![]() |
#1141 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, w jaki sposób mogę zrobić sobie taką mapę marzeń komputerowo? Nie mam zdolności plastycznych i wiem że mi brzydko wyjdzie a chce mieć ładną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W internecie są takie szablony: ![]() albo ![]() Możesz do tych szablonów powklejać zdjęcia z internetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
Ja k0rzystałam z pierwszego wzoru. Mapę zrobiłam po prostu w Paintcie.
Swoją drogą - od kiedy piszę podziękowania doświadczam czegoś "magicznego". Gdy wracam do domu, zwłaszcza nocą nagle wchodzi we mnie taka fala wdzięczności, że aż łzy mi się cisną do oczu i chce mi się na przemian śmiać i płakać ze szczęścia. Widzę jak ważne i wspaniałe są nawet najmniejsze rzeczy. Nie da się tego opisać, to trzeba poczuć. BTW dziś klient zostawił u nas w kawiarni telefon. Zrobiło mi się smutno, bo był bardzo miły i świetnie mi się z nim gadało, a tu takie coś. Odniosłam telefon na zaplecze. Pan wrócił po kilku godzinach, koleżanka oddała mu telefon. I wtedy on poprosił mnie(koleżanka powiedziała, że ja go znalazłam) i ot tak dał 50 zł - jak sam stwierdził "Za uczciwość i za to, że uratowałam go od kłopotów, bo to ważny telefon". Do tej pory jak o tym pomyślę, mam śmiech od ucha do ucha. Kasę wrzuciłam do wspólnych napiwków, bo wiem, że inne koleżanki zrobiłyby to samo. I mimo że spałam dziś 3,5h i myślałam, że będzie ciężko - kurczę, to był mega pozytywny dzień. W dodatku babcia zrobiła górę pysznych pierogów i jeszcze mi zapakowała do domu - no żyć, nie umierać. A co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja właśnie próbuję myśleć pozytywnie, ale mam sinusoidę - że mi się nie uda :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz związek był jednym z punktów w moich podziękowaniach, jednak to nie wyszło. Wiem, że mimo to czeka na mnie coś lepszego. I nie myślę. Widzę te dobre rzeczy, dokładnie tak jak dzisiaj. Tak poza tematem - słyszałyście o dziesięcinie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
Ja też dziś przeżyłam mega szczęśliwy dzień. Tak po prostu na luzie, z koleżankami, robiąc to, co chcę.
A propo tej mapy marzeń. Nie robiłam jej nigdy na papierze ale często robiłam ją sobie w myślach. W sumie, to może bardziej podchodzić pod wizualizację, ale mam teraz pewien problem. Otóż, bardzo często będąc już małą dziewczynką wyobrażałam sobie pewne rzeczy jak robię je wspólnie z przyszłym towarzyszem życia ![]() I teraz sobie pomyślałam, żeby wizualizować nowe rzeczy, ale cholernie mi nie wychodzi. Nie wiem, czy jeszcze rozstanie daje o sobie znać. Po prostu nie mogę sobie wyobrazić, że robię jakieś inne, nowe rzeczy. A w sumie chciałabym stworzyć kolejny związek... boję się, że skoro nie mogę wyobrazić sobie nowego partnera i nowe rzeczy to może faktycznie, czeka mnie już ta samotność? Poza tym, kradnę Twoją metodę podziękowań thalia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
|
Ja po rozstaniu odpuściłam. Nie myślę o facetach, ale o tym co mam naokoło. Mam kumpli, z którymi i pójdę na imprezę i posiedzę gadając 7h. Ale to kumple. Kiedyś przyjdzie czas na związek i będę wiedziała, że to już. Na razie jestem emocjonalnie poraniona.
Teraz skupiam się na znajomych, wyjazdach, nowej pracy. No i wybaczeniu byłemu. Bez tego nie można pójść dalej/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Konto usunięte
|
Tak, wybaczenie to jest bardzo ważna część, mimo, że nie mam jeszcze takiej wiedzy o pozytywnym myśleniu, ale mogę jedynie z własnego doświadczenia powiedzieć - że bez przebaczenia człowiek nie ruszy dalej.
