|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Flower ja tam podjadam. Deserek Hipp jabłko, banan i brzoskwinia - pycha
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
![]() u nas standard 2 pobudki 1 i cos ok 4 nie jest źle chociaż marzy mi się przespana cała nocka ![]() wczoraj pierwszy raz daliśmy Filipkowi skosztowac jabłuszka z HiPP ale miał minę no i od razu potem kupa dzisiaj też dostał kilka łyżeczek trochę pluł i minkę miał śmieszną ale dzioba otwierał i znowu kupa tż się cieszy bo przynajmniej wie że nie zrobi na spacerze (skupia się moje dziecię raz dziennie )w załączniku mój śmieszek coraz więcej gada przezywa na wszystko i wszystkich a jak widzi że ide ze śliniakiem to się aż trzęsie ( będzie mleczko) no i tż wczoraj kupił mu kilka pajacy i bodziaków w PEPCO za 9,90 zł i taniej a całkiem fajne na lato z takiej cienkiej bawełny
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
ucielismy sobie z Mateuszkiem prawie 3 godzinna drzemke, z tym ze on dalej spi.
u nas tak samo, zdarzaja sie kupki bardziej zbite, po innym jedzonku niz mleczko. Jolka mysle ,ze jakby dziecko cierpialo, to by bylo widac ze boli go brzuszek tak jak podczas kolek, ale moze sie myle, to mnie poprawcie. ide kapac malucha ,bo wstaje
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
tez ide zaraz kapac Madzie bo bardzo marudzi
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Ja też czekam aż mały się obudzi i fru do wanienki..on uwielbia się kąpać
gorzej z moim kręgosłupem, bo jak się poschylam z tym ciężarem nad wanienką, która w wannie stoi to potem się czasem wyprostowac nie mogę...
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy leżaczek i sprawuje się super ![]() można wtedy spokojnie sobie kucnąc przy wannie ( my przy kabinie )
|
|
|
|
#1147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko przechodzi dzisiaj samo siebie zaraz chyba nie wytrzymam !!
Cytat:
Niby proste no zobaczymy dzięki ![]() Tylko blender muszę kupić ![]() Jakie macie? Jakie polecacie? Cytat:
no właśnie u Nas nie są takie jak kiedyś, a czasem aż pół twarde nie wiem czy takie mają być. Zauważyłam, że mały po jabłku robi częściej i normalne. Cytat:
![]() Ja tam na chwile weszłam na FB internet mi muli, że szok przez tą paskudną pogode. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Jeszcze dodam, że mamy chrzciny 26 sierpnia, lokal już mamy, szatke i świece tez ![]() zaproszenia również z allegro ze zdjęciem Michałka wyszły świetnie ![]() Strój dla Michałka mam upatrzony na allegro ale muszę jeszcze go zmierzyć bo chyba 74 wezmę. Zostanie kupić mi kiecke. A no i sprzedaję auto kupiec już jest trzeba będzie dozbierać do nowego i poszukać coś fajnego.Co do leżaczków mamy Fisher Price do 9kg i teraz kupilismy Fisher Price ten do 18kg oba są świetnie Michaś raz leży w jednym a raz w drugim ten do 9kg lepiej sie buja a ten do 18kg ma lepsze wibracje. Ale w tym do 18kg bardzo się poci nie wiem czemu. |
||||
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
jolkaaa my mamy brauna blender już 3 lata i sprawuje się świetnie bez zarzutu
![]() moje dziecię po jabluszku też max 15 min i kupa ![]() no i cisza wszystkie na fb siedzą co do łyżeczek my mamy na razie plastykowe http://justbaby.pl/profilowane-sztuc...ol-babies.html tylko zielone i jak na razie ok ale planuje zakup silikonowych ![]() Jolkaaa jakbym była chłopem chyba bym sie zakochała ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-08-04 o 19:47 |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko wkońcu mi usnęło. Dziś był totalnie nie do zniesienia nie wiem czemu może po jarzynowej? Przez to odpuściłam deserek a miał zjeść jabłuszko. |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja Ci tu prawie milośc wyznaję a ty mnie o blender pytasz ![]() coś takiego http://merlin.pl/Blender-BRAUN-MR-55...08,829809.html ale można kupic bez tych wszystkich przystawek do niego też
|
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
ja tam nie mam fb , ani nk
![]() my chrzcimy za tydzien, dopiero wczoraj mi sie przypomniało oby tylko Mateuszek nie dostał szalu w kosciele a bedzie dobrze )
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj
pasztecior ze mnie Chętnie bym zmieniła chłopa |
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Jolkaaa , jeśli można spytać to kiedy wprowadziłaś stałe jedzonko , bo widze, że Twoje małe szczęście dziś kończy 4 miesiące
??Kiedy ogólnie wprowadzałyście jedzenie przy karmieniu piersią ? wiem , że napewno o tym pisałyście , ale z trudem znajduję czas na nadrabianie wątku. Moj Donuś ostatnio ciągle chce być na rękach , strasznie się złości i ciężko go uspokoić. Czy jest tu jakaś mamusia, która ma zamiar wprowadzać pokarm dopiero między 5-6 miesiącem ?
