Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 10:27   #1141
Koronek
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
koronek nie jestem pewna, ale zarówno progesteron, jak i prl (tego to juz na pewno nie jestem pewna, chyba są dwie szkoły, co do prl) bada się chyba w odpowiednich dniach cyklu... lepiej sprawdź zanim pojedziesz
O dzięki za uwagę niby patrzyłam na stronie luxmedu i nie było nic napisane jeśli chodzi dc w jakich trzeba przyjść, i nie trzeba być na czczo także, ale poczytam jeszcze, dzięki Kochana
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:51   #1142
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Renessme- przytulam mocno czas leczy rany, następnym razem będzie dobrze.
Koronek jak coś znajdziesz o tych badaniach to daj znać bo ja też chcę je zrobić ale teraz mam @ i nie wiem czy mam iśc teraz czy kiedy??
Stary 2012-08-03, 11:03   #1143
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Renessme- przytulam mocno czas leczy rany, następnym razem będzie dobrze.
Koronek jak coś znajdziesz o tych badaniach to daj znać bo ja też chcę je zrobić ale teraz mam @ i nie wiem czy mam iśc teraz czy kiedy??
Właśnie konkretnie nic nie znalazłam, na jakiś forach dziewczyny pisały, że prl najlepiej do godz. 8 rano robić między 2 a 5 dc, o progesteronie, że 7 dpo, ale na stronach luxmedu nic nie napisali odnośnie dni, a zawsze podają, jeśli trzeba konkretnie w danych dniach.

ula_betula i anusia robiłyście te badania to może coś podpowiecie
Stary 2012-08-03, 11:12   #1144
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Mnie gina kazał brać bromek na obniżenie jak miałam wynik 7,8 bo stwierdził że to za dużo jak na staranka i teraz mam 2,2 wynik.
A byłaś u gina z tymi wynikami?
W poniedziałek idę.

Cytat:
Przy kolejnym dziecku planuję zmianę wózka. Ten chce sprzedać w zestawie razem z gondolą i fotelikiem, a dla nowej dzidzi kupić Maxi Cosi Mura 4... Myslę, że wózek jest bardzo zblizony jesli chodzi o wygodę użytkowania do X-landera, ale jednak ma odwracaną spacerówkę i dużo wygodniejsze siedzonko. Niestety cena nie zachęca do zakupu ale biorąc pod uwagę, że w zasadzie to będzie jedna z niewielu rzeczy którą będę chciała kupić, to chyba dam się ponieść emocjom tż uważa, że mi odwaliło z tym wózkiem aleee co tam ... faceci się kompletnie nie znają na rzeczy hihii

Też chcę mieć Maxi Cosi Mura. Powiedziałam mężowi, że jest najlepszy, da radę na naszych wiejskich drogach i objeździmy nim całą trójkę naszych planowanych dzieci.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Właśnie konkretnie nic nie znalazłam, na jakiś forach dziewczyny pisały, że prl najlepiej do godz. 8 rano robić między 2 a 5 dc, o progesteronie, że 7 dpo, ale na stronach luxmedu nic nie napisali odnośnie dni, a zawsze podają, jeśli trzeba konkretnie w danych dniach.

moja ginekolog mówiła, że to nie ma znaczenia przy tych badaniach. Progesteron ma nawet normy dla różnych faz cyklu.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:17   #1145
AgaInes
Raczkowanie

Coś od wczoraj troszkę się nam posmuciła atmosfera Renassme bardzo mi przykro ja tez miałam podobnie w maju i wiem jak nieprzyjemne to jest, ale jak to mówią "nadzieja umiera ostatnia"
Życzę zarówno Tobie jak i nam wszystkim szybkiego zafasolkowania i zdrowych maluszków. Pozdrawiam
AgaInes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:24   #1146
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość

moja ginekolog mówiła, że to nie ma znaczenia przy tych badaniach. Progesteron ma nawet normy dla różnych faz cyklu.
Dziękuję, czyli jak pójdę dzisiaj po pracy, mam 3dc to też będzie ok? Idę do ginka 11 sierpnia i chciałam mieć te badania ze sobą w razie czego.
Stary 2012-08-03, 11:29   #1147
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, czyli jak pójdę dzisiaj po pracy, mam 3dc to też będzie ok? Idę do ginka 11 sierpnia i chciałam mieć te badania ze sobą w razie czego.
Po pracy raczej nie bo trzeba być na czczo. I dzień przed żadnego seksu.
Stary 2012-08-03, 11:33   #1148
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Po pracy raczej nie bo trzeba być na czczo. I dzień przed żadnego seksu.
Na stronie Luxmedu jest napisane, że nie trzeba być na czczo. Gin tak Ci powiedział? Kogo się słuchać
Stary 2012-08-03, 11:37   #1149
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Koronek- mi babka w labo też powiedziała żeby być na czczo i rano dla badania prolaktyny więc ja idę w poniedziałek i zobaczymy. Też znalazłam na necie różne teorie co do tego w ktorym dc należy badać prl.
Ja też ma 3 dc więc idziemy równiutko
Stary 2012-08-03, 11:39   #1150
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Będzie dobrze

Ja chyba sobie zrobię badania na prolaktynę i progesteron, dzisiaj pojadę to po 18.00 będę miała wyniki, ciekawe co tam wyjdzie - jakoś nie pomyślałam, żeby zrobić je na samym początku. Ogólnie nastrój mam taki sobie i coraz mniej wiary, że to będzie w tym cyklu czy następnym...
Co to pesymistyczne myślenie trzeba być dobrej myśli
Bardzo dobrze że chcesz zrobić te badania

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Renessme1985- strasznie mi przykro( pamietaj ze jestesmy z Tobą
u mnie @ juz poszła w tym miesiacu była wyjątkowo skąpa.... az dziwne ....
Jak tam u Was dziewczynki która testuje na dniach?
Jakie plany na weekend?
Ja pracuje

Cytat:

Ja prl robiłam w dowolnym dniu cyklu ale trzeba zrobić najpóźniej dwie godziny po wstaniu. A jeśli chodzi o progesteron to robiłam w 20dc

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:47   #1151
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Koronek- mi babka w labo też powiedziała żeby być na czczo i rano dla badania prolaktyny więc ja idę w poniedziałek i zobaczymy. Też znalazłam na necie różne teorie co do tego w ktorym dc należy badać prl.
Ja też ma 3 dc więc idziemy równiutko
Ooo super To ja pójdę jutro z rana w takim układzie. Dziękuję Myślami będą z Tobą w tym cyklu

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Co to pesymistyczne myślenie trzeba być dobrej myśli
Bardzo dobrze że chcesz zrobić te badania

Ja prl robiłam w dowolnym dniu cyklu ale trzeba zrobić najpóźniej dwie godziny po wstaniu. A jeśli chodzi o progesteron to robiłam w 20dc
Dzięki wielkie za odp. to już wiem co i jak . Jeśli chodzi o to moje myślenie to już sobie nie myślę, że to musi być ten cykl, będzie co będzie, zrobię badania, pójdę do gin i po prostu, trzeba jakoś sobie to w głowie poukładać, bo ja za bardzo w przyszłość wybiegam i co miesiąc na początku @ wyobrażam sobie siebie jak się będę cieszyć za miesiąc jak zobaczę II na teście, a później dół jest większy jak ich nie ma. Tak więc co ma być to będzie ...
Stary 2012-08-03, 11:56   #1152
Ninquelote
Wtajemniczenie

Nawet wczoraj jak byłam na badaniu pielęgniarka się pytała czy na czczo jestem. A prolaktynę zrób sobie z obciążeniem.
Stary 2012-08-03, 11:59   #1153
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Na stronie Luxmedu jest napisane, że nie trzeba być na czczo. Gin tak Ci powiedział? Kogo się słuchać
Ja prl robiłam juz parę ładnych razy i nigdy nikt nie mówił mi, że trzeba być w rano i naczczo... pamiętam, że po pracy robiłam zawsze

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Nawet wczoraj jak byłam na badaniu pielęgniarka się pytała czy na czczo jestem. A prolaktynę zrób sobie z obciążeniem.
Zgadzam się najlepiej z obciążeniem, bo zwykła nie za wiele mówi. Może wyjść w normie, a dopiero po obciażeniu "wychodzi szydło z worka".

