|
|
#1141 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
jak znajde, to kupie
a wescie mi powiedzcie, czy znajde uszka w dziale lodowkowym?bo widzialam do tej pory tylko mrozone. barszcz juz mam, tylko tych uszek mi brakuje. mam chec w tym roku na wigilie po polsku ![]() zebym chcociaz dala rade pojsc do fryzjera, bo zapomnialam wziasc prostownice a wlosy az sie prosza o mycie
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
a co tu tak cicho, wszystkie leza do groy brzuchem po wielkim obzarstwie?
cucciola ja tez mam elektryczny piekarnik, zazwyczaj myje go po kazdym uzyciu, a Ty? usg ok dziekuje ![]() evelinarav obkupilas sie jak swinka? cuciola z ktorego sklepu ta pizamka tez mam ochote na jakiegos reniferka
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2012-12-08 o 21:22 |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Ciao Ragazze !
Dawno was nie czytalam ,musze troche nadrobic, bo pewnie wiele przegapilam,wiec wybaczcie mi jak nie bede w temecie ![]() Romanaccia leci do Polski pierwszy raz od 2 lat ! 16 Grudnia z Rzymu do Berlina Lufthansa ( tylko oni zechcieli wziasc Manuela) Alitalia nie chciala ,bo nie miali juz miejsc dla zwierzat ,a przynajmniej tak twierdzili ,lot tez nie,a potem podobno odwolali wszystkie zimowe loty ,nie wiem czy to prawda...Jade na caly miesiac i nie moge sie juz poprostu doczekac, zrobilam mojej mamie cala liste jedzenia, ktora mi musi przygotowac i kupic ![]() Boja sie troche dosc dlugiej podrozy z Manu.... Salerno-Rzym ,potem Berlin i do domu (ale z Berlina mam juz rzyt beretem ,znacznie blizej niz z Warszawy) ,plus oczekiwanie tu i tam, zimno.... a Manu taki strachliwy i sie strasznie stresuje ,pozatym przeraza mnie wyjmowanie go z transporterka na lotnisku no i przekracza nieznacznie dopuszczalna wage Licze strasznie na piekny sniegutek ,ktorego tez juz dawno nie widze.
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
princi z Tezenis
![]() Robimy sobie wieczor serialowy, jutro za to pojdziemy na pizze to bedzie obzerka o ktorej mowisz hihi ![]() Romanaccia to omina Cie moje urodziny na watku ale ciesze sie ze tak dlugo pobedziesz sobie w Pl. A co tam mamie naskrobalas, zrob smaka A Manu jest nauczony do transporterka? Moze juz teraz rob proby i wydluzaj stopniowo a jak sie bedzie wiercil to wstap do weta po jakies kropelki na podroz. sa i dla zwierzat jak dla malych dzieci
|
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() bylismy dzisiaj w coopie bo przyszly zywe ale takie malusie i brzydkie juz sama nie wiem chyba sztuczna postawie ![]() romanacciaale masz super podjedz i za mnie tych pysznosci!!! u mnie wieje jak w kieleckim ciekawe co przyniesie
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manu nie bardzo jest nauczony siedziec w transporterku ,to znaczy ... on ma traumatyczne przezycia z dziecinstwa zwiazane z pudlami, pudelkami i transporterkami i reaguje na nie histerycznie ,przez pierwsze pol godziny po wyjsciu z domu na pewno bedzie sie darl jakby go ze skory obdzieralo ,ale potem sie troche uspokoi....kupilam mu fajny transporterek ,taki na kolkach ,moge go tez na plecy nalozyc jak plecak Ja mamie powiedzialam ,ze jak przyjade to maja na mnie czekac 3 butelki piwa Karmi , chipsy "Crunchips" serowo-celubowe ,ptasie mleczko smietankowe ,krowki ,michalki i raczki ,paluszki z makiem ,sernik ,poczki z budyniem i bita smietana ,eklerki ....... no i ma mi golabki z pieczarkami zrobic ,pierogi ruskie i zupe ogorkowa... cucciola79 - 2 lata mnie nie bylo ,musze w jedzeniu nadrobic ![]() powiedzialam mojej manie ,zeby z samiusienkiego rana kupila mi caly bohenek chrupiacego ,cieplego chlebka i maselko smietankowe.... mam zamiar pochlonac caly bohenek ![]() no i licze strasznie na snieg ,dawno go nie widzialam ,musze koniecznie balwana ulepic ,juz od dawna mam taka fantazje
|
|
#1147 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
widzialam piekna kurtke i czapke "uszatke". choc mialam nic nie kupowac, bo w sumie mam juz kurtki ale tamta jest tak ladna, ze nie moge jej nie kupic, zreszta napewno mnie rozumiecie to sie ciesz, ze nie musisz nic ze swoimi wlosami robic, bo ja jak ich nie wyprostuje, to mam paskudna "szope" ![]() Cytat:
a to nie jest tak, ze zwierzeta do 10kg mozna trzymac w transporterku obok siebie podczas lotu? ja z moim nie moge latac, bo go nie zostawie razem z bagazami. przyznaj sama, XXI wiek a takie problemy robia ze zwierzetami, gorzej niz w sredniowieczu tylko uwazaj tez w PL, zeby Ci Manuelek z domu nie uciekl bo koty sa plochliwe
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia to radze Ci troche go oswoic, mozesz zostawiac transporterek otwarty i wrzucac mu tam smakolyki, zeby zrozumial ze to bezpieczne miejsce
mniam, piwo Karmi to ja tez lubie i eklerki i wszystko to co wymienilas ![]() zalicz jeszcze leczo i bigos i sezamki (tu sa ale strasznie drogie! w dietetycznym dziale marketu)Ale ladne sloneczko za oknem, ale sniegu juz prawie nie ma... |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znowu) powiem,zeby bylo bez miecha ![]() a sezamki sa tez we wloszech,ale troche inne niz u nas ,leczo robie sobie i tutaj, musze jeszcze cos wymyslec ,co by tutaj zjesc ! ![]() evelinarav - lece Lufhtansa ,tam kot z transporterem moze wazyc max. 8kg
|
|
#1150 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() aha, to z transporterkiem 8kg. ja myslalam, ze samo zwierze moze tyle wazyc....to moze trzeba sobie chihuahue kupic, zeby sie zmiescic a co to sa te eklerki? chodzi o takie podluzne paczki z budyniem w srodku? dzisiaj caly dzien pada sniezek
|
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3804623 0]ja tez za wieprzowina nie przepadam, wiec w bigosie jem tylko kapuste
![]() aha, to z transporterkiem 8kg. ja myslalam, ze samo zwierze moze tyle wazyc....to moze trzeba sobie chihuahue kupic, zeby sie zmiescic a co to sa te eklerki? chodzi o takie podluzne paczki z budyniem w srodku? dzisiaj caly dzien pada sniezek [/QUOTE]popytalam sie tu i tam i w wypadku kiedy zwierzatko przekracza dopuszczalna wage ,moga mi to do luku bagazowego wsadzic ,a ja na to nie pozwole ,on nie jest przedmiotem, zeby sie tam gdzies miedzy bagazami poniewieral mnie tu krew zalewa ze zlosci ,a Ty mi o sniegu i elkerkach dobijcie mnie jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
#1153 | |
|
Konto usuniête
|
w sumie po wygladzie to prawie jak te paczki podluzne. a sa jeszcze te draze kokosowe Korsaz? ostatni raz je jadlam chyba w podstawowce. tez bardzo je lubilam
bede musiala tez zawiesc jakies chipsy dla TZ, bo we Wloszech to umia tylko sol± przyprawic widzialam crunchips'y o smaku kebaba, moze te wezme---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matko jak zimno w sensie taka wichura, ze nie da sie z domu wyjsc, ja nie wiem takie iwatry sa u nas, naprawde wtedy wydaje sie zimniej niz w Pl
wiem wiem dzisiaj niedziela, ale sasiadka wziela na troche synka a my z mezem wiercilismy dziury na polki, no bo z synkiem nie za bardzo dalo sie je przywiercic a tak w koncu sie doczekalamRomanaccia wlasnie nie podoba mi sie to zeby zwierzaki jechaly z bagazami, to musi byc dla nich straszne przezycie... Cytat:
rozumiem, ze zywa to zywa, ja sie jakos juz przyzyczailam...rozmawial am wczoraj z pasiapsiolka, ktora mieszka w Twoich okolicach mowila, ze popruszylo troche, a u Ciebie??Cytat:
![]() sjoanna czy maka pszenna do piernikow to bedzie ta 00??
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Wlasnie skonczylam z rodzinka na skypie rozmawiac i wpadlam poczytac co u was slychac.
Romanaccia - przyzwyczajaj Manuelka choc troche bo ciezko mu bedzie jak go tak niespodziewanie wlozysz i zamkniesz na dluzsza podroz. Na miesiac lecisz - pieknie! A z rzeczy wegetarianskich - to wszelkie ciasta, makowiec, prawdziwy sernik, wszystkie dania Wigilijne sa wegetarianskie, pierogi wszelakie bezmiesne. Tyle dobrosci mozesz zjesc! Jak wrocisz to sie najwyzej troche odchudzac bedziesz - a jak juz jedziesz to sobie pouzywaj! Princi - maka moze byc 00. Ja tam nawet nie wiem jaka jest roznica miedzy 00 a 0. Ewelina - eklerki to takie podluzne ptysie - to samo ciasto ptysiowe tylko wyglad inny. U mnie jutro pradu nie bedzie do poludnia - dobrze ze do szkoly ide to sie nie bede w domu nudzic.
