|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
ja mam wannę teraz, ale mamy taką szybę przez co glównie używamy jako prysznic ... w domu mamy 3 wanny ( mi. moją ukochaną półokrągłą
) u TŻ jest bajerancki prysznic, z którego czasem korzystam ( Mają w nim saunę ) . W naszym przyszłym domu chcę mieć skrzyżowanie mojej półokrągłej wanny i prysznica teściów ... NA SZCZĘSCIE SA TAKIE PRYSZNICE JUŻ CO PODSTAWA JEST NORMALNĄ WANNĄ :d---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Cytat:
wiecie czy niedobór magnezu to tylko skurcze w nogach czy w ręce też ?? Całą noc tak mnie ręka rwała ( nie umiem nazwać tego co to było, ale coś podobnego jak mam czasem w nogach ) i nie wiem czy to od niedoboru magnezu czy coś innego ? własnie mi komar zdechł na laptopie
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Sikoreczka wiem, że skurcze są z braku magnezu, ale w jakich miejscach nie wiem. Ja w ciąży miałam takie skurcze łydek, że się darłam z bólu w środku nocy
Komar sie napromieniował haha No nic, spadam spać. Dobranoc laleczki!!
" Najtrudniejsze na tym świecie jest życie, miejmy odwagę... by żyć " 9kg mniej ![]() ![]() No to mieszczę się w spodnie z LO ![]() Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2011-08-16 o 23:09 |
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Sikoreczka - nie mam zdjec, ogolnie wesele bylo srednie i dosc ciemno na sali wiec zrobilismy kilka zdjec aparatem TZ ale marnie wyszly. I dzis ich na pewno nie dostane bo biedny TZ na wieczorej zmianie do polowy nocy
![]() A zdjecia ktore robil fotograf to nie wiem kiedy beda i czy w ogole mloda para je udostepni. |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko pozdrowić nadmorsko
Wsiedliśmy z TŻ do samochodu i wylądowaliśmy w Krynicy Morskiej... |
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Skurcze w łydkach spowodowane są niedoborem magnezu, co do rąk nie mam pojęcia. A miałaś jakiś uraz lub coś ? Bo może dlatego Cię rwało.
Zerkam jeszcze na tv, ale oczy mi się zamykają. Chyba zaraz udam się do łóżka. Jutro muszę wyprasować firanki i powiesić (znienawidzona robota) Tż dzielnie pomagał mi dziś wieszać firankę w sypialni Poza tym wypadałoby zrobić pranie... Jutro na obiad kurczak w jogurcie i młoda kapustka gotowana. Nie wiem co mi z tego wyjdzie, ale mam nadzieję, że będzie jadalne Dziś sporo rzeczy kupiłam, więc lodówka w miarę pełna Pozostaje ustalić plan obiadów. Jeszcze jutro lub pojutrze dokupię mięsa i będzie git.Jakoś tak boję się podliczyć ile już wydaliśmy w tym miesiącu ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Bawcie się dobrze i łapcie słonko
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
hej, bylam w szpitalu, nie jest jeszcze dobrze, wiec zle widze nadrabianie
|
|
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co sie stało?? Dzień dobry, ja przy sniadanku i kawce. Dzisiaj na obiad robie leczo z biedronki. Dorobie je smażona kiełbasa z cebulka i zobaczymy co wyjdzie. W sumie to musiała bym do biedry dolecieć po makaron i majonez i zrobic już dzisiaj sałatkę bo jutro na 10 do pracy, a tak zrobie dzis i na jutro już bedzie. U mnie znowu upał, chyba pójdę się poopalać, potem muszę wstawic pranie i sie ogarnąć.
