|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Witam ponownie!
Trochę Wam zazdroszczę dziewczyny. Wszystkie już po wizytach u ginów. Ja mam dopiero za tydzień i doczekać się nie mogę... To będzie już 7 tydzień, więc czas najwyższy. Co do bólu brzucha, to mam podobnie. Czasem pobolewa, czasem ukłuje, zwłaszcza przy szybkich ruchach lub kichaniu. Dobrze wiedzieć, że to jest naturalne
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Bardzo chcialabym przylaczyc sie do styczniowych mamus ... Dzis bylam na USG ... maluszek ma 5 tyg i 2 dni, wielkosc 3,3 mm ... Jutro napisze cos wiecej, narazie chcialam ucalowac wszystkie mamusie i mam nadzieje, ze razem jakos przez to przebrniemy ... A teraz padam na pysk, bo ledwo juz widze ... ciagle bym spalaaaa ... Buziaki |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka dni temu, jak jeszcze nie wiedziałam o bobo, zżarłam połowę opakowania szynki konserwowej z Biedronki (takiej w plasterkach). Oglądaliśmy z TŻem jakiś film, a ja po prostu poszłam do lodówki i przyniosłam sobie pudełko z tą szynką.
Wydało mi się to dość dziwne (i jemu też, bo krzywo spojrzał ), zwłaszcza, że była to godzina ok 21:00, a ja nigdy nie jadałam o tej porze, a co dopiero samą szynkę. Ogólnie miałam straszne zmiany smakowe - chciałam słodkie, a w połowie jedzenia słodkiego zachciewało mi się słonego (i na odwrót). Wczoraj zachciało mi się kanapek z salami i ogórkiem kiszonym, ale postanowiłam, że zjem je dzisiaj na śniadanie, zamiast zaśmiecać żołądek wczoraj wieczorem... ![]() Ogólnie nie jestem fanką przesadnego tycia w ciąży, a w dodatku mam manię na punkcie utrzymania mojej wagi i muszę się pozbyć tego nawyku... Lekarz powiedział, że pod koniec ciąży przy mojej wadze i wzroście powinnam ważyć przynajmniej 70kg (z dzieckiem i całą zawartością brzuszka, które razem ważą podobno od 7kg do nawet 9kg, zależy od wagi dziecka...).
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
u mnie z tym białym śluzem to samo- mam mokre majtki jak małolata do tego bez przerwy myślę o seksie może i to ma wpływ hehee?kochane- z całego serca polecam Wam książkę CIĘŻARÓWKĄ PRZEZ 9 MIESIĘCY Kazz Cook, książka napisana z jajem, coś fantastycznego na wieczory- nawt mój TZ podczytuje mam jeszcze pytanie, jak macacie sobie brzuszek? ja mam wrażenie,że na dole wyczuwam takie coś twarde, myslicie,że to macica? |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś lecę to lekarza na druga wizytę nie mogę się już doczekać tylko Tz w delegacji mam nadzieje ze zdąży wrócić potem dentysta a tak w ogóle czekam na tel z banku odnośnie kredytu i siedzę jak na szpilkach
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do bólu brzucha to mi dokucza to codziennie, bratowa mi powiedziała że to datego że jestem drobna i chuda i takim kobietom bardziej ta macica sie rozciąga...no być może Od wczoraj jeszcze bolą mnie plecy tak na samym dole jakby nerki, ale bardziej mięśnie, nie wiem czy to z powodu złego ułożenia we śnie czy może coś nie tak z nerkami ;/ Co to zachcianek smakowych to mam to samo , nie dość że chce mi się różnych dziwnych rzeczy to jeszcze w mega ilościach :P Jeśli chodzi o tą książkę CIĘŻARÓWKĄ PRZEZ 9 MIESIĘCY to również polecam i jest jeszcze fajna taka pt. Początki lub początek teraz dokładnie nie pamiętam , biała książka z jajkiem na okładce
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziś się czuje jakbym miała mega kaca
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mam ciągle pije ale to od początku ciąży
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy Wy też macie kłopoty z cerą? Mnie dzisiaj trądzik wysypał!
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
ja z cerą nie mam problemów i mam nadzieje że nie będę miała... ja się czuje taka hmm napompowana... :/
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wyskoczył jeden, dość spory pryszcz na czole i byłam święcie przekonana, że to zwiastun spóźniającego się okresu...
To raczej normalne, bo hormony buzują i jakoś muszą odreagować. ![]() Ja staram się nie zmieniać szybko pozycji (np z leżącej na stojącą), bo mnie wtedy boli podbrzusze, no ale jak wiadomo, to przez rozciąganie się... Właśnie ugotowałam pyszną, meksykańską zupę z dużą ilością warzyw i mięskiem mielonym. Mmmm, pycha. A doprawiałam ją sokiem z ogórków i wyobraźcie sobie, że jest pyszna. Mój TŻ wpadł w zachwyt, jak spróbował.
