|
|
#1141 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. XII
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1142 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my ostatnio z kumpelą też byłyśmy, w końcu kupiłam fajne rzeczy dla męża, był sceptycznie nastawiony ale jak zobaczył co mam to stwierdził: że jednak wiem jak go ubrać i że mogę chodzić i mu kupować, a on przynajmniej nie musi wydawać masę kasy i szukać po sklepach, mierzyć i kręcić głowę, że coś nie tak ![]() wrzucę przy okazji zdjęcia, ale kupiłam mu nowiutkiego longsleeve polo St. Olivera za niecałe 20 zł - szczęśliwy na maksa z tej rzeczy sweterek cienki Mexxa i koszulę nie znam firmy ![]() sobie jak zwykle dwie tuniki czarne (nie wiem dlaczego ten kolor tak na mnie leci ) jedną New Looka a drugą Georga i nowiutki śpiworek dla małego, akurat jedna kobieta odrzuciła, to ja zgarnęłam i już nie oddałam
|
|||||
|
|
|
#1143 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
conversy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marzą mi się conversy, dżinsowa koszula i tunika/bluzka w kwiatki ale nie nie trafiłam jeszcze
|
|||||||
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kingusiusia;3024723 0]c.d.
z WAGI 10-15zł. za kg.
super ta z pingwinem ![]()
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1146 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, a pingwin odlotowy
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj kupiłam czarne legginsy Atmosphere, na wagę - za 1,22
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny!
jest tu może ktoś z krakowa? możecie [polecić jakies fajne miejsca z outletami albo ciucholami? |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Outlety są w nowo wybudowanym Futura Center.
A co do ciucholandów, to: DAWO na Warzyńca i dwa na Starowiślnej. Jest jeszcze pod Halą Targowym. I Biga na os. Strusia i Ułanów. |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Moje 'łupy'
![]() 1. Bluzka w różowe paski z rękawem 3/4 firma Kikit (?) 2. Bluzka czerwona z marszczonym dekoltem - George 3. Biała bluzka w kropeczki - New Look 4. Bluzka w zielone kropki z dekoltem na plecach - Next 5. Bluzka zielona koszulowa z kwiatkiem 6. Bluzka koszulowa w gwiazdki - H&M 7. Bluzka koszulowa beżowa/szara - H&M 8. Bluzka czarna w paski - Marks & Spencer Gdzieś jeszcze miałam białą koszulową bluzkę z Nexta, ale chyba mama mi ją ukradła, bo jej znaleźć nie mogę
|
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | ||||
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za wszystkie komentarze, lubię być doceniana
![]() jak któraś będzie w Gdańsku to polecam się na jakis wspólny rajd lumpkowy ![]() Cytat:
![]() haha, takie widoki kiepskiego dobierania to wszędzie, ja już mam radar w oczach (zupełnie jak w lumpach ) i jak widzę obwód na szyi albo wypływające ze stanika 'buły' to....brr...mi jak dotąd najbardziej podpasowały staniki esotiqa, rozmiar swój mam już raczej 'przepracowany' wiec jest łatwiej ale jakiś czas temu byłam świadkiem jak ekspedientka dobierała pewnej pani o naprawdę sporym biuście stanik i oczywiście tragedia (no ale jak tu powiedzieć klientce, że nie mieści sie w rozmiarówce sklepu? lepiej upchnąć w niedobrany stanik)dokładnie tak, z tym ubieraniem się....ja sobie nie wyobrażam inaczej, ubieram się w to w czym się dobrze czuję=pasuje do mojej osobowości, po prostu to co mi się podoba a że często są to kolorowe i czasem bardziej ekstrawaganckie rzeczy niż nosi wiele dziewczyn (często moich znajomych koleżanek) to co z tego? zresztą, mój 'styl' jest bardzo zróżnicowany i różnie to bywa z tymi ciuchami![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, ja