Jak się przebaczy to na duszy jest lżej, i można dalej siać dobre emocje ![]() Dziesięcina - chodzi Ci o ten system podatku na początku wieku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jejku, jaka świetna historia. Klient bardzo fajnie się zachował, że docenił to, że schowałaś jego telefon, z pewnością nie wszyscy by tak zrobili ![]() Cytat:
![]() ![]() Myśle, że powinnaś dać sobie jeszcze czasu. Rzeczywiście, możne rozstanie daje o sobie znać. Nic na siłę, jeśli teraz nie możesz wizualizować nowego związku to na pewno przyjdzie z czasem ![]() Tak mi się przypomniała pewna historia, którą chciałabym Wam opowiedzieć. Dla mnie było to mega pozytywne. Nigdy w życiu nie czułam się taka szczęśliwa, za sprawą nieznajomego człowieka. Pewnego razu musiałam przyjechać na uczelnie dużo wcześniej niż zwykle. Dzień wcześniej położyłam się późno spać i rano byłam ledwo żywa. Wychodzę taka zaspana z pociągu, idę za tłumem ludzi, nagle podchodzi do mnie pewien pan i mówi: -"Proszę pani, zgubiła pani coś.". Obejrzałam się i nie widzę niczego co mogłabym zgubić, więc mówię: - "Ale co? Ja niczego nie widzę " na to on : -"Uśmiech! Trzeba się uśmiechać." uwierzcie mi takiego uśmiechu na twarzy nigdy nie miałam jak po usłyszeniu tych słów. Na koniec powiedział "Miłego dnia" i odszedł. Poprawił mi humor na cały dzień. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
histoire abracadabrante
|
Cześć
![]() Za mną urlop, no, jeszcze nie za mną, po weekendzie do pracy ![]() Staram się nie myśleć o tym co spotka mnie w poniedziałek, lepiej cieszyć się chwilą obecną i tym, że mogę jeszcze odpocząć ![]() Bardzo fajne i mądre rzeczy piszecie. Cieszę się, że jest nas coraz więcej i wątek pięknie ruszył z kopyta ![]() Nie przepadam za afirmacjami, jakoś tak głupio i niezręcznie się czuję, choć gadać do siebie lubię - to chyba skutek bycia jedynaczką, która rzadko kiedy miała towarzysza do zabaw poza szkołą i szkolną świetlicą, w domu wymyślałam zabawy, bawiłam się sama ze sobą. Dziwne, że nie mam rozdwojenia jaźni ![]() ![]() Wizualizacje przychodzą mi naturalnie, od dziecka miałam smykałkę do opowiadania zmyślonych historii, wyobrażania sobie różnych, pojechanych rzeczy, ogromnie dużo marzyłam i żyłam we własnym świecie. I tak będąc już dużą dziewczynką "wymarzyłam" dwie prace, dwa związki (a to, że okazały się całkowitą klapą to już inna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
Dziesięcina to taki fajny myk na kasę
![]() Drugi sposób to trzymać w portfelu 100-200zł(choć można i więcej) w osobnej przegródce. Za każdym razem, gdy zobaczymy coś co nam się podoba wyobrażamy sobie jak idziemy do sklepu i kupujemy tę rzecz na te schowane pieniądze. Im więcej wydajemy w myślach tym więcej wraca ![]() Z takich sytuacji, o których pisałyście - miałam podobną. Wracałam z pracy, ciężki okres w życiu(2-3lata temu). Usiadłam w autobusie po wyjątkowo paskudnej zmianie, do głowy weszły mi wszystkie problemy z tamtego okresu i nagle łzy zaczęły mi po prostu płynąć. Wtedy nawet nie miałam siły i chęci zrobić z tym czegokolwiek. I tak jechałam zapłakana. W pewnej chwili podchodzi do mnie dziewczyna i mówi "Nie wiem dlaczego płaczesz, ale pamiętaj, że jesteś silna i sobie poradzisz. Jutro będzie lepiej, choć dziś trudno w to uwierzyć. Uśmiechnij się, proszę". Dała mi mandarynkę, uśmiechnęła się jeszcze raz i wysiadła. Byłam w szoku, ale się uśmiechnęłam i idąc do domu łzy smutku i bezsilności zmieniły się w łzy ulgi i wdzięczności. Uwierzyłam jej i dałam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Mozna ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A szkoda, bo pomysł bardzo dobry! A z tym autobusem - fajne przeżycie. Ty na prawdę przyciągasz dobrych ludzi! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to rozumiem, nawet się z tego cieszę, ale mam często momenty, że chciałabym zrzucić odpowiedzialność za moje życie na kogoś innego, zwłaszcza, gdy dzieje się źle. Ale uczę się nad tym panować. Jak Wam minął dzień? Ja nieźle się nabiegałam w pracy, ale jestem mega zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Konto usunięte
|
Ja też lubię szybko żyć, zauważyłam to ostatnio, kiedy prawie nie miałam czasu, a zaczęłam się tak organizować, że biegam, ale bardzo to pozytywnej energii mi daje!
Niestety taki czas się kończy wraz z nadejściem okresu, nie wiem czym to jest spowodowane. Chyba ciało mówi samo, żeby zwolnić. Ale nic. A ja dziś dałam księdzu na tacę - w sumie nic, ale tak ostatnio pomyślałam o tym, co pisałaś, że czasem trzeba dać komuś, albo kogoś zaprosić. Ja przeznaczyłam na inny cel. Jakoś mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Dziubka, witaj! Mam nadzieję, że z nami zostaniesz i uda Ci się zmienić choć trochę te negatywne myśli.