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:03   #1154
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Ja prl robiłam juz parę ładnych razy i nigdy nikt nie mówił mi, że trzeba być w rano i naczczo... pamiętam, że po pracy robiłam zawsze

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Zgadzam się najlepiej z obciążeniem, bo zwykła nie za wiele mówi. Może wyjść w normie, a dopiero po obciażeniu "wychodzi szydło z worka".
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi Tak właśnie zrobię.
Stary 2012-08-03, 12:04   #1155
agi_82
Wtajemniczenie

Renessme
nie wiem co napisac kochana tak mi przykro, następnym razem na pewno się uda jestem z Toba i trzymam kciuki żeby wszystko si ułożyło

na pozostałe tematy się nie wypowiadam bo troszke nie w temacie jestem i nie mam wiedzy na omawiany przez Was prl itp.

u nas wczoraj wieczorem burza była tak trzaskało że aż mi się szyby w oknach trzesły chcieliśmy wyskoczyc jeszcze na weekend nad morze ale pogoda nawaliła więc przekładamy wyjazd na jakiś inny czas jak pogoda dopisze

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:43   #1156
Ninquelote
Wtajemniczenie

Koronek tylko weź sobie coś do czytania bo to strasznie długo trwa.
Stary 2012-08-03, 12:53   #1157
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Koronek tylko weź sobie coś do czytania bo to strasznie długo trwa.
Właśnie czytałam o tym troszeczkę, ponad 60 min. chyba to badanie trwa? A powiedzcie mi czy na to badanie z obciążeniem trzeba mieć skierowanie czy nie?
Stary 2012-08-03, 13:05   #1158
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Koronek - no to się będziemy wspierać pewnie równo nam wyjdą staranka i testowanie to zdrówko Kochana za nasze w sumie 4 krechy czekaj czekaj kiedy to moj ovuwiev pokazuje.., już mam 30 sierpnia testowanie czyli 30 sierpnia mają być u nas po dwie krechy i kropka. Innej opcji nie przyjmuję do wiadomości
A propos świetna ta aplikacja która poleciłaś, dzięki

A co to znaczy z prolaktyna z obciążeniem??

Mój tż rano sam śmignął na badanie powiedział mi dopiero po fakcie i o 16 odbieramy jego wyniki. Dzielny chłopczyk
A mnie zaczynają mnie irytować ludzie w pracy bo od tych moich urodzin coraz częściej jakies sugestie na temat dzieci mi robią. A ja nie chcę trąbić wszem i wobec, że jak najbardziej się już staram i chcę, żeby potem z miesiąca na miesiąc jak nie będę w ciąży tfu tfu każdy na mnie patrzył z coraz większym politowaniem i sobie myślał "o tyle zwlekała to teraz pewnie ma problemy" echh polskie społeczeństwo jest po prostu niemożliwe.
Stary 2012-08-03, 13:22   #1159
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Koronek - no to się będziemy wspierać pewnie równo nam wyjdą staranka i testowanie to zdrówko Kochana za nasze w sumie 4 krechy czekaj czekaj kiedy to moj ovuwiev pokazuje.., już mam 30 sierpnia testowanie czyli 30 sierpnia mają być u nas po dwie krechy i kropka. Innej opcji nie przyjmuję do wiadomości
A propos świetna ta aplikacja która poleciłaś, dzięki

Mój tż rano sam śmignął na badanie powiedział mi dopiero po fakcie i o 16 odbieramy jego wyniki. Dzielny chłopczyk
A mnie zaczynają mnie irytować ludzie w pracy bo od tych moich urodzin coraz częściej jakies sugestie na temat dzieci mi robią. A ja nie chcę trąbić wszem i wobec, że jak najbardziej się już staram i chcę, żeby potem z miesiąca na miesiąc jak nie będę w ciąży tfu tfu każdy na mnie patrzył z coraz większym politowaniem i sobie myślał "o tyle zwlekała to teraz pewnie ma problemy" echh polskie społeczeństwo jest po prostu niemożliwe.
Mi też wskazał na 30 sierpnia, średnie cykle mam 29 dniowe - u Ciebie tak samo Aplikacja jest na prawdę spoko, ale nie można się sugerować tym dniem owulacji, który wyznacza, bo można się minąć, najlepiej jest samemu zaznaczać jak się czuje, że jest owulka, albo jak z testów wyszło, albo się przytulać przez 3 tyg. codziennie

A na jakie badanka śmignął?

Baranami z pracy się nie przejmuj, ludzie są wredni ....
Stary 2012-08-03, 13:40   #1160
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Dziewczynki zaczełam dzisiaj od rana krwawić

Tak jak przypuszczałam... niestety nie udało się

Dziękuję, że kciukowałyście i mnie wspierałyście...
Cytat:
Niestety nie...