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tych 2 latach musze porzadnie nadrobic ![]() a Ty lubisz gotowac wiec sie Ciebie zapytam ,masz czasem jakis fajny wegetarianski przepis ? ![]() Cytat:
lubie jak nie ma pradu ,ale jak tak nagle nie ma jak bylam mala to uwielbialam jak wywalalo prad ,nie pytajcie mnie dlaczego ,ja wogole lubie dziwne rzeczy i sytuacje
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr ostatni raz cos pieke tylko starata czasu, skladnikow i pradu
![]() te pierniczki mi sie lamia, ledwo daje rade je przeniesc ze stolnicy na papier, niektore przypalilam wrrr i jeszcze tyle sprzatania teraz chlip chlip czemu one mi sie lamia, moze za duzo masla??
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety - ja z tych miesnych jestem.
Przepisow wegetarianskich, jako takich, nie kolekcjonuje. Ale pewnie jest troche takich blogow, na ktorych sie wegetariansko gotuje. Ostatnio bez miesa zrobilam risotto z groszkiem. Zobacz co znalazlam. http://zwegowani.pl/ http://www.wegetarianie.pl/index.php...display&pid=11 http://wegetarianka.blox.pl/html http://www.jadlonomia.com/ Smacznego! ![]() Princi - lamia sie po czy przed pieczeniem? przed - przenosilam bardzo ostroznie na tym plastikowym nozyku dolaczonym do silikonowej stolnicy z Ikei a i tak niektore musialam skleic juz na papierze. A po upieczeniu, zaraz po wyjeciu, sa miekkie - musza wystygnac chwilke - ja zdejmowalam je z papierem na kratke a po chwili juz byly twarde. W tym czasie do pieczenia wedrowala nastepna porcja naszykowana na drugim papierze. A i przypalic latwo - ustawialam sobie timer w komorce zawsze na troszke krocej niz w przepisie. I sprawdzalam zjedmujac jeden pierniczek - czy upieczony.
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2012-12-09 o 19:48 |
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna przed sie lamia to normlane mowisz? w takim razie strasznie czasochlonne sa te pierniczki to przenoszenie itd.
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz zobaczyc jak bedzie jak rozwalkujesz nieco grubiej ciasto.
U mnie ''nadrywaly sie'' wystajace za bardzo czesci - typu glowa pieska - przestalam go wykrawac. A wczoraj kupilam foremki z Ikei z reniferem, czy losiem. Ciekawe jak bedzie z rogami. Zrob Lebkuchen - nie ma wykrajania, formujesz kulki i pieka sie okragle pierniczki.
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1163 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj poszlam do leclerca, ale tam bylo duzo ozdob swiatecznych. byly tez te szablony na okna i spraye, ale nie wiedzialam ktory spray wziac wiec wzielam balwanka do przyklejenia na okno i 3 opakowania ozdob na choinke tutaj jest lepsza swiateczna atmosfera. nawet nie ma co porownywac
|
||
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3805954 2]pamietam, ze w PL tez czesto tak bywalo, ze nie bylo pradu albo wody. wiadra wody staly w lazience, ale czy mi sie podobalo to raczej nie
o nie ! jak nie ma wody to mi sie nie podoba .... ja kocham pluskac sie w wodzie ,cieplej wodzie ,ktora sobie na calego leci z kranu
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
romanacciaTy lasuchu jeden
a no itego Balwana to za mnie zrob koniecznie![]() Biedny Manu miejmy nadzieje,ze Ci go nie zabiora w samolocie!!!toz to tygrys z niego prawdziwy piekne kociskoprincia no wlasnie te drzewka w coopie jakies mizerne byly no i nic wczoraj ubralam sztuczna zwyciezyl Tz i chyba dobrze zrobilismy bo chociaz lepiej sie prezentuje ![]() a co do pierniczkow to na Fejsie fajniusio wygladaly ciekawe jak w smaku dobre wyszly??
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-12-10 o 15:18 |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Zimno!
Ciemno! I pada! Romanaccia - a jak bardzo przekracza wage dopuszczalna w tym wygodniejszym transporterku? Moze da sie Manuelka (chyba niezbyt, co? ) albo transporterek nieznacznie odchudzic. Typu - jakies koleczka, raczki odczepic na czas wazenia a potem w drodze znowu przyczepisz. Wkladalas kocyk do srodka? Zwaz go bez niczego.
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekracza 0,5kg ,kombinowalam juz z tym transporterkiem,ale nic sie od niego nie da odczepic ,szkoda ,bo mi chodzilo o wygodne kokla ,Manu jest ciezki ,a tak to musze go nosic no coz ,bede miala rece powyciagane do samej ziemi jak u orangutana ![]() wazylam sam transporterek nawet i jest ciezki sam w sobie ,ale Manu jest gruby i to jego wina ,Manu i transporterek waza razem 8,5kg z kocykiem itp. jeszcze wiecej
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia jak nasze watkowe mamy daly rade z dzieckiem i wozkiem na lotnisku to i ty dasz rade z Manuelkiem
To moze ty cwicz troche przed wyjazdem zeby miec wiecej sily hahaha
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - Pol kilo - to chyba do 16 nic nie da sie zrobic.
A na lotnisku bierz wozek i juz.
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

,nie wiem czy to prawda...
no i przekracza nieznacznie dopuszczalna wage 

a no itego Balwana to za mnie zrob koniecznie