|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
![]() W sprawie remontów, to my zdecydowaliśmy się zamienić naszą rozpadającą się ławę na nowy stolik. TŻ ma dzisiaj pojechać do pana od mebli. A i chce jeszcze zakupić wypoczynek, ale dla mnie to już za dużo zmian na raz ![]() Używacie kremów BB? Ja zamówiłam sobie kilka tyg temu Misshę i jestem nią oczarowana. Idealna na upały - ma wysoki filtr, można pominąć nakładanie kremu, nie spływa z twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
super kolory! Bono chyba zadowolony z remontu, że tak dumnie pokazuje sypialnię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie jest zadowolony, bo chyba jeszcze nie dotarło do niego, że ten remont był dlatego, że Bono wyprowadza się z sypialni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
biedny Bono, mam nadzieję, że nie przeżyje tego mocno. A dlaczego chcecie go wyeksmitować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym w miejscu jego legowiska stanie kiedyś inne legowisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Idę obczajać fotki u Butter
![]() Xzora, miałam przyjemność spróbować parę razy krem BB z Estee Lauder. Kolor trochę za ciemny, ale oprócz tego bardzo przyjemny w użytkowaniu. I filtr 35! Tak na marginesie - kupiłam sobie podkład, którego wcześniej nie miałam. W domu okazało się, że kolor jest za ciemny. Nakładam go oszczędnie, dobrze rozcierając, ale przecież nie o to chodzi ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Kolor fajny, chociaż ja za takimi nie przepadam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
ButterBear
skoro i tak spał w kilku miejscach, to chyba nie będzie tak źle z przekwaterowaniem ![]() asiuk, azjatyckie kremy BB są jaśniejsze od tych europejskich, także może następnym razem spróbuj jakiegoś koreańskiego specjału ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Teraz nie mam BB - tylko go testowałam na wakacjach, od kumpeli. Mam normalny podkład z Max Factor, źle dobrałam odcień w sklepie. Ten jaśniejszy musiałabym kupić, bo nie mam w ogóle (już mi się skończył - ostatnio miałam Manhattan). A wywalać mi szkoda, bo kosztował 50 zł w promocji (normalnie 70 zł) - nie jest jakiś mega drogi, ale ja generalnie nie kupuję kolorówki z górnej półki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, nie każdemu się to samo podoba ![]() Cytat:
Teraz jest na etapie snucia się po domu w nocy i marudzenia ![]() Próba sił - kto się złamie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
ja z kolei lubię fiolety i szarości, chociaż ostatnio podobają mi się białe wnętrza
Myślałam chwilę nad wypoczynkiem i doszłam do wniosku, że opcja z kanapą i fotelami odpada. Wypoczynek chcę mieć taki, żebym mogła razem z TŻ oglądać tv w pozycji leżącej/półleżącej ![]() hania, krem bb to coś pomiędzy podkładem, a kremem (nieco właściwości odżywczych, krycie nie tak mocne jak w podkładach), do tego wysoki filtr UV. Większość dziewczyn odradza kupowanie europejskich kremów BB (np. Garnier coś takiego wypuścił) twierdząc, że do tych azjatyckich się nie umywają, są ciemne, mają niższe filtry i mniej właściwości odżywczych. Ja mam taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...pf-42-pa-.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Teraz korzystam z: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-mineral.html - super produkt. Świetny efekt matowania, nie zapycha - i ekspresowe użycie! Kremy BB też mi się kojarzą z takim szybkim zadziałaniem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja rozważam takie rozwiązanie, bo doskwiera mi niemożność wyciągnięcia nóg. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
chyba będę musiała pomyśleć nad opcją pufy, bo mąż odrzucił mój pomysł z kanapą w kształcie U argumentując, że stolik pomiędzy się nie zmieści, a jakby kupić jeszcze dłuższą, to zajmie za dużo miejsca
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Butter : fajna sypialnia
![]() ![]() My po usg genetycznym, wszystko okej, Dzieć urósł, pojawiła się hipoteza dotycząca płci. Zgadujecie?? ![]() A i zapomniałam : butter : pożegnałam sesję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
#1157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Fajnie. Chociaż bardzo wcześnie lekarz powiedział
![]() Gratuluję zakończenia sesji
#1159 |
Zakorzenienie
|
Bardzo, dlatego jeszcze się do tej myśli nie przywiązuję jakoś bardzo i traktuję jak hipotezę. Zobaczymy po połówkowym
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Debrah, a jak się czujesz?