To znaczy, że poroniłam bardzo wczesną ciaże.
Wynik bety z krwi jednoznacznie stwierdza, że ciąża była.
Renessme, tak mi przykro
Musisz jednak pozytywnie myśleć za następny cykl.

Cytat:

No niestety też się spotkałam z takimi tekstami. Nie bezpośrednio w moją stronę, ale taka opinia przynajmniej w moim towarzystwie jest powszechna. Część ma już dzieci, część wcale nie chce ich mieć a pośrodku jesteśmy my z TŻtem i czasem nawet wolimy nie mówić, że bardzo nam zależy na maleństwie i że odkładaliśmy to świadomie do tego wieku.

U mnie nadal brak @, ale pobolewa mnie podbrzusze. Boję sie zatestować. Ale mamy z mężem taką cichutką nadzieję Poczekam do jutra rana i zobaczymy

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:00   #1161
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie czytałam o tym troszeczkę, ponad 60 min. chyba to badanie trwa? A powiedzcie mi czy na to badanie z obciążeniem trzeba mieć skierowanie czy nie?
Ja robiłam prywatnie, więc żadnego skierowanie nie trzebabyło.
Zależy jaką będzie robić, bo jest badanie prl 60 i prl 60/120 i wtedy masz odpowiednio jeden pobór krwi połykasz metroclopramid i po 60 minutach drugie pobranie albo odpowiednio jeden pobór krwi połykasz metroclopramid i po 60 minutach drugie pobranie i po 120 minutach trzecie. Tylko sprawdx sobie, czy u Ciebie w laboratorium mają ten metroclopramid, bo czasem trzeba mieć swój

Cytat:
tzn. że połykasz taka tabletkę po pierwszym pobraniu metroclopramid

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:07   #1162
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość

U mnie nadal brak @, ale pobolewa mnie podbrzusze. Boję sie zatestować. Ale mamy z mężem taką cichutką nadzieję Poczekam do jutra rana i zobaczymy
To czekamy jutro rano na dobre wieści

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-03, 14:15   #1163
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Renessme, tak mi przykro

No niestety też się spotkałam z takimi tekstami. Nie bezpośrednio w moją stronę, ale taka opinia przynajmniej w moim towarzystwie jest powszechna. Część ma już dzieci, część wcale nie chce ich mieć a pośrodku jesteśmy my z TŻtem i czasem nawet wolimy nie mówić, że bardzo nam zależy na maleństwie i że odkładaliśmy to świadomie do tego wieku.

A kiedy miałaś dostać @???
Ja też się boję zrobić test. Dzisiaj czekam cały dzień i nic więc może się udało.

Ja to jestem ciemna w tych badaniach o których piszecie. Ale fajnie dowiedzieć się nowych rzeczy.

Jeszcze chwilkę i do domku.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:53   #1164
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Renessme, tak mi przykro

Testuj testuj jak się spóźnia to może akurat
No i my dokładnie tak samo wolimy się nie wypowiadać. Poza tym dla mnie to zbyt osobiste żeby trąbić wszem i wobec.
Cytat:
Ja robiłam prywatnie, więc żadnego skierowanie nie trzebabyło.
Zależy jaką będzie robić, bo jest badanie prl 60 i prl 60/120 i wtedy masz odpowiednio jeden pobór krwi połykasz metroclopramid i po 60 minutach drugie pobranie albo odpowiednio jeden pobór krwi połykasz metroclopramid i po 60 minutach drugie pobranie i po 120 minutach trzecie. Tylko sprawdx sobie, czy u Ciebie w laboratorium mają ten metroclopramid, bo czasem trzeba mieć swój

tzn. że połykasz taka tabletkę po pierwszym pobraniu metroclopramid
aaaaacha no to już wiem dzięki za oświecenie mnie ciemnej masy
tylko strasznie długo to zejdzie do pracy na czas nie zdążę ... qrcze a szefa nie ma a zawsze któreś z nas musi być... grrr no nic przez godzinę czy dwie spółka się nie zawali.

Koronek - nom dokładnie choc w zeszłym miesiącu taka inna aplikacja woman log mi chyba dobrze określiła moment owu. W tym miesiącu kupię testy. A mój tż zrobił na pewno ogólnie krew i testosteron. Nie wiem czy zrobił badania nasienia bo się już niedopytywałam, ale jak nie zrobił dziś to wiem, że jeszcze badanie nasienia ma zrobić.
Stary 2012-08-03, 14:59   #1165
Koronek
Raczkowanie

Ghia a powiedz dlaczego zaczęłaś używać OvuView z tą aplikacją WomanLog było coś nie tak? Czy po prostu się zaciekawiłaś po moim poście? Zaraz sobie oblukam tą Twoją aplikację

Mój TŻ wczoraj zaproponował, że zrobi sobie badania nasienia, ale póki co na słowach się skończyło i się nawet nie zarejestrował - ale nie będę go naciskać - pójdzie jak będzie chciał
Stary 2012-08-03, 15:11   #1166
anusia1808
Rozeznanie

MAGDZIA, NATI nie bójcie się tylko testujcie co ma być to będzie i tak teraz już nic nie zrobicie a życie w ciągłej niepewności to męczące.
Dlatego prosze mykac do apteki po test i jutro rano czekamy na bardzo dobre wieści a tym czasem zaciskam za was nawet palce u nóg żeby się udało

KORONEK ja swojego Tż też troszkę męczyłam zanim sie zdecydował tak naprawde na badanie, zawsze tylko mówił że tak tak pójdę ale nie chętnie chciał iść dałam mu troszke czasu do namysłu i wkońcu poszedł chociaż wiem że to nie było dla niego łatwe mimio że do samego końca udawał twardziela eh faceci

RENEESME jak się czujesz? Pytam o samopoczucie fizyczne bo psychicznie mogę tylko podejrzewać.

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-03, 17:19   #1167
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
W sypialni. Mam już wybrane miejsce. Nawet łóżeczko już ma.
Tyle, że my mamy głupi układ pomieszczeń. Kuchnia i jeden pokój są przejściowe. Więc albo śpimy z dzieckiem albo przenosimy się na kanapę do salonu. A ja już z łózka nie zrezygnuję.
Ale mamy w planach budowę domu i wstępnie wybrany projekt.
mamy podobnie, salon z aneksem i sypialnię i powoli rozglądamy sie za działką, katalogi z projektami juz mam

Cytat:
Niestety nie...

To znaczy, że poroniłam bardzo wczesną ciaże.
Wynik bety z krwi jednoznacznie stwierdza, że ciąża była.
to jest ciąża biochemiczna, nie do końca poronienie. Nie martw się, mojej koleżance zdarzyło się to w 5 tygodniu i niemal natychmiast po tym zdarzeniu zaszła w kolejną ciążęNastępnym razem się uda

A ja mam brązowe plamieniePrzed chwilą zobaczyłam...także czekam aż zamieni się w @a miałam taką ochotę zrobić jutro testfakt, ze dziwne to, bo zawsze mam takie normalne krwawienie, ale już się nie doszukuję niczego, bo to pewnie najzwyklejszy w świecie okres.
Ściągnę sobie na komorke ta aplikacje co liczy dni cyklu, bo później zapomnę kiedy sie zaczął.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:38   #1168
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Ghia a powiedz dlaczego zaczęłaś używać OvuView z tą aplikacją WomanLog było coś nie tak? Czy po prostu się zaciekawiłaś po moim poście? Zaraz sobie oblukam tą Twoją aplikację

Mój TŻ wczoraj zaproponował, że zrobi sobie badania nasienia, ale póki co na słowach się skończyło i się nawet nie zarejestrował - ale nie będę go naciskać - pójdzie jak będzie chciał
Ta aplikacja womanlog ma dopiero w wersji płatnej te opcje co ovuview więc szkoda czasu bo ta Twoja fajniejsza. A zaciekawiłam się po Twoim poście

Mój TŻ zrobił sobie badani krwi i testosteron na razie i wszystko wyszło bardzo dobrze teraz chce iśc z tymi wynikami do swojego zaprzyjaźnionego lekarza i zapytać czy z takimi wynikami powinien robić dalej badanie nasienia czy na razie się wstrzymać. Na to badanie nasienia to się nie pali, wiadomo to dla nich krępujące więc nie naciskam i powiedziałam, że może gdyby testosteron miał coś nie tak to pewnie trzebaby się wybrać na badania nasienia, ale skoro jest w normie to może jeszcze się wstrzymać. Nie chcę go ganiać po lekarzach żeby go niepotrzebnie nie stresować choć on codziennie w pracy się widzi z lekarzami więc pewnie dla niego to byłby mniejszy stres ale praca to co innego.
A ja byłam znowu w laboratorium się dopytać o te dni cyklu i dzwoniłam też do ginki w tej sprawie. Na początku zrypała mnie że wydziwiam i sobie do głowy dobieram bo ona bada mnie od lat i jakby było coś nie tak to by mnie sama wygoniła na badania no ale w końcu powiedziała że mam zrobić zwykłą prolaktynę i nie jest ważne w jakim dniu cyklu. Babka w laboratorium powiedziała to samo no trudno zrobię na razie normalną, progesteron i ogólne krew i mocz.
Jeśli znów będzie pudło w tym cyklu tfu tfu to w następnej kolejce zrobię prl z obciążeniem, hormon tarczycy i hormon FSH.
No a teraz weekend idę porobić NIC
Stary 2012-08-03, 19:02   #1169
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

reneesme za następny raz . to czasem właśnie przekleństwo tego wczesnego testowania

Ja właśnie wróciłam od teścowej ale jeszcze nic nie powiedzieliśmy, z teściową nie jestem na tyle blisko że w razie "W", chcę żeby wiedziała i głupio komentowała... no ale na razie wszystko idzie ok, usg w czwartek jednak.

A dziś cały dzień męczyły mnie nudności, zwłaszcza po obiedzie myślałam, że zaraz skończy się źle....(sekudny przed ), ale jak dotarłam popołudniu do domku to na szczęście wszystko przeszło, uff straszny stan

Mam nadzieję, że jakoś to się unormuję do końca listopada zamykam dość ważny projekt dla mnie, sporo wyjazdów, konferencji ble ble, a dziś miałam wszystkiego dość czułam się źle, zmęczona i nie do życia... najgorsze że za jakieś 2 tyg mam dłuższy wyjazd z pracy, nie wiem jak to zniosę zwłaszcza że planuję nic nie mówić do końca września więc będę musiała nieźle się pilnować...

co do wózka i innych tam to dostaję po przyjaciółce i nawet się nie interesowałam jeszcze co to... ale jak jej dwójka dała radę to myślę że będzie ok

A miejsce dla dziecka najpierw w sypialni, potem pewnie będziemy się przymierzać do zmiany mieszkania, na razie dobrze nam tutaj ale z doświadczenia po znajomych wiem, że dla wygody w zależności od dziecka to od pół roku do 3 roku to wiele osób w jednym pokoju śpi z dzieciakiem Ja nie mam nic przeciwko, myślę że fajnie to buduje więź z dzieckiem.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:

Mój TŻ zrobił sobie badani krwi i testosteron na razie i wszystko wyszło bardzo dobrze teraz chce iśc z tymi wynikami do swojego zaprzyjaźnionego lekarza i zapytać czy z takimi wynikami powinien robić dalej badanie nasienia czy na razie się wstrzymać. Na to badanie nasienia to się nie pali,

Bardzo dzielny chłop No ja właśnie też się bałam jak mój przejdzie ewentualne badania nasienia, znam go i wiem, że mógłby się tak spiąć że w jakimś pokoiku,bez nastroju pod presją, mogły by być z tego nici

Ale moja przyjaciółka, która swojego chłopa testowała, wzięła go z zaskoczenia, i pod koniec pieszczot sama sobie pobrała próbkę w domku, potem pojemniczek między cycki (musi mieć temp ciała i w jakimś czasie chyba max 2 h trafić do laboratorium), w auto i fruu
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:11   #1170
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Chciałabym przyłączyć się do Waszego wątku. Przyjmiecie mnie?

Ja i mój mąż na początku lipca podjeliśmy decyzję, że będziemy się starali o dziecko. Pozstanowiliśmy dać sobie jeszcze mesiąc na lepsze przygotowanie (wiecie, kwas foliowy, unormowanie trybu życia, ew. badania).
Jednak jakoś tak wyszło, że myślałam, że ten cykl miałam bezowulacyjny (cykle mam raczej regularne,28-dniowe, czasem bywa 29) bo ani śluzu płodnego nie miałam ani wzrostu temp w oczekiwanych dniach więc nie przejmowaliśmy się żadnym zabezpieczeniem, a tu nagle pojawiły się objawy owulacji i bardzo możliwe, że doszło do zapłodnienia Dziś mam 31 dzień cyklu, a @ani widu ani słychu.
Wiem, wiem, jeszcze wcześnie, ale myślę, że jutro rano zrobię test. Ale by nam dzidzia zrobiła niespodziankę!

Coby się jutro nie okazało, to chętnie się do Was przyłącze i będę razem z Wami przeżywać nasze starania
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości