|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
dziewczyny za godzine wybywam na USG trzymajcie kciuki
![]() mam pietra jak cholera ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
Czique trzymamy kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bedzie wszytsko pieknie ladnie, trzymam kciuki! ![]()
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki
![]() Zdaję Wam relację z mojej poniedziałkowej wizyty u Pani Doktor... Boże jak dobrze,że ja zmieniłam tamtego lekarza, nerw mnie bierze,że byłam tak naiwna i tyle do niego chodziłam! Jeżeli któraś jest z Wrocka mogę w prywatnej wiadomości poddać nazwisko tego pożal się Panie Boże Doktorka. A co do mojej wizyty, okazało się że nie mam mnóstwa podstawowych i innych badań zrobionych więc dziś już byłam na pobraniu krwi (285 zł taka przyjemność). Ponieważ mam skazę laktozową Pani Doktor kazała mi uzupełniać dietę w wapń w tabletkach. No i na USG dzidzia się ruszała,ale Pani Doktor nie mogła dostrzec nóżek. Wiadomo mogło się dziecko jakoś ułożyć,ale ja już żyje w takim strachu... W poniedziałek mam kolejną wizytę i mam nadzieje,że wszystko się okaże... Jak nie to za późno jest przez tamtego ... (brak mi słów) na pierwsze USG 3D więc będę musiała jechać gdzieś gdzie mi zrobią na dokładniejszym sprzęcie zrobią mi przez brzuch. Kupiłam sobie też witaminy Prenatal Classic. Powiedzieliśmy moim rodzicom o tym,że będę dziadkami... i bardo się ucieszyli ![]() Tak mi ulżyło bo bardzo bałam się ich reakcji,a teraz wiem,że będę nas wspierać! No więc ten tydzień jest za razem pełen radości jak i odrobiny strachu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Wtajemniczenie
|
Fajna stronka dotyczaca wagi w ciazy:
http://www.wagawciazy.pl/ Po zalogowaniu zapamietuje nasze wagi z poszczegolnych tygodni i pokazuje je na wykresie. Plus mozna zobaczyc wyniki dziewczyn z podobna waga poczatkowa. Swietna sprawa! ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() W ktorym jestes tygodniu ze nie bylo widac nozek?
![]() |
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja sie zastanwiam czy w ogole chce ogladac takie rzeczy jak porod przed swoim wlasnym.juz i tka mi wystarczy,ze n a kazdym kroku slysze opowiesci ![]() ![]() ![]() Czy ktoras z Was(juz mamusiek) miala w ciazy zapalenie ucha? normalnie masakra..juz od 2 dni mnie pobolewa,a dzisiejszej nocy juz nie moglam spac na tej stronie co bolace ucho..szyja,szczeka...:pr osi: jutro sie zapisalam do laryngologa,ale musze jakos dotrwac do jutra. Nie nawidze tego,juz tyle razy sie bujalam z tym bolem..to chyba gorsze od zeba. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- mocno trzymam!!!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak poprosiłam o magnez też dłuuugo jej zeszło zanim mi coś dobrała a ja dizś kompletnie się nie wyspałam.. robiłam ostatnio w domu wielkie wietrzenie aby przyzwyczaić zwierzęta i przede wszsytkim samą siebie do obniżonej temperatury.. skońcyzło się na tym, że 2 z 3 czworonogów najprawdopodbniej maja katar bo kichały na przemian całą noc .... a że ja mam zajęczy sen... nie spałąm praktycznie wcale .. jeszcze dostałam opierdzielnik od TZ, bo jemu też nie dałam spać(z nudów) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
![]() Mam nadzieje, że jutro będę mogłą Wam pokazać moją kruszynkę ![]() Dzisiaj jedziemy na usg genetyczne na 19 ![]() trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
desia888 jestem w 17 tygodniu. myślisz,że powinno być widać nóżki dzidzi? to było usg oczywiście przez brzuch. maluszek ułożony jest tak po lewej stronie. nie wiem sama co myśleć. Pani Doktor długo robiła badanie, minę miała nie tęgą... przygotowuję się na wszystko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Może po prostu sie schowały. Ja robiłam usg tylko przez brzuch w 13 tc i było widać. Chociaż osobiście jednej rączki nie widziałam, ale lekarz mówił że sa obie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
Engela u mnie było widać nóżki na usg w 12 tc w sumie jak byłam, nawet wierzgał mały tymi nogami. Może coś sprzęta szwankował albo się dzidzia nie za bardzo dobrze ułożyła, na razie się nie stresuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze nie no! Wcale tak nie mysle, napewno bylo zle ulozone albo cos. W koncu dziecko bez nog nie rodzi sie tak samo z siebie jest to chyba z reguly wynik zazywania jakichs silnych nieprzetestowanych lekow (taka afera byla w szwecji ok 40 lat temu) czy cos. Nawet alkoholiczkom czy narkomankom nie rodza sie dzieci bez rak czy nog! Rozumiem ze napewno mega sie denerwujesz ale postaraj sie okielznac wyobraznie do nastepnego usg. Jestem pena ze okaze sie ze wszytsko w porzadku! A na usg idziesz w pon do tej samej lekarki? Moze to faktycznie wina sprzetu i powinnas isc gdzie indziej, nie masz mozliwosci nawet dzisiaj czy jutro gdzies sie zapisac? Tak dla wlasnego spokoju?
![]() |
#1158 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzien dobry poza tym. Ja jeszcze z katarem, to juz chyba z 11 dni ![]() Rano bylam na silowni, na poziomym rowerku z ksiazka wiec tak raczej relaksacyjnie. A teraz probuje sie do pracy zmusic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
cziqua, adaikaka trzymamy kciuki za wizyty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Ostatnie USG miałam nie pamiętam dokładnie jakoś ok.12 tyg. to widziałam jak szkrab macha ręczkami i nóżkami (jakby pływał
![]() Tak, w poniedziałek idę do tej samej Pani Doktor i jak znowu nie będzie mogła dokładnie stwierdzić kończyn to wyśle mnie gdzie indziej. Podczas badanie powiedziała mi,że maleństwo macha rączkami, serduszko bije, główka dobrze ukształtowana... Wiecie jak to jest wyobrażam sobie już najgorsze scenariusze... Chodź o dziwo jestem spokojna już tak kocham moją dziecinę,że jestem gotowa na wszystko (?)... Mama każe mi słuchać relaksującej muzyki, mówić do maleństwa i unikania stresów bo potem będzie dziecko nerwowe ![]() Mężul obiecał mi w związku z tym odstresowujące wieczory ![]() Nie mówię im o tym,że biorę różne opcję pod uwagę tylko napisałam Wam to i duszę to w sobie... Chyba zacznę się modlić ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to nie masz sie czym martwic i bedzie dobrze! ![]() My jedziemy dzisiaj na te zakupy , ktore mielismy zrobic wczoraj, adas po smeccie juz w porzadki wiec z czystym sumieniem zostaje z babcia. Wieczorkiem postaram sie wrzucic zdjecia mojego brzucha. Juz porobilam zdjecia ale jeszcze chce porobic wieczorem po calym dniu jedzenia moze byc troche roznicy!
![]() |
#1162 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem pierwszy raz na tym forum, ale nie znalazłam wątku o powitaniach więc robię to tutaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | ||||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Odnosnie podzialu ciazy na tygodnie i miesiace. Sa dwa podzialy: taki jak napisala emigra, czyli podzial kalendarzowy: wtedy ciaza trwa 9 miesiecy kalendarzowych(kazdy miesiac po 30-31 dni). A drugi podzial jest taki, ze 1 miesiac ma 4 tygodnie i wtedy ciaza trwa 10 m-cy ksiezycowych (każdy po 28 dni). Kazdy podzial jest dobry ![]() ![]() Jesli chodzi o miodek, pierwsze slysze ze nie mozna w ciazy ![]() Oczywiscie mozna jak najbardziej, tylko nie mozna dodawac do wrzacej herbaty tylko do letniej bo inaczej traci wlasciwosci i nabierac miodek trzeba plastykowa lub drewniana lyzka bo metalowa lyzeczka tez odbiera cenne wlasciwosci. Cytat:
bedzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Badz dobrej mysli ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
cziqua, adaikaka - trzymam kciuki z całej siły. dajcie szybciutko znać co i jak , jak już będziecie po wizycie. i pochwalcie się fotkami Maluszków
![]() engela-nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze ![]() Paulii-witaj ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was miała w moczu takie jakieś białawe " paprochy" ???? dzisiaj jak spojrzałam na pojemnik z moimi siuśkami, który woziłam do badania, coś w nich pływało ...co to może być ![]() ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
rzeczywiście bez paniki
![]() może lubi sobie podkurczyć nóżki i machać do mnie tylko rączkami ![]() Dziewczyny możemy jeść bez obaw łososia wędzonego? Będę go jadła pierwszy raz, mam problem ponieważ nie jadam ryb... A mama na mnie krzyczy hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
wędzony łosoś chyba nie bardzo...jest zazwyczaj wędzony " na zimno" , a wędzone możemy jeść ryby te które są wędzone metodą " na ciepło" czy jakoś tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
agabi Ja dziś też robiłam mocz i nic takiego nie miałam... A że się tak zapytam wprost podmyła się przed oddaniem próbki? Może to jakieś strzępki papieru toaletowego? Nie znam się tylko tak zgaduje ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
agabi to moja teoria o papierze legła w gruzach
![]() bez nerwów, a pijesz dużo wody? hym... rzeczywiście z tym łososiem wędzonym to trochę ryzyko... no i masz tu babo placek nie umiem jeść ryb... tylko mintaja w panierce... macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Przyczajenie
|
Ja odradzam łososia norweskiego w ogóle, dodawane tam są łososiom szczepionki z potworną chemią. Zatem ryby owszem, ale jedynie te morskie nie te z hodowli (a taki właśnie są norweskie łososie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.