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęscie z cerą nie mam problemów- ale też czuję się jak hipopotam, co prawda od początku ciąży spadło mi 2 kg
do tego jakoś mi tak ciężko, ale marudzę.... heheh jak baba w ciąży |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha dobre, dobre
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś ugotowałam krupnik, miałam ochotę aż mi ślinka ciekła....
|
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie od żarcia odrzuca na kilometr, od kilku dni tak mnie muli, że już mam dosyć...
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..... Ja tak wpadam i wypadam....... Ale muszę się wygadać.... A wy to zrozumiecie chyba jak nikt inny......
Wczoraj dostałam w nocy (k.23 30) plamień..... W zasadzie to nie były plamienia, tylko po wytarciu się zauważyłam krew na papierze..... Potem oczywiście chodziłam jak nawiedzona do ubikacji i sprawdzałam - potem zrobiła się ta krew brązowa.... Dzisiaj o 13 miałam wizytę u ginekologa(nie mojego), stwierdził, że krwawienie jest i chciał mnie położyć do szpitala, ale powiedziałam, że 4go czerwca mam wizytę u mojego gina i mogę leżeć w domu, a w razie czego mój mnie położy do szpitala..... Od początku ciąży biorę luteinę i dodatkowo mi przepisał duphaston i cyclonamine. Mężowi udało się skombinować numer do mojego ginekologa, powiedział, że dobra decyzja ze strony tamtego lekarza, że mam leżeć plackiem w domu i widzimy się 4go czerwca u niego na wizycie. Najgorsze jest to, że jak pytałam tamtego lekarza, czy wszystko z Dzidzią w porządku, to powiedział, że to jest tak mała ciąża, że na razie nie jest w stanie nawet określić, czy zarodek w ogóle żyje..... Określił na razie na 6ty tydzień..... Straszliwie się boję....... ;(((((
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja rano wymiotuję niczym, bo jeszcze nic nie zdąrzam zjeść, a potem to mogę jeść jakieś owoce, jogurty, serki i słodkie Przy córeczce jadłam wędliny w dużych ilościach, a teraz na widok mięsa błeeee, ale o tym Wam już pisałam. Ciekawa jestem czy takie ciążowe zmiany upodobań w moim przypadku wróżą synka? Jeszcze jakieś 5 tygodni i może się dowiem :P A po za tym jestem zła jak osa i brzuch mnie pobolewa...---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
LadyWhisper, nie martw się na zapas, bo to niezdrowe, zarówno dla Ciebie, jak i dla maluszka...
A ten lekarz to jakiś dziwny człowiek, nie powinien mówić Tobie takich rzeczy, albo mógł to chociaż jakoś lepiej ubrać w słowa, bo to przecież może wstrząsnąć człowiekiem...
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
LadyWhisper- odpoczywaj kochana, tak jak mówią dziewczyny
a swoją drogą tak bym chciała żeby był II trymestr bo to człowiek cały czas w strachu,że coś się może stać jednak w pierwszej ciąży jak byłam młodsza to i też mniej świadoma- więc nieświadomość jest błoga ![]() mnie też dziś brzuch tak dziwnie pobolewa, kłuje od czasu do czasu ![]() a poza tym te cholerne huśtawki nastroju, moj TZ ciągle patrzą na siebie z moim synkiem i wymieniają się uśmieszkami |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
odpoczywaj
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Lady- odpoczywaj to moze byc krwiaczek tak jak u mnie
![]() Musimy leżec i czekac.... Kochane czy jecie sledzie/ Bo wyczytałam, że nie można... |
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocurku, ja pytałam mojego lekarza o matjasy. Powiedział mi że jak tylko mam ochotę mogę jeść. Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-05-30 o 16:50 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam apetyt na wszystko
|
||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny, dziękuję Wam ślicznie za tyle słów otuchy!!! Podniosło mnie to trochę na duchu....... Leżę i staram się wstawać faktycznie tylko na siusiu, ale goni mnie co chwilę....... Byle do poniedziałku.......
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio ciągle głodna jestem
![]() a pisze czemu nie można?
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba mnie złapała jelitówka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Wydało mi się to dość dziwne (i jemu też, bo krzywo spojrzał
Lekarz powiedział, że pod koniec ciąży przy mojej wadze i wzroście powinnam ważyć przynajmniej 70kg (z dzieckiem i całą zawartością brzuszka, które razem ważą podobno od 7kg do nawet 9kg, zależy od wagi dziecka...).

Przy córeczce jadłam wędliny w dużych ilościach, a teraz na widok mięsa błeeee, ale o tym Wam już pisałam. Ciekawa jestem czy takie ciążowe zmiany upodobań w moim przypadku wróżą synka? Jeszcze jakieś 5 tygodni i może się dowiem :P A po za tym jestem zła jak osa i brzuch mnie pobolewa...

odpoczywaj