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-07-21 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Bo obecnośc czegoś chyba widać szybciej niż brak
![]() Więc chłopcy szybciej wychodzą na jaw. Czuję się dobrze, tylko czuję ciągnięcie w brzuchu/pachwinach i nie mogę się przez to ułożyć we śnie, ciągle mi niewygodnie:P To jest właśnie 13tc teraz - powoli zaczął się ujawniać brzuszek. Nie wiem, skąd ale miałam przeczucie, że to synek ![]() Często też senna jestem i mdłości jeszcze nie przeszły,zdarza mi się witać z wc czasem, niestety. Liczę, że już niedługo koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno w II trymestrze mijają mdłości i wymioty. Ja na swoim przykładzie tego nie wiem, bo mdłości i wymioty miałam dosłownie 1 raz (byłam szczęściarą). Senność za to minęła na okres II trymestru, aby powrócić ponownie w III ![]() Ja tez miałam przeczucie na synka i też mi się sprawdziło ![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Ale wszystkich na weekend wywiało!
Kurczę - wiecie - dzieciowy temat to temat bez dna, ileż trzeba wiedzieć to masakra - chociażby z ciuszkami. Wszystko daleko przede mną, ale coś się chyba muszę edukować zacząć bo w ogóle bym nie wiedziała co brać ![]() Ja wiem, że zdominowałam wątek, ale skoro tu nikogo nie ma to pogadam sama ze sobą chętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
My sami siedzimy, TZ pojechał dach robić
![]() Debrah ja czytałam że do 14 tyg narządy bardzo podobnie wyglądają i łatwo pomylić, teraz jak byłam w 14 to zależało od ułożenia- raz chłopiec, raz dziewczynka ![]() Zakupy dla dziecka to fajna sprawa. Co do ubrań i tego wszystkiego to każdy może radzić ale tak naprawdę to sama zobaczysz co tobie pasuje, co potrzebne itp. Przy drugim już łatwiej jest ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-07-22 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
No pewnie, niedługo sama pewnie będę ekspertem od mojego dziecka, jak każda mama, ale póki co to czarna magia jest.. Dobrze, że wy tu prawie wszystkie doświadczone w temacie. Głównie moje rozterki wynikają stąd, że będę potrzebować dużo rzeczy zimowych typowo i tutaj zagwozdka, bo chyba taki dresik czy kurtkę się nieco większe kupuje bo dziecko jest warstwowo ubrane.
Poza tym jak patrzę na te rozmiary 56 (póki co nic nie kupuję, nie mam ciśnienia, mam tylko kocyk:P) to to mi się takie maleńkie wydaje, że ciężko uwierzyć, że dziecko zmieści rączkę w rękawek np ![]() Długo Wam zajęło nauczenie się opieki nad noworodkiem? Ja troszkę panikuję, małe dzieci są wiotkie, trzeba wiedzieć jak trzymać, ale pewnie schizuję i z czasem przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() B był mały i przyznam że przy pierwszym przewijaniu nam się ręce trzęsły i trochę to potrwało ![]() Z tymi ubraniami na zimę nie ma aż takiego problemu. Kombinezon polarkowy nam wystarczał, body używałam tylko z krótkim. Nie przepadam za pajacykami ale teraz jak już to nastawiam się na welurowe, wydają mi się cieplejsze no ale my mamy zimą dość zimno w domu. Co do rozmiarów, chyba po prostu mieć po 1 sztuce 56 i 62 dresów czy czegoś cieplejszego, jak już wiesz jakie dziecko to zawsze można dokupić. Ja takich rzeczy sporo w prezencie dostałam. No ale to tylko moje skromne zdanie, niech Ci reszta dziewczyn napisze jak to u nich, będziesz miała porównanie ![]()
