|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
A w tamten piatek bylysmy na wazeniu-przez 2 tyg Matyldek przybrala 340 gram-wazyla dokladnie 3700, a waga uredzeniowa to bylo 3100. Polozna stwierdzila ze jest zadowolona z Jej przyrostow, mam karmic na zadanie i sie nie martwic. Pytalam tez o kupki wlasnie, bo dzis rowno tydzien bez kupki, to powiedziala mi wtedy, ze tak moze byc i jest to w porzadku, bo moze byc wyproznienie raz na kilka dni czy nawet raz na 2 tyg. Dlatego, ze pokarm mamy wchlania sie niemal bez resztek! A jesli osiusianych pieluszek jest duzo, to dziecko dostaje wystarczajaca ilosc pokarmu i tak jest. Wyczytalam tez wczoraj w necie, ze jak dziecko tak rzadko robi kupke, to moze za to puszczac smrodliwe baczki, i to tez sie sprawdza w naszym przypadku hihi Z dobrych rad poloznych, poradzila mi unikac jablek i bananow-ze moga dzialac zapierajaco, a za to jesc duzo kiwi. Aha, i ze zaparcie to bedzie wtedy jak mala zrobi twarda sucha kupke...Wiec nie ma sensu wymuszac u dziecka kupki za pomoca czopkow czy innych metod, bo widac nie ma z czego jej zrobic ![]() Ide sie ogarnac, bo wlasnie Tz wrocil...Mowil, ze chca Go wyslac sluzbowo z pracy na 2-3 dni w przyszlym tyg...nie wiem, jak to przetrwam, bo tesciowa pojechala do Pl w sobote i jestem zdana na wlasne sily, a czasem mi juz ich brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Flower tak jak Ci pisałam - że to róznie bywa, ja dzien przed porodem miałam ktg - pielęgniarka przy badaniu stwierdziła, że coś tam jest ale "porodu z tego nie będzie" a lekarz z zapisu stwierdził,że w ogóle nie ma skurczy..
A następnego dnia urodziłam. Także ja nie czaję jak to z tym ktg.. Głowa do góry! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
postanowiłam jednak spiąć się i wrzuciłam zdj z aparatu na kompa, bo wszyscy pytają o fotki i sie doczekać nie mogą i nie każdemu sie da wytlumaczyć ze jesteśmy dopiero tydzień po cesarce i ze może nas cos boleć ... ale przy okazji Wam podrzucam fotki "domowe" juz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Lenuś no właśnie wiem na twoim przykładzie że cisza na ktg nie oznacza, że nie urodzę
![]() Super, że masz coraz więcej mleczka ![]() Kurcze jestem taka ciekawa jak Kajusia wygląda ![]() Furczak Czarus niezły przystojniak ![]() Konia w sumie to lepiej że ta lekarka taka zapobiegliwa...lepiej niż miałaby coś przeoczyć...a ważne do szczepień jest by dzieciaczki były zdrowe i nie miały żadnych infekcji.. Ciekawe jak tam Desia ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Gratuluje kolejnych rozpakowan, juz naprawde niwiele zostało. Trzymam kciuki za dwupakowe mamy
![]() My nadal w szpitalu. Mieli nas wypuscic s pon ale bilirubina była podejrzana i zostawili nas na wszelki wypadek za co jestem bardzo wdzieczna bo sie okazało ze podskoczyła i dzus mały trafił pod lampy. Na poczatku byłam zawiedziona ze nie poszłam do domu ale teraz mysle ze Anioł stroz nad nami czuwał bo pewnie skonczyło by sie oddziałem noworodkowym gdzies we Wrocławiu i kupa niepotrzebnych zmartwien i nerwow. Moje piersi zwariowały, połozna podsumowała ze mogła bym poł oddziału wykarmic, wiec sciagam i karmie. Laktator u mnie był zakupem trafionym bezbłednie (mam reczny TT) nie dala bym bez niego rady nawet karmic piersia bo mały nie moze sie przyssac porzadnie do twardych piersi. Wiec sciagam na poczatek 30 ml potem karmie i oprozniam do konca jak cos zostaje i jest duzo lepiej ! Wiktor je slicznie i mam niesamowita frajde z karmienia to jest jednak niesamowite uczucie. Wiecej napisze jak bede miała klawiature ![]() ![]() Zmykam sie umyc bo mi moga zaraz przyniesc małego na karmienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zlapalam doline i nerwa i nawet mi sie pisac nie chce ![]()
![]() |
#1148 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natka dzięki za linka, poczytam na pewno. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1149 | ||||||
Gang Iren
|
Cytat:
O to moze w piatek razem przywitamy maluszki na swiecie. Bo ja w piatek mam wywolanie jesli nie urodze... Cytat:
Powodow moze byc mnostwo.Moja mloda plakala czesto w pierwszych miesiacach,a najadala sie mlekiem z piersi. Moze byc zmeczone,moze miec za duzo bodzcow,potrzebowac bliskosci,moze je cos gniecie,uwiera,moze boli brzuszek,moze czuje ze ty jestes zdenerwowana,moze mu zbyt zimno/zbyt cieplo,a moze ma po prostu zly dzien.Nam sie zdarza to i maluszkowi moze. Nie daj sobie wmowic,ze sie nie najada.Jak dobrze przybiera,slyszysz,ze polyka mleko,to nie jest glodne. Cytat:
Ja mialam z tesciowa to samo.Ale szybko przestala dawac te swoje "madre rady",bo sobie nie pozwolilam.Powiedzialam,z e ona wychowala po swojemu i ja tez bede wychowywac po swojemu,ze duzo sie zmienilo itp.Bo tesciowa tez mowila mi,ze po co sie meczyc z karmieniem,wtedy dziecko chce czesciej jesc,nie ma sie takiego luzu,jak gdy da sie mieszanke.Ona mowi,ze dawala mleko,do ktorego make dodawala,zeby dziecko bardziej zasycilo. No i tez malej z nia nie zostawialam jak byla malutka,bo jestem pewna,ze gdyby tak bylo,to w wieku 5 miesiecy by pewnie parowke jej dala sprobowac. Cytat:
Slicznosci ![]() Cytat:
Fajnie,ze nie masz problemow z karmieniem i ze sprawia ci to przyjemnosc. Oby szybko zeszla zoltaczka. Cytat:
![]()
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Evvcia, dzieki, przejdzie mi, to chwilowe! A mialm sie pytac Karolca, jak psinka Twoja reaguje na Ewelinke? Bo pamietam , ze sie martwilas jak to bedzie , a potem nie pamietam zebys cos pisala.
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Gosica no niestety tak właśnie jest, że jak ja chcę coś tego typu zrobić to mały się drze w niebogłosy i zaraz są do mnie pretensje
![]() No i wrzuciłam foty na maila. Te ostatnie to z Gabi. Prawie są tej samej wielkości choć Gabi jest starsza bo z końca grudnia
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja nie poznaje swojego dziecka, az maz byl zdziwiony ![]() ![]() ![]() dobrych nocek ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Desia
![]() Lena i pomyśleć ,że tż kiedyś zbierał złotówki i uzbierał 1200 ![]() ![]() Flower dobrze ,że ostrożna jest,mnie to cieszy, ale widziała wyniki z ogólnego moczu dobre, co przy zakażeniu byłoby niemożliwe ....i w sumie dzisiaj to taka była super miła,no i tak z gadki wynikało,że ten szpital to tak trochę pochopnie zaleciła, bo mówiła,że dobrze w sumie ,że nie poszliśmy, bo by jeszcze coś złapała....szkoda ,że wtedy o tym nie pomyślała jak skierowanie pisała , ale było minęło .....wiem ,ze jest dobrym lekarzem, jedna wpadka o niczym nie świadczy Kciukasy ,żeby się coś u Ciebie rozkręciło ![]() Gosia oj tak biurokracja, ale wiesz jak jest ...musi być milion papierów bo to są publiczne pieniądze, a chętnych ,żeby nieuczciwie po nie łapki wyciągnąć sporo , kombinatorów jest mnogo ![]() Ale jutro poproszę o pokazanie mi gdzie jest zapis o kserze dowodu tż?dała mi też inny wniosek, bo mój wydrukowany z ich strony, który wypełniłam był nieaktualny ( a nadal na stronie wisi) , więc jutro nie omieszkam o tym wspomnieć, niestety w opsie ludzie dają się "ustawiać " , ale że ja tam raczej za szybko nie zawitam i o nic ich nie zamierzam prosić w najbliższym czasie to powiem co myślę ![]() Sama pracuje w podobnych klimatach i bardzo uważam na takie rzeczy własnie, a jak jest z mojej strony wina to nie robię z ludzi durniów ![]() A propos rad....moja Mama mi nie daje żadnych rad , szczerze przyznała ,ze się boi mnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-17 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny!
muszę pochwalić dziś moje dziecko ![]() nocka co prawda była średnia bo pobudka średnio co 2 h na karmienie (a jedno karmienie + przewijanie + zasypianie to u mnie 1-1,5 h), a i tak o poranku gdzieś tak o 8 Filip wylądował ze mną w łóżku bo marudził od 6 i spaliśmy do 10 ale... potem nakarmiłam go 3 razy, w międzyczasie ugotowałam zupę i wyruszyliśmy na miasto z wózkiem i żeby nie było komunikacją miejską ![]() mamuśka kupiła sobie wściekle różową kieckę i do tego biały żakiecik na chrzciny, bo robimy w następną niedzielę, nie ma to jak się wyrwać z domu i coś sobie kupić ![]() Filip chyba wie, że zakupy to podstawa kobiecego nastroju bo nawet bardzo nie marudził tylko znudzony zasnął ![]() potem było trochę gorzej, bo kurcze w którymś sklepie najechałam kołem od wózka na taki spinacz-pikacz i złapałam gumę ![]() a jeszcze się wkurzyłam na kierowcę autobusu, bo jak wsiadałam to ładnie obniżył mi autobus (spuścił powietrze ![]() ![]() ale dzień i tak uznaję za udany ![]() Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-04-17 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj 5 tydzień po porodzie próbowaliśmy się kochać, na próbach się skończyło bo za dużo mnie zszyli i się załamałam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Wtajemniczenie
|
kupilismy jednak hustawke - taka sama jak na filmiku z pieskiem (wstawilam dzis rano), moim zdaniem minus to za szybko buja, nawet najwolniejsza predkosc wydaje mi sie za szybka.narazie malutka 2x w niej na chwile lezala, byla zaciekawiona (nie tak bardzo jak Ivor
![]() http://www.ebay.co.uk/itm/Fisherpric...#ht_2983wt_902 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moze przez noc przejdzie,zycze ci tego! Cytat:
Fajnie,ze zakupy udane. No ale widac po przygodzie z kolem i autobusem,ze za dobrze byc nie moze ![]() Cytat:
Daj sobie czas. Cytat:
O widzisz twoja za mocno,a moja na tej szybszej predkosci wydaje mi sie,ze slabo.Chociaz moze dla takiego maluszka bedzie dobrze ![]()
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
Hej mamki. Podczytuje was na nocnych karmieniach bo w dzien czytam jezyk niemowlat. Dzisiaj sie poddalam jak Julka plakala po kapieli i dostala smoka choc chcialam tego uniknac. A wy uzywacie smoczkow??
Nie wiem czy bylo to poruszane ale becikowego mozna dostac 2x po 1000 zl, przynqjmniej u mnie, jedno od panstwa a drugie samorzadowe. Ja dzis dostalam 2 pozytywne decyzje. Koniakonia dowod tz nie byl potrzebny. Aguska ja bralam augumentin i duomox i po duomoxie mala dostala biegunki i pediatra kazala jej dawac acidolac baby wiec moze tez sie doradz choc ja mialam spora dawke chyba bo co 6h.
#1159 |
Gang Iren
|
Dobranoc dziewczyny!
