 10,a obiad jest już około 13 zazwyczaj. Co mogę jeszcze dodać pomocnego w odzyskaniu ponownego @. Ostatnio po 10 miesiącach wrócił sam i był 3 cykle, niestety przez zaprzestanie znowu normalnego jedzenia w lipcu już się nie pojawił.Było tylko 2-dniowe plamienie. Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2011-08-04 o 09:44 |
|
|
|
#1146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Nie bardzo rozumiem? |
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba znaczy że nie ma co się bawić?
|
|
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
Ładnie poproszę o ocenę mojego wczorajszego U/R
wafel ryżowy z miodem. 72 min biegu Śniadanie: 2 jajka na miękko, wafel ryżowy z masłem, 1/2 pomidora, ogórek zielony, nektarynka, zielona herbata II Śniadanie: 200 g serka wiejskiego z borówkami amerykańskimi, poziomkami i łyżeczką miodu Obiad: Barszcz biały, karczek w sosie własnym, 50g pęczaka kujawskiego, ogórek, rzodkiewka, fasolka szparagowa, zielona herbata Podwieczorek: Kolba gotowanej kukurydzy, wafel ryżowy z plastrem sera żółtego i wędliny i musztardą Kolacja: 2 wafle ryżowe z masłem, serem żółtym i wędliną, 1/2 pomidora, 200 g kefiru naturalnego Aa i te połówki pomidora to tylko dlatego, że na więcej nie miałam ochoty Mam wrażenie, że jest w miarę ok, ale mógłby ktoś zerknąć?
Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-08-04 o 12:25 |
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;28547649]Ładnie poproszę o ocenę mojego wczorajszego U/R
wafel ryżowy z miodem. 72 min biegu Śniadanie: 2 jajka na miękko, wafel ryżowy z masłem, 1/2 pomidora, ogórek zielony, nektarynka, zielona herbata II Śniadanie: 200 g serka wiejskiego z borówkami amerykańskimi, poziomkami i łyżeczką miodu Obiad: Barszcz biały, karczek w sosie własnym, 50g pęczaka kujawskiego, ogórek, rzodkiewka, fasolka szparagowa, zielona herbata Podwieczorek: Kolba gotowanej kukurydzy, wafel ryżowy z plastrem sera żółtego i wędliny i musztardą Kolacja: 2 wafle ryżowe z masłem, serem żółtym i wędliną, 1/2 pomidora, 200 g kefiru naturalnego Aa i te połówki pomidora to tylko dlatego, że na więcej nie miałam ochoty Mam wrażenie, że jest w miarę ok, ale mógłby ktoś zerknąć?[/QUOTE]Kurczę, nie znam się za bardzo na R, ale podoba mi się, nie zajeżdża jakimś ED'em no i nie świrujesz z tym brakiem węgli po obiedzie blablabla... W sumie nigdy nie rozumiałam tej nagonki na węgle, np. moja eRkująca mama, choćby ze względu na wiek nie ma jakiegoś super genialnego metabolizmu, raczej normalny, codziennie wcina na podwieczorek owoce i jakoś chudnie :P więc nastolatka to już pewnie tym bardziej.W ogóle widzę zamiłowanie do wafli ryżowych, hehe Nie lubisz razowego albo zwykłego pieczywa?P Śniadanie: 2 jaja L na miękko, bułka sojowa z ziarnami z masłem, sałatą, polędwicą sopocką, pomidorem i ogórkiem. II Śniadanie: Koktajl - 200g activii naturalnej pitnej, banan, 2 brzoskwinie; 2 wafle ryżowe z masłem orzechowym; filiżanka kawy z mlekiem, odrobiną cukru i przyprawą do kawy. Obiad: Pierś kurczaka (masa surowego mięsa ok 150g) namoczona na noc w maślance, obtoczona w panierce z krakersów cebulowych i przyprawy do gyrosa i pieczona w piekarniku (kocham Podwieczorek: Duże jabłko, garść (ponad 30g) migdałów, kilka kostek gorzkiej czekolady. Kolacja: 2 grahamki z masłem, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką, polędwicą/żółtym serem. Później kupne mleko czekoladowe, łaciate normalne kakao mi w ogóle nie smakuje, nie wiem, może robić nie umiem ^^
|
|
#1152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcę się zbytnio ograniczać, ale stosuję pewne zasady, a nóż coś jeszcze spadnie A co do pieczywa to lubię, ale nie mogę jeść Od razu mam wzdęcia i wszystko mnie boli, więc znalazłam sobie zamiennikNie znam się na P zbytnio, ale wydaje mi się, że jesz bardzo fajnie i pełnowartościowo. Posiłki są porządne i urozmaicone, tak trzymać |
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Moja R-ka na dzis!
sniadanie- spora,ciemna bułka z ziarnem, jedna polowka z serkiem wiejskim i pomidorem, druga zaś z plastrem mozarelli light. kawa 2 sniadanie-kilka lyzek galaretki malinowej, kostka czekolady gorzkiej(pozno wstalam) obiad- salatka z Salad Story, z kurczakiem w papryce, pomidorami,makaronem pelnoziarnistym, ogorkiem,serem plesniowym i papryka przekąska- garsc slonecznika i orz. nerkowca kolacja- i tu nietsety zgrzeszę- kilka krakersów z serem feta light + piwko
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy moglby ktos zerknac na moje jadlo?
Bylabym bardzo wdzieczna ![]() To jest R/U, czyli chce jeszcze troche pobyc na R,ale zwiekszam porcje. Przed sniadaniem 2 chlebki typu wasa ISniadanie: Platki orkiszowe 2 lyzki zagotowane na mleku sojowym, garsc cheereeosow pelnoziarnistych i lyzka musli pelnoziarnistego, lyzeczka rodzynek i lyzeczka zurawiny,lyzeczka masla orzechowego i lyzka(spora) wiesniaka,troche malin IISniadanie: Ciemna bulka, na kazda po lisciu salaty, plater szynki drobiowej i zielony ogorek, jogurt jogobella z garscia malin Obiad: Jajecznica z 3 jaj(male te jajka jakies byly), kabanos drobiowy, cukinia niecale 300g. To wszystko na lyzeczce maselka podsmazone, do tego troche mozzarelli light Przekaska: Serek wiejski z orzechami Piwo do domu wroce pewnie ok 21-22 i cos bym musiala jeszcze zjesc i niebardzo wiem co....?Doradzicie mi cos?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-08-04 o 17:42 |
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
U/P (muszę przytyć 2 kg) , walka o ponowny @
Śniadanie: owsianka( 5łyżek płatków owsianych, 2 łyżki błonnika, szklanka mleka, plaster arbuza, jabłko, 4 śliwki) + 3 Łychy słonecznika 50 minut steppera Obiad: duży mielony, ziemniaki, mizeria Po: napój kawowy coffo waniliowy Podwieczorek: grahamka posmarowana grubo masłem, z szynką, serem żółtym i ogórkiem 15 minut twistera Kolacja: pół makreli wędzonej, garść błonnika, pare tic taców+ ostatnia śliwka+ około 5-6 łyżeczek dżemu porzeczkowego ze słoika, garść płatków czekoladowych + pare łyżek serka danio od brata;p ( nie dałam rady zjeść więcej makreli wędzonej, była dla mnie strasznie słona,aż mnie mdliło...zdecydowanie wolę z puszki w sosie pomidorowym) Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2011-08-04 o 20:05 |
|
|
|
#1156 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuję wsparcia i pomocy - gdzie popełniłam błąd?
Dzisiaj cały dzień w domu i bez ćwiczeń... Miała być Redukcja... Jadłospis z dn. 4 sierpień 2011r. (w miarę możliwości dokładnie policzone) I śniadanie o 8:00 Otrębianka (otręby pszenne, owsiane, zarodki pszenne) z mlekiem sojowym, orzechami, migdałami, suszoną żurawiną, rodzynkami, pestkami dyni i słonecznika + siemie lniane i ziarna wiesiołka. razem - 300 kcal II śniadanie o 11:00 pełnotłusty serek wiejski 200g + jabłko (To było naprawdę przepyszne.. Tak dawno nie jadłam tego serka, że zupełnie zapomniałam jaki smaczny jest, a w połączeniu ze słodkim jabłkiem to już w ogóle.) razem - 250 kcal III śniadanie o 14:00 * chlebek żytni z łyżką masła orzechowego * 1/2 grejpfruta * szklanka jogurtu naturalnego razem - 368 kcal Obiad o 17:00 * prawie szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy z kilkoma pieczarkami usmażonymi na łyżeczce oliwy z oliwek z różnymi przyprawami i sosem sojowym * spora papaja - wiem, że owocu nie powinno tu być, ale mama kupiła, a ja jeszcze nie miałam nigdy okazji spróbować jak smakuje razem - ok. 400 kcal Czyli wyszło odrobinę ponad 1300 kcal.. Tak czy siak cały czas miałam wrażenie, że zjadłam za dużo (wiem, że tak nie było, ale jeszcze tydzień temu jadałam po 1000 kcal i tym właśnie to sobie tłumaczyłam - kwestia przyzwyczajenia). W każdym razie na tym się nie kończy.. Zaledwie pół godziny po tym obiedzie zjadłam całe 500 gramowe (!!!!! ) opakowanie pełnotłustego serka wiejskiego (i jeszcze ten napis "porcja dla całej rodziny" - w tym momencie chce mi się płakać i śmiać jednocześnie) z kiścią winogron.. Taki rzut na jedzenie zdarza mi się średnio raz na 4 dni, ale dziś i tak wyjątkowo powstrzymałam się przed dodatkowymi pokusami w postaci gorzkiej czekolady i masła orzechowego... Zazwyczaj kończy się to znacznie gorzej. I wiem, że brakuje mi dystansu do tego ale - ile można?! Dokładnie w niedzielę zjadłam 5000 kcal - no bo przecież co to za problem zjeść cały sernik domowej roboty? Dlaczego mój żołądek potrafi tyle zmieścić? Owszem, później boli, ale nie potrafię w porę się opanować. Pomóżcie!Dzisiaj - 2000 kcal... |
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze P:
I. 2 garści różnych płatków na szklance mleka 3,2%, kromka pszennego z zółtym serem i ketchupem, kawa II. duży kubek zupy-krem pomidorowej (własnej roboty , kromka żytniego z masłem i mozarellą, jajko na miękkoIII. drożdżówka z budyniem, 2 kostki czekolady, kawa IV. 1/2 bułki pszennej z masłem, twarogiem wymieszanym ze śmietaną, pomidorem i bazylią, jajko na miękko V. pudding 125g, małe jabłko, markiza, kakao na mleku w międzyczasie podpijany jogut pitny, 2 małe pomidory, kilka śliwek może być?
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
U
i straszny humor, jestem zdołowana -,- ś. z kumpelą : borówkowe pancakes (każdy placuszek z czymś innym nutella/ masło orzechowe/ różne dżemy)iiś: berlinka z keczupem, kromka orkiszowego z ramą, sałatą i mielonką, rzodkiewką i szusz. bazylią; banan. ob: zupa warzywna (duuużo brukselek <3) p: gofr z dżemem wieloowocowym (nad jeziorem) gałka domowych firmowych truskawkowych w waflu - nie miałam ochoty, zostałam zmuszona - i uwaga uwaga bliska mi osoba powiedziała do mnie, że mam : bulimię. Czuję się po prostu świetnie K: dwie kromki orkiszowego z ramą, sałatą, mielonką i polędwicą sopocką, obydwie z rzodkiewką, papryką i susz. bazylią; marchewka.
zapuszczam się ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-08-04 o 21:24 |
|
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
bulimię bo co? nie rozumiem...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
R..
I śniadanie : musli 4 łychy + 2 jabłka obiad (pozno wstalam podwieczorek: duża maślanka (200g) + szklanka malin + nektarynka kolacja: 2 jaja na miękko |
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Bo najpierw jadłam dużo (sama zaprowadziła mnie do dietetyka więc to jest śmieszne) a teraz nie chciałam zjeść loda. ![]() to jest śmieszne, ale mi jest po prostu przykro.
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli jak ktoś nie ma ochoty na lody tzn ze ma bulimię?
o kurka.. ;p
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U
miałam dzisiaj smaka na czekoladę i na wszystko co można chrupać(pieczywo chrupkie, maca). ![]() Śniadanie owsianka- dziś tylko z dodatkiem prawie pełnej szklanki fitelli z pełnego ziarna pszenicy i dwóch łyżek otrąb pszennych - jakoś tak miałam ochotę II śniadanie Kromka żytniej wasy - do pochrupania Dwa rządki milki łaciatej Obiad- powtórka z wczoraj, nawet dla tż jeszcze starczyło i znów było pysznie ![]() Makaron z sosem z jajek i jogurtu, z suszonymi pomidorami i kurczakiem, posypany parmezanem- duża porcja Podwieczorek Lód z McDonalda z polewą czekoladową Rządek milki łaciatej Kostka czekolady mlecznej – podjedzone od mamy Kolacja Dwa plastry karkówki w galarecie coś koło 6 plastrów polędwicy sopockiej Kromka wasy żytniej Dwie kromki macy z dodatkiem miodu- skończyła się ![]() Podjedzone na sucho kakao nesquik, bo robiłam mamie. ![]() Do picia:kawy, herbata z maliną i żurawiną, woda z cytryną i lodem, herbata z lodem, pół czarnego frugo - musiałam się podzielić z tż
|
#1164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie. Muszę z nią porozmawiać, bo to mnie rozłożyło na łopatki- ale też porządnie wkurzyło. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() A lody z McDonalda wymiatają, kiedyś miałam fazę na polewę karmelową, później czeko, a aktualnie truskawkową <3
|
|
#1165 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie co do R:
Czy taki jadłospis przy kompulsach jest dobry? 30 minut rowerku/20 min biegania w parku 1)dwie kromki chleba razowego Schulstad ze śliwką: -z żółtym serem i pomidorem -z chudym twarogiem i pomidorem (200) 2)jabłuszko (80) 3)gotowane mięso z kurczaka, warzywa na patelnię (400) 4)serek wiejski z brzoskwinią (200) 5)dwa jajka sadzone na oliwie z warzywami (220) Ostatnio wieczorem nachodzi mnie straszna ochota na słodycze..I cała dieta na nic!
'Litował się nad nimi, sam godzien litości...' Edytowane przez kizamiza2000 Czas edycji: 2011-08-05 o 00:23 |
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)- niebo w gębie.
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dawno mnie nie bylo
![]() Wstawie moje wakacyjne U, ale jest ono z nadzieja ze a noz jeszcze cos schudne ![]() czerwony grejfrut 1. Platki owsiane 4l, na wodzie, do nich dodana czekoladowa odzywka bialkowa zrobiona na polowie szklanki tlustego mleka, wkrojone zielone jablko, mala garsc migdalow, cynamon 2. Spory kawalek kielbasy z kapka ketchupu ![]() 3. salatka z 2 jaj na twardo, 50 g wedzonego lososia, 2 plastry zoltego sera, pomidor garsc migdalow spacer 30 min 4. 100g serka wiejskiego + garsc orzechow wloskich Plan jutra: czerwony grejfrut 30 min biegania 1. Platki owsiane 4l, na wodzie, do nich dodana czekoladowa odzywka bialkowa zrobiona na polowie szklanki tlustego mleka, sporo borowek 2. wedzony losos - reszta 50g, z zielonym ogorkiem i czerwona papryka 3. dorsz, 2 spore platy, podpieczone bez tluszczu + salatka grecka 4. twarog poltlusty 100g z garscia migdalow i jak to wyglada? dalej malo wegli jem ale dobrze mi z tym, za to wiecej owocow... sory za bledy - brak polskich znakow ale nie dziala mi alt
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1169 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
R
![]() śniadanie - pasta ( makrela wędzona, cebula, twaróg, jajko na miękko ) z kromką razowca domowego wypieku 1,5 ha na siłowni - bieżnia i rower 2 śniadanie - 2 duuże drożdżówki domowe z otrębów, z serem obiad - 4 naleśniki z pieczarkami i cebulką deser - jogurt nat posłodzony ksylitolem, z kakao i wiórkami kokosowymi kolacja - pasztet z łososia będzie
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

Obiad musiał być smakowity, ale preferuję jednak dwudaniowe
Od razu mam wzdęcia i wszystko mnie boli, więc znalazłam sobie zamiennik

zawsze kojarzy mi się ze śniadaniem albo kolacją. no, ale jeśli się najadłaś to ok.