|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() a brzuszek pokaźny ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-09-16 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
juz mi przeszkadza w depilacji nog i okolic intymnych wrrr
![]() w I ciazy mi przeszkadzal dopiero pozno pozno a teraz ? ![]() ale niedlugo wszystkie bedziemy sie depilowac po omacku ![]()
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Aguska, brzuszek mega
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
tez myslalam ze tak da rade ale zeby to bylo wykonalne potrzeba jeszcze jednej reki
![]() no chyba ze tz pomoze chociaz ja nie chcialam ![]() ![]() ![]() no chyba ze masz lustra na podlodze ![]() no chyba ze chcesz zrobic masakre w lazience ![]() ![]() Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-16 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam w sobote wesele brata i nie obyło sie bez przygód
![]() ![]() do tych bolesnych zaliczają sie moje przeżycia, już pod koniec wesela jakiś wuja wepchnął na mnie ciotkę z całej siły a ona nadrepła mi na stopę, która zaraz spuchneła i bolała, tak mnie bolało że w niedziele pred poprawinami mąż mnie wiózł do wprawienia palca, co jak sie później okazało wybite miałam aż 2 palce. I tak całe poprawiny spędziłam siedząc przy stole z okładem na spuchniętej i obolałej stopie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
To ja się witam dziś
![]() Jutro następny , ze Sligo wyruszam do Dublina o 5:30 buuu Co do wagi, to Mam 168 cm wzrostu (jak Karolca).. a waga wyjściowa.. uuuu 68 kg. Najlepsze jest to, że nie uważam się za grubą. Jestem hmm.. standardowa. Na kalendarzu sprawdziłam, ze niby mogę przytyć do 81 ![]() ![]() Ale wieloryb będę... masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie nie wiedziałam o co chodzi z tymi waszymi zdjęciami, bo szukałam was na wątku ze zdjęciami ciązowych brzuszkach a tam nic ![]() Ale już rozumiem o co chodzi, ale chyba muszę jeszcze poczekać z dostępem do skrzynki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() maleństwo ma się dobrze, serducho hula jak ta lala ![]() Mierzy 12,1 mm i wg usg to 7t3d... a wg OM to 8t1d dzięki za kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam stan podgoraczkowy i wlasnie zaparzylam sobie herbate, jak ciut ostygnie dodam miodu ... od wczoraj mnie cos rozklada, dzisiaj nie wychodzilam z domu, mam nadzieje ze obedzie sie bez lekarstw ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Ja mam USG na każdej wizycie. No ale chodzę prywatnie. Jeśli chciałabym wizytę bez badania, wiadomo, zapłaciłabym mniej. Ale dlaczego mam sobie odbierać tę przyjemność? Przy okazji można dokładniej zobaczyć, czy wszystko jest ok, że serduszko bije.
Mi dziś jest coś zimno. Ale co się dziwić, zaledwie 17 stopni było w ciągu dnia. Zaraz wyskoczę do sklepu po jakieś draże kakaowe ![]() a potem zrobię herbatkę z sokiem aroniowym na wzmocnienie ![]() ![]()
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
Karolca, Emigra no ja też chodzę prywatnie, ale mój lekarz nie robi USG przy wizycie. Jest u niego w gabinecie, albo raczej w pokoju obok i osobno się umawia na samo USG do innego lekarza i płaci też, więc nie będę raczej chodzić co miesiąc dodatkowo, bo zbankrutuje
![]() Ale jakbym miała jakieś niepokojące objawy to od razu bym pewnie poleciała, bo święty spokój i zdowie dziecka jest bezcenne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
a mam fotkę oczywiście
![]() ![]() dzisiaj już marzę tylko o łóżku ![]() od 22.09 idę na zwolnienie lekarskie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
ja też chodzę prywatnie i USG mam na każdej wizycie i jeszcze gin mnie obsypuje fotkami maluszka, co wizytę dostaje 3-4 zdjęcia.
Dziękuje Karolciu za maila ![]() Oglądam wasze brzuszki i sie dziwie że takie duże już macie bo mój chyba wcale nie rośnie, mam teraz 13 tydzień i nie widze wogóle różnicy, nic mi przez te 13 tygodni nie urosło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz mozesz spac spokojnie no i super ze idziesz na zwolnienie odpoczniesz troche. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Moj Filipek wkoncu zasnal moge troche pobuszowac ![]() biedaka musze budzic w nocy na podanie lekow wiec godzine moge sobie wyjac ze spania. ![]()
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, ale dobrze, że Filipek jest tylko przeziębiony
![]()
#1161 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
karolca ja sie bardzo z tego ciesze, bo jak w nocy pokazywal na gardelko ze tam go boli to juz myslalam ze ode mnie sie zarazil, ale on tam pokazywal bo widocznie splywajacy katarek mu przeszkadzal...
teraz musze pilnowac zeby mu na oskrzela nie zeszlo bo dziecko ma bardzo krotkie drogi oddechowe dlatego latwo lapie zapalenia oskrzeli czasem pluc, co gorsze. Dlatego czesto mu odciagam wydzieline z noska, psikam nosek woda morska, dostal jeszcze antybiotyk do noska w kropelkach bo ma zielony katarek (bakteryjny) wiec lekarz zadzialal zeby zwalczyc bakterie. Teraz jest tyle dzieciaczkow chorych i nie tylko dzieciaczkow taka pogoda na dworze smieszna raz 17 st a raz 26 ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- czekamy ![]()
#1163 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale jak już Ci w końcu zrobią to zrobią porządnie ![]() na kiedy Ci wyznaczyli termin USG? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i muszę rano po ciemku zapychać po drodze bez pobocza to przystanku autobusowego - niby tylko 10 minut na pieszo ale przyjemnie nie jest. Jeszcze zazwyczaj targam walizkę na kółkach i laptopa ![]() anagat czy Ty mnie kiedyś pytałaś kiedy ja kończę pracę? (tak jakoś wtedy nie miałam jak odpisać i teraz mi się przypomniało ![]() zamierzam pracować do końca stycznia ![]() ale ja nie mam nic wspólnego ze służbą zdrowia. No chyba że mówimy o mojej dodatkowej, sobotniej pracy jako doradza zdrowotny w Boots (brzmi dumnie ale to po prostu pani za lada sprzedająca leki ![]() pracuję 6 dni w tygodniu + wyjazdy służbowe nadprogramowo - 1 lub 2 razy w miesiącu. Narazie mi to nie przeszkadza. Ku oburzeniu mojej przyjaciółki która twierdzi że krzywdzę dziecko bo się przemęczam. Trudno nazwać siedzenie przy biurku 5 dni w tygodniu przemęczaniem, a i stanie za ladą i rozmawianie o lekach raz w tyg przez 8 godzin też średnio męczące jest - no ale to tylko moje zdanie. Moja znajoma rzuciła pracę (3 razy w tygodniu po 3 godziny!) już na początku 2 trymestru żeby się oszczędzać ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, nie wiem czy słyszałaś o syropie dla dzieci Babicum. Pomaga maluszkom szybko wrócić do zdrowia, polecany przy stanach zapalnych górnych dróg oddechowych z kaszlem. Jeśli nie, to w internecie na pewno znajdziesz informacje o tym
![]() Zariah, ja zdecydowałam się na zwolnienie lekarskie dlatego, że nie uśmiechała mi się stresująca praca 8 godzin przy komputerze mając za plecami kserokopiarkę. Do tego pracodawca nie daje mi możliwości odejścia od komputera bo od razu zostaję posądzona, że na pewno cały czas nie pracuję i tylko się obijam. Poza tym moje poranne samopoczucie raczej nie pozwalało mi na wstawanie o 6 rano ![]()
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
monika_krk tak to komedia
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj Filip ma przepisywany najczesciej syropek Pulneo tez dziala na gorne drogi oddechowe. W smaku okrutny najgorszy z wszystkich jakie pilam ale skuteczny. I dodatkowo takie wspomagajace jak Pyrosal lub Lipomal z wyciagiem lipy- dzialaja napotniei p/zapalnie. Dodatkowo mu parze lipe dodaje miodku i nawet chetnie pije. Teraz wogole musze powiedziec ze pieknie pije syropki, troszke sie buntuje ale to i tak niebo a ziemia w porownaniu do tego co bylo kiedys. Bardzo nie lubial syropow (podawalam roznymi metodami: na prosbe, na sile, w zabawie), strzykawka, lyzeczka, z kubeczka, w piciu mleku... nie wazne jak i tak jak nie chcial to sie bronil i wymiotowal. A w piciu lub mleku nie pil wyczuwal cwniaczek jeden.. Wiec jak mial kaszel, nie mialam za bardzo co mu podac. Bo antybiotyk w syropie zawsze mozna zastapic zastrzykami i mimo bolu mniej z tym zachodu...na kaszel zastrzykow nie ma. Zakupilismy wiec nebulizator i nie wmuszalam syropow tylko te co moglam np mucosolvan wyksztusznie dostawal "parą" i to bylo najlepsze rozwiazanie. Kiedys przy kaszelku mial lekka dusznosc i wtedy tez rozkurczowo na oskrzela podawalam mu leki w inhalacji... Z reszta nawet przy katarku takie inhalacje z soli fizjologicznej sa super bo nawilzaja blone sluzowa noska ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-16 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam trochę inne, łatwiejsze warunki. moja praca raczej stresująca nie jest zazwyczaj. Serio. Latem mi się dosłownie czasem nudzi ![]() Ja nie krytykuję dziewczyn które idą na zwolnenie tylko że ja też nie lubię być krytykowana za to że pracuję. A moja przyjaciółka to mnie wpieniła naprawdę tekstem że szkodzę dziecku ![]() a ta dziewczyna która pracowała 3 razy w tygodniu po 3 godz. (jako lektor angielskiego) to jak dla mnie po prostu jej się nie chciało i już. Całą ciąże przeszła świetnie i nie potrafię tego pojąć. Sama kiedyś byłam lektorem i ani to stresujące ani cięzkie nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() Dzisiaj miałam wizytę lekarską- wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie będzie mnie przez jakiś czas na wątku, bo wyjeżdżamy do mojej siostry do uk. Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie, rośnijcie zdrowo i duuuużo odpoczywajcie ![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
kumkura super ze u Ciebie wszystko dobrze
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.