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam mało ubranek w rozmiarze 56 a okazało się, że potrzebuje ich dużo. W dodatku nawet rozmiar 56 był o wiele za duży na mojego Synka. Podobnie jak pieluchy w rozmiarze '1'. Musieliśmy szukać '0' dla wcześniaków poniżej 2 kg. Moje dziecko zimą miało 2 miesiące. Dostał od dziadków kombinezon. Coś w tym stylu http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...r:20,s:0,i:130 Ubranie go w to było makabrą. Szybko zakupiliśmy śpiworek zimowy- dokładnie taki jak ten po prawo http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...:18,s:50,i:287 Nie męczysz się z wsadzaniem każdej nóżki w nogawkę- nasz kombinezon miał wąskie nogawki, ciężko zapinał się suwak. Śpiworki mają dziurkę na pasy do fotelika także łatwo można dziecko w śpiworku wpiąć do fotelika. Na podróże samochodem do dziadków mieliśmy cieńszy (bez ocieplenia) śpiworek. Co do ubrania w domu, to ubierałam body na długi rękaw i śpiochy albo półśpiochy i czasem na nóżki dodatkowo skarpetki. Więcej warstw równało się potówkami u mojego dziecka. Pajacyków w ogóle nie używałam. Nie przypadły mi do gustu To się rozpisałam ![]() ![]() Moje dziecko wzbogaciło się o kolejny ząb a następny już zaraz sie przebije. W związku z czym chodzimy jak zombi ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-07-22 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie te pajace, body, półśpiochy , kafratany to czarna magia była do samego dnia porodu. ![]() Nie umiałam się do szpitala spakować bo nie wyobrażałam sobie jak ja dziecko mam ubierać. Wyszło na to że zakładałam pajace i po sprawie. Wszelkie kaftaniki i inne cuda były zbędne. Później doszły bodziaki zwykłe zakładane przez głowę. Także jak dla mnie na początek trzeba mieć z 6 sztuk body (zimą z długim rękawem) i 10 sztuk pajacy. Na wyjścia jakieś (ale to po miesiącu dopiero) welurowy dresik + śpiworek na spacery ![]() Koniec. Cytat:
![]() Cytat:
![]() nagle się okazało ze z kobiety która jest zielona w temacie i niewiele wie stałam się ekspertem..instynkt robi swoje. ![]() Co do rozmiaru..ja miałam długie dziecko- rozmiar 56 od razu przeszedł do lamusa ![]() Cięzko mi radzić bo Młoda szybko rośnie i z mojego doświadczenia wynika ze nie ma sensu kupowac ciuchów na 56..od razu 62 najlepiej. Płaszczyk od razu kupiłam na 68- najpierw byl duży..ale po 1 miesiącu stał się za mały ![]() Ogólnie mam bardzo dużo pięknych ubranek na rozmiar 56-68 które były malo co noszone. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
ja kocham pajace- ty nie lubisz ![]() U nas rozmiar 56 nie był używany w ogóle ![]() A pieluchy new born były dobre przez tydzień ![]() Wróć jutro po te czółenka ![]() U nas idzie pierwszy- wczorajsza noc to MASAKRA..Mania budziła się co 30 min z płaczem. Jestem jak zombie nadal..ale witam męża- winem i sexem ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-07-22 o 21:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Po czółenka wracam jutro. Mam nadzieję, że czekają na mnie
![]() Masz rację Haniu, każda mama lubi co innego i dla każdej z nas i naszych dzieci co innego jest bardziej wygodne. Widać, że nie jest z Tobą jeszcze aż tak źle skoro masz siłę i ochotę na sex ![]() Mówię do TŻ:" Mania, Hani będzie miała 1 ząbek. Wcześnie, nie? a TŻ mówi, ze Szymek miał 5 miesięcy jak wyszedł mu 1 ząbek". Rany mam już takie duże dziecko! ![]() Zaczynam zazdrościć kobietom w ciąży brzuszka, a świeżym mamusiom ich maleństw ![]() ![]()
#1170 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Debrah, gratuluję skończenia sesji ![]() ![]() I bardzo się cieszę, że z Maluchem wszystko ok ![]() Macie jakieś imiona wybrane wstępnie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.