ostatnio kupiłam kumpeli na urodziny nową torebkę i nowy portfel (cudny,z wieloma kieszonkami, ofkors metka, w środku był wyłożony bibułką i miał saszetkę z silica żelem :P), wiedziała że z lumpa i tym bardziej sie ucieszyła, że będzie miała super rzeczy i nie zobaczy od razu miliona osób na ulicy z ta sama torbą ), była zachwycona.boże, dziewczyny, tylko przejrzałam ostatnie strony ale wiekszość waszych zdobyczy.... <OCZOPLĄS> ![]() swoje zdobycze z ostatniego czasu wstawię dzis wieczorem lub jutro jakoś ;> Edytowane przez muzzle Czas edycji: 2011-11-02 o 14:56 |
||||
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam ostatnio w Textile House w Katowicach
30 zł za sweterek, albo za zwykłą bluzkę, o nie! SH mi się raczej kojarzą z tańszą odzieżą i jutro pójdę poszukać czegoś ciekawszego
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szperam w lumpach parę ładnych lat, z tym, że odnoszę wrażenie, że kiedyś mniej szperaczy było oraz lepsze i tańsze ciuchy
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis kupilam sliczniutki, sredniej szerokosci skorzany pasek, nowy za... 2zl (a przypomnialo mi sie, bo kiedys patrzylam tez w TH paski i meski skorzany kosztowal 49zl, a w lumpie kawalek dalej kupilam skorzany CK oryginalny za 2zl )
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
"Sieciówkowych" lumpków nie lubię, bo z reguły są dużo droższe od pozostałych. Wyjątkiem jest Biga gdzie da się kupić naprawdę tanie i fajne rzeczy
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
moje ostatnie łowy
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
moj dzisiejszy, ponownie skromny bo tylko 1 rzecz ale w koncu znalazlam prawie idealny plaszcz - prawie bo wolalabym troche wiecej zywego koloru w nim, ale lezy perfekcyjnie
![]() New Look - 28, 50 zł plaszcz 1.jpg widzialam dzis cudna ramoneske ale o numer za mala dzis ponownie masakra z ludzmi ![]() przez tego jednego konkretnego lumpa padne chyba na nerwice tak mnie wkurzyly 3 strojne paniusie ktore zajely jedno z trzech luster (a w lumpie od groma ludzi) po to zeby sobie poprzegladac co maja w koszykach, poogladac torebki ktore kupuja itd, proszenie zeby przesunely sie ogladac te rzeczy gdzie indziej bo tu jest lustro nic nie dalo, potem jedna damesa zaczela mierzyc ciuchy zajmujac cale lustro, stojac dokladnie na srodku, z zadnej strony nie moglam sie dopchac a bez problemu zmieszcza sie tam 2 osoby. szlag mnie trafia jak widze takich egoistow ktorzy uwazaja, ze sa pepkiem swiata ![]() ![]() mam do was pytanie. jak wy odswiezacie tego typu plaszcze? jest w nim 40% welny. pierzecie w wodzie czy chemicznie w pralni? boje sie, ze w wodzie moze sie wkurczyc a chemiczne pranie kosztuje 25 zl wiec tyle samo co sam plaszcz - troche bez sensu. doradzcie cos. Edytowane przez mustangica Czas edycji: 2011-11-03 o 00:03 |
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajna granatowa marynara i ta koszula w czerwono-białą kratę
![]() Cytat:
Bardzo fajny płaszczyk
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też kupiłam w lumpku płaszcz, też z dodatkiem wełny i wypralam go w pralce w programie do prania wełny (30min, 35 stopni) i nic a nic mu się nie stało
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
dałam do pralni chemicznej, bałam się prać ręcznie, ale widziałam odpowiedź jednej koleżanki, że wyprała w pralce, więc może warto spróbować. Jeszcze jak pralkę z programem do prania wełny to faktycznie próbuj i daj znać
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
nie jestes sama ja tez co tydzien przezywam takie chwile masakra jak ludzie potrafia sie zachowywac...
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
takze ten, moje ostatnie ciuchy:
1) nie wiem jak to nazwać, sweterek bez rękawów z katurkiem, mega przyjemny w dotyku i fajnie wygląda ze spódniczką atmosphere, którą pokazywałam wcześniej -> Jane Norman, jakieś 1 zł z hakiem 3)spódniczka w kratkę (kocham!), jakiejś nieznanej mi włoskiej formy -> ok. 2 zł (10/kg:P) 4) mój hicior, przepiękny bladoróżowy długi sweter, świetne guziki, Eve Of Eden , 2ZŁ! (właśnie doczytałam, że to firma z ciuchami dla kobiet w ciąży )5) sweter, dziwnie wyszedł ale stan bardzo dobry, zdjęcie jakieś prześwietlone, brudny to jest tylko mój stół :P, 2zł |
|
|
|
#1164 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() właściwie krój identiko tylko mój jest w czarno-białą kratencję. kurde, nie pamiętam, mama albo babcia chyba wyprała mi go w ręku, tez głównie z wełny.... taaa, niektórzy ludzie to tragedia. Jak ja idę w dzień dostawy to co namniej 2h po otwarciu, i tak zawsze cos znajduję, więc ewentualne 'przebranie' mi zwisa, raz poszłam na punkt 9 i wolę to wspomnienie odrzucić w niepamięć... zresztą, w ramach odwyku i oszczędzania staram się teraz chodzić w ostatni dzień, jak nic nie będzie to trudno a jak będzie to te kilka zł jeszcze przezyję:P |
|||
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1166 | ||||
|
Raczkowanie
|
dzieki
![]() Cytat:
pralke mam 20 letnia wiec nie mam w niej takich luksusow jak program na welne ![]() Cytat:
ale po letnim cenniku 28.50 i tak wydawalo mi sie wysoka cena ![]() a co do sprobowania to wlasnie obawiam sie bo jestem na prawde z tego plaszcza zadowolona, od ponad miesiaca szukalam jakiegos i znalazlam lezacy idealnie wiec jak mi sie skurczy to sie wsciekne ale skoro elinka wyprala w pralce i nic sie nie stalo to chyba tym bardziej nic sie nie stanie w letniej wodzie piorac recznie? Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
ja nigdy nie bylam nawet 2 h po otwarciu w dzien dostawy, zawsze chodze grubo po poludniu a do tych na wage rowniez staram sie chodzic ostatniego dnia chyba, ze ide szukac jeansow albo wlasnie kurtki/plaszcza to wtedy pierwszego dnia. |
||||
|
|
|
#1167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my jakbyśmy poszły w ostatni dzień to już nic byśmy nie znalazły, ale ostatnio stwierdziłyśmy z kumpelą, że chyba najlepiej pod koniec miesiąca chodzić, fajne rzeczy i mniej ludzi. U nas niestety to w ostatni dzień cena za kg to chyba 35 zł ;( |
||
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pozazdrościć
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Kilka moich wyszperanych w ostatnim czasie i troszkę tych starszych które akurat miałam pod ręką... ![]() 1. mój hit - sweter oversize ze srebrną nitką NEXT - 2zł (podobne sweterki są w aktualnych kolekcjach znanych sieciówek ) 2. gruby wełniany sweter w norweskie wzory ATMOSPHERE - 3zł 3. sweterek który kupiłam ponad 2 lata temu ale bardzo go lubię GEORGE - 1zł4. bluzka w marynarskie wzory z kokardką NEXT - 1,5zl 5. oversizowy t-shirt ze złotą poświatą, kupiłam na wakacjach, był nowy z metką, z kolekcji letniej ATMOSPHERE - 8zł 6. koszula w kratkę MARKS&SPENCER - 6zł 7. jedwabna bluzka z kokardą ZARA WOMAN (wyjątkowo niefotogeniczna) - 10zł 8. bluzka z kaczorami DISNEY (nowa, miała być do chodzenia, ale znalazłam w swojej szafie spodnie od piżamy idealnie do niej pasujace więc została piżamą ) - 5,5zl9. kamizelka szydełkowa H&M z kolekcji Conscious - 5zł ( http://www.groszki.pl/groszki/51,111...3549.html?i=12 )
14.02.2015 03.06.2017 18.08.2018 Edytowane przez ciemnowlosa Czas edycji: 2011-11-03 o 16:24 |
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo udane łowy
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

ale spotkałam jedynie kilka par, oczywiście mega wielkich
Ale może i mnie się kiedyś poszczęści 

za 6zł z metkami
także też nie zostanie u mnie.

a szperam w lumpach parę ładnych lat, z tym, że odnoszę wrażenie, że kiedyś mniej szperaczy było oraz lepsze i tańsze ciuchy