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za link ![]() muszę kupić ten cholerny blender bo bez niego to katastrofa ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- cholera chce Was pooglądać na FB a tak mi net muli, że nie da rady po ludzku
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Madzia wykąpana i padła przy cycu na leżąco, przeniosłam do łóżeczka i śpi przy włączonym wentylatorze, ale skierowanym na nią
![]() My też mamy leżaczek do wanienki bo inaczej chyba by mi plecy pękły. Co do łyzeczek to ja kupiłam podgrzewacz lovi i była tam miseczka i 2 łyżeczki które zmieniaja kolor przy wysokiej temp, oto fotka:
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie cały słoiczek ale nie zawsze zjada od paru dni.Od wczoraj wprowadziłam obiadki i za pierwszym razezm zjadł całą marchewke tak mu posmakowała a dziś prawie całą jarzynową nie wiem czy dobrze robie lecz dziś po jarzynowej jakąś szajbe miał nie wiem czy to jej wina czy nie wyspania czy co? Przez to nie dostał dziś deserku. bo się bałam.Ogólnie nie karmie piersią karmiłam tylko miesiąc + dokarmianie więc można powiedzieć że karmiłam tyle co nic. Nasz dzień wygląda tak, że: 6-7 mleko 9-10 czasem 11 jak zaśnie mleko 13 obiadek 16 deserek 18-19 mleko 22 mleko - nie zawsze je je bo zasypia czasem godziny się zmieniają zauważyłam, że po deserku 1,5h - 2h i chce mleko próbowałam dawać kaszke ale nie chce więc będę próbować za jakiś czas. od jutra rano będzie dostawał bebiko z kleikiem |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie sztućce https://www.caixapenedes.com/regals-...ts%20infantils ...tzn. mam w banku, ale nie wiem czy mój mąż odbierze je stamtąd :/
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz czas na kąpiel małego, potem mleczko i lulu.
Mamuśka pójdzie kąpu kąpu i jakiś drineczek do snu
|
|
|
|
#1159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz nie dawać mu zupki przez pare dni , potem spróbować i zobaczyć jak się zachowa. Mi lekarka właśnie powiedziała żeby deserek wprowadzić około 4 miesiąca.
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dajecie czadu na tym fb
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
natkulec fajne lyzeczki
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Zazdroszcze wam tych upalow, mam nadzieje ze w nastepny weekend tez pogoda dopisze ![]() joanaros, natkulec i Jolka gratki za kolejne miesiace tikki a co Ty korzenie w Polsze zapuszczasz ze taki plany?Powiedz mi kochana czy masz jakies rady odnosnie lotu samolotem z bejbikiem? Gdzie najlepiej usiasc, itp...Spodobalo mi sie pewne krzeselko do karmienia na allegro, a potem okazalo sie ze ma je Aguska i je zachwala, wiec dzis sie na nie zdecydowalam, mam nadzieje, ze bede zadowolona Kurcze tyle tego jest i taki przedzial cenowy, ze szok, a to wydawalo mi sie sensowne i za rozsadna cene, poza tym przetestowane juz na Filipku, wiec podjelam szybka decyzje ![]() A z ciekawosci weszlam na dzial bujaczki, lezaczki... szybko wyszlam bo balam sie ze oczoplasu dostane W uk nie ma tyle bajerow.