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Od wczoraj mam urlop, więc lenię się i załatwiam zaległe sprawy. Dziś na obiad zupa jarzynowa i potrawka z kurczaka i warzywami z ryżem. Wczoraj piekłam ciasto jogurtowe ze śliwkami i wyszło pyszne Chyba ze dwa kawałki na dziś zostały Teraz jem śniadanko, potem kawa, zakupy i jadę poopalać się nie działkę. Pogoda cudna ![]() Miłego dnia
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
mam pewne zaburzenia w mozgu. Najgorsze, ze to będzie wracac.
U mnie ladnie, slonecznie, co z tego jak drugi tydzien leze |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Byłam już w Tesco, straciłam 140 zł, nakupiłam tego co potrzebuję do obiadów, 2 mleka dla małej, ponad kg fileta, mnóstwo warzyw, bo będę robić leczo i mrozić , później jeszcze Netto zaliczę i koniec zakupów, tylko chleb, ewentualnie słonecznik przez najbliższy tydzień ![]() U mnie słonko
|
|
#1151 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
U mnie też słonko
oczywiście jak skończyłam urlop Anulka, śmigaj do jakiegoś dobrego neurologa
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka ściaskam mocno
Zdiagnozowane ?Ł. nakarmiony, poszedł spać. Ja wyprasowałam foranki do salonu - już wiszą Mimo, że one i tak niewiele zasłaniają to jakoś lepiej czuję się 'z' niż 'bez'. Została jeszcze firanka w kuchni - tej na szczęście nie muszę prasować. Dziś lub jutro będzie do odbioru mój laptopek ![]() U mnie równie słonecznie jak u Was
|
#1153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Należy też pamiętać że z niedoborem magnezu wiąże się niedobór witaminy B6, która usprawnia wchłanianie magnezu. Dzień Dobry Mordeczki
|
|
#1154 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Z Magnesolem trzeba B6 łykać bo nie ma. I jak żelazo to później bo się blokują
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdiagnozowali mnie, zobaczymy co dalej. Pol roku na lekach, zero alkoholu, prowadzenia auta i jeżdzenia na rowerze.Leki 70zł na miesiąc teraz jak nic nie robie cale dnie w domu (nadal mam zawroty głowy) to pierwszy raz w życiu mi sie nudzi ze masakra ![]() Powiem jeszcze, że jak Anastazja opisywala NFZ, to mnie podobnie traktowali w szpitalu... |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Si A jeszcze żeby wchłaniało się żelazo to potrzeba odpowiedniej ilości witaminy C Co za zależności
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
tak ma PEGa, od jakiś dwóch tygodni dopiero
wcześniej miała sondę przez nosu nas od rana odwiedziny i co chwilę z kimś gadam fajnie, lubię jak coś się dziejegotuję mamie zupkę i a my dzisiaj chyba zjemy kiełbaskę z grilla ![]() pogoda się u mnie zrąbała jak zwykle, rano tak prażyło słońce a teraz pełne zachmurzenie |
|
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po opalaniu. Wykąpałam siebie i małegoi i teraz mały ogląda bajke, a ja popijam cole.
O 13 wstawiam pranie i biorę się za obiad. Mam tyle rzeczy do pozałatwiania, że masakra. Za tydzień mam zebranie w przedszkolu małego, niedługo pewnie będą wyniki egzaminów, więc muszę zrobić badania do szkoły i zdjęcia, i zapisać się na darmowy kierunek żeby mieć legitymacje podbitą. W przyszłym tygodniu się za to wezme. A i jeszcze muszę dogadać się z szefową żeby na czas mamy pobytu w senatorium przełożyła mnnie na ranne zmiany. Lili gratuluje zakupów. Ja do wrzesnia musze bardzo oszczędnie żyć. Dzisiaj pojadę jeszcze do biedro kupić majonez, makaron, wodę i jeszcze może kupię tuńczyka i ananasa w puszcze i zrobie sobie sałatkę z ryżem. Wieczorem i tak muszę zrobić sałatkę z makaronu dla Tż, bo jutro jestem cały dzień w pracy chyba. Ale do 17 na pewno. Osiak też miałam te skurcze powiek. Niektórym drga powieka, a mi normalnie się kurczyła i rozkurczała. Śmiesznie to wyglądało.