Jabuszko - to, że nie zarabiasz to nie problem. Ze swojej strony polecam abrahambank. Rodzaj "gry", gdzie masz do dyspozycji swoje konto, z którego wydajesz wirtualne pieniądze, ale zasada jest ta sama - w czasie tych wirtualnych zakupów masz wzbudzać w sobie uczucia jakby to rzeczywiście się działo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
Hey
![]() Od jakiegoś czasu stosuje metodę wmawiania sobie i dziękowania. Nie zauważyłyście czegoś takiego że jak czegoś chcecie to musi się wydarzyć coś złego,coś czego nie chcecie? Tak jakby w życiu musiała być pewna harmonia: troche złego,troche dobrego lub coś za coś. PS: Wymarzyłam sobie TŻ ![]()
![]() |
#1163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to nie tyle coś złego, a raczej "nie po mojej myśli". Moje Wyższe Ja/Moc/Anioł Stróż pilnuje. Wcześniej wspominałam o "magicznym" zdaniu "Niech to lub coś lepszego...". My często tak naprawdę nie wiemy czego chcemy ani co będzie dla Nas dobre. Czasem to czego pragniemy w końcu rzeczy skrzywdzi Nas albo unieszczęśliwi.I wtedy przychodzi do mnie mój Anioł Stróż(z Kościołem mam nie po drodze, ale wierzę w Anioła Stróża, ba, często piszę listy do niego, ale to dłuższa historia) i dzieje się coś w stylu "Ja wiem, że bardzo tego chcesz, ale to nie będzie dla Ciebie dobre. Poczekaj, przygotowałem coś co sprawi, że będziesz bardzo szczęśliwa, choć sama tego jeszcze nie rozumiesz". Coś w stylu - bardzo chcę TĘ konkretną pracę. Ale się nie udaje. A po miesiącu, przez "przypadek" znajdujemy ofertę pracy, składamy CV, przyjmują Nas i jesteśmy w 7. niebie, bo ta praca jest jeszcze lepsza niż to wszystko co sobie wyobrażaliśmy. Ja prosiłam o szczęście w moim poprzednim związku, a jestem sama. Dalej "gadam" z Aniołkiem i powtarzam - "Nie wiem, dlaczego tak się stało, ale wiem, że szykujesz dla mnie coś specjalnego i tak będzie lepiej dla nas obojga. Dziękuję" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Konto usunięte
|
Ja dziś opadłam, miałam takie złe myśli. Ale odetchnęłam kilka razy i próbuję myśleć pozytywnie.
Co ciekawego, 2 rzeczy (!) z mojej Mapy się już sprawdziły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Ja na swojej mapie robię zielone "ptaszki" na zdjęciach, z których marzenia się spełniły. Fajna sprawa patrzeć jak robi się zielono
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprocz zrobienia sa jeszcze jakies dzialania potrzebne ? :Roza: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1167 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Thalia, a powiedz mi,co z sytuacjami, na które nie mamy wpływu? Czy można wymarzyć, żeby odwlekły się w czasie? Prosty przykład... wypada mi wtedy i wtedy okres, a nie chcę,bo mam na prawdę ważny powód. Czy można "zatrzymać" coś, na co nie mamy wpływu, pozytywnie myśląc, że się odwlecze? ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Zakładam, że na wszystko mamy wpływ. Ale sam okres - kurczę, u mnie zawsze przychodził wtedy kiedy nie chciałam - pewnie przez intensywne myślenie, że nie chcę akurat wtedy, podświadomość nie rozumie słowa "nie" i klops. Poza tym jest milion sytuacji, które mogą go przesunąć, choćby przeziębienie.
Weź jeszcze pod uwagę co napisałam parę postów wcześniej - nie wszystko czego pragniemy jest dla nas dobre.Tylko weź pod uwagę jakie figle podświadomość może nam płatać - nie chcę okresu, więc nagle ciąża/choroba i okresu nie ma. Przykład ekstremalny, ale podświadomość nie myśli(od tego jest Wyższe Ja) i robi to co rozkażemy(o ile potrafimy do niej dotrzeć i przełamać pewne schematy w myśleniu). W tym przykładnie myślałabym raczej coś w stylu "Fajnie byłoby, gdyby przyszedł wtedy i wtedy". Ale sama nie jestem przekonana co do dorzucania dat - to w końcu są ograniczniki, niewiele różniące się od ograniczników typu strach itp, przynajmniej dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wierze że Anioł Stróż czuwa i prowadzi nas krętą lecz najlepszą drogą ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.