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi kazał wcześniej ze względu, że nie karmie piersią ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() a co do za krzesełko ? podasz link
|
||
|
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() My byliśmy jednak wczoraj na IP. Dzwoniłam do tego po godzinach lekarza i zaczął mi gadać,że koro cycem karmię to wszystko jest ok. Ale Młody coraz gorzej się czuł. Temperaturę miał 39.7,więc olałam tego doktorka i pojechałam do szpitala. A tam Julek pokazał,że naprawdę go boli wszystko,bo płakał nieprzerwanie przez 1,5h i nie chciał jeść,a na koniec zwymiotował. I się wtedy lekarz przejął dopiero, bo tak to mowil mi że dzieci muszą płakać Zbadali go i na koniec dali mu jakieś lekarstwo, po którym momentalnie zasnął i temperatura mu spadła do 36.4 w ciagu może 30minut. Mówili,że to paracetamol. Ale mój domowy jakoś tak nie zadziałał... Najważniejsze,że mu pomogło. Najlepsze jest to,że oni używali terminu "meningits" (albo jakoś tak) a ja głupia obstawiałam,że to o jakąś skórną chorobe chodzi. Bo ciągle pytali,czy ma wysypkę. Dopiero dziś rano sprawdziłam w słowniku, a to oznacza zapalenie opon mózgowych Nogi sie pode mną ugięły... Ja bede za okolo 1h,bo ide kąpać Juniora.. Wróce i nadrobię wszystko...
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale skoro Go wypuscili do domu to pewnie podejrzenia sie nie sprawdzily! Z podejrzeniem zapalenia opon mozgowych to nawet w UK bo Was do domu nie puscili! Mysle ze mieli jakas wieksza dawke tego paracetamolu po prostu ![]() A jak dzisiaj?
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
cziqa Filipek cudny
![]() cotton Lenka rowniez slodziaczek opaska pierwsza i druga sa super, ale na chrzest bardziej pierwsza pasuje ![]() Marijuana ja karmie tylko piersia, zamierzam wprowadzic cokolwiek innego po 5. msc, nie wiem jeszcze kiedy dokladnie. Na razie corcia nawet woda pluje, moje mleczko jest mniam... :p Jolka zaraz Ci wkleje ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- krzeselko Ja wzielam corride, chcialam uniwersalne i zeby za jasne nie bylo. |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka faktycznie super laska z ciebie
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Aguśkaa je ma? Aguśka dziecko się nie poci w Nim? I Szymonek już w nim je jak nie siada? Wogóle Michaś ma 4 miechy a nóżek do buzi nie bierze jak Wasze z tego co widziałam. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Nie nie nie. Ewentualnie jak już to może taka w miare byłam lecz teraz niestety jestem paszkwilem Od września ćwicze a może wcześniej
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- a mi póki co wszystkie słoiczki jakoś smakowały oprócz ziemniaków z dynią.... ohyda a wydawało mi się że słodkie było, ale po jednej łyżeczce wcinał dalej no i całe zjadł widzę że imprezowałyście na fb ja też często tam przesiaduję. podam swoje namiary i lece popatrzeć na wasze profile
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
to dołącz do nas
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Bardzo fajnie się nimi karmi ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() musze Was sobie zapisać nicki z nazwiskami żeby wiedzieć z którą piszę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

nie jest źle chociaż marzy mi się przespana cała nocka 

za 4 miesiace
Co ja bym dała za jeden dzień chociaż bez słońca..

lecz dziś po jarzynowej jakąś szajbe miał nie wiem czy to jej wina czy nie wyspania czy co? Przez to nie dostał dziś deserku. bo się bałam.