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Już wracamy. Wczoraj jadąc od rodziców TŻ skręciliśmy na Gdańsk i heja na urlop. Po drodze samochód nam zaszwankował i musieliśmy wracać. Potem był dylemat jechać nie jechać. Bo zamiast o 10:30 jechaliśmy po 14, ale jednak się zdecydowaliśmy. Nie mieliśmy za bardzo nawet ubrań, a ręcznik kupilliśmy gdzieś przy plaży. Ogólnie fajnie tylko jutro do pracy Anulka może jeszcze wybierz się do jakiś lekarzy. Mam nadzieję, że będzie dobrze. |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaja - TŻ pracuje w ochronie. ;/
Anulka - dużo zdrówka. Sciskam mocno Kelpie - miłego odpoczynku Fajny taki wypad Lili - super zakupy, trzymam kciuki żeby teraz faktycznie udało się bez zakupów Słonecznik wybaczam :dWiecie, że w biedronce poojawiło się frugo? Ale też po 1,99. Kurczę a raz kupiłam po 1,39 i myślałam że drogo trochę :PP Na obiadek mamy pierożki z wczoraj. Pranie już drugie się robi. Mamy jeszcze trochę spraw do załatwienia, bo.... TŻ DOSTAŁ PRACĘ W SZKOLE!!! ![]() ![]() Dziękujemy więc za wszystkie kciuki
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie to najpierw byłam w Tesco, później w Netto, w sumie wydałam 270 w obu sklepach, ale mam obiady na cały tydzień, sera na 2 tygodnie, mąki chyba na miesiąc ![]() Dziś robię na obiad ziemniaki z rybą i kapustą kiszoną, wieczorem może machnę leczo na jutro, ugotuję ogromny gar, bo mnóstwo warzyw kupiłam W tygodniu machnę ciasto jogurtowe Delecty Kawę piję, bo znowu padam na pysk, masakra jakaś ![]() teacherka gratulacje dla Tż anulka zdrowia życzę ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- dzień dobry mordko ![]() Kelpie fajna taka spontaniczna decyzja o wycieczce , taka w moim stylu
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-08-17 o 14:18 |
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
Cytat:
Cytat:
Strasznie lubię takie akcje. Do pracy trzeba wrócić , na to nie ma rady, ale jakie wspomnienia będą
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U nas pogoda piękna Byłam na zakupcach,kupiłam trochę mięcha i wędlin,do tego 2 pary spodnie jedne za 30 zł a drugie czarne rurki za 45 zł Zalupy uważam za udane Dodatkowo upominek dla mężula bo jutro nasza 4 rocznica ślubu Wolałabym mu sprawić inny prezent ale jeśli narazie się nie da to może na 5 rocznicę. Mężul zaprosił mnie w piątek do restauracji na kolację,oj będzie romantycznie. Teraz gotuję ziemniaczki i karczek z piekarnika. Zaraz będziemy pałaszować ![]() Pranie się pierze,mały pokój wysprzątałam jeszcze dzisiaj sypialnię posprzątam i gitara ![]() A potem tylko przyjemności czyli spa domowe ![]() Zrobię się na bóstwo ![]() Anulinka życzę dużo zdrówka Lilo zazdraszczam działki Teacherka brawa dla tż Nadia ale pracuś z Ciebie ![]() Kelpie zazdroszczę wypadu Ciekawe gdzie się podziewa Golden,Evilcia,Niniona,Pa ulunia... Jakoś dużo dziewczyn już nie pisze
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi to leczo z biedry wyszło pycha, dodałam kiełbaski podsmażonej z cebulkją i kiszonego ogórka i jest super. I duzo, ja i mama juz zjadłyśmy, a i tak cały rondel został.
Lili ja wczoraj wydałam 50 zł na obiady na cały tydzień Musze tylko dokupić chleb, ale sądze, że do niedzieli prócz chleba i czegos do chleba nic nie kupięDziewczyny zostałam przygnieciona przez telewizor ) to jeden podłącze w kuchni z dvd i wieczorami mały będzie tam bajki oglądał, a my bedziemy mieli dostęp do telewizora i wogóle przyda się do słuchania muzy w kuchni bo radia nie mamy. I jak zaczęłam przestawiać dekoder i dvd to mi się szafka przeciążyła i tv na mnie poleciał. Zdąrzyłam chwycić, ale on jest ciężki jak chol**a i tak minute leżał na mnie, a ja trzymałam go jedną ręką, a drugą dekoder i bałam się ruszyć żeby sie wszystko nei rozwaliło
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My za 30 min będziemy jeść obiad. Pranie się suszy, wieczorem czeka mnie prasowanie..
|
|
#1166 |
|
kobieta za ladą
|
heja mordki
niedawno siadłam byłam w mieście(50 zł fruuu ale w tym 19 zl tableki dla mnie i fajki dla tż )anulka witaj znowu w domu trzymam kciuki by lekarstwa zadziałaly szybko ![]() teczerka ![]() kelpie macie fantazje ale gratuluje nawet tak krótkiego urlopu należał wam sie pzrecież jak nic![]() osiak witaj mordko ![]() ![]() pamiętam ze miałam wkleić foty pizzy z tego ciasta na pizze mojej mamy ,więc wklejam bo tż w końcu wgrał foty ![]() Zdjęcie0592.jpg pokaże wam coś moja mapa wygrana w konkursie wczoraj przyszła dziś zawisła Zdjęcie0531.jpg
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Dudi super się ta mapa komponuje,bardzo mi się podoba
Ja już po pellingu całego ciała,mam skórę jak niemowlak A teraz niestety idę zmyć naczynia po obiedzie
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na obiady dokładnie nie wiem ile wydałam, bo zakupy robiłam ogólne- śniadania, obiady, kolacje, przyprawy, itp. także nie na same obiady rzecz jasna Zobaczę na ile mi te zakupy starczą Niby za tydzień chciałam kolejne robić, ale jak się uda, to dłużej nie będę robiła , bo wydałam niemało, także może na to 10 dni chociaż starczy ![]() szczęście w nieszczęściu z tym tv ![]() Ja wstawiłam leczo i cały gar mi wychodzi i jeszcze warzyw zostaje na drugi gar
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-08-17 o 16:14 |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre jestZa pracę TŻ ![]() Cytat:
Ja jak robie( z Twojego przepisu też robiłam ) to w zwykłej foremce.Fajna ta mapka Pomyłam dzisiaj okna z nadzieją, że skurcze mi ruszą,. ale gdzie tam.,...wczoraj już miałam zostac w szpitalu, ale lekarz stwierdził, że jeszcze nie ma co. Jutro idę po południu do swojego lekarza, ma mnie zbadac, dac kolejne L4 i powiedział, że w piątek do szpitala, ale jak będzie to się okarze. SKURCZE PRZYBYWAJCIE
|
||
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Zjedliśmy obiad
W miare dobrze wyszło Tzn tż nie zdarzył dojeść bo musiał jechać na awarię. ![]() Idę myć gary i do sklepu. Głowa mnie boli...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

) u TŻ jest bajerancki prysznic, z którego czasem korzystam ( Mają w nim saunę ) . W naszym przyszłym domu chcę mieć skrzyżowanie mojej półokrągłej wanny i prysznica teściów ... NA SZCZĘSCIE SA TAKIE PRYSZNICE JUŻ CO PODSTAWA JEST NORMALNĄ WANNĄ :d

Chyba ze dwa kawałki na dziś zostały

Zdiagnozowane ?