|
|
#1141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga co się dzieje?
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczonka a próbowałaś majść majerankową pod nosek ? to by się jej lepiej oddychało
my tez mieliśmy długo katar i pomogła woda morska wyciągana fridą i ta maśc pod nosek. Mieliśmy też krople euphorbium ale sotosowałam je 3 razy
|
#1143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinka Bezpiecznej podrozy
zosiaaa Szczepienie mamy dopiero na 15.30. Chcialam pozniej, zeby Tz z nami poszedl ![]() Paulizia Pewnie, ze za wczesnie. Tak jak Andziotka pisala, poki dziecko samo nie siedzi, nie powinno go sie sadzac i sztucznie utrzymywac w takiej pozycji Antosiu Oby Ci katarek szybko minal
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-15 o 09:49 |
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulinko papa i spokojnej drogi!
Gusia Antos bardzo chcetnie pozna swa przyszla zone. Mowi, ze nie moze sie doczekac ![]() Wszystkiem co sa juz w drodze tez zycze szerokiej drogi i prosze bezpiecznie wrocic tu do nas
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja dziekuje za to forum i za Andziot
Moja bratowa tez mi mowi zebym juz poduszkami Antka poobkladala, ale nie zamierzam heloooou... ![]() To jest wlasnie tak jak babcie sie wtracaja... wyobrazcie sobie, ze znajomej mama opiekuje siejej trzy miesieczna corcia i nie kladzie jej w ogole na brzuszek, bo twierdzi ze to niebezpieczne. Mala ledwo glowe podnosi
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Monika21121984 i jak pospał Staś? Mam nadzieję, że jednak twoje wczorajsze progonozy nie sprawdziły się!
Mamaoptymistka jest przekochana. Tak przykładnie w imieniu Grazin dąży do wygranej Sebusia Może w następnym konkursie ty i Franiu wezmiecie udział.. a ja wejdę w twoja rolę i będę przypominać dziewczyną, co? Należy wam się Ważka ale superaśnie Emilka zajada królika! Swoją drogą uwielbiam to imię! Gdyby u mnie była córeczka też nazwałaby ją Emilka ![]() A popularne w waszych kręgach jest to imię? U nas osttanio zauważam boom na Emilki.. ale mi to imię podoba się juz od jakiś 7 lat ![]() Gosiek Paulizia a w listopadzie to w odwiedizny tylko przyjeżdzasz czy na dłużej zostajecie z antolkiem? Pewnie pisałaś, ale widocznie przeoczyłam ![]() Gusiagatko wiesz, że kciuki trzymam już od przedwczoraj ![]() ![]() Aga_Pe moc całusów dla Ciebie i Norbiego Grazinku wracaj szybko od doktora i pisz co u was! U mnie noc średnia.. u Antka okej, ale ja co chwilkę się budziłam i usnąć nie mogłam! Przypomniały mi się bezsenne noce podczas ciąży wrrr |
|
|
|
#1148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), kropię wodą morską, na brzuszek, potem odciągam i nasivin. Przez 1,5 dnia nie kropiłam nasivinem bo miala drożny nosek, a nie mam zaufania do tych kropli (później często jest gorzej niż przed). Ale odkąd ta wydzielina zgęstniała, to ja nawet tego wyciągnac nie mogę. Ciągne te gile, a one są i są, mała się drze w niebogłosy - a przed katarem czyściłam jej nos, a ona się śmiała Niestety katarek to chyba odziedziczyła po mamusi - mnie jak dopada to jest potop, a nie katar ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() A wiecie, że moja Aluśka w ogóle z pozycji leżacej się nie ciagnie do siadania, tak jak Wasze maluszki
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka doczytuje co u was..
I co teraz postanowiłaś z związku z jedzonkiem Ali? Bedziesz słuchać swojego doktora czy po swojemu zrobisz? Paulizia 12 tygodni i takie numery ta koleżanka tnie ![]() Niektórzy rodzice sa tacy MONDRZY, że wydaje im się, że jak tak na siłę ułożą dziecko to wzbudzą podziw u innych i będą mogli się chwalić "A mój ma juz 3 miesiące i siedzi".. tylko kto głupi to wyrazi zachwyt, kto mądrzejszy to puknie rodziców w głowę A może w ramach stukania większej ilości postów ( ) chciałaby się wam - tak w skrócie - napisać mi o "ogladaniu" TV przez maluszka.. Podobno był już wykład naszej ulubionej pani doktor na ten temat, ale mnie ominęło.. ![]()
|
|
|
|
#1150 |
|
Moderatoreska
|
No i mamuśki się porozjeżdżały
![]() Ale wieczorkiem będziemy miały do czytania relacje ze zlotu ![]() A dziś dopadłam dwóch moich małych modeli i nowe zdjęcia są
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia
![]() Moja tesciowa sie wczoraj zaciela i w kolko powtarzala, ze Nadia musi sie nauczyc pic z butli i polubic MM i ze mam jej juz teraz co dzien wciskac na sile to sie przyzywczai ![]() A kto powiedzial, ze dziecko musi jesc z butli? Ja bylam na UU jak bylam mala, pozniej jadlam wszystko lyzeczka bo butli tez nie chcialam. Lolus Pewnie, ze wiem i dziekuje Ci za to ogromnie ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Eweska Ale rosna chlopaki A fotki jak zawsze cudowne a synkowie rewelacja Lolus Slyszalam, ze ogladanie TV przez maluszka zle wplywa na jego uklad nerwowy, za duzo bodzcow |
|
|
|
#1152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do telewizji, to pamiętam, że Andziot przeciwny oglądaniu, niestety muszę się przyznac, że Aluśka czasem ogląda ![]() Cytat:
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paulizia no właśnie babcine rady , ja ostatnio byłam świadkiem jak koleżanka wciskała swojemu 6 - miesięcznemu maluszkowi bitą śmietanę, spytałam po co mu daję to słodkie już, to ona zadowolona zaczęła mi wymieniać co to on już nie próbował, mam wrażenie że niektórzy ludzie nie mają świadomości co robią Lolka staram się żeby mały jakoś nadmiernie nie patrzył w telewizor, ale jak np. jest bardzo marudny i nie mogę mu zmienić pampersa bo się wywija to jak spojrzy na chwilkę i się uspokoi to do póki go nie przebiorę to pozwalam mu popatrzeć, no ale to są zazwyczaj takie chwilki w nagłej potrzebie
|
|
#1154 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i też trzymam za SebulkaDziewczyny szerokości i bawcie się dobrze U nas nocka standardowo 2 pobudki na jedzonko i znowu dziecko dosypia |
||||||||
|
|
|
#1155 |
|
Moderatoreska
|
Wiktor stwierdził, że już ma dość pozowania i położył sie na pleckach aby odpocząć
|
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka tv to za duzo wrazen dla naszych maluszkow co nie zmienia faktu, ze jak Antos spojrzy na tv to jak zahipnotyzowany
Jade tak na 2 lub 3 miesiace. Plany sie troszke zmienily. Masz racje z tym popisywaniem, bo chyba ta zajoma to wlasnie miala na celu wstawiajac te foty. Zaznaczam, ze nikt nie 'polubil' ani sie skomentowal. Gusia moja mama nie karmila mnie UU, a ja tez nie chcialam zadnej butelki i musiala mnie karmic lyzeczka od malenkosci tak wiec witaj w klubie ![]() Dziewczonko Antek tez nie. jak na bujaku jets to sie dzwiga, ale nie pozwalam mu. Obroty robi jak mu sie chce. Baaaardzo rzadko, a z plecow na brzuszek jeszcze nie widzialam. Maja jeszcze czas napewno beda to robic predzej czy pozniej!!!
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka nasza Lilka jest leniuszkiem, na plecki się przewróciła kilka razy i nic więcej, z plecków przekręca się na boczek ale tylko w wózku, sądzę że gdyby nie ograniczone miejsce to by się przekręciła na brzuszek
ona nawet jak ją kładę na brzuchu to tylko chwilę głowę trzyma, jakieś 5 min, a potem wali się na płasko i leży tak ale to z lenistwa.
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Thx dziewczynki
![]() A mój Antonuś wlasnie na telewizor zerkając zaczął najwyżej główkę podnosić.. a ja mu pozwalałam Teraz juz aktywizowac do dzwigania łepetynki go nie muszę, więc na szczeście TV nam nie potrzebne juszzz ![]() Paulizia jak na tak długo to i ja na zlocik do Wrocka i spotkanko z tobą sie załapię ![]() Eweska jak takie cudne zdjęcia się robi? Obrabiasz je później czy masz taki aparat super? Ja też chcę takie zdjęcia robić.. w takich kolorach fajowych
|
|
|
|
#1159 |
|
Moderatoreska
|
Lolka kochana robię zdjęcia Nikonem i obiektywem makro, ale też się świetnie nadaje do portretów, później obrabiam kolorki tylko
![]() Dziękujemy dziewczyny
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
night25
Ale mam gore prasowania
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Eweska jakość zdjęć i chłopaków - doskonała !
Widać że jedno i drugie robił profesjonalista, hehehe
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
nie, mój Mati z brzuszka na plecki przerzucił się chyba 3 razy, z plecków na brzuszek ani razu, i teraz przekręca się na boczek ale dalej jakoś już mu ciężko
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Chetnie
Zawsze lubilam prasowac. Nie wiem co sie stalo ale ostatnio coraz ciezej mi sie za to zabrac
|
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewesko chlopaki jak zwyle wspaniali!!! Zdjecia przepiekne!!!
Lolka naprawde??? Dziewczyny Antosiowi sie zrobila dziwna skorupa na glowce i sie luszczy. Dopiero od 2 czy 3 dni to ma i nie wiem co to jest, bo nie na ciemiaczku tylko tak bardziej na srodku i zachodzi na tyl glowki. Fotka tego w albumie. Bardzo prosze zerknijcie i ocencie co to moze byc, bo sie martwie
|
#1167 | ||||
|
Rozeznanie
|
mam 170 cm
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdjęcia cudne a chłopaki cud-miód! do schrupania! Cytat:
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paulizia mi się wydaję że to ciemieniucha jest
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tymek też leniuch (niedzielny chłopczyk
) i on w ogóle nie znosi leżeć na brzuchu Wasze dzieci to chociaż chwilę poleżą, a mój łobuziak tylko kilka sekund podniesie głowę i już gleba i się wkurza Staram się go kłaść jak najczęściej ale przecież nie będę zmuszać dziecka jak mi się płaczem zanosi. Widocznie niektóre dzieci tak mają i co zrobić ![]() Eweska, zdjęcia cudowne Hanusia, gratuluję nowej pracy!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-15 o 10:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

Trzymam
mocno zacisniete, zeby ten katar poszedl w koncu w chole...

Czekamy na Ciebie fasolko
my tez mieliśmy długo katar i pomogła woda morska wyciągana fridą i ta maśc pod nosek. Mieliśmy też krople euphorbium ale sotosowałam je 3 razy

Niestety katarek to chyba odziedziczyła po mamusi - mnie jak dopada to jest potop, a nie katar 

A fotki jak zawsze cudowne a synkowie rewelacja 

, ja ostatnio byłam świadkiem jak koleżanka wciskała swojemu 6 - miesięcznemu maluszkowi bitą śmietanę, spytałam po co mu daję to słodkie już, to ona zadowolona zaczęła mi wymieniać co to on już nie próbował, mam wrażenie że niektórzy ludzie nie mają świadomości co robią ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)