Milych nocnych karmien i rozpakowywan (dla siebie tez tego zycze) ![]()
#1160 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobranoc Wam zycze - ja i tak pewnie jeszcze zajrze podczas nocnego karmienia ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
i jak sie podoba jezyk niemowlat? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od 22 mam mocne bóle podbrzusza co 15min to chyba skurcze..... ból nie do wytrzymania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
Nikki kochana trzymaj sie....oby to byly te wlasciwe skurcze to masz szanse urodzic przed 22
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
Nie umiem cytowac z koma:-/
Monia no podoba sie oczywiscie choc nie rozkminiam ktorym julka jest rodzajem dzieciaczkq choc przyznaje testu nie zrobilam, moze jutro. Cenne porady i staram sie korzystac, zwlaszcza rodzaje placzu rozkminiam na wszystkie strony. Lena ja tez mialam ktg dzien przed porodem i lekarz wrozyl ze jeszcze kilka dni;-) ale jakby zrobil badanie to mysle ze by widzial ze tuz tuz.
#1165 |
Rozeznanie
|
Ja chcę spać!! Moje dziecko właśnie puściło 4 bąka z kupą od 2.30 i jak tu go uspać jak tylko ciągle przebieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nocka minela w porzadku, co prawda niunka obudzila sie najpierw przed 2 (co chwile mi przez sen ulewala, wiec czuwalam i sama sie nie wyspalam zbytnio) a potem przed 5 juz. Ale o 5 mezus tez wstal i tak sobie razem lezelismy pod kolderka ![]() ![]() Gosiu, przez sen mi przeszly te mdlosci ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i włoski są na główce ![]() ![]() Teraz na sali mam dwie dziewczynki z synkami, mają tak czarne i gęste włoski że szok! Moja raczej szatynka ![]() W ogóle to już 4 mamy były ze mną w pokoju i wszystkie miały synków, moja Kaja może przebierać ![]() Aguśka kochana, czy mogłabyś podać jeszcze raz linki z dietami dla karmiących? (chyba MoniaHan pisała że Jej dawałaś?) Dziękuję z góry! ![]() Mleczka coraz wiecej u mnie! ![]() ![]() Mam nadzieję,że moja miśka będzie chciała jeść tylko z piersi (teraz odciągam mleko i daję jej z butelki, plus trochę mm, żeby przyspieszyć akcję karmienia, zeby jak najdłużej się naświetlała. A przy cycku zasypia momentalnie.. Dziękuję Wam że trzymacie kciuki za moją córę ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() tak, tak zupełnie zapomniałam - dali nam takie ulotki i tu rzeczywiście jest napisane że jak jest ok to nie wysyłają listu. No to mojej pobrali krew z piętki już ze 3 dni temu, także pewnie już wysłali to IMiD. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-18 o 06:31 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() konia pytałam już chyba, albo mi umknęło - czy już wiecie kiedy do Wawy się jedziecie? ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-18 o 06:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Lena nie jestem w stanie nadrobic ale z twojej ostatniej wiadomosci wywnioskowałam ze Kajutka ma zołtaczke tak jak moj Wiktor. Mi mowili ze dzieci z podwyzszona bilirubina słabiej jedza bo wiecej spia i daktycznie tak było jak u ciebie ze zasysał sie ładnie ale szybko zasypiał przy cycu ale pociesze cie odkad lezy pod lampami je duzo lepiej i dłuzej. Na razie jak mi przyniosa a przynosza zawsze jak sie obudzi bo mam nawał pokarmu i wiedza ze musze oprozniac. Wychodzi wiec ze na rzadanie karmie 8 razy dziennie od 20 do 40 minut intensywnego ssania ale wiesz to zapiski z jednego dnia zobaczymy jak bedzie dalej.
Zycze wam duzo zdrowka, zeby wyniki były dobre i szybkiego powrotu do domku. Tez mam nadzueje ze u nas juz bedzie lepiej. A tak z ciekawostek to ja tez nie miałam zgagi a mały ma czuprynke. Podobne te nasze historie: termin porodu, wczesniejszy porod, szybkosc porodu i teraz naswietlania... Musze przeczytac twoj opis porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.