|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Dziękuję Wam za słowa otuchy
Elizka:mieszkam na Bródnie.zamierzam rodzic na inflanckiej albo w szpitalu bródnowskim-bo jest nowiutki oddział ginekologiczno-położniczy i moje koleżanki sobie bardzo chwalą Nikotynka:na wyniki testu pappa czekam 3 tygodnie w medicoverze.jestem w szoku,tym bardziej,że w internecie czytałam,że nawet w mniejszych miastach dziewczyny czekały kilka dni tylko... Byłam tylko u jednego lekarza na usg genetycznym,a 3 innych lekarzy tylko interpretowało wyniki i z tego co widze,że co lekarz to i inna norma,bo niektórzy mówią,że jest do 3 mm,a nie do 2,5mm. Lekarz od usg nie kazał mi robic testu pappa,tylko powiedział,że mogę ewentualnie zrobic.Myślę,że jakby było coś złego to wysłałby mnie od razu na amniopunkcję Jestem dobrej myśli,ale zastanawiam się czy mnie uspokoi nawet dobry wynik testu pappa...czy zdecyduję się na amniopunkcję czy nie...Nie miałam pojęcia,że będą mnie czekały takie nerwy i płacz w ciąży...a tu proszę,zderzenie z rzeczywistością.. Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2011-08-03 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniula ale psiak zadowolony!!! ![]() ![]() Neska jak dostałaś lek to od razu go zażyj! ![]()
![]() |
#1144 |
BAN stały
|
Zoska to co z tym Twoim kompem jest? Co chwila sie psuje
![]() ![]() A co do nudow, kup sobie gazetke, wypozycz ksiazke, polez na ogrodku, upiecz ciasto, zrob liste wyprawkowa i poszukaj cen na necie, ja to bym sobie jeszcze na wii w mario pograla ![]() ![]() ![]() Mi bol glowy troszke przeszedl ale bylo bardzo zle ![]() ![]() Inutil trzymam kciuki za wizyte u dentysty. Ja to sie panicznie boje ![]() Witam nowa mamusie ![]() Gratulacje rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Agatek ale masz malego rozrabiake w domu ![]() ![]() Wlasnie mama mi poprawila humorek , dzwonila ze jada jutro nad morze na caly dzien i moga wziac Milenke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i dziekuje za kciuki, jestescie kochane, na pewno sie przydadza. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-03 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agatek co do pulsu na brzuszku to jest normalne...najśmieszniej to wygląda jak lezę w wannie ![]() Psotnika fajnie że porcelanowa sprawa się rozwiązała.... Odnośnie prezentów....My na ślub jak rozwoziliśmy zaproszenia i się pytali co chcemy to prosiliśmy pieniążki bo wtedy dopiro co kilka miesięcy razem mieszkaliśmy i jeszcze sie urządzaliśmy. W większości przypadków tak też właśnie dostaliśmy. Od mojej chrzestnej i jej mamy dostaliśmy zastawę na 12 osób pytali sie wcześniej jaką chcemy(oni od razu powiedzieli że chcą nam coś kupić i my powiedzieliśmy że zastawa może być). Powiedzieliśmy że taką jakąś nowoczesną kwadratowa ale kupili inną ale też ładną więc nie możemy narzekać. Zaś mój chrzestny nie pytał się co chcę i sam stwierdził że zastawa nam się przyda i dostaliśmy na kolejne 12 osób..tak koszmarną że nie wiem czy kiedykolwiek w życiu ją użyjemy...no ale cóż niby darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ![]() A co do kluseczek śląskich to były pyszne...mniam...mniam... . Teraz jeszcze galaretkę z mandarynkami pochłonę i już będzie pełnia szczęścia ![]()
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
Napisał do mnie ten niby szef, że dostał decyzje z UP o zakonczeniu stazu, ze wystawił mi pozytywna opinie o nienagannej pracy.
On dostał taka decyzje , ja nie, dlaczego? Cos mi tam jeszcze napisał, że wczesniej mi mówił o tym co strace przez 4 lata jesli w czasie porodu nie bede zatrudniona. I wiecie co jeszcze napisał? Teraz sobie cos lepiej wykombinuj, ale napewno nie L4. Co ja teraz wykombinuje? On doskonale wie, ze nic, i doskonale tez wiem o tym, ze i tak i tak by mnie nie przyjał po stazu , teraz tylko próbuje wzbudzić we mnie wyrzuty sumienia. Myślicie, że gdybyś sie nagłówkowała to ktoś by mnie przyjął? Chyba jeydnie wtedy gdybym tego kogos okłamała. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-03 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Rozeznanie
|
ewula ja bym sobie nie odmawiała tego wieczoru panienskiego. Od warunkiem że dobrze się czujesz i że nie bedzie tam zasmrodzone fajkami. Nie przesadzajmy, w ciąży nie trzeba aż tak sobie wszystkiego odmawiać, wszystko zależy od tego czy masz ochotę tam iść. Jak się źle poczujesz, będzie duszno, tłoczno, zadymione etc. to zawsze możesz wcześniej opuścić imprezę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
ewula mi sie wydaje, ze wlasnie teraz jest czas na spotkania i mile wieczory, bo za pare miesiecy nam sie zycie zmieni. Ale oczywiscie pod warunkiem ze czujesz sie dobrze i faktycznie lepiej jakby nie było pełno dymu i tłoku
![]() Ja akurat w tej ciazy czuje sie bardzo dobrze i czesto gdzies wychodzimy , trzeba korzystac na maxa. Chociaz do klubow to nie chodzimy, jakos sie tam staro czuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do bólu głowy to mi jakosna migrenę wygląda ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie rozumiem dlaczego przez 4 lata masz coś tracić?
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
BAN stały
|
ewula ja bym poszla na wieczor panienski. Nie widze przeciwskazan, jedynie zadymione pomieszczenia , reszta jak np. czy ktos Cie popchnie to nie ma znaczenia bo rownie dobrze moze Cie ktos popchnac w autobusie. A co do tanczenia to tez nie jestes w 8 . miesiacu i jak masz ochote to mozesz tanczyc nawet do rana
![]() Zoska jak dostaniesz decyzje NA PISMIE bo na gebe to sobie moze pieprzyc ten twoj szef to sie odwolaj i napisz ze nie moglas zaniesc L4 bo krwawilas i musialas lezec! Napisz ze poinformowalas szefa telefonicznie i on wiedzial o zwolnieniu. Mozesz naklamac ze kazal Ci sie nie martwic , ze sam po nie do Ciebie przyjedzie , zebys sie nie fatygowala ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jego rad nie słuchaj bo ten koleś to raczej ma cię gdzieś i to co się z tobą stanie i czy będzie ci dobrze czy źle... może gada tylko po to by cię wkurzyć... piszecie o bólach głowy - mi lekarz powiedział że jak bardzo boli to kategorycznie trzeba łyknąć ten paracetamol bo takie bóle głowy mogą zaszkodzić nawet dziecku a później to nawet skurcze macicy i poród wywołać!! więc jak boli to brac!! - jak głowa - apap itp a jak brzuch i takie jakby skurcze -to nospa! - oczywiście jak bardziej boli czy dłużej a nie zawsze:P
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-03 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Ahh, wróciłam. Na szczęście dentystę znoszę dobrze
![]() Haniula zakochałam się ![]() Brawurka84 nie możesz myśleć negatywnie, lekarze tak się zabezpieczają, że gdyby sądzili że jest coś nie tak to by Cię od razu wysłali na dalsze badania ![]() ![]() ![]() kasikzaki u nas też jest zakaz palenia w klubach... ale wiadomo, że bywa różnie... a nasza dostana zastawa... na szczęście teściowej się spodobała (dla nas była okropna) i dostali od nas w prezencie ![]() ![]() ![]() Mi też lekarz kazał brać apap jak głowa nie przestaje boleć- lepiej wziąć niż się męczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
mamusie ja będę spadać na grzędę
![]() jeszcze dr house i lulu ![]() tylko nie wiem czy spać z Tżtem czy nie skoro być może grypa go rozbiera ![]()
![]() |
#1154 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie i co z taką porcelana zrobić ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny skonsultowałam telefonicznie z innym lekarzem i kolezanką, która własnie stala się lekarzem
![]() mam nadzieję, ze mi szybko przejdzie... Brawurka jestem pewna, ze bedzie ok!!!!! my na ślubny prezent dostalismy w zadadzie tylko kasiorkę.... nawet nikt specjalnie nie pytal czy cos chcemy- sami z siebie kasę dawalli. dostalismy tylko zestaw sztućców na 12 os z gerlacha taki wielki w walizce ale akurat z tego zadowolona jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aga ale super basenik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Agatku mi tez tak aorta brzuszna tętni "widocznie"
![]() co do basenu to my tez mamy taki wielki ale w tym roku nie rozłożylismy bo pogoda i tak do d.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Dołączam się do
![]() Cytat:
Tą drugą zastawę też pewnie kiedyś wykorzystamy jako podarunek może akurat ktoś będzie w potrzebie ![]() A co do leków to jestem takiego samego zdania....nie mówię że cały czas ale jak już mnie konkretnie napierniczała głowa to też wzięłam panadol bo nie sądzę że moja kruszynka się dobrze czuła jak ja sie męczyłam. Nospa też mi sie chyba ze 3 razy przydała.
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
nici z house'a bo "niezły mecz" leci w tv
![]() ![]() ale co myślicie u tym spaniu z Tż jak go coś rozbiera - lepiej chuchać na zimne i iść na kanapę czy to nadgorliwość? a co do palenia w Polsce to w restauracjach to przestrzegają ale w pubach to rzadko... a na dyskotekach to zawsze ktoś w kącie jara czy np grupka przy jednym stole i nikt im uwagi nie zwraca..bynajmniej tak było jeszcze pół roku temu..
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-03 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() neska22 dobrze, że weźmiesz ten lek, no i będziemy trzymać kciuki żeby wszystko się wyrównało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i chyba pójdę.. wezmę rutinoscorbin ale nie będę ryzykować to słodkich snów mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za odzew,jeszcze to przemysle,najwyzej pojde na 2-3 godziny,chyba mi sie nic nie stanie.Moj TZ oczywiscie przeciwny,on to zamknalby mnie w szklanej kuli do konca ciazy.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- AgaMili sama wskoczylabym o tego basenu. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Haniula super piesek,napewno Wasza przytulanka.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Mam chwilę czasu, to jestem ![]() nie jestem totalnie w temacie... muszę poczytać chociaż kilka stron wstecz ![]() Z kwestii ciążowych, to widzę, że brzusio mi się coraz bardziej zaokrągla i po tygodniu na wyjeździe widzę różnicę w jedych spodniach ![]() no i patrzyłam w ciucholandach za niemowlęcymi ciuszkami, ale przypomniało mni się, jak ktoś mi mówił, żeby kupować śpiochy zapinane jakoś konkretnie i nie pamiętam jak ![]() Za to mam polarek z puchatkiem na 9-12 miesięcy ![]()
#1166 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski ja tylko na chwile troszke podczytalam ale nie za duzo juz chyba anet bedzie dzialal to jutro nadrobie od str 37
![]() dobranoc ![]()
#1167 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciazy maja jeszcze wieksza sile przebicia ![]() Cytat:
tchorze zawsze boja sie urazic mamusie... a tesciowe zawsze maja dziwne metody jak swiat swiatem ![]() Cytat:
wszystko wlasne,swieze i niepryskane takie cuda w XXI wieku rzadko sie zdarzaja Cytat:
uwielbiam ten widok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jezeli masz ochote pojsc,lubisz to towarzystwo i wiesz,ze bedziesz sie tego dnia dobrze bawila, to jak najbardziej Dzidzia uwielbia, kiedy jestes rozluzniona i szczesliwa! Dziekuje za mile powitanie. Juz wiem,ze dobrze trafilismy ![]() Kochane, a jak u Was jest z przyjmowaniem plynow? Wszedzie pisza,jakie to wazne,aby wypijac min.2 litry wody dziennie. Staram sie i staram, ale rzadko kiedy mi wychodzi. Jak gdyby brakowalo mi miejsca w brzuchu! Poza tym to ciagle bieganie do lazienki mnie dobija. Jak wypije szklanke wody, to nie moge usnac,bo przynajmniej 4 razy musze wstawac z cieplutkiego lozka i biec do kibelka. Szalu mozna dostac
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-03 o 22:06 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pear, ja sikam nawet jak nie piję za dużo, więc mi wszystko jedno. Ale nie wiem ile dokładnie piję ![]() Dziewczynki, zmykam spać, dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czytam sobie Twoój post o usg i przeziernosci karku. Ja mam dzis takie usg. W pierwszej ciąży takiego usg nie miałam i dopiero teraz jak sobie czytam to faktyczne stresujace. A ja jestem z Targówka i pierwszy porod miałam w Szpitalu Bródnowski i polecam, fajna opieka nad maluchami. Pozdrawiam